Ilmoitukset

Nimimerkki Jarna90 on seuraavan kuukauden pelikiellossa johtuen netiketin vastaisista viesteistä, joiden kirjoitusasu oli heikkoa. Tuoreet nimimerkit ovat moderaattoreiden erikoistarkkailussa ja kyseistä nimimerkkiä on jo huomautettu heikosta kieliasusta, mutta olemme valmiita antamaan kyseiselle kirjoittajalle vielä mahdollisuuden parantaa tapojaan.

Sen sijaan nimimerkki Kultaranne21 osoitti lyhyellä palstaurallaan sen, ettei hänellä ole annettavaa keskustelupalstalle, joten hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki scholl ei pelikieltonsa jälkeenkään ole muuttanut tapojaan, vaan on edelleen syyllistynyt jatkuviin henkilökohtaisuuksiin. Tämän vuoksi kurinpitoryhmä on päättänyt antaa hänelle kolmen kuukauden pelikiellon.

Nimimerkki Klassinen sentteri ei osannut käyttäytyä otteluseurannassa, vaan syyllistyi henkilökohtaiseen hyökkäykseen, provosointiin ja jatkuvaan kirosanojen viljelyyn. Tämän vuoksi annamme hänelle viikon pelikiellon.

Nimimerkki Chickendinner syyllistyi Ässät-osiossa jatkuviin henkilökohtaisiin hyökkäyksiin ja offtopiciin ja hänelle on annettu näistä viesteistä kuukauden pelikielto. Kyseinen nimimerkki oli juuri hetki sitten pelikiellossa samasta asiasta, joten se vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

MM 2017: Suomi

Viestiketju osiossa 'MM-kisat 2017, Ranska ja Saksa' , aloittajana Barnes, 14.08.2016 klo 13.52.

 1. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Hyvin kirjoitettu. Kaiken lisäksi Suomi-Sveitsi-ottelu (ja Suomi-Kanada) pelattiin vasta tuon Ranska-Valko-Venäjä ottelun jälkeen. Luonnollisesti Suomi tiesi jo ennen tuota ottelua, että kahden pisteen voitto riittää todennäköisesti jatkoon. Siksi Suomi ei esimerkiksi kolmannen erän viimeisellä kympillä yrittänyt väkisin tehdä kolmatta maalia. Eikä voi sanoa varmaksi, että Ranska olisi pakkovoittopaikassa kyennyt hoitelemaan yhtä rennosti Slovenian kuin nyt onnistui tekemään. Jos jossittelee vain yksittäisen ottelun lopputuloksella, tulee unohtaneeksi sen, että tuon ottelun lopputulos olisi vaikuttanut monien jäljellä olevien pelin lähtöasetelmiin.
   
 2. Punanuttu_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Lainaus:
  Täysin totta, mutta epärelevanttia, mikäli tavoite on pelata mitaleista. Ongelmahan on nimenomaan se, että suuremmille jääkiekkomaille ei tällä tavalla pärjätä, kuten ei kunnolla myöskään keskikastin maille. Alkusarjassa pitää tietenkin olla ensin neljän parhaan joukossa, mutta tajuat varmasti pointin.
   
 3. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Niin ja sikäli kun tavoite on pelata mitaleista, on hoidettava itsensä ensin puolivälieriin ja se vaatii yleensä nimimissään sitä, että pienemmät voitetaan. Puolivälierän voittaminen sitten vaatiikin jo isompansa voittamista. Ja näinhän Suomen turnaus meni tänä(kin) vuonna. Joku voisi sanoa, et on epärelevanttia miten tähän lopputulemaan on päästy. Toisten mielestä tärkeämpää on mahdollisimman näyttävä peli ja suurinumeroiset voitot pikkumaista. Toiset taas ajattelevat analyyttisemmin ja tavallaan neutraalimmin peliä ja pitävät merkittävämpänä sitä mihin on päästy eikä sitä miten on päästy.

  Totuus on kuitenkin se, et Suomella on näissä karkeloissa yleensä materiaaliltaan 5. tai 6. paras joukkue. Kuitenkin Suomi on edennyt mitalipeleihin eli vähintään välieriin viimeisten 10 vuoden aikana peräti 7 kertaa. Materiaaliin nähden, ja muutenkin, meillä menee siis ihan mainiosti. Pelaajat vaihtuu, valmentajat vaihtuu, Suomi pysyy huipulla.
   
 4. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Suomi on miesten MM-kisoissa voittanut puolivälierän 15 kertaa. Vastustajat aikajärjestyksessä vuodesta 1992 lähtien: Kanada, Itävalta, Ranska, Ruotsi, Saksa, USA, Valko-Venäjä, USA, USA, Norja, USA, Slovakia, Kanada, Tanska, USA.

  Tältä pohjalta en lähtisi yleistämään, että puolivälierän voittaminen vaatii isompansa voittamista.
   
 5. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Kirjoitin, tai ainakin yritin kirjoittaa, että minimissään pitää voittaa ne pienemmät maat (ja hävitä isommille), jolloin puolivälierissä tulee täten vastaan isompi maa kuten tänä vuonna kun Suomi sijoittui edellä mainitulla kaavalla lohkonsa neljänneksi ja kohtasi toisen lohkon voittajan. Useinhan Suomi on alkusarjassa voittanut myös niitä isompiaan jolloin toki puolivälierässä on tästä hyvästä saatu palkinnoksi pienempi ja helpompi vastustaja.
   
 6. Punanuttu_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Lainaus:
  Näyttävä peli ei edelleenkään tarkoita huonoa menestystä paperilla meitä parempia joukkueita vastaan eikä se ole myöskään tavoitteena. Meidän pelillä Suomi on pärjännyt MM-kisoissa ihan hyvin viimeisen kymmenen vuoden aikana, kuten sanoitkin. Menneisyydellä ei vaan ole mitään tekemistä tulevaisuuden kanssa. "Näin ollaan pärjätty ennenkin, joten pärjätään tulevaisuudessakin" -ajattelu on takuuvarma tie pohjalle. Kehitys kehittyy ja sitä rataa.
  Lainaus:
  Lainaus:
  Tuossa vielä pari meidän aikaisempaa viestiä tästä samasta ketjusta.

  E: Päiväykset aikaisemmille viesteille
   
  Viimeksi muokattu: 25.05.2017 klo 19.35
 7. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Ruotsi ei kuitenkaan paremmasta materiaalistaan huolimatta ole menestynyt mitenkään merkittävästi Suomea paremmin, jos ollenkaan. Ruotsilla on viimeisistä 10 kisoista samat 7 välieräpaikkaa kuin Suomella.
   
 8. lätkää Jäsen

  Lainaus:
  Ruotsi on voittanut maailmanmestaruuden 2013 ja 2017. Suomi voitti 2011. Oli välieräpaikkojen määrä mikä tahansa. Jos nyt olen yhtään kartalla mistä tässä on kyse.

  Ilman "meidän peliä" suomella olisi parempia jääkiekkoilijoita NHL:ssä sekä niitä olisi siellä enemmän. Olen tätä täällä jauhanut jo vuosia.
   
 9. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Eipä siinä sitten mitään. Jatka jauhamista samasta aiheesta vielä vaikka vuosia eteenpäinkin jo siltä tuntuu.
   
 10. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Sasha Barkovin ja Patrik Laineen isäpappojen olisi pitänyt siittää useampia poikia tähän maailmaan, silloin meillä olisi parempia jääkiekkoilijoita NHL:ssa sekä niitä olisi siellä enemmän. Olen tätä täällä jauhanut jo vuosia.
   
 11. lätkää Jäsen

  Lainaus:
  Toivottavasti ei tarvi. Kyllä se siitä.
   
 12. lätkää Jäsen

 13. ijuka Jäsen

  Lainaus:
  Näin juuri. Kun pelitapa ei vaadi mitään erityisiä taitoja, ei niitä ole myöskään pelaajien syytä kehittää pärjätäkseen. Tämä alistunut altavastaajakulttuuri täytyy saada kitkettyä pois.
   
 14. lätkää Jäsen

  Lainaus:
  Hahaa, juuri näin! :)
   
 15. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Teidän "keskusteluun" ei viitsisi paljoa puuttua, mutta kyllähän tämä on täyttä puuta heinää. Maajoukkueen toteuttama pelitapa ei ole merkittävä tekijä yksilöiden kehittymisessä. Perustaidot opitaan nuorena junnuna, tässä herkkyysvaiheessa toimivat valmentajat ja esikuvat ovat ratkaisevassa roolissa, ei Lauri Marjamäki tai joku muu maajoukkuevalmentaja. Esimerkiksi Patrik Laineen esimerkki on paljon suurempi kuin Marjamäen joukkueen pelitapa.

  Edit. Lisätty yksi ei.
   
  Viimeksi muokattu: 28.05.2017 klo 16.02
 16. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Näinpä, komppaan. Maajoukkueen valmennuksen tehtävä on luotava pelitapa, joka tukee parhaalla mahdollisella tavalla pelaajistoa ja sen vahvuuksia. Onnistuiko Marjamäki tässä? Ei onnistunut. Mutta se päivittäinen työ tehdään aivan jossain muualla kuin maajoukkueessa. Itse asiassa maajoukkue on se ainoa paikka missä ei pitäisi miettiä tulevaa, maajoukkueessa ainoa joka ratkaisee on nykyhetki ja sen mukaan on elettävä.

  Toivottavasti Suomen pelitapa saadaan ensi vuodeksi toimivammaksi ja oppia tästä MM-turnauksesta tulee ottaa, ja varmasti Marjamäki sitä ottaakin.
   
 17. sinnepäinsä Jäsen

  Lainaus:
  Pelaa.