Suomen Yleisradion ja minkä tahansa paikallislehden - suurista kaupallisista mediataloista puhumattakaan - erona on, että Yle harjoittaa yksinoikeudella julkisen palvelun yleisradiotoimintaa, joka rahoitetaan verovaroin, ja jonka tulisi uutistoimitukselliselta luonteeltaan perustua Ylen omien sääntöjen mukaisesti "totuudenmukaiseen, olennaiseen ja monipuoliseen tiedonvälitykseen".Minä en yksin Yleä viitsi moittia kovin alas klikkihuorailusta, onhan tuo kuitenkin niin yleistä. Itseä turhauttaa, että jo pienet paikallislehdetkin tekevät tuota. Siinä kokee, että alas on vajottu yleisesti.
Suomen Yleisradion ja minkä tahansa paikallislehden - mediataloista puhumattakaan - erona on, että Yle harjoittaa yksinoikeudella julkisen palvelun yleisradiotoimintaa, joka rahoitetaan verovaroin, ja jonka tulisi uutistoimitukselliselta luonteeltaan perustua Ylen omien sääntöjen mukaisesti "totuudenmukaiseen, olennaiseen ja monipuoliseen tiedonvälitykseen".
Tarkoituksella harhaanjohtavat tai informaatiosisällöltään tietoisen epäselvät klikkiotsikot eivät yksinkertaisesti kuulu yleisradioyhtiön käyttöön; esimerkiksi Britannian ja Ruotsin kansallisten yleisradioyhtiöiden, BBC:n ja SVT:n, otsikot ovat ns. perinteisen "kuka, mitä, missä, milloin" -kaavan mukaisesti informatiivisia ja totuudenmukaisia kautta linjan.
...
Tarkoituksella harhaanjohtavat tai informaatiosisällöltään tietoisen epäselvät klikkiotsikot eivät yksinkertaisesti kuulu yleisradioyhtiön käyttöön; esimerkiksi Britannian ja Ruotsin kansallisten yleisradioyhtiöiden, BBC:n ja SVT:n, otsikot ovat ns. perinteisen "kuka, mitä, missä, milloin" -kaavan mukaisesti informatiivisia ja totuudenmukaisia kautta linjan. Yle kuului samaan sarjaan vielä 10 vuotta sitten.
Boom! Juuri näin, tyhjentävästi sanottu. Miksi kilpailla roskamedian kanssa klikeistä, kun ei ihan oikeasti tarvitse?Suomen Yleisradion ja minkä tahansa paikallislehden - suurista kaupallisista mediataloista puhumattakaan - erona on, että Yle harjoittaa yksinoikeudella julkisen palvelun yleisradiotoimintaa, joka rahoitetaan verovaroin, ja jonka tulisi uutistoimitukselliselta luonteeltaan perustua Ylen omien sääntöjen mukaisesti "totuudenmukaiseen, olennaiseen ja monipuoliseen tiedonvälitykseen".
Tarkoituksella harhaanjohtavat tai informaatiosisällöltään tietoisen epäselvät klikkiotsikot eivät yksinkertaisesti kuulu yleisradioyhtiön käyttöön; esimerkiksi Britannian ja Ruotsin kansallisten yleisradioyhtiöiden, BBC:n ja SVT:n, otsikot ovat ns. perinteisen "kuka, mitä, missä, milloin" -kaavan mukaisesti informatiivisia ja totuudenmukaisia kautta linjan. Yle kuului samaan sarjaan vielä 10 vuotta sitten.
Tässä pieni pökäle tältä päivältä.
Kokoomusministeri: Suomeen lisää pakolaisia
Kyllä, Kai Mykkänen on kokoomuksen ministeri, mutta miksi otsikossa ei voida mainita kommentin tulleen kehitysministeriltä? Minusta sillä on asian kanssa paljon enemmän tekemistä kuin sillä, mikä on ministerin puolue. Tämä otsikko ei ole pahimmasta päästä, mutta jälleen esimerkki siitä, kuinka sen olisi voinut kirjoittaa vähemmän klikkihuoraavasti.
Annan YLElle vapautuksen pökäleestä. Päätöksestä voi valittaa faxilla.
Tänään Yle on tehnyt kaikkensa vesittääkseen uutisen seksuaalirikosten rajusta kasvusta. Se selittyy heidän mielesttään alentuneella ilmoituskynnyksellä, vaikka siitä oletuksesta ei ole mitään näyttöä. Taaskaan Yle ei siis tyydy kertomaan tiedossa olevia faktoja, vaan pyrkii pehmentämään uusista ja muokkaamaan sitä Ylen maailmankuvaan sopivaksi. Vastenmielistä toimintaa.
@TosiFani Ai sä tiedät ja tunnet mun maailmankuvani? Aha. Käsittääkseni uutisen pääasiallinen sisältö oli seksuaalirikosten voimakas kasvu ja ulkomaalaisten entisestään kasvanut osuus tekijöinä. Mahdollisesti alentunut ilmoituskynnys on vain veikkaus, jonka kyllä pystyy tuosta uutisoinnista halutessaan poimimaan. Asiaa (ilmoituskynnys) ei ole tutkittu, eikä siitä siksi tulisi tässä yhteydessä tehdä mitään olettamia. Kukaan haastatelluista ei pysty mitenkää verifioimaan alentunutta ilmoituskynnystä. Silloin kyseessä on vain arvaus.
Jos olet itse joskus ollut haastateltavana tai toimittajan roolissa tiedät, että tekemällä johdattelevia kysymyksiä ja editoimalla sopivasti vastauksia saa kyllä haluamansa lopputuloksen aikaan. Mielestäni Ylen olisi pitänyt uutisoida tilastot ilman pehmentävää selittämistä. Etenkin kun selitykset ovat tuulesta temmattuja.
@TosiFani " Varsinkin vuodenvaihteessa esiin nousseet seksuaalirikokset ovat voineet heijastua sillä lailla, että seksuaalirikoksista on alettu tehdä herkemmin ilmoituksia poliisille, arvioi suunnittelija Hannu Niemi Helsingin yliopiston kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutista."
Niin, kyseessä on arvio (...ovat voineet, arvioi...), eli veikkaus. Se, että joku alaa tunteva ihminen alentuu antamaan veikkauksia, johtunee hänen maailmankuvaansa tukevien faktojen puutteesta. Lisäksi linkkaamasi tutkimus on valmistunut 2014, ennen matu -vyöryä maahamme.