Kyllä :) seura on SaiPa ja yhtiö SaipaEikö se muuten ole SaiPa eikä Saipa?
Kyllä :) seura on SaiPa ja yhtiö SaipaEikö se muuten ole SaiPa eikä Saipa?
Ehkä ihmeellisiä tilanne Sporilla, mutta sentteritarvetta ei ole.Löytyyköhän Liigasta tällä hetkellä joukkuetta, joka ei etsisi sentteriä? Pisti vaan silmään, kun Kärpillä on tarvetta 1-2 sentterille mutta ilmeisesti ainakin Tapparallakin on vastaava tilanne? Jyp etsinee myös 1 sentteriä Estephanin tilalle. Lahdessa on varmaan vielä liian aikaista sanoa, täyttääkö Nate Schnarr sitä tonttia.
Ehkä tämä myös kertoo Liigan nykyisestä vetovoimasta, kun mitat täyttävää 1 sentteriä ei useampi joukkue ole onnistunut löytämään?
Vaikea sanoa millaista tilannetta tarkoitat, mutta ainahan on skriinillä saanut tehdä vastustajalle kierrettävän esteen. Esim. jos karvaaja vaikka jahtaa maalin ympäri kiekollista pakkia, niin samaan suuntaan menevä toinen pakki voi ajoittaa luistelunsa siihen väliin linjalle, jolloin karvaajan on kierrettävä kauempaa. Säännöissä se sanotaan jotenkin: Pelaaja saa sulkea vastustajan kulkulinjan sillä edellytyksellä, että hän on vastustajan etupuolella ja etenee samaan suuntaan.... Pelaaja saa aina käyttää vartaloasemaansa, jotta vastustaja matka kiekkoon pitenisi sillä edellytyksellä, että pelaaja ei käytä mailaa apunaan (tehden itsestään isomman ja täten huomattavasti pidentäen vastustajan matkaa); eikä hän käytä vapaata kättään apuna eikä hän hyödynnä vartaloasemaansa suorittamalla muutoin sääntöjenvastaisen taklauksen.Eilen kiinnitin Pelicans-Tappara pelissä huomioni erääseen ilmiöön, josta ennen tuli penaltia, kertaalleen ainakin Manninen sekä Kulonummi harrastivat kyseistä toimintaa. Saako nykysääntöjen mukaan tuplaava pelaaja leikata karvaavan pelaajan luistelulinjalle niin, että käytännössä karvaaminen loppuu siihen?
Tätä hieman epäilinkin, aivan sääntöjen rajoilla liikuttiin, suunta sama mutta tilanteeseen tulo kuitenkin hieman leikkaava. Mielestäni kyseessä oli selkeä estäminen, mutta siellä osattiin tehdä se helvetin hienosti. Tilanteet oli juuri niin kuin kuvasit, kiekollinen laidan lähellä, karvaaja perässä, sitten toinen puolustava pelaaja tulee tilanteeseen hieman viistosta antaen pienen kontaktin niin, että karvaaja putoaa kyydistä.Vaikea sanoa millaista tilannetta tarkoitat, mutta ainahan on skriinillä saanut tehdä vastustajalle kierrettävän esteen. Esim. jos karvaaja vaikka jahtaa maalin ympäri kiekollista pakkia, niin samaan suuntaan menevä toinen pakki voi ajoittaa luistelunsa siihen väliin linjalle, jolloin karvaajan on kierrettävä kauempaa. Säännöissä se sanotaan jotenkin: Pelaaja saa sulkea vastustajan kulkulinjan sillä edellytyksellä, että hän on vastustajan etupuolella ja etenee samaan suuntaan.... Pelaaja saa aina käyttää vartaloasemaansa, jotta vastustaja matka kiekkoon pitenisi sillä edellytyksellä, että pelaaja ei käytä mailaa apunaan (tehden itsestään isomman ja täten huomattavasti pidentäen vastustajan matkaa); eikä hän käytä vapaata kättään apuna eikä hän hyödynnä vartaloasemaansa suorittamalla muutoin sääntöjenvastaisen taklauksen.
Sitten jos puhutaan siitä, että hyökkäyksessä heitetään kiekko päätyyn ja lähdetään voittamaan sieltä kiekkoa pakilta, niin enpä muista koska niistä pakkien tekemistä repimisistä, hidastamisista ja mailalla itseään isommaksi kierrettäväksi tekemisestä olisi jäähyä annettu, vaikka pitäisi.
Kannattaa katsella Ässien jatkoaikoja.Tuntuu että tällä kaudella nämä 3 vs 3 jatkoajat on menneet seisoskeluksi.
Tässä on ongelmana se, että liigajoukkueet osaavat puolustaa, mutta harvemmilta pelaajilta löytyy riittävää yksilötaitoa murtaa hyvin puolustava joukkue 3vs3-pelissä. Etenkin, kun yksittäisen pelaajan taidot eivät yleensä riitä, vaan samalla koko kolmikon pitäisi pelata todella hyvin yhteen.Tuntuu että tällä kaudella nämä 3 vs 3 jatkoajat on menneet seisoskeluksi.
Tuossa tilanteessa kultakypärä löytyy tietääkseni siltä pelaajalta, jolla oli ensin kyseinen pistemäärä kasassa. Tässä tapauksessa siis Järvinen.Miten Liigassa menee tarkkaan ottaen nuo kultaisen kypärän säännöt? Ässillä on tänään sekä Martin Lefebvrellä että Jan-Mikael Järvisellä sama määrä maaleja ja syöttöjä. Ja myös otteluita ja jäähyminuuttejakin.
Lefebvrellä on parempi +/-, joten Lefellä pitäisi olla kultainen kypärä.Miten Liigassa menee tarkkaan ottaen nuo kultaisen kypärän säännöt? Ässillä on tänään sekä Martin Lefebvrellä että Jan-Mikael Järvisellä sama määrä maaleja ja syöttöjä. Ja myös otteluita ja jäähyminuuttejakin.
MTV katsomosta.Oletan että vastaus on ei, mutta kysyn kuitenkin. Löytyykö noita Liigan matsien maalikoosteita jostain niin, että ne saisi kateltua ilman spoileria lopputuloksesta?
3v3 jatkoajat muutettava takaisin 4v4 jatkoajoiksi. Uudistus kyllä tuo enemmän maalipaikkoja, mutta myös enemmän seisoskelua ja omiin päin kaartelua joka on raskasta katseltavaa välillä.
En kyllä näe mitään kovin selkeää muutosta tapahtuneen. Vaihtelua noissa toki peli- ja joukkuekohtaisesti ollut, mutta kyllä se on keskimäärin yhtä paljon seisoskeluksi mennyt aiemmillakin kausilla.Vielä viime kaudella nää 3 vs 3 jatkoajat oli sellaista hurlumheitä mitä niiden kuuluukin olla, mutta tällä kaudella on tapahtunut muutos tuohon seisoskelun ja kiekkokontrollin suuntaan. Oksettavan näköistä kyllä kaiken kaikkiaan.
Ideanahan toi on ollut hyvä, mutta nopeasti se on muuttunut jo oikeastaan pitkän aikaa sitten virheiden välttelyksi joka näkyy kaarroksina takaisin omiin, kun ei uskalletakaan ylittää vastustajan sinistä.En kyllä näe mitään kovin selkeää muutosta tapahtuneen. Vaihtelua noissa toki peli- ja joukkuekohtaisesti ollut, mutta kyllä se on keskimäärin yhtä paljon seisoskeluksi mennyt aiemmillakin kausilla.
4v4 oli mielestäni hyvä. Se ei muuttanut peliä seisoskeluksi, mutta toi vähän lisää tilaa ja vauhtia, eli hieman erilaista ja kohtalaisen viihdyttävää peliä.
Kuten aiemmin kirjoitin, niin tämä ei ole pelkästään (turhaa) pelkoa kiekon menetyksestä, vaan tavallaan hyvinkin luontevaa järjen käyttöä. Joukkueet ovat oppineet puolustamaan 3v3 tilanteita, jolloin hyökkääminen ei todellakaan ole helppoa, ellei kiekkoa pitävä kolmikko pelaa todella hyvin yhteen ja omaa riittävästi yksilötaitoa.Ideanahan toi on ollut hyvä, mutta nopeasti se on muuttunut jo oikeastaan pitkän aikaa sitten virheiden välttelyksi joka näkyy kaarroksina takaisin omiin, kun ei uskalletakaan ylittää vastustajan sinistä.
Tässä on SM-liiga, tai vähän melkein koko jääkiekkomaailma, pähinkänkuoressa since about 1998.On muutettu jotain toimivaa ja alkuperäistä sellaiseksi, joka ei oikein toimi. Pientä lisäviihdykettä se tuo, mutta sen alkuhypen jäljiltä lähinnä oma ajatus on, että turha uudistus.
Tätä en kyllä haluaisi. Muistan vieläkin kuinka hienolta se aikanaan tuntui, kun tiesi, että tämä ei voi päättyä tasan, vaan toinen joukkue tulee pelin voittamaan. Tasapelit ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan tylsiä. Suurin osa yleisöstä taitaa näin ajatella ja siksi pelejä pelataan ratkaisuun saakka.Palataan vanhaan kunnon tasapeliin, ja lopetaan nää paskat jatkoajat. Tokihan siinäkin huono puolensa on, mutta ei näitä jatkoaikoja oikein jaksaisi tillitellä. JOs joukkue yrittää vain tasapelejä elailla, niin kyllä se jossakin kohtaa kostautuu.