Yleisesti NHL:stä

  • 3 957 605
  • 14 115

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Glendale taxpayers threaten to torpedo Coyotes sale - The Globe and Mail

Mikähän hemmetin hässäkkä tästä on syntymässä?

Bettman has long refused to consider moving the Coyotes. Doing so now would be difficult but not impossible. But the only candidate with an arena that could be whipped into NHL shape quickly is Quebec City and Bettman has never shown enthusiasm for that move.

In some NHL circles, a more drastic solution is envisioned. The Coyotes could simply be folded, its 23 players sent to other NHL teams through a dispersal draft and the league would operate with 29 teams next season.

This would allow the NHL to collect expansion fees of $100-million or more each from Seattle and Quebec City, the top candidates for NHL teams, rather than a single relocation fee of $60-million or so for the Coyotes. That is a gain of at least $140-million.

Ei nyt mikään todennäköinen skenaario, mutta mahdollinen. Aika raju homma olisi jos joukkue draftattaisiin muihin seuroihin ja sitten tilalle tulisi uudet laajennusdraftit. Melkoista ahneutta Bettmannin suunnalta tuo olisi.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Sopimus kauteen 2020-2021
Rick DiPietro (Islanders)


Tämä on kyllä helvetin surullinen sopimus ja monet noista ovat tulevaisuudessa samallaisia taakkoja kuin DiPin sopimus. Garrison, Franzen, Bryzgalov, Lecavalier, Ehrhoff, Zetterberg ja Luongo operoivat sellasilla sopimuksilla että huhhuh. Lekakin taitaa saada viimeisestä kaudestaan vielä sitä 6-7 miljoonaa
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Viime syksynä NHL:ssä oli jonkinlainen kohu, kun ex-Thrashersin organisaation mukana Winnipegiin muuttanut Evander Kane halusi säilyttää numeronsa, jota oli kantanut pakkaskaupungin WHA-joukkueessa legendaarinen Golden Jet eli Bobby Hull. Kanella ei olisi ollut mitään virallista velvollisuutta pyytää lupaa, koska Thrashers/uusio-Jets on eri organisaatio. Joukkueen nimi on tietysti tuttu, joten siksi monet jääkiekkoa seuraavat ihmettelivät nuoren laiturin pokkaa pyytää moista. Tarinassa kävi lopulta hyvin ja Kane sai aina hymyilevältä Bobbyltä luvan pelata numerollaan.

Tämä tapaus innosti ottamaan hieman selvää, miten organisaatiot ovat kunnioittaneet jäädytettyjä numeroita muuttaessaan uudelle paikkakunnalle tai siirtyessään kaupunkiin, jossa on aiemmin ollut numeroita jäädyttänyt NHL-joukkue.

Carolina Hurricanes

Joukkue kunnioittaa valikoiden Hartford Whalersin jäädyttämiä numeroita. Gordie Howen #9 on säilynyt koskemattomana, mutta Ricky Leyn #2 ja John McKenzien #19 ovat olleet käytössä organisaation muuton jälkeen. Numero 2 on tosin sittemmin jäädytetty uudelleen Glen Wesleyn nimiin.

Colorado Avalanche

Organisaatio ei kunnioita Quebec Nordiquesin jäädyttämiä numeroita. Virallisesti ilmoittavat numerot jäädytetyiksi, mutta J.C. Tremblayn #3, Marc Tardifin #8 ja Michel Goulet'n #16 ja Peter Stastny #26 olivat käytössä viime kaudellakin. Stastnyn numeroa kantaa hänen poikansa Paul, mutta 1996-2007 sitä ehti kantaa myös Stephane Yelle ja John-Michael Liles.

Dallas Stars

Dallasissa on jätetty Minnesota North Starsin jäädyttämät #8 (Bill Goldsworthy) ja #19 (Bill Masterton) koskemattomiksi.

Minnesota Wild

Organisaatio jäädytti ensi töikseen numeron 1 faneille, mutta sen sijaan North Starsissa pelanneiden Bill Goldsworthyn, Bill Mastertonin, eikä Neal Brotenin numeroille ole herunut erityiskohtelua. Mielestäni aika erikoista, kun Bill Masterton on saanut nimensä jopa NHL-kiertopalkintoon ja Neal Broten on jonkinlainen yhdysvaltalaisen ja minnesotalaisen jääkiekon ikoni Lake Placidin ihmemiehenä.

Ottawa Senators

Alkuperäinen Senators ei jäädyttänyt yhtään numeroa, mutta uusio-Senators jäädytti heti 1927 mestarijoukkueen pelaajan Frank Finniganin numeron 8. Finnigan kampanjoi näkyvästi uuden Senatorsin synnyttämisen puolesta, mutta ehti kuolla 88-vuotiaana joitakin kuukausia ennen kotiavausta. Hänen oli suunniteltu pudottavan avauskiekko jäähän.

Phoenix Coyotes

Coyotes on jättänyt Winnipeg Jetsin jäädyttämät numerot koskemattomiksi. Bobby Hullin numeroa tosin kantoi poika Brett Hull uransa viimeisissä viidessä ottelussa syksyllä 2005.

Winnipeg Jets (2011-)

Kuten viestin alusta kävikin jo ilmi, Evander Kane otti käyttöön Bobby Hullin numeron. Sen sijaan Bryan Little ei valinnut Dale Hawerchukin numeroa 10, vaan vaihtoi numeroon 18. Hiljattain sydänkohtauksen vuoksi uutisissa ollut Brett MacLean pelasi keväällä viisi peliä Thomas Steenille jäädytetyllä numerolla 25.
 
Viimeksi muokattu:

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Phoenix Coyotes

Coyotes on jättänyt Winnipeg Jetsin jäädyttämät numerot koskemattomiksi. Bobby Hullin numeroa tosin kantoi poika Brett Hull uransa viimeisissä viidessä ottelussa keväällä 2006.

Tai siis syksyllä 2005. Hull lopetti viiden pelin jälkeen uransa, eli ihan kauden alussa. Pilkunpanemista, mutta Hull on Hull :).
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Tai siis syksyllä 2005. Hull lopetti viiden pelin jälkeen uransa, eli ihan kauden alussa. Pilkunpanemista, mutta Hull on Hull :).
Olet oikeassa, kuten esimerkiksi myös tämä Game Log kertoo. Tällä sivulla luki Brett Hullin kohdalla 2006-2006, jonka tulkitsin kevääksi 2006 sen kummemmin tarkastamatta. Kiitos korjauksesta.
 

ipaz

Jäsen
Minnesota Wild

Organisaatio jäädytti ensi töikseen numeron 1 faneille, mutta sen sijaan North Starsissa pelanneiden Bill Goldsworthyn, Bill Mastertonin, eikä Neal Brotenin numeroille ole herunut erityiskohtelua. Mielestäni aika erikoista, kun Bill Masterton on saanut nimensä jopa NHL-kiertopalkintoon ja Neal Broten on jonkinlainen yhdysvaltalaisen ja minnesotalaisen jääkiekon ikoni Lake Placidin ihmemiehenä.

Mielestäni tässä ei ole mitään ihmeellistä. Minnesota Wild on laajennusorganisaatio, joka rakentaa oman historiansa, joten ei siihen North Starsia voi sekoittaa - varsinkaan kun organisaatio jäädytettyine numeroineen Dallasissa edelleen pelaa. North Starsin organisaartion historia kuuluu Dallas Starsille, toisin kuin esim. Hartford Whalersin ja Quebec Nordiquesin tapauksissa, joissa mm. nimi, logo, värit ja seuraennätykset jäivät NHL:n tai kaupungin omistukseen ja pois muuttanut organisaatio aloitti puhtaalta pöydältä uudella paikkakunnalla.
 

Hendricks

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Stanley cupin voittaminen

Kavereitten kanssa kieliposkella veikkailtiin seuraavaa Stanley cup mestaria, ja siinä kun omaa veikkaustani mietiskelin niin ensin tuli mieleen että ei tätä voi arvata, ei sitten millään. Mutta mutta, kun asiaa miettii tarkemmin, niin cup contendereiden arvioiminen helppoa. Vaikeus tulee mielestäni siinä, kun etsitään contendereista heikkouksia ja vahvuuksia. Tulevaisuuden arvioiminen on toki vaikeaa, sillä pelaajien tulevan kauden suoritustasoa ei voi tietää. Sen takia tämä onkin ihan vain spekulointia ja veikkailua.

Tarkastellaanpa työsulkukauden jälkeisiä voittajia. Kaikilla voittajilla yhteisiä piirteitä
1) Timattinen maalivahti (pl Wings, mutta heillä oli Lidas)
2) Timattinen 1. nyrkki
3) Timattinen 1. puolustaja
4) Toimiva bottom 6
5) Ainakin 3 maalintekoon ja vaarallisuuteen kykenevää kenttää.
6) Onnea

Kuten kaikessa muussakin, tässäkin on poikkeuksia. Juurikin tuo Wingsien maalivahti peli, esimerkiksi. Aina kun voittajajoukkueessa jokin näistä ominaisuuksista puuttuu, jokin osa-alue on sitä kuuluisaa timanttistakin tasoa parempi. En väitä että Osgood olisi ollut huono, mutta ei timanttinen. Wingsien tapauksessa puolustuksen loistavuus tasoitti tilannetta.

Omaa veikkaustani miettiessäni turvauduin pudotuspeli taktiikkaan. Joukkueet, jotka täyttävät papereissani 4 seuraavista kriteereistä ovat vahvimpia suosikkejani. Mutta jos joukkue täyttää 3 kriteeriä, ja on jossain niissä erinomainen, sillä on mielestäni hyvät saumat pelata finaaleissa.

Pudotuspelit paperilla;

Erinomaisuudet lihavoitu.

1) Timattinen maalivahti

Mukana olevat joukkueet; Rangers, Pittsburgh, Philadelphia, Buffalo, Carolina, Montreal, Vancouver, St Louis, Nashville ja Los angeles


2) Timattinen 1. nyrkki
Mukana olevat joukkueet Rangers, Boston, Pittsburgh, Philadelphia, Washington, Tampa bay, Vancouver, Detroit, Chicago, San jose , Los angeles, Dallas, Anaheim ja Edmonton.

3) Timattinen 1. puolustaja

Mukana olevat joukkueet; Boston, Pittsburgh, Ottawa, Buffalo, St louis, Nashville, Chicago, Los Angeles ja Minnesota.

4) ja 5) Kokoonpanon leveys
Mukana olevat joukkueet; Rangers, Boston, Pittsburgh, Buffalo, Philadelphia, St louis, Vancouver, Nashville, Detroit, San jose ja Los Angeles.

Mielestäni jokaisen kriteerin täyttäviä joukkueita ovat Pittsburgh ja Los Angeles. Heidän takanaan contendereiksi laskisin myöskin Rangersin, Bostonin, Philadelphian, Buffalon, Vancouverin, St lousin, ja Nashvillen . Toki mitä tahansa voi tapahtua, mutta silti itse luottaisin jonkun näistä joukkueista juhlivan ensi kauden päätteeksi.Luottaisin myöskin siihen, että jokaikinen näistä joukkueista on poffeissa. Oma veikkaukseni mestariksi on Pittsburgh.

Korostan vielä sitä, että nämä arviot ovat tämän hetkisiä mielipiteitäni, jotka voivat muutta kunhan kausi saadaan liikkeelle.

Mitä mieltä olette? Agree or disagree!
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
En osaa muuten kommentoida tuota, mutta haluan kyllä korjata hiukan tuota väitettä ettei Wingsillä olisi ollut timanttista maalivahtia. Verrataanpa nyt Osgoodin tilastoja muihin lockoutin jälkeisiin voittajiin

2005-06 Cam Ward 23 GP 2.13 92.0%
2006-07 J-S Giguere 18 GP 1.97 92.2%
2007-08 Chris Osgood 19 GP 1.55 93.0%
2008-09 Marc-Andre Fleury 24 GP 2.61 90.8%
2009-10 Antti Niemi 22 GP 2.63 91.0%
2010-11 Tim Thomas 25 GP 1.98 94.0%
2011-12 Jonathan Quick 20 GP 1.41 94.6%

Kuiten kaikki näkevät, ei Cuppia ole voitettu Osgoodia paremmilla tilastoilla kuin kaksi kertaa (niistä molemmista palkintona Conn Smythe, ansaitusti toki). Tottakai Osgoodin hyvät tilastot johtuvat osin myös Red Wingsin hyvästä puolustuspelistä, mutta muistuu mieleeni mm. Blackhawksia vastaan pelattu game 5 (tosin vuodelta -09), jossa Wingsin puolustuksessa huseerasivat samaan aikaan Meech, Lebda ja Chelios. Osgood tarjosi siinäkin ottelussa Detroitille mahdollisuuden voittaa. Ymmärtääkseni ja muistaakseni en myöskään ole ainoa, joka olisi voinut -08 keväällä Conn Smythen voinut luovuttaa Ossille Zetterbergin sijaan. Väitän, että Osgoodin otettua torjuntavastuun vuoden 2008 playoffeissa, Red Wingsin maalivahtipeli nimenomaan oli timanttia. Ei yhtään vähempää.

Tuosta vielä vähän näytettä maalivahtipelistä a'la Huet ja Osgood.

E:


voi olla näinkin. Jotenkin itsellä oli mielikuva siitä että Osgoodin tilastot kertoivat enemmän juurikin Wingsin pakistosta, kuin miehestä itsestä.


Joo, olet tavallaan oikeassa. Ei Osgood koskaan ollut missään nimessä ihan liigan eliittiä, mutta 2008 ja 2009 kevään playoffit olivat kyllä Ozilta jotain aivan huikeaa.
 
Viimeksi muokattu:

Hendricks

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
voi olla näinkin. Jotenkin itsellä oli mielikuva siitä että Osgoodin tilastot kertoivat enemmän juurikin Wingsin pakistosta, kuin miehestä itsestä.
 

Apheu

Jäsen
Hendricksin tapa on kyllä aika mielenkiintoinen, mutta tässä vaiheessa ennen edes kauden alkua nii aika moista arpomista.

Siinä on niin paljon kaikkia eri tekijöitä

1) loukkaantumiset
2) valmennus
3) nuorien esiinnousu
4) yksittäisten pelaajien vire/notkahdukset
5) joukkueen henki

Lisäksi nyt sinulla oli tosi helppo nostaa Los Angeles kahden parhaan joukkoon. Mietitäänpä tilannetta vuosi sitten.
Quick&Bernier -parin olisin iskenyt NHL-keskitasoon.
1-nyrkki Kingsillä ennen kauden alkua oli myös aika keskitasoinen. Olihan Kopitar ja Richards, mutta ei mitenkää erottuva Rangersmainen ykkösnyrkki.
Doughtya ei voitu pitää timanttisena 1-puolustaja. Hän oli kova, mutta kauden mittaan hänestä tuli timanttinen.
Kokoonpanon leveys ei myöskään häikäissyt. Siitä kasvoi leveä, osittain treidilläkin mm. Carter mutta eritoten playoffseissa nousi ihan uusia kasvoja parrasvaloihin.

Ja jos totta puhutaan, niin aika samanlailla Devilsin kanssa. Kukapa olisi uskonut finalisteiksi? Että ihan sillä vaan, että vaikeaa se veikkaaminen nyt on.

Kauden mittaan eniten kasvanut ja eritoten ihan loppukaudesta/playoffsien alussa yhteen hitsautuva joukkue menee pitkälle. Ei siellä ole valmiiksi ollut aina sitä 1-pakkia. Jostakin kaverista kasvaa se liideri sinne puolustukseen. Samoin lähes kaikissa kategorioissa. Varsin leveys on niin vaikea etukäteen määritellä.

On toki helppo sanoa, että esimerkiksi tietyillä joukkueilla on huonommat ja toisilla paremmat mahdollisuudet Cupiin.

Maalivahtitilanne on yksinkertaisesti se, että maalivahdin on oltava hyvävireinen ja Cupin voittaneella maalivahdilla on pakko olla melko kova torjuntaprosentti. Tänä vuonna Phillyn ja Penguinsin sarjan edetessä tiesi että kumpi jatkoon meneekään jää aivan samantien 2-kierroksella. Maalivahtipeli tökki niin pahasti.

Jos nyt veikkaisin Stanley Cupin voittajaa, sanoisin että Buffalo Sabres vie.
Miller nostaa tasonsa takaisin, koko joukkue alisuoritti viime kauden, loppukaudesta oli osviittaa siitä mihin he oikeasti kykenevät. Kova puolustus, muutama todella alisuorittanut hyökkääjä. Leino playoffpelaajana... Täytyy sit vuoden päästä katsoa osuiko edes lähelle ;)
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Mielestäni tässä ei ole mitään ihmeellistä. Minnesota Wild on laajennusorganisaatio, joka rakentaa oman historiansa, joten ei siihen North Starsia voi sekoittaa - varsinkaan kun organisaatio jäädytettyine numeroineen Dallasissa edelleen pelaa.
Toki. Tässä kohtaa nollasta aloittaminen on tavallaan hyvinkin perusteltua, kun uusi organisaatio on jo nimessäänkin tehnyt pesäeroa North Starseihin. Riippuu vähän haluaako alleviivata Bill Mastertonin tai Neal Brotenin olleen nimenomaan North Stars-pelaajia vai Minnesotan NHL-joukkueen ylpeyksiä? North Starsin muuton ja Wildin syntymisen väliin mahtuu vain seitsemän vuotta ja kannattajien joukossa lienee monia, jotka ovat seuranneet molempia joukkueita. Minun on ainakin helppo kuvitella, että moni North Stars-fani on kääntänyt kelkkansa ja alkanut kannattaa Wildia sen sijaan, että itsepintaisesti olisi edelleen uskollinen kannattaja 1300 kilometrin päähän muuttaneelle organisaatiolle, paidassa olevalle logolle ja muutamalle Minnesotan aikaiselle seuraikonille (Modano, Hatcher). Vaikka Wild onkin itsenäinen organisaatio, kyllähän se jatkaa minnesotalaisen NHL-kiekon jatkumoa, eikä minkään urheiluseuran uskottavuudelle tee hallaa perinteet ja juuret. Tai no Ilveksen kohdalla voidaan ehkä välillä olla toistakin mieltä.

Numeroiden kunnioittamisellekin on monta vaihtoehtoa. Ei paitaa tarvitse aina sinne kattoon asti hinata, varsinkaan kun nuo pelaajat eivät ole Wildin paidassa koskaan pelanneet. Kotoisesta Ilveksestä löytyy parikin esimerkkiä: Veikko Suomisen numeroa ei ole kukaan tupsukorva käyttänyt hänen itsemurhansa jälkeen. Jyrki Lumpeen numeroa ei hänen itsensä lisäksi ole käyttänyt kukaan sen jälkeen, kun hän liittyi Ilveksen omistajien joukkoon. Myöskään Jukka Tammen numeroa ei annettu kenenkään käyttöön, vaikka sen jäädyttämisessä kesti toistakymmentä vuotta. Näinhän toimitaan monesti tulevaisuudessa jäädytettävien numeroiden osalta. Miksi ei siis myös paikkakunnan kiekkoilua suuresti edistäneen pelaajasuuruuden kohdalla, vaikka olisikin edustanut "väärää" seuraa?

North Starsin organisaartion historia kuuluu Dallas Starsille, toisin kuin esim. Hartford Whalersin ja Quebec Nordiquesin tapauksissa, joissa mm. nimi, logo, värit ja seuraennätykset jäivät NHL:n tai kaupungin omistukseen ja pois muuttanut organisaatio aloitti puhtaalta pöydältä uudella paikkakunnalla.
Eikö nimenomaan myös Hurricanes ja Avalanche vieneet Whalersin ja Nordiquesin historian mukanaan uudelle paikkakunnalle, jolla ei ole NHL-historiaa tai se niin kaukaa, että moni ei sitä enää muista? He eivät vaan halunneet kunnioittaa sitä ainakaan jäädytettyjen numeroiden kohdalla samalla tavalla kuin Dallas Stars. Vai oliko näiden joukkueiden muutossa jotain eroa Stars-organisaation muuttoon verrattuna? Jos Quebec saa lähivuosina laajennus- tai muuttojoukkueen, on mielenkiintoista nähdä, miten organisaatio toimii. Uusio-Jets lienee jonkinlainen ennakkotapaus tässä asiassa.
 

ipaz

Jäsen
Eikö nimenomaan myös Hurricanes ja Avalanche vieneet Whalersin ja Nordiquesin historian mukanaan uudelle paikkakunnalle, jolla ei ole NHL-historiaa tai se niin kaukaa, että moni ei sitä enää muista? He eivät vaan halunneet kunnioittaa sitä ainakaan jäädytettyjen numeroiden kohdalla samalla tavalla kuin Dallas Stars. Vai oliko näiden joukkueiden muutossa jotain eroa Stars-organisaation muuttoon verrattuna? Jos Quebec saa lähivuosina laajennus- tai muuttojoukkueen, on mielenkiintoista nähdä, miten organisaatio toimii. Uusio-Jets lienee jonkinlainen ennakkotapaus tässä asiassa.

Nyt piti itsekin oikein miettiä että miten nuo omistussuhteet minkäkin asian suhteen menivät, ja kyllähän se niin taitaa olla että seurojen tilastohistoria seurasi mukana Raleighin ja Denveriin. Mutta esim. Whalers-nimen ja logon käyttöoikeus ei siirtynyt Peter Karmanokselle, vaan ovat edelleen Hartford/NHL:n omistuksessa - täten Hurricanes ei voi käyttää fanituotemyynnissään Whalersin retrotuotteita. Samoin Winnipeg piti Jets-nimen, eikä Coyotesilla ole ollut siihen mitään oikeutta.

Kuitenkin Coyotes piti jäädytetyt numerot pois käytöstä ja nuo Honour-lakanat Thomas Steenille, Bobby Hullille ja Dale Hawerchukille, sekä nykyään myös Teppo Nummiselle löytyvät Jobing.com Arenalta eikä numeroita kukaan jäällä käytä. Siihen miksi Nordiques/Avalanche ja Whalers/Hurricanes pistivät jäädytetyt numeronsa uudelleen kiertoon en vastausta löytänyt. Kai se jotain vanhojen pölyjen pyyhkimistä silloin oli. Whalers muuten nosti Civic Centerin kattoon kolme numeroa lisää sen jälkeen kun seura oli myyty ja bannerit roikkuvat hallin katossa vielä tänäkin päivänä, eli ainakin tässä tapauksessa Ron Francisin, Ulf Samuelssonin ja Kevin Dineenin panosta kaupungin kiekkoilulle arvostetaan.

Jos ja kun NHL Quebeciin palaa, niin kyllä minä ainakin uskon joukkueen nimeksi tulevan taas tuttu Nordiques, koska kaupunki oikeuden nimeen omistaa. Samoinhan NFL:ssä Cleveland Brownsin muutettua Baltimoreen uusi laajennusjoukkue sai vanhan Brownsin nimen ja värit, koska niiden omistusoikeus ei Ravens-organisaatiolle siirtynyt. Itseasiassa silloin ei tainnut siirtyä mikään muu kuin pelaajat ja kaikki Brownsiin liittyvä on uuden joukkueen käytössä(?). Ja muistaakseni myös Seattle omistaa SuperSonics-nimen, logon, värit ja historian oikeudet, jos NBA joskus kaupunkiin palaa.
 
Viimeksi muokattu:

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
2) Timattinen 1. nyrkki

Bruinsilla ei ole ollut timanttista ykkösnyrkkiä sitten Joe Thorntonin kauppaamisen (ja Glenda Murrayn hyvien päivien). Muistaakseni kauppa oli ennen Stanley cupia.

Joku voi tosin väittää, että Lucic-Savvy-Kessel oli timanttinen, minun mielestäni ainoastaan hyvä, eikä ollut sekään osallinen kannukarkeloissa.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Nyt piti itsekin oikein miettiä että miten nuo omistussuhteet minkäkin asian suhteen menivät
Kiitos monen asian selventämisestä. Taalaliigan bisneskuviot välillä hämmentävät urheiluun jokseenkin romanttisesti suhtautuvaa. Jotenkin surullista, että historiaan jäävän joukkueen nimi, logo, tuoteoikeudet, tilastot, pelaajat jne. voidaan pilkkoa eri tahoille sen sijaan, että ne matkaisivat tai pysyisivät yhtenä pakettina jossain.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
1) Timattinen maalivahti (pl Wings, mutta heillä oli Lidas)

Mitä mieltä olette? Agree or disagree!

Kyllähän noita piirteitä kaikista voittajista löytyy, muttei nyt sentään kaikkia. Antti Niemeä ei kyllä voi edes mainita samassa lauseessa mm. Thomasin ja Quickin kanssa, kun puhutaan timanttisista maalivahdeista. Ei, vaikka puhuttaisiin vain pleijjareista. Kyllähän Niemellä kävi tuuri, että finaaleissa tuli vastaan ilkeästi sanottuna todellinen imuri(Leighton), joskin Philadelphialla on ollut yleisemminkin tapana tuhota niin oman, kuin vastustajankin maalivahdin torjuntatilastot...

GAA/T% playofseissa:
Niemi: 2.62/91.0%
Thomas: 1.98/94.0%
Quick: 1.41/94.6%
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Kyllähän noita piirteitä kaikista voittajista löytyy, muttei nyt sentään kaikkia. Antti Niemeä ei kyllä voi edes mainita samassa lauseessa mm. Thomasin ja Quickin kanssa, kun puhutaan timanttisista maalivahdeista. Ei, vaikka puhuttaisiin vain pleijjareista. Kyllähän Niemellä kävi tuuri, että finaaleissa tuli vastaan ilkeästi sanottuna todellinen imuri(Leighton), joskin Philadelphialla on ollut yleisemminkin tapana tuhota niin oman, kuin vastustajankin maalivahdin torjuntatilastot...

GAA/T% playofseissa:
Niemi: 2.62/91.0%
Thomas: 1.98/94.0%
Quick: 1.41/94.6%
2010 finaalit ovat aika huono verrokki, koska yhtä 2-1 peliä lukuunottamatta muissa peleissä tehtiin 7-11 maalia/peli ja kuitenkin 4/6 peleistä ratkesi yhden maalin erolla. On totta, että Niemi ei voita samalla tavalla päällään seisoen otteluita kuin esim. Thomas tai Quick, mutta keväällä 2010 on hän oli oikeasti yksi Chicagon mestaruuden merkittävimmistä tekijöistä. Siitäkin huolimatta, että pudotuspeleihin lähdettäessä häntä epäiltiin ja mestaruuden jälkeen hänen panostaan on toisinaan vähätelty. Avauskierroksen takkuisessa Nashville-sarjassa Niemi peittosi Rinteen ja toisen kierroksen sarjassa Luongon. Molemmat ovat olleet Vezina-kanditaatteja useampana vuonna. Konferenssifinaalit olivat Niemen loistonhetki, kun hän turhautti lähes yksin San Josen.

Tässä vielä Sharks-sarjan tilastot Niemen osalta:

Game 1 Blackhawks 2-1 Sharks Niemi 44/45
Game 2 Blackhawks 4-2 Sharks Niemi 25/27
Game 3 Sharks 2-3OT Blackhawks Niemi 44/46
Game 4 Sharks 2-4 Blackhawks Niemi 16/18 (Sharks johti ottelua jo 2-0)

129/136 94,9% 1,75 maalia/ottelu 34 laukausta/ottelu

Tästä vielä Niemen koko Game Log keväältä 2010.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Konferenssifinaalit olivat Niemen loistonhetki, kun hän turhautti lähes yksin San Josen.

Tietyllä tapaa on varsin ironista, että sama turhauttaminen jatkuu edelleen.

Mutta tosiaan tuo sarja Sharksia vastaan taitaa olla semmoinen juttu, että siinä meni Sharksin paras mahdollisuus Stanley Cupiin nykyisen rungon aikana.
 

Hendricks

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Bruinsilla ei ole ollut timanttista ykkösnyrkkiä sitten Joe Thorntonin kauppaamisen (ja Glenda Murrayn hyvien päivien). Muistaakseni kauppa oli ennen Stanley cupia.

Joku voi tosin väittää, että Lucic-Savvy-Kessel oli timanttinen, minun mielestäni ainoastaan hyvä, eikä ollut sekään osallinen kannukarkeloissa.

Cupin voittaneella Bruins joukkueella ei välttämättä ollut timanttinen ykkönen, vaikkakin Krecji olikin loistava. Kuten kirjoitin, jos jokin osa-alue on muita jäljessä, niin jokin osa-alue on vielä timattistakin piirun verran parempi. Tähän Bruins tosiaankin sopii, kun katsotaan hyökkäyksen leveyttä, 1.pakkia ja maalivahtia. Kaikissa muissa kategorioissa Bruins oli sen kevään paras joukkue.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Red Wingsin järjestämä Hockeytown Winter Festival sisältää kaksi viikkoa ohjelmaa, joka huipentuu uudenvuodenpäivän Winter Classiciin Detroit - Toronto.

Red Wings announce schedule of events for Winter Festival, leading up to Winter Classic | MLive.com

Winter Classic Hockeytown Winter Festival Schedule announced
The Detroit Red Wings have announced a preliminary schedule for the 2012 Hockeytown Winter Festival at Comerica Park, leading up to the Jan. 1 Winter Classic between the Red Wings and Toronto Maple Leafs at Michigan Stadium:

Dec. 15-26: Celebration of Hockey featuring amateur games, corporate outings and open skates. Information on booking ice time can be obtained by visiting DetroitRedWings.com/icetime.

Dec. 27-31: Outdoor Festival featuring interactive games, autograph signings, face painting and ice sculpture exhibits as well as musical performances and entertainment.

Dec. 27-28: Great Lakes Invitational featuring the Michigan Wolverines, Michigan State Spartans, Western Michigan Broncos and Michigan Tech Huskies.

Dec. 29: Ontario Hockey League doubleheader featuring the Windsor Spitfires vs. the Saginaw Spirit and the Plymouth Whalers vs. the London Knights.

Dec. 30: American Hockey League Game featuring the Grand Rapids Griffins and Toronto Marlies, AHL affiliates of the Red Wings and Maple Leafs.

Dec. 31: Red Wings-Maple Leafs Alumni Showdown featuring legendary players from the Red Wings and Maple Leafs.

Taitaa olla tulossa huikein jääkiekkotapahtuma, mitä ikinä on järjestetty.

EDIT:

Osa Red Wingsin Alumni-joukkueesta on julkistettu:

Chris Osgood
Mike Vernon
Joe Kocur
Dino Ciccarelli
Alex Delvecchio
Ted Lindsay
Kris Draper
Kirk Maltby
Darren Mccarty
Mickey Redmond
John Ogrodnick
Luc Robitaille
Larry Murphy
Mark Howe

Ja ilmeisesti Nicklas Lidström tullaan kutsumaan myös mukaan.
 
Viimeksi muokattu:

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Osa Red Wingsin Alumni-joukkueesta on julkistettu:

Ja Leafsiltä mukana ilmeisesti ainakin seuraavat:

Darryl Sittler
Rick Vaive
Darcy Tucker
Felix Potvin
Mike Palmateer
Kevin Maguire
Dave Andreychuk
Doug Gilmour
Wendel Clark
Curtis Joseph
Johnny Bower
Ron Ellis
Jim McKenny

Upea tapahtuma varmasti tulossa kaikkine tapahtumineen.
 

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
Osa Red Wingsin Alumni-joukkueesta on julkistettu:

Chris Osgood
Mike Vernon
Joe Kocur
Dino Ciccarelli
Alex Delvecchio
Ted Lindsay
Kris Draper
Kirk Maltby
Darren Mccarty
Mickey Redmond
John Ogrodnick
Luc Robitaille
Larry Murphy
Mark Howe

Ja ilmeisesti Nicklas Lidström tullaan kutsumaan myös mukaan.

Ikävä jos esim. nimet, Fetisov, Larionov, Yzerman ei ole mukana.. Pitää toivoa että heidät vielä saadaan tuohon listaan!
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Toimiiko muilla NHL.comin 2009 tai vanhemmat otteluhighlightit? Lista kuitenkin näyttää, että niitä olisi valittavina vuoteen 2005 asti. Minulla ei löydä kuin kolmen viimeisen vuoden pelit.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Kiitos monen asian selventämisestä. Taalaliigan bisneskuviot välillä hämmentävät urheiluun jokseenkin romanttisesti suhtautuvaa. Jotenkin surullista, että historiaan jäävän joukkueen nimi, logo, tuoteoikeudet, tilastot, pelaajat jne. voidaan pilkkoa eri tahoille sen sijaan, että ne matkaisivat tai pysyisivät yhtenä pakettina jossain.

Semmoinen yksityiskohta Hurrikaaneilla Whalersiin nähden toki on, että esim. virallisissa kausikirjoissa Whalers-historiaa kannetaan mielellään ja kunnialla mukana seuraennätysten jne. Suhteen. Mistä tuleekin mieleeni, että katsokaapa kauden 89-90 Whalers-rosteria. Ja kun miettii sitä, kuinka hyvin ko. pelaajat suoriutuivat 90-luvulla, oli tuolla pakalla kova potentiaali, joka jäi paskojen kauppojen takia hyödyntämättä.

*****

Osgoodin tilastoja huomioidessa kannattaa katsoa koko uran pudotuspelit ja etenkin ratkaisupelit. Selkä seinää vasten Osgood ei ollut mikään suurten otteluiden mies, vaan alle keskiarvon kun pelattiin ottelusarjan katkosta. Hyvä veska, mutta ennenkaikkea hyvä joukkue.

Niemeä arvostellessa kannattaa ottaa sama asia huomioon, vaikka nyt onkin vähän "skoutattu jätkä".
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Osgoodin tilastoja huomioidessa kannattaa katsoa koko uran pudotuspelit ja etenkin ratkaisupelit. Selkä seinää vasten Osgood ei ollut mikään suurten otteluiden mies, vaan alle keskiarvon kun pelattiin ottelusarjan katkosta. Hyvä veska, mutta ennenkaikkea hyvä joukkue.

Niemeä arvostellessa kannattaa ottaa sama asia huomioon, vaikka nyt onkin vähän "skoutattu jätkä".

Mistäs tämän tilaston näkee?
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Mistäs tämän tilaston näkee?

Yahoon NHL-sivustoilla muistaakseni oli kertaalleen (olikohan 2011 kevät) yksi aika perusteellinen artikkeli, kännykällä en saa sitä nyt haettua, mutta voi löytyä.

Edit: "trending topics: the case against chris osgood's hall of fame candidacy". Ryan Lambert.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös