Onko Liiga korruptoitunut?

  • 34 428
  • 210
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers
Vaadin, että muut liigaseurat eivät suostu aloittamaan ensi kauden runkosarjaa ennen kun Kanadamalja on ojennettu oikealle joukkueelle, eli Hifk:lle. Pelaamalla Hifk ei voi voittaa, koska böndet ovat tyhmiä.
 

Röda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Möyrivä IFK
Ilmeesi kun kaikenmaailman böndet tulevat tänne huutelemaan "vitun noloja nää tsadilaiset, säälittävää!" :) Jos ei ketju miellytä niin minkä helvetin takia pitää tulla tänne huutelemaan? Kai se vaan on niin hauskaa lyödä lyötyä ja varsinkin stadilaisia? Ymmärtäisin jos tämä ketju olisi perustettu tuonne yleiselle puolelle mutta nyt näitä huuteluja ei pysty käsittään.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Tämän ketjun voisi kyllä laittaa lukkoon tai yhdistää vitutusketjuun. Enimmäkseen noloa tällainen, mutta ymmärrettävää on haluttu päästää vähän höyryjä ulos eilisen jälkeen. Korruptoituneeksi en nyt liigaa sanoisi, mutta kyllähän tietynlainen kysymysmerkki lankeaa tuomarityöskentelyn ylle, jos kaikki kiistanalaiset tilanteet vihelletään täysin yhden joukkueen haitaksi (sitä yhtä paitsiomaalia lukuunottamatta, joka ei lopulta edes ratkaissut sitä peliä).
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Ei sen pitäisi kenellekään jääkiekkoammattilaiselle tulla yllätyksenä, että finaaleissa pelataan vankilasäännöillä.

Ei ketään yllätä vankilasäännöt pleijareissa ja kirjoitinkin ja avausviestissä, että valitun linjan voi vielä jotenkin ymmärtää, vaikka se hyödyttää Tapparaa paljon enemmän. Sen sijaan tämä puolueellisuus näkyy aivan kaikessa, ei pelkästään niissä rikkeissä mitä jää Tapparalle viheltämättä. Niitä oli noin 10 virhettä jo sen 6-0 matsin ekassa erässä, katsokaa se erä nauhalta.

Eilen Tapparan pelaaja nosti omalta alueelta kiekon suoraan (kehenkään koskematta) IFK:n päätyyn, eikä siihen olisi mitenkään ehtinyt ennen päätyviivaa, mutta ei siitä pitkää silti tullut. Tokassa erässä IFK syötti hyökkäyssiniselle, mutta vastaanottava pelaaja blokattiin pois kiekosta, estettiin. Tästä ei vihelletty estämisjäähyä Tapparalle, vaan pitkä kiekko. Olisi nyt edes antanut pelin jatkua. Seuranneesta tilanneesta taisi tulla (?) se tasoitusmaali, eipä olisi tullut ellei aloitus olisi vääryydellä siirretty IFK:n puolustusalueelle.

Estämisiäkin on monenlaisia, voihan sitä ajatella katsovansa pienet blokkaukset läpi sormien. Mutta silloin sen täytyy nollata tuollaiset pitkät kiekot. Ja entä kun jatkuvasti kammetaan painiotteella kiekottomia jäähän? Tai niitä jatkuvia roikkumisia koska ollaan liian hitaita, tai kampituksia kun ollaan liian laiskoja takakarvaamaan. Mä olen ihan vakuuttunut siitä, että jos IFK lähtisi tälle samalle linjalle kuin mitä Tappara on lähtenyt, niin Tappara pelaisi jatkuvasti ylivoimaa. Siinä on se ylämäki mitä IFK:lla on edessä, ja sen ylämäen kallistuskulma on tietoinen valinta. Tuomareilta ainakin, ehkä jopa liigan johdolta.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakko ottaa näihin vähän kiinni vaikka vituttaa koko liiga just nyt niin paljon, että tuntuu siltä etten aio enää liigaa edes katsoa vaan pitäkööt vittu tunkkinsa.

1. Fifty-fifty, huvittavasti maali vain hylättiin heti eikä edes mietitty mitä tilanteessa kävi.
2. Noita sattuu, mutta johtipahan heti suoraan maaliin ja jälleen kerran maalin pelissä.
3. Siellä oli kuusi kenttäpelaajaa ties kuinka kauan jäällä, on ihan täysin anteeksi antamatonta, että meni tuomareilta tuo ohi, näiden kavereiden ei kuuluisi viheltää enää yhtäkään peliä!
4. Selvä paitsiomaali, tosin 6-0 pelissä niin ketä hirveästi tuo häiritsee vaikka olisi tullut parikin yhtä räikeää virhettä? Peli oli selvää pässin lihaa.
5. Milloin vahinko korkeasta mailasta on jaettu ulosajo, siis Zabo yrittää nostaa mailaa ja siitä pihalle? 2+2 on riittävä, senkin tuomarit bongasivat screeniltä vielä, mutta kas kummaa tänään sieltä ei voinut epäselviä tilanteita tsekata, puolueellista kyllä tämmöinen toiminta. Muutenkin olisi mielestäni nyt kohtuullista, että aina kun tulee lapa lärviin niin pelaaja saa pelikiellon, ei se saa olla seurauksesta kiinni vaan siitä teosta! Joten Liiga, kun olette valinnut tämän linjan niin pitäkää siitä kiinni! Pitävätkö? Epäilen. Huvittavaa tässä myös on se, että Mäntylä taklaa hyppytaklauksen Liivikiä päähän, kukaan ei hyppää vahingossa ja tuliko tästä tahallisesta teosta pelikieltoa? No kas kummaa ei tullut, mutta kas kummaa vahingosta semmoinen jaettiin.

Ja minä en ole väittänyt missään vaiheessa, että A) IFK:lta vietiin voitto, ei viety, IFK:lta vietiin mahdollisuus voittaa ja B) en ole väittänyt Liigaa korruptoituneeksi ja sitten vielä C) en väitä, että Tappara olisi tuomareiden avulla suomen mestari, mutta hyvin ovat avittaneet kyllä Tapparaa nyt. Tuomaritoiminta ja liigan toiminta on vain täyttä paskaa. Tuo kaiken salliva linjakin sataa vielä Tapparan laariin mukavasti.

Törmänen vaikuttaa itkupilliltä, mutta itse ymmärrän miestä aivan täysin. Kaksi vuotta nyt takana HIFK:ssa kovaa duunia ja sitten tapahtuu finaaleissa tämmöistä paskaa niin kenellä tuo ei tunteisiin menisi? Olihan tuo tänään aivan täysi farssi! Törmänen on hemmetin hieno mies.
Tässä ja tuossa C.orr:n tekstissä lienee kaikki tarpeellinen kerrottu. Saa toki katsella niiden porkkanalasien tai punaisten linssienkin kautta, mutta kukaan ei pysty tätä kiistämään millään argumenteilla. Tulee väistämättä mieleen että liiga haluaa paikata kassavajettaan vähän tasoittamalla pelejä. :-D

Mutta joo IFK:ta ei kukaan kuitenkaan kieltänyt tekemästä enempää maaleja koska tapparakaan ei niitä näemmä kovin tuotteliaasti saa aikaiseksi joten ei voi itkeä enempää, mutta toivotaan että peli-ilo vielä löytyy niin saadaan suomen kiekkoilun kannalta vuosiin virkistävin mahdollinen tulos IFK:n mestaruuden myötä. Niin kauan on tota meidänpeli paskaa jo tillitelty, että väsy tulee väistämättä. Tapparan peli tuntuukin noin keskimäärin olevan parasta unilääkettä liigassa muutamista ihan hienoistakin yksilösuorituksista huolimatta. :-D
 
Ei olisi vaikuttanut ei, mutta eipähän tarvitsisi kuunnella tuota tapis-leirin länkytystä siitä, että tuomarivirheet ovat nyt tasan

Siinä tapaukessa "tapis-leiri" voisi sanoa tuomarivirheiden olevan tasan esim. siksi, että Zaborsky ei lentänyt korkeasta mailastaan suihkuun. Ei miltään joukkueelta löydy kovin montaa sellaista fania, jotka paras seitsemästä -ottelusarjan jälkeen olisivat valmiita sanomaan, että oma suosikki hyötyi tuomarivirheistä vastustajaa enemmän. Tapahtui kentällä sitten mitä tahansa. Yksittäisesta ottelusta saattaa joku vielä todeta, että "no tänään me hyödyttiin".

Kannatan edelleen videoiden käyttöönottoa tilanteiden tarkastuksessa. Urheilu voittaa, ja virheet on helpompi myöntää itse jokaisen. Se saattaisi myös johtaa tuomaritoiminnan parantumiseen ihan yleisellä tasolla.

Pohjois-Amerikassa (tai suomalaisten NHL:n seuraajien keskuudessa) paitsiohaastoista ei pidä juuri kukaan. Lähes poikkeuksetta nekin fanit, joiden oman suosikkijoukkueen vastustajalta hylätään videotarkistuksen perusteella paitsiomaali, kommentoivat että "v***u nää haastot on perseestä". Mun on vaikea uskoa, että suhtautuminen olisi juurikaan positiivisempaa SM-liigan puolella.
 
Viimeksi muokattu:

t.m.a.l

Jäsen
Suosikkijoukkue
SPORT
Stögön avautúminen oli sinänsä ihan asiallista ja aiheellista. Mutta kuitenkin kaikille ropellikorville HIFK kannattajille/valmennukselle ja muille jotka nyt ihmettelee niin saatanasti että "miten ihmeessä tällaista VOI tapahtua, miten näin voi käydä etc"

Mä sanoisin, että tervetuloa vaan lajin pariin nykyisten sääntöjen puitteissa. Ei ole millään levelillä yllättävää, että tällaista on TAPAHTUNUT, TAPAHTUU ja tulee TAPAHTUMAAN jatkossakin, ellei sitä valmentajan haastoa saada sääntökirjoihin. Itsekin olen kyseistä sääntöä näilläkin palstoilla tuputellut viimeiset kaksi vuotta.

ELi lyhyesti: Molemmille joukkueille vaikka 1 mahdollisuus per peli haastaa tuomio: (jäähy,maali,muu pelitapahtuma) Jos tarkastuksien jälkeen todetaan haasto aiheettomaksi niin 2 minuutin rangaistus haastavalle joukkueelle. Jos haasto oikea mitätöidään tapahtuma ja aloitus keskelle.

Sinänsä huvittavaa ja kertoo täydellisistä värilaseista sekä ymmärtämättömyydesä lajia kohtaan avata tällainen ketju (eka viesti). Edelleen ihmisiä ne tuomaritkin on ja virheitä sattuu. Jos tuntuu että osaa paremmin ->ei muutaku kokeilemaan vaan. Ilman tätä sääntöuudistusta nämä ei tule koskaan loppumaan oli liiga korruptoitunut tai ei.
 
Mä sanoisin, että tervetuloa vaan lajin pariin nykyisten sääntöjen puitteissa. Ei ole millään levelillä yllättävää, että tällaista on TAPAHTUNUT, TAPAHTUU ja tulee TAPAHTUMAAN jatkossakin, ellei sitä valmentajan haastoa saada sääntökirjoihin. Itsekin olen kyseistä sääntöä näilläkin palstoilla tuputellut viimeiset kaksi vuotta.

ELi lyhyesti: Molemmille joukkueille vaikka 1 mahdollisuus per peli haastaa tuomio: (jäähy,maali,muu pelitapahtuma) Jos tarkastuksien jälkeen todetaan haasto aiheettomaksi niin 2 minuutin rangaistus haastavalle joukkueelle. Jos haasto oikea mitätöidään tapahtuma ja aloitus keskelle.

Epäonnistuneesta paitsiohaastosta kaksi minuuttia voisi olla hyvä rangaistus, mutta väärät vaihdot, koukkaamiset, kampitukset ja muut vastaavat ovat niin tulkinnanvaraisia juttuja, etten usko tuollaisen säännön toimivan. Eilinen Karjalaisen maalikin olisi ihan hyvin voitu hyväksyä vielä videotarkistuksen jälkeenkin ja HIFK:lle tuomita kakkonen tarpeettomasta haastosta. Siitä se poru vasta olisikin noussut.

Toki sääntökirjassa puhutaan jostain 1,5 metrin vaihtoalueesta mutta fakta on se, että jos sitä oikeasti noudatettaisiin, myös HIFK:lle olisi eilen kuulunut tuomita vähintään kymmeniä väärä vaihto -jäähyjä.
 

Klokoski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Finnish Defence Forces, Ukraine
Miten korruptoitunut tämä liiga voikaan olla. Kyllä kohdellaan taas niin huonosti HIFKiä. Ehdotan että HIFK julistetaan ikuiseksi mestariksi. Ensikaudella tämä tulee korvata IFK:lle varmalla finaalipaikalla.
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Pohjois-Amerikassa (tai suomalaisten NHL:n seuraajien keskuudessa) paitsiohaastoista ei pidä juuri kukaan. Lähes poikkeuksetta nekin fanit, joiden oman suosikkijoukkueen vastustajalta hylätään videotarkistuksen perusteella paitsiomaali, kommentoivat että "v***u nää haastot on perseestä". Mun on vaikea uskoa, että suhtautuminen olisi juurikaan positiivisempaa SM-liigan puolella.

Vaikea uskoa todeksi, ja vaikka ovatkin vastaan, niin mitä sitten? Samat taparutisijat ovat varmaan kitisseet aikanaan neljännestä tuomarista, maaliviivateknologiasta ja jos ovat tarpeeksi vanhoja, varmaan digitaalisesta pelikellostakin. Mä taas kuulun niihin, joiden mielestä teknologian hyödyntäminen urheilun oikeellisuuden puolesta ei oikein miltään kantilta tarkasteltuna ole huono juttu. Haastaminen olisi taas yksi hyvä ja tervetullut askel kohti järkevää teknologian käyttöä. Noin, siinä sulle eriävä mielipide, nyt sulla on molempia.

Loppuun linkki kuvaamaan omia ajatuksiani asiasta, kun ei juuri oikein jaksaisi jauhaa tästä, vaan tekisi mieli suunnata ajatukset kuutospeliin. Linkki puoli vuotta vanhaan verkkomedia Jatkoajan juttuun tämän asian piiristä:

Haastoja ja avoimuutta − Liigan tuomariratkaisut kaipaavat mallia muualta - LIIGA - 18.10.2015 - Kolumnit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Ottamatta kantaa tuomaritoimintaan tässä sarjassa muuten, niin vaikka olivat kumpikin maaliin johtaneita virheitä, niin toinen tuli selvässä voittopelissä ja toinen saattoi olla koko mestaruuden kannalta aika ratkaiseva maali. Ei niitä oikein samalle viivalle voi laittaa.

Tiesitkö 2-0 tilanteessa että peli tulee päättymään 6-0? Muutenhan tuo väittämäsi on puuta heinää. Jos peli olisi ollut kahden erän jälkeen 2-0 eikä 3-0 lopputulos olisi voinut olla erilainen. Auvitu unohti eilen Karjalaisen selkänsä taakse koska hyökkääminen kiinnosti enemmän kuin puolustaminen, seurauksena maali.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hyvä tulla huutelemaan tänne toinen toisensa perään kuinka säälittävä ketju tämä on jne. Perusteluja kehiin kiitos kuinka tuomaritoiminta on ollut tasapuolista (minä en väitä että liiga on korruptoitunut mutta IFK on kärsinyt Tapparaa enemmän tuomaritoiminnasta sekä kurinpidosta)! Tuokaa keskusteluun jotain...
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...Tuokaa keskusteluun jotain...

Mielestäni on aika oleellista huomioida, että jos Liiga olisi korruptoitunut tai salaliittoja viriteltäisiin, niin eihän Tapparan suosimisessa ole silloin varsinkaan mitään järkeä. Liigan kannalta Hifkin voittaminen olisi varmaan vähän parempi juttu, kun kyseessä on Suomen - tai ainakin liigan - seuratuin seura.

Tämän lisäksi juuri Hifkin Everi on koko Liiga-yhteisön todellisia voimahahmoja.
 

Salmis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei kai sentään, ei me Venäjällä olla.

Dumareiden "linja" kyllä palvelee Rautakorven oppipoikaa.
 

KallesS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Real Madrid
Vitun nolot stadilaiset. Onneks saatte hopeaa. Tapparan maalissa ei ollut mitään väärää, vaikka Jullit niin haluaa kuvitella. Aivan saatanan nolo pohjanoteeraus koko IFK:N joukkueelta ja sen faneilta.
 

Pate44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, Leicester
Auvitu unohti eilen Karjalaisen selkänsä taakse koska hyökkääminen kiinnosti enemmän kuin puolustaminen, seurauksena maali.

Auvitu ei unohatanut ketään selkänsä taakse vaan laski/näki että edessä on viisi vastustajan pelaajaa. Silloinhan selän takana ei voi olla ketään.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Zaborskylle annetaan muuten toiseenkin otteluun pelikielto. Peltola oli kuullemma lähettänyt tuomareille Savolainen & Levonen & Fonselius kotivideon muurautuneesta silmästä. Kolmikko tarkastelee parhaillaan hidastuksella, olisiko Peltolan silmässä merkkiä Antti Törmäsen käskytyksestä.
 

Salmis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vitun nolot stadilaiset. Onneks saatte hopeaa. Tapparan maalissa ei ollut mitään väärää, vaikka Jullit niin haluaa kuvitella. Aivan saatanan nolo pohjanoteeraus koko IFK:N joukkueelta ja sen faneilta.

Tollainen maali Kärppiä vastaan, niin Marjamäki olisi valellut itsensä bensiinillä ja tehnyt marttyyri-itsemurhan Raksilan parkkipaikalla.
 

Uncle Becker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Україна
Vitut oli.

Aluksi kaikki kunnia Tapparalle, pelasivat hienon vieraspelin ja valtava tasonnosto kahteen aiempaan Nordiksen matsiin. Tappara osaa lisäksi käyttää paremmin hyväkseen ultrasallivan tuomarilinjan ja se on ilman muuta vahvuus ja hyvän joukkueen tunnusmerkki. Tappara ansaitsi voittonsa tänään tuomarivirheestä huolimatta.

Mitä tulee tuomareiden ammattitaitoon tai sen puutteeseen on aika kestämätön tilanne, että tuon tuomarikaksikon sääntötulkinnat on parasta mitä Liigalla on tarjota. Tuo paras on sitä, että pilli pidetään taskussa ja vihelletään karrikoidusti vain pelin viivyttämisjäähyt. Tämä johtaa siihen, että peli hidastuu kun roikkuminen, skriinipelaaminen ja kiekottoman pelaajan estäminen sallitaan. Samaan aikaan kamppailupelaamisen merkitys kasvaa ja saa painoarvoltaan korostuneen merkityksen. Nähdyllä sääntötulkinnoilla aivan liian korostuneen.
Maalintekopeli muodostuu tällöin maalinestämispeliksi ja jokainen voi omaa harkintaa käyttäen miettiä kumpaa joukkuetta tämä hyödyttää enemmän. Hyökkäyspelaamiseen ja pelinopeuteen vannovaa maalintekopeliin panostavaa HIFK:ta vai pelitavaltaan perinteisempään, virheiden minimointiin ja maalinestämispeliin panostavaa Tapparaa. Kumpikin pelitavan nyanssi on ihan yhtä oikein tai väärin. Erona näissä on se, että HIFK:n pelitapa luo vähemmän tulkinnanvaraisia rikkeitä peliin kuin Tapparan ja siksi mielestäni Tappara hyötyy sitä enemmän mitä sallivammaksi tuomarilinja muodostuu. Ydinkysymys siis on, että vaikka tuomarilinja on molemmille sama, kumpaa se hyödyttää enemmän ja kuinka kaukana tuo tuomarilinja on jääkiekon säännöistä edes erittäin harvalla kammalla kammattuna?

Törmänen on tehnyt hienon työn niin Suomikiekon mutta etenkin Liigan eteen laajemmassakin kontekstissa. Törmäsen pelinopeuteen nojaava pelitapa, yksilöille vastuun antaminen, reaktio ja ennakointia valmentava ja hyökkäyspainotteinen filosofia on raikas tuulahdus jokseenkin ummehtuneeseen ja kaavoihin kangistuneeseen Liigassa vuosikausia paikallaan polkeneeseen kulttuuriin. Erityisesti se on antanut esimerkin siitä, että viihdyttävällä ja erittäin hyökkäysvoittoisella pelitavalla voidaan saavuttaa menestystä. Yleensä menestyjiä kopioidaan ja tässä tapauksessa -jo Liigan itsensäkin kannalta- toivon ensikaudella HIFK:n kopioita olevan Liigassa useita. Uudistusta Liiga jokatapauksessa kipeästi tarvitsee parantaakseen kilpailukykyään äärimmäisen vaikeilla markkinoilla ihmisten vapaa-ajan käytöstä. Viihdearvon kasvattaminen on yksi keino ja kenties tehokkain. Siinä Törmänen ja HIFK ovat tehneet ilmaista duunia Liigalle. Siksi on luonnollista, että turhautuminen purkautuu kun Liigan sääntötulkinnat eivät anna samaa etulyöntiasemaa finaaleissa HIFK:lle kuin runkosarjassa, jossa sääntöjä tulkittiin tiheämmällä kammalla.

Mutta, että Törmäsen purkautuminen oli säälittävää?

Vitut oli.
Nyt on kova. Kiitos.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Auvitu ei unohatanut ketään selkänsä taakse vaan laski/näki että edessä on viisi vastustajan pelaajaa. Silloinhan selän takana ei voi olla ketään.

Tämähän ei pidä paikkaansa sillä Auvitu oli kamppaillut kiekosta Karjalaisen kanssa vain sekunteja aiemmin. Tai saattaahan Auvitulla olla Alzheimerin tauti jolloin asiat unohtuvat nopeasti.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
mitähän ketjuja täällä olisikaan pystyssö jos tappara olisi tehnyt yhtä räikeän paitsiomaalin mitä hifk 6-0 pelissä... kyllähän hifki joutui roikkumaan ja koukkimaan eilen paljon tapparaa enemmän. Jos linja olisi ollut samanlainen kun runkosarjassa olisi tappara ratkaissut pelin jo toisessa erässä lukuisista ylivoimista.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tollainen maali Kärppiä vastaan, niin Marjamäki olisi valellut itsensä bensiinillä ja tehnyt marttyyri-itsemurhan Raksilan parkkipaikalla.

Heh, tuossa voi olla kyllä perääkin ;)

Se on tietysti niin, että tuomaripeli ja heihin vaikuttaminen mediassa kuuluu samaten nykyään valmentajan työnkuvaan, mutta täytyy sanoa, etten hirveän innoissani odota Marjamäen Leijona-aikaa, mietin jos häviön tullessa syy löytyy muualta kuin peilistä.

Mutta sitten toisaalta taisi Marjankin kohdalla olla vaan tuosta mediapelistä, sillä heti sarjan päätyttyä nosti rehdisti hattua Tapparalle.

Ja tietysti sekin tulee muistaa, että Tapparalla ja Mikki Leinosella on itsellään erittäin kovat näytöt itkemisestä mediassa poffien aikaan, jo vuosien takaa.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Dumareiden "linja" kyllä palvelee Rautakorven oppipoikaa.

Miten niin? Kahvaamiset, estämiset ynnä muut ovat menneet aika lailla tasan. Erikoistilanteet sen sijaan ei ole. Ei Tapparakaan montaa ylivoimamaalia ole tehnyt, mutta HIFK on tehnyt nolla.

Eipä kahvaamisista sun muista itketty ennen eilistä peliä, kumma kyllä. Lähinnä Tappara-faneja haukuttiin itkupilleiksi jne. Osataan se itkeminen näemmä Helsingissäkin.

Hyvä tulla huutelemaan tänne toinen toisensa perään kuinka säälittävä ketju tämä on jne. Perusteluja kehiin kiitos kuinka tuomaritoiminta on ollut tasapuolista (minä en väitä että liiga on korruptoitunut mutta IFK on kärsinyt Tapparaa enemmän tuomaritoiminnasta sekä kurinpidosta)! Tuokaa keskusteluun jotain...

Katsotaanpa.

  • Grillforsin estäminen tuomarin toimesta ei mielestäni ole sillä tavalla "tuomaritoimintaa" kuin tässä luultavasti tarkoitetaan. Epäonninen tilanne HIFK:lle, jota voisi melkein verrata johonkin kenttämiehen erikoiseen.
  • Raskin "maalissa" hyökkääjä esti maalivahdin torjuntatyöskentelyn. Jäähyn tuosta olisi Saravolle toki voinut antaa.
  • Ramstedt teki räikeän paitsiomaalin, joka luultavasti katkaisi Tapparan selkärangan tuossa ottelussa.
  • Mäntylän taklauksesta Liivikiin olisi pitänyt viheltää ulosajo. Nyt miesvajausta tuli Tapparalle kolme minuuttia liian vähän.
  • Zaborskyn korkeasta mailasta olisi Liigan tämän kauden linjan mukaan viheltää ulosajo (vrt. Dixon-Ahonen Raumalla neljännessä puolivälierässä).
  • Lajusen jäähy game 3:ssa tuli vain ja ainoastaan Husson teatterin seurauksena.
  • Laineen kampituksesta ennen Lajusen 2-0 -maalia ei vihelletty rangaistusta.
  • Vaihtovirhe ja sen jälkeen voittomaali.
  • Jne. jne. Varmaan jäi useita yksittäisiä tilanteita mainitsematta puolin ja toisin.
  • Noin muuten peli on ollut melko tasaista vääntämistä eikä oikein kummallekaan ole varsinkaan kahdessa viime pelissä vihelletty oikeastaan mitään "normaaleja" koukkimisia, estämisiä tai kiinnipitämisiä. Tämä on mennyt mielestä melko lailla tasan ja kuten erikoistilannepelitilastot kertovat, voi tästä nähdä hyödyn ennemminkin IFK:lle.
Joten kyllä, ehkä IFK on hieman enemmän kärsinyt tuomaritoiminnasta. Mielestäni se on kuitenkin melko marginaalista. Mitenkään räikeästi tuomarit eivät missään nimessä ole suosineet Tapparaa. Se, että eilinen vaihtovirhe tuli kriittisellä hetkellä pelin lopussa ja tästä seurasi voittomaali, aiheuttaa ymmärrettävästi todella suurta hälinää, mutta se oli kuitenkin vain yksi virhe. Eikä se ollut edes sarjan räikein tuomarivirhe, se tapahtui kyllä Ramstedtin paitsiomaalissa.

Kurinpidossa "etu" on kieltämättä ollut Tapparalla. Mäntylän taklauksesta olisi mielestäni kuulunut kakkua. Zaborskyn kakku puolestaan oli mielestäni oikeutettu. Seuraukset, Liiga jne.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös