Nyt kotiin päästyäni pääsin penkomaan arkistojani, eikä sieltä näköjään löytynytkään tukea omalle väittämälleni, että 80-luvun alussa olisi II-divarissa ollut enemmän katsojia kuin Mestiksessä nykyään. Kaudella 80-81 oli paikallisottelussa K-67 vastaan ensimmäisessä ottelussa 1300 ja toisessa lehtilakon takia vain 640 katsojaa. Ilmeisesti ne määrät oli muuten lähempänä tuota 600:aa kuin 1300:aa, eli siis pienemmät, mitä nykyään.
Sen liigakarsintakauden 85-86 karsintasarjan katsojakeskiarvo oli hulppeat 3463.
Ja vaikka 60-70-luvun mestaruussarja-aikoja muistellaan yleisömääränkin suhteen kaihoisasti, oli TuTon keskiarvot 60-luvulla neljän ja viiden tuhannen välissä ja 70-luvun puolta väliä lähestyttäessä enää reilut 3000. Parhaimmillaan 60-luvulla otteluissa oli katsojia vajaat 9000.
Eli pitäisikö tästä nyt sitten kuitenkin päätellä, että menestys tuo eniten väkeä katsomoon. Ja vähiten porukkaa käy silloin, kun paikalliskilpailijat menestyvät tahoillaan. Kuten Evertonkin totesi, se 80-luvun lopun katsojamäärän romahdus tapahtui juuri silloin, kun Palloseuran kultaputki käynnistyi ja Kiekki nousi ykköseen. Molempien joukkueiden pelaajistossa oli kaiken lisäksi entisiä tutolaisia, eli siksi kai TuTon kiinnostavuus vaan laski.
Edit: Tuota Birdin listaa katsoessa se tämän kauden keskiarvotavoite tuntuu tosi kovalta. Olisin muistellut, että Tamin aikana olisi ollut paljon enemmän porukkaa katsomossa. Ei näköjään ollut.