Mainos

Yleistä keskustelua Liigasta

  • 2 678 799
  • 12 271
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Niin voittomaalikisa on täysin turha. Pisteet pitäisi jakaa 3 pistettä varsinaisen peliajan voitosta. 2 pistettä jatkoajan voitosta ja 1 piste jatkoajalla hävinneelle. jos 65 minuutissa ei saada eroa niin kummallekin 1 piste. Opetelkaa tekemään maaleja.
Mielestäni myös jatkoaika on täysin turha(siis pelissä, nettisivuna ihan ookoo). Jos ei 60 minuutissa saa eroa niin piste molemmille. Voittajalle kolme, ja häviäjälle ei yhtään. Etenkin kauden lopussa tuo kaksi pistettä voiton ja tasurin välillä alkaa olemaan erittäin arvokasta.
Jatkoaikaan olisi myös hyvä muutos se että hyökkäävä joukkue ei saa palauttaa kiekkoa keskialueelle. Jos palauttaa siitä tulisi 2 minuutin jäähy.
Nämä tällaiset sääntömuutokset toimii hetken aikaa, siihen asti kunnes joku keksii sellaisen pelitavan, mikä toimii. Sitten palataan taas seisoskeluun ja pilkkukisan odotteluun. Esim tämä jatkoaika kolmella kolmea vastaan piti olla se hopealuoti, mikä vähentää rankkarikisoja. Nyt sekin on mennyt virheiden välttelyksi ja rankkarikisan odotteluksi.

Eli jos tämä ehdottamasi otetaan käyttöön niin viiden vuoden päästä pitää taas muuttaa sääntöjä. Kohta jatkoaika pelataan siten, että kotijoukkue pelaa neljällä kolmea vastaan ekat 2.5 minuuttia, ja sen jälkeen vierasjoukkue loput 2.5 minuuttia. Kun sekään ei sitten alkuhuuman jälkeen toimi, niin kolmella yhtä vastaan jne. Eli jatkoaika ja pilkkukisat pois kiitos.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Laitetaan suoraan niin että vain kaksi kenttäpelaajaa saa olla jatkoajalla samaan aikaan puolustusalueella. Vähintään yhden on jäätävä keskialueelle kärkkymään. Siinä on aina 3-2 ylivoima kun pääsee hyökkäysalueella. Luulisi sillä maaleja tulevan. Jos ei tule niin sitten vain yksi pelaaja saa tulla omalle puolustusalueelle. Saadaan kunnon sirkusta.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
2v1-hyökkäyskisa tuntuisi paperilla paljon rankkarikisaa kiinnostavammalta, mutta eiköhän insinöörimieliset teoriavalmentajat jotenkin senkin onnistuisi nopeasti vesittämään.

Itse olen oikeastaan kallistumassa sen puoleen, että jätettäisiinkin jatkoaika pois ja suoraan vaan ne rankkarit. Voisi vielä lisätä niin, että se on kolme vetäjää molemmilla ja jos menee tasan, niin lisäpistettä ei saa kumpikaan. Vierasjoukkue voisi aina aloittaa niin se turha arvontakin saataisiin pois ja kisa huipentuisi yleensä kotijoukkueen vetämään kuudenteen laukaukseen tai kotijoukkueen maalivahdin torjuntaan 5. laukauksessa. Tasapelejä tulisi vain vähän, koska voittaja saataisiin useimmiten myös kolmella parilla, mutta mitään 20 parin kisoja ei tarvitsisi katsella ja pelit lyhentyisivät keskimäärin kun jatkoajan epäkiekkoa, jossa ei vedetä edes "500 taalan paikoista", ei myöskään tarvisi katsella.
 
Viimeksi muokattu:

Original

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Toronto Maple Leafs
Jatkoaika pois ja tasapeli kunniaan! Jos ei 3 pisteen voitto kiinnosta ja maaleja ei osata tehdä, niin tasan mikä tasan! Tietenkään tappiosta ei pidä saada mitään ja 3 pisteen voitto tosiaan alkaa kiinnostamaan loppukaudesta(kin)...
Voittomaalikisa ja 3vs3 pelaaminen ovat täysin markkinavoimien toive, ei yleisön.
 

taspmas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Örebro
En nyt muutakaan ketjua suoraan keksinyt kun ei liity suoraan tämän vuoden otteluohjelmaan, mutta Liigan otteluohjelmiin ylipäätänsä. Ihmettelin keväällä kun tuo tämän kauden ohjelma julkaistiin ja siellä oli ihmeellinen himmeli; 13 vastustajaa kohdataan neljä kertaa, yksi vastustaja kuusi kertaa ja yksi kaksi kertaa. Mahdollisuushan olisi ollut pelata nelinkertainen sarja ja saada tuo 60 peliä täyteen silläkin tavalla nyt kun joukkuemäärä nousi kuuteentoista.

Tehdäänpäs pieni aikamatka ja tarkastellaan, koska Liigaa on viimeksi pelattu (yksinkertaisesti) nelinkertaisena sarjana; täytyy palata kauteen 1991-1992. Silloin sarjassa oli 12 joukkuetta ja pelimäärä joukkuetta kohden oli 44 ottelua.

Kausille 1992-1994 pelimäärä nousi joukkuetta kohden 48 otteluun joukkuemäärän pysyessä 12:sta. Tämä tarkoitti sitä, että nyt sarjassa joukkueet pelasivat yhdeksää (9) vastustajaa vastaan neljä (4) peliä ja kahta (2) vastustajaa vastaan kuusi (6) peliä.

Seuraaville kolmelle kaudelle pelimäärä nousi 50 joukkuetta kohden. Tämä tarkoitti ohjelman kannalta seuraavaa: kahdeksaa (8) vastustajaa vastaan neljä (4) peliä ja kolmea (3) vastustajaa vastaan kuusi (6) peliä. Kaudelle 1997-1998 ottelumäärä pieneni takaisin 48:aan; yhdeksää (9) vastustajaa vastaan pelattiin neljä (4) peliä ja kahta (2) vastustajaa vastaan kuusi (6) peliä.

Viimeiset kaksi vuotta (1998-2000) 12 joukkueen sarjaa pelattiin 54 runkosarjaottelun ohjelmalla; kuutta (6) vastustajaa vastaan pelattiin neljä (4) kertaa ja viittä (5) vastustajaa vastaan kuusi (6) kertaa.

Kaudelle 2000-2001 sarja laajeni 13 joukkueen sarjaksi. Pelimäärä nousi 56 joukkuetta kohden. Sarjassa pelattiin neljä (4) kertaa kahdeksaa (8) vastustajaa vastaan ja kuusi (6) kertaa neljää (4) vastustajaa vastaan. Kahdeksan joukkuetta pelasi erilaisella ohjelmalla: yhdeksää (9) joukkuetta vastaan neljä (4) kertaa, kuusi (6) kertaa kahta (2) joukkuetta vastaan ja kahdeksan (8) kertaa yhtä (1) joukkuetta vastaan. Nämä kahdeksan joukkuetta olivat pelipareineen (kahdeksaan otteluun) seuraavat: Jokerit vs HIFK, Lukko vs Ässät, Tappara vs Ilves, TPS vs Blues.
Kauden 2004-2005 loppuun mentiin samanlaisella ohjelmalla kuin edellä, sillä erotuksella että Lukko vs Ässät korvattiin kaudesta 2002-2003 alkaen Pelicans vs HPK parilla.

Kaudelle 2005-2006 joukkuemäärä kasvoi takaisin parilliseen määrään, sen ollessa nyt 14. Pelimäärä pysyi samassa 56 per joukkue. Otteluohjelma seuraaville kolmelle kaudelle muodostui siten, että yhtätoista (11) vastustajaa vastaan pelattiin neljä (4) kertaa ja kahta (2) vastustajaa vastaan kuusi kertaa. Poikkeuksena tähän Jokerit ja HIFK; he pelasivat toisiaan vastaan kahdeksan (8) kertaa ja muita kahtatoista (12) vastustajaa vastaan neljä (4) kertaa.

Kaudelle 2008-2009 pelimäärä kasvoi jälleen kahdella, sen ollessa nyt 58 per joukkue. Ohjelmaan se tarkoitti seuraavaa; seitsemää (7) vastustajaa vastaan pelattiin neljä (4) kertaa ja kuutta (6) vastustajaa vastaan viisi (5) kertaa. Kausi 2009-2010 mentiin samalla systeemillä.

Kaudesta 2010-2011 lähtien Liigan runkosarjassa on pelattu 60 ottelua per joukkue. Vuoteen 2013 asti sarjaa pelattiin ohjelmalla, jossa kahdeksalle (joka kausi muuttuville) joukkueelle luotiin erilainen ohjelma muihin nähden. Nämä kahdeksan joukkuetta pelasivat seuraavasti; seitsemää (7) joukkuetta vastaan neljä (4) kertaa, viittä (5) joukkuetta vastaan viisi (5) kertaa ja yhtä (1) joukkuetta vastaan seitsemän (7) kertaa. Muut joukkueet pelasivat kuutta (6) joukkuetta vastaan neljä (4) kertaa, viisi (5) kertaa kuutta (6) joukkuetta vastaan ja kuusi (6) kertaa yhtä (1) joukkuetta vastaan.

Kaudella 2013-2014 joukkueet pelasivat seitsemää (7) joukkuetta vastaan neljä (4) kertaa, viittä (5) joukkuetta vastaan viisi (5) kertaa ja seitsemän (7) kertaa yhtä (1) joukkuetta vastaan. Poikkeuksen tähän tekivät Lukko ja JYP, jotka pelasivat kuutta (6) joukkuetta vastaan neljä (4) kertaa, kuutta (6) joukkuetta vastaan viisi (5) kertaa ja kuusi (6) kertaa yhtä (1) joukkuetta vastaan. Kaudelle 2014-2015 palattiin käyttämään samaa ohjelmarakennetta vuosilta 2010-2013.

Sarjan laajentuminen 15 joukkueen sarjaksi kaudelle 2015-2016 muutti taas ohjelmarakennetta; joukkueet pelasivat kahtatoista (12) joukkuetta vastaan neljä (4) kertaa ja kahta (2) joukkuetta vastaan kuusi (6) kertaa. Samaa runkoa käytettiin kauden 2018-2019 loppuun asti.

Kaudella 2019-2020 Tappara, Pelicans, JYP, ja SaiPa pelasivat muista poikkeavasti; yhtätoista (11) joukkuetta vastaan neljä (4) kertaa, kahta (2) joukkuetta vastaan viisi (5) kertaa ja yhtä (1) joukkuetta vastaan kuusi (6) kertaa. Muut pelasivat kymmentä (10) joukkuetta vastaan neljä (4) kertaa, kahta (2) joukkuetta vastaan kuusi (6) kertaa, yhtä (1) joukkuetta vastaan viisi (5) kertaa ja yhtä (1) joukkuetta vastaan kolme (3) kertaa.

Korona sotki kauden 2020-2021, ei siitä sen enempää. Vuosina 2021-2024 palattiin kauden 2015-2016 ohjelmarunkoon. Ja nyt tällä kaudella on käytössä tuo alkuviestissä mainittu himmeli.

---

Joo tulipahan pitkä viesti, mutta summa summarum: kaikenlaisia ihmeellisiä virityksiä täällä on nähty kun on haluttu nostaa ottelumääriä ylöspäin. Mikään helppo ja yksinkertainen ratkaisu (=nelinkertainen sarja) ei nähtävästi sovi Liigan agendaan. Vähän kyllä naurattikin tuo Helsingin paikallispelien määrä 2000-luvun alussa, sehän oli lähes 15% kaikista joukkueen runkosarjan peleistä(!)

Mun mielestä Liigassa ois viimeistään KalPan mukaantulon aikaan vuonna 2005 pitänyt siirtyä pelaamaan nelinkertaista sarjaa, vaikka ottelumäärät silloin olisikin pudonneet neljällä alaspäin per joukkue. Sen sijaan kehiteltiin kaikenlaisia ihmeellisyyksiä ja nyt ollaan todennäköisesti ihan liian kaukana siitä, että tuollainen muutos uskallettaisiin tehdä. Urheilullisesti tuo nelinkertainen sarja olisi tasapuolisin, mutta en ala pidättelemään hengitystä sitä odotellessa...
 
Viimeksi muokattu:

Asconisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Playing Knights, ikoniset veskarit, Karjis
Olipa tasapelien antikliimaksisuudesta mitä mieltä tahansa, niin minusta Sasha Huttusen tekstin iso pointti on erinomainen: liigan pitäisi lopettaa pelleily. Pitäisi kunnioittaa lajia, pelaajia ja katsojia sen verran, että luotettaisiin hyvän lätkän riittävän, ei sitä tarvitse maustaa typerällä pelleilyllä ja sirkustempuilla.

Typerää pelleilyä, josta pitäisi luopua, on muun muassa (satunnaisessa järjestyksessä):
* 3 v. 3 jatkoajat. Jääkiekkoa pelataan viidellä kenttäpelaajalla, jos ei tule jäähyä.
* ylipäänsä runkosarjan jatkoajat, rankkareista puhumattakaan.
* 3 pistettä voitosta. Voitosta 2 ja tasurista 1 piste oli hyvä.
* Liian monen joukkueen Liiga, joka on jaettu lohkoihin, jolloin joitain joukkueita vastaan pelataan useammin. 14 joukkueen nelinkertainen sarja olisi hyvä.
* Liigan nimen muuttaminen Liigaksi. Ei kuitenkaan vaihtoa mihinkään Finnish Hockey Leagueen. SM-liiga takaisin. Pitää ymmärtää perinteen arvo eikä urpoilla
* Back to Back -pelit ja muu epätasainen pelirytmi. Lähtökohtaisesti pelit vaikka ke ja la.
* Liigan pelaaminen samaan aikaan kun osa pelaajista on EHT:lla tai nuorten mm-kisoissa on myös pelleilyä.
* Putoamismahdollisuuden puute, tyhjennysmyynit ja koko se soppa
* Säälipleijarit ja muut kikkailut (en edes muista, mikä ihme himmeli ensi keväänä odottaa). 14 joukkueen sarja, 8 parasta playoffeihin ja pari heikointa liigakarsintaan olisi hyvä.
* Pitkät erätauot. 15 min riittää.

Joo, mä olen vähän old school. Mutta nämä pelleilyt korjaamalla osotettaisiin jo merkittävää kunnioitusta lajia kohtaan.
Eli noin 20 vuotta evoluutiossa taaksepäin?
 

zliquid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Musta säälärit on ihan hyvä järjestelmä, vaikka tällä kaudella sinne pääseekin liikaa joukkueita. Ihan syystä lähes kaikissa Euroopan liigoissa säälärit käytössä. Täällä paheksutaan runkosarjan merkityksettömyyttä. Katsokaa NHL:n puolelle, 16 joukkuetta pleiareihin suoraan 32:sta. Runkosarja on siellä täysin merkityksetön, tammikuussa n. kuudella joukkueella mitään pelattavaa.
 

axe

Jäsen
Ong se vaan mää, vai onko tästä jääkiekon ja myös muun urheilun ei-EU-alueen pelaajien siirtojen vaikeutumisesta ja koko tilanteen sekavuudesta jopa hämmästyttävänkin vähän mediajuttua. Ylellä oli just koripallon tiimoilta juttu, jossa sivuttiin vähän Jukurienkin amerikkalaishankintaa, mutta jotenkin hiljaa esim. kiekkoseuratkin asiasta on, vaikka varmasti hankaloittaa nyt hommaa potenssiin kolme. Vai ollaanko lajissa liian kokkaripersua, ettei hallituksen ulkomaalaislakiakaan kehdata arvostella.

Muutenkin kuitenkin ollaan turhan alhaalla nokkimisjärjestyksessä, kun ulkomaalaiset puntaroi seuravalintojaan, ja nyt vielä tämäkin käytännön asioiden vaikeutus, ettei edes ne, joihin täällä raha riittäisi, varmaan jaksa kiinnostua hankalasta maasta nähdäkseen vaivan.
 

zliquid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ong se vaan mää, vai onko tästä jääkiekon ja myös muun urheilun ei-EU-alueen pelaajien siirtojen vaikeutumisesta ja koko tilanteen sekavuudesta jopa hämmästyttävänkin vähän mediajuttua. Ylellä oli just koripallon tiimoilta juttu, jossa sivuttiin vähän Jukurienkin amerikkalaishankintaa, mutta jotenkin hiljaa esim. kiekkoseuratkin asiasta on, vaikka varmasti hankaloittaa nyt hommaa potenssiin kolme. Vai ollaanko lajissa liian kokkaripersua, ettei hallituksen ulkomaalaislakiakaan kehdata arvostella.

Muutenkin kuitenkin ollaan turhan alhaalla nokkimisjärjestyksessä, kun ulkomaalaiset puntaroi seuravalintojaan, ja nyt vielä tämäkin käytännön asioiden vaikeutus, ettei edes ne, joihin täällä raha riittäisi, varmaan jaksa kiinnostua hankalasta maasta nähdäkseen vaivan.
Tää on juuri maahanmuuttopolitiikan ongelman ytimessä. Kaikki maahanmuuttajat on samalla viivalla, oli sitten entinen ISIS-terroristi, tai kanadalainen ammattiijääkiekkoilija. Järkeä ei saa käyttää. Itsellä amerikkalaisen tohtorikoulutetun tyttöystävän oleskeluluvan hankkimistakin hankaloitettu nyt vuosien saatossa ihan turhaan. Turhauttavaa on. Mutta menee jo offtopiciksi.
 
Viimeksi muokattu:

TäysKarvaus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hoffrenin mukaan Eemeli Suomi on liigan paras pelaaja. Olen kyllä ihan samaa mieltä tuosta, löytyykö keltään tuota koko listausta?


KUKA on SM-liigan uusi valtias? Kuka ylivertaisesti paras pelintekijä? Entä arvokkain yksittäinen pelaaja joukkueelleen? Kuka on sarjan paras puolustaja? Kuka häikäisee rohkeudellaan?

Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastaukset tästä jutusta. Katso, löytyykö listalta oma suosikkipelaajasi!

1. Eemeli Suomi, Ilves​

 

JonesMLI

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
  1. Eemeli Suomi, Ilves
  2. Teemu Turunen, Kärpät
  3. Jori Lehterä, HIFK
  4. Reid Gardiner, Kärpät
  5. Ryan Lasch, Pelicans
  6. Niklas Rubin, Ässät
  7. Michal Kovarcik, Kärpät
  8. Jens Lööke, Ilves
  9. Viljami Marjala, TPS
  10. Otto Leskinen, Tappara
  11. Ville Petman, SaiPa
  12. Ben Tardif, Kärpät
  13. Nate Schnarr, JYP
  14. Iiro Pakarinen, HIFK
  15. Sebastian Repo, Lukko
  16. Lenni Hämeenaho, Ässät
  17. Max Lindroth, TPS
  18. Julius Mattila, Tappara
  19. Matias Mäntykivi, Ilves
  20. Patrick Curry, KalPa
  21. Kristian Vesalainen, HIFK
  22. Jakub Malek, Ilves
  23. Luke Martin, HIFK
  24. Atro Leppänen, Sport
  25. Oskari Salminen, SaiPa
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Fc Barcelona. Sympatiat: SaiPa

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Täytyykö tässä oikeesti alkaa pelkäämään Javanaisen ennätyksen puolesta? No ei kai ny sentään. Kovassa tikissä Pakarinen... Ja Lehterä... Ja Gardiner...
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Olipa tasapelien antikliimaksisuudesta mitä mieltä tahansa, niin minusta Sasha Huttusen tekstin iso pointti on erinomainen: liigan pitäisi lopettaa pelleily. Pitäisi kunnioittaa lajia, pelaajia ja katsojia sen verran, että luotettaisiin hyvän lätkän riittävän, ei sitä tarvitse maustaa typerällä pelleilyllä ja sirkustempuilla.

Typerää pelleilyä, josta pitäisi luopua, on muun muassa (satunnaisessa järjestyksessä):
* 3 v. 3 jatkoajat. Jääkiekkoa pelataan viidellä kenttäpelaajalla, jos ei tule jäähyä.
* ylipäänsä runkosarjan jatkoajat, rankkareista puhumattakaan.
* 3 pistettä voitosta. Voitosta 2 ja tasurista 1 piste oli hyvä.
* Liian monen joukkueen Liiga, joka on jaettu lohkoihin, jolloin joitain joukkueita vastaan pelataan useammin. 14 joukkueen nelinkertainen sarja olisi hyvä.
* Liigan nimen muuttaminen Liigaksi. Ei kuitenkaan vaihtoa mihinkään Finnish Hockey Leagueen. SM-liiga takaisin. Pitää ymmärtää perinteen arvo eikä urpoilla
* Back to Back -pelit ja muu epätasainen pelirytmi. Lähtökohtaisesti pelit vaikka ke ja la.
* Liigan pelaaminen samaan aikaan kun osa pelaajista on EHT:lla tai nuorten mm-kisoissa on myös pelleilyä.
* Putoamismahdollisuuden puute, tyhjennysmyynit ja koko se soppa
* Säälipleijarit ja muut kikkailut (en edes muista, mikä ihme himmeli ensi keväänä odottaa). 14 joukkueen sarja, 8 parasta playoffeihin ja pari heikointa liigakarsintaan olisi hyvä.
* Pitkät erätauot. 15 min riittää.

Joo, mä olen vähän old school. Mutta nämä pelleilyt korjaamalla osotettaisiin jo merkittävää kunnioitusta lajia kohtaan.
Tässä pätee sama vanha viisaus niin kuin monessa muussakin asiassa: yksinkertainen on kaunista. Mitä monimutkaisemman himmelin rakennat, sitä vaikeampi siitä on ulkopuolisen ottaa tolkkua ja sitä luotaantyöntävämpi siitä tulee.

Olen kanssasi samaa mieltä, että SM-liigan kannattaisi monessa asiassa ottaa muutama askel taaksepäin ja tehdä asioista suoraviivaisempia. Hyvä aloituskohde voisi olla otteluohjelma, jota voi mielestäni nykyisellään kuvata ainoastaan yhdellä sanalla: epäonnistunut.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olipa tasapelien antikliimaksisuudesta mitä mieltä tahansa, niin minusta Sasha Huttusen tekstin iso pointti on erinomainen: liigan pitäisi lopettaa pelleily. Pitäisi kunnioittaa lajia, pelaajia ja katsojia sen verran, että luotettaisiin hyvän lätkän riittävän, ei sitä tarvitse maustaa typerällä pelleilyllä ja sirkustempuilla.

Typerää pelleilyä, josta pitäisi luopua, on muun muassa (satunnaisessa järjestyksessä):
* 3 v. 3 jatkoajat. Jääkiekkoa pelataan viidellä kenttäpelaajalla, jos ei tule jäähyä.
* ylipäänsä runkosarjan jatkoajat, rankkareista puhumattakaan.
* 3 pistettä voitosta. Voitosta 2 ja tasurista 1 piste oli hyvä.
* Liian monen joukkueen Liiga, joka on jaettu lohkoihin, jolloin joitain joukkueita vastaan pelataan useammin. 14 joukkueen nelinkertainen sarja olisi hyvä.
* Liigan nimen muuttaminen Liigaksi. Ei kuitenkaan vaihtoa mihinkään Finnish Hockey Leagueen. SM-liiga takaisin. Pitää ymmärtää perinteen arvo eikä urpoilla
* Back to Back -pelit ja muu epätasainen pelirytmi. Lähtökohtaisesti pelit vaikka ke ja la.
* Liigan pelaaminen samaan aikaan kun osa pelaajista on EHT:lla tai nuorten mm-kisoissa on myös pelleilyä.
* Putoamismahdollisuuden puute, tyhjennysmyynit ja koko se soppa
* Säälipleijarit ja muut kikkailut (en edes muista, mikä ihme himmeli ensi keväänä odottaa). 14 joukkueen sarja, 8 parasta playoffeihin ja pari heikointa liigakarsintaan olisi hyvä.
* Pitkät erätauot. 15 min riittää.

Joo, mä olen vähän old school. Mutta nämä pelleilyt korjaamalla osotettaisiin jo merkittävää kunnioitusta lajia kohtaan.


Futistyyliin 3p voitosta, 1p tasapelistä olisi paras. Muuten allekirjoitan tämän listan.

Lisäsisin tähän vielä pari hyvää muutosehdotusta:

- Siirtoraja vuodenvaihteeseen.
- Valmentajan haastot pois - aivan turha keksintö. Tuomarit tuomitsee ja tuomari/videotuomari päättää mennääkö videoille. Haastamisesta ja vinkumisesta jäähy.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olipa tasapelien antikliimaksisuudesta mitä mieltä tahansa, niin minusta Sasha Huttusen tekstin iso pointti on erinomainen: liigan pitäisi lopettaa pelleily. Pitäisi kunnioittaa lajia, pelaajia ja katsojia sen verran, että luotettaisiin hyvän lätkän riittävän, ei sitä tarvitse maustaa typerällä pelleilyllä ja sirkustempuilla.

Typerää pelleilyä, josta pitäisi luopua, on muun muassa (satunnaisessa järjestyksessä):
* 3 v. 3 jatkoajat. Jääkiekkoa pelataan viidellä kenttäpelaajalla, jos ei tule jäähyä.
* ylipäänsä runkosarjan jatkoajat, rankkareista puhumattakaan.
* 3 pistettä voitosta. Voitosta 2 ja tasurista 1 piste oli hyvä.
* Liian monen joukkueen Liiga, joka on jaettu lohkoihin, jolloin joitain joukkueita vastaan pelataan useammin. 14 joukkueen nelinkertainen sarja olisi hyvä.
* Liigan nimen muuttaminen Liigaksi. Ei kuitenkaan vaihtoa mihinkään Finnish Hockey Leagueen. SM-liiga takaisin. Pitää ymmärtää perinteen arvo eikä urpoilla
* Back to Back -pelit ja muu epätasainen pelirytmi. Lähtökohtaisesti pelit vaikka ke ja la.
* Liigan pelaaminen samaan aikaan kun osa pelaajista on EHT:lla tai nuorten mm-kisoissa on myös pelleilyä.
* Putoamismahdollisuuden puute, tyhjennysmyynit ja koko se soppa
* Säälipleijarit ja muut kikkailut (en edes muista, mikä ihme himmeli ensi keväänä odottaa). 14 joukkueen sarja, 8 parasta playoffeihin ja pari heikointa liigakarsintaan olisi hyvä.
* Pitkät erätauot. 15 min riittää.

Joo, mä olen vähän old school. Mutta nämä pelleilyt korjaamalla osotettaisiin jo merkittävää kunnioitusta lajia kohtaan.
Tämä koko tekstisi menee sellaiselle "ennen kaikki oli paremmin, mitään ei saa muuttaa" -osastolle.

Lopulta tässä on kuitenkin kyse viihteestä. Yleisö tykkää, kun pelit viedään ratkaisuun saakka ja voittaja löytyy aina. Jatkoajat ja rankkarit voivat tuntua sinusta turhilta, mutta suuri yleisö ja pelaajat tykkäävät niistä.

Toivot 14 joukkueen nelinkertaista sarjaa, sekä vähemmän viikonloppupelejä. Selvä. Näillä muutoksilla jokainen liigajoukkue menettäisi keskimäärin noin puoli miljoonaa euroa per kausi. Mistä tämä raha saataisiin takaisin - tai vielä parempaa, millä keinoilla saataisiin tulopuoli tästä takapakista huolimatta nykyistä paremmaksi?
 

Ege H.

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä koko tekstisi menee sellaiselle "ennen kaikki oli paremmin, mitään ei saa muuttaa" -osastolle.

Lopulta tässä on kuitenkin kyse viihteestä. Yleisö tykkää, kun pelit viedään ratkaisuun saakka ja voittaja löytyy aina. Jatkoajat ja rankkarit voivat tuntua sinusta turhilta, mutta suuri yleisö ja pelaajat tykkäävät niistä.

Toivot 14 joukkueen nelinkertaista sarjaa, sekä vähemmän viikonloppupelejä. Selvä. Näillä muutoksilla jokainen liigajoukkue menettäisi keskimäärin noin puoli miljoonaa euroa per kausi. Mistä tämä raha saataisiin takaisin - tai vielä parempaa, millä keinoilla saataisiin tulopuoli tästä takapakista huolimatta nykyistä paremmaksi?
Joo, tämä parahdukseni oli ilman muuta sellaista nostalgisen lätkäromantikon haikailua. Ymmärrän hyvin, että vaikka haluamani muutokset tehtäisiin, en silti olisi nuori, IFK ei edelleenkään taklaisi vanhaan malliin, Stadikan kentältä ei kuuluisi kiekon kopsahtelua kaukalon laitoihin eikä Kekkonen olisi presidentti. Mutta fanina kannatan niitä silti.

Voi olla, että talous ei anna myöten näihin parannuksiin. Ihan varma en kyllä ole. Suomessa on ehkä vähän liikaa keskitytty lisäämään pelien määrää sen sijaan, että olisi parannettu tuotteen laatua. Se nimittäin paranisi noilla esityksilläni. Ylipäänsä pelitapahtuman pitäisi olla paljon merkityksellisempi ja myös viihdyttävämpi. Vaikka olenkin menneisyyteen haikaileva, muutosvastarintainen jäärä, niin olisin silti aika avoin lisäämään pelitapahtumaan erilaisia show-elementtejä. Mutta sirkusta ei siis pitäisi tehdä pelin kustannuksella, vaan kunnioittaa peliä ja rakentaa viihdettä sen ympärille.

Ei sekään ole taloudelle hyvä, että mitäänsanomatonta runkosarjaa jauhetaan puolityhjille katsomoille joka toinen päivä.

Mutta olet varmaan oikeassa, ja tämä on tosiaan tällaista vanhenevan lätkäromantikon kitinää, ei realistista kehittämisideointia. Kaikilla meillä on ristimme kannettavanamme.
 

taspmas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Örebro
Onko muuten kenelläkään tietoa, kenen idea tuo ottelumäärän nostaminen 90-luvulla on ollut? Ja tälle vuosituhannelle siirryttäessä tuo hullutus on vaan jatkunut.
Aletaanko nyt olemaan jo siinä pisteessä, että jos joukkueita tuosta kaatuu ja joukkuemäärä näin ollen pienenee supistetaan myös pelimääriä? Esimerkiksi se 14 joukkueen sarja nelinkertaisena tarkoittaisi 52 peliä per joukkue. Siinä olisi neljä kotipeliä vähemmän järjestettävänä ja näin voitaisiin yrittää vaikka karsia niitä arkipelejä pois ja keskittää liigan pelipäiviä mahdollisuuksien mukaan tuottoisammalle viikonlopulle. Kyllä kai nyt 52:kin ottelussa saisi joukkueiden paremmuuden selville ihan samalla tavalla kun nykyisessä 60 pelissä.

----

Kärsijöinä toki paikallisvastustajat omaavat seurat, kun niistä tuottoisista paikallispeleistä pitäisi luopua, mutta tosin kyllä siinä säästöjäkin tulisi noiden pelaamatta jäävien otteluiden johdosta. TV-sopimuksen kanssa en näkisi suurta ongelmaa, kuluthan silläkin puolella laskisi huomattavasti kun ottelutapahtumia olisi nykyiseen verrattuna yli 100kpl vähemmän. Ja eiköhän ne samat jääkiekosta kiinnostuneet sen paketin joka tapauksessa ostaisi?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös