Yleistä keskustelua Liigasta

  • 2 547 197
  • 11 722

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Miksi lauantaina SaiPa-JYP pelissä ei ollut turvatarkastusta? Olisin voinut kävellä sisään vaikka mikroauton renkaan kanssa!

Eihän SaiPan peleissä ole koskaan :D Paitsi joskus jos on isompi vierasfani porukka tulossa, silloin saatetaan tytöiltä katsoa käsilaukut.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Eihän SaiPan peleissä ole koskaan :D Paitsi joskus jos on isompi vierasfani porukka tulossa, silloin saatetaan tytöiltä katsoa käsilaukut.
Minut tsekataan silloin tällöin. Taitaa mennä pärstäkertoimen mukaan.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kausi puolessa välissä ja Tampereen maineikkaat seurat perätysten liigan pohjalla.

Alas on pudonnut tamperelainen edustuskiekko.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Tuntuuhan se aikalaisen uskomattomalta että Jokerit on ollut 90 päivää ilman hankintoja ja vielä niin, että siirtoikkuna on ollut periaatteessa koko ajan auki. Enpä muista onko koskaan aiemmin 2000-luvulla ollut näin. :D

Kärpillä taitaa olla takana vielä huomattavasti pidempi ajanjakso ilman uusia pelaajia.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärpillä taitaa olla takana vielä huomattavasti pidempi ajanjakso ilman uusia pelaajia.

Niinno, jos ei lasketa noita Kiekko-Laserista signattuja pelaajia?
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Miksi kaikki joukkueet häviävät aina kaikki juhlaottelunsa? Vaikka silloin pitäisi juuri kaikista eniten olla se tappamisen meininki. Oli juhliva joukkue sitten Ilves, HIFK tai SaiPa niin aina se vierasjoukkue tulee ja nöyryyttää isäntiä juhlapäivänä. Pahoin pelkään, että tänään jälleen on tätä samaa ohjelmassa, kun Ilveksellä on tuplajuhlat (80-vuotissynttärit + Jukka Tammi vedetään hallin kattoon).
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Jokerit voitti tänä vuonna synttäriottelunsa (vs. JYP 3-2) kuten myös viime vuonna (vs. KalPa 5-3) ja 40-vuotisjuhlapelistä (vs. Lukko 5-3) sekä myös Janeckyn jäädytyksestä (vs. TPS 6-1) irtosivat voitot, joten eipä taida tämä ongelma koskettaa ainakaan kaikkia joukkueita.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Voi mennä, ja meneekin, vika ketjuun mutta siirtäkää oikeaan. Hienoa uutisointia "ässien kultakimpale zaborsky käveli pukuhuoneesta olkapää paksun jääpusin peittämänä. "leikkaus on edessä, se voi hajota koska vaan ja huilia tulee 4-6 kuukautta, vähän saa pelätä milloin tulee taklaus joka rikkoo olkapään niin että on pakko leikata heti"
Tästähän joku innostuu ajamaa Zaborskyä olkapäähän ihan tarkoituksella, Ruutu ainakin (eiku osu vahingossa9 ja moku muukin,.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tästähän joku innostuu ajamaa Zaborskyä olkapäähän ihan tarkoituksella, Ruutu ainakin (eiku osu vahingossa9 ja moku muukin,.

No mihinköhän sitä sitten niitä taklauksia pitäisi kohdistaa, jos ei olkapäähän? Totta helvetissä Ruutu (ja jokainen muukin taklauksia hakeva pelaaja) yrittää osua vastustajaa olkapäähän, koska siitä ei tuli jäähyä (todennäköisesti).
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Tästähän joku innostuu ajamaa Zaborskyä olkapäähän ihan tarkoituksella, Ruutu ainakin (eiku osu vahingossa9 ja moku muukin,.

Nyt meni vähän ohi. Totta kai se, että SM-liiga yksi suurimmista nimistä pitää isoa jääpussia olkapäällä on uutisoinnin aihe. Jos Ässät ja Zaborsky ottaa järjettömän riskin ja peluuttavat miestä loukkaantuneena, niin silloin saa kyllä syyttää vain itseään jos jotain käy.

Zaborsky ottaa joukkueensa ykköspelurina muutenkin paljon taklauksia vastaan, joten typerää ottaa tuollaisia riskejä. Ei tämä kuitenkaan ole median ongelma tai minkään hyssyttelyn aihe.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Lindin Juha valitsi eilen Ylen asiantuntijan ominaisuudessa oman all stars- ketjunsa kauden ekalle puolikkaalle (linkkiä en nyt jaksa laittaa):

Zabo- Kuparinen- Granlund
Uusitalo - Vatanen
Hovinen

Lisäksi nk. "haastajakenttä"

V.Peltonen - P.Wirtanen - R.Hahl
O.Väänänen-K.Kudroc
Noronen/Hostikka

Periaatteessa ihan ok tuo eka listaus, omasta mielestäni ainakin Dixon, Lasch ja Salminen ovat lähellä paikkaa näissä spekulaatioissa. Naurettavaa on mielestäni sen sijaan esim. Peltosen ja Hahlin päätyminen tuonne. Lind tosin perusteli tätä, että haastajakenttä olisi "defensiivisempi", mutta kyllä taas aikamoiset pääkaupunkivärilasit saa olla päällä, jotta tuonne noita nimiä on päätynyt. Esim. Kalpasta voisi hyvinkin saada korvaavia pelaajia tuohon väsy-Villen tilalle.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Suomen Kuvalehdessä 49/2011 laaja juttu kantta myöten jääkiekkoilijoiden ja muidenkin kontaktilajien aivotärhdyksistä. Suosittelen lukemaan. Jutussa käydään läpi Antti Erkinjuntin (linkki vie ottelun videoon), Pekka Saarenheimon, Markus Helasen ja Konsta Kuusisen tapaukset. Kahdella viimeksimainitulla ura päättyi noihin.

Jutussa valotetaan esimerkiksi niskan retkahdusvamman ja aivotärähdyksen eroa. Näitä kerrotaan diagnosoitavan väärin, kun samat oireet voi toteutua osittain molemmissa. Granlund kärsi nimenomaan niskan whiplash-vammasta pitkään. Erona on se, ettei niska ajattele - eli jos korkeammissa aivotoiminnoissa ei esiinny häiriöitä, kyse voi hyvinkin olla niskan vammasta.

Niin ikään usein tärskyjä saavat aivot alkavat muistuttaa Parkinsonin taudin tai dementian taudinkuvaa. Tätä esiintyy erityisesti jenkkifutareilla ja nyrkkeilijöillä. Ja melkein tekisi mieli mainita muutamia jääkiekkoilijoitakin, joilla on saattanut aivotoiminta vaurioitua ja jäädä pysyvästi alemmalle tasolle, mutta eipä nyt lähdetä veikkailemaan.

Mutta siis voi lukea tuon jutun odotellessa sitä seuraavaa kunnon avojään pommia.
 
Viimeksi muokattu:

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jääkiekko on fyysinen törmäyslaji ja jokainen jääkiekkoilija - etenkin tosissaan pelaava - tiedostaa lajin vaarat. Puhdas, hyvä jääkiekkotaklaus voi johtaa aivotärähdykseen tai muuhun pään alueen vammaan ja se on hyvin valitettavaa. Taklausten ja kontaktipelin poistaminen jääkiekosta olisi kuitenkin kuolemanisku lajille. Silloin jääkiekko kuolisi ja tilalle tulisi salibandy jäällä.

Kovien taklausten kitkemisen sijaan olisi keskityttävä poistamaan liigasta ja lajista laittomat, päähän kohdistuvat taklaukset, muuttamaan kaukaloiden rakenteita joustavammiksi, kehittämään pienempia ja pehmustettuja olkasuojuksia jne.

SM-liigassa on haettu ratkaisua aivan väärästä paikasta, kun on pyritty lähinnä tappamaan sarjan fyysisyyttä rankaisemalla kovista, mutta puhtaista taklauksista. Samalla liigakaukaloiden betonilasien kohdalla on tyydytty vain voivottelemaan. Mielestäni kaksinaamaista toimintaa.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Niin, tietysti sille taklauksen puhtaudelle on ainakin toistaiseksi ollut oma kriteeristönsä. Pitäisikö sitä mahdollisesti joskus muuttaa, sekin voisi nousta keskustelun aiheeksi. Artikkelissakin mainitaan, ettei iskun tarvitse osua päähän, jotta aivotärähdys syntyy. Kyllä kun kropankin pysäyttää, niin pää jatkaa matkaa ja retkahtaa.

Ja sitten vääriksi tuomituissakin on yleensä varsin lievät sanktiot. Kuusisen tapauksessa häneltä loppui ura, taklaaja sai kolmen ottelun pelikiellon.

Mielestäni suomalaisessa keskustelussa turhan herkästi syyllistetään uhria. Seuraavaksi syytetään kaukalonlaitoja ja vasta viimeisenä otetaan esiin taklaajan toiminta. Jotenkin luulisi, että puhtaat taklaukset ovat niitä, joista ei aiheudu aivotärähdystä tai polven sivusiteiden katkeamista. Toki täysiä vahinkojakin on olemassa. Puun takaa tulevista taklauksista voisi rangaista huomattavasti kovemminkin, vaikkei raajoja osuisikaan suoraan päähän. Mielestäni seuraus on osa tekoa, vaikka moni haluaa pitää nämä täysin erillisinä.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Torstaina voitaneen piirtää iso rasti seinään, silloin nimittäin tulee kuluneeksi päivälleen kolme kuukautta SM-liigakauden 2011-12 alkamisesta ja näillä näkymin Jokerit ja Kärpät ovat edelleen ilman hankintoja tuona kyseisenä päivämääränä. Vertailun vuoksi viime vuonna tähän samaan aikaan nämä yleisesti ostojoukkueiksi tituleeratut jengit olivat hankkineet yhteensä kahdeksan uutta pelaajaa (Kovanen, Forrest, Lasak, Pihlman, Helbling, Hostikka, St. Pierre, Tenkrat),
 

Giba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kainalniemen Hiki
Torstaina voitaneen piirtää iso rasti seinään, silloin nimittäin tulee kuluneeksi päivälleen kolme kuukautta SM-liigakauden 2011-12 alkamisesta ja näillä näkymin Jokerit ja Kärpät ovat edelleen ilman hankintoja tuona kyseisenä päivämääränä. ,

Eikös Kärpät hankkinut K-Laserin raunioilta Petteri Similän ja Tomi Stålhammarin? Vai lasketaanko nuo mukaan? Käsittääkseni he eivät olleet Kärppien listoilla aiemmin tällä kaudella. Toki eivät olleet mitään the vahvistuksia, joita varmaan Deko tässä peräänkuuluttaa.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kyllähän näissäkin organisaatioissa on molemmissa palkattu sellaiset miehet, jotka omalla ammattimaisuudellaan korjaavat koko organisaation suuntaa. Kärpille oli todella viisas valinta Aravirta ja Kekäläisen saaminen Jokerit-organisaatioon oli koko Suomi-kiekkoilun kannalta todella tärkeää. Toivottavasti Aravirtakin jatkaisi vielä kauden Kärpissä ja jättäisi tämän leiman omien junioreiden suosimisesta ja kotimaalaisten pelaajien suosimisesta edes taas vähäksi aikaan Kärppä -johdon mieleen.

Kekäläinen on tehnyt paljon jo lyhyessä ajassa oikein, mutta toisaalta Jokeri-laiva oli niin huonossa kunnossa amatöörimäisyyden jäljiltä, että niille liikkeille oli suorastaan huutava tarve.

Sarjataulukon yläpäässä on tällä hetkellä kolme hyvin hoidettua orgasaatiota, jotka ovat kantapään kautta opetelleet organisaation kehitystä. Näin pikkuseuran kannattajana voi röyhistellä harvemmin rintojaan, mutta nyt siihen on todellakin aihetta. Täällä Lahdessa Kaarnan astuttua ruoriin vuonna 2005 on selvät virheet laskettavissa näin jälkiviisaanakin laskettavissa yhden käden sormin.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin, tietysti sille taklauksen puhtaudelle on ainakin toistaiseksi ollut oma kriteeristönsä. Pitäisikö sitä mahdollisesti joskus muuttaa, sekin voisi nousta keskustelun aiheeksi. Artikkelissakin mainitaan, ettei iskun tarvitse osua päähän, jotta aivotärähdys syntyy. Kyllä kun kropankin pysäyttää, niin pää jatkaa matkaa ja retkahtaa.
...

Niin, sitä juuri tarkoitin, että puhdas jääkiekkotaklaus voi johtaa sekin johtaa aivotärähdykseen. Minkälaisella ratkaisulla nuo aivotärähdykset vältettäisiin; - kieltämällä jääkiekosta taklaukset kokonaan. Taklausten kieltäminen olisi kuolinisku jääkiekolle sellaisena kuin me sen tunnemme.

Jääkiekossakin on vedettävä raja sen välille, mikä on valitetta onnettomuus ja mikä taas isompi juttu, johon on puututtava. Joka päivä vastaavia juttuja pohditaan ympäri maailmaa erilaisten asioiden parissa. Jääkiekon ja muiden fyysisten kontaktilajien kohdalla tiedostetaan riskit ja se, että myös sääntöjen mukainen tilanne voi johtaa vakavaan vammaan. Mielestäni kuitenkaan lajeja ja niiden luonnetta ei pitäisi sorkkia vaan turvallisuutta pitäisi pyrkiä lisäämään muilla keinoilla, joita luettelin jo aiemmin. Loppujen lopuksi jokaisen vakavasti loukkaantuneen jääkiekkoilijan vastapainoksi löytyy iso kasa kiekkoilijoita, joille ei jäänyt pelaamisesta vakavia ja pysyviä vammoja.

Markus Helasen loukkaantuminen oli esimerkki siitä, että urheilussa ja muutenkin elämässä tapahtuu ikäviä ja onnettomia tapauksia, vaikka vaaratilanteita yritettäisiin kuinka minimoida. Helanenhan törmäsi maalin takana viattoman näköisessä tilanteessa omaan puolustajaan ja seuraksena siitä oli hirveä loukkaantuminen.

Moni ihminen, etenkin jääkiekon ulkopuolelta, tuntuu lähinnä miettivän, miten jääkiekosta saataisiin vaaratilanteet pois karsimalla taklauksia ja fyysistä peliä. Minun mielestä olisi tärkeämpää opettaa junioreita/pelaajia olemaan valppaana jäällä ja ottamaan vastaan tai antamaan taklauksia oikeaoppisesti. Sen lisäksi pitäisi satsata suojusten laatuun ja kehittämiseen sekä kaukalorakenteiden turvallisuuteen.
 
Viimeksi muokattu:

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Milloinkohan joku suomalainen liigaseura "älyää" myydä seuran nimen sponsorille? Kauhulla katson tuota Jokereiden huomisen tsekkivastustajan nimihirvitystä, HC Mountfield...
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Milloinkohan joku suomalainen liigaseura "älyää" myydä seuran nimen sponsorille? Kauhulla katson tuota Jokereiden huomisen tsekkivastustajan nimihirvitystä, HC Mountfield...

Latvian liigassa pelasi vissiin viime vuonna joukkue, jonka nimi oli SMScredit.lv Voiko enää alemmas mennä, kuin jonkun ilmeisesti pikavippifirman nettiosoite nimenä? Ainakin international hockey forumilla joukkue on tuon nimisenä mainittu keskusteluissa.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Kun välisarjoista jaksetaan joka vuosi vääntää, niin pitäisikö ne jatkossa muuttaa European Trophyä mukailen Eurooppa ja Finlandia lohkoiksi. Meinaa nyt kun Jyp lähtee eurojunaan mukaan, niin liigassa olisi yhtä monta mukana tuossa kilpailussa, kuin siitä on ulkopuolella. Eli jatkossa lohkot voisivat olla..

Euroopan lohko:
--------------
Hifk
Jokerit
Tappara
Tps
Kärpät
Kalpa
Jyp

Finlandia lohko:
--------------
Blues
Pelicans
Saipa
HPK
Ilves
Lukko
Ässät

Nyt kun tarkemmin katsoo, niin eihän tuo ainakaan Tampereen kannalta olisi mieluisa vaihtoehto, mutta olisi tällaisessa jaossa varmaan sitä samaa henkeä, millä tammikuun tasauksin on pistetty pystyyn. Jos homma pääsettäisiin vielä oikein kunnolla lapasesta, niin pudotuspelit lohkojen sisällä (molemmista neljä parasta mukaan) ja lohkojen mestarit kohtaisi finaalissa. Playoutit voisi sitten vetää molempien lohkojen jumbojen kesken.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Milloinkohan joku suomalainen liigaseura "älyää" myydä seuran nimen sponsorille?

Tikkurila Väritehtaat aikanaan valmisti Jokeri-maalia. Muistelisin lukeneeni, että Aimo Mäkinen oli konsultoinut kyseistä firmaa ennen seuran nimen valintaa. Vielä heikomman muistikuvan mukaan Tikkurila olisi vielä iskenyt sponssimarkkoja tuolloin pakkaan.

Virmanen keksi tryoutin, Mäkinen nimimyynnin?!
 

Ralph

Jäsen
96 pelaajaa on vielä matkalla 60 otteluun.

Päivitetäämpä.

Ässät - 10 (Dixon, Kudroc, Niemi, Santavuori, Savinainen, Sillanpää, Smolenak, Uusikartano, Uusitalo ja Zaborsky)
Blues - 8 (Huhtala, Korpikari, Kuusela, Kähkönen, Ramstedt, T.Sallinen, Töykkälä ja Varakas)
Jokerit - 8 (Dehner, Filppula, Heino, Mäki, Nordlund, Pulkkinen, Rita ja Tyrväinen)
Lukko - 8 (Bomersback, Generous, Jasu, Kauvosaari, Keränen, Nurmi, Pesonen ja Tikkanen)
JYP - 6 (Hytönen, Lahti, Louhivaara, Malmivaara, Pesonen ja Vatanen)
TPS - 6 (Anttila, Birner, Mojzis, Plihal, Vahalahti ja Vittasmäki)
HIFK - 4 (Peltonen, Somervuori, Söderholm ja Wirtanen)
HPK - 4 (Leavitt, Nieminen, Pulliainen ja Tuulola)
KalPa - 4 (Hentunen, J.Ikonen, Kiiskinen ja Masuhr)
SaiPa - 4 (Jekimovs, Koskiranta, Mankinen ja Savilahti-Nagander)
Kärpät - 3 (Kemppainen, Ohtamaa ja Viuhkola)
Pelicans - 3 (Immonen, Jalvahti ja Latvala)
Tappara - 2 (Makkonen ja Männikkö)
Ilves - 1 (Kantola)

Luku on pudonnut jo 71:een. Eli 25 pelaajaa on pudonnut listalta. Mainitaan nyt vielä pudonneet, eli Alatalo, Brockehurst, Cerny, Hodgman, Hovinen, J.Järvinen, Kaijomaa, Kerälä, Ju.Keränen, J.Koivisto, Komulainen, Koskenkorva, Laurila, Luttinen, Löfman, Pellinen, Perrin, Porseland, Riekkinen, Ruutu, O.Saarinen, Sailio, Sointu, Tuppurainen ja Venäläinen. Näistä kuusikin on huilannut pakosti pelikiellon vuoksi. Kuinka moni on jäljellä seuraavalla maajoukkuetauolla, se nähdään silloin.
 
Viimeksi muokattu:

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Ansiokas lista, mutta yksi asia iski silmään. Varmuudella tulevia poissaoloja ei nimittäin ole laskettu; esimerkiksi Pulkkinen ei millään tule saamaan täyttä kautta kasaan, miehen kun pitää käydä pelailemassa junnukisoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös