Yleisesti NHL:stä

  • 4 187 218
  • 14 752

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Olen aina sitä mieltä että tämän kaltaiset vertailut ovat ihan hyödyttömiä. Pelaajat kun laitetaan tässä ja nyt askiin, niin siinä nähdään se kuka on kukin aina just nyt.

Tuo on se ainut pätevä mittari minun mielestäni, koska aina muuten jää loputtomasti mahdollisuuksia spekuloida.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
EDIT: toki Lemieux ja Crosby -duo voinee joidenkin mielestä ohittaa tuon kaksikon. Mä en osaa argumentoida puolesta enkä vastaan.

Eihän tuota kaksikkoa millään mittareilla voi duoksi kutsua, kun eivät pelanneet yhdessä kuin sen 26 ottelua. Nämä duo-vertailut kun nyt yleensä koskevat samaan aikaan samassa joukkueessa pitemmän aikaa yhdessä pelanneita pelaajia, eikä tuo 26 ottelua Lemieuxin uran viime hetkillä ja Crosbyn uran alkuhetkillä millään riitä nostamaan heitä tähän keskusteluun mukaan. Toisin sanoen Crosby ja Malkin muodostavat sentteriduon, Lemieux ja Crosby eivät. Samaan tapaan kuin myöskään Eric Lindrosista ja Mark Messieristä ei voi puhua duona tällaisessa keskustelussa, vaikka pelasivat yhdessä jopa muutaman kauden ja ovat olleet NHL:n parhaita pelaajia huippuvuosiensa aikana, mutta kummankaan huippuvuodet eivät osuneet sille ajalle kun pelasivat yhdessä.

Mitä tulee Crosby/Malkin vs. Sakic/Forsberg keskusteluun, niin laitetaan hieman keskeisiä tilastoja esille:

- Crosby/Malkin ovat pelanneet yhdessä 10 kautta Pittsburgh Penguinsin riveissä. Sakic/Forsberg pelasivat yhdessä 10 kautta Quebec Nordiquesin/Colorado Avalanchen riveissä (en laske Forsbergin viimeisiä otteluita 07/08 erilliseksi kaudeksi).
- Penguins on pelannut kolmesti finaaleissa ja neljästi konferenssifinaaleissa. Avalanche pelasi kahdesti finaaleissa ja kuudesti konferenssifinaaleissa.
- Penguins on tuona aikana voittanut 2 Stanley Cupia. Avalanche niin ikään voitti tuona aikana 2 Stanley Cupia.
- Crosby on tuona aikana pelannut runkosarjassa 626 ottelua tehoilla 299+737=836. Malkin puolestaan on pelannut 644 ottelua tehoilla 295+465=760. Sakicille kertyi tuona aikana 738 ottelua tehoilla 340+538=878. Forsberg puolestaan pelasi tuolloin 588 ottelua tehoilla 217+538=755.
- Crosby on tuona aikana pelannut playoffeissa 124 ottelua tehoilla 49+88=137. Malkin puolestaan on pelannut 124 ottelua tehoilla 48+81=129. Sakicille kertyi tuona aikana 157 ottelua tehoilla 77+96=173. Forsberg puolestaan pelasi tuolloin 140 ottelua tehoilla 58+101=159.
- Runkosarjan osalta kun laittaa pelaajat järjestykseen pistekeskiarvon osalta saadaan tällainen lista:
1. Sidney Crosby 1.34
2. Peter Forsberg 1.28
3. Joe Sakic 1.19
4. Evgeni Malkin 1.18
- Playoffien osalta vastaavasti pistekeskiarvon mukaiseen järjestykseen laitettuna lista näyttää seuraavalta:
1. Peter Forsberg 1.14
2. Sidney Crosby 1.10
3. Joe Sakic 1.10 (kolmas desimaali Crosbyn eduksi)
4. Evgeni Malkin 1.04
- Penguins-kaksikolle on kertynyt seuraavat saavutukset: 4xArt Ross Trophy, 2xPlayoffien pistepörssivoitto, 3xHart Trophy, 4xLindsay Award, 2xConn Smythe Trophy, 1xCalder Trophy, 7xNHL 1st All-Star Team. Avalanche-kaksikolle kertyi seuraavat saavutukset: 1xArt Ross Trophy, 4xPlayoffien pistepörssivoitto, 2xHart Trophy, 1xLindsay Award, 1xConn Smythe Trophy, 1xCalder Trophy, 6xNHL 1st All-Star Team.

Kyllähän tuosta väittelyn saa halutessaan aikaan siitä, että kumpi kaksikko oli kovempi. Sen verran tasaiset on heidän saavutuksensa. Kovat on meriittilistat molemmilla kaksikoilla, ja toinen kaksikoista voi toki vielä jatkaa oman meriittilistansa kasvattamista.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
@Bosco tuli kyllä illalla joku täydellinen ajatuskatkos, kun yritin kiireessä päästä pätemään ennen kuin muut ehtii enkä sitten ajatellut yhtään mitä kirjoitan. Nähtävästi oli editoinnin ajatuksena vaan se, että kaksi samassa organisaatiossa esiintynyttä sentteriä täyttää määritelmän, mutta näinhän se nyt ei tietenkään ole. Hyvä minä.

HFBoardseilla melko yleinen konsensus nopeasti katsottuna taisi olla se, että Crosby-Malkin menee toisen duon edelle. Kuitenkin monet pistävät myös pelaajat järjestykseen alkaen Crosbysta, jota seuraavat järjestyksessään Sakic, Forsberg sekä Malkin. Mielestäni ihan hyvä vertaus, vaikka Sakic aivan jäätävän uran tekikin. Malkinia sekä Forsbergia voi mielestäni vertailla hyvin päittäin, kun ovat molemmat olleet peak-aikoinaan aivan pysäyttämättömiä voimia, mutta kärsineet paljon loukkaantumisista. Parin highlightin perusteella jopa aika samanlaisia pelaajiakin NHL-kaukaloissa, Malkinin nyt tunnen sattuneesta syystä hieman paremmin.

Mielenkiintoista statistiikkaa kyllä yllä, olisi hauska nähdä vertailut myös keiden kanssa kyseisen nelikko on eniten päässyt pelaamaan. Väittäisin, että Avalanchen kaksikolla oli ainakin jälkimmäisessä mestaruudessa paremmat ketjukaverit, mutta niin kuin sanoin aikaisemmin, noista vuosista muistan lähinnä sen kuinka euroja mietittiin markan tilalle.
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Mielenkiintoista statistiikkaa kyllä yllä, olisi hauska nähdä vertailut myös keiden kanssa kyseisen nelikko on eniten päässyt pelaamaan. Väittäisin, että Avalanchen kaksikolla oli ainakin jälkimmäisessä mestaruudessa paremmat ketjukaverit, mutta niin kuin sanoin aikaisemmin, noista vuosista muistan lähinnä sen kuinka euroja mietittiin markan tilalle.

Sanoisin että kokonaisuudessaan nuo duot pääsivät pelaamaan aika lailla samantasoisten laitureiden kanssa vuosien varrella, että mitään suurta eroa ei sitä kautta tule. Lähinnä sitä eroa voi hakea Avsin toisen mestaruuden ja Penguinsin tämän kevään kautta, kun Penguinsilla oli kolmen kentän taktiikka ja siten kaksi parhaimmistoon kuuluvaa laituria olivat eri kentässä, ja vastaavasti Crosby ja Malkin joutuivat kannattelemaan heikompia laitureita rinnallaan. Sakic/Forsberg eivät muistaakseni ainakaan mestaruuskausina joutuneet ihan Rustin ja Shearyn kaltaisten tulokaslaitureiden kanssa pelaamaan. Taisi Sakic pelata Hejdukin ja Tanguayn kanssa jälkimmäisenä mestaruuskautena, ja Foppa puolestaan missasi puolet playoffeista mukaan lukien finaalit. Eli Avsilla oli yksi superkenttä kasassa Sakicin ympärillä, Penguinsilla taasen kolmen tähden ympärille kasatut erilliset kentät. Hyvin erilaiset taktiikat siis. Mutta muutoin nämä Hejdukit, Tanguayt, Deadmarshit, C.Lemieuxit, Kamenskyt, Youngit vs. Nealit, Kesselit, Kunitzit, Hörnqvistit, Guerinit, Dupuisit jne. mitä heidän rinnoillaan pitempiä aikoja nähtiin, eivät nyt kovin paljoa eroa tasoiltaan mielestäni. Iginlan ja Hossan lyhyet visiitit sitten vaikka verrannollisia Selänteen ja Kariyan vuoden mittaiseen visiittiin Coloradossa. Sitten Avsilla oli pitkään ensin Ricci ja sitten Drury kolmossentterinä (vai aloittiko se uransa laiturina, en muista), Penguinsilla on nähty Staal siinä roolissa ja nyt tällä kaudella sitten Bonino laadukkaana kolmantena sentterinä.

Jos joukkuekavereita haluaa katsella niin suurin ero tullee maalinsuulta kun Avs voitti mestaruudet yhden kaikkien aikojen parhaan veskarin, Patrick Royn, ollessa johtotähtenä. Fleury ei tuolle tasolle yllä, eikä myöskään Murray tänä keväänä Royn Avs-vuosien tasolla ollut. Siinä on se selkein etu Sakicin ja Forsbergin eduksi kun otetaan joukkuekaverit huomioon.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Jos joukkuekavereita haluaa katsella niin suurin ero tullee maalinsuulta kun Avs voitti mestaruudet yhden kaikkien aikojen parhaan veskarin, Patrick Royn, ollessa johtotähtenä. Fleury ei tuolle tasolle yllä, eikä myöskään Murray tänä keväänä Royn Avs-vuosien tasolla ollut. Siinä on se selkein etu Sakicin ja Forsbergin eduksi kun otetaan joukkuekaverit huomioon.

Kaikki kunnia Kris Letangille ja kumppaneille, mutta Avalanchen toisena mestaruusvuonna puolustuksen ytimen muodosti kolmikko Rob Blake, Ray Bourque ja Adam Foote. Vaikka Bourque oli tuolloin jo vanha ja aika väsynyt, niin silti hän oli yhä erittäin hyvä pelaaja. Blake pelasi uransa parhaita vuosia ja vaikkei Foote mitään henkilökohtaisia palkintoja voittanutkaan, niin hän oli Kanadan olympiajoukkueessa 2002. "Big three".

1990-luvun loppupuolella pelattiin selvästi "fyysisempää" (kahvaavampaa ja hitaampaa) kiekkoa kuin nykyisin. Ja koska ei ollut palkkakattoa, niin Läntisen konferenssin huippujoukkueet (Detroit, Dallas, Colorado) olivat tavallaan tähtipitoisempia ja minusta syvyydeltään laadukkaampia kuin nykyiset joukkueet. Detroitilla Yzerman-Fedorov, Dallasilla Modano-Nieuwendyk ja idässä oli aivan sairaasti aliarvostettu Devilsien dynastia, joka perustui hemmetin kovaan puolustukseen ja Brodeurin maalivahtipeliin.

Minusta ennen vuotta 2004 huippujoukkueiden ja hyvien - keskinkertaisista ja huonoista puhumattakaan - joukkueiden välinen ero oli suurempi kuin nykyisin ja sikäli Sakicin ja Forsbergin oli helpompi tehdä pisteitä kuin Crosbyn ja Malkinin. Toisaalta taas nykyisin tuomarilinja on hyökkääjiä suosivampi, mikä taas helpottaa Crosbyn ja Malkinin pisteidentekoa. Itse pidän nelikosta Malkinia astetta muita heikompana ja kolmea muuta suhteellisen tasaisena triona. Ja jos puhutaan pelaajien fyysisyydestä ja vittumaisuudesta kentällä, niin Foppa oli näistä neljästä sillä saralla aivan ylivoimainen.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kappas, tuli huomattua että Winter Clasiciin on jengit valittu. Matsihan pelataan nyt St.Louisissa ja toisena osapuolena (ylläri ylläri) Chicago jälleen kerran. Noh, kai se on ihan ymmärettävää että järjestäjät haluaa pelata varman päälle ja ottavat sen yleisöä vetävän rivalry. Mutta hyvin on hiipunut mielenkiinto tohon Winter Clasiciin kun edes Jatkis ei ole tällä kellon lyömällä juttua vääntänyt asiasta eikä kukaan hihku Bluesin ketjussa asiasta.
 
Pakko sanoa, että vähän harmittavasti menee "hukkaan" se PK Subbanin 10 miljoonan lahjoitus sairaalalle seitsemän vuoden jaksolla, kun hänet kaupattiin Tennesseehen. Viime syyskuussa kerrottiin tuosta lahjoituksesta, ja 9 kuukautta myöhemmin hänet myytiin. Harmittaakohan työntää niitä rahalahjoituksen eriä kuuden vuoden ajan jonnekin missä ei enää pelaa eikä asu.

Mikähän juttu siinä on, kun kiekkoilijat aina sairaaloille lahjoittavat. Koivu, Sedinit, Subban. Lindros lahjoitti 5 miljoonaa sairaalalle josta oli itse saanut apua aivo-ongelmiin, joten se oli kyllä ymmärrettävä. Ehkä se on hyväksi pr-mielessä. Vaikka miljoonalla saisi kodittomille miljoona ateriaa tai aika monta kauraryynipaketti pakolaisleirille.

Sitä olen joskus miettinyt, että antaakohan monetkaan kiekkoilijat omista rahoistaan mitään, vai onko niin että he antavat nimensä ja läsnäolonsa, joiden avulla kerätään muilta rahaa. Mutta ainakin jotkut antaa.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Kappas, tuli huomattua että Winter Clasiciin on jengit valittu. Matsihan pelataan nyt St.Louisissa ja toisena osapuolena (ylläri ylläri) Chicago jälleen kerran. Noh, kai se on ihan ymmärettävää että järjestäjät haluaa pelata varman päälle ja ottavat sen yleisöä vetävän rivalry. Mutta hyvin on hiipunut mielenkiinto tohon Winter Clasiciin kun edes Jatkis ei ole tällä kellon lyömällä juttua vääntänyt asiasta eikä kukaan hihku Bluesin ketjussa asiasta.

Tuo Winter Classic on ollut tiedossa jo alkukeväästä, kyllä vanhoissa kausiketjuissa siitä on mainittu, molempien osapuolten tahoilta. Todennäköisesti Jatkoaikakin on tuon noteerannut.

Eipä hetkauta sen liiemmin allekirjoittanutta, mutta mikäs siinä, että rahaa liigalle tulee.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kappas, tuli huomattua että Winter Clasiciin on jengit valittu. Matsihan pelataan nyt St.Louisissa ja toisena osapuolena (ylläri ylläri) Chicago jälleen kerran. Noh, kai se on ihan ymmärettävää että järjestäjät haluaa pelata varman päälle ja ottavat sen yleisöä vetävän rivalry. Mutta hyvin on hiipunut mielenkiinto tohon Winter Clasiciin kun edes Jatkis ei ole tällä kellon lyömällä juttua vääntänyt asiasta eikä kukaan hihku Bluesin ketjussa asiasta.

Aika lailla paikallisiksi erikoistapahtumiksi nuo menneet. Kerran vuorollaan voi rahastaa överillä lipunhinnalla yhdeltä paikkakunnalta noin 15 vuoden kierrolla.

Se on varmasti joka kerta aivan hemmetin hieno tapahtuma olla paikanpäällä.

Mutta... täältä kauempaa ja töllön kautta kateltuna, ei eroa yksittäisestä runkosarjapelistä enää mitenkään, jos sääolot eivät ole poikkeukselliset. Silloin yleensä sitä surkeampi peli, mitä huonompi sää.

Enemmän kiinnotaa nämä Legendojen ottelut, niiku Detroitin edellisessä ulkoilmanpelissä vanhojen Colorado ja Wings -jermujen jälleennäkeminen. Nyt tuo Edmontonin ja Winnipegin legendojen kohtaaminen on ainakin itselleni ylivoimaisesti kiinnostavin tapahtuma. Niin huikea suomalaisedustus, ettei toista tule.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Pakko sanoa, että vähän harmittavasti menee "hukkaan" se PK Subbanin 10 miljoonan lahjoitus sairaalalle seitsemän vuoden jaksolla, kun hänet kaupattiin Tennesseehen. Viime syyskuussa kerrottiin tuosta lahjoituksesta, ja 9 kuukautta myöhemmin hänet myytiin. Harmittaakohan työntää niitä rahalahjoituksen eriä kuuden vuoden ajan jonnekin missä ei enää pelaa eikä asu.
Kyllähän tämä varmasti Subbania kirpaisee, monessakin mielessä. Silläkin on spekuloitu, että Subban teki tuon saadakseen C:n rintaansa. 10 miljoonaa on iso hinta C-kirjaimesta, mutta onhan tuo äärettömän iso kunnia olla Montréal Canadiensin kapteeni.
Mutta ainakin jotkut antaa.
Jotkut antaa, oli se syy mikä hyvänsä tai vaikka olisi useampikin. Sitä pitää arvostaa.

A Letter to my Friends at the Hospital - YouTube
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tuo Winter Classic on ollut tiedossa jo alkukeväästä, kyllä vanhoissa kausiketjuissa siitä on mainittu, molempien osapuolten tahoilta. Todennäköisesti Jatkoaikakin on tuon noteerannut.
Ok. Jotenkin noista NHL facbookin julkaisemista uutisista sain sen käsityksen että nyt vasta asia päätettiin. Alkukeväästä itsellä oli lätkänseuranassa focus vielä tossa Espoo Bluesin seuranassa, joten juttu on mennyt ohi.

Jos noita ulkoilma pelejä ois toisaan vaan se yks per vuosi niin noissa säilyis toi hohto, mutta Winter Clasicin lisäksi siellä pelataan noita Heritage Classicia ja Stadium Seriesiä niin ainakin omasta mielestä niitä on jo liikaa. Toki, onhan se hyvä että on olemassa Heritage Classic jotta myös kanadalaiset jengit saa noita tapahtumia. Ja kai ton Stadium Seriesin tarkotus on sitten se että sellaiset joukkueet joiden alueella ei sada talvisin lunta (kuten Los Angeles ja San Jose) voivat saada ulkoilmaottelun kun niille winter classicin myöntäminen sais vain faneilta myötähäpeää ja naurua.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Kyllähän tämä varmasti Subbania kirpaisee, monessakin mielessä. Silläkin on spekuloitu, että Subban teki tuon saadakseen C:n rintaansa. 10 miljoonaa on iso hinta C-kirjaimesta, mutta onhan tuo äärettömän iso kunnia olla Montréal Canadiensin kapteeni.

Kiinnostaisi tietää, kuka tuota on spekuloinut. Subbanista ei ihan äkkisältään tule mieleen sellainen mies, joka lahjoittaa 10 miljoonaa sairaalalle jonkun turhanpäisen kirjaimen takia. Tähän pätee hyvin vanha jääkiekkopiireissä käytetty sanonta: kirjain rinnassa ei tee kapteenia. Vähän niin kuin Vancouverissa oikea kapteeni oli Linden vielä senkin jälkeen kun Messier saapui koppiin. Oma veikkaus on, että Subbanin lahjoitus oli täysin pyyteetön. Aika useinhan nämä kiekkoilijat antavat taskurahoistaan hyväntekeväisyyteen, juurihan tuossa oli se metsäpalo joka tuhosi kokonaisen kaupungin Kanadassa ja sieltä kotoisin olevat pelaajat tekivät sitten lahjoituksia ja järjestivät kampanjoita ynnä muuta.

Jännä muuten nähdä, miten Montrealissa menetellään Weberin kanssa. Luovuttaako MaxPac heti käsittelyssä, vai odotteleeko siihen saakka että Weberin puheet saavat kopissa enemmän aplodeja kuin omansa. Onhan tuokin toisaalta aika kinkkinen tilanne. Crosbyn ekalla mestaruuskaudella taisi tilanne olla se, että hän todellakin iästään huolimatta oli se johtaja kopissa Guerinin ja Robertsin antaessa taustatukea, mutta onko Pacioretty sitten tuollainen Sidneyn kaltainen synnynnäinen pomomies vai jäivätkö kapteenin velvollisuudet nyt vain kauden mittaiseksi.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tähän pätee hyvin vanha jääkiekkopiireissä käytetty sanonta: kirjain rinnassa ei tee kapteenia. Vähän niin kuin Vancouverissa oikea kapteeni oli Linden vielä senkin jälkeen kun Messier saapui koppiin.
Aiheeseen liityen Gretzky on sanonut että ei koskaan tuntenut olevansa Oilersin kapteeni vaikka C oli rinnassa vaan se oli oikeasti Messier.

Jännä muuten nähdä, miten Montrealissa menetellään Weberin kanssa. Luovuttaako MaxPac heti käsittelyssä, vai odotteleeko siihen saakka että Weberin puheet saavat kopissa enemmän aplodeja kuin omansa.
Antoivat Weberille A:n näin ensi alkuun.
 
. Subbanista ei ihan äkkisältään tule mieleen sellainen mies, joka lahjoittaa 10 miljoonaa sairaalalle jonkun turhanpäisen kirjaimen takia.
Vielä kun pelaajat joutuu maksamaan niin paljon veroja siellä Montrealissa, niin ei tarvitsisi välttämättä lahjoittaa mitään. Toisaalta Subban säästää paljon rahaa tuon siirron ansiosta, kun Tennesseessä on NHL-markkinoiden alhaisin verotus. Ellei hän sitten ole kirjoilla jossain kotiseudullaan Ontariossa, jossa on myös korkeat verot.
 

Lobotomovski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olisiko ollut kuitenkin niin, että 10M tulee Subbanin nimeä kantavalta säätiöltä, ei mieheltä itseltään. Toki lahjoittaa osan, jonka jälkeen rahaa kerätään miehen nimeä kantavilla hyväntekeväisyystempauksilla jne. Kun huomioidaan lahjoituksen verovähennyskelpoisuus, lienevät todelliset kustannukset Subbanille paljon pienemmät kuin 10M.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Koskas ne training campit alkaa ja ruvetaan ratkomaan sitä että ketkä avaa kauden NHL:ssä?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Koskas ne training campit alkaa ja ruvetaan ratkomaan sitä että ketkä avaa kauden NHL:ssä?

Kuukauden päästä. Vancouver vetää leirit seuraavasti:

• Young Stars Tournament – Penticton, Sept. 16-19
• Training Camp – Whistler, Sept. 22-26

Siinä on varmaan joukkueiden kohdalla jotain eroja, mutta suurinpiirtein samaan aikaan noi pitää järjestää.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Juu, no onhan noihin sitten vielä aikaa.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
En löytänyt hakutoiminnolla, joten kysytään täältä. Onko kukaan ollut niin noheva, että on laskenut miltä NHL:n runkosarja näyttäisi viime kauden osalta, jos pisteet jaettaisiin eurooppalaiseen tyyliin?

Saa nähdä milloin NHL siirtyy myös eurooppalaiseen pistelaskujärjestelmään. Itse ainakin kannattaisin tätä.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
En löytänyt hakutoiminnolla, joten kysytään täältä. Onko kukaan ollut niin noheva, että on laskenut miltä NHL:n runkosarja näyttäisi viime kauden osalta, jos pisteet jaettaisiin eurooppalaiseen tyyliin?

Saa nähdä milloin NHL siirtyy myös eurooppalaiseen pistelaskujärjestelmään. Itse ainakin kannattaisin tätä.

Sivusto hockeystandings.info (Current Standings | HockeyStandings) tarjoaa monenlaistakin erilaista pistelaskusysteemiä.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
En löytänyt nopeasti ketjua matsilipuista, joten täräytän pari kysymystä tähän.

Reissu New Yorkiin edessä ja reissun aikana pelattaisiin tuo kaudenavaus Rangers-Islanders 13.10. Rangersin sivuilla lukee, että yksittäisten matsien liput tulee myyntiin syyskuussa. F5 on ollut ahkerassa käytössä, mutta toistaiseksi lippuja vielä pihdataan.

Googlettamalla löysin viime kauden osalta tietoja, missä kerrottiin avausmyyntipäiväksi 18.9 ja ennen sitä oli erilaisia prepurchase mahdollisuuksia. Nyt en ole tuollaisiin törmännyt.

Onko jollain kokemusta/tietoa tarkemmin Rangersin lipuista? Myynti on kovaa käynnissä jo jälleenmyyntimarkkinoilla ja hinnat on - yllätys yllätys - suolaiset. Kannattaisiko odotella varsinaiseen myyntiin vai onko siellä enää mitään myytävää? Tietääkö joku jotain jäsenyyttä, millä saisi etuoikeuden ostoon? Viime kaudella tämmöinen oli, mutta niin kuin jo kirjoitin, nyt en ole semmoiseen törmännyt.

Sen verran kiinnostaa tuo peli, että viimehetken hankintaan ei lippuja uskalla jättää.

Tattis jo etukäteen,

Gaizka
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Onko jollain kokemusta/tietoa tarkemmin Rangersin lipuista? Myynti on kovaa käynnissä jo jälleenmyyntimarkkinoilla ja hinnat on - yllätys yllätys - suolaiset. Kannattaisiko odotella varsinaiseen myyntiin vai onko siellä enää mitään myytävää? Tietääkö joku jotain jäsenyyttä, millä saisi etuoikeuden ostoon? Viime kaudella tämmöinen oli, mutta niin kuin jo kirjoitin, nyt en ole semmoiseen törmännyt.
Ei Rangersin runkosarja-peliin lipun saaminen mikään vaikea tehtävä ole. En jaksa uskoa, että TickerMasterinkaan yksittäisiä lippuja myytäisiin loppuun mitenkään minuuttiaikataululla, mutta vaikka myytäisiinkin niin netti on pullollaan palveluita, joissa kausikorttilaiset ja muut yksityiset voivat myydä tarpeettomia lippujaan. Tuollaisiin pelehin on tarjolla helposti parikinsataa lippua eli voi valita mistä haluaa melko vapaasti. Toki mukana on myös skalppeeraajia, mutta tarjontaa on kuitenkin niin paljon että ihan järkevillä hinnoilla lippuja saa. Näitä palveluita on ovat mm TickPick ja StubHub, mutta muitakin löytyy. Siinä ei mitään voita, että hätäilee vaan odottelee ihan rauhassa että liput tulevat tarjolle, sillä tarjonta laskee hintoja.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Ei Rangersin runkosarja-peliin lipun saaminen mikään vaikea tehtävä ole. En jaksa uskoa, että TickerMasterinkaan yksittäisiä lippuja myytäisiin loppuun mitenkään minuuttiaikataululla, mutta vaikka myytäisiinkin niin netti on pullollaan palveluita, joissa kausikorttilaiset ja muut yksityiset voivat myydä tarpeettomia lippujaan. Tuollaisiin pelehin on tarjolla helposti parikinsataa lippua eli voi valita mistä haluaa melko vapaasti. Toki mukana on myös skalppeeraajia, mutta tarjontaa on kuitenkin niin paljon että ihan järkevillä hinnoilla lippuja saa. Näitä palveluita on ovat mm TickPick ja StubHub, mutta muitakin löytyy. Siinä ei mitään voita, että hätäilee vaan odottelee ihan rauhassa että liput tulevat tarjolle, sillä tarjonta laskee hintoja.

Kiitos kommenteista. Olen luottavainen, että liput saadaan, mutta kun haluaa parasta ja hyvään hintaan, se on se ongelma. Tällä hetkellä jälleenmyyntimarkkinoiden hinnat on tosi kovia ja just sitä mietin, että kannattaako nyt ostaa sieltä vai odottaa normi myyntin alkua. Viestistäsi rohkaistuna, jäämme odottelemaan.

Islanders-Sharks-peliin on liput jo hanskassa. Pitkälle sivulle yläkatsomon alariveille ja á hinta hieman yli 40$. Halpaa ku saippua.
 
Toki mukana on myös skalppeeraajia, mutta tarjontaa on kuitenkin niin paljon että ihan järkevillä hinnoilla lippuja saa.

Tuossa mendietan viestissä mainittiin kauden avaus ja Islanders vastustajana. Kuulostaa minusta sellaiselta yhdistelmältä, että aika ronskin summan saa maksaa joka tapauksessa, jos kohtalaiset paikat tuohon peliin haluaa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tuossa mendietan viestissä mainittiin kauden avaus ja Islanders vastustajana. Kuulostaa minusta sellaiselta yhdistelmältä, että aika ronskin summan saa maksaa joka tapauksessa, jos kohtalaiset paikat tuohon peliin haluaa.
En ole kauden avauksessa koskaan ollut eli siinä mielessä mutua, mutta ajatukseni on, että kun siihen on vielä kuukauden päivät niin en usko että paikalliset sinne tässä vaiheessa hirveää ryntäystä aiheuttavat. Heillä on kuitenkin se 40+ mahdollisuutta nähdä omaa joukkuettaan kaupungissa.

Olen joskus Rangersin pudotuspeliin ostanut liput vielä pelipäivänäkin ihan TicketMasterista ja harvinaisia ovat pelit joihin lippujen saanti olisi oikeasti vaikeaa. Toki paikallispeli varmasti hintatasoa nostaa. Uskon että alle satasen pääsee, mutta takuuta en voi antaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös