Yleisesti NHL:stä

  • 3 960 940
  • 14 118

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
New Jersey Patrick Elias (huhujen mukaan Sutter vaihtaa kapteenia)

Tällä hetkellä Devilsillä ei ole nimettyä kapteenia. Elias on yksi vaihtoehto muutamien kandidaattien joukossa. Eliaksen ohella vahvoja ehdokkaita ovat John Madden, Colin White ja Jamie Langenbrunner.

Sutter sanoi taannoin haastattelussa, ettei hänellä ole kiirettä valita kapteenia eli alkukaudesta Devils saattaa pelata ilman kapteenia. Sutter haluaa tehdä valinnan rauhassa, koska kapteenilla on hänen joukkueessaan suuri rooli ja hän tahtoo olla varma, että kapteenin rooli sopii C:ksi valitulle, ja ettei tämä ota roolistaan liian suuria paineita.

Eli tässä palataan taas viime kauden keskusteluun siitä, onko Patrik Elias oikea valinta kapteeniksi. Patty myönsi, että hän otti kovat paineet kapteeniudesta.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Ei ole itsellänikään tapana tarttua jokaiseen pikkuasiaan, mutta tuota AWen listaa voisi vielä jatkaa vaikka kuinka. Teksti-tv:n ennakosta poimittuja letkautuksia:

Pitkän korren vei myös viime viikolla Hesari joka veti taas aikamoiset pohjat - Hockey Newsin voimasuhdearviota oli analysoitu niin että jutun otsikkona oli Koivun, Lehtisen jne. vapautuminen MM-kisoihin! Siis nyt kun kausi on alkamassa niin kyllä, on todella olennaista ja jokaisen NHL-fanin ja pelaajan mielessä kuka on tulossa MM-kisoihin...

Etenkin kun alkavat vieläpä kuukauden runkosarjan päättymisen jälkeen, joka vesittää kyllä fanaattisimpienkin maajoukkuediggareiden kaikki olennaiseen hiukan vihjaavatkin arviot...

*****

Pelasiko muuten porukka Veikkauksen mestaruus- ja konferenssimestaruusvetoja? Pistin itse rahani likoon Ottawan, Anaheimin ja Vancouverin puolesta, pelihetkellä Ottawa oli jotain 8-9, Anaheim 14+, Vancouver 33...

Mielenkiintoisin oli konferenssimestarien Päivän Pari. Jos luottaa pelkästään siihen että Lännestä voittaja on joku muu kuin Detroit tai San Jose nousi kerroin isoksi...meinaan kun Idän Ottawaa ja Pittsburghia yhdisteli Minnesotaan, Anaheimiin, Calgaryyn, ja etenkin Vancouveriin jne. nousivat kertoimet aika huikeiksi, suhteessa Detroitiin joka on loppupeleissä kuitenkin vain yksi suurista suosikeista muttei todellakaan mikään saletti.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Slovakit NHL:ssä 2007-08 osa I

Kolmannen modernin aikakauden NHL-kausi on alkamassa. Pienimmän suuren jääkiekkomaan Slovakian kansalaisia on NHL-seurojen palkkalistoilla yhteensä 31. Asetelmat edellisiin NHL-kausiin verrattuna ovat slovakkien osalta lähes samat. Vanhat tähdet pysyvät seurojensa tähtipelaajina ja uusia luottopelaajia ei tälläkään kaudella ole mitä ilmeisimmin nousemassa esiin. Viime kausi oli rikkoinainen monelle slovakille loukkaantumisten vuoksi. Vaikka Andrej Meszarosia lukuunottamtta kaikkien pelaajien kausi päättyi hyvissä ajoin ennen NHL-kauden huipunnusta, oli maajoukkueen vahvistuksien osalta tilanne vaikea. Vain kahdeksan miestä tuli vahvistamaan maata MM-Moskovaan.

Jälleen on kulunut vuosi edellisen NHL-kauden alusta ja slovakkipelaajat ovat muiden kiekkoilijoiden tapaan vanhentuneet vuoden verran. Sekä NHL-seuroille että etenkin Slovakian maajoukkueelle tilanne alkaa käydä haastavaksi. Suurimmat tähdet alkavat olla kaikki yli 30-vuotiaita ja todellisia Marian Hossan ja Marian Gaborikin tasoisia alle kolmekymppisiä ei ole näköpiirissä. Hossa on jo 28 vuotta ja Gaborikin 26-vuotias. Ottawan puolustaja Meszaros on suurin tulevaisuuden nimi 22-vuotiaana. Myös Montrealin nuori maalivahti Jaroslav Halak kuuluu tähän lahjakkaiden pelaajien harvaan ryhmään. Veteraanien pelivuodet alkavat olla kortilla ja urien lakipiste alkaa olla saavutettu.

Niin sanotuilla kakkosluokan slovakeilla on oiva mahdollisuus ottaa taas askel eteenpäin taalaliigassa. Mahdottoman suuriin harppauksiin on vaikea uskoa, mutta parin isomman pykälän tasonhyppäystä odotan Peter Budaj'lta, Milan Jurcinalta, Tomas Kopeckyltä ja Marcel Hossalta. He ovat siis jo päässeet kohtalaisen isoihin rooleihin seuroissaan. Uusista nimistä NHL-paikoista taistelevat koviten Buffalon kaksikko Andrej Sekera ja Marek Zagrapan. Philadelphian vahvistuneessa hyökköyskalustossa Stefan Ruzickan on vaikea lisätä vastuutaan, mutta liukas laitahyökkääjä on tarpeen tullen valmis kantamaan vastuun.

Hossa ja Gaborik mättävät maaleja, Demitra rakentelee

Slovakian kiekkoilun tämän hetken kaksi suurinta tähteä ovat eittämättä NHL:n parhaisiin maalintekijöihin lukeutuvat Marian Hossa ja Marian Gaborik. Molemmat miehet omaavat kyvyn tehtailla tällä kaudella 50 maalin rajan. Hossan kohdalla tämä edellyttää eniten hyviä ketjutovereita. Gaborikin osalta asian ratkaisee terveystilanne. Minnesotan polkukone menetti kymmeniä pelejä kahden viime kauden aikana loukkaantumisten takia, mutta pystyi silti tekemään maalintekijän mittapuuna pidetyn 30 maalin rajan. Gaborikin nopeus on kovinta mitä NHL:stä löytyy ja viime vuosina kehittyneet henkiset ominaisuudet ja terästäytyminen puolustuspelaamisessa nostavat Gabon arvoa entisestään. Gaborikin terveystilanteen ollessa hyvä koko NHL:n maalipörssin voitto on ulotuvilla. Viime kevään MM-kisoissa Gaborik oli Slovakian selkeästi paras hyökkääjä ja kannatteli välillä maata lähes yksin. Vastustajien puolustajille on luvassa jälleen kiireisiä iltapuhteita tällä kaudella.

Hossan haaveet 50 maalin kaudesta tyrehtyivät kuivaan runkosarjan loppuun. Thrashersin tähden vaisuutta spekuloitiin olkapäävammalla, josta ei kuitenkaan saatu konkreettisia todisteita. Hossa pelasi ensiksi kevään MM-kilpailuissa ja sitten vietti kesäloman ilman joutumista leikkauspöydälle. Viime kevät oli Hossalle joka tapauksessa heikko, mutta uuden kauden alkaessa odotukset ovat jälleen korkealla. Atlantan luotsi Bob Hartley voi halutessaan laittaa jäälle varsinaisen pelotteen, kun Hossan laituripariksi tulee Ilja Kovaltchuk. Varsinainen pelintekijä puuttuu kuitenkin Thrashersin hyökkäyskalustosta.

Gaborkille tarjoilu sentään pelaa, kun maanmies Pavol Demitra on jakamassa syöttöjä. Demitra ei yleensä ole pelannut Wildissä sentterin tonttia, vaan laitahyökkääjän paikkaa. Slovakkilaituriparin työnjako on tästäkin huolimatta varsin selvä: Gaborik viimeistelee ja Demitra tarjoilee. Demitra on kärsinyt viimeisten kausien aikana pienistä vammoista. Viime kaudella hän jotui jättämään väliin kymmenisen runkosarjapeliä. Vahvana luistelijana tunnettu Demitra karttaa yhä kovaa peliä ja vaipuu välillä pimentoon tositilanteiden tullen. Siitä leimasta Demitra ei ole koskaan päässyt irti, eikä tuskin ikinä pääsekään.

Chara ja Visnovsky jälleen seurojensa ykköspuolustajat

Slovakian kiekkoilun suurimmaksi kompastuskiveksi on muodostumassa puolustusosaston jatkuva heikkeneminen. Slovakian kaksi parasta puolustajaa Zdeno Chara ja Lubomir Visnovsky ovat jo saavuttaneet 30 ikävuoden rajan. Kolossimainen Chara on Bostonin tärkein yksittäinen pelaaja. Chara raataa lähes puolituntia ottelusta toiseen ja on korvaamaton mies etenkin omalla alueellla ja vaarallinen kaveri myös ylivoimapelissä joko viivamiehenä tai maskimiehenä. Charan kohdalla oleellista onkin, ettei miestä kuormiteta yhtään tätä enempää. Mies on välttänyt isommat loukkaantumiset, mutta hurjan urakoinnin vaarana ovat juuri vammat. Charan viisivuotisesta jättisopimuksesta Bruinsin kanssa on kulunut yksi kausi, mutta seura ei ole muuten vahvistanut peräpäätään. Se näyttää kovin haavoittuvaiselta ja Chara ei pysty yksin kannattelemaan alakertaa. Lisävahvistusten hankkiminen on odotettavaa.

Kova urakointi oli Los Angelesin ylivoiman moottorin ja pelinavaajan Lubomir Visnovskyn viimekeväisen nilkkavamman yksi osatekijöistä. Taitava ja loistavan peliälyn omaava Visnovsky joutui jättämään kevään viimeiset runkosarjapelit väliin ja samalla mies joutui MM-kisoista sivuun. Visnovsky taistelee jälleen tällä kaudella pääsystä NHL:n tehokkaimpien pakkien joukkoon. Kingisn pakiston ehdoton kiekollinen liideri pyörittää Losin ylivoimapeliä sinisellä yhdessä Rob Blaken kanssa. Peliaikaa on luvassa jälleen runsaasti, mutta modernin NHL:n yksi parhaista pakeista on yhä suurissa vaikeuksissa omalla puolustusalueella. Pystyy korvaamaan voimanpuutetta ja pehmeyttä hyvällä pelinlukutaidollaan ja sijoitumisellaan.

Stümpel ja Zednik Floridassa

Osa Slovakian maajoukkueen kokeneista hyökkääjistä löysi pelipaikkakuntansa samalta alueelta. Olkapäävammoista kärsinyt Josef Stümpel saa rinnalleen viime vuosina alamaissa olleen Richard Zednikin. Zedin siirto Floridaan on hyvä uutinen Stümpelille, sillä kaksikko on pelannut jo maajoukkueessa samassa ketjussa. Tosin Slovakian paidassa Stümpel on keskushyökkääjänä, mutta Panthersissa 35-vuotias kokenut pelimies on tahkonnut myös laitahyökkääjän postilla. Jacques Martinilla on käytettävissä monta eri variaatiota, joista ehkä todennäköisin on kuitenkin, että Stümpel on keskellä, Zednik oikeassa laidassa ja Rostislav Olesz vasemmassa. Myös Olli Jokisen ympärille rakennattava ketju, jonka laidoilla pelaisivat Stümpel ja Zednik kuulostaa mielenkiintoiselta. Martin saattaa hakea vielä alkukaudesta oikeaa konseptia, mutta slovakkikaksikko nähtäneen samassa ketjussa.

Stümpel pelasi viime kaudella parhaan NHL-seasoninsa kahdeksaan vuoteen ja samalla paransi henkilökohtaista maaliennätystään. Hyvän kauden mahdollisti hyvä terveystilanne, eivätkä koko uran reistailleet olkapäät pakottaneet Stümpelin pitämään runkosarjassa taukoa. Terveenä pysyessään hän on yhä vanhoilla päivillään 55-60 tehopisteen kunnossa. Zednikin maalihanat ovat olleet täysin tukossa eri syistä johtuen. Viime kausi oli täydellinen pannukakku kaikkine loukkaantumisine ja henkilökohtaisine ongelmineen. Ongelmien siirtyessä sivuun ja oikeiden ketjutovereiden osuessa kohdalle 30 maalin rajapyykki on realistinen vaihtoehto.

Kings kulutti dollareita Nagyyn ja Handzusiin

Los Angeles kulutti dollareita kesän siirtomarkkinoilla ja hankki tukun oivia vahvistuksia. Heidän joukossaan olivat keskushyökkääjä Michal Handzus ja laituri Ladislav Nagy. Kaksikko on pelannut jo vuosituhannen alussa yhdessä sekä St. Louisissa että Phoenixissa. Parin vuoden tauon jälkeen kaksikko on jälleen samassa joukkueessa ja ketjussa. Maajoukkuetasolla Handzus ja Nagy eivät ole päässeet maailmanmestaruusvuotta 2002 lukuunottamatta näyttämään yleisöllle yhteistyökykyään.

Nagyn ura oli kovassa nousussa useita vuosia, mutta pahat loukkaantumiset ovat hidastaneet hänen nousuaan NHL:n terävimpään kärkeen. Phoenxin tasoisessa joukkueessa viime kauden puoliväliin asti pelannut Nagy oli joukkueensa tärkein pelaaja yhdessä Shane Doanin kanssa. Menestymättömyyteen kyllästynyt Nagy sai lopulta haluamansa siirron Dallasiin vuodenvaihteen jälkeen. Siellä hän ei kuitenkaan onnistunut lähellekään odotusten mukaisesti. 25 pelissä syntyi vain 4 maalia ja pudotuspeleissä meis jäi kahteen pisteeseen. Nagyllä on vahva kokonaishyökkäyspaketti, johon kuuluvat oiva peliäly, älykkät syötöt, pehmeä kosketus keikkoon sekä nopeate kädet, mutta sitä pitäisi pystyä hyödyntämään paremmin. Nagy ei ole perinteinen maalintekijä, vaan enemmän pelintekijä. Etenkin ylivoimapelissä todella vaarallinen kaveri.

Nagy saa ketjutoverikseen maanmiehensä Handzusin. Handzus on ollut yksi NHL:n aliarvostetuimmista pelaajista koko 2000-luvun. Isokokoinen sentteri ei ole päässyt otsikoihin tehopisteillään eikä oikeastaan millään muillakaan asioilla. Handzus on todella monipuolinen sentteri, jonka poikkeuksellisena kykynä on pelata vahvasti kahdensuunnan sentterin roolia sekä rakentaa peliä. Monipuolisuus on Handzusin ehdoton vahvuus. On mielenkiintoista nähdä, vaikuttaako lähes yhden kauden pelaamattomuus Handzusin otteisiin. Handzus avasi maalitilinsä heti ensimmäisessä ottelussa Anaheimia vastaan. Viime kausí meni Handzusilta siis piloille vakavan polven ristiisidevamman takia, ja slovakki edusti Chicagoa vain kahdeksassa runkosarjakamppailussa
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Slovakit NHL:ssä 2007-08 osa II

Satan säilyttää tasonsa, Meszaros lopullisen läpimurron kynnyksellä

NY Islandersin laitahyökkääjä Miroslav Satan on säilyttänyt tehokkuutensa ja kahdella viime kaudella on kertynyt yhteensä 62 osumaa (35 ja 27). Vaikka Islanders pääsi viime keväänä niukasti pudotuspeleihin, ei saarelaisilla ole taaskaan huippusijoituksista taistelevaa ryhmää. Islandersin sisäiset myllerrykset eivät ole vaikuttaneet Satanin otteisiin ja odotettavissa on jälleen 30 maalin ja 60 tehopisteen kausi. Viime keväänä Slovakiaa MM-kisoissa vahvistanut Satan näytti menettäneensä parasta vauhtiaan ja puhtiaan. Olivatko syynä pelkästään heikohkot ketjutoverit vai alkaako luistin jo vähän painaa? Piakkoin 33 vuotta täyttävällä slovakilla ei kuitenkaan ole kovinkaan montaa huippupelivuotta jäljellä. Satanin rooli tulee alkavalla kaudella olemaan jälleen ykkös- tai kakkosketjun oikeana laitahyökkääjän ja ylivoimapeleissä viivamiehenä.

Slovakian lahjakkain nuori kiekkoilija Andrej Meszaros teki vakuuttavaa jälkeä viime kaudella Ottawan takalinjoilla vaikka ei yltänytkään aivan tuloskautensa teholukemiin. Meszaros pelasi yhdessä Wade Reddenin kanssa Sensin kakkospakkiparissa ja sai lisääntyvissä määrin vastuuuta myös ylivoimapeleissä. Lähes jokaisella jääkiekon osa-alueella tasaisen hyvä Meszaros hakee nyt lopullista läpimurtoa NHL:ään, kun vuorossa on uran kolmas NHL-kausi. Meszarosin tasoa kuvastaa hyvin se, että hän mahtuu siis neljän ensimmäisen puolustajan joukkoon Ottawan puolustusosastolla, jota pidetään yleisesti taalaliigan kovimpana. Meszaros on tarpeeksi fyysinen ja kiekkoliset kyvyt ovat riittävät. Vastuun pysyessä näin suurena, jatkuu kehitys tasaisen varmassa noususuhdanteessa.

Budaj jatkaa ykkösenä, Svatosin rooli avoin

Coloradon slovakkikaksikko Peter Budaj ja Marek Svatos lähtevät hakemaan Avanlanchelle pudotuspelipaikkaa yhden heikomman kauden jälkeen. Viime kausi oli tästä kaksikosta selkeästi suotuisampi Budaj'lle. Slovakian maajoukkueen ykkösmaalivahti valtasi ykkösvahdin paikan ja piti pahasti taantuneen Jose Theodoren statistin roolissa. Budaj aloittaa kauden ykkösenä ja jatkaa sillä paikalla säilyttämällä oman tasonsa.. Viime kausi oli todellinen läpimurto Budaj'lle. Loistavasti sujunut loppukausi nostatti Denverissä toiveita jopa pudotuspelipaikasta, mutta aivan sinne asti rahkeet eivät riittäneet. Rauhllisella tyylillä kiekkoja torjuva Budaj ei ole Kiprusoffin ja Brodeurin tasoinen torjuja, mutta slovakkivahtiin ei Coloradon menestyshaaveet tule kaatumaan, jos veräjällä nähdään viime kevään kuntoinen Budaj.

Svatosin seasonin pilasivat jatkuvat nivusvaivat. Hän oli oikeastaan kaukana huippukunnosta, sillä kipeytyneet nivuset pakottivat Svatosin jättämään muutamia runkosarjaotteluita väliin aina silloin tällöin. Nyt kolmannen NHL-kautensa aloittava Svatos pääsee aloittamaan puhtaalta löydältä, mutta vahvistuneessa Coloradossa pelipaikan valtaaminen kiekollisista ketjuista ei ole helppoa. Näin ennakkoon Svatos joutunee tyytymään kolmosketjun oikeaksi laitahyökkääjäksi. 25-vuotiaan Svatosin tilanne on sikäli vaikea, että hän tarvitsee ehdottomasti ketjun joka pystyy pelaamaan kiekollista peliä. Svatosia peluutettiin viime kaudella jopa alle 10 minuuttia ottelussa, joista ylivoima-aikaa oli yli puolet. Onko tilanne sama myös tällä kaudella? Tulokaskauden kaltaista ilotulitusta ei kannata odottaa tällä kaudella ja 20-25 maalin tekeminen lienee realistisempaa.

Tällä hetkellä Slovakian neljänneksi parhaalla puolustajalla Milan Jurcinalla on edessään äärettömän tärkeä kausi. Bostonissa paikoillaan junnannut ura kääntyi heti Washington-siirron jälkeen nousuun ja kovia peliminuutteja runkosarjan lopussa pelanneelle Jurcinalle kaavaillaan suurta roolia tämän kauden Caps-joukkueessa. Isokokoinen slovakkipakki on raameiltaan aivan riittävää NHL-tasoa, mutta seuraavien kehitysaskeleiden eteen on tehtävä töitä liikkumisen kanssa. Hurjan vedon omaava Jurcina on kiekollisena yllättävän varma, mutta syöttötarkuudessa on parannettavaa. Washingtonin ykkös-kakkospuolustaja tulevalla kaudella, vastuuta ylivoimalla ja 23-25 minuuttia per ottelu takaavat slovakkipakin oikeat avaimet nopeaan kehittymiseen.

Halak ja Marcel Hossa puhkeavat kukkaan?

Montrealin veräjällä viime kauden loppupuolella vastuun kantanut Jaroslav Halak selvisi urakastaan mallikkaasti ja loistavasti sujunut alkukausi farmissa sai jatkoa. Christobal Huet'n loukkaantumisen aikana Habsin maalivahtitilannetta pidettiin pulmallisena, mutta Halak vastasi huutoon. Lahjakas Halak tuo entisestään leveyttä kovasti vahvituneeseen slovakkivahtien ryhmään. Montrael teki selvän peliliikkeen myymällä epävarman David Aebischerin muualle ja raivaamalla Halakille tilaa kakkosvahdin rooliin. Huet on yhä selvä ykkönen, mutta Halak pystyy kaiken mennessä putkeen haastamaan ranskalaisvahdin. Terve kilpailutillanne veräjänvartijaosastolla pysyy yllä. Canadiensin maalivahtikysymyksen avoimena. Rauhallisella butterfly-tyylillä torjuva Halak saanee 25-30 ottelun verran vastuuta alkavalla kaudella. Mitään esteitä kehitykselle ei ole näköpiirissä.

NY Rangersin laiturilta Marcel Hossalta on odotettu jo useiden vuosien ajan läpimurtoa NHL:ssä. Myöskään viime kausi ei tuonut muutosta tähän. Viimeiset 20 runkosarjapeliä menivät Hossalta kuitenkin hyvin ja pisteitä syntyi mukavanlaisesti. Rangersin entisestään vahvistunut hyökkäysosasto tuo Hossalle mahdollisuuden saada loistavat ketjutoverit vierelleen. Jaromir Jagrin ketjussa slovakkia tuskin nähdään, mutta kakkosesta ja Chris Druryn viereltä pelipaikan löytyessä tehot voivat kasvaa 40 pisteen luokkaan. Selkeitä enteitä läpimurtokaudesta on näköpiirissä ja Hossalla on kaikki mahdollisuudet lyödä itsensä läpi. Vuoden 2000 Montrealin ykköskierroksen varaus on yksi mielenkiintosimmista slovakeista tällä kaudella.

Flordian jykevä peruspuolustaja Branislav Mezei on kärsinyt pahoista loukkaantumisista viime kausien aikana. Mezein kehitys on jäänyt junnaamaan paikoilleen, sillä hän on menettänyt kahden viime kauden aikana peräti 103 runkosarjan kamppailuista povi- ja olkapäävammojen takia. Yksinkertaista ja fyysistä peliä pelaava Mezei on NY Islandersin ykköskierroksen varaus vuodelta 1999. Uran alkuvaiheessa ladattuja kovia odotuksia hän ei pystne koskaan täyttämään, mutta hän on silti Panthersin kuuden pelaavan puolustajan joukossa ensi kaudella.

Kopeckyllä ja Mezeillä terveys etusijalla

Detroitin roolihyökkääjälle Tomas Kopeckylle on tarjolla tällä kaudella nelossentterin tontti. Slovakki pystyy pelaamaan myös laitahyökkääjän pelipaikkaa, mutta Robert Langin siirryttyä pois seurasta, vapautui yksi keskushyökkääjän paikka ja tällöin Kopecky olisi varsin mahdollinen ratkaisu jarruketjun sentterin tontille. Kopecky viime kausi meni pahasti pieleen solisluuvamman vuoksi, mutta slovakki palasi kaukaloon suoraan pudotuspeleihin. Detroitin johdolta on osoitettu varsin suurta luottamusta miestä kohtaan, sillä jatkosopimus saatiin aikaiseksi kesken toipilasjakson ja mukaanpääsy playoffeihin suoraan sairastuvalta kertoo paljon. Kopeckyllä on potentiaalia tehdä myös tehopisteitä. Siitä osoituksena toissakauden 72 tehopistettä Red Wingsin farmijoukkueen tärkeimpänä hyökkääjänä.

Minnesotan työmyyrä Branko Radivojevic esiintyi edukseen viime kauden lopulla ja oli keväällä Slovakian yksi parhaista hyökkääjistä Venäjän MM-kisoissa. Tehopisteillä harvoin mässäilevä Radivojevic on enemmän joukkuepelaaja ja rajusti kahteen suuntaan töitä tekevä laitahyökkääjä. Potentiaalia on kuitenkin sen verran, että myös hyökkäävämpään rooliin on eväitä. Minnesotan vahvasta hyökkäyskalustosta tilaisuutta on vaikea löytää, joten kolmos-nelosketjun rooli on tälläkin kaudella voimassa. Tasaisen varmat otteet jatkunevat runkosarjassa.

Philadelphian katastrofaalinen kausi jäi myös slovakkilaituri Stefan Ruzickan mieliin, vaikka hän ravasi jatkuvasti NHL- ja farmiseuran välillä. Otteluita kertyi molemmissa sarjoissa nelisenkymmentä. Ruzickalla on kyvyt olla hyväntasoinen laitahyökkääjä taitavine kasäineen. Kahdesta ensimmäisestä hyökkäysketjusta on turha haaveilla peliaikaa, mutta kolmosvitjaan pääsy toisi Ruzickan kyvyt paremmin esille. Viettää aikaa todennäköisesti enemmän ylhäällä kuin farmissa. 25-30 tehopisteen kauteen kaikki mahdollisuudet.

Zagrapan Sabresissa koko kauden?

Alunperin farmijoukkueisiin spekuloiduista slovakkipelaajista Buffalon Marek Zagrapan omaa parhaat mahdollisuudet pelata eniten otteluita NHL:ssä. Harjoitusotteluissa Buffalon nelossentterinä tahkonnut Zagrapan saattaa pelata koko kaudenkin ylhäällä riippuen osittain Buffalon loukkaantumistilanteesta. Zagrapan on lahjakkain slovakkisentteri vuosikausiin. Tasaisen hyvät kyvyt omaava Buffalon ykkösvaraus on näyttänyt kykynsä jo muissa Pohjois-Amerikan pienemmissä sarjoissa. Saman seuran puolustaja Andrej Sekera taistelee myös peliajasta. Hän on tällä hetkellä Sabresin puolustajahierarkiassa seitsemäntenä. Muut slovakit Milan Bartovic, Boris Valabik, Richard Stehlik, Ivan Baranka, Marek Kvapil, Stanislav Lascek, Vladimir Mihalik, Josef Balej ja Mario Bliznak esiintyvät NHL-seurojensa kokoonpanoissa korkeintaan muutaman kerran koko kauden aikana.

Luettelo slovakkipelaajista NHL:ssä 2007-08: http://keskustelu.jatkoaika.com/showthread.php?p=2006772#post2006772
 
Viimeksi muokattu:

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Pitkän korren vei myös viime viikolla Hesari joka veti taas aikamoiset pohjat - Hockey Newsin voimasuhdearviota oli analysoitu niin että jutun otsikkona oli Koivun, Lehtisen jne. vapautuminen MM-kisoihin! Siis nyt kun kausi on alkamassa niin kyllä, on todella olennaista ja jokaisen NHL-fanin ja pelaajan mielessä kuka on tulossa MM-kisoihin...
Jeps, itseänikin pisti silmään NHL-kauden ennakkojutussa (kai sieltä nyt sentään kunnon ennakkokin tulee/on tullut) että lähinnä keskitytään johonkin helvetin MM-kisoihin jo heti otsikossa. Voi kiesus olisi saanut vetäistä kirjoittajalta karjalalippis silmille!
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jeps, itseänikin pisti silmään NHL-kauden ennakkojutussa (kai sieltä nyt sentään kunnon ennakkokin tulee/on tullut) että lähinnä keskitytään johonkin helvetin MM-kisoihin jo heti otsikossa. Voi kiesus olisi saanut vetäistä kirjoittajalta karjalalippis silmille!

No, se pääotsikko oli netissä ja vain muutaman tunnin ajan. Urheilutoimitus hoitaa nettijututkin, mutta tuossa tapauksessa onlinen "siviilipuoli" halusi nähtävästi yrittää kalastella karjalaväkeä ja muuttivat sen pääotsikoksi. Heti kun huomasimme sen täällä, niin pääotsikoksi muutettiin takaisin tuo "Kanadalaislehti seuloi NHL-seuroista jyvät ja akanat". Ja kiroiltiin siinä sivussa, koska tuonkaltainen reagointi otsikointiin oli aivan ennustettavissa.

Näyttää tuo juttukin keskittyvän silti aika paljon tuohon maajoukkuepointtiin toki, minkä ymmärrän kuvottavan joitakin. Anteeksi. Mutta kyllähän siitä nyt vähän saa irti NHL-näkökulmaakin. Tylsäähän se on, mutta Hesarin lukijoista valtaosa paskat nakkaa änäristä, joten siinä mielessä ymmärrän tuon ratkaisun. Toivottavasti tilanne paranee, kunhan NHL alkaa toden teolla ja lehden "NHL-reportteri" pääsee Kanadassa vauhtiin.

Edit: Katsoin arkistosta tuon jutun paperiversiota ja siinäkin näyttää olevan pääotsikossa tuo Leijona-näkökulma. Ei tuo nyt silti niin pahalta näyttänyt, kun siinä tuodaan heti ilmi, että juttu käsittelee kanadalaislehden arviota. MM-kisoista puhuminen on silti vähän turhaa minunkin mielestäni.
 
Viimeksi muokattu:

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Toivottavasti tilanne paranee, kunhan NHL alkaa toden teolla ja lehden "NHL-reportteri" pääsee Kanadassa vauhtiin.

Pistän yv:nä osoitteen jonne voitte lähettää lentoliput. Tai sitten kirjoitan aluksi vaikka ilmaiseksi.

*****

Vetoolle kiitos slovakkijutuista. Täytyy palata kysymysten kanssa tuonne slovakkiketjuun.

*****

Edit: Kattelkaapas vapaa-ajalla näitä linkkejä:

http://www.onfrozenblog.com/2007/08/29/ice-girls-of-the-nhl/

NHL:n cheerleaderit. Vilkaisin Bostonin likkoja ja siellä on upeita kimalaisia joiden suosikkipelaajia ovat Cam Neely ja Ray Bourque, elokuvana Walk The Line. Mitä muuta elämältä kaipaa?

Suosikkipelaaja Ray Bourque, harrastuksena kickboxing. UFF!
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Tämän linkin takaa löytyy pitkä haastattelu Brent Sutterista ja hänen tiestään Devilsin valmentajaksi. Jutussa käydään läpi myös elämää lapsuuden maatilalla ja veljesten keskinäisiä suhteita.

Asiaan vihkiytyneille jutussa ei ole paljon uutta asiaa, sillä tämä on "Suttereiden tarina" tiivistettynä yhdeksi lehtihaastatteluksi.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Miten vitussa noitten nhl.comin videoiden pitäisi toimia? Mitään ei tapahdu kun klikkaan sitä Game highlightsia video portalissa.
 

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Itelläkin videot toimii, mozillalla ja media playerillä. Vähän kyllä huonosti vielä toimii: Alan katsoa jotain highlight -pätkää, niin yhtäkkiä video pomppaakin ihan loppuun.

Sit tämmönen kysymys, joka ei välttämättä niin hyvin tähän ketjuun sovi, mutten keksinyt parempaakaan. NHL.com shopista kysymys. Olisin ostamassa sieltä tyttöystävälle, joka on suuri Saku Koivu -fani, tämmöistä t-paitaa. Hinta näyttää olevan 20$ eli noin 15€. Mitä lisäkustannuksia tähän vielä tulee, kun sen tilaa, ja paljonko arvioitte lopullisen hinnan olevan?
 

costi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, #33 Timo Hirvonen
Sit tämmönen kysymys, joka ei välttämättä niin hyvin tähän ketjuun sovi, mutten keksinyt parempaakaan. NHL.com shopista kysymys. Olisin ostamassa sieltä tyttöystävälle, joka on suuri Saku Koivu -fani, tämmöistä t-paitaa. Hinta näyttää olevan 20$ eli noin 15€. Mitä lisäkustannuksia tähän vielä tulee, kun sen tilaa, ja paljonko arvioitte lopullisen hinnan olevan?
Hinnaksi tulee tuotteen hinta + postikulut Suomeen. Tulliraja on suunnilleen 45e, joten kun tilaat tuon tuotteen niin sen pitäisi tulla ihan postilaatikkoon asti parissa viikossa.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Osaisiko joku sanoa, mitkä joukkueet pelaavat ylivoimaa neljällä hyökkääjällä ja yhdellä pakilla? Ja ketkä hyökkääjät ovat siten viivamiehenä? Brian Rolston Wildissa taitaa olla ainakin.
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Osaisiko joku sanoa, mitkä joukkueet pelaavat ylivoimaa neljällä hyökkääjällä ja yhdellä pakilla? Ja ketkä hyökkääjät ovat siten viivamiehenä? Brian Rolston Wildissa taitaa olla ainakin.

Äkkiseltään tulee mieleen ainakin Atlanta Trashers ja Ilya Kovalchuk. Tai ainakin viime kaudet Kovalchukin kautta ylivoima onnistumisia viivalta on haettu, korjatkaa joku Trashers-fani jos metsään meni tämä "tieto"..
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Osaisiko joku sanoa, mitkä joukkueet pelaavat ylivoimaa neljällä hyökkääjällä ja yhdellä pakilla? Ja ketkä hyökkääjät ovat siten viivamiehenä? Brian Rolston Wildissa taitaa olla ainakin.

'Canes on pelannut jo kauan ylivoimaa ainakin neljällä hyökkääjällä. Stillmanin loukkaantuminen on tietysti sotkenut yv-koostumusta, mutta tämän vuoden koostumusten piti olla kauden alkaessa:

Justin Williams - Erik Cole - Scott Walker
Frantisek Kaberle - Matt Cullen


Ray Whitney - Rod Brind'Amour - Cory Stillman
Jeff Hamilton - Eric Staal


Eli Frank Kaberle on ainoa puolustaja yv:llä. Cullen, Hamilton ja Staal hyökkääjistä viimamiehinä.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Onhan se Puolassa syntynyt, ja kaiketi kansallisuuden edelleenkin omistaa, vaikka Kanadan riveissä on muistaakseni junnukisoja pelannut.
 

ipaz

Jäsen

Itseasiassa Wolskilla on sekä Puolan että Kanadan passit, joten ei tekstitv täysin väärässä ole. Hän on syntynyt Zabrzessa, Puolassa 1986 puolalaisille vanhemmille, mutta muutti vanhempiensa kanssa jo 2-vuotiaana ensin Saksaan ja siitä kaksi vuotta myöhemmin Ontarion Mississaugaan vuonna 1990.

NHL.com: "The 6-foot-3, 200-pounder who fled from Poland to Germany 18 years ago and then settled in Mississauga, Ontario, when he was four."
 

Marwin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Vähän sarjataulukoinnista koskevia kysymyksiä.

1. Olenko ymmärtänyt oikein, että divisioonien ykköset pääsevät konferenssinsa kolmeksi ensimmäiseksi suoraan, vaikka jollain muulla olisikin enemmän pisteitä?

2. Mikä ratkaisee tasapisteissä olevien joukkueiden sijoituksen ensimmäisenä? Entä mikä toisena jne?

EDIT: Vähän tarkensin toista kysymystä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Olet ymmärtänyt täysin oikein ja tasapisteissä ratkaisee ensimmäisenä voittojen määrä.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
1. Olenko ymmärtänyt oikein, että divisioonien ykköset pääsevät konferenssinsa kolmeksi ensimmäiseksi suoraan, vaikka jollain muulla olisikin enemmän pisteitä?

Olet ymmärtänyt oikein.

2. Mikä ratkaisee tasapisteissä olevien joukkueiden sijoituksen ensimmäisenä? Entä mikä toisena jne?

1. Voittojen lukumäärä
2. Keskinäisten ottelujen pistemäärä. Jos molemmat eivät ole pelanneet samaa määrää kotipelejä (esim. Phi-Pit x2 ja Pit-Phi vain kerran), otetaan huomioon molemmilta sama määrä kotipelejä (esimerkissä 1 molemmilta) ko. joukkuetta vastaan. Jos tasapisteissä on useampi, kuin kaksi joukkuetta lasketaan keskinäisistä peleistä saatu suhteellinen määrä pisteitä (esim. 2,54-1,03-0,75) mahdollisista ja pelimäärien ja kotiotteleluiden määriä ei huomioida.
3. Maaliero

Näin olen ymmärtänyt. Epäselvää eikö totta.

Lähde.
 

Ferris

Jäsen
Paidat menee vaihtoon?

http://www.bostonherald.com/sports/hockey/bruins/view.bg?articleid=1040306

According to sources in the B’s dressing room, Reebok has been unable to correct problems with the new jerseys introduced this season across the NHL and will replace them at the company’s expense with new uniforms made of the old materials.

Players have complained since training camp that the new jerseys, which are supposed to be lighter and allow sweat to evaporate out through the shirts, have instead trapped water inside and gotten heavier. . . .

Onko mistään muualta kuulunut samoja huhuja eli että juuri esitellyt uudet paidat menisi vaihtoon materiaalinsa puolesta?
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Hyvä homma tuo paitojen vaihto. Jos vaan toteutuu. Paljon loukkaantumisia tullut varsinkin hanskaajille uusien paitojen takia. Toivotaan että tämä siirto takaisin vanhoihin malleihin toteutuu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös