Voisitko tarkentaa mitä tarkoitat "korruptiokarkeloilla"?
Kaveri mikä selittää kaiken pärjäämisen kestävyysurheilussa d-vitamiinilla ei ole kuitenkaan kuullut KOK:n mahdollisista korruptioepäilystä. Aika luovaa uutisseurantaa kyllä, pakko arvostaa.
Voisitko tarkentaa mitä tarkoitat "korruptiokarkeloilla"?
Aika mielenkiintoinen lista. Mitäköhän aikaväliä käytit laittaessasi maita jonoon?
Osui vain silmään tuo varauksin Espanja, joka kuitenkin tässä hiljattain muutaman pystin voitti. Ranskakin on ollut aika kova luu ihan lähimenneisyydessä.
Kaveri mikä selittää kaiken pärjäämisen kestävyysurheilussa d-vitamiinilla ei ole kuitenkaan kuullut KOK:n mahdollisista korruptioepäilystä. Aika luovaa uutisseurantaa kyllä, pakko arvostaa.
Sorry vaan, mutta en pidä menestymistä mitalitilastoissa itseisarvona. Markkinavoimat määrävät vapaaehtoisen rahoituksen (lue sponsorointi) jakaantumisen ja jotkin muut voimat katsojamäärät. En saa mitään kiksejä, jos Suomi saavuttaa jossain täysin marginaalilajissa paljon kultaa/hopeaa/pronssia. Käytetään nyt esimerkkinä vaikka kelkkailua. En kaipaa DDR:mäistä ohjausta panostamista lajeihin, joissa mitalit tulevat vähimmällä rahallisella satsauksella.
Haluaisin urheilun liikuttavan mahdollisimman monia nuorimmista ikäluokista. Lajin omatessa suuren taustamassan, voidaan odottaa myös huippulahjakkuuksien esiintulemista pitkäjänteisesti. Urheiluharrastuksen tulisi pystyä liikuttamaan myös vähemmän lahjakkaita.
Yksilö- vai joukkueurheilun valinta on myös tyyppikysymys. Ei nyt äkkiseltään tule mieleen yhtään fyysisyyttä vaativaa yksilöurheilua, jossa yksi maailman tunnetuimmista urheilijoista (Lionel Messi) olisi voinut lyödä läpi.
Ja HEH tuolle jälkimmäiselle lainaukselle. Arvaas huvikseen, mitä eilen kävin kaksi tuntia höntsäämässä (retorinen kysymys). Voisit myös googlettaa palloilusarjojen erilaisten veteraaniturnausten osallistujamääriä. Minun ei niitä tarvitsee hakea - sattuneesta syystä.
Kaikista naurettavinta on se että joku tosiaan arvottaa urheilumaan mittarin ainoastaan sillä kuinka hyvin se sattuu pärjäämään parin vuoden välein järjestettävissä korruptiokarkeloissa joihin ei edes pääse mukaan kaikki maailman parhaat urheilijat. Ja tämän mukaan pitäisi sitten alkaa vielä rakentaa kansallista identiteettiä. Hellurei sentään.
Sorry vaan, mutta en pidä menestymistä mitalitilastoissa itseisarvona. Markkinavoimat määrävät vapaaehtoisen rahoituksen (lue sponsorointi) jakaantumisen ja jotkin muut voimat katsojamäärät. En saa mitään kiksejä, jos Suomi saavuttaa jossain täysin marginaalilajissa paljon kultaa/hopeaa/pronssia. Käytetään nyt esimerkkinä vaikka kelkkailua. En kaipaa DDR:mäistä ohjausta panostamista lajeihin, joissa mitalit tulevat vähimmällä rahallisella satsauksella...
Ihmettelen vaan kuka vittu saa kiksejä jostain EM-karsinta ottelusta Suomi-Viro. Suomen jalkapallo ei tule koskaan tarjoamaan yhtään parempaa.
Taisi argumentit loppua?
Taisi argumentit loppua?
Suomessa pitäisi saada vain näitä markkinavoimia vielä reippaasti lisää mukaan. Erohan huippu-urheilun tukemisessa yksityisin varoin on aivan valtava muiden Pohjoismaiden hyväksi, Ruotsissa yksityisiä varoja ohjautuu urheiluun moninkertaisesti verrattuna Suomeen.
Suomi ottaakin rahoituksen määrässä kuivana kakkoseen länsinaapurilta, tämä on syytä pitää mielessä kun vertaillaan urheilusaavutuksia.
Ihan en ymmärrä tätä @TomiP :n pointtia, että pitäisikö raha siis ohjata juuri maastohiihtoon? Mielestäni maastohiihdossa on Falunin kisoista huolimatta ihan ok potentiaali nykyisellään ja jonkin sortin toimintaedellytykset edes maju-tasolla olemassa. Mikäli rahaa halutaan ohjata aivan yhtä tärkeään talviseen perinnelajiin, joka rahaa polttavammin tarvitsee, niin laittaisin rahaa mäkihyppyyn. Siellä sitä todella tarvittaisiin.
Ainoa mihin kykenitte oli itku, että jalkapallo on hyvä peli.
On se hyvä peli. Itsekin sitä koko lapsuuden tuli pelattua ja väitän että kuntotasoltaan olin aika kärjessä kun kouluissa sitä testailtiin. Tänä vuonna tuli pelailtua säbääkin ihan joukkueessa.
Millaiseen muottiin TomiP minut määrittelet ja oleko itse joku kestävyysurheiluleijona? 1 maraton juostu neljään tuntiin vai?
Kyllä tässä on nyt kysymys vain siitä, että et ymmärrä pointtia. Suomen statusta urheilumaana ei missään järkevässä kansainvälisessä katsannossa voida mitata hiihto- tai mäkihyppymitalien määrällä tai muulla marginaalilajien menestyksellä. Jos voitaisiin, nostaisi akankantoon panostaminen meidät saman tien urheilukansojen eliittiin.
Suomen status urheilumaana nousee menestymällä jalkapallossa, koripallossa, tenniksessä, kriketissä, lentopallossa, golfissa, maahockeyssä, nyrkkeilyssä, yleisurheilussa (pl. heittolajit) tai jossakin muussa kansaivälisesti merkittävässä lajissa.
Kyllähän jalkapallo on pahin korruptiomätäpaise mitä urheilusta löytyy. Doping ei lajissa paha ongelma, koska fyysisesti niin surkeassa lajissa ei dopingista merkittävää hyötyä.
Se on juuri sitä turhaa höntsäämistä, jossa kunto ei kasva. Työmatkaliikuntakin on hyödyllisempää.
Mikäli rahaa halutaan ohjata aivan yhtä tärkeään talviseen perinnelajiin, joka rahaa polttavammin tarvitsee, niin laittaisin rahaa mäkihyppyyn. Siellä sitä todella tarvittaisiin.
Boldaus oma.
Monipuolisuus kunniaan. Tuossa nyt aivan ensimmäisenä mieleentulevat esimerkit, joita muuten löytysi kivutta enemmän. Tarkoitukseni on kuvata monipuolisen liikunnan merkitystä ja kuinka urheiluharrastukset tukevat toisiaan.
- Zlatan Ibrahimović taekwondossa mustavyö, tosin kunnia sellainen, mutta hyvin lahjakas lajissa.
- Gareth Bale harrasti yleisurheilua ja 14 vuotiaana kellotti 11.4 sec 100 metrillä
- C Ronaldo käyttää harjoittelussaan samoja ohjelmia kuin yleisurheilun pikajuoksijat
...
Muutoin olen samoilla linjoilla viestisi kanssa. Mäkihypystä vain huomautus, niin näyttävä laji kuin onkin, siitä ei ole kansanliikuntamuodoksi.
En ole kestävyysurheilija. Toki lenkkeilen ja työmatkapyöräilen. En ole koskaan osallistunut yksilöpuolella kilpaurheiluun. Joukkuelajeissa kylläkin naperona.
Eli omakohtaista kokemusta kestävyysurheilusta ei ole? Silti kuitenkin aika mustavalkoisesti täällä kirjoittelet.
Itse arvostan valtavasti kaikkia oman lajinsa huippuja ja kannustan kaikkia liikkumaan. Ihan sama mitä harrastaa, pääasia että harrastaa ja liikkuu...Kaikki ovat tervetulleita, oli sitten laiha, lihava, valkoinen, musta, nainen tai mies.
Tämä periaate on muuten valloillaan esim. ultrajuoksijoiden keskuudessa jossa kilpailuihin voi osallistua kuka tahansa eikä ketään arvostella. Vain kannustetaan. Tosin lajin legenda Yiannis Kouros yritti ottaa vähän roolia, kun pari vuotta sitten oltiin Skövden ultrafestivalissa samassa tapahtumassa. Ruotsin yksi kovimmista ultrajuoksijoista, tapahtuman järjestäjä Reima Hartikainen kyllä nopeasti teki selväksi että legenda ja tavalliset pulliaiset mahtuvat samalle radalle.
Myös Suomessa järjestetyissä tapahtumissa on aina ollut lämmin tunnelma. Ja kaveria autetaan jos pystytään. Kaustisella yksi kerta juuri PE:tä 48h juoksussa juosseen suomalaisen huoltaja antoi minulle tehtäväksi aamuyön tunteina katsoa ettei tämä huippujuoksija vaan pysähdy mihinkään matkan varrelle (1km rata). Toki jeesasin ja pari kertaa motkotinkin että eteenpäin.
Vähän omia muistoja... ehkä vielä taas joskus rupean treenaamaan vähän enemmän, omalla harrastelijatasolla. Toki myös joukkuelajeja. Triathlonin täysmatkaa tuskin enää vedän koska siinä kaluston osuus on aika merkittävä. Lisäksi aikaa ei välttämättä ole tarpeeksi. Juoksu on siitä hyvä laji että siihen kyllä vielä aikaa riittää. Johonkin 100-150km viikkoihin pystyy kyllä helposti aikaa nipistämään jos vain oma kalusto (jalat) kestää.
TomiP:lle hyviä lenkkejä. Hieno harrastus.
Kuinka paljon ultrajuoksulla on Suomessa nykyään harrastajia? Laji ei taida ihan kaikille sopia, sillä nivelet taitavat olla aika kovilla. Laji on niitä, jossa iästä ei taida olla paljoa haittaa.
Nämä kaverit ovat saaneet monipuolisuutensa jalkapallosta huolimatta ei sen ansiosta. Ronaldo pikajuoksijana on aika huono, kuten ollaan useasti jo todettu.
Tämä muistuttaa kiihkouskoivaisen kanssa käytävää keskustelua eri uskontojen moniarvoisuudesta.
JepJep. Kukin tulkoon uskossaan autuaaksi ja on olemassa yksi ja ainut oikea uskonto - muiden ollessa luonnollisesti vääräoppisuutta.
Kiitoksia mielenkiinnosta. Täältä tähän.
Sinällään hiihtolajien siirtyminen maksukortin taakse on ollut aika hyytävän kylmä suudelma näiden lajien näkyvyydelle, mäkihyppy tai ainakin mäkiviikko pitäisi pikaisesti saada takaisin YLEn kanaville. En muutenkaan alkujaan ymmärrä, miten mäkiviikko edes maksun taakse siirtyi, kyseessä on mielestäni kansallisessa mittakaavassa merkittävä urheilutapahtuma.
Juu säälihän tuo kehitys on. Nyt menevät Mestareiden Liigan ottelut pelkästään maksukanaville. Henkilökohtaisesti tuo ei haittaa, koska on MTV Sport ja NelonenPro (Extra) kanavat kaikilla mausteilla.
Tietääköhän kukaan MTV Ski paketin suosiosta? Jotenkin mielikuva on jäänyt, ettei kovin suurta suosiota nauttinut.
Ikävintähän se jos itsekkin uskoo noita horinoita. Parhaita olleet nämä "jalkapalloa ei kukaan harrasta aikuisena" jne. Suomessakin vain sellainen ~400k aikuisharrastajaa.