Yleisesti NHL:stä

  • 4 004 315
  • 14 230

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Keitäs suomalaisia varaamattomia pelaajia on tänä kesänä kutsuttu jengien deveploment leireille? Ainakin Kärppäveska Toni Eskelinen oli jossakin listassa laitettu Detroitin rosteriin. Viime vuosina muistaakseni Juha Uotila, Atte Ohtamaa ja Kai Kantola ovat ainakin saaneet kutsun varaamattomana pelaajana leireille.

Christopher Gibson ei saanut sopimusta Kingsiin, joten varaus umpeutui ja osallistuu ensi viikolla Maple Leafsin leirille.
 

Ralph

Jäsen
Tuli katsottua muutaman draftvuoden kärkipelaajat, kuinka jatkavat alkuperäisseuroissaan.

2000:
#1 Rick DiPietro, NYI -> ?
#2 Dany Heatley, ATL -> MIN
#3 Marian Gaborik, MIN -> CBJ
#4 Rostislav Klesla, CBJ -> PHX
#5 Raffi Torres, NYI -> SJS
#6 Scott Hartnell, NSH -> PHI
#7 Lars Johnsonn, BOS -> SHL?
#8 Nikita Alexeyev, TBL -> KHL?
#9 Brent Krahn, CGY -> lopettanut
#10 Mikhail Yakubov, CHI -> KHL
0/10 jatkaa hänet varanneessa seurassa

2001:
#1 Ilya Kovalchuk, ATL -> NJD
#2 Jason Spezza, OTT
#3 Alexander Svitov, TBL -> KHL
#4 Stephen Weiss, FLA -> DET
#5 Stanislav Chistov, ANA -> KHL
#6 Mikko Koivu, MIN
#7 Mike Komisarek, MTL -> CAR
#8 Pascal Leclaire, CBJ -> lopettanut
#9 Tuomo Ruutu, CHI -> CAR
#10 Dan Blackburn, NYR -> lopettanut
2/10 jatkaa hänet varanneessa seurassa

2002:
#1 Rick Nash, CBJ -> NYR
#2 Kari Lehtonen, ATL -> DAL
#3 Jay Bouwmeester, FLA -> STL
#4 Joni Pitkänen, PHI -> CAR
#5 Ryan Whitney, PIT -> ?
#6 Scottie Upshall, NSH -> FLA
#7 Joffrey Lupul, ANA -> TOR
#8 Pierre-Marc Bouchard, MIN -> NYI
#9 Petr Taticek, FLA -> KHL
#10 Eric Nystrom, CGY -> NSH
0/10 jatkaa hänet varanneessa seurassa

2000-luvun alussa ei näemmä draftin kovimmista nimistä ollut oikein seuran pysyväksi franchise-pelaajaksi. Koivu ja Spezza ovat ainoat omissa seuroissaan jatkavat.
 
Tuli katsottua muutaman draftvuoden kärkipelaajat, kuinka jatkavat alkuperäisseuroissaan.
...

2000-luvun alussa ei näemmä draftin kovimmista nimistä ollut oikein seuran pysyväksi franchise-pelaajaksi. Koivu ja Spezza ovat ainoat omissa seuroissaan jatkavat.

On tullut itsekin mietittyä miten harva pelaaja edes pelaa samassa seurassa koko uransa. Kun katsoo Wikipediasta listaa yli 1000 peliä pelanneista, näkee miten se on äärimmäisen harvinaista:
List of NHL players with 1000 games played - Wikipedia, the free encyclopedia

Kaikki käytännössä vaihtaa joukkuetta ellei ole Sidney Crosby tai Mario Lemieux. Nythän tietysti näyttää että olisi monia nuoria pelaajia jotka varmaan tulevat pelaamaan ehkä jopa koko uransa samassa joukkueessa, mutta eihän sitä tiedä mikä on tilanne 5 tai 10 vuoden päästä.

Entä jos Toews lähtee kotiin Winnipegiin ja Kane Buffaloon? No, he ovat franchise-pelaajia siihen asti kun lähtevät. Tai vuonna 2030 Steven Stamkos shokeeraa kiekkomaailmaa jättämällä Tampa Bay Lightningin 22 kauden ja 1800 pisteen jälkeen, metsästääkseen puuttuvaa Stanley Cupia.

Monet pelaajat muistetaan siitä kun olivat parhaimmillaan seurassa X tai Y, tai pelasivat siellä pitkään tai olivat voittamassa mestaruutta. Mutta 99 prosentilta löytyy muitakin seuroja joille ovat pelanneet.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mielestäni tuo kärkivarauksien kato voisi johtua siitä, että pääosin surkeat organisaatiot varaa kärjessä. Varaavat joko huteja tai sitten ajan myötä ne onnistuneetkin kärkivarauksetkin haluaa sieltä läpimädästä organisaatiosta pois, voittavaan organisaatioon. UFA-iän alentaminen on vain pahentanut tätä asiaa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Huomasin juuri että Phillyllä on tällä hetkellä enemmän cappitilaa kiinni puolustuksessaan (reilut 34 milliä) kuin hyökkäyksessään (reilut 31 milliä)! Toki tuossa on Pronger mukana, mutta lasketaan se cappiin kuitenkin, ja onhan siinä hyökkäyksen osalta Schennin bonuksia mukana. Ei taida palkkakaton aikakaudella olla vastaavaa vielä ikinä nähty, vaikka toki ennen kauden alkua tuo tilanne voi nopeasti tuosta muuttua.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
ESPN:llä mielenkiintoinen artikkeli Anthony ja Chris Stewartin taustoista. Jenkeissä on varmaan lukuisia slummista koripallotähdeksi tarinoita, tämä on vähän niin kuin kanadalainen versio.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Huomasin juuri että Phillyllä on tällä hetkellä enemmän cappitilaa kiinni puolustuksessaan (reilut 34 milliä) kuin hyökkäyksessään (reilut 31 milliä)! Toki tuossa on Pronger mukana, mutta lasketaan se cappiin kuitenkin, ja onhan siinä hyökkäyksen osalta Schennin bonuksia mukana. Ei taida palkkakaton aikakaudella olla vastaavaa vielä ikinä nähty, vaikka toki ennen kauden alkua tuo tilanne voi nopeasti tuosta muuttua.

Detroitilla saattoi olla kaudella 2005-06 enemmän kiinni puolustuksessa mitä hyökkäyksessä. Mutta en mene takuuseen tästä. Capgeekin tai nhlnumbersin laskurit ei yllä noin pitkälle, joten tarkemmista lukemista ei ole havaintoa.

Joka tapauksessa 2008 mestarijoukkueessa pakisto oli vain 500k halvempi mitä hyökkäys.

Team Overview for Detroit Red Wings (07/08) | NHLnumbers.com
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Ajattelin väsäistä tänne jatkikseen tälläisen veskareiden depth chartin osalta ja en oikein keksinyt parempaakaan ketjua. En laske mukaan tietystikään junnuissa pelaavia jannuja.

Anaheim Ducks:

1.Jonas Hiller
2.Viktor Fasth
3.Frederik Andersen
4.John Gibson
5.Igor Bobkov

Anaheimilla ehdottomasti yksi änärin parhaista tilanteista. Hiller ja Fasth pystyy kantamaan vastuun tottakai hienosti. Toki toivon, että Hiller (allekirjoittaneen suosikkiveska) nousee takaisin sille huippu tasolleen, jolla hän ei ole ihan tuon huimaus episodin jälkeen ollutkaan. On toki hyvin pelannut, mutta ei varsinkaan niin tasaisesti. Fasth toki pystyy pelaamaan hyvin. Hyvä asia myös, että Fasth voi jakaa vastuun Hillerin kanssa tarvittaessa aika 50-50. Oma veikkaus on kuitenkin, että pelit jakaantuu aikalailla 50-32 Hillerille. Farmissa Andersen alkaa olemaan jo änäri valmis kaveri ja kantanee farmissa hieman suurempaa vastuuta, kuin nuori Gibson. Gibson saa kuitenkin varmasti paljon pelejä myös, koska ehdottomasti se tulevaisuuden nro. 1. Kuitenkin hänellä ei ole takana vasta kuin yksi AHL peli, mistä ei paljoa kerrottavaa jäänyt. Sen takia hieman Andersen edellä. Bobkov myös ihan kohtuullisen lupaava kaveri, mutta jää väliinputoajan roolin Ducks organisaatiossa ja joutu tyytymään ECHL rooliin. Toki pelejä ainakin tulee.

Boston Bruins

1.Tuukka Rask
2.Chad Johnson
3.Niklas Svedberg
4.Malcolm Subban
5.Adam Morrison

Bruinsilla on melkoisen mielenkiintoinen nelikko. Rask on tottakai selkeä ykkönen ja pelanee sellaiset 65 matsia. Uskon kuitenkin, että Johnson on ihan hyvä kakkonen. Pelasihan hän ihan hyvin kuitenkin Coyotes nutussa muutaman pelin. Svedberg taas AHL:llän parhaana veskarina oli odotettavissa kakkoseksi, mutta Johnsonin yksisuuntainen soppari mielestäni kertoo, että Johnson on kauden kakkosena ja Svedberg pelaa kauden farmia vielä. Subban on sitten helppo ja ajaa Providencessa sisään ruotsalaisen varjossa ja nostaa sitten ensikauden jälkeen ykköseksi. Morrison pelaa sitten ECHL:ssä kokokauden ilman loukkaantumisia.

Buffalo Sabres

1.Ryan Miller
2.Jhonas Enroth
3.Matt Hackett
4.Nathan Lieuwen
5.Andrei Makarov
6.Connor Knapp

Miller tietenkin ykkönen, mutta voi olla, että siirtorajalla treidataan, kun viimeinen vuosi sopparista. Toki paljon riippunee Sabresin tilanteesta siinä vaiheessa ja Enrothin otteista. Ruotsin pojalle kuitenkin sovitellaan isoja saappaita mahdollisesti Millerin jälkeen. Lupaava nuori maalivahtihan hän edelleen on, joten kaikki edellytykset siihen on. Hackett sitten farmissa kantanee ykkösen vastuun ja tulevaisuudessa on eväät nousta myös ylös asti. Lieuwenin nostin Makarovin eteen sen takia, että hän pelasi jo kauden ammattikentillä ja pelasi myös muutaman ihan hyvän pelin AHL:llän puolella, joten ns. ylennys tuntuisi luontevalta. Makarov sitten isoilla minuuteilla ECHL:ssä tekee ns. viimekauden Lieuwenit. Knapp sitten jää vähälle vastuulle ja vielä ECHL:ssä, joten harmin paikka hänelle.

Calgary Flames

1.Karri Rämö
2.Joey MacDonald
3.Reto Berra
4.Joni Ortiio
5.Laurent Brossoit

Rämölle on nyt ns. se paikka. Kovat on myös paineet siinä määrin, että suoraan paluun jälkeen pitäisi ottaa ykkösen paikka. Ei hänkään kuitenkaan ole mikään varma onnistuja, mutta toki monta vuotta kokeneempi kuin viime kerralla, joten hauska katsoa miten hän onnistuu. MacDonald on sitten hieman huonossa paikassa, kun voi olla luotettava kakkonen ja onkin varmaan, mutta Flamesin kannalta varmaan ei haluaisi jättää kaikkia kolmea lupaavaa Berraa, Ortioo ja Brossoittia syömään toistensa peliaikaa. Toisin sanoen Flames ei varmaan ole suunnitellut Brossoittia Utahiin, vaikka siellä ainakin minuutteja tulee. Berraa veikkaan sitten kuitenkin ylös jos MacDonald ei esim. jatkaisi organisaatiossa. Muuten Ortio jakaa hänen kanssaan aikalailla vastuun farmissa ja Brossoit pelaa kait sitten siellä Utahissa. Ei se huono paikka ole.

Carolina Hurricanes

1.Cam Ward
2.Anton Khudobin
3.Justin Peters
4.Mike Murphy


Selvä tilanne. Ward on itseoikeutetusti ykkönen jos vaan pysyy kasassa. Khudobin taas pystyy olemaan hyvä kakkonen ja pelaamaan sen 20 matsia ainakin. Peters junnaa organisaatiossa paikallaan ja ei hänestä taida vakituiseen änäri roolin olla, joten edessä taistelua Murphyn kanssa farmissa.

Huomenna tai oikeastaan tänään laitan lisään, kun jaksan. Nyt alkaa väsyttää joten saa jäädä.
 
Viimeksi muokattu:

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Kyllähän noi kaksistaan olisi saanut aika hyvällä prosentilla torjuttua, jos olisivat menneet ihan kiinni toisiinsa ja pitäneet länget kiinni. Nythän tuo sumopainija on sijoittunut ihan väärin, ja vasen polke ei peitä maalia juuri ollenkaan.

No olishan siinäkin jäänyt se 10% tilaa maaliin. Kyllä siihen viimeiseen 10:n prosenttiin aika moni ammattilainen osaa sijoittaa veskarille joka ei käytännössä pysty reagoimaan laisinkaan. Ilmeisesti laiha kaveri ei ollut kovin suojattu sumopuvussa kun se "laukaus" jota useampaan otteeseen näytettiin oli niin lerppu, että hädin tuskin lensi ilmassa maaliin asti.
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
"No Olympic or 2013 NHL schedule announcement today. Sorry, folks."

Noin twiittaili EJ Hradek. Kestää, kestää.
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Taas kaipaan apuanne, arvon kaikentietävä raati. Onko jossain ollut näkyvillä päivämääriä, jolloin runkosarjan liput tulevat myyntiin? Onko jollain muistissa edelliskausilta vastaavaa ajankohtaa?
 
Suosikkijoukkue
Canucks
On the Forecheck -blogi on laskenut 2013-2014 otteluohjelmasta kertyvät joukkueiden lentomailit, sekä back-to-back pelien määrät.

Eniten matkustusta tulee San Joselle (57,612 mailia), kun vähimmällä pääsee New York Rangers (29,839 mailia). Selkä-selkiä San Jose pelaa puolestaan vähiten, yhdessä Coloradon ja Winnipegin kanssa 10 kappaletta. Suurin määrä tulee New Jerseylle, peräti 22 kappaletta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös