Ruvetaannx managereix ja tehdäänx vaihtoja? Kipper ei pariin vuoteen ole ollut Turcon tasoa kuin yksittäisissä peleissä, eikä Nabokov missään nimessä ole oleellisesti Turcoa parempi.Brodeur, Lundqvist, Nabokov, Biron, Kiprusoff (Luongo yleensä). Jep, piti vielä tarkistaa, ei siellä ollut Turcoa.
Niin, yleensä puhutaan runkosarjapisteistä. Ehkä se on myös jollain tapaa reilumpaa, kysykää vaikka Olli Jokiselta.Kyllähän nuo playoff-maalit näkyvät playoff-tilastoissa kun osaa katsoa, mutta mikä oikein on logiikka siinä, että kokonaisesta kiekkourasta puhuttaessa niitä ei yleensä mainita lainkaan? Nehän ne kuitenkin tärkeimpiä osumia ovat.
Täytyy myöntää heti alkuun kaksi asiaa. Ensinnäkin en ole jokaiselta joukkueelta ihan jokaista peliä nähnyt viimeisten kausien aikana ja toisekseen oman listaukseni logiikka ja johdonmukaisuus ei ehkä kaikkia uusimpia ja tiukimpia EU-direktiivejä ja normeja läpäissyt. Osan pelaajien paremmuutta vertasin hieman eri kriteereillä (aikaväleillä) kuin toisten. Esim Nabokovin kohdalla painotin selvästi tätä kautta, kun taas Bironille riitti pelkkä hyvin muistissa ollut pudotuspelisarja ja osat runkosarjasta. Kipperin ja Luongon kohdalla taas tämä kausi annettiin anteeksi pitkän välin näyttöjen ansiosta. Nabokov ei pitkässä juoksussa tosiaan ole mitenkään selvästi Turcoa parempi ollut ja Biron ei varsinkaan (päinvastoin). Pricen ja Thomasin sentään maltin olla mainitsematta!Kipper ei pariin vuoteen ole ollut Turcon tasoa kuin yksittäisissä peleissä, eikä Nabokov missään nimessä ole oleellisesti Turcoa parempi.
Martin Biron on maalivahti, joka lähti hetki sitten Buffalosta paremman veskarin tieltä ja joka pelasi kauden aikana välillä heikommin kuin Antero Niittymäki.
Turco on näillä näytöillä jäämässä NHL:n historiaan maalivahtina jonka nimi oli Marty, mutta joka EI laittanut vaimonsa siskoa.
Siinä missä Kipper on vienyt altavastaaja-joukkueensa Stanley Cupin ja World Cupin finaaliin ja osoittanut huikeaa varmuutta ja itseluottamusta on Turcolla takana vasta tältä kaudelta ensimmäiset voitetut pudotuspelisarjat, vaikka hänellä on ollut ihan toimivia ja kovia joukkueita edessään.
Jouni kirjoitti:Marty Turco taas sai vuosia kärsiä huonon playoffsvahdin maineesta. Nyt viime ja tänä keväänä hän on nostanut itsensä NHL-vahtien eliittiin fantastisilla esityksillä kovissa playoffs-taisteluissa.
Kyllä, näin on. Tässä Jounin näkemyksiä tämän vuoden pleijareista enemmänkin: "Veikkaan Dallas Starsia läntisen konferenssin voittajaksi finaaliin."Albertan Jouni on muuten viimeisin jääkiekkoekspertti, joka nostaa Turcon NHL-maalivahtien eliittiin.
Esim Nabokovin kohdalla painotin selvästi tätä kautta, kun taas Bironille riitti pelkkä hyvin muistissa ollut pudotuspelisarja ja osat runkosarjasta...Nabokov ei pitkässä juoksussa tosiaan ole mitenkään selvästi Turcoa parempi ollut ja Biron ei varsinkaan (päinvastoin).
Pakko nyt kysyä, että miksi Fabian Brunnströmistä kohistaan niin paljon tällä hetkellä? En ole tähän asti kuullut mitään tästä kaverista. Onko siis hyvin lahjakas kaveri vai onko jokin erityispiirre?
Minä siis todellakin nostin Nabokovin Turcon edellä sillä perusteella, että menneinä kausina he ovat olleet about yhtä hyviä, mutta tämän kauden runkosarjassa Nabo oli parempi. Toki Nabokovin historiastakin löytyy Turcomaisia playoffs-chokeja eli ei hänkään pitkässä juoksussa nouse Brodeur-luokkaan.Nostit siis tämän kauden perusteella Nabokovin ja tämän kauden muutaman ottelun perusteella Bironin Turcon edelle? Ja sitten muistelet Turcon muutaman vuoden takaisia romahduksia playoffeissa, kun tuohon aikaan Biron ei tainnut olla edes joukkueensa ykkösmaalivahti.
Turcon pudotuspelit 02-03, 03-04 ja 05-06 eivät vakuuttaneet. Kolme nollapeliä häviöön päättyneessä sarjassa 06-07 pari pistettä vähemmän kerännyttä vastustajaa vastaan kuulostaa jotenkin hmm. Ottawa Senatorsmaiselta (offence meant), mutta kiva jos se faneja lämmittää. Ja jos tuohon häviöön tekosyitä kaivataan niin olihan siellä kentän toisessa päässä silloin ihan oikea huippumaalivahti eli Luongo.Turco oli erinomainen viime kauden playoffeissa, ja on ollut sitä tämänkin kauden playoffeissa. Eikä nuo kaudetkaan välissä niin huonoja olleet.
Kävin tämän kevään ensimmäisellä kierroksella katsomassa ensin perjantai-illan Devils-Rangers game2:n ja sunnuntaina Bruins-Canadiens game 3:n ja molemmissa peleissä oli nyrkkitappeluita katsomoissa, ensimmäisessä useampiakin. Eivät nuo vaikuttaneet yleisestä suhtautumisestä päätelleen mitenkään ainutlaatuisilta tapahtumia olleen. Tietenkin tuolla suuressa ja kauniissa olutta sai nauttia katsomoissakin, eikä eri joukkueen faneja oltu jaoteltu mitenkään omiin katsomonosiin, joten lämminhenkinen kuittailu (kuten Martys sister in law) saattoi jossain pelin loppupuolella "hieman" mennä huonon maun puolella.Lievää väritystä, mutta ilmeisesti Philadelphian urheiluhullut ovat eliittiä niin innokkuudessa kuin idioottimaisuudessa. Vai onko vain kateellisten panettelua? Sitä jotenkin pinnallisesti ajattelee modernin NHL-ottelutapahtuman olevan katsomon käytöksen osalta suht tyylikästä, mutta sitten mä hokasin että yhteen rakennukseen kun ahdetaan 20000 ihmistä, pistetään kaksi kiihkeitä kannattajia omaavaa joukkuetta vastakkain ja hiotaan timantti vielä olut-tarjoilulla, niin todennäköisesti jossain vaiheessa sattuu ja tapahtuu! Kuinka yleisiä järjestyshäiriöt sitten ovat peleissä?
ot/Tässä vielä Unibetin kertoimet.
New York Rangers 1,35
Avangard Omsk 4,00
Mikä tahansa muu NHL seura 8,00
Kladno 15,00
Retires 15,00/ot
1995 New Jersey Devils voitti Stanley Cupin ja Albany River Rats Calder Cupin. Sitä edellistä kertaa en edes jaksa yrittää kaivella.Milloin on viimeksi (vai onko koskaan) saman organisaation joukkueet voittaneet samalla kaudella sekä NHL:n että AHL:n mestaruudet? Siis emo-seura Stanley Cupin ja sen farmi-seura Calder Cupin.
Jotenkin olisi voinut kuvitella, että juuri tynkäkaudella tuollaisen tempun tekeminen olisi ollut poikkeuksellisen vaikeata. River Rats ei kuitenkaan nähtävästi menettänyt ylös runkosarjan runkopelaajistaan kuin Sergei Brylinin. Jason Smith ja Jaroslav Modry eivät mahtuneet Devilsin pudotuspelimiehistöön, Steve Brule ja Vadim Sharifjanov tulivat junnuliigoista ja Ricard Persson Ruotsista juuri sopivasti vahvistamaan joukkuetta pudotuspeleihin.ok, kiitos tuosta. Kova saavutus jos miettii että kuinka usein NHL-joukkueet tarvitsevat ne parhaat miehet pudotuspelejen aikana omiin hommiinsa "ylös" paikkaamaan loukkaantumisia (esim Dallasilla koko nelosketju Iowasta).
[B]Ensimmäinen varaus / kierros (1992-2007):[/B]
1.: 9 kpl (Bowen, Eriksson, Golubovsky, Kuznetsov, Wallin, Fischer, Kronwall,
Kindl, Smith)
2.: 5 kpl
3.: 1 kpl
4.: 1 kpl