HIFK:n peliesitykset kaudella 2010-2011

  • 546 799
  • 2 221
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Yö nukuttu ja peliin voinee jo suhtautua objektiivisemmin. Kyllähän eilinen esitys edelleen oli suhteellisen väkinäinen ja hyviä elementtejä oli nähtävissä sen kolmannen erän yhdellä 10 minuuttisella. Joku kutsui tuolla eilistä brändikiekoksi - no ei todellakaan ollut.

Hirveän kriittistä kommenttia taas. Jokainen voi kuvitella omalle kohdalle, kun paria huippuseuraa vastaan on jääty nollille (Jyp, Narrit) ja edellisenä iltana saatu turpaan 5-0 paikalliskilpailijalta. Itseluottamus kun on kateissa niin maalien tekeminen on jumalattoman vaikeaa. Kyllähän tuo matsi avasi selkeästi lukkoja, kun Hyvönen junttasi tasoituksen. Ja nämä läpät, että HIFK ryyppäsi joululoman koki taas kolauksen kun nimenomaan HIFK jaksoi pelata kaksi kovaa peliä putkeen nostaen koko aika luisteluaan ja taklauksia. Noita koomailuja tuli muutama ja Jokerit sai ne hyödynnettyä mutta yleensä itseluottamuksen kanssa taisteleville sattuu noita joskus. On kova työ nimenomaan joukkueelta nousta toinen polvi maasta nöyryytyksen jälkeen ja kaataa vastustaja. Toki jossain ihannemaailmassa HIFK olisi voittanut 7-0. Paikkoja oli kyllä ainakin viiteen börsään. Minusta tämä pieni poff-kierros vain näytti sen, että HIFK pystyy nollaamaan kitkerätkin tappiot. Jotenkin ei yllättänyt sekään, että nimenomaan kokenut Hyvönen nakutti tärkeitä maaleja vaikka toki teki virheitäkin.

PS: Rankkarivoittoa taas vähätellään, mutta voin kuvitella tilanteen HIFK-osiossa jos nuo olisi mennyt toisinpäin. Noksu sisään, Hyvönen missaa.
 

Stadista

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos ottaa "arvottomat" pois, niin en pysty tänäänkään olemaan eri mieltä.

Juuri näin. Ei pidäkään hyväksyä huonoja otteita kentällä ja arvostella pitää.
Mielellään kuitenkin jätetään ne arvottomuudet vähän vähemmälle. Ja eikös se ole vähän enemmän valmennuksen vika, jos antavat jonkun pelata illasta iltaan tuolla tavalla.

No hard feelings Samart?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Parina aiempana talvena on ollut helposti huomattavissa, että IFK:n peli on parhaimman näköistä, kun joukkueella on kaksi hyökkäävää ja kaksi puolustavaa ketjua. Joskus myös hyökkäys on paras puolustus. Kun katsoo IFK:n maalintekovaikeuksia ja muistelee, kuinka usein nelosketjun miehet nousivat viime syksynä ratkaisemaan pelejä IFK:lle, ei voi kuin ihmetellä, miksi eräskin Robert Nyholm -niminen nuorukainen viilettää kohta jo kolmatta viikkoa Mestiksessä piste per peli -tahdilla, kun liigajoukkueellakin voisi olla käyttöä. Loukkaantumisesta johtunut poissaolo oli pitkä, mutta eiköhän Bobbyn luistin jo vähitellen ala kulkea liigavauhtia. Talven aikana ison rahan miehet Hamilton ja Hyvönen ovat saaneet kuntouttaa itseään, vaikka ovat olleet aivan puolikuntoisia, mutta Nyholm, joka sentään on tehnyt monta arvokasta maalia, lojuu ilmeisen unohdettuna Vantaalla. Kysyn vain: miksi?

Itse nostaisin Bobbyn kiireesti liigajoukkueen matkaan ja kasaisin syksyisen tehoketjun Nyholm-Liivik-Pöysti. Myös Pöysti on esiintynyt edukseen Lohi-paidassa ja muodosti kuitenkin Bobbyn ja Simon kanssa vaarallisen kolmikon, vaikkei itse ollutkaan ketjun vahvin lenkki. Kolmikko oli kuitenkin enemmän kuin osiensa summa. Hamiltonin tehot yhdeksästä (!) edellisestä pelistä ovat 0+2, joten näillä näytöillä laittaisin Jeffin hakemaan vauhtia katsomon puolelta varsinkin, jos miehellä on paikat hajalla.

Vantaalla lojuu myös eräs parilla edelliskaudella edukseen IFK:ssa esiintynyt puolustaja, Rony Ahonen, joka on tilastojen perusteella ollut KiVan puolustuksen ykkösnimi tällä kaudella. Plusmiinus-tilasto ei ole vain puolustajien paras vaan koko joukkueen paras. Seuraavina tulevatkin tutut nimet Nyholm, Pöysti, Piiparinen, Melart ja (heh!) Del Grosso. Vallin on ilmeisesti vajonnut samalle surkealle alkusyksyn tasolle, joten ei kun Arska pop corn -osastolle ja Ahonen tai edes Melart tilalle.

Jotain tämän tyyppistä voisi kokeilla ensi viikon peleissä:

Peltonen - Mikke - Hyvönen
Kibe - Ramu - Haataja
Lennu - Wirtanen - Wärn/Ahtola
Nyholm - Liivik - Pöysti

Kousa - Kanki
Mara - Melart/Ahonen
Kurvinen/Kovanen - Söde
 

Samart

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juuri näin. Ei pidäkään hyväksyä huonoja otteita kentällä ja arvostella pitää.
Mielellään kuitenkin jätetään ne arvottomuudet vähän vähemmälle. Ja eikös se ole vähän enemmän valmennuksen vika, jos antavat jonkun pelata illasta iltaan tuolla tavalla.

No hard feelings Samart?

Noup, tää on vaan jääkiekkoa, loppujen lopuksi.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Todella erikoinen kahden ottelun putki ja lauantain voitto oli käsittämättömän tarpeellinen. Vaikka kyseessä oli "vain" rankkarivoitto, kuvitelkaa miten päät olisivat painuneet, jos lopussa tasoihin tulleet narrit olisivat kuitanneet jatkoajalla. Ja Vallinhan ei pelaisi enää ainuttakaan ottelua HIFK:ssa, jos koutsinamme olisi oikeasti ilkeä ja vaativa kaveri. Hieno homma, mutta 3 pinnan voitto oli NIIIIN lähellä ja aika kauan on jo kulunut edellisestä 3 pinnan kotivoitosta. Liian kauan. Erityismaininta myös itsensä koonneelle Riksmanille. Peli näytti 1-mv:n toiminnalta ja Lasakista tuli otettua voitto heti tappion perään.

Tämä ottelusarja oli ihan täyttä playoffkiekkoa. Tällaista se tulee olemaan. Siihen nähden HIFK:n nousu seuraavaan otteluun oli hyvä signaali. Jos tässä pelattaisiin pleijarisarjaa, tilanne olisi 1-1, eikä maalimäärillä ole mitään merkitystä. Tekihän HIFK itsekin enemmän maaleja kuin HPK viime keväänä tappiosarjassa. Okei, pleijareissa ei vedellä rankkareita, mutta kyllä tästä saadaan kuvaa siitä, miten paljon päivän vire vaikuttaa otteluiden lopputulokseen. Viime ja edellisen kevään HIFK ei olisi noussut perjantain kaltaisen nöyryytyksen jälkeen yhdessä vuorokaudessa. Tässä on menty eteenpäin.

Kaikkiaan HIFK kaipaisi nyt joitakin vakaan varmoja 3 pinnan voittoja ja tilanteen rauhoittumista. On annettava kehut Nenälle siitä, että Riksman jatkoi maalinsuulla. Nyt tarvitaan kokenut 1-maalivahdin tasoinen veskari ja ainoa tarjokas paikalle on Riksman. Häntä on yksinkertaisesti pakko peluuttaa, muuten tämä kallis ostos oli järjetön. Ei tässä voi muuta kuin toivoa, että hänen tasonsa pysyy liigaveskarien kärkipäässä. Yksi ottelu ei häntä sieltä syössyt ja jokainen 1-mv pelaa välillä paskan illan. Riksmanin "onneksi" hänen surkea iltansa osui samalle illalle kuin koko muunkin joukkueen konttaus. Jos HIFK olisi perjantaina tehnyt 3 maalia ja hävinnyt siitä huolimatta maalivahtipeliin, olisi tuhovaikutus varmastikin pahempi. Ja Hannes! Hänethän otettiin sisään siksi, että hän osaa tehdä maaleja? Kyllä osaa. Kahdessa viimeksi voitetussa ottelussa HH on tehnyt 3 tärkeää maalia, jotka ovat olennaisesti vaikuttaneet lopputulokseen: rankkari peliajalla, pelitilannemaali ja ratkaiseva rankkari voittomaalikisassa. Olisiko HIFK tehnyt näitä maaleja ilman Hannesta? Ja mikä olisi joukkueen pisesaldo tässä tapauksessa? Vastauksia ei tiedä kukaan, mutta Hanneksen painoarvoa ei voi kiistää.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
-Ari Vallin. Olin aivan innoissani: nyt tulee todistettavasti menestynyt vakaa peruspakki, josta on vuorenvarmasti iloa. Kova vahvistus. Ikävää - olin väärässä. Vallinhan on ylipainoinen, hidas ja flegmaattinen. Mitä helvettiä on tapahtunut??

Tämän kirjoitin ennen lauantain matsia mainiten Vallinin asiaksi, jossa olin surullisesti väärässä. Nyt lähetän terveisiä Luojalle: Siis mä myönsin jo, että Vallin on huti! Oliko pakko vielä alleviivata asiaa lauantaina jatkoajan lopussa?! Jos aikapommeista puhutaan, niin tässä on yksi sellainen. Sillä erolla Hannekseen, että vastineeksi mokista emme saa yhtään mitään. Hieno pelaaja.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämän kirjoitin ennen lauantain matsia mainiten Vallinin asiaksi, jossa olin surullisesti väärässä. Nyt lähetän terveisiä Luojalle: Siis mä myönsin jo, että Vallin on huti! Oliko pakko vielä alleviivata asiaa lauantaina jatkoajan lopussa?! Jos aikapommeista puhutaan, niin tässä on yksi sellainen. Sillä erolla Hannekseen, että vastineeksi mokista emme saa yhtään mitään. Hieno pelaaja.

Mä jossain vaiheessa arvostelin Vallinia kovastikin ja sain (ihan aiheesta) kuraa niskaani. Sitten Arskan peli näyttikin vähän siltä, miltä sen olisi pitänyt näyttää kauden alusta saakka. Heräsi toivo, että ehkä se tästä. Paskan marjat! Vallin on pelannut ehkä 10 hyvää ottelua tällä kaudella ja se on aika helvetin paljon vähemmän kuin mitä on lupa odottaa. Hintalapussa on varmasti isot numerot, eli IFK on haukannut paskaa.

Täytyy kyllä sen verran puolustaa Nybaria, että tuskin kukaan tiesi Vallinin olevan tuollainen vätys. Tosin, jo pelkästään Vallinia katsomalla olisi pitänyt hälytyskellojen soida. Hyvässä kunnossa oleva ammattilaiskiekkoilija ei näytä siltä, miltä Vallin näyttää. Kesällä voi tulla kilo-kaksi lisää, mutta ei niiden pitäisi vielä pelaajasta läskiä tehdä. Ja sitä Arska on ollut koko kauden.

Ihmettelen kovasti sitä, miksi Kojo Vallinia peluuttaa niin paljon. Osasyy on varmasti siinä, että Arskaa yritetään saada pelaamalla kuntoon. Toinen syy voi olla siinä, että Vallinista halutaan eroon. Mun vaikea uskoa, että Jalonen olisi Valliniin tyytyväinen millään tasolla. Ja mun on pakko ihmetellä, mitä se syö!?! Jos treenaa pari kertaa päivässä+ pelit, saa kaataa kurkkuunsa aika paljon paskaa, että on tuollaisessa kunnossa.

Tässä on nyt kuukausikaupalla venattu, että Vallin nousee sille tasolle kuin olettaa sopii. Mä en enää jaksa uskoa, että näin tulee käymään. Varmasti tulee hyviä yksittäisiä pelejä, mutta en usko, että Vallin tulee olemaan ratkaisevassa roolissa positiivisessa mielessä tällä kaudella. Tai sitten se tekee sen kauden ekan maalinsa seitsemännessä finaalissa jatkoajalla ja nousee sankariksi. Jos näin tapahtuu, annan paskat otteet anteeksi, sen verran janoan menestystä ja lopputulos ratkaisee. Muussa tapauksessa sanon, että aivan totaalisen hutihankinta, jonka tilalla olisi voinut olla vaikka Mikko Turunen.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Nyt Vallin poppareita syömään, Kovanen ehditään ajaa vielä systeemeihin sisään ennen pleijareita. Kovanen voi oikeasti tuoda joukkueen peliin jotain uutta, vaikka heikkouksiakin on. Vallin ei enää ainakaan tällä kaudella muuksi muutu. Tässäkään en nyt oikein ymmärrä Kojon ajattelua, vai onko nyt muka oikeasti kyse jostain yyberkaavamaisesta puolustava ja hyökkäävä pakki asetelmasta?? Enää pitäisi tietää, kumpaa Vallin tekee? Ilmeisesti puolustaa vastustajan päähän ja hyökkää omaan päähän.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt Vallin poppareita syömään, Kovanen ehditään ajaa vielä systeemeihin sisään ennen pleijareita. Kovanen voi oikeasti tuoda joukkueen peliin jotain uutta, vaikka heikkouksiakin on.
Toiveesi on toteutunut ainakin tämin illan osalta, kun kasvissyöjä korvaa donitsinsyöjän. Arskan kohdalla jonkun pitää vahtia, ettei vedä liikaa hodareita ja poppareita katsomossa. :)

Kaiken kurjuuden ja ahdistuksen keskellä täytyy taas tuoda esiin se seikka, että HIFKlla on vähiten suoraan, varsinaisella peliajalla hävittyjä otteluita. Eli jos on voittojen ottaminen ollut työlästä, niin ei HIFKn kukistaminenkaan mikään vaivaton juttu muille joukkueille ole. Rankkareille HIFK on edennyt 10 kertaa ja näistä "kolikonheitoista" lisäpiste on tullut 50% teholla. Vastaavasti suora jatkoaikatappio on tullut turhan usein, eli 6 kertaa, mutta niistäkään ei voi suoraan vetää yhteyttä play-off -peleihin, joissa jatkoajat pelataan 5 vs. 5.

Jypillä on 3 pisteen voittoja tällä hetkellä 11 enemmän kuin HIFKlla, joten ei liene epäselvää, mikä joukkue on tällä kaudella ylivoimainen mestarisuosikki.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Rankkareille HIFK on edennyt 10 kertaa ja näistä "kolikonheitoista" lisäpiste on tullut 50% teholla. Vastaavasti suora jatkoaikatappio on tullut turhan usein, eli 6 kertaa, mutta niistäkään ei voi suoraan vetää yhteyttä play-off -peleihin, joissa jatkoajat pelataan 5 vs. 5.

Hyvä pointti, kolikonheittotodennäköisyydellä tämän homman pitääkin pyöriä, kun otos kasvaa tarpeeksi suureksi ja 5/10 on ihan siedettävä voittolukema jatkoajoista/rankkareista. Huolestuttavaa on se, että jatkoajat/rankut voitettiin putkeen alkukaudesta ja itse asiassa nämä "pakolliset" tappiot ovat tulleet nyt aivan viimeaikoina putkessa. Poislukien hieno viime lauantai. Jos nyt oltaisiin tässä ja lukemat olisivat samat, 5/10 voittoa, mutta ne olisivat tulleet putkeen joulu/tammikuussa, olisi paljon iloisempi ilme. Silloin olisi päästy irti kiusallisesta tavasta hävitä yliaikamatsit.

Vanha NHL-totuus: Riskitöntä olotilaa tavoittelevat joukkueet pelaavat eniten tasureita. Jyp haluaa voittaa HIFK:ta ennemmin, HIFK tyytyy liian helposti siihen yhteen varmaan pisteeseen. Väittäisin, että tämä on jopa näkynytkin kentällä. Pleijarien superpitkät jatkoajat ovat aivan murhaa. Nyt olisi syytä terävöittää voiton ottamista, siis 3 pinnan voiton. Vähän suoria tappioita ja paljon peliajan tasureita = HIFK tykkää välttää häviämistä, mutta eikö sen pitäisi ennemmin janota voittamista?
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Toiveesi on toteutunut ainakin tämin illan osalta, kun kasvissyöjä korvaa donitsinsyöjän. Arskan kohdalla jonkun pitää vahtia, ettei vedä liikaa hodareita ja poppareita katsomossa. :)

Tämä on sosiaalidemokraattien syytä!!! Juopot vaihdetaan värittömiin hasardeihin ja ihan paskoihin syöpöttelijöihin. Kasvis (Kovanen), donitsi (Vallin)tai makkara (Walsh), ihan sama.
 

Kale

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tom Laaksonen
Pääsin telkkarin ääreen tokan erän alkuun. Odotus oli kova, SaiPa nuijitaan maanrakoon ja lähtökohtakin oli hyvä: ekan erän jälkee 2-1 johto. Mutta mutta.. tokan erän peli oli kyllä taas niin ajatuksetonta. Tuntuu, että pelissä ei oo mitään punaista lankaa. Miten voi olla että nämä IFK:n superhyökkääjät, parhaat ikinä missään (ainakin SM-liigassa) eivät saa yhtään kontrolloituja hyökkäyksiä aikaiseksi. Juuri tämä "ajatuksettomuus" on mielestäni ollut koko 2000-luvun kirous. Kovemmissa peleissä näin ei pärjätä, ellei sitten saada jotain apinanraivotsemppiä päälle, mikä taitaa olla ainoa mahdollisuutemme. Ryminä-kulta :)

Vai saadaanko peli vielä tuosta kuntoon?
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei sen enempää tämän päivän pelistä. Tärkeintä oli kolme pistettä. Yhtä asiaa peluutuksessa kovasti ihmettelen. Miksi ykkös- että kakkos YV pelataan neljällä hyökkääjällä. Ykkös YV:ssä viivalla Söderholm ja Hyvönen. Tämä on ihan perusteltua ja Hanneksen kova laukaus pääsee tässä oikeuksiinsa, mutta kakkos YV:ssä viivalla on Järventie ja tällä hetkellä sysi paska Hamilton, kun taas Kousa imee tuppea penkillä. Kousan vahvuudet ovat nimenomaan hyökkäyspelissä vaikka onkin kehittänyt tällä kaudella puolustuspelaamistaan aimo harppauksen. Näinkö KJ taas palkitsee Kousan hyvät otteet. Ei voi kun ihmetellä Kari-sedän aivoituksia.
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Pakkopullaa

Sitähän tuo oli. En ymmärrä mitä Jalonen horisee play off kiekosta ja kaikkensa antamisesta. Bullshittia.

Olisin antanut itse Riksmanille tähtiä. Johtuiko tähdettömyys siitä, että vastaassa oli "vain" SaiPa. Otti monta pahaa. Patjatorjunnat (3kpl) Phantom-luokkaa. Kenttäpelaajista kukaan ei ollut todella hyvä.

Suuri plussa ja kiitos fani-katsomoon. Ilman sitä toisen ja kolmannen erän laulamista ja bailaamista koko ottelu olisi ollut äärimmäisen unettava ja tylsä. Toivottavasti pelaajat ymmärsivät ironianne... Tuskinpa ;)
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Nyt täytyy sanoa, että on se hienoa kun joukkueesta löytyvät:

-Hyvönen
-Haataja
-Kuhta

Jokainen näistä taitelijoista teki maalin ja oli loppuosan pelistä aivan kuutamolla. Kibe jakoi karmeita harhasyöttöjä, Hannes ei jaksanut puolustaa, Hade ei saanut kiekkoa itselleen eikä toisille. MUTTA. Jokainen näistä sälleistä omaa SEN JUTUN. Kyvyn haistaa maalipaikka ja pistää sisään. Ei mitään väheksymistä siinäkään, että Kibe laittoi oman maalinsa tyhjiin. Hän metsästi sen maalin ihan tosissaan ja tyhjiin laittajakin on aina osannut alunperinkin sijoittua oikein. Olisi sitä saanut siltikin pelata paremmin ja toka erä oli totaalista Saipan pyöritystä. Jotenkin arvasin, että ei hyvä heilu, kun taululla oli 2-0 jo ensimmäisen erän puolivälissä. Jälkeenpäin tästäkin muistetaan vain 3 pistettä. Ilman taiteellisia ja taitavia maalintekijöitämme HIFK olisi vetänyt ehkä väsyneen tasurin. Ville ja Micke olivat myös pirun hyviä ja Villeltäkin upea maali. Mutta en laske häntä tuohon kolmikkoon. Ville ei ollut yössä muuta matsia, hän pelasi kokonaisuudessaan hyvin. Hannes, Hade ja Kibe olivat illan tsekkejä.

Ja mitä Riksmanin pitää tehdä, että joskus napsahtaisi joku palkinto kotijäällä? Kaveri lienee ainoa SM-liigaveskari, joka on todistettavasti nollapelinkin jälkeen jäänyt ilman ainoatakaan plakaatia. Nyt Riksman oli mies paikallaan varsinkin toisen erän lopussa, jonne napsahti aika komea gamesaver. Palkinnoista oikeasti viis, mutta ei ole selvästikään oikein kenenkään suosikkipoika tämä Riksmanin Juuso. Hänelle kuuluu kuitenkin myös kiitos voitokkaista numeroista tänään. Ja hyvä merkki, että perjantain konttauksen jälkeen Juusokin on pelannut kuin ennen sitä mustaa iltaa. Lauantaina 2 päästettyä ja rankkarivoitto, nyt 1 päästetty. Jokohan Timppa tästäkin huolimatta hengittää niskaan?

edit: Sinner samalla asialla - Riksman oli oikeasti erinomainen. Ja Kojon mielestäkö upeaa taistelua ja playofflätkää? Paskapuhetta. Väsynyttä takki auki rehottamista ja pelaaminen lopetettiin heti kun saatiin 2-0 taululle. Oikeasti huolestuttavaa toimintaa ja oikeasti huolestuttavaa, jos valmennus on tyytyväinen. Pikkuhiljaa pitäisi saada nämä edari-illat loppumaan ja rohkenen peräänkuuluuttaa myös valmennukselta parempaa psyykkausta ja/tai oikeaa koirankoppitoimintaa. No, 3 pinnaa on aina 3 pinnaa.
 
Viimeksi muokattu:

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja hyvä merkki, että perjantain konttauksen jälkeen Juusokin on pelannut kuin ennen sitä mustaa iltaa. Lauantaina 2 päästettyä ja rankkarivoitto, nyt 1 päästetty.

Siis minun mielestä Juuso on pelannut kohtalaisen tasaisesti IFK:n ykkösmaalivahdilta vaadittavalla tasolla muutamia poikkeuksia lukuunottamatta koko kauden paitsi alun muutamat pelit ja "flunssan" jälkeiset yksi tai kaksi peliä. Mutta toisaalta mielestäni kukaan ei olekaan epäillyt Riksmanin tasoa tämän terveenä ollessa.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja Kojon mielestäkö upeaa taistelua ja playofflätkää? Paskapuhetta.
KJ taisi lähinnä kehua sillä vastustajaa, että nämä taistelivat hyvin, pelasivat tiukkaa play-off-kiekkoa ja HIFK joutui tekemään ihan täyden päivätyön. Omasta joukkueesta sanottu "annettiin kaikki mitä annettavissa oli", oli sitten varsin diplomaattinen tokaisu. Kyllähän se varmaan totta oli, että tämän illan vireeseen suhteutettuna kaikki annettiin, mutta parempaan pitää pystyä ja varmaan pystytäänkin.
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hannes, Hade ja Kibe olivat illan tsekkejä.
Kyllä sun adoptiopoika Raataja oli kaikkea muuta kuin Tsekki tänään... Koko ajan painoi satalasissa selkää suoristamatta...

Vallinia ei tule ikävä. Kovanen menee heittämällä edelle, vaikka tänään ei esitys ollut niin hyvä kuin edellisillä kerroilla. Hyvä kuitenkin. Kovanen kuitenkin osaa avata peliä ja tehdä jotain sen kiekon kanssa... vastakohtana Mikko Kurvinen, hyökkäysalue ja kiekko päätyy harvoin edes vaaralliseen maalitilanteeseen... kiekko äkkiä pois ja alkaa peruuttelu omaa maalia kohti... toisaalta jälleen kerran sen homman hoiti kohtuu hyvin.

Monta hodaria Vallin söi tänään? Mahtuisiko torstainakin vielä pari?
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä, Haataja oli todellakin jälleen kerran raataja, jonka pelaaminen helpottaa monella tavalla myös Villen ja Miken peliä. Se ei vain näy niin selkeästi kuin jonkun monen mielestä esim. Lennun pelaaminen tekee. Tuhlaa edelleenkin paikkoja, mutta kyllä mä arvostan Haatajaa todella paljon hänen asenteensa vuoksi. En ole oikeasti nähnyt koskaan, että Hade luovuttaisi.

Kovasen peliä hankaloittaa aika paljon se, että hänen pakkiparinsa on vaihtunut koko ajan ja hän on ollut se, joka pelaa-huilaa-pelaa-huilaa-huilaa-pelaa. Aika vaikea on uudessa jengissä saada sitä peliä ihan sille omalle tasolle, kun peli on jatkuvasti vähän hakemista. Menee heittämällä Vallinin ohi.

Juuso oli hyvä, mutta ihan hirveän monta muuta onnistujaa joukkueessa ei ole, vaikka maaleja toki tehtiinkin. Hannes oli selvästi jo pirteämpi, vaikka fleguhan se on vieläkin. Ja tullee olemaankin. Sehän on HH.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Ja mitä Riksmanin pitää tehdä, että joskus napsahtaisi joku palkinto kotijäällä? Kaveri lienee ainoa SM-liigaveskari, joka on todistettavasti nollapelinkin jälkeen jäänyt ilman ainoatakaan plakaatia. Nyt Riksman oli mies paikallaan varsinkin toisen erän lopussa, jonne napsahti aika komea gamesaver. Palkinnoista oikeasti viis, mutta ei ole selvästikään oikein kenenkään suosikkipoika tämä Riksmanin Juuso. Hänelle kuuluu kuitenkin myös kiitos voitokkaista numeroista tänään.
Itseasiassa kaksi kertaa pelannut nollan eikä tähden tähteä. Juuso pelaa hyvin ja juuri sillä tavalla, jota IFK tarvitsee (pois lukien narrilan peli). Diggaan Juusosta, vaikka se the voittava veska-malja vielä uupuu. Josko IFK-paidassa.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
KJ taisi lähinnä kehua sillä vastustajaa, että nämä taistelivat hyvin, pelasivat tiukkaa play-off-kiekkoa ja HIFK joutui tekemään ihan täyden päivätyön. Omasta joukkueesta sanottu "annettiin kaikki mitä annettavissa oli", oli sitten varsin diplomaattinen tokaisu. Kyllähän se varmaan totta oli, että tämän illan vireeseen suhteutettuna kaikki annettiin, mutta parempaan pitää pystyä ja varmaan pystytäänkin.

No varmasti oli tätä sanahelinääkin mukana, mutta kyllä Saipakin oli kuitenkin ihan hyvällä jalalla liikkeellä, eikä ollenkaan ihan helppo vastus. Vähän kapea materiaali heillä tietysti on, vain nuo Redenbachit saivat säännöllisesti peliä rakennettua. Lisäksi Lintner oli todella vakuuttava, vaikka päästikin Villen vähän helposti sieltä laidan välistä maalintekoon. Tosin siinä oli sitten jo Villenkin hyvyyttä mukana.

Itseäni lämmitti eniten juuri Peltosen otteet. Nyt oli taas sitä räjähtävyyttä otteissa, mikä on loistanut poissaolollaan viime pelit. Pari aivan huikeaa vaihtoa, joissa teki mitä halusi, vaikka kuinka roikkui äijää kamppeissa.

Kovanen ehdottomasti nyt kokoonpanoon. Sohlasi pari kertaa omassa päässä kyllä, mutta anti ylöspäin on jotain ihan muuta kuin Vallinilla. Itse asiassa ei taida yksikään pakkimme avata peliä Kovasta paremmin. Eikä hän puolustuspäässäkään suurissa vaikeuksissa ollut noita paria jäätymistä lukuun ottamatta. Pieni koko on tietysti välillä ongelma, mutta taas Valliniiin verrattuna ei ongelma.

Riksman pelasi hyvin, ja varmaankin tähti olisi ollut ansaittu. Silti kysyn nyt kaiken uhallakin: Onko kenenkään muun mielestä Juuson sivuttaisliike aivan järjettömän hidasta? Reagointi poikittaissyöttöihin ja toisaalta kiekon vaihtaessa puolta maalin takana. Minulla ainakin pelissä kuin pelissä kylmää sitä katsellessa, mutta en ole täällä huomannut asiaa kommentoitavan. Patjathan miehellä liikkuu vikkelään, se nähtiin tänäänkin.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Kyllä, Haataja oli todellakin jälleen kerran raataja, jonka pelaaminen helpottaa monella tavalla myös Villen ja Miken peliä. Se ei vain näy niin selkeästi kuin jonkun monen mielestä esim. Lennun pelaaminen tekee. Tuhlaa edelleenkin paikkoja, mutta kyllä mä arvostan Haatajaa todella paljon hänen asenteensa vuoksi. En ole oikeasti nähnyt koskaan, että Hade luovuttaisi.

Näen myös, että Hade on "uhrattu" tohon kenttään tekemään tilaa muille. Ja tekeekin nyt musta aika ansiokasta näkymätöntä duunia. Kun ei se saanut mitään Ramun kanssa aikaiseksi, niin toi on hyvä paikka sille raataa ja tarjota Rightin syöttöpaikkaa Mikelle. MG muuten tykkää pelata usein tonne hyökkäyspään oikeaan laitaan, jolloin hyvälle Right pyssylle on tarvetta. Varsinkin kun Hade on jo hieman alkanut osumaan sinne maalipuiden väliin.

Mutta on kiinnostavaa nähdä jos ja kun Haden tilalla kokeillaan Hannesta.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Läski-Valllinia en halua nähdä kokoonpanossa ennen kuin äijä laihduttaa itsensä kuntoon ja tekee sen kuntoilemalla oikeasti, eikä juomalla jotain laihdutusnestettä. Ryhdistäydy nyt Ari Vallin, olet ihan vitsi huippu-urheilijana 2.2.2011. Olet entinen todellinen sm-liigatason huippupakki, vieläkin muistan kuinka dominoit sitä HIFK-Kärpät välierä-sarjaa, jonka Kärpät vei voitoin 3-2 ja voitti pelit jatkoajalla n. 7 vuotta sitten. Nyt olet vanha, laiskan oloinen, hitaasti jäällä liikkuva läski, hyvä Ari Vallin, palkkannauttija HIFK:ssa. Ehdit vielä kuntoon ennen kevään playoffeja, mutta aloita todellinen työnteko tänään ja älä pidä mitään taukoa ensi viikon sarjatauolla. Pystyt toteuttamaan pyyntöni, jos haluat vielä jääkiekolta jotain. Jääkiekko on ollut hyvä sinulle Ari Vallin, maksa nyt vähän takaisin.

Ystävyydellä, Johannes.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Olinpa ankara adoptiolapselleni, tokihan hän painoi tyylinsä mukaan sata lasissa ja epäonnistui yhdessä aiemmassa vastaavassa paikassa. Mutta eipä paljon selkä suoristunut tästäkään. Jotain hienoa tässä JPH:ssa on, ei ole sattumaa sekään, että lauantain narrimatsissa hän oli yksi rankkarien vetäjistämme ja niittasi komeasti sisään myöskin tärkeän rankkarin.

Saipa oli liikkeellä hyvällä jalalla, sitä en kiistä, mutta kyllä joukkueen taitotaso oli murheellisen alhainen. Jos joku kädellisempi jengi olisi vienyt 2. erää, kuten Saipa teki, ties kuinka olisi matsi päättynyt. Riksmanin arvostuksella viittasin tätä fanisaittia paljon enemmän IS-tähtiä jakavaan raatiin. Ja verrattuna Jatkoajan ihQ -löpinöihin IS yrittää olla jääkiekkoarvioijana tasokkaampi ja on saanut näistä tähdistään seuratun ja arvostetun tilaston. Pelaajat voivat elvistellä, että tähdet eivät paljon kiinnosta, mutta totuus on toinen. Ihmisiähän hekin vain ovat ja jos aikuiset miehet keräävät liigan eka maalin tekijälle kiekon innoissaan talteen, niin älkää tulko selittämään, että nämä samat veijarit paskat nakkaavat siitä keiden nimet lopussa luetellaan ja ketkä saavat käydä pokkaamassa tähdet. Olen nähnyt jopa harvemmin tähtiä saavan pelaajan päätyneen selkeästi mutsin ja faijan kuvaamaksi tähtiä noutaessaan ja kyllä pojalle kelpasi tämä hetki : ). IS-palkintoraati on syystä tai toisesta ainoa "virallinen" raati, joka ääneen huudellaan joka paikkakunnalla ja aikanaan IS on saavuttanut tämän aseman pitämällä raadissaan muitakin kuin omia toimittajiaan ja paikallista K-kauppias Makea ja fanikatsomosta löydettyä Padea, jonka broidi Skede skulaa A:ssa. Olen pidemmän aikaa katsonut näkemättä jääneiden matsien parhaat Jatkiksen otteluraporteista Iltiksen tähtien sijaan. No, nyt Jatkiskin nimikoi vain yhden pelaajan "ottelun hahmona", vielä syksyllä jaettiin tähtiä kolmelle pelaajalle.

Katsotaanpa: 2 kertaa JR on pelannut himassa nollan ja oli eilenkin toisen erän torjunnoillaan yksi ehdottomista voitontuojista. Nolla tähteä näistä kolmesta matsista? IS-raati on huono vitsi. Viimeksi kun katsoin, Lundell on kerännyt Juusoa enemmän IS-tähtiä ja Lunkkaa kritisoimatta (tässä paikassa voisi olla kuka tahansa 2-mv:mme) on naurettavaa, että maalivahdeistamme se, joka on pelannut tehoilla 92,72% / GAA 1,92 / voittopros. 73,91% on arvostettu maamme tunnetuimmassa pelaajaraadissa alemmaksi kuin 92,42% / GAA 2,32 / voittopros. 55,81% (Lunkan lukemat) -mv. Suomi on jääkiekkomaa ja Suomen media kuvittelee olevansa asiantuntija lajissa, jota se on tosissaan seurannut vasta parikymmentä vuotta. Kanadan kiekkomedia on lahjomaton, siellä rakastetaan lajia niin paljon, että media ei vajoa fanituksen tasolle. Oikeasti näin ilman sen kummempia sarvia ja hampaita. Ei tämä asia niin supertärkeä ole, mutta sen verran on painoa kertynyt korsi kerrallaan, että eilen päätin matsin jälkeen jotain tästä sanoa, jos Riksman ei saa ainuttakaan tähteä. Kolme tähteä meni oikein Mickelle, kaksi Villelle ok, Juusolle olisin antanut yhden ja olen 120% varma, että jos Lunkka olisi ollut maalissa, hän olisi saanut tähden. Pärstäkerroin - fanien ehdoton oikeus, mutta tähtiraadin? Ryhtiä kehiin, IS! Jättäkää pois sponsseja ja padeja sieltä raadeista ja nostakaa raatinne sille arvostuksen tasolle, minkä se on aikanaan aidosti tienannut.
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
.... IS-palkintoraati on syystä tai toisesta ainoa "virallinen" raati.... IS-raati on huono vitsi.... Pärstäkerroin - fanien ehdoton oikeus, mutta tähtiraadin? Ryhtiä kehiin, IS! Jättäkää pois sponsseja ja padeja sieltä raadeista ja nostakaa raatinne sille arvostuksen tasolle, minkä se on aikanaan aidosti tienannut.

Totta; IS-tähtiraati on VITSI. "Raadissa" istuu sponsoreita + yksi IS-toimittaja, jotka eivät osaa seurata ottelua/eivät ymmärrä lajista kovinkaan paljon. Usein tuntuu, että tähdistö valitaan suoraan pöytäkirjamerkintöjen perusteella ja/tai - jos ottelua ei ole lainkaan seurattu - valitaan joku "varma" nimi, joka saa aina tähtiä pelasi miten pelasi (esim. ennen Salmelainen, nykyään Granlund).
Hyvästä mutta pisteettömästä puolustuspelistä ei saa koskaan (tai todella harvoin) tähteä, vaikka +- olisi ottelussa +5. Esimerkkejä olisi paljonkin, mutta olkoon.
Muistan omalta peliajaltani turnausten/otteluiden "parhaan pelaajan" valinnat : jos joukkue voittaa reilusti, palkitaan eniten maaleja tehnyt hyökkääjä, jos joukkue pelaa nollapelin, palkitaan maalivahti - puolustajaa/hyvin puolustanutta hyökkääjää ei valittu koskaan. Samat valintaperusteet IS-raadilla...jolle meikä näyttää keskisormea.

Iltalehden arvostelut ovat paljon paremmat. Leijonia onnistuneille ja lampaita töpöille ja mikä tärkeintä valinnat PERUSTELLAAN, kerrotaan miksi kukin on mitäkin ansainnut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös