MM 2017: Suomi

Tila
Viestiketju on suljettu.
Siis sinä ihan tosissasi väität, että tuosta Suomen U20-joukkueesta yksikään pelaaja pelaaja ei ole kolmen vuoden päästä "kv-tason ammattilaisjääkiekkoilija"? Joukkueesta, jossa olivat mukana mm. Olli Juolevi, Urho Vaakanainen, Juuso Välimäki, Miro Heiskanen, Kristian Vesalainen ja Eeli Tolvanen. Oletko valmis lyömään asiasta vetoa? Eiköhän Juolevi kurvaile ensi kaudella jo Canucksin paidassa maailman kovimmassa jääkiekkoliigassa. Mutta tietenkin koko joukkue oli täynnä surkeita yksilöitä, koska joukkueen suoritus oli huono.

Vastaan nyt vielä tähän ja jätän sitten tämän ketjun sivuraiteilun sikseen.

Kuten tuolla jo toinenkin nimimerkki totesi, niin en väitä yhtään mitään, esitän vain mahdollisia uhkakuvia ja toivon parasta.

Nuo mainitsemasi nimet alisuorittivat erittäin rankasti ja traagisin seurauksin ihan joka iikka (ihan paria Tolvasen kelpo laukausta lukuunottamatta, joilla hän nosti itsensä tuon porukan yläpuolelle, mutta vain vaivoin) U20-kisoissa ja koska ne nyt sattuu tällä hetkellä olemaan ne tuoreimmat näytöt (en laske junnusarjapelejä minkäänlaisiksi näytöiksi kv-tason suhteen) niin sen perusteella tuosta porukasta on tällä hetkellä aika vaikea lähteä sanomaan varmaksi, pelaako kukaan heistä koskaan yhtäkään aikuisten maaottelua arvokisoissa (korostukset siitä syystä, että viesti menisi kertaheitolla perille). Tai jos pelaa noilla näytöillä, niin sitten meillä on aikuisten maajoukkueessa jo todellinen ongelma.

Etenkin Juolevista ole erityisen huolissani, sen verran surkeaa suorittaminen kisoissa oli. Jotenkin tuli oikein kylmät väreet kun ajatteli kisoja katsellessa, että onko tuo Juolevi oikeasti noin huono ilman näitä hypersupertähtiä Lainetta, Puljua ja Ahoa, joiden rinnalla nykykuntoinen Timo Jutilakin olisi tehtaillut pisteitä liukuhihnalta.

Siitä Juolevin esityksestä nyt on jauhettu kyllä jo ihan riittämiin ja eiköhän sen suhteen aikamoinen konsensus ole, että etenkin Juolevin kohdalla ne U20-kisat meni erityisen pahasti penkin alle. Ja sen seurauksena ainakin minä olen alkanut miettimään ihan vakavissani, että löiköhän Canucks nyt kätensä ihan kunnolla paskaan Juolevin kanssa poikkeuksellisten U20 vm. 2016 kisojen sokaisemana. Sitä pitäisin melko varmana, ettei Juolevi tule pelaamaan änärin puolella vielä ensi kaudella ainakaan. Kannattaa muistaa, että noista kisoista on aikaa vasta muutama kuukausi, enkä usko mitään superhyppäystä kehityksessä yhtäkkiä nyt tulleen. Kyllä se pidemmän ajan ottaa.

Vaikka tässä piruja seinille maalailenkin, niin korostettakoon että todella toivon kaikkien näiden synkkien pilvien maalailun osoittautuvan turhaksi peloksi ja poikien yllättävän positiivisesti kaikki lähitulevaisuudessa ja jotta saataisiin tähänkin viestiin vielä ketjun otsikonmukaisuutta, niin todettakoot että se aika ei missään nimessä ole kyllä vielä aikuisten MM-kisoissa vuonna 2017.
 

Knap

Jäsen
@Kimmo Stasi Kyllähän ne huonot kisat oli Juolevilta, siitä ei käy kiistäminen. Eikä se välttämättä ensi kaudellakaan pelaa Canucksissa. Mutta en mä vain usko että Juolevia olisi sijoiteltu TOP10 ja pidetty TOP3 pakkiprospectina (ykkönen loppujenlopuksi) pitkänkin aikaa, mikäli se joku floppi olisi kokonaisuudessaan, ja ratsastanut maineeseen tarunhohtoisten kisojen, ja tarunhohtoisen kolmikon avulla. Vaikka floppikisat olivatkin, niin onko käynyt mielessä että ne olivat yhdet huonosti menneet kisat, kun tietääkseni Knightissa on kuitenkin ihan hyvällä tasolla vedetty? On muistaakseni muitakin äijiä kisoissa joskus flopannut, mutta ei kukaan järkevä silti suoraan dumaa niitä. En tarkoita että olisit väittänyt ettei tulisi tekemään uraa missään tms.
 
Juolevi pelaa Knightissa samalla tasolla kuin kivikovalla viime kaudellakin, joten kehityskäyrän osalta ei ole mitään syytä huoleen. Ellei sitten ollut oletuksena se, että tällä kaudella olisi nostanut PPG-lukemaansa ylöspäin vielä tuosta n. 0,66:sta. Junnukisoissa hän floppasi muun joukkueen mukana ja sitä on turha muistella. Itse uskon että hyvän kesän jälkeen Juolevi voi tehdä kaimansa Määtän tavoin ja ottaa kaikkien yllätykseksi NHL-paikan training campin kautta. Mikään katastrofi ei olisi vaikka niin ei kävisikään. Nyt puhutaan pelaajatyyppinä taas tuollaisesta Nicklas Lidström lightista, eli pelaaja joka ei erotu säkenöivästi millään pelin osa-alueella (tätä ovat Vancouver-fanit itkeneet HFBoardsilla), mutta kun tulee kokemusta alle niin tekee kaiken oikein.
 
Vaikka matemaattiset mahdollisuudet on, niin kyllä Hurricanesin voi jo huoletta ulos laskea. Pudotuspelijoukkueet ovat muutenkin harvinaisen selvää kauraa ja idässä viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelevat Bruins, Bolts ja Islanders. Muutoin pudotuspelipaikat on jo mitä suuremmalla todennäköisyydellä jaettu.

Mikäli Aho on terve, lienee hän aika selvä MM-kisoihin tulija.
Oikeassa olet, tuli katsottua sarjataulukkoa näköjään liian nopeasti. Epätodennäköistähän tuolta on enää nousta pleijareihin.
 

Petri1981

Jäsen
Juolevi pelaa Knightissa samalla tasolla kuin kivikovalla viime kaudellakin, joten kehityskäyrän osalta ei ole mitään syytä huoleen. Ellei sitten ollut oletuksena se, että tällä kaudella olisi nostanut PPG-lukemaansa ylöspäin vielä tuosta n. 0,66:sta.

Sikäli uuden haasteen Juoleville on tälle kaudelle tuonut, että tänä vuonna London Knightsissa ei ole enää ehkä liigan historian kovinta ketjua: Marner, Tkachuk, Dvorak. Tuon ketjun tehdessä tuhojaan oli myös Ollin helpompi päästä pisteille. Siinä mielessä varmasti kehitystä on tapahtunut ja varmasti tehnyt hyvää Ollillekin. Silti voi olla montaa mieltä, että oliko Juolevi no. 5 draft pickin arvoinen, tällä hetkellä näyttää että ehkä ei, mutta aika sen kertoo.

Jos Suomen MM-ryhmästä ketjun otsikkoon viitaten jotain, niin uskon menestyksen MM-kisoissa jatkuvan, ja Suomen tuovan mitalin. Barkovit, Ahot, Ristolaiset ja kumppanit vienevät Suomen melko varmasti välieriin. Jos Kanada saa taas kovin luisteluvoimaisen ja taitavan joukkueen kehiin, niin pahaa pelkään kuitenkin, että heitä ei taaskaan voita kukaan.
 

Knap

Jäsen
Sikäli uuden haasteen Juoleville on tälle kaudelle tuonut, että tänä vuonna London Knightsissa ei ole enää ehkä liigan historian kovinta ketjua: Marner, Tkachuk, Dvorak. Tuon ketjun tehdessä tuhojaan oli myös Ollin helpompi päästä pisteille. Siinä mielessä varmasti kehitystä on tapahtunut ja varmasti tehnyt hyvää Ollillekin. Silti voi olla montaa mieltä, että oliko Juolevi no. 5 draft pickin arvoinen, tällä hetkellä näyttää että ehkä ei, mutta aika sen kertoo.
Miksei Juolevi näytä 5 pickin arvoiselta? Ai kun jotkut U20 kisat menivät huonosti joukkueella jossa ei ollut varmaan yhtään sen ikäistä, keille ne kisat on tarkoitettu? Kuten itsekkin sanoit että kun tuota huippuketjua ei enää ole, ja Olli on silti jatkanut pistetehtailujaan. Joten täällä tuomitaan 8 ottelun jakson pätkällä, tollanen pätkä olisi voinut sattua vaikka Londonissa, eikä kukaan kertoisi että Juolevi ei ole siksi 5 pickin arvoinen.

Hyhhyh, eipä ole 3 pickillä varattu Pierre-Luc Dubois näyttänyt kovin järkevältä varauskelta, tai Puljujärvi järkevältä 4. pickiltä, pärjännyt edes NHLssä.. Taas Tkachuk näyttää ryöstöltä, kun pelaa NHLssä, ja pelaakin todella hyvin. Pointti on se että toiset kypsyy eri vaiheissa. Sanoit tekstissäsi kyllä että aika näyttää, mutta se sotii sanomasii; "Juolevi ei näytä 5. dradt pickin varaukselta juuri nyt". Ihan kuin noita varattaisiin periaatteella kuka on kypsin.

Toivottavasti Puljujärvi nähtäisiin kisoissa, mikäli TOP9 paikkoja ei valtaa NHL miehet ihan täysin. Viime keväänä en juuri odotellut kisoja, mutta nyt on pienenmuotoinen kiima.
 

Viipastu

Jäsen
Jos on tuollaisen sopimuksen mennyt tekemään, niin kertoo siitä, ettei halua mukaan.

Mistä lähtien virallinen sponsori on voinut sanella ketä kisajoukkueessa pelaa? Minusta tässä pompitaan kaikkien varpaille ja sitten aletaan vetämään uusia linjoja siihen, että millä summalla voi vaikuttaa joukkueen sisältöön. Jos se olisi rahasta kiinni, niin ostaisin itselleni paikan jokaisesta MM-joukkueesta (läppä) ja parille kaverillekin.

Se, että joukkueen sponsori (tai kisojen sponsori) on ristiriidassa joukkueen pelaajan omien sponsoreiden kanssa ei pitäisi olla hylkäysperuste.
 

erku

Jäsen
Mistä lähtien virallinen sponsori on voinut sanella ketä kisajoukkueessa pelaa?

No aika kauankin Veikkaus on voinut sanella, että sen sponsoroimissa Suomen maajoukkueissa urheilevat eivät voi mainostaa muita rahapeliyhtiöitä. Harri Olli esimerkiksi heitettiin ulos mäkimaajoukkueesta, koska esiintyi ulkomaisen peliyhtiön Youtube-videolla. Hautamäen veljekset yrittivät aikoinaan sponssidiiliä ulkomaisen peliyhtiön kanssa, mutta luopuivat siitä, kun olisivat pudonneet maajoukkueesta.
 

salvation

Jäsen
Kylläpäs täällä ollaan vakavalla tuulella. Mielestäni on ihan kiva leikkiä ajatuksella, että MM-kisoissa Suomi antaisi näyttöpaikkoja juurikin lupaaville nuorille, joilla näytönhaluja on ja kaudet ovat olleet vähintäänkin lupaavia. ..

.. Yksi tai kaksi lupaavaa pelaajaa miesten joukossa eivät vielä lopullista sijoitusta kisoissa hetkauta ainakaan huonompaan suuntaan ja jos näin jotenkin kummassa kävisi niin mitä väliä? Onhan ne kisat taas ensi vuonna.

Annetaan lupauksille näyttöpaikkoja niin mahdollisuus tähtiin paranee. Luulenpa etten ole mielipiteeni kanssa yksin. :)

Kyllä pitää olla vakavaa. Kivaa voi pitää sitten haudassa. "Hetki" sitten täällä oltiin viemässä valmentajille vittuilevaa teiniä turpasaunaan. Nykyään Laine kelpaa jo melkein kaikille. Itse kyllä uskon näyttöpaikkoihin ja nuoruuden huumaan. En usko että Granlund enää koskaan ilmaveivaa. Eikä hänkään ollut valmis paketti NHL:ään 2012.

Kaksi näyttöpaikkaa on kuitenkin liikaa. Kolmastoista hyökkääjä olisi mielellään kuuma pelaaja jolla olisi syystä tai toisesta näyttämisen halua. Tätä näyttämistä ei määrittele niinkään ikä. Minusta Palmu/Borgströmin edellä ovat mm. Playoff-hyökkääjät Tomi Kallio ja Petteri Nummelin. Tuskin heitä nähdään Pariisissa..

.. Kai järkevämpää olisi spekuloida aidosti edes teorian tasolla mahdollisilla nimillä. ...

.. Miten olisi vaikka Jutila- Jethro Rostedt pakkeina ja hyökkäysvitja Janne Kataja- Marja Tyrni - Munamies. Hihhihih. ...

Tai mikset hehkuta Mestiksessä kovaa jälkeä tehnyttä Jonatan Tanusta tai vaikka maalivahdiksi Noora Rätyä? Olisihan se kiva katsella, miten pärjäisivät. Jos ei sattuisi ymmärtämään jotain jääkiekon realiteeteista.

Munamies olisi yv:llä maalin edessä mies paikallaan. Noorankin voisi ottaa kolmanneksi jos kerran jenkitkin osoittavat tänä vuonna naisilleen respectiä. Eihän sitä kolmatta mokkea mihinkään kuitenkaan tarvita. Tasa-arvon nimissä olisi kivaa kun nainen välillä pitäisi ovea auki. Olen kuitenkin täysin samaa mieltä kanssasi siitä että spekuloidessa voi liiallinen mielikuvituksen käyttö olla huono juttu. Oikeaa pelaajaa voi olla vain vaikea löytää. Miro on saanut kannatusta mutta entä Palola? Kun Kontiolaa ei näy edes EHT:llä niin kehtaako edes spekuloida.

Kasvattaako se sitten luonnetta ja tekeekö pelimiehen, että tulee joka matsissa turpaan niin että tukka lähtee ja koko Suomi vielä median komppaamana käyttää sinua sylkykuppina tästä ikuisuuteen kun menit tyrimään tv-kameroiden ja kotikatsomoiden edessä ja onnistuit häpäisemään minut ja sodassa isänmaan puolesta taistelleet isoisänikin kun et saanut mustaa pussiin, vaikka maali oli edessäsi tyhjä. Nylkevät vielä lemmikkipuudelisi kaupan päälle sekä raiskaavat tyttöystäväsi, kun sudit omiin sietämättömän paineen alla..

... Aikuisten kisoissa tietenkin tilanne on eri ja valintoja voi tehdä luojan kiitos laajemmalta skaalalta. Joten miksi valita paskaa, jos voi valita priimaakin? Ei kai kukaan halua saman toistuvan, mikä nyt nähtiin U20-kisoissa? Kenen etu se muka oikeasti olisi?

Ei ainakaan puudelin. Muistuttaisin kuitenkin että Paholaine-ketjun takana oli näitä Rantasia, Kapasia, hintzejä.. se ikäluokka Barkovin poissaollessakin oli aika tuhoisa hyökkäyssuuntaan. Tuskin on vastaavaa ikäluokkaa nimenomaan hyökkäyksessä Suomessa nähty. 90-luvun alussa mahdollisesti. Vastaavasti nämä nykyiset "priimat" floppasivat syystä tai toisesta World Cupissa. Mutta sehän oli käytännössä Suomen U23 joukkue..

Ties vaikka sillä saataisiin sinunkin karjalalippiksen nappeja vähän löysemmälle.
Höh, buu. Mitä vikaa Karjalassa nyt on!

Väitän, että Borgström ja Palmu nolaisivat todellakin itsensä, vaikka pelaisivat Granlundin ja Koivun vieressä. Pulju ja Kapanen eivät nolaisi, mutta eivät varmaankaan myöskään erottuisi positiivisesti.

Kyllä minusta kisoissa voi olla lupaavia kavereita mukana, mutta heidän pitää silloin myös olla aikuisten arvokisatasolla. Sinun jantterisi eivät vielä ole lähelläkään arvokisatasoa.

Itse asiassa sain ajattelustasi paremmin kiinni, kun perustelit, mikset puhu vaikka Puljusta tai Kapasesta. Sinusta siis MM-kisat pitäisi uhrata änärinäyttöpaikaksi. My God! Tämä toki selittää paljon.

Ei laadukkaaseen MM-joukkueeseen mahdu kahta turistia mukaan. Enkä usko, että tällä palstalla on ainuttakaan sinun lisäksesi, joka edes harkitsisi Palmua tai Borgströmiä MM-kisoihin. Jos on, niin paljastakoon itsensä.

Samaa mieltä. Itse kuitenkin NHL-joukkueena lähes tyrkyttäisin kokemattomampia Suomalaisia franchise-pelaajia arvokisoihin. Esim. aiemmin mainitsemani Kalle Kossila tuskin profiloituu franchise-pelaajaksi. Alla kuitenkin näyttävä kausi ja jopa yksi NHL peli. Kelpaisi varmasti ainakin lehdistölle. Mutta kun katsotaan tarjolla olevaa pelaajaa niin Kapasten ja Kossiloiden tilalle ottaisin mielelläni kokemusta. Nuorista tähdistä ei ole pulaa. Pakistoon kokemusta tulee väkisinkin. Mutta kuka johtaa, kuka rouhii, ärsyttää, tappaa alivoimat tms kun Mozyakin vatkaa ja vaanii.. Filppula.. Jokinen..

Jos itse jäisit odottamaan muutamaa pelaajaa NHL:stä ja heitä vapautuisi mielinmäärin, vahvistaisitko maalivahteja, puolustajia, työmyyriä, kapteeni- staraosastoa.. Rask/Rinne, Vatanen, CBJ, Wild akselilta itse toivoisin vahvistuksia.
 
Jos itse jäisit odottamaan muutamaa pelaajaa NHL:stä ja heitä vapautuisi mielinmäärin, vahvistaisitko maalivahteja, puolustajia, työmyyriä, kapteeni- staraosastoa.. Rask/Rinne, Vatanen, CBJ, Wild akselilta itse toivoisin vahvistuksia.

Ei Suomen tilanne pelaajiston laajuuden osalta niin hyvä ainakaan vielä ole, etteikö kaikki vakituisesti NHL:ssä pelaavat mahtuisi mukaan. Kaikkia maalivahteja ei tietystikään voida ottaa. Toki voidaan miettiä, olisiko vaikka Joonas Donskoista tällä hetkellä mitään hyötyä MM-kisoissa.

Mutta jos nyt ajatellaan, että mikä osasto vaatisi kipeimmin täydennystä... Niin... No, maalivahtitilanne on aika kapea Euroopassa. Koskinen on kova nimi, mutta jos hän syystä tai toisesta (kuten eilen napanneesta nivusesta(?) johtuen) jää sivuun, alkaa ainakin itselläni lirua löysää housunpuntista. Ortio, Säteri ja Metsola ovat ihan hyviä veskareita, mutta en heitä haluaisi nähdä ykköskassarina missään nimessä. Rinne/Rask/Saros/Lehtonen otettaisiin vastaan mielihyvin. Korpisalokin voisi mennä perempien puutteessa. Mutta hänen edellään on omissa papereissani edellä mainittujen lisäksi ainakin Koskinen. Korpisaloon liittyisi aika paljon riskejä lähtien kaukalon koosta päättyen kokemattomuuteen aikuisten maajoukkuepeleistä. Toki kolmosvahdiksi voidaan ottaa vaikka Mika Norja, mutta jos kahdesta pelaavasta veskarista puhutaan nyt ensisijaisesti.

Toisena tulee pakisto. Ristolaisen lisäksi pari muuta laatupakkia Pohjois-Amerikasta kelpaisi. Lindell olisi tällainen, mutta sopimuksettomana ei ole tulossa. Pokka ja Honka ovat vähän arpoja, mutta luulen Laten heidät kyllä huolivan mukaan. Pokan otti kuitenkin WC:iinkin. Pudotuspeleihin menijöistä houkuttelevat Vatanen ja Nutivaara. Siinä olisi kaksi laatuvahvistusta, jotka myös saattaisivat vapautua poffien alkuvaiheessa.

Hyökkäyksen osalta tietysti Minnesotan miehet olisivat ykköstoive pudotuspeleihin menijöistä. Lähinnä siis Granlund ja Koivu. Toki Haulakin olisi ok. Columbuksesta Korpikoski maistuisi alaketjuihin. Muut avut olisivatkin sitten aika pienimerkityksisiä. Minusta kisojen aikana on turhaa enää odotella vaikkapa Hännikäisen, Kapasen tai Salomäen kaltaisia pelaajia, joiden avut ovat lähinnä alemmissa ketjuissa. Alempiin ketjuihin Euroopasta saadaan kyllä pelimiehet, kärkijätkät pitäisi saada NHL:stä.

Nyt alkuvaiheessa NHL:stä pitäisi saada varmistettua mukaan pakistoon Ristolainen ja hyökkäykseen Laine, Aho, Filppula, Barkov, Jokinen, Rantanen ja Armia. Maalivahdeista kiinnostaa Lehtonen. Ja kyllä pakistoon ainakin toinen parista Honka-Pokka olisi hyvä saada jo nyt mukaan. Tuosta olisikin hyvä lähteä liikkeelle. Poffeista pudonneet olisivat sitten plussaa.
 
Viimeksi muokattu:

Barney

Jäsen
Nuo mainitsemasi nimet alisuorittivat erittäin rankasti ja traagisin seurauksin ihan joka iikka (ihan paria Tolvasen kelpo laukausta lukuunottamatta, joilla hän nosti itsensä tuon porukan yläpuolelle, mutta vain vaivoin) U20-kisoissa ja koska ne nyt sattuu tällä hetkellä olemaan ne tuoreimmat näytöt (en laske junnusarjapelejä minkäänlaisiksi näytöiksi kv-tason suhteen) niin sen perusteella tuosta porukasta on tällä hetkellä aika vaikea lähteä sanomaan varmaksi, pelaako kukaan heistä koskaan yhtäkään aikuisten maaottelua arvokisoissa (korostukset siitä syystä, että viesti menisi kertaheitolla perille). Tai jos pelaa noilla näytöillä, niin sitten meillä on aikuisten maajoukkueessa jo todellinen ongelma.
Niin tuossa joukkueessa siis oli todennäköisesti kuusi ykköskierroksen varausta. Ihan poikkeuksellinen määrä huippulupauksia Suomelle, ja sinä pohdit tuleeko tuosta joukkueesta yhtään kansainvälisen tason pelaajaa. Ja perustat väitteesi yhtiin U20-kisoihin. Ja Olli Juolevi, joka oli pelaajia monta vuotta tarkkailevien ammattilaisten mielestä ikäluokkansa viidenneksi paras pelaaja maailmassa, ja joka valittiin kaksi vuotta alaikäisenä U20-kisojen tähdistöön on ihan menetetty lupaus, kun pelasi yhden huonon turnauksen? Kyllä minä voin sanoa tällä hetkellä, että tuossa joukkueesta pelasi vähintään yksi pelaaja, joka pelaa vähintään yhden maaottelun aikuisten arvokisoissa (korostukset siitä syystä, että syttyy sielläkin valot päälle).

Etenkin Juolevista ole erityisen huolissani, sen verran surkeaa suorittaminen kisoissa oli. Jotenkin tuli oikein kylmät väreet kun ajatteli kisoja katsellessa, että onko tuo Juolevi oikeasti noin huono ilman näitä hypersupertähtiä Lainetta, Puljua ja Ahoa, joiden rinnalla nykykuntoinen Timo Jutilakin olisi tehtaillut pisteitä liukuhihnalta.
Katsoitko edes niitä edellisiä U20-kisoja? Jos et katsonut, niin suosittelen etsimään ne pelit ja katsomaan uudelleen. Väitteet siitä, että Juolevin pisteet tulivat vain tuon ykkösketjun takana pelaamisesta ovat naurettavia. Useampikin maali syntyi nimeonomaan Juolevin hyvistä hyökkäyspään suorituksista. Ainakin jotain koosteita noista peleistä löytyy varmasti netistä. Suosittelesin oikeasti katsomaan niitä, jos käsityksesi on todella tuo.

Siitä Juolevin esityksestä nyt on jauhettu kyllä jo ihan riittämiin ja eiköhän sen suhteen aikamoinen konsensus ole, että etenkin Juolevin kohdalla ne U20-kisat meni erityisen pahasti penkin alle. Ja sen seurauksena ainakin minä olen alkanut miettimään ihan vakavissani, että löiköhän Canucks nyt kätensä ihan kunnolla paskaan Juolevin kanssa poikkeuksellisten U20 vm. 2016 kisojen sokaisemana. Sitä pitäisin melko varmana, ettei Juolevi tule pelaamaan änärin puolella vielä ensi kaudella ainakaan.
Jos olisit tuota draftia seurannut, niin olisit tietänyt Juolevin olleen ennakoissa ykköskierroksen varaus jo kaksi vuotta ennen draftia. Lisäksi erinomainen viimeinen kausi ennen draftia Londonissa. Oli johdattamassa joukkueen ykköspuolustajana joukkueensa Memorial Cupin voittoon ja pääsi vielä Memorial Cupin all-stars joukkueeseen. Mutta tuskin scoutit noita junnupelejä pitää minään meriitteinä, sillä eihän junnupelit ole mikäänlainen näyttö kv-tason suhteen. Eli varmasti Canucks muodosti mielipiteensä Juolevin tasosta noiden seitsemän U20-ottelun perusteella ja varasi hänet numerolla viisi, aivan kuten sinä näytät muodostavan käsityksesi Juolevin tasosta kuuden ottelun perusteella.

Ja mitä tulee NHL:ään, niin tässä aika lähihistoriassa on yksi vastaava suomalainen esimerkki. Olli Määttä pelasi varauksensa jälkeen yhden kauden Londonissa, minkä jälleen hyppäsi Penguinsin kokoonpanoon ollen lopulta ensimmäisen kauden aikana Penguinsin ykkösparissa paikkailemassa Kris Letangin virheitä. Juolevin kohdalla, kun otetaan huomioon 1) Hän on Määttää lupavaampi pelaaja ja 2) Canucks on Penguinsia heikompi joukkue, niin en pitäisi minään ihmeenä, vaikka Juolevi pelaisi ensi kaudella Canucksin pakistossa.

Kannattaa muistaa, että noista kisoista on aikaa vasta muutama kuukausi, enkä usko mitään superhyppäystä kehityksessä yhtäkkiä nyt tulleen. Kyllä se pidemmän ajan ottaa.
Niin harvoinhan pelaajat, etenkään nuoret, nimenomaan kesällä kehittyvät, kun silloin on aikaa harjoitella, etenkin fysiikkaa. Aika vähänhän niitä esimerkkejä nuorista pelaajista löytyy, jotka ovat yhden kesän aikana kehittyneet NHL-tason pelaajiksi, vaikka eivät sitä ole vielä edellisen kauden päätyttyä olleet.

Ja mitä tulee kevään Skoda Cupiin, niin toivottavasti jotkut petrikontiolat on jo unohdettu ja kisoissa nähdään urallaan eteenpäin meneviä pelaajia, kuten esimerkiksi Miro Aaltonen. Marjamäkeen löytyy sen verran luottoa, että hän on vihdoin se maajoukkueen päävalmentaja, joka tajuaa otta kahdesta samantasoisesta pelaajasta sen vaihtoehdon, jolla on tulevaisuutta maajoukkueessa.
 

jalperi

Jäsen
Ite kyllä rankkaisin sentterirankingin suurinpiirtein näin(unohtukohan joku tärkeä):

Barkov: kisoissa melko varmuudella
Koivu: pleijareissa, joukkue voi mennä pitkälle
MiGranlund L: pleijareissa, joukkue voi mennä pitkälle. Sopimus katkolla.
Filppula (L): käytettävissä, jaksaako?
Aho L: melko varmuudella käytetävissä
Komarov L: ei kisoissa
Rantanen L: melko varmuudella mukana
Teräväinen L: sopimus katkolla
Haula (L): pleijareissa, joukkue voi mennä pitkälle, sopimukseton
MaGranlund L: loukkaantuneena
Jokinen L: käytettävissä, jaksaako?
Lehterä (L): tällä hetkellä loukkaantuneena, pleijareissa,joukkue voi mennä pitkälle
Kontiola: käytettävissä
Hartikainen L: loukkaantumisia ollut, toipuuko ajoissa?
Aaltonen (L): käytettävissä

(L)= voi pelata laidalla
L=pelaa lähtökohtaisesti laiturina

Kyllä tuossa hyvin äkkiä tulee Kontiolallekin tarve, häntä paremmista kisoissa todennäköisesti on mukana Barkov, Aho ja Rantnen, sekä konkarit Filppula ja Jokinen. Näistä laitureina lähtökohtaisesti ovat Aho, Rantanen ja Jokinen... Joten jää vain Barkov ja Filppula jäljelle. Pidän itse henkilökohtaisesti Kontiolaa Aaltosen edellä valinnoissa, vaikka ne yhdet kisat menikin koko kauden kestäneiden selkävaivojen takia pilalle, silloin ei Kontiolaa tosiaankaa olisi pitänyt toivotaan,toivotaan tapauksena valita kisoihin.

Edit:Rantanen unohtu, samoin unohtu sopimuksettomat
 
Viimeksi muokattu:
Ei Suomen tilanne pelaajiston laajuuden osalta niin hyvä ainakaan vielä ole, etteikö kaikki vakituisesti NHL:ssä pelaavat mahtuisi mukaan. Kaikkia maalivahteja ei tietystikään voida ottaa. Toki voidaan miettiä, olisiko vaikka Joonas Donskoista tällä hetkellä mitään hyötyä MM-kisoissa.
.

Jukka Jalosen mielestä Suomen tilanne oli vuonna 2011 jo niín hyvä, kun päätti jättää Jussi Jokisen ulos olympialaisista.
 
Jukka Jalosen mielestä Suomen tilanne oli vuonna 2011 jo niín hyvä, kun päätti jättää Jussi Jokisen ulos olympialaisista.

Vuosi toki oli 2010, mutta eihän se asiaa muuta. Olihan se erikoinen päätös Jaloselta ja taisi lopulta tuhota koko turnauksen, kun pelaajat purnasivat (lapsellisesti) tuota valitsematta jättämistä. Myönsihän Jalonen itsekin jälkikäteen, että jos olisi tiennyt pelaajien reaktiot asiaan, olisi ottanut Jussin mukaan.

Toki Jalostakin pitää ymmärtää. Koki ilmeisesti, ettei Jokinen ollut oikeanlainen pelaaja hänen pelikirjaansa. Myöhemmin keväällähän Jusa oli mukana MM-kisoissa ja oli erittäin heikko. Ehkä Jalonen näki jotain, mitä suuri yleisö ei. Kyllähän tuo yhdestä pelaajavalinnasta syntynyt kohu oli aivan järjetön. Sieltähän Jusan Messias-lempinimikin on peräisin.
 
Ite kyllä rankkaisin sentterirankingin suurinpiirtein näin(unohtukohan joku tärkeä):

Barkov: kisoissa melko varmuudella
Koivu: pleijareissa, joukkue voi mennä pitkälle
MiGranlund L: pleijareissa, joukkue voi mennä pitkälle. Sopimus katkolla.
Filppula (L): käytettävissä, jaksaako?
Aho L: melko varmuudella käytetävissä
Komarov L: ei kisoissa
Rantanen L: melko varmuudella mukana
Teräväinen L: sopimus katkolla
Haula (L): pleijareissa, joukkue voi mennä pitkälle, sopimukseton
MaGranlund L: loukkaantuneena
Jokinen L: käytettävissä, jaksaako?
Lehterä (L): tällä hetkellä loukkaantuneena, pleijareissa,joukkue voi mennä pitkälle
Kontiola: käytettävissä
Hartikainen L: loukkaantumisia ollut, toipuuko ajoissa?
Aaltonen (L): käytettävissä

(L)= voi pelata laidalla
L=pelaa lähtökohtaisesti laiturina

Kyllä tuossa hyvin äkkiä tulee Kontiolallekin tarve, häntä paremmista kisoissa todennäköisesti on mukana Barkov, Aho ja Rantnen, sekä konkarit Filppula ja Jokinen. Näistä laitureina lähtökohtaisesti ovat Aho, Rantanen ja Jokinen... Joten jää vain Barkov ja Filppula jäljelle. Pidän itse henkilökohtaisesti Kontiolaa Aaltosen edellä valinnoissa, vaikka ne yhdet kisat menikin koko kauden kestäneiden selkävaivojen takia pilalle, silloin ei Kontiolaa tosiaankaa olisi pitänyt toivotaan,toivotaan tapauksena valita kisoihin.

Edit:Rantanen unohtu, samoin unohtu sopimuksettomat

Oman unelmajoukkueeni sentterit olisivat (ilman Minnesotan miehiä) Barkov, Filppula, Kontiola ja Koskiranta. Olisi laadukas keskikaista.
 

jalperi

Jäsen
Oman unelmajoukkueeni sentterit olisivat (ilman Minnesotan miehiä) Barkov, Filppula, Kontiola ja Koskiranta. Olisi laadukas keskikaista.
Juu, tuohon sentterinelikkoon itekkin tämän hetkisessä tilanteessa tukeutuisin. Koskiranta tuliskin tuon Aaltosen jälkeen, mutta toki paremmin soveltuvana nelosketjun rooliin menee nelosketjun sentterin paikasta taisteltaessa reilusti edelle.
 
Juu, tuohon sentterinelikkoon itekkin tämän hetkisessä tilanteessa tukeutuisin. Koskiranta tuliskin tuon Aaltosen jälkeen, mutta toki paremmin soveltuvana nelosketjun rooliin menee nelosketjun sentterin paikasta taisteltaessa reilusti edelle.

Joo kyllä. Minusta Miro Aaltonen on maajoukkueessa ilman muuta laituri. Pitäisi mielellään mahtua kolmeen ekaan ketjuun, että saisi vahvuuksiaan esiin.
 
Vuosi toki oli 2010, mutta eihän se asiaa muuta. Olihan se erikoinen päätös Jaloselta ja taisi lopulta tuhota koko turnauksen, kun pelaajat purnasivat (lapsellisesti) tuota valitsematta jättämistä. Myönsihän Jalonen itsekin jälkikäteen, että jos olisi tiennyt pelaajien reaktiot asiaan, olisi ottanut Jussin mukaan.

Toki Jalostakin pitää ymmärtää. Koki ilmeisesti, ettei Jokinen ollut oikeanlainen pelaaja hänen pelikirjaansa. Myöhemmin keväällähän Jusa oli mukana MM-kisoissa ja oli erittäin heikko. Ehkä Jalonen näki jotain, mitä suuri yleisö ei. Kyllähän tuo yhdestä pelaajavalinnasta syntynyt kohu oli aivan järjetön. Sieltähän Jusan Messias-lempinimikin on peräisin.
Kiireessä lipsahti näköjään väärä vuosiluku minulta,

Joo toki oli tuo kärjistetty esimerkki. Jukka Jalonen on muutenkin aikamoinen puupää valmentajana joten ei hänestä enempää.

En kuitenkaan epäile yhtään etteikö Marjamäellä ole myös omia suosikkeja euroopan sarjoissa, joita voisi valita kisoihin noiden marginaali NHL pelaajien ohi.
 

Jumis

Jäsen
On kyllä tulossa harvinaisen mielenkiintoiset mm-kisat,mikäli änärin pleijareista ulosjäävät pelaajat ovat käytettävissä. Etenkin toivoisin näkeväni Aho-Barkov-Laine -ketjun mm-jäillä. Filppula ja Jokinen olisivat erittäin tärkeitä hyökkääjiä kokemuksensa kautta, ja toki ilman muuta pelillisestikin.
Hyökkäyksen suhteen en näe ongelmia. Mahdollisuudet on saada kasaan hyvin mielenkiintoinen ja monipuolinen rosteri, jossa on tasaisesti nuoruutta ja kokemusta. Tuo puolustus on kysymysmerkki kuten yleensäkin. Johtuen osittain siitä etten ole kovinkaan tietoinen kuin liigan ja nhl:n pakkien tämän hetken vireestä. Joku enemmän esim. Khl:ää seuraava voisikin hieman valaista ketä sieltä voisi kisoihin päästä mukaan.

Oma avauskokoonpanoni kisoihin tämän hetken valossa olisi seuraava, ja pakit on tosiaan jossain määrin heitetty vain perusteettomasti intuitiolla:

Aho-Barkov-Laine
Jokinen-Filppula-Teräväinen
Rantanen-M.Aaltonen-Hartikainen
Savinainen-Koskiranta-Armia

Ohtamaa-Ristolainen
Lepistö-Hietanen
Jaakola-Kivistö
Järvinen-Lajunen

Lehtonen
Koskinen
 

jalperi

Jäsen
Joo kyllä. Minusta Miro Aaltonen on maajoukkueessa ilman muuta laituri. Pitäisi mielellään mahtua kolmeen ekaan ketjuun, että saisi vahvuuksiaan esiin.
Joo kyllä. Minusta Miro Aaltonen on maajoukkueessa ilman muuta laituri. Pitäisi mielellään mahtua kolmeen ekaan ketjuun, että saisi vahvuuksiaan esiin.
Kyllä, mutta on ensimmäisten vaihtoehtojen joukossa siirrettäväksi keskelle jos sopivaa roolia keskeltä avautuu, eli 3 ekan ketjun sentterin roolia, ihan sillä perusteella, että Marjamäki on Aaltosta sentterinä peluuttanut.
 
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös