Yleistä keskustelua Liigasta

  • 2 505 242
  • 11 592

Tonnikala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Näin. Enpä tiedä ainuttakaan entistä Blues- tai Jokerifania joka olisi tässä 7-10 vuoden aikajanalla IFK:n leiriin vaihtanut kannatuksen osalta. Pikemminkin heiltä loppui mielenkiinto Liigaa kohtaan kokonaan. Itse kävin joitakin IFK:n pelejä katsomassa Nordiksella koska satuin Petoklubille pääsemään ilmaiseksi ns. kutsuvieraana mutta eipä missään vaiheessa käynyt pienessä mielessäkään että kääntyisin Stadin kelkkaan.

Ei tähän sydämeen ainakaan mahdu kuin yksi joukkue, ja se pelaa Espoossa.
Joo sama kokemus itsellä. Kaverin kutsumana IFK liiga pelissä pari kertaa n. 10 vuodessa tullut käytyä ja jossain jokerien khl playoff pelissä. Eipä kauheesti henk. koht. sytyttänyt lähinnä vaan vahvisti sen, että musta ei tuu IFK tai Jokeri kannattajaa ikinä, jätän sen muille.

Poikkeusvaran kommentissaki jätin siihen kun kuitenkin joku väittää ja sanoo, että tietävänsä jonkun joka on vaihtanut tiimiä just IFKhon jne.
 

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mistä änäriin noustaisiin? AHL:sta?
Ja kuten yllä sanottiin, ei Jenkkilää voi verrata Euroopan sarjoihin, aivan eri maailma. Liikaa muutenkin apinoidaan kaikkea sieltä tulevaa.

Komppaan tätä.. NHL:ssä 1/3 joukkueista on rebuilding vaiheessa ja kilpailee kuka pelaa huonoiten, että saa ekan kierroksen varausvuoron. 1/3 ei menossa minnekään ja 1/3 menee playoffeihin kärjistetysti.

Vaatii varmaan melkoista masokismia olla vaikka Arizona, Blue Jackets tai San Jose kausikortin omistaja, kun joukkueet kilpailee siitä kuka on huonoin.
 

Uncle Becker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Україна
Uskon, ettei kauheasti ja alla on kaksi "mutuilu" syytä. Omaa joukkuetta ei vaihdeta yleensä niin kuin paitaa. Ainakin Espoossa Bluesin konkurssin jälkeen tuntui ihmiset siirtyneen enemmän muiden lajien pariin ja ovat nyt taas palaamassa ja osin jo palanneet Kiekko-Espoon peleihin, toki muutamia poikkeuksiakin varmaan on.

Uskoisin, että satunnaiskatsojat ja valkokaulukset on voineet siirtyä IFK peleihin ja Khl jokerien aitioihin suhteessa enemmän tai sitten Susijengi peleihin joita on Espoossa myös pelattu muutaman vuoden ajan ainakin Metro Areenalla. Tosin nyt myös Kiekko-Espoolla tuntuu olevan vuosi vuodelta enemmän aitioita myytynä eli sekin aspekti on palailemassa takaisin.
Lisää mutuilua: Pääkaupunkiseudulla asuu paljon muualta muuttaneita muiden joukkueiden kannattajia. Nordis on ollut nyt ainoa paikka, missä on oman joukkueen voinut nähdä lähellä. Ja viime vuosina siellä on vierasfaneilla ollut ihan mukavaa. Eli tätä kautta on varmaan tullut lisää katsojia.
 

MSU

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK julkaisi kattavamman jutun pelaajien testauksista ennen kautta.

Jutussa myös kerrotaan se että IFK teettää pelaajille vaadittua laajempia tutkimuksia.

Näiden tutkimusten myötähän sekä Petrellin että Lepistön urat päättyivät sydänlöydöksiin.

 

Trick9

Jäsen
Suosikkijoukkue
-..'
HIFK julkaisi kattavamman jutun pelaajien testauksista ennen kautta.

Jutussa myös kerrotaan se että IFK teettää pelaajille vaadittua laajempia tutkimuksia.

Näiden tutkimusten myötähän sekä Petrellin että Lepistön urat päättyivät sydänlöydöksiin.

Herää kysymys että mikä on testauksen taso sopimusta tehtäessä? Kyllähän silloinkin pitäisi lääkärintarkastuksesta päästä läpi puhtain paperein?
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Vaikka kyseessä on oma seura, niin kyllähän vain sanottava on, että tämä yhden seuran dominointi vie mielenkiintoa paitsi liigasta, niin koko suomalaisesta jääkiekosta.

Erityisesti sitä pyrkii ymmärtämään muiden seurojen kannattajien tuskan.
 

Liitteet

  • IMG-20230912-WA0002.jpg
    IMG-20230912-WA0002.jpg
    99,2 KB · kertaa luettu: 234
  • IMG-20230912-WA0003.jpg
    IMG-20230912-WA0003.jpg
    26,8 KB · kertaa luettu: 235

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Vaikka kyseessä on oma seura, niin kyllähän vain sanottava on, että tämä yhden seuran dominointi vie mielenkiintoa paitsi liigasta, niin koko suomalaisesta jääkiekosta.

Erityisesti sitä pyrkii ymmärtämään muiden seurojen kannattajien tuskan.

Jatkona edelliseen, kun näköjään vain kaksi tiedostoa on mahdollista liittää yhteen viestiin. Eikä semmoinen määrä tiedostoja riitä millään kuvaamaan tätä täydellistä hallintaa.
 

Liitteet

  • IMG-20230912-WA0004.jpg
    IMG-20230912-WA0004.jpg
    32,3 KB · kertaa luettu: 196
Mukava nähdä, että Tappara antaa heti kauden alusta aiempaa enemmän vastuuta nuorille, Kulonummi ykköspakkiparissa ja Keskinen sekä Rönni senttereinä. Keskinen nopeasti tuosta vastuusta palkitsikin.
 

Benkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, NUFC
Onko kukaan löytänyt mitään paikkaa mistä näkisi maaliodottama (xG) tilastot? C-moren lähetyksissä erätauoilla näkyy tilastot, mutta en löydä Liigan sivuilta mistään. Eli mistään ei ole pystynyt noita jälkikäteen seuraamaan. Se liigaplot kaveri twitterissä noita viime kaudella julkaisi, mutta ilmeisesti lopettanut hommat.

E: ilmeisesti olikin siirtänyt palvelut twitteristä discordiin.
 

Maukka187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Florida Panthers, Koovee, FC Haka, NHL
Kaikki kolme peliä mitä olen tässä katsonut eli Lukko-HPK, Tappara-Pelicans ja Ilves-Lukko ovat olleet erittäin vauhdikasta ja viihdyttävää seurattavaa. Suunta on oikea.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo

Parthicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jokerit. Kiekko-Espoo. Kiekko-Vantaa. Tulijoita riittää. Samalla tämä paljastaa karusti miten koko suomalaisen huippujääkiekon sarjajärjestelmäarkkitehtuuri on murenemassa kasaan ja seurauksena tulee olemaan rumaa jälkeä.

Varsinkin kahdella ensimmäisellä on hyvin vahvat perusteet päästä pelaamaan Liigaa. Vantaalla voi kenties olla tulevaisuudessa myös rahkeet siihen. Sarjassa on jo 15 joukkuetta ja jos kaikki kolme saisivat tahtonsa läpi, olisi joukkueita peräti 18. Selvästi enemmän kuin mitä Suomen pääsarjassa voi olla ilman ettei sarjan yleinen taso ala laskea ja toiseksi korkeimmasta sarjatasosta tule vain sarja johon mennään osallistumaan koska kenelläkään ei riitä rahkeet Liigaan. Yksikin joukkue lisää Liigaan luo kysymyksen: mistä riittävän tasokkaat pelaajat hankitaan?

Ruotsissa on noin kaksi kertaa isompi väestö. Jääkiekko ja jalkapallo jakavat saamansa huomion ja sen myötä saamansa rahat. Heillä myös on rahaa enemmän kuin meillä. Silti sarjan joukkuemäärä on vakiinnutettu 14 joukkueeseen eikä sitä olla laajentamassa. Viimeinen karsii ja Allsvenskanissa riittää joukkueita jotka pystyvät pelaamaan SHL:ssä. Siitä voi hakea vertailukohtaa, kuinka heikolla pohjalla Suomessa ollaan.

Voi jo tässä vaiheessa sanoa, että Jokereiden poistumisen jälkeen rakennettu malli on menettämässä perustansa täysin. Useampi joukkue on pahoissa talousvaikeuksissa ja lisäksi sarjassa on joukkueita, joiden uskottavuus Suomen pääsarjassa pelaavana joukkueena on vähintään kyseenalainen. Mitä jos Liiga julistaa vaikka että Mestiksen kevään 2025 mestari nostetaan Liigaan ja sen jälkeen lyödään ovet kiinni? Ja mitä jos se voittaja ei olekaan Jokerit, Kiekko-Espoo tai Kiekko-Vantaa? Jos se onkin TuTo, RoKi tai Kiekko-Pojat? Liiga on siinä vaiheessa puun ja kuoren välissä: joko mestari nousee tai mennään oikeusistuimiin vääntämään asiasta ja sieltä homma voi mennä jopa EU-tasolle ratkaistavaksi. Jos oikeus toteaa Liigan toiminnan olevan lain vastaista, tulee koko järjestelmä tonttiin. Millä perusteella siinä vaiheessa määritellään pääsarjaseurat ja muut?

Ikävä ajatella näin synkkiä asioita kun niinkin hieno ja merkittävä kiekkoilta on alla, mutta ei mahda mitään.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Ikävä ajatella näin synkkiä asioita kun niinkin hieno ja merkittävä kiekkoilta on alla, mutta ei mahda mitään.
Mutta siis eikö tämä ole pikemminkin positiivinen asia, että tunkua pääsarjaan riittää ja siinä vaiheessa voidaan kyseenalaistaa nykyinen kultapossukerho? Silloinhan järjestelmän pitää murentua, kuten sanoitikin, ja luoda jotain toimivampaa tilalle (lue. karsinnat).
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: teba

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Näissä keskusteluissa usein mainitaan organisaatioiden talouserot ja sillä perusteella Mestis-seuroja dissataan. Kuitenkin tasoero oli vielä 90-luvulla sellainen, että sieltä pystyi divarista nousemaan Liigaan ja pudonnut seura ei automaattisesti ollut konkassa. Taloudellinen ero kuuluu sarjaportaiden väliin ja se on aivan selvää. Nyt tehty ero on kuitenkin keinotekoinen ja vain suljetun liigan syytä. Taloudellista eroa ei myöskään kiritä kiinni vaikka Liiga yhtäkkiä olisikin auki, sillä Mestis on niin kaukana jäljessä. Pudonneet Liiga-seurat olisivat nykyisessä tilanteessa hyvin todennäköisesti pahassa taloudellisessa ongelmassa ja jopa konkursseja voisi tulla. Silti ainoa oikea tapa olisi karsintojen palauttaminen. Ja vaikka sahaankin lapsuuden sankarin oksaa Jokereiden nousuhaaveista, niin ainoa oikea tapa olisi välttää kaikki kabinettinostot. Vaikka harmittaisi kovasti Jokereiden ja K-Espoon puolesta, niin silti. Haluan nähdä Jokerit Liigassa, mutta en tuossa muodossa.

Liiga voisi tänään julkaista selväsanaisen viestin, että tämän kauden jälkeen seurojen on sopeutettava toimintaansa ja sopimuksiaan siten, että selviäisivät myös Mestiksessä, vai paremminkin divarissa. Kerrottaisiin Liigan aukeavan karsintojen kautta kaudelle 2024-2025 ja karsinnat toteutetaan vuosittain tästä ikuisuuteen. Tämä lause tarkottaisi sitä, että Mestis-seura, lue divari-seura, voisi jatkaa talouden ja seuran kehittämistä kohti Liigaa.

Ensimmäisellä kaudella Liigan 11-15 sijoilta mentäisiin karsintasarjaan, missä olisi 3 Mestiksen parasta seuraa. Sarjan voi pelata sarjana tai ottelupareina. Kuitenkin vain 4 karsintasarjan seurasta jatkaisi Liigassa. Divari tekisi saman karsintasarjan huolehtien joukkuemäärän laskusta ja sama aina alemmilla sarjatasoilla. Nykyinen Suomi-Sarja voisi olla mun puolesta vaikka 2 lohkon (pohjoinen ja etelä) 12 joukkueen sarja ja kevätkausi pelattaisiin 12 joukkueen ylempänä ja alempana jatkosarjana.

Kaudella 25-26 Liigassa olisi siis 14 seuraa ja tavoitellussa 12 joukkueen sarjassa oltaisiin jo kaudella 27-28. Divarissa pelaisi tällöin siis nykyiset Mestiksen kärjet sekä kolme nykyistä Liiga-seuraa, mikäli eivät menisi konkkaan. Divarissa olisi aitoa kilpailua paikasta aurinkoon ja Liiga pysyisi elinvoimaisena ja tasokkaana sarjana. Jossain se näkyisi, kun Liigasta katoaisi yli 60 pelipaikkaa. Sääli ammatinharjoittajaa kohtaan, mutta ehkä ulkomailta saa töitä tai divarissa aletaan maksamaan parempia palkkoja.

Enemmän ehkä uuden sarjajärjestelmän ketjuun, mutta sopi tähän keskusteluun jatkoksi.
 

Pervert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiitospaidat
Yle Puhe ja Topi Nättinen. Aika lapsenomainen usko tulevaisuuden sarjajärjestelmästä kuuluu olevan. Borjens.
 

penalalli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Leeds United
Kolme liigamatsia meneillään, ja Iltapulu otsikoi: "Jokerit pulassa!"
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
JYPillä sininen pelipaita ja SaiPalla pinkki. Onko Jyväskylässä ja Lappeenrannassa Jokerityyppinen identiteettikriisi paidan värin suhteen :)
 

Nahkalerputin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lerputten ja likasangon täystuho, RD:n Uimalakki
Ihan näin sivuhuomiona kärppien viime kauden jäämainos-spotit loistavat poissolollaan. Taitavat olla tän kaude. Budjetille liian kalliita. Muutenkin jää näyttää astetta järkevämmältä ku ei pommitettu joka neliölle mainoksia.
 

Lahelainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat SaiPa
Ihan näin sivuhuomiona kärppien viime kauden jäämainos-spotit loistavat poissolollaan. Taitavat olla tän kaude. Budjetille liian kalliita. Muutenkin jää näyttää astetta järkevämmältä ku ei pommitettu joka neliölle mainoksia.
Varmaan poistuneet sen takia, kun nykyään on LED- kaukalo Raksilassa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös