HIFK kaudella 2021–2022

  • 575 242
  • 2 812

auvo11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, maajoukkue, NHL:n suomalaiset
Kyllä mä olen vakuuttunut jo nyt siitä, että Ville Peltonen on huippuvalmentaja, jonka päivittäisen tekemisen vaatimustaso on maailmanluokkaa. En tosin pidätä oikeuksia tästä lausunnosta tulevaisuudessa.

Toki itsekin koen, että Pennasen työsuhde Kerholle tuolloin oli seuralle isompi etu, mitä Villellä se on tällä hetkellä IFK:ssa.

Fakta kuitenkin on, että IFK tarvitsee ehdottoman huippuvalmentajan menestyäkseen, kun möttöset ja töppöset tulevat Nordikselle joka tiistai Nordikselle pelaamaan kuin elämän viimeistä otteluaan. Tulokset puhukoon sitten hamassa tulevaisuudessa puolestaan, onko Ville ollut sitä IFK:lle vai ei.
Fakta on myös et IFK:n kokoonpano on A1 luokkaa.
 

auvo11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, maajoukkue, NHL:n suomalaiset
Ja miettäkää mikä valmentaja meillä on, Artyikkin oli ajellut Villen viime kohtaamisessa niin mitä tekee Ville, ottaa matsin häntä vastaan vaikka tietää itsekkin mitä siinä käy, hattu pois (en tarkoita nyt nimimerkkiä sillä hän on loistava)
Laitan klipin kun osaan/tai siis jos osaan.
 

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei ole Hifkin pelejä tullut sen enempää seurattua, niin haluaisin tiedustella, miten Otto Karvinen on teillä pärjännyt? Kärpissä jäi hyvät muistot kaverista ja oli omassa roolissaan loistava pelaaja. Tosin viimekausi oli Karviseltakin heikko/vaikea meillä, kuten koko joukkueelta. Vieläko Karvinen ensikaudellakin kuuluu Hifkin suunnitelmiin?
 

auvo11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, maajoukkue, NHL:n suomalaiset
Karvinen aloitti meillä yllätys yllätys saikulla ja sen jälkeen peli on ollut hakemista, luistelu näyttää oudon kankealta.
Uskon/toivon et on tärkeä mies meille vielä loppukaudesta.
 

Joe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset joukkueet (jokerit on venäläinen)
Ei ole Hifkin pelejä tullut sen enempää seurattua, niin haluaisin tiedustella, miten Otto Karvinen on teillä pärjännyt? Kärpissä jäi hyvät muistot kaverista ja oli omassa roolissaan loistava pelaaja. Tosin viimekausi oli Karviseltakin heikko/vaikea meillä, kuten koko joukkueelta. Vieläko Karvinen ensikaudellakin kuuluu Hifkin suunnitelmiin?
No sellasta aika perus rymistelyä. Tyhmiä jäähyjä jonkun verran ja kiekollinen peli aika hukassa. Pelaa tällä hetkellä kyllä huonosti. Silti taklaa paljon painavia taklauksia. Itse tykkään, moni tällä palstalla ei.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Liigaa johtava Ilves ilmeisesti huomenna julkistamassa uuden hankinnan ja villeimmät huhut tuovat KHLssä kovaa jälkeä tuonutta Sergei Shumakovia Tampereelle. Luulisi myös IFKn olevan hereillä, kun tuolta idästä näyttää valuvan melkoisen kovia pelimiehiä länteen. Jos tässä ei mitään tehdä niin jää ainakin itselle taas sellainen maku, että kaikkea ei laitettu likoon mestaruuden eteen kontra kilpailijat.
 

Vpiiroi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs,
Fakta on myös et IFK:n kokoonpano on A1 luokkaa.
Poislukien maalivahdit.
Halonen ja Garteig on huono kaksikko.
Tuohimaa oli myös epävarma pari viime kautta. Salmelainen ei löydä kunnon veskaria.
Halosessa on potentiaalia, se vaan ei nyt paljon tällä kaudella auta.
 
Viimeksi muokattu:

Joe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset joukkueet (jokerit on venäläinen)
Kyllä tollanen Shumakovi meillekin kelpaisi. Herätys nyt Salmelainen, tällä hetkellä pelipaikoista ei ole minkään näköistä kilpailua eikä paikkaajia löydy, jos kärkikentissä tulisi loukkaantumisia.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Ei ole Hifkin pelejä tullut sen enempää seurattua, niin haluaisin tiedustella, miten Otto Karvinen on teillä pärjännyt?
Karvisen esitykset ovat lähinnä palauttaneet mieleeni siitä kuinka aika on ajanut tällaisista yksiulotteisista nolla-nollaa pelaavista kavereista vähitellen jo ohi. Jokaisen kentän pitäisi pystyä osallistumaan viisikkopelin toteuttamiseen, mutta Karvisen kohdalla mikään ei ole varmempaa kuin se, etteivät rahkeet riitä piiruakaan isompaan rooliin. Sitten jos yrittää kompensoida pelillisiä puutteitaan leikkimällä kovanaamaa tai hämmentäjää, niin tekisi sen edes siten, ettei oma joukkue joudu tuon pelleilyn vuoksi tappamaan illasta toiseen alivoimaa.

Uskon kehityksen kehittyvän IFK:ssakin vähitellen siihen suuntaan, että näiden karvisten paikoilla pelaa potentiaalisia nuoria pelaajia, joilla on aidosti pelillistä annettavaa joukkueelle ja jotka peliesityksillään tavoittelevat paikkaa ylemmissä ketjuissa, tavoitteenaan tehdä muutakin kuin taklata kaikkea mikä liikkuu ja hieroa hanskalla vastustajan naamaa maalinedustalla.
 

auvo11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, maajoukkue, NHL:n suomalaiset
^ Täysin erimieltä et rouhioista aika olisi ajanut ohi, ei ole. Karvisella ei tällä hetkellä oikein jalka riitä hommaan.
Sen takia mielestäni ketju Åsten-PW-Karvinen ei oo ideaali ku kaikki hieman enemmän tai vähemmän verkkaista.
Väänänen vaik ei mikään raketti olekkaan on kuitenkin kolmikon paras luistelee samalla luovempi, niin se tuo tohon neloseen paljon lisää tulosuhkaa.

Kyl mä haluaisin yhden LAATUhyökkääjän vielä lisää tuloksenteko kenttiin niin se samalla toisi neloseen lisää kilpailua.
Eli hommataan 1laatuhyökkääjä saadaan 2ketjuu samalla rahalla paremmiksi.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Hyvä vaan, että tämä koronahärdelli tuli jengiin tässä vaiheessa vrt. viime kausi. Tärkeintä kevään menestyksen kannalta on päästä treenaamaan ja pelaamaan terveenä. Jollain idästä tulevalla vahvistuksella ei tässä mikään solmu aukea, vaan kyllä sen täytyy lähteä nykyisestä jengistä. Ainahan noissa tulijoissa on se riskinkin mahdollisuus, että mikä se todellinen motivaatio on pelata täällä. Ainakaan yhtään surffailevaa ja omiin pisteisiinsä tuijottelevaa primadonnaa ei tänne tarvitse raahata.

HIFK:n taloudellisesta tilanteesta ei ainakaan itselläni ole tarkempaa tietoa eli voihan sekin rajoittaa mahdollisten hankintojen tekemistä. En oikein taas ymmärrä ettei meillä joidenkin mielestä tehtäisi kaikkea mahdollista mestaruuden eteen, vaan olen aivan varma, että se on ainoa tähtäin tänäkin keväänä. Varmasti Tobbari ja Ville miettivät kaikki käytettävissä olevat keinot pleijareita silmällä pitäen.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
^ Täysin erimieltä et rouhioista aika olisi ajanut ohi, ei ole.
Puhuin yksiulotteisista nolla-nollaa pelaavista rouhijoista. Toki joukkueesta voi ja pitääkin löytyä pelaajia, joiden vahvuudet ovat kaksinkamppailuissa sekä fyysisessä pelissä, mutta peruslähtökohta kuitenkin on se, että peliälyn, jalkanopeuden sekä yksilötaidon tulee olla riittävällä tasolla joukkueen viisikkopelin toteuttamiseen. Juha Jääskä ja Teemu Tallberg ovat tästä pelaajaprofiilista erinomaisia esimerkkejä.

Harvassa alkavat olla sellaiset huipputasolla menestyvät joukkueet, joissa joku yksittäinen ketju toteuttaa eri pelikirjaa kuin muut ketjut. Ja toisaalta mikään sellainen ketju ei kykene toteuttamaan huipputasolla menestyvää pelikirjaa, josta löytyy yksikin pelaaja, jonka peliäly, jalkanopeus tai yksilötaito eivät riitä tätä tarkoitusta palvelemaan.
 

Joe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset joukkueet (jokerit on venäläinen)
Itse ainakin dikkaan siitä, kun nelosketju laittaa parhaimmilaan laidat ryskymään ja räksyttää vastustajille. Ja luo pelkoa vastustajien puseroon. Mä ainakin haluan nähdä, kun keskiviikkona Olli Jokisen Jukurit tulee kylään, Nordis melkein loppuunmyyty, hyvä meininki ja nelosketju painaa kammo määrän niittejä alkuun. Pikku ylilyönnit on ihan viihdyttävää katsottavaa.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:ssahan on ollut viime kausien trendi se, että nelosen ukoilla +/- on reilusti pakkasella. Se ei johdu siitä, että he nyt välttämättä kauheasti päästäisivät maaleja omiin, mutta kun hyökkäyspäähän maali siellä täällä, niin se vaan sinne hitaasti kertyy. Kyllähän se kuitenkin lähtökohtaisesti on tyhmyyttä hankkia/peluuttaa pelaajia, jotka ottavat enemmän omiin, kuin tekevät maaleja.

Omasta mielestäni HIFK on läht. koht. tuota nelosta rakentanut edelleen liikaa ns. brändi edellä tai liian varovaisesti. Miten sen nyt haluaa ottaa. Monella HIFK:n nelosessa viime kausina pelanneella pelaajalla onkin ollut se yhteinen piirre, että uraa on vähemmän jäljellä, kuin edessä: Wirtanen, Keränen, Petrell, Karvinen, Pitkänen.

Aina sitä sitten on perusteltu seuraavasti:

1. Pelaavat paljon alivoimaa ja niitä kuuluisia viimeisiä minuutteja johtoasemassa: Tilastoista voi katsoa, että Karvinen ja Åsten ovat lähinnä alivoiman varamiehiä. Kyllä siellä alivoimilla ja viimeisillä minuuteilla pääasiassa kentällä ovat Paajanen ja Tallberg tai Koivistoinen ja Jääskä.

2. Pitää olla fyysistä pelaamista ja tutinaa sekä tötinää. No onko sitä? Eiväthän HIFK:n nykyiset nelosen jätkät ehdi taklaamaan/prässäämään älyttömän tehokkaasti, koska kukaan ei ole erityisen jalkava. HIFK:n paras nelonen vuosiin on ollut Liivik, Nyholm ja Pöysti. Tuossa edellä mainitussa kolmikossa korostui muutama seikka, jota nykyiseltäkin neloselta odottaisin: Luisteluvoima, eli Pöysti oli yhtä jalkaa sekä Liivik armottomassa kunnossa sekä sellainen nuoruuden uho. Liivikillä pelit huononivat mitä vanhemmaksi hän tuli. Jäi pelistä pois se positiivinen uho "ottaa nordista haltuun." Nelosessa kuitenkin pitäisi jaksaa grindata menemään illasta toiseen ja se ei kauhean monelta kokeneemmalta sotaratsulta tahdo onnistua. Hattua niille, jotka jaksaa: Leo komarov.

3. Fyysisiä pelaajia tarvitaan kevään peleillä. Toki tarvitaan, mutta ne pelaajat voivat olla nuoriakin. Åsten tietysti viime keväänä osoitti, että tietyssä hurmoksessa kokenut osasto voi keväällä onnistua ja paljon parjattu Keränenkin pelasi yleensä keväällä parhaat pelinsä. Siinä sivussa Keiteleen pommikone vetelikin 60 runkosarjapeliä täysin vihkoon. Onko se sen arvoista? Nuori pelaaja saattaa keväällä onnistua samalla tavalla, mutta hänellä ei ole varaa vetää 60 runkosarjapeliä puolilla valoilla. Lisäksi tässä on se aspekti, että nuori pelaaja voi kehittyä nelosen grinderista myös muuhun rooliin, mutta yleensä se edellyttää sitä, että ne fyysiset ominaisuudet ovat A-sarjaa. Tästä ihan läheltä löytyy esimerkkinä Lennart Petrell, joka puhtaasi fysiikallaan loi hyvän uran.

Toki jos pelaajalla on joku erityisominaisuus, kuten Wirtasella aloitukset, hyvä luistelu tai sitten kaveri on armoton pajavasara, niin se on jotenkin helpompi hyväksyä. Mielestäni pelaajalla pitäisi aina olla joku erityisominaisuus, jota toisi pöytään illasta toiseen ja näihin ei lasketa heikkoa luistelutaitoa tai tyhmiä jäähyjä.

Sehän se trendi on, että mitä NHL tekee edellä, niin täällä samat asiat tajutaan vasta myöhemmin. Ensin NHL:stä katosivat ns. pökkelöpakit. Etenkin HIFK on suosinut heitä ihan liikaa vielä viime kausinakin. 1. isäntäpakki joukkueessa riittää. Olkoon sitten sitä kovempi. Toki voi ja pitääkin olla fyysisiä puolustajia, mutta koko ajan korostuu se, että heidän pitää osata myös syöttää kiekkoa laadukkaasti.

J.Ruutu sanoi kirjassaan, että evoluutio on NHL:ssä ajanut hänen tyylisistä pelaajista ohi. NHL-joukkueiden nelosketjut ovat täynnä pelaajia, jotka luistelevat, kuin hullut sen ajan mitä kentällä ovat. Niin sen pitäisi olla HIFK:ssakin. Mikäli HIFK esim. haluaa Wirtasta peluuttaa, niin siinä pitäisi olla sitten kaksi jalkavaa kaveria rinnalla ja Åsten ei riitä. Mutta jos taas nelosessa olisi Åsten ja Väänänen, niin sitten siihen riittäisi yksi "Pöysti". Lähimpänä sitä HIFK:ssa on Hede, mutta kevään peleihin ehkä vielä liian köykäinen, mutta ainakin hän ehtii prässäämään ja siinä sivussa tehnyt pienellä peliajalla enemmän pisteitä, kuin Åsten ikinä urallaan. Tarkoitus ei ole Åstenia arvostella. Parhaimmillaan huikea hahmo ja hyvä pelaajakin. Oikein roolitetussa nelosessa hänelle on aina tonttia.
 
Viimeksi muokattu:

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Liigaa johtava Ilves ilmeisesti huomenna julkistamassa uuden hankinnan ja villeimmät huhut tuovat KHLssä kovaa jälkeä tuonutta Sergei Shumakovia Tampereelle. Luulisi myös IFKn olevan hereillä, kun tuolta idästä näyttää valuvan melkoisen kovia pelimiehiä länteen. Jos tässä ei mitään tehdä niin jää ainakin itselle taas sellainen maku, että kaikkea ei laitettu likoon mestaruuden eteen kontra kilpailijat.
Onko ton tasoinen ukko mahdollista saada Ilvekseen?
Uskon, kun näen. Mutta yhtä kaikki, kova pelimies Liigaan, jos tulee.
Ainakin pisteitä scouttaamalla, on selkeesti tekijämiehiä.
 

MaV

Jäsen
2. Pitää olla fyysistä pelaamista ja tutinaa sekä tötinää. No onko sitä? Eiväthän HIFK:n nykyiset nelosen jätkät ehdi taklaamaan/prässäämään älyttömän tehokkaasti, koska kukaan ei ole erityisen jalkava. HIFK:n paras nelonen vuosiin on ollut Liivik, Nyholm ja Pöysti.
Tässähän oli sinällään mielenkiintoista se, että samaan aikaan kun tuo mainitsemasi kolmikko oli IFK:n paras nelonen, oli kolmosketju kuitenkin pohjalla Töykkälä-Järvinen. Sehän on taas paljon lähempänä tuota kritisoitua osastoa. Tuo mestaruuden voittanut joukkuehan ei kyllä menisi täällä kokoonpanokritiikistä millään läpi, ihan liian vähän käsiä ja kiekollisia pelaajia.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässähän oli sinällään mielenkiintoista se, että samaan aikaan kun tuo mainitsemasi kolmikko oli IFK:n paras nelonen, oli kolmosketju kuitenkin pohjalla Töykkälä-Järvinen. Sehän on taas paljon lähempänä tuota kritisoitua osastoa. Tuo mestaruuden voittanut joukkuehan ei kyllä menisi täällä kokoonpanokritiikistä millään läpi, ihan liian vähän käsiä ja kiekollisia pelaajia.

Pitää muistaa, että siitä mestaruudesta on aikaa kuitenkin se +10 vuotta. Kirjoitin, että evoluutio on menossa siihen suuntaan. Lisäksi syy siihen miksi kolmonen oli tuossa muodossa oli se, että Ramstedt oli poppareilla sekä Hamilton loukkaantui. Sen mestaruuden takana oli hyvin pitkälle kuitenkin vahvasti kiekolliseen taitoon nojaava pakisto: Söderholm, Järventie, Kousa, Vallin, Kovanen ja fyysisemmällä puolella pelaamaan pääsivät lähinnä Kankaanperä ja Kurvinen. Lisäksi 1-2 ketjut olivat timanttia.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Tässähän oli sinällään mielenkiintoista se, että samaan aikaan kun tuo mainitsemasi kolmikko oli IFK:n paras nelonen, oli kolmosketju kuitenkin pohjalla Töykkälä-Järvinen. Sehän on taas paljon lähempänä tuota kritisoitua osastoa. Tuo mestaruuden voittanut joukkuehan ei kyllä menisi täällä kokoonpanokritiikistä millään läpi, ihan liian vähän käsiä ja kiekollisia pelaajia.

Kyllä. Ja on muuten kovaa luettavaa kauden 10-11 peliesitykset. JHAG on joutunut perustamaan ihan oman ketjun "HIFKn huono alakerta on myytti".

Niin kovaa on sitäkin pakistoa haukuttu, ettei millään riitä ja Kovanen oli turha hankinta ja Vallin paska ja pakistosta puuttui joko fyysisyyttä tai kiekollisuutta. Ei vain riittänyt sekään. Oli myös monen mielestä veskaongelma ja myöskään ei riittänyt kolmosketjuun ukkoja.

Talviklassikon voitto taisi kääntää monen kritisoijan suunnan.


Tuolta löytyi muutama tuttu kirjoittaja. Ja meikäläinen posi-siivessä huutelemassa, kuten aina.

Jatkiksen otteita kaudelta 10-11...

pitäisi olla jopa tyytyväinen, että kritiikkiä tulee. Se kertoo sen, että ollaan matkalla mestaruuteen.


Nyt on tullut useammalla jo tavaksi todeta, että HIFK:n alakerta on ihan paska, koska kaikki pelimerkit ovat hyökkäyksessä. Ja Hanneksen palkkaaminen olisi....penailua?? Siis ensinnäkin: erittäin kovan maalitykin palkkaaminen ei ole missään olosuhteissa penailua! Ei niin kauan kuin jääkiekossa enemmän maaleja tehnyt voittaa. Keskinkertaisen hyökkääjän palkkaaminen pakkipulasta kärsivään joukkueeseen on penailua. Hyvösen jättäminen väliin on penailua. Myöskään hyvän maalivahdin palkkaaminen ei ole missään tilanteessa penailua. Mutta katsotaanpa nyt onko HIFK:lla todella kaikki panokset ylhäällä ja onko meillä karmea pakki- ja veskaripula. Keräsin näitä itse asiassa Kovas-ketjuun, mutta näyttivät niin asiallisilta lukemilta, että ansaitsevat kyllä oman tarkastelunsa.

Faktaa HIFK:n huonosta alakerrasta tähän mennessä:

-Joka ainoa HIFK:n mikkihiiripakki on PLUSSALLA tehotilastossa. Yli 10v. takaa saa hakea tällaista ihmettä tässä vaiheessa kautta.

HIFKn alakerta ei ole missään nimessä huono, muttei myöskään erityisen hyvä. Toisin sanoen, se on ollut kauden alusta asti varsin tasapaksu ja suurin yksittäinen puute on selkeän liiderin puuttuminen. Liideri voi olla joko kiekkovarma ja kaiken nähnyt kokenut pelaaja mallia Marko Tuulola, Jere Karalahti, Ossi Väänänen, Jyrki Välivaara tai sitten selkeä kiekollisen pelin expertti mallia Sami Vatanen tai viime kaudelta Lee Sweatt tai Mikko Mäenpää.

Södeltä tätä nousua johtavaksi pelaajaksi olen paluun jälkeen odottanut, mutta hiljaista on ollut. Samoin Vallinin odotettiin ilmeisesti ottavan selkeämmin isompaa roolia, mitä nyt on nähty.

HIFKn pakistossa on Kousaa ja Kankaanperää lukuunottamatta lähinnä yleisosaajia, joka tekee siitä tasapaksun. Ja vaikka Järventie on nyt kuluvan runkosarjan aikana ottanut kiitettävästi roolia kiekollisessa pelissä, niin kaikella kunnioituksella Maraa kohtaan, hän on liian "säätäjä" kantaakseen ykköspakin viittaa mestaruutta tavoittelevassa jengissä.

Ihannepakisto HIFKlle , realiteetit huomioiden, olisi mielestäni ollut jotain seuraavaa:

1-pari: kiekollinen expertti TAI kokenut liideri - Söderholm
2-pari: Järventie - Kankaanperä
3-pari: Kousa - Vallin/Melart/Kurvinen

Toki SM-liigan "nollatoleranssilinjaan" parhaiten soveltuva pakisto on sellainen, jossa 1-2 kiekollisen osaajan lisäksi loput on Olli Malmivaaran kaltaisia kookkaita painijoita. Jypin pakisto on hyvin lähellä optimia.

Paperilla fyysisenä pelotteena toiminut pakisto (todellisuudessa "mälkiälätkää") olisi ollut jotain mallia:

Karalahti - Kankaanperä
Siklenka - Nickerson
Kudroc - Melart

Vuoden 1998 pakistoon peilaaminen alkaa olla jo melkoisen turhaan, niin eri liigaa silloin pelattiin. Silloin pakistossa oli 1 selkeä "isäntämies", eli Halkidis, nyt meillä on samaan rooliin Kankaanperä. Olennaisin ero on muussa materiaalissa, eli nämä osasivat sekä fyysisen että erityisesti kiekollisen pelin. Nykyliigassa joutuu tekemään kompromisseja, koska "kimmotimoset" ja "brianrafalskit" viedään hyvissä ajoin muihin liigoihin. Tällä hetkellä esim. Keklu tekee kaikkensa, jotta saa Justin Forrestin jatkamaan Jokereissa, koska parempaa ei ole tarjolla.

En nyt varsinaisesti ole valittanut että HIFK:lla olisi huono alakerta, mutta puolustelen nyt omaa mielipidettäni.

Itse olen nimittäin sitä mieltä että Hanneksen hankkiminen hyökkäystä vahvistamaan ilman että pakistoa vahvistetaan on Penailua itsessään. Me tarvitaan yksi hyvä pakki, sitä ei voi korvata hyvällä laiturilla(joka osaa kyllä myös pakkipaikan). Hyvä pakki parantaan sitä kuuluisaa kokonaisuutta enemmän kuin hyvä laituri jo ylibuukattuun laituriosastoon.

Se mitä olen kommentoinut meidän pakkiosastosta on se että ns. Ykköspari Mara-Kanki pelaa alle tasonsa ja tässä on suurin syy meidän lähiaikojen hieman tahmeaan menoon. Heillä on keskimäärin 2,5 min enemmän peliaikaa per peli kuin seuravalla parilla. tämän luulisi näkyvän myös +/- tilastossa varsinkin kun olemme maalierossa toiseksi paras joukkue.

Me tarvitsemme kaksi hyvää pakkiparia pleijareihin ja nyt meillä ei ole sitä.

Vielä jos menee noihin maalivahteihin ja puolustajien välisiin suhteisiin niin "hassu" pikku tilastoyksityiskohta on siinä että meidän maalivahdeille lauotaan KA 25 (Riksman) 27 (Lundel) kutia per ottelu. Esimerkiksi JYP mokeille lauotaan 22/21(ykkönen/kakkonen) laukausta per ottelu. Kutien määrää pitäisi vähentää ja tässä puolustus on avainasemassa.

Nyt Vallin poppareita syömään, Kovanen ehditään ajaa vielä systeemeihin sisään ennen pleijareita. Kovanen voi oikeasti tuoda joukkueen peliin jotain uutta, vaikka heikkouksiakin on. Vallin ei enää ainakaan tällä kaudella muuksi muutu. Tässäkään en nyt oikein ymmärrä Kojon ajattelua, vai onko nyt muka oikeasti kyse jostain yyberkaavamaisesta puolustava ja hyökkäävä pakki asetelmasta?? Enää pitäisi tietää, kumpaa Vallin tekee? Ilmeisesti puolustaa vastustajan päähän ja hyökkää omaan päähän.

Ja ilmeisesti Garts ei ole ollut IFKn huonoin maalivahti...

Enpä olisi ikinä uskonut sanovani tätä: Niin mäkin, tämän päivän Lundellin suorituksesta ei pääse enää alaspäin.

Jos nyt rauhoituttaisiin. Täällähän porukka itkee kuin oltaisiin hävitty ratkaiseva puolivälierä.

Lunkka pelasi huonosti ja joukkue pelasi huonosti 40 minsaa.

Se ei tarkoita, että koko kevät tullaan vain ottamaan kuokkaan. Tää oli yksi peli ja todisti oikeastaan vain ja ainoastaan sen faktan, että HIFKn pitää keksiä Kalpaa vastaan eri lääkkeet jos ja kun me Kuopio Poffeissa kohdataan.

Lunkkaa en nyt vielä hirttäisi, vaikka paskasti pelasikin. On se pelannut hyviäkin pelejä.

Paska peli, muttei onneksi kauden vika.

2. ja 3. erä olivat niin kuraa meiltä, että ryhtiliikkeen on tapahduttava tänään Ryynikylässä (copyright Frank Moberg). Hyvällä pelillä on saavutettavissa voitto tänään, mutta ikävä kyllä, tämä on jääkiekkoa ja tarvitaan myös hyvää mv-peliä.

Koffilla Uuge kertoilee aika karua faktaa:

Valtaisan henkisen kankkusen selvittelyyn on ollut riittävästi aikaa, joten matkalle Jyväskylään voitaneen lähteä huojentuneemmin mielin...... toivottavasti. Useissa otteluissa näkemämme perinteinen HIFK:n profiili on löydyttävä välittömästi, muuten alkavat painajaiset vaivata jo viikkoja ennen pudotuspelejä.

(c) uuge k


Tulee kieltämättä viime kevät mieleen...

Täysin samaa mieltä. Siinä missä IFK häviää Kalpalle taktiikassa 100-0, häviää se Jypille henkilökohtaisella tasolla sen samat 100-0. Ongelma ei ole kärkipelaajissa, vaan materiaalin laajuudessa. Mestaruudesta taistellessa ei joukkueessa voi olla yhtään vapaamatkustajaa tai edes lasten lipulla matkustavaa. IFK:ssa lasten lipulla matkustavat Hyvönen, Hamilton, Töykkälä, Järventie, Vallin ja Lunkka (ykkösveskarin ominaisuudessa). Hyvönen ja Hamilton ovat puolustuspelaamisessa lapasia,lisäksi Hyvösen asenne on perseestä. Töykkälä on liian mikkihiiri omaan rooliinsa.Järventie tekee liikaa virheitä, ja Vallin ei mitä luultavimmin tule nousemaan sille tasolle, mitä häneltä odotetaan. Ja Lunkka taas ei riitä ykkösveskariksi. Noilla pelaajiston puutteilla voidaan vielä mennä välieriin, mutta ei sitä pidemmälle . (Välieriin pääsyn suurimmat esteet tulevat olemaan enemmänkin taktisissa puutteissa, uskon ma).

Ja samaa mieltä myös siitä, että IFK:n pitäisi ehdottomasti rakentaa kaksi jarruketjua. Tuossa on ainoastaan kaksi ongelmaa 1) Materiaalia kahteen tarpeeksi vahvaan jarruketjuun ei valitettavasti ole riittävästi, ja 2) Nokka ei tunne kahden jarruketjun taktiikkaa.

Laittakaas fanit ne nakit nyt pakkaseen. Meidän joukkue nousee vielä.
 

MaV

Jäsen
Pitää muistaa, että siitä mestaruudesta on aikaa kuitenkin se +10 vuotta. Kirjoitin, että evoluutio on menossa siihen suuntaan. Lisäksi syy siihen miksi kolmonen oli tuossa muodossa oli se, että Ramstedt oli poppareilla sekä Hamilton loukkaantui. Sen mestaruuden takana oli hyvin pitkälle kuitenkin vahvasti kiekolliseen taitoon nojaava pakisto: Söderholm, Järventie, Kousa, Vallin, Kovanen ja fyysisemmällä puolella pelaamaan pääsivät lähinnä Kankaanperä ja Kurvinen. Lisäksi 1-2 ketjut olivat timanttia.
Suuressa mittakaavassa luistelu muuttuu tärkeämmäksi. Pelisysteemilläkin on silti väliä. Esimerkiksi Karvisen kohdalla en pitäisi ongelma luistelua, vaan sitä mihin pitäisi milloinkin luistella.

Nelosketjun löytäminen ei ole ihan ongelmatonta, sillä vaikkapa alivoimapelaaminen vaatii kyllä osittain kokemuksenkin tuomaa malttia ja pelinäkemystä. Prässäävä nelonen voi olla tasaviisikoin haluttua, mutta valmennukset eivät välttämättä siltikään käyttäisi samoja pelaajia AV:lla. Aika usein puheissa nelosketju nousee esiin jotenkin erillisenä porukkana, vaikka tuo mainittu liikkuvuus pätee kyllä muidenkin ketjujen pelaajiin. Samoin hyvin luisteleva pelaaja voi olla silti puolustuspelissä aika ulkona. Mielestäni oli parerilla helppo nähdä, miksi Juho Keränen haettiin aikanaan neloseen.

Voi kyllä hyvinkin olla niin, että IFK:ssakin oli suunnitelmia muuttuua nelosen koostumusta, mutta Åsten pelasi viime keväänä liian hyvin. En olisi kauhean yllättynyt, jos ensi kaudella kokoonpanossa oli liukkaampia kavereita.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kazakstan vs Puola
  • 1.72
  • 5.10
  • 3.35
Suomi vs Tanska
  • 1.17
  • 9.00
  • 13.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös