Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Kanadassa 2011-12

  • 709 439
  • 1 675

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kolmen pelin jälkeen suomalaisten pistepörssi:

1 Joel Armia 3 1+2=3
2 Jani Hakanpaa 3 1+0=1
3 Miikka Salomaki 3 1+0=1
4 Miro Aaltonen 3 1+0=1
5 Teemu Pulkkinen 3 1+0=1
6 Konsta Makinen 3 0+1=1
7 Markus Granlund 3 0+1=1
8 Olli Maatta 3 0+1=1

Ei kovin hyvin mene turnaus...
 

Schadowan

Jäsen
Kolmen pelin jälkeen suomalaisten pistepörssi:

1 Joel Armia 3 1+2=3
2 Jani Hakanpaa 3 1+0=1
3 Miikka Salomaki 3 1+0=1
4 Miro Aaltonen 3 1+0=1
5 Teemu Pulkkinen 3 1+0=1
6 Konsta Makinen 3 0+1=1
7 Markus Granlund 3 0+1=1
8 Olli Maatta 3 0+1=1

Ei kovin hyvin mene turnaus...

Ei mene ja eniten ihmettelen noita ketjukoostumuksia. Esimerkkinä nyt vaikka Granlund-Ruuttu-Pulkkinen ketju, joka oli meidän "ykköskenttä" kahdessa ekassa pelissä. Haloo? Kaksi pienikokoista taitopelaajaa laidassa ja kohtuu kädetön sentteri keskellä.

Donskoi-Salomäki-Armia kuulostaa ihan ok:lta, mutta mielummin olisi kokeillut 93:sten kenttää yhdessä. Eli Granlund kakkoseen ja Donskoi ykköseen. Vanhempi Granlund sitten ykkösen keskelle niin siinä on meidän hyökkäyskenttämme vuodenvaihteen kisoissa. Taitoa yllin kyllin, mutta se koko/fyysisyys..

Edellisvuosina on nähty, että pienessä kaukalossa nämä meidän midgetit on lähes poikkeuksetta kusessa kovempia jengejä vastaan. Siihen vielä lisätään keskinkertainen puolustus ja ailahtelevat veskarit niin tekemistä kyllä riittää. No, ainakaan ei tule tylsiä ja vähämaalisia pelejä.
 
Joo-o, aika kylmää kyytiä on tähän asti tullut, tänään mahdollisuus parantaa ruotsia vastaan. Henkilökohtaisesti odotan tasuria/voittoa, ei meillä niin paska jengi tuolla kuitenkaan ole. Ketjut ovat olleet puheenaiheena, syystäkin. Kun katsoo Jenkkien pakkien kokoja niin ei ihme ettei hyökkääjät saa mitään aikaseksi.

Itse rakentaisin itse kisoihin tämmöset hyökkäyskentälliset:

1. Donskoi-Mi.Granlund-Pulkkinen

2. Armia-Ruuttu-Partanen

3. Ma.Granlund-Salomäki-Suoranta

4. Kuronen-Halinen-Moisio

Ei toi paperilla niin huonolta näytä. Itse en ole yhtään huolestunut tämän vuoden kisoista, viimekin vuonna Lake Placidissä tuli kaikissa otteluissa turpaan.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Pari erää näytti ihan siedettävältä, ja kolmannen alussa Granlund soitteli ylärimaa, mutta sitten Ruotsi teki kaksi maalia ja peli oli ohi. En tiedä, onko Suomen puolustus enemmän säälittävä vai surkuhupaisa, mutta vaikeat kisat tulee noilla pakeilla. Mäkisestä, Nyqvistin, Auvisen ja Hietasen taso ei vaan riitä tuolle tasolle, Määttä joutuu pelaamaan liian isossa roolissa, Hakanpää on liian hidas. Gibsonista ei ainakaan ole sankarimaalivahdiksi.

Suomen pitäisi pystyä pitämään kiekko vastustajan päädyssä, mutta se on todella vaikeaa, kun puolustuksesta joudutaan koko ajan heittelemään hätäpurkuja keskialueelle. Tuosta kyllä laittaisin osan Helmisenkin piikkiin, laiturit karkaavat jatkuvasti aivan liian kauas.

Simon Suorannassa voisi olla edellytyksiä tomekvaltosmaiseksi nelosketjun hämmentäjäksi, koko ja luonne vaikuttaisivat sopivilta. Pulkkinen rakensi Granlundille aika monta loistopaikkaa, mutta ei kelvannut ennen kuin ihan lopussa läpiajo.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Eipä kaatunut sitten USA:kaan. Vielä on vastassa Ruotsi. Nyt olisi sitten hyvä ja viimeinen hetki hakea turneen ensimmäinen voitto. Kaatamalla rakkaan naapurin, moni asia alkaisi näyttämään valoisammalta...

24 maalia omiin neljässä matsissa. Katastrofaalistahan tämä on. Kaiken lisäksi Suomella on hyvät vahdit. Onneksi heidät on jo varattu.

Tällaisten tulosten jälkeen on pakko asettaa Helmisen päävalmentajuus kyseenalaiseksi ja sen myötä taas koko kummolainen vasalli-lojaliteettijärjestelmä. Tässä järjestelmässä vain pelaajasaavutukset ja mediaseksikkyys luovat pätevyyden tehtävään, ei ammattitaito. On todella vaikea uskoa, ettei Helmiselle löytynyt yhtään pätevää vaihtoehtoa. Ovathan sentään Aravirran, Jortikan ja Rautakorven tasoiset valmentajatkin luotsanneet U20. Nyt taidetaan uhrata junnujoukkue sen vuoksi, että JKL:llä on taas yksi hyvin lojaali päävalmentaja. Kohta Helminen nousee varmaan A:n taustaryhmiin ansioistaan...

Jos Helmistä ei voida siirtää muihin tehtäviin, hänelle olisi ainakin annettava konsulttiapua. En millään usko, etteikö joukkueen puolustuspeliä voida kehittää, vaikka materiaali olisi heikkoakin. Esimerkkejäkin löytyy: vuoden 2009 joukkue oli puolustuksesta aika kädetön: siitä huolimatta tuo Rautakorven joukkue päästi MM-kisoissa tavanomaiset 12 maalia 4 matsissa. Päävalmentajan osaaminen ja kokemus tulee aika vahvasti tässä esiin: pitkään aikaan Suomella ei ole ollut kovin lahjakkaita puolustajia paria poikkeusta lukuunottamatta ja silti kisoissa ei ole puolustuspeliin kuitenkaan kaaduttu.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Helmisen startti oli aika odotettu, ei toivottu, mutta pelätty. Olen samaa mieltä siitä että puolustuspeli on saatava kuosiin tai muuten normaalia taitavammasta hyökkäyskalustosts ei ole mitään apua. Ikävä kyllä kakkoskoutsina oleva Haapakoski ei oikein onnistunut Kärppien peräsimessä puolustuspelin kuntoon saamisessa. Ehkä fiksuin veto olisi pistää suosiolla Raipe tai Haapakoski pihalle heti ja palkata puolustuksen kuntoon saava koutsi valmennusryhmään.
 

eetuster

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Tämä turnaus oli kyllä sellainen vedenjakaja minulle siitä miten suhtaudun Helmiseen. Tässä vaiheessa pakka on pistettävä täysin uusiksi Helminen tai vähintään Haapakoski pois joukkueesta!

Yhtään ottelua en seurannut, mutta kyllä nämä lukemat kertovat siitä ettei puolustuspeli toimi millään asteella.
 

Schadowan

Jäsen
Ennenkuin Helminen dumataan täysin niin pitää muistaa, ettei 92-ikäluokasta ole tullut ainuttakaan profiilipuolustajaa tähän päivään mennessä. Samalta näyttäisi 93-ikäluokan kanssa. 94:sta on onneksi tulossa Määttä,Pokka ja Ristolainen, mutta se ei valitettavasti auta tämän vuoden kisoissa.

Alla 18-v MM-kisojen pakkikalusto parilta viime vuodelta:

2010:
2 Simo-Pekka Riikola Kalpa
4 Miro Hovinen Blues
5 Riku Väkiparta Lukko
8 Julius Nyqvist HIFK
22 Miihkali Teppo HIFK
26 Jani Hakanpää K-Vantaa
29 Konsta Mäkinen Ilves

2011:
3 Henri Auvinen, JYP
4 Olli Määttä, JYP
5 Ville Pokka, Kärpät
7 Juho Tommila, Lukko
8 Joonas Valkonen, Blues
26 Petteri Lindbohm, Blues
28 Aleksi Salonen, JYP

Siitä voi sitten alkaa rakentamaan unelmien top6:sta 20-v kisoihin.. Kuten olen jo aikaisemmin maininnut: Paskasta ei saa konvehteja. Veskareissa selkeä top3 on Perhonen,Aittokallio ja Gibson. Kukaan heistä ei ole kv-peleissä vakuuttanut tähän mennessä, joten ei ole kauheasti luottoa siihenkään suuntaan. Ilman puolustusta ja selkeää ykkösveskaria ei kisoissa tule menestystä.

Tulevaisuutta ajatellen on kuitenkin tärkeintä, että meiltä jalostuu joka ikäluokasta 1-2 huippua, joilla on mahdollisuuksia NHL:n asti. Se menee mielestäni mitalien edelle, toisaalta olisihan se kiva jos joku junnu oppisi voittamaan jo nuoressa iässä:) 92-95 ikäluokkien tilanne on kuitenkin lupaava näiden tulevaisuuden tähtien suhteen:

92: Granlund, Pulkkinen ja Donskoi.. Selvät nimet jo ties monettako vuotta peräkkäin. Kyllä superlahjakkuudet erottaa jo c-junnuiässä.

93: Armia, Salomäki ja varauksin nuorempi Granlund. Armia ja Salomäki ovat lähes varmoja NHL-pelaajia tulevaisuudessa, vaikka Joelin kanssa onkin snadia riskiä, että hänestä tulee vain tehoton surffailija. Salomäki on ideaali kolmos-neloskentän pelaaja mille NHL-seuralle tahansa.

94: Pokka,Määttä,Ristolainen. Ilahduttavasti ikäluokan kolme lupaavinta on pakkeja. Kaikilla mahdollisuus 1-2 kierroksen varauksiksi. Huippulupaavia pakkeja näin suomalaisessa mittakaavassa. Hyökkääjissä vähän hiljasempaa, Teräväinen nyt saattaa jossain vaiheessa nousta jopa NHL-tasolle, potentiaalia on yllin kyllin.

95: Barkov, Lehkonen. Nämä kaksi ovat omasta mielestäni ehkä ne varmimmat nimet 95:sta. Barkov on Armian lailla erittäin miellyttävä tuttavuus juuri kokonsa takia. Kädet käyvät, pystyy pelaamaan av:ta/yv:tä, saanut lisää kokoa kesän aikana.. Ehkä kokonaisvaltaisin suomalainen huippulupaus sitten Olli Jokisen/Tuomo Ruudun. Voi olla jopa 20-v MM-skaboissa vuoden vaihteessa ja Sm-liiga debyytti tullee tulevan kauden aikana.

Artturi Lehkonen onnistui hyvin Hlinkassa, paremmin kuin esimerkiksi ikätoveri Tanus. Toivottavasti kasvaa sinne 178-180cm, jotta koko ei tule esteeksi. Lehkosten perheessä osataan varmasti pitää pojan jalat maassa.

Juuso Ikonen on erittäin turhauttava tapaus ainakin vielä tällä hetkellä. Oli Hlinkassa Suomen tehokkain hyökkääjä, mutta kun noita videoita kattoo niin onkohan kaveri edes 170cm pitkä? Taitoa on kyllä niin paljon, että hänestä tulee pomminvarma Sm-liiga pelaaja, mutta miten siitä eteenpäin? Onneksi hän ei aristele isoja pakkeja/fyysistä peliä, joten mahdollisuuksia on vaikka mihin. Suomen oma Martin St. Louis, ehkäpä?
 

PJx

Jäsen
Valitettavasti en pysty täysin jakamaan optimismia. Tuntuu, että nykyisin putki tuuppaa ulos ison jään pelaajia, jotka hiipuvat kaukalon pienentyessä. Näin käy kun ikää tulee mittariin. Vielä U18-kisoissa on monella kaverilla näyttänyt hyvältä, mutta U20-kisoissa peli on ollut jo liian kovaa.

Jotenkin on käsitys, että puolustukseen on pyritty hakemaan vuosien saatossa kiekollisia kavereita, mutta tärkein on unohtunut. Tärkeintä olisi, että oma ruutu hoituisi. Se ei ole juuri kiinnostanut valitsijoita.

Nyt kun kykyjä perustehtävän hoidossa aletaan tosissaan mitata, niin tuntuu siltä, että lähes koko alakerran jengi pitäisi pistää vaihtoon. Näitä pykälää kovempaan peliin pystyviä ei kuitenkaan kasva itsestään. Suoraan sanoen ASM:stä ei pakkeja kannattaisi noihin kisoihin raahata. Kovuus ei riitä.

Mitä valintoihin tulee, niin nyt olisi viimeiset ajat myöntää, ettei tuolla porukalla pärjää keskittymällä hyökkäämään. Nyt täytyisi saada puolustuspää pitämään ja rakentaa sitä kautta, jos menestystä halutaan. Jos tarkoitus en kehittää pelaajia, niin prioriteetit voivat olla toisetkin...
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Nyt täytyisi saada puolustuspää pitämään ja rakentaa sitä kautta, jos menestystä halutaan. Jos tarkoitus en kehittää pelaajia, niin prioriteetit voivat olla toisetkin...

Täsmälleen samaa mieltä tästä ja tätä mikkihiirilinjaa suuresti olen ihmetellytkin viime vuoden, mutta minkäs teet kun sama toistuu myös aikuisten maajoukkueissa? Mikkihiiripuolustuksella voi pärjätä jos siihen osallistuu koko joukkue ja pelitapa tukee tätä. Raipella tuntuu olevan pelitapakin täysin hukassa.

Toivottavasti Raipe tekee kokeiluja runsaasti syyskauden aikana tuolla puolustuspäässä ja kokeilut voi aloittaa vaikka tästä kaverista:

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=44841
Linkki Markus Kojon profiiliin.
 
Toivottavasti Raipe tekee kokeiluja runsaasti syyskauden aikana tuolla puolustuspäässä ja kokeilut voi aloittaa vaikka tästä kaverista:

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=44841
Linkki Markus Kojon profiiliin.


Hyvää tekstiä ja samoilla linjoilla kaiken kaikkiaan. Kojo olisi varteenotettava vaihtoehto ainakin kokeilumielessäkin. Muita ehdokkaita voisivat olla Ville Pokka ja Rasmus Ristolainen. Molemmilla löytyy jonkinlaista kokoa ja jos pääsevät liigassa pelaamaan niin miksipä ei. Kaikki tosin -94 syntyneitä joten siinä tapauksessa ruvettaisiin puhumaan kokemuksen puutteesta puolustuksesta jos meilla olisi 4 vuonna -94 syntynyttä pakkia kolmessa pakkiparissa.(Määttä, Kojo, Pokka, Ristolainen)

Onneksi maajoukkueella on tämä Mestis-kiertue missä kannattaisi antaa näytönpaikkoja kaikille kolmelle(Määttähän on varma tapaus jo, ja kaiken lisäksi kiekkoilee ensi kauden OHL:ssä)

U20-maajoukkueella pelaa Mestis-kiertueen ennen kisoja, onko jollain tietoja millä tavalla muut maat valmistautuvat kisoihin, vai onko Suomi ainoa maa joka pelaa tämmösia kokeiluotteluita. Kanada ja USA tuskin mitään reenipelejä vetävät, mutta miten esim Ruotsi?
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onneksi maajoukkueella on tämä Mestis-kiertue missä kannattaisi antaa näytönpaikkoja kaikille kolmelle(Määttähän on varma tapaus jo, ja kaiken lisäksi kiekkoilee ensi kauden OHL:ssä)

Jostain käsittämättöstämästä syystä alle 20-vuotiaat eivät kuitenkaan pelaa enää tänä syksynä Mestis-kiertuetta.

Tuon Mestis-kiertueen myötä nuoret olisivat saanneet tärkeää kokemusta miesten peleistä, mutta ilmeisesti liiton mielestä on parempi pelata vain niitä A-junnujen pelejä, joista on valovuosi matkaa MM-kisoihin.

Tämä siis tarkoittaa sitä, että noin noin 15 pelaajan pitäisi murtautua junnuista miesten peleihin vuoden aikana, mikäli Suomi aikoo menestyä.

Siitä vaan potentiaalisia nimiä heittelemään, mutta se kannatta kuitenkin muistaa, että murtautminen varsinkin liigaympyröihin on jatkossa entistä vaikeampaa, kun "tulppana" on nämä vuotta vanhemmat. Toivotaan tietysti, että sieltä tulee jatkossakin läpimurtoja ala Armia, mutta ihmeitä ei kannata odotella.

Näin tuli kirjoiteltua viime vuoden tammikuussa. Nythän se murtautuminen miesten peleihin on sitten vielä hankalampaa, kun enää ei pelata edes Mestis-kiertuetta.

Tähän mennessä siis vain Granlund, Pulkkinen, Donskoi, Armia ja Salomäki ovat päässeet alle 20-vuotiaista säännöllisesti pelaamaan SM-liigaa. Mielenkiintoista nyt nähdä, lyökö tulevan syksyn aikana uusia nuoria liigatasolla läpi? Toivottavaan parasta, mutta realistisesti sitä ei voi odottaa kovinkaan monelta.

Erityisesti puolustuksen tilanne on surkea, kuten täällä on moneen kertaan kirjoitettu. Totuus kun on tosiaan se, että kovimmat puolustajalupaukset ovat tällä hetkellä alaikäisiä.

Suomihan pelaa kisoissa vielä kaiken lisäksi kovassa lohkossa, jossa ovat Kanada, USA, Tshekki ja Tanska. Kanukkeja ja jenkkejä vastaan ei ole mitään palaa sen voi sanoa jo nyt, mutta tällä menolla helppoa ei tule olemaan myöskään taistelu puolivälieräpaikasta Tshekkiä vastaan.
 

PJx

Jäsen
Erityisesti puolustuksen tilanne on surkea, kuten täällä on moneen kertaan kirjoitettu. Totuus kun on tosiaan se, että kovimmat puolustajalupaukset ovat tällä hetkellä alaikäisiä.
Ikävä kyllä, näin pessimistinä, en uskaltaisi lähteä puhumaan lupauksista kovin isoin kirjaimin ennen kuin kavereita on testattu missään määrin tosipeleissä. En lähtisi tähän hätään liputtamaan näiden uusien nuorten nostamisen perään, ainakaan vielä.

Jos inhorealistiksi heittäydytään, pistetilastoilla ei oman pään pitävyyttä korjata. Mieluummin katsoisin jopa tehotilastoista, paljonko on omissa kolissut suhteessa plussiin. Eihän sekään mitään oikeasti kerro, mutta oma pää olisi nyt ihan ensimmäisenä varmistettava ja tilasto kertoo jotain puolustusasenteesta. Näistä tilastoissa ei valitettavasti löydy erityistä nostetta uusille ”ali-ikäisille” (siis Suomen sarjoista).

Itse näkisin, että hakukriteerit uusille kavereille tulisi olla tämän suuntaisia:
-Omissa kolisee harvakseltaan (=asenne)
-1vs1 tilanteet hoituvat mallikkaasti
-Peli ei pyöri omissa (=pelin järkevä avaaminen)
-Hyökkäyssininen pitää
-Ei jää liikkeessä aivan jalkoihin

Niiden kesken, joilla peruspaketti on kunnossa, voi valinnan tehdä sitten millä perusteella hyvänsä, vaikka suoraan pistepörssistä. Pahaa pelkään, että aika tarkkaan saa joukkueet kammata, että löytäisi riittävästi edes peruskriteerit täyttäviä kandidaatteja…
 
Niiden kesken, joilla peruspaketti on kunnossa, voi valinnan tehdä sitten millä perusteella hyvänsä, vaikka suoraan pistepörssistä. Pahaa pelkään, että aika tarkkaan saa joukkueet kammata, että löytäisi riittävästi edes peruskriteerit täyttäviä kandidaatteja…

Ei niitä löydykään tästä vuosikerrasta (92-93), kuten on jo miljoonaan kertaan todettu. Katseita on pakko kääntää nuorempiin ikäluokkiin, joissa on niitä oikeasti lupaavia paketteja, jotka kyllä täyttävät peruskriteerit ja paljon enemmänkin. Ongelmia siitäkin tulee jos Suomen joukkueen puolustus joudutaan kokoamaan 17-vuotiaista puolustajista kun ne laitetaan pelaamaan parhaimmillaan miltei 20-vuotiaita vastustajia vastaan.
 

PJx

Jäsen
Ei niitä löydykään tästä vuosikerrasta (92-93), kuten on jo miljoonaan kertaan todettu. Katseita on pakko kääntää nuorempiin ikäluokkiin, joissa on niitä oikeasti lupaavia paketteja, jotka kyllä täyttävät peruskriteerit ja paljon enemmänkin.
Ei nuoremmista ikäluokasta ole Määttää lukuunottamatta hirveästi kavereita tyrkyllä miesten peleihin. Täällä on nostettu esiin pari nimeä, joiden tehotilasto ASM:ssä

Sija pelit + - +-
111 POKKA Ville Kärpät 32 28 24 4
487 RISTOLAINEN Rasmus TPS 27 18 38 -20

Aika kaukana ollaan edes ASM:n dominoinnista puhumattakaan, profiilipelaajasta miesten peleissä. Eiköhän näiden kavereiden aika ole parin vuoden päästä...

Edit: Ja sitten vielä vähän pakkien tehotilastoja.
Jos lähdetään katsomaan viime kauden puolustajien tehopörssien kärkeä, iso osa on tuttuja nimiä, mutta aika harva
_____________________O__M__S___P___+ _ - _ +-__J
VALKONEN Joonas ____ Blues _ 36 3 10 13 44 21 23 28
KANKAANPERÄ Samuli _ JYP ___ 32 7 10 17 39 16 23 55
WESTERMAN Roope ____ HPK ___ 30 1 2 3 28 8 20 22
SULIN Iiro _________ Ässät _ 37 1 5 6 35 16 19 18
EEROLA Ville-Veikko_ HPK ___ 38 2 14 16 44 26 18 8
HAKANPÄÄ Jani ______ Blues _ 36 3 20 23 44 26 18 61 X
VÄKIPARTA Riku _____ Jokerit 40 8 12 20 35 18 17 16
VÄSTILÄ Markus _____ Ilves _ 40 8 27 35 54 38 16 36
PURSIMO Aapeli _____ Tappara 36 3 4 7 29 15 14 2
LINDBOHM Petteri ___ Blues _ 41 1 8 9 42 28 14 56
NEVALAINEN Niklas __ Ässät _ 35 3 7 10 39 25 14 22
TEPPO Miihkali _____ HIFK __ 28 4 10 14 26 13 13 12
FAGERUDD Marcus ____ Ässät _ 42 7 13 20 48 35 13 36
VUORIJÄRVI Nico ____ Jokerit 39 1 2 3 25 13 12 28
YLIKANTOLA Juha ____ HPK ___ 31 1 10 11 27 15 12 24
PAKKANEN Jori ______ HIFK __ 31 3 5 8 29 18 11 28
NIKKILÄ Petteri ____ HPK ___ 40 1 10 11 32 22 10 59
NYQVIST Julius _____ HIFK __ 32 4 10 14 29 19 10 12 X


mukana puolustuksessa oli
Puolustajat
4 Auvinen Henri, JYP +6
7 Hakanpää Jani, Blues +18
12 Hietanen Valtteri, JYP +8
44 Mäkinen Konsta, Ilves -5
59 Määttä Olli, JYP +14 MESTIS <----
26 Nyqvist Julius, HIFK +10
9 Parkkonen Patrik, Medicine Hat Tigers
49 Riikola Simo-Pekka, KalPa


Jotenkin näiden listojen silmäily kertoo, ettei junnumaajoukkuiden valinnassa ole oman pään pitävyys ollut keskeinen kriteeri. Väittäisin, että osa kärkinimistä on ollut omassa joukkueessakin jossain määrin aliarvostettu.

Jos nyt kuitenkin yritettäisiin niiden kanssa, joilla on mahdollisuus tehdä paras tulos. Opintomatkalle nuoria on turha lähettää masentumaan. Jos nuoria otetaan mukaan, on heidän oltava selkeitä vahvistuksia. Ei mitään järkeä ottaa mukaan ilman kunnon peliaikaa ja kykyä pelata omaa peliään...
 
Viimeksi muokattu:
Ei nuoremmista ikäluokasta ole Määttää lukuunottamatta hirveästi kavereita tyrkyllä miesten peleihin. Täällä on nostettu esiin pari nimeä, joiden tehotilasto ASM:ssä

Siis mitä? ethän sä voi viime kauden +/- tilastoilla arvostella näita ja sanoa että heillä ei ole mahdollisuuksia kisoihin. Kysehän on tulevan kauden näytöistä, eikä viime kauden näytöistä. Sekä Ristolainen että Pokka tulevat todennäköisesti pelaamaan pääosin liigassa eikä A:ssa.

Sitä paitsi sekä TPS:llä että Kärpillä oli suhteellison sanoisinko heikot joukkueet verrattuna muihin joukkueisiin, joten miinukset tilastoissa saattaa johtua monesta muusta seikasta kuin Ristoilaisen ja Pokan "huonoudesta"

Ristolaisen +/- oli kieltämättä TPS:n huonoimmat mutta Kärpistä löytyy vain 2 pelaajaa jotka olivat joukkueen sisäisessä +/- tilastoissa Pokkaa parempia.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Vai pitäisi 20 kisoihin lähteä 16-17 v junnuilla??? Kyllähän kaksi vuotta sitten -93 ikäluokassa oli varmoja tulevaisuuden tähtiä ja vuotta aiemmin -92 ikäluokassa. Nyt lupaavimmat ovat -94 ja myöhemmin syntyneitä koska he eivät vielä ole ehtineet osoittaa kuolevaisuuttaan. Tästä huolimatta hekin ovat vuoden parin päästä suhteellisen samasa tasossa kuin vanhemmat nyt eli odotusarvot useimpien kohdalla putoavat. Tämä oli siis suhteelisen paremmuuden arviointia. Sitten absoluutisesti. Vain 1 tai maksimissa 2 nuoremman ikäluokan pelaajaa pystyy Suomessa haastamaan kuusi parasta vuotta vanhempaa. Kuutta tai edes kahdeksaa parasta kahta vuotta vanhempaa ei absoluuttisesti haasta kukaan. Siis -94 syntyneitä kannattaa kisoihin ottaa vain "tähtitoiveiden" vuoksi - menestystä ei sillä paranneta. Oikeus ja kohtuus sekä paras menestys saavutettaisiin kun kisoihin lähdettäisiin oikeasti vanhimmalla ikäluokalla eli nyt -92 syntyneillä.

Eri asia on sitten, kun meiltä löytyy nuorempi junnu joka kantaa omaa kentäänsä edes a-junnuissa, eikä vain "pärjää" kun ympärillä on joukkueen parhaat täysi-ikäiset. Kantamisen voi osoittaa aiemmin esillä olleilla tilastoilla (laiturit pistetilastoilla ja pakit sekä sentterit +/- tilastolla).
 

PJx

Jäsen
Jos nuoriso-osasto tekee Armiat, niin ei muuta kuin kiitos ja kumarrus. Liigan kesärinkiin pääseminen on toki merkittävä saavutus. Mutta ihan oikeasti, kovia pelejä täytyisi saada alle.

Että näistä kavereista olisi oikeasti U20-joukkuetta kannattelemaan, olisi heidän pakko pystyä murtautumaan pelaavaan vakikokoonpanoon liigaan. Ei voi mitään, että tason osoittamiseen on ainoastaan muutama kuukausi aikaa ja siksi viime kauden tekemisillä on iso merkitys. Montaa uutta kaveria ei joukkueessa tulla näkemään. ei ole aikaa rakentaa uutta joukkuetta...
 
Tuskinpa, itse uskon että Rasmus Ristolainen tulee pelaamaan vuodenvaihteen kisoissa. Mutta kuten PJX totesi niin tuskin joukkueeseen suuria muutoksia tule tapahtumaan.

Itse luotan siihen että valmennusjohto tekee oikeat pelaajavalinnat ja pitää huolen siitä että Suomi lähtee kisoihin parhaalla mahdollisella koostumuksella.
 

Johnnie

Jäsen
Vai pitäisi 20 kisoihin lähteä 16-17 v junnuilla??? Kyllähän kaksi vuotta sitten -93 ikäluokassa oli varmoja tulevaisuuden tähtiä ja vuotta aiemmin -92 ikäluokassa.

Lopeta tuo paskapuhe jos et näköjään mistään mitään tiedä... Jos meinasit tällä kirjoituksella pakkeja niin ikäluokissa -92 ja -93 ei ole missään vaiheessa ollut sellaista pakkia jonka talentti olisi yhtä kova kuin Ristolaisella tai Määtällä. Jos taas meinasit kaikkien pelipaikkojen pelaajia niin mitäs Donskoi, Pulkkinen, Armia, Granlund, Salomäki jne. sitten ovat?
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Olipas kannanotto Johnielle arka paikka. Katso vaikka sellaisia nimiä kuin Lindhbom, Hakanpää, Kettukangas, Valkonen, Teppo, Nyqvist ja Rantakari. Nämä kaikki olivat kaksi vuotta siten kovemilla odotuksilla nousussa kuin kumpikaan nyt fanittamasi poika. Ja tässä oli vasta kahdesta aakkosjärjestyksessä alussa olevasta seurasta -93 ja -92 pakit jotka oikeasti voisivat pärjätä u-20 kisoissa. Kun samalla tavalla kammataan muutkin A:n liigaa pelaavat joukkueet löytyy vielä kätisyydet ja roolit kohdallan olevia, fyysisesti parempia ja taidoiltaan tasavertaisia tekijöitä.

Kun kerran kysyit niin luettelemistasi junnutähdistä MG on oikeasti osoittanut olevansa maailman luokkaa. Pulun ja Jopen suoritukset viime turnauksessa osoittivat, ettei vielä ole kykyä kantaa koko joukkuetta.

Sinulla on mielipiteesi ja on totta, että fanitaminen on helpompaa kun asettaa lahjakkaisiin poikiin isot odotukset. Pelihousuja ei kuitenkaan kannata repiä vielä kun odotellaan miten ne odotukset realisoituu. Ollaan hiljaa ja saadaan kalaa.
 
Olipas kannanotto Johnielle arka paikka. Katso vaikka sellaisia nimiä kuin Lindhbom, Hakanpää, Kettukangas, Valkonen, Teppo, Nyqvist ja Rantakari. Nämä kaikki olivat kaksi vuotta siten kovemilla odotuksilla nousussa kuin kumpikaan nyt fanittamasi poika.

Olet hakoteillä. Tässä verrataan nyt siis (jo SM-liigassa debytoineiden) Pokan ja Ristolaisen potentiaalia samanikäisiin yllä mainittuihin nimiin? Kysyn tämän ihan varmistukseksi, jotta tiedän, että olet ihan tosissasi.

Mainitsemistasi nimistä kukaan ei Valkosta lukuunottamatta ollut mukana edes tuon ikäisten kovatasoisimmassa turnauksessa eli vuoden vaihteen U17-turnauksessa Kanadassa. Esim. Ristolainen pelasi noissa skaboissa jo vuoden alaikäisenä. Ristolainen ei ole edes varausiässä, mutta saa takuulla nimensä huudettua NHL:n varaustilaisuudessa, hyvinkin mahdollisesti ensimmäisenä päivänä. Pokka on esirankingissa sadan parhaan joukossa ensi kesän draftia silmälläpitäen. Turha kai tässä kohtaa mainita, että sinun verrokkipelaajia ei ole varattu Hakanpäätä lukuunottamatta. Ja hänkin nousi puskista K-Vantaan B:stä u18-kisoihin ja sai sitä kautta varauksen 4. kierroksella Kekäläisen "löydettyä" hänet.

Eli mihin tuo väitteesi perustuu?
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minkä takia muuten Rasmus Ristolainen ei pelannut kevään 18-vuotiaiden MM-kisoissa? Oliko keväällä joku loukkaantuminen vai oliko arvostettu päävalmentaja Jukka Rautakorpi sitä mieltä että ikäluokassa oli seitsemän sopivampaa pakkia? Ja tiedän että Ristolainen on ikäluokkaa -94 ja kisat oli vuotta vanhempien.
 
Minkä takia muuten Rasmus Ristolainen ei pelannut kevään 18-vuotiaiden MM-kisoissa? Oliko keväällä joku loukkaantuminen vai oliko arvostettu päävalmentaja Jukka Rautakorpi sitä mieltä että ikäluokassa oli seitsemän sopivampaa pakkia? Ja tiedän että Ristolainen on ikäluokkaa -94 ja kisat oli vuotta vanhempien.

Ei mahtunut mukaan, oli viimeiseen saakka mukana leirityksessä, mutta jäi viimeisenä pakkina ulos joukkueesta.
 

Touho

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Suomi, Minnesota
Lindhbom, Hakanpää, Kettukangas, Valkonen, Teppo, Nyqvist ja Rantakari.

Jaa-a. Vai että nämä kaverit omaavat/omasivat enemmän talenttia kuin Ville Pokka sekä Rasmus Ristolainen.

Ville Pokka 182cm/90kg R (eliteprospectsin mukaan) on erinomaisen pelikäsityksen omaava puolustaja, jonka pelikäsitys on parempi kuin kellään suomalaisella juniorilla ( Vatanen mukaanlukien ), lukee peliä loistavasti sekä omaa loistavan samisalosmaisen lämärin, jolla Pokka viimeisteli muutaman näyttävän maalin juuri käydyssä Ivan Hlinka- turnauksessa. YouTubesta löytyy videopätkiä. Pokan (ainoa) heikkous on tällä hetkellä luistelu tai sen puute. Pokka on varsin hidas luistelija, mutta paikkaa liikkeen puutetta hyvällä sijoittumisella ja häviää harvoin hyökkääjälle 1v1 tilanteita. Varmasti kahden ensimmäisen kierroksen pelaajia NHL:n varaustilaisuudessa.

Rasmus Ristolainen 190cm/90kg R (eliteprospectsin mukaan) on täysi paketti, vertauksena vaikka terve Sami Salo. Painava laukaus sekä lämärillä että ranteella. On tappava hyökkäyspäässä sekä puolustuspäässä. Hyökkäyspäässä Ristolainen loistaa hyvien käsien sekä hyvän laukauksen ansiosta. Puolustuspäässä Ristolainen pärjää hyvin fyysisen pelin sekä hyvän liikkeensä avulla. Ristolaisella on Pokkaan nähden pieni etu siinä, että Ristolainen on erinomainen luistelija sekä on hieman isompi kuin ensin mainittu Pokka. Ristolaisellakin on puutteensa ja puutteet ovat oman puolustusalueen sijoittumisessa, mistä osittain johtuu viime kauden surkea +/- merkintä. Muistakaa että Ristolainen on kuitenkin vain 16-vuotias. Ristolaista ollaan arveltu menevän 10 parhaan pelaajan joukossa 2013 Draftissa (loppuvuonna 94).

Kohta alkava SM-liiga kausi näyttää onko pojista pelaamaan kovia pelejä, mutta itse en ihmettelisi lainkaan jos molemmat kaveruksista + Määttä nähtäisiin kisakoneessa.

Näistä mainitsemistasi kavereista Petteri Lindbohm aloitti uransa maalivahtina IFK:ssa ja kun halusi vaihtaa pelipaikkaa, ei hän mahtunut IFK:n kokoonpanoon ja vaihtoi K-Vantaaseen ja sieltä kautta Bluesiin. Kaverille maistuu työnteko, eli saattaa kaverista tulla ihan hyvä pakki Euroopan liigoihin (NHL uraan en usko).

Hakanpää ei draft- vuotenaan pelannut edes A-nuorissa, joten se kertoo kaiken lahjakkuudesta, kun Pokka (2012) ja Ristolainen (2013) pelasivat jo viime kaudella A-nuorissa.

Kettukankaasta en ole rehellisesti sanottuna kuullut mitään ja aloitin muutama vuosi sitten junnujen tarkemman seuraamisen.

Valkonen oli junnumaajoukkueiden vakiokasvo mutta ei ollut koskaan mikään häikäisevä tähti. Joku SM-liiga tason tähti hänestä saattaa tulla.

Teppo ja Nyqvist ihan peruskamaa, ei mitään erityisiä ominaisuuksia sekä Rantakari on kärsinyt muutaman viime vuoden ajan loukkaantumisista. Toivottavasti pääsee niistä yli, mutta en ole hänestä (enkä kenestäkään mainitsemistasi pelaajista) sitä hypetystä, että kaverista olisi ihan kansainvälisen tason huippupelaajaksi. Pokasta sekä Ristolaisesta olen kuullut.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Iso-Britannia vs Tanska
  • 8.00
  • 6.40
  • 1.26
Saksa vs Kazakstan
  • 1.25
  • 6.60
  • 8.00
Tshekki vs Itävalta
  • 1.10
  • 10.00
  • 12.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös