Tämäkin on totta. Liigassa ei enää uskalleta taklatakkaan kunnolla kun jokaisesta tilanteesta jos vastustaja loukkaantuu lentää ulos. Linjurit hyppii tappeluiden väliin kuin teräsmiehet ja sekin kiva on viety pois. En tykkää alkuunkaan. 90-luku miksi et palaa...Kukkahattutätien pelko on vienyt tunteen pelistä, mutta tädit eivät olekaan täyttäneet katsomoita. Mikä yllätys! Jääkiekkokuluttajalle jäi HMV tuote.
Liigassa kukaan ei yltänyt Allsvenkanin Malmön yleisömäärään 6400 katsojaa, sarjassa on kilpaurheilu ja tavoitteellisuus läsnä. Ja se näkyy myös katsojakeskiarvossa 3420 katsojaa/per ottelu.
Joo, Malmö onkin oikein loistava esimerkki viime vuosilta, miten homma pitäisi hoitaa, hymiö.
..viesti..
Voi olla toki henkilökohtainen mielipiteesi, että CHL:n voitto olisi kotimaan pääsarjan mestaruutta tärkeämpi/hienompi/merkittävämpi, mutta ihan huumorin puolellehan tuo menee, jos asiaa laajemmin lähtee faneilta kyselemään.
Enpä usko, että löytyy kovin montaa suomalais- tai ruotsalaisseuran fania, jotka tuohon toistaiseksi täysin merkityksettömään pyttyyn vaihtaisivat oman pääsarjan mestaruuden.
Toisaalta tuolla äänestyspalstalla kuitenkin noin kolmasosa piti CHL:ää kovempana kuin Liigaa. Tässä ei ole mukana rivikatsojat, jotka saattavat ajatella että EM merkitsee enemmän kuin SM...
Tyhjät tynnyrit kolisevat kovimmin, se on tällä palstalla moneen kertaan huomattu. CHL:n kohdalla yleisön innostus ei ole toistaiseksi ollut kovinkaan suurta.
Erku tykkää vertailla noita viime kauden määriä, niin miksen minäkin.
La 16.11.2013, HPK - Jokerit, 4128
La 18.10.2014, HPK - Sport, 4121
Jokereiden lähdön myötä Hämeenlinnastakin katoaa seitsemän katsojaa. Kyllä se KHL on kova peikko, vie tuhkatkin pesästä.
Ja sitten kun huomoidaan Jokereiden vaihtuminen Sporttiin, jonka vaikutus Liigan kokonaisyleisömäärään on aivan kiistaton ja myös täysin poikkeuksellinen verrattaessa muissa sarjoissa tapahtuneisiin muutoksiin nähden niin huomataan, ettei 13 liigajoukkueen yleisömäärien putoaminen ole mitenkään poikkeuksellisen suurta. Se on luultavasti korkeintaan n. 10% kuten Veikkausliigalla ja Superpesiksellä. Se on se sama 10% joka näkyy muussakin muussakin viihdepalvelujen kulutuksessa. En jaksa edes nähdä vaivaa laskeakseni täsmällistä lukua.Nyt on Toni Lötjönen twitterin puolella harjoittanut vertailua suurimpien kotimaisten palloilusarjojen yleiesömäärien suhteen siten, että miten ne ovat muuttuneet suhteessa viim vuoteen. Vähemmän yllättäen Mestis on ykkösenä tässä ja Liiga kakkosena, harmi vain, että negatiivisessa mielessä. Mestiksessä yleisömäärät ovat pudonneet 27 prosenttia viime kaudesta ja Liigassa 13 prosenttia. Superpesiksessä ja Veikkausliigassa määrät putosivat kymmenen prosenttia. Sen sijaan Korisliigassa, lentiksen mestaruussarjassa ja futiksen ykkösdivarissa yleisömäärissä on tapahtunut selvästi positiivista kehitystä. Siellä ei vissiin taloustilanne näy. Myös salibandyliiga on marginaalisesti kyennyt lisäämään yleisömääriään.
Lentopallon ja koriksen alunperin hyvin matalien yleisömäärien nousu onkin varmasti kiistaton osoitus siitä, ettei taloustilanne vaikuta. Nousu ei missään tapauksessa selity maajoukkueiden arvokisoihin osallistumisen luomalla buumilla. Paremmassakaan taloudellisessa tilanteessakaan noiden lajien yleisömäärät eivät olisi olisi nousseet yhtään enempää?
Harmillista kyllä kun pitäisi kovin tarkkaan miettiä mitä sanoja käyttää, ettei jää saivartelun mahdollisuuksia. Täsmennän: MM-kisoihin osallistumisella. MM-kisat pikkusen eri juttu kuin EM-kisat. Koripallossa Suomi ei ole MM-kisoissa pelannut koskaan aiemmin ja lentopallossa viimeksi vuonna 1982. Jokavuotista siis.Jos et sattunut tietämään, niin nuo molemmat osallistuivat arvokisoihin myös vuosi sitten syksyllä ja samaa buumia oli silloinkin. Tuolloin se ei juurikaan realisoitunut yleisömääriin kansallisessa sarjassa, mutta nyt näyttää käyneen toisin ja nousua tapahtuu, taloustilanteesta huolimatta.
Mihin arvokisoihin miesten koripallomaajoukkue muuten osallistui viime syksynä?
Minun on vaikeaa uskoa, että jääminen häntäjoukkoihin MM-kisoissa nostattaa kovemman buumin kuin kohtuullisen hyvä menestys EM-tasolla.
...
SM-liigassa ei oikein näy buumi, vaikka Leijonat napsivat hienosti kaksi mitalia viime kaudella arvokisoista, ynnä vielä junnujen MM-kulta.
Miten jääkiekko Suomessa nyt jotain suurta buumia edes pystyisi kokemaan, lajihan on ollut Suomen suosituin urheilulaji jo vuosikymmenten ajan?
Viime kaudella Lukon katsojakeskiarvo oli seitsemän kotipelin jälkeen 3633. Tällä kaudella 3674. Suunnilleen samoissa liikutaan toistaiseksi.
Ja tästä sulla on varmasti heittää jotain kiistatonta lähdettä kehiin?Et voi kyllä puhua koko Suomesta. Pääkaupunkiseudulla ainakin jalkapallo on ollut suosituin laji jo pitkään. Se ei näy välttämättä HJK:n yleisömäärässä, mutta se näkyy siinä, että lauantaina jengi katsoo mielummin Valioliigaa/La Ligaa kuin jääkiekkoa. Varsinkin nuorten keskuudessa jalkapallo on täydellnen ykköslaji pääkaupunkiseudulla.
Siellä ei vissiin taloustilanne näy.
Osaatko Erku kertoa jotain keskiarvoa lipunhinnalle vertailtaessa Liigaa ja näitä katsojamääriä kasvattaneita sarjoja?
Voivatko katsojakeskiarvon kehitys ja lippujen hinnat korreloida keskenään? Voidaanko yleinen taloustilanne ja kotitalouksien ostovoiman kehitys nähdä syynä mahdolliselle korrelaatiolle?