Mainos

Yleistä keskustelua Liigasta

  • 2 680 954
  • 12 273
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers
Tänään Jokerien peliä katsomassa olleilta olisi kiva saada kommentteja kapeammasta kaukalosta.
Ihan hyvää peliähän tuo oli, joskin ajoittain melko sekavaa. JYP osasi ainakin käyttää pienen kaukalon edut fyysisyydellään hyödykseen, joka avasikin joitain maalipaikkoja. Mikäli tuo kaukalo tulisi jokaiseen kaupunkiin, niin uskoisin kyllä maalimäärienkin kasvavan. Tehtiinhän tänäänkin JYPin verkkoon puolet koko kauden osumista.
 
Tänään Jokerien peliä katsomassa olleilta olisi kiva saada kommentteja kapeammasta kaukalosta. Jotkuthan ovat moisen perään huhuilleet ja toiset taas nykyistä puolustavat. Eroahan on paha sanoa, kun molemmat varsin kylmiltään moiseen kaukaloon lähti, mutta olisi silti kiva tietää että miltä se peli vaikutti. Olisiko siinä potentiaalia, vai syökö pelaajien taso (verrattuna änäriin) sen kaukalon kapeuden tuomat nyanssit?

Kyllähän ottelun viihdearvo nousi selvästi kapeamman kaukalon myötä. Nähtiin enemmän taklauksia, monia maalipaikkoja, intesiteetti korkeampi ja kun kulmasta maalille on lyhyempi matka ei sellaisia miinutin kulmapeli pyörityksiä juuri nähty. Tuota pelaajien taso kysymystä en oikein ymmärrä. Eilen oli tasavahvat joukkueet kentällä ja peli oli selvästi keskiverto sm-liiga ottelua tapahtuma rikkaampi. Itse tykkäsin ja utopistinen toive on, että euroopassa kaukalot kavennetaan vastaavan mittaan.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Tuota pelaajien taso kysymystä en oikein ymmärrä.
Tarkoitin sitä, että kun kapeassa kaukalossa on vähemmän tilaa ja aikaa, se kyllä näyttää hyvältä änärissä, mutta kun sinne jäälle laitetaan myös niitä ei niin loistavia pelaajia, jotka koskaan eivät änäriin asti tule pääsemään, niin se voisi muuttaa pelin aika sähläämiseksi.
 

Ojamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Fedor, sääntö 17 §
Areenalle voitaisiin ottaa samalla rysäyksellä käyttöön ns. NHL-laidat. Nykyiseen betoniseinään harva haluaa rysähtää ja siksi ei areenalla hirveästi "laidat ryskyen" taklauksia nähdä. Kunnon spagettikaukalo, niin että koko kenttä heiluu kun Ben-Amor jysäyttelee menemään. Varmasti olisi myös vapautuneempaa koko taklauspeli.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
http://www.sm-liiga.fi/arkisto/blogi/joustamattomuudesta-realismiin.html

Linkki vie J-P Vuorisen SM-liiga blogiin.

Blogissaan J-P avaa tai ainakin yrittää avata SM-liigan otteluohjelman syntyä. Mutta eittämättä mielenkiintoisin asia koko blogissa on seuraava pätkä:

-"Jonkinlainen kompromissi voitaisiin löytää myös kalenteriin ja käytyyn kansainvälistymiskeskusteluun. SM-liigassa voitaisiin aivan hyvin palata nelinkertaiseen ja 52 ottelun sarjaan ja aloittaa kausi vasta lokakuun alussa. Näin kalenteriin saataisiin väljyyttä ja varmasti parempi otteluohjelma jokaiselle seuralle. "

Kyllä siellä liigan johdossa näemmä ollana jotenkin kartalla asioista. Taitavat tietää näistä "CHL-viritelmistä" enemmänkin kuin mitä me tavalliset pulliaiset täällä, kun vähän tuossa J-P vihjailee näistä kansainvälisistä peleistä.
 

Iiro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liperin Taimi
Kyllä siellä liigan johdossa näemmä ollana jotenkin kartalla asioista. Taitavat tietää näistä "CHL-viritelmistä" enemmänkin kuin mitä me tavalliset pulliaiset täällä, kun vähän tuossa J-P vihjailee näistä kansainvälisistä peleistä.

Jännä juttu. Taitavat myös muiden alojen toimitusjohtajat tietää enemmän alansa asioista kuin mitä kertovat ulospäin, koska ovat alansa asiantuntijoita. Vuorinen taitaa olla jotenkin kartalla siitä mitä "suuri yleisö" toivoo, mutta kun asia on valitettavasti niin, että Vuorinen ei näistä asioista yksin päätä. "Tavalliset pulliaisethan" ovat kuitenkin sitä mieltä, että NHL-ottelussa Helsingissä on ehdottomasti hienompi tunnelma kuin SM-liigaottelussa Porissa ja että "näitä lisää".
 

Poro24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vuorinen sanoo tuossa, että seurat tarvitsevat 60 otteluansa pitääkseen taloutensa kunnossa (ja hankkiakseen McTavisheja, Perrinejä ja Yorkeja), eli onko näin pitkä runkosarja tosiaan seurojen oma tahto? Muistan kyllä useasti lukeneeni seurajohtajien kritisoineen järjettömiä pelimääriä.

No joka tapauksessa: se että SM-liigan toimitusjohtaja nostaa itse esiin nelinkertaisen 52 ottelun runkosarjan aiheutti pientä innostusta. Ehkä jossain kaukana tulevaisuudessa on toivoa paremmasta?
 
Eihän muuten voi olla niin, että Vuorinen päättää yksin asioista? Käsittääkseni tuollaiset asiat päättää juurikin ne liigajoukkueiden toimarit porukalla. Joukkueiden toive on, että pelataan näin paljon vaikkei valmentajat, pelaajat tai katsojat välttämättä haluaisikaan.

Itselleni aika sama, onko runkosarjassa 52 vai 60 peliä. Koko talveen sijoitettuna 4 ylimääräistä kotipeliä ei tunnu oikeastaan missään.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Vuoriselta kyllä periaatteessa ihan asiaa, mutta muutama kohta jäi vähän tuumituttamaan. Ensinäkin, kuinka paljon kalenteriin oikeasti tulee joustoa, jos kahdeksan peliä vähennettäisiin, mutta samalla otettaisiin yksi kuukausi pois? Ja kaiken lisäksi tuonna pois otettavana kuukautena on kaiketi tarkoitus sitten kuitenkin pelata jotain muita kilpailuja, eli ottelutapahtumien määrä pysyisi suhteellisen samana. Tulisiko oikeasti joustoja kalentereihin, joiden avulla voitaisiin erikoistapauksiin varautua paremmin (esim. NHL avaus Helsingissä)?

Toinen asia on tuo "kansainvälistyminen". Jos oikeasti ollaan rakentamassa eurooppalaista suurkilpailua, niin halutaanko sitä tosiaan pelata ennen kautta? Helposti tulee harjoitusturnauksen leima. Mites sellaista sitten myyt yhteistyökumppaneille? Eli se (elokuun puolivälistä syyskuun loppuun) kuusi viikkoa pitäisi mielummin ripotella pitkin kautta, vaikka viikon mittaisiin stintteihin.

Sitten vanha laulu, mutta EHT. Olisi sieltä mahdollista löytää joustovaraa? Onko sellaista edes uskallettu tosissaan yrittää? Vai onko pelkkä ajatus Gungasta ollut niin pelottava, ettei asiaa tohdita edes pohtia? Mielestäni voitaisiin mennä järjestelmään, jossa "kotiturnaukseen" saa ottaa pelaajia kaikista joukkueista, mutta kolmeen muuhun lisättäisiin rajoite. Eli Liigan joukkueet jaettaisiin kolmeen osaan ja jokainen osa saisi "vapaata" yhdestä ulkomailla pelattavasta EHT turnauksesta. Siten liigaa voitaisiin pelata rajoitetusti ulkomailla pelattavien EHT turnausten aikana ja todellisia joustoja syntyisi kalenteriin. Tällainen järjestelmä voitaisiin myös "myydä" muille EHT maille ajatuksella, että kotijoukkue vahvistuu suhteessa muihin ja siten kotivoittojen mahdollisuus nousee.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Plusmiinuksen perusteella tuolla on rankattu, ja sen jälkeen jäähyminuuttien. (vähempi parempi)

Bluesilla oli kahden ottelun jälkeen tilanne, jossa sekä Lammassaarella että Virkkusella oli tehot 1+1, +1 ja 0 jäähyminuuttia. Lampulla tuo kypärä sitten oli seuraavassa pelissä, mutta en tarkkaa syytä tiedä miksi. Hän oli tosin se pelaaja, joka sai ensin pisteet kasaan, taisi olla Bluesin kuudes maali minkä hän syötti, oli tehnyt sitä ennen yhden. Virkkunen syötti sitten Bluesin seitsemännen ja oli siis sitä ennen osunut. Ottelu oli siis TPS-Blues, minkä Blues vei 7-0.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onhan se seurajohtajien päätös että pelataan 30 kotipeliä kaudessa. Jos tuosta nyt yhtäkkiä otetaan se neljä kotimatsia pois, tekee se tuloihin sellaisen loven ettei kukaan seurapomo siihen halua lähteä. Kun pelimäärää on pikkuhiljaa kymmenen vuoden aikana saatu hilattua kymmenellä ylöspäin, ei sitä varmaan ihan helposti lähdetä kerralla pudottamaan minnekään 52 peliin.

Vuorisen pointti on varmaan siinä jos näiden kansallisten sarjojen rinnalle saadaan jonkinlainen Champions League kyhättyä. Mutta sehän ei kai näiden European Trophy-seurojen ykkösvaihtoehto ole missään vaiheessa ollut, joten miksi kelkka nyt olisi käännetty?
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
SM-liigan ajoilta valmentajatilastoja katsoin (Jääkiekkokirjasta löytyy), ja Leime meni jaetulle kolmannelle sijalle nopeimmissa potkuissa SM-liigavalmentajauran alusta lukien. Ehtona on myös se, että on täytynyt olla kauden alussa valmentaja, jotta ns. väliaikaiset päävalmentajat (esimerkkeinä mm. Pasi Räsänen Pelicansissa Kaupin ja Aravirran välissä) on saatu siivottua pois.

Koodi:
Niemi, Esko		Tappara		1984-85	11
Heikkilä, Kari		HPK		1997-98	13
Sator, Ted		Blues		2003-04	14
Leime, Heikki		TPS		2010-11	14
Kauppi, Jami		Pelicans	2005-06	16
Malinen, Kari		SaiPa		1984-85	19
Immonen, Waltteri	Jokerit		2005-06	20
Rautakallio, Pekka	Blues		1998-99	22
Pajuoja, Juha		Ässät		2006-07	23
Siren, Esa		SaiPa		1985-86	24
Lindfors, Freddy	Lukko		1996-97	24

Yhdessä seurassa lyhin kauden alusta alkanut pesti on Ismo Läntisen nimissä. Potkut Ässistä tulivat 7 ottelun jälkeen kaudella 2000-01. Hän oli kuitenkin Tapparan päävalmentajana aiemmin, joten sen takia ei ole tuossa listassa mukana.

Ja täsmennettäköön, että Bluesissa vaihdettiin molemmissa tapauksissa päävalmentaja apuvalmentajaksi ja päinvastoin, mutta joka tapauksessa Sator ja Rautakallio kuuluvat mielestäni listalle.
 
Niin ja Tapparan Petri Mattila on ihan oma lukunsa. Oli kyllä (harjoitus)kauden alkaessa päävalmentajana, mutta lähti ennen ensimmäistäkään sarjaottelua. Lähti tai sai kenkää, merkityksetöntä.

Kysytään nyt täältäkin, että kummalla on parempi voittoprosentti SM-liigassa, Sihvosella vai Leimeellä?
 

Typhooni

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Kysytään nyt täältäkin, että kummalla on parempi voittoprosentti SM-liigassa, Sihvosella vai Leimeellä?

Kyllä se ikävä kyllä niin on, että Johtavan voittoprosentti on huimasti korkeampi kuin Leimeen. Johtavalla 6/41= 14,63% ja Leimeellä 1/14= 7,14%. Jos siis tuo jatkoaikavoitto nyt yleensä voitoksi lasketaan...
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät

Welmu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Siis mikä juttu tämä virheellinen tilastointi nyt on?

1. syöttö Tuppuraisen 1-1 tasoitukseen lähti Perrinin lavasta, mutta tilastoissa syöttäjät ovat Vatanen - Välivaara, eikä virhettä ilmeisesti korjattu joukkueen toimesta pelin aikana, tai ainakaan korjaus ei ole tavoittanut sm-liiga.fi -sivustoa.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Varsinainen kysymykseni oli kuitenkin, että voiko TODELLA olla niin, että vuonna 2010, jolloin jokainen peli kuvataan monen kameran voimin, SM-liiga ei pidä tilastoja sen vertaa arvossa, että tarkistaisi niiden oikeellisuuden kuvanauhoilta? Jos näin on, en ihmettele yhtään Hiitelän lausuntoja liigajohdon välittämisen tasosta...

Ei niitä ainakaan vielä tarkisteta videolta. Kuulemani mukaan videot ollaan ottamassa käyttöön tämän kauden aikana, mutta tarkemmasta aikataulusta ei ole tietoa. Se mitä ottelun jälkeen seisoo pöytäkirjassa on se virallinen ja lopullinen mitä tilastoihin jää. Siis tällä hetkellä. Ja siis tuo tulossa oleva videotarkistuskin taitaa tarkoittaa sitä, että ne katsotaan heti pelin aikana videolta, ei enää seuraavana päivänä muutella.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Varsinainen kysymykseni oli kuitenkin, että voiko TODELLA olla niin, että vuonna 2010, jolloin jokainen peli kuvataan monen kameran voimin, SM-liiga ei pidä tilastoja sen vertaa arvossa, että tarkistaisi niiden oikeellisuuden kuvanauhoilta? Jos näin on, en ihmettele yhtään Hiitelän lausuntoja liigajohdon välittämisen tasosta...
Voi helposti olla kun on kyse jääkiekon sm-liigasta. Pieni vilkaisu liigan tilastosivuille riittää kertomaan kuluttajalle, kuinka paljon sm-liiga arvostaa tilastointia.
 

Jättikukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Florida Panthers (HIFK symp.)
Miksi SM-liiga vetää nyt hyviä pelaajia puoleensa?

Lähtökohtaisesti muun muassa Hamilton, St. Pierre, Perrin, Kreps, Rosa, Veilleux tai edes Doell eivät ole sellaisia pelaajia, jotka olisivat päätyneet SM-liigaan pari kautta sitten. Onko se vain raha, vai onko SM-liiga oikeasti niin arvostettu kansainvälisesti tällä hetkellä? Voisiko se johtua suomalaisesta valmennuksesta?
 

Al Bundy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins, Suomi
Miksi SM-liiga vetää nyt hyviä pelaajia puoleensa?

Lähtökohtaisesti muun muassa Hamilton, St. Pierre, Perrin, Kreps, Rosa, Veilleux tai edes Doell eivät ole sellaisia pelaajia, jotka olisivat päätyneet SM-liigaan pari kautta sitten. Onko se vain raha, vai onko SM-liiga oikeasti niin arvostettu kansainvälisesti tällä hetkellä? Voisiko se johtua suomalaisesta valmennuksesta?

Erittäin hyvä kysymys! Syitä on varmaan laidasta laitaan. Yksikään syy ei voi olla raha, ei edes "artisteilla".

Pari heittoa "syistä":
1. Osa palaajista haluaa vielä nosteen urallensa ja kausi Suomessa auttaisi NHL-tavoitteessa? Moni on lähtenyt Suomesta NHL:ään.
2. SM-Liigan taso on edelleen fyysisesti kova. Taitotaso ei, mut em. taitajat pärjää = nimi lehteen.
3. Ehkä tärkein, ainakin vanhemmille pelaajille: perheen olot on viimeisen päälle. Riippumatta kansalaisuudesta, kaikki on kunnossa. Jossain muussa sarjassa pelaaja on vain likainen tiskirätti.
4. Perrinin "syyn" jo moni tietääkin, ei saanut 1-way diiliä Tampaan. Tuli sitten sopimuksen mukaan Jyväskylään ainakin pariksi kaudeksi.
 
Perrinin "syyn" jo moni tietääkin, ei saanut 1-way diiliä Tampaan. Tuli sitten sopimuksen mukaan Jyväskylään ainakin pariksi kaudeksi.

Ja Perrin on tehnyt useammassakin haastattelussa erittäin selväksi, että Jyväskylässä hän on viihtynyt paremmin kuin missään urallaan ja siksi päätös oli lopulta helppo. Ja tämä lausunto on hyvä osoitus paitsi JYPin, myös SM-liigan, hyvästä kohtelusta pelaajia kohtaan. Eiköhän Suomeen ole kuitenkin keskimääräistä mukavampi tulla pelaamaan jääkiekkoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös