Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 275 241
  • 28 700

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Kyllähän tuossa on yksi iso syy sille, miksi tuollaiset 40+ naiset ovat huomattavasti iman ikäluokkansa miehiä maahanmuuttomyönteisempiä. Kyllä miestenkin keskuudessa nousisi mamumyönteisyys aika rajulla kädellä, jos tänne tulisi 30 000 nuorta naista vuodessa, femakot sen sijaan olisi sulkeneet rajat jo kauan sitten.

Seksuaaliset motiivit ohjaavat mielipiteitä tällaisessakin kriisissä vähintäänkin alitajuisesti, vaikka sitä voikin olla vaikea myöntää. Ihminen on 'sellainen', Kyllä siinä voisi Li Andersoninkin vakaumus joutua kovalle koetukselle, jos 30.000 kaukomaan tyttöä tulisi rajan yli. Vastaavasti Jatkoajan persut ja vastarintalaiset lopettaisivat poliittiset äärinäkemyksensä ja liittyisivät joukolla jakamaan lähimmäisen rakkautta SPR:ään :D

Oli muuten menneallä viikolla YLE:n nettisivulla juttua maltillisesta iralikaisNAISESTA, joka on saanut majapaikan suomalaisen perheen luona. Oli hyvin viehättävä. Pois huivit arabinaisilta!
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Sellanen havainto, että täällä jaksetaan jankata samaa paskaa siitä, mitä ääri se ja ääri tämä on sanonut tahi tehnyt. Kuka puhusi selkeän enemmistön puolesta? Ilman viittauksia joihinkin rasmuksiin tai hommiin. Tai MV-lehteen.

No ei taitaisi jutun tynkää tulla koska ihmiset eivät ehkäpä halua ajatella itsenäisesti näistä asioista vaan on paljon helpompi mennä "juttuun mukaan". Sellaseen jonka jotenkin tuntee tutuksi. On se jotenkin kumma, että meille on rakentumassa yhteiskunta, jossa riitelemme keskenämme sellaisesta asiasta joka on "yllättänyt" medät kaikki noin vuosi sitten.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Eikö Norja ilmoittanut karkoittavansa kaikki tuolta rajalta tulevat pikana tai estävänsä heidän maahanpääsyn ja nämä karkotetut 5k ovat ennen lakimuutosta tulleita pyöräilijöitä...

Näin tapahtui ensin, mutta tämä johti pattitilanteeseen Venäjän kanssa. Venäjä halusi yhä lähettää ihmisiä, Norja pikakäännytti, Venäjä ei halunnut ottaa pakolaisia takaisin jne.

Tämän jälkeen kulisseissa sovittiin jotain keskenään ja sen jälkeen Venäjä on pitänyt myös osaltaan huolen, että rajalla pysyy kontrolli.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Seksuaaliset motiivit ohjaavat mielipiteitä tällaisessakin kriisissä vähintäänkin alitajuisesti, vaikka sitä voikin olla vaikea myöntää. Ihminen on 'sellainen', Kyllä siinä voisi Li Andersoninkin vakaumus joutua kovalle koetukselle, jos 30.000 kaukomaan tyttöä tulisi rajan yli. Vastaavasti Jatkoajan persut ja vastarintalaiset lopettaisivat poliittiset äärinäkemyksensä ja liittyisivät joukolla jakamaan lähimmäisen rakkautta SPR:ään :D

Oli muuten menneallä viikolla YLE:n nettisivulla juttua maltillisesta iralikaisNAISESTA, joka on saanut majapaikan suomalaisen perheen luona. Oli hyvin viehättävä. Pois huivit arabinaisilta!

Juuri näin... mitäs tästä tappelemaan. Jos meillä on velvoitteet ottaa jokusen kymmentä tuhatta pakolaista vuodessa, ja TARJONTAA ON MILJOONIA, niin miksei valkata rusinoita pullasta? Kolmekymmentätuhatta sinkkustatuksella olevaa kaunotarta (maahan, kansallisuuteen, uskontoon ja etniseen alkuperään katsomatta) vuosittain Suomea somistuttamaan (saattaisipa Suomi lähteä monellakin tapaa nousuun..),, niin kukaan täysijärkinen (mies) ei tätä vastustaisi. Miksi tästäkin pitää nyt tehdä niin vaikeaa... Kunnollisen tullimiehenkin duuni muuttuisi kertalaakista vittumaisesta mielenkiintoiseksi!
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Siis eikö sitä sopparia ole vieläkään tehty? Luulin, että Soini otti ensimmäisen lennon Baghdadiin joskus viime lokakuussa, kun asia oli tapetilla. Ei toki yllätä, jos tämäkään asia ei nyt persujen osalta oikein etene.
Tästä nyt tuskinpa voi persuja syyttää, vaikka ovatkin täysin feilanneet hallituksessa. Tuskinpa kukaan Irakissa tuollaista sopimusta nykytilanteessa haluaa allekirjoittaa. Vuosia sitten pakolaistilanteen ollessa normaali, tämä olisi onnistunut. Kiitos edeltävät suvakkihallitukset.

Suomi yrittää samalla tavalla venkoilla nato-asiassa: Nyt se ei ole tarpeellinen ja kun Nato apu joakus tulevaisuudessa olisi tarpeellista, niin silloin olisi jo liian myöhäistä.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uskovaisten kanssa käy aina niin, että teihin ei mikään luku tai vastaava tehoa. Inttäminen jatkuu puhtaana propagandana.
Joo, samaa mieltä noista uskovaisista.

Laitoin myös Migrin luvut esille. Niistä ei voi vielä päätellä muuta kuin sen, että vain noin 10 prosenttia on lähtenyt vapaaehtoisesti. Voit keksiä juttua kuten yllä, että olot Irakissa voittaa kyllä suomalaisen vankilan, mutta se on puhdas oma fiktiosi. Yksikään luku ei sitä ainakaan vielä todista. Yleisellä tasolla asia on pikemminkin päinvastoin. Suomeen jäädään isolla joukolla vaikka eletään kenttäolosuhteissa keskellä ei mitään keskellä kylmää sydäntalvea. Ja lisää tulee turvapaikanhakijoita Migrin tilastojen mukaan noin 300 kymmeneen päivään vuoden 2016 alussa.
Mitäs mieltä olet tästä linkistä?
Linkki länsiväylä lehden juttuun: Tämän takia karkotukset tyssäävät – Poliisi: Vaikeuksia muutaman Afrikan maan kanssa | Länsiväylä

Suomessa tulee vuosittain esille muutamia tapauksia, joissa poliisi ei pysty poistamaan maasta rikoksen johdosta karkotettavaa ulkomaalaista, vaikka karkotuspäätös olisi muuten täytäntöön pantavissa.
....
Hertellin mukaan osassa tapauksista tietyt esteet hidastavat karkotuksen täytäntöönpanoa, mutta henkilö saadaan lopulta poistettua maasta.
....
– Lähinnä muutamien Afrikan maiden kanssa on ollut vaikeuksia, Hertell summaa.
....
Hän huomauttaa, että yksittäisistä ongelmista huolimatta Suomi on jo pitkään kuulunut EU-maiden tehokkaimpiin maastapoistamisen
....
 Tilastojen mukaan eniten karkotettiin viime vuonna ihmisiä Venäjälle. Seuraavina tulivat Irak, Viro, Nigeria ja Turkki.
Voi voi. Sinne Irakiin, josta totesit, että...
Suomestahan ei voida karkottaa turvapaikanhakijaa käytännössä lainkaan. Irakin kanssa ei ole sopimusta,
...karkotetaan kuitenkin toiseksi eniten porukkaa Suomesta. Miten tämä voi olla mahdollista? Kerro toki uskovaiselle propagandamestarille, oi suuri lainaajamestari @Cobol
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Näin tapahtui ensin, mutta tämä johti pattitilanteeseen Venäjän kanssa. Venäjä halusi yhä lähettää ihmisiä, Norja pikakäännytti, Venäjä ei halunnut ottaa pakolaisia takaisin jne. Tämän jälkeen kulisseissa sovittiin jotain keskenään ja sen jälkeen Venäjä on pitänyt myös osaltaan huolen, että rajalla pysyy kontrolli.

Norjalaiset ovat ostaneet seksiä venäläisiltä rajaviranomaisilta, nythän se paljastui.

Ei vaan Norja ilmoitti aiemmin Venäjällä palauttavansa kaikki noin viisi tuhatta Venäjän kautta tullutta turvapaikanhakjaa. Hyvin todennäköisesti ainakin osa palautetaan ja Venäjä saa tiskin alta rahallisen korvauksen joka kattaa myös rajan pysymisen kiinni jatkossa. Norja aikoo myös vetää tiukkaa linjaa jatkossa ja tiistaina ministeri Sylvi Listhaug ilmoitti, että ne jotka tulevat, ne myös palautetaan jatkossa:

Norway to send refugees back to Russia - by bike - The Local
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Koitas @Anssi #5 hieman jo rauhoittua, jookos?

Sun antamat tiedot eivät edelleenkään pidän paikkaansa. Koita uskoa, että poliisien antamat luvut eivät koske turvapaikanhakijoita. Ne koskevat Suomesta karkotettavia ulkomaalaisia, mutta ilman turvapaikanhakijoita.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Vielä noista Suomesta karkotettujen ulkomaalaisten luvuista sen verran, että ne ovat pysyneet päätöksen osalta samalla vähän yli kahden sadan tasolla jo viitisen vuotta. Kuinka moni päätösen saaneista on valittanut ja montako vuotta tai kuukautta tämä prosessi vie, se vaihtelee tapauksen mukaan.

e: lisäksi osaa karkoteuista ulkomaalaisista (pl. turvapaikanhakijat, jotka eivät sisälly lukuihin) ei ota vastaan mikään maa ja he jäävät kaikki Suomeen ja saavat automaattisesti oleskeluluvan vaikka olisivat syyllistyneet törkeisiin rikoksiin. Suomen viranomaisilla on kokemusta lennosta mm. Vietnamiin, josta tultiin karkotettujen kanssa takaisin Suomeen kun Vietnam ei heitä vastaanottanut. Tämän jälkeen koko porukalle lyötiin oleskeluluvat kouraan.

Asiasta lisää tässä:

Suomessa on kymmeniä karkotettuja, jotka eivät kelpaa millekään maalle | Yle Uutiset | yle.fi

Aikanaan turvapaikanhakijoiden ensimmäisen vuoden 2015 ison aallon osalta voidaan olettaa, että karkotus on vieläkin vaikeampaa. Näin siksi, että henkilöhän jo - periaatteessa - hakee Suomesta suojaa kotimaansa vainolta. Osa heistä lähtee vapaaehtoisesti jopa omalla kustannuksellaan, mutta ne jotka joko päättävät jäädä itse tai joita ei huolita, heistä Suomen on vaikea ellei mahdoton päästä eroon. Aivan kuten linkissä esillä olevista rikollisista.
 
Viimeksi muokattu:

Tuamas

Jäsen
Migrin tilastoja 2015

Vuoden 2015 aikana Suomeen tuli 32 478 turvapaikanhakijaa. Heistä turvapaikan sai 1879 henkilöä. Kielteisen päätöksen sai 1335 henkilöä ja rauenneita oli 3186 tapausta. Tämä viimeisin luku kertoo sen, montako hakijaa veti hakemuksensa pois ja todennäköisesti suurin osa myös poistui Suomesta.

Jossain mediassa oli aiemmin viikolla tietona että 10 prosenttia turvapaikanhakijoista lähtee vapaaehtoisesti pois Suomesta. Ilmeisesti kopsattu noista Migrin luvuista.

Migri lupasi viikon sisällä lisää lukuja mutta näistäkin voi jo päätellä aika paljon. Missä vaiheessa kerrotaan karkotettujen määrä vai kerrotaanko lainkaan, se selviää viikon sisällä.

Tästä muuten puuttuu kaksi olennaista tietoa, eli käsiteltyjen hakemusten määrä sekä tutkimattajättämisten määrä.

Migriltä ei näköjään vielä irtoa 12/2015 lukuja, mutta 11/2015 lukemat:

Käsitellyt yhteensä 5742
Myönteiset yhteensä 1532
Kielteiset yhteensä 1067
Rauennut 2230
Tutkimatta jätetty 913

Eli periaatteen tasolla tällä hetkellä 26,6% hakemuksista on johtanut oleskeluluvan myöntämiseen.

Sitä on tosiaan inan hankala sanoa, että millä prosentilla nuo oleskeluluvatta jääneet saadaan ulos maasta.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koitas @Anssi #5 hieman jo rauhoittua, jookos?
Me uskovaiset propagandistit nyt vaan ollaan tällaisia höyrypäitä. Mitäs jos mä rauhoitun ja sä puolestas rajoitat niitä solvauksia, oisko ok?

Sun antamat tiedot eivät edelleenkään pidän paikkaansa. Koita uskoa, että poliisien antamat luvut eivät koske turvapaikanhakijoita. Ne koskevat Suomesta karkotettavia ulkomaalaisia, mutta ilman turvapaikanhakijoita.
Niin no tietysti teknisesti turvapaikanhakijan kohdalla asia hoidetaan niin, että:

"Jos rikoksiin syyllistyneellä turvapaikanhakijalla ei ole perusteita nimenomaan turvapaikkaan eli pakolaisasemaan ja hän voi palata turvallisesti kotimaahansa, hänelle tehdään kielteinen päätös, johon sisältyy käännyttäminen."

Lähde migrin tiedote: Lehdistötiedotteet - Maahanmuuttovirasto

Olettaisin, että tuo on prosessina helpompi, kuin karkotus. Pakolaiset voidaan karkottaa ulkomaalaislain mukaan, mutta pakolaistenkin kohdalla ensin kumotaan pakolaisasema, jolloin pakolainen ei enää ole pakolainen. Varmaankin tästä syytä tilastosta ei löydy turvapaikanhakijoiden tai pakolaisten karkoitusmääriä. Pakolaiset muutetaan ulkomaalaisiksi ennen karkoitusta ja turvapaikanhakijan käännytetään. Lisää tietoa löytyy tuon edellisen linkin takaa.

Tässä olis vielä yhden Afgnistaniin karkotetun pakolaisen tapaus. Tai eihän se tietenkään pakolainen ollut enää siinä vaiheessa, kun maasta poistui, kun pakolaisasema ensin poistettiin: Linkki kho:n sivuille: Korkein hallinto-oikeus - KHO:2015:18
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Me uskovaiset propagandistit nyt vaan ollaan tällaisia höyrypäitä. Mitäs jos mä rauhoitun ja sä puolestas rajoitat niitä solvauksia, oisko ok?

Minusta tämä on asiallista etenemistä.


Niin no tietysti teknisesti turvapaikanhakijan kohdalla asia hoidetaan niin, että:

"Jos rikoksiin syyllistyneellä turvapaikanhakijalla ei ole perusteita nimenomaan turvapaikkaan eli pakolaisasemaan ja hän voi palata turvallisesti kotimaahansa, hänelle tehdään kielteinen päätös, johon sisältyy käännyttäminen."

Olettaisin, että tuo on prosessina helpompi, kuin karkotus. Pakolaiset voidaan karkottaa ulkomaalaislain mukaan, mutta pakolaistenkin kohdalla ensin kumotaan pakolaisasema, jolloin pakolainen ei enää ole pakolainen. Varmaankin tästä syytä tilastosta ei löydy turvapaikanhakijoiden tai pakolaisten karkoitusmääriä. Pakolaiset muutetaan ulkomaalaisiksi ennen karkoitusta ja turvapaikanhakijan käännytetään.

Luultavasti on ja selvästi helpompi prosessi. Mutta käännyttäminen tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Ruotsin kautta tulleet palautetaan Ruotsiin ja Venäjän kautta tulleet palautetaan Venäjällä. Olenko väärässä kun oletan, että Venäjä ei ota vastaan eikä Ruotsi? EU-maat sekä Norja, Islanti ja Sveitsi ovat sopineet, että turvapaikkahakemuksen tutkii vain yksi valtio. Tästä määrää vastuunmäärittämisasetus.

Niin sanotussa Dublin-menettelyssä turvapaikanhakija palautetaan takaisin toiseen asetusta soveltavaan valtioon hakemuksen käsittelyä varten. Usein se valtio, jonka kautta turvapaikanhakija on jäsenvaltioiden alueelle tullut, on velvollinen käsittelemään turvapaikkahakemuksen.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juttu on vuodelta 2012. Mun linkkaama oli toukokuulta 2015. Se mun juttu oli muuten tehty ennen, kuin Irakin turvallisuustilannetta tarkasteltiin ja todettiin turvallisemmaksi. Eli jo sinne vaarallismpaan Irakiin saatiin porukkaa karkotettua ihan kivasti. Epäilemättä loppuvuodesta se oli vielä helpompaa.

Tossa sun jutussas vuodelta 2102 sanotaan mm näin:
"Tätä nykyä poliisi taluttaa Suomesta ulos joka vuosi lähes 200 kovan luokan rikollista. "

Toinen lainaus:
"Koskipirtti tietää, että Suomessa asuu tälläkin hetkellä kymmeniä karkotuspäätöksen saaneita ulkomaalaisia, joilla on porttikielto joka ikiseen maailman kolkkaan."

Eli haastatteluhetkellä Suomessa on joitakin kymmeniä karkotuspäätöksen saaneita, joita ei ole saatu pihalle. Vaikka 2010-2012 välillä tehtiiin 652 karkotuspäätöstä. Eli aika hyvin ne näköjään saatiin matkaan jo vuonna 2012. Ilmeisesti prosesseja on saatu vielä tehostettua, koska vuonna 2015 poliisi kertoi siinä mun linkkaamassa jutussa,, että:

"Suomessa tulee vuosittain esille muutamia tapauksia, joissa poliisi ei pysty poistamaan maasta rikoksen johdosta karkotettavaa ulkomaalaista, vaikka karkotuspäätös olisi muuten täytäntöön pantavissa."

Nyt kun on niin, että turvapaikanhakijaa ei karkoteta, vaan käännytetään, niin onko jotain syytä uskoa, että käännytykset on vaikeampi toteuttaa, kuin karkotukset? Käännytetyllehän ei myönnetä oleskelulupaa ja jos on Suomessa ilman oleskelulupaa, niin se on taas syy karkotukselle, jotka Suomesa hoidetaan tehokkaammin, kuin missään muualla EU:ssa. Vain muutamia tapauksia vuodessa nykyään ei poisteta, jos poliisiin on uskominen.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Valitan @Anssi #5 en tuon uudempaa löytänyt jossa avoimesti käytäisiin ongelmia läpi.

Käännytettyjen osalta vastasin jo prosessikuvauksella edellisessä viestissä. Ydinkysymys on, ottaako mm. Venäjä ja Ruotsi käännytetyt vastaan koska elleivät ota, käännytys ei onnistu.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue

"- No se on Suomi joka soittelee, moro. Meillä olisi tällainen henkilö täällä, joka on sieltä teidän suunnalta saapunut. Ei oikein tahdo sopeutua tähän meidän yhteiskuntajärjestelmäämme. Laitettaisiin tämä tapaus paluupostissa sinne teille ihmeteltäväksi.

- أ ب ج د ه و ز ح ط ي ك ل م ن س ع ف ص ق ر ش ت ث خ ذ ض ظ غ

- Jaa niin ettei kelpaa vai? Tällä on kuitenkin teidän passinne...

- أ ب ج د ه و ز ح ط ي ك ل م ن س ع ف ص ق ر ش ت ث خ ذ ض ظ غ

- OK. Jääkööt tänne sitten. Se on moro!

- ت ث خ ذ ض ظ غ
...
..
.
- Soitetaas seuraavaksi Ruotsiin."
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Eli jo sinne vaarallismpaan Irakiin saatiin porukkaa karkotettua ihan kivasti. Epäilemättä loppuvuodesta se oli vielä helpompaa...

Uusimmat tiedot löytyvät joulukuun 2015 puolivälin kieppeiltä. Niiden mukaan karkotettavien määrä on edelleen samaa luokkaa eli 248 jutun ilmestysmispäivänä 11.12. 2015. Voidaan laskea, että kun normaalisti karkotettavien määrä on olllut ennen vuoden 2015 suurta pakolaisaaltoa noin 250, samoissa ollaan edelleen vaikka irakilaisten turvapaikanhakijoiden määrä räjähti 20 000 henkilöön.

Suomesta päätetty karkottaa tänä vuonna 90 ulkomaalaista rikoksen takia – murhakaan ei välttämättä johda karkotukseen - Kotimaa - Helsingin Sanomat

Linkissä lisää.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Uusimmat tiedot löytyvät joulukuun 2015 puolivälin kieppeiltä. Niiden mukaan karkotettavien määrä on edelleen samaa luokkaa eli 248 jutun ilmestysmispäivänä 11.12. 2015. Voidaan laskea, että kun normaalisti karkotettavien määrä on olllut ennen vuoden 2015 suurta pakolaisaaltoa noin 250, samoissa ollaan edelleen vaikka irakilaisten turvapaikanhakijoiden määrä räjähti 20 000 henkilöön.

Suomesta päätetty karkottaa tänä vuonna 90 ulkomaalaista rikoksen takia – murhakaan ei välttämättä johda karkotukseen - Kotimaa - Helsingin Sanomat

Linkissä lisää.

Paradoksaalista on se, että läntisten ihmisoikeusperiaatteiden ja oikeusperiaatteiden mukaan mm. Irakissa joukkomurhiin syyllistyneet veljekset ovat niitä, jota eniten turvaa meiltä tarvitsevat, jopa ansaitsevat. Heidän tovereitansa on Irakissa teloitettu pikaoikeudenkäynneillä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Paradoksaalista on se, että läntisten ihmisoikeusperiaatteiden ja oikeusperiaatteiden mukaan mm. Irakissa joukkomurhiin syyllistyneet veljekset ovat niitä, jota eniten turvaa meiltä tarvitsevat, jopa ansaitsevat. Heidän tovereitansa on Irakissa teloitettu pikaoikeudenkäynneillä.

Itse pitäisin oikeudenmukaisena heidän luovuttamistaan Irakiin. Kyse ei ole pelkästään oikeudenmukaisuudesta vaan myös suomalaisten turvallisuudesta. Meidän ei tule leimautua maaksi, jonne terroristit voivat hakeutua ilman pelkoa karkotuksesta. Erään tuntemani Islam-tutkijan mukaan tilanne muodostuu jossain vaiheessa hyvin vaaralliseksi Suomelle, jos kilpailevat ja keskenään sodassa olevat terroristiryhmät saavat pysyvän jalansijan Suomesta.

Ajattelen asiaa puhaasti pienemmän pahan kautta inhimillisyyttä korostaen. En myöskään pidä vääränä, jos esimerkiksi mainittujen veljesten uhrien sukulaiset saavat todistaa veljesten teloituksen.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Itse pitäisin oikeudenmukaisena heidän luovuttamistaan Irakiin. Kyse ei ole pelkästään oikeudenmukaisuudesta vaan myös suomalaisten turvallisuudesta. Meidän ei tule leimautua maaksi, jonne terroristit voivat hakeutua ilman pelkoa karkotuksesta. Erään tuntemani Islam-tutkijan mukaan tilanne muodostuu jossain vaiheessa hyvin vaaralliseksi Suomelle, jos kilpailevat ja keskenään sodassa olevat terroristiryhmät saavat pysyvän jalansijan Suomesta.

Niin, en nyt ottanut kantaa, mitä pitäisi tehdä (okei, kyllä mun mielestä voisi luovuttaakin...), joskin pidän aika selvänä, ettei Suomi tule heitä tuonne luovuttamaan, sillä 100% varmasti tämä johtaa pikateloitukseen.

Ennemminkin pohdin noin yleisellä tasolla tilanteen ristiriitaisuutta. Mikäli Suomi taipuisi luovuttamaan heidät Irakiin, olisi tämä "arvojemme" vastaista.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ennemminkin pohdin noin yleisellä tasolla tilanteen ristiriitaisuutta. Mikäli Suomi taipuisi luovuttamaan heidät Irakiin, olisi tämä "arvojemme" vastaista.

Ymmärsin kyllä. Mutta kun kirjoitit heidän "jopa ansaitsevan turvan", toin asiaan oman näkemykseni. Meillä lännessä on tapana neuvoa ja ylenkatsoa muiden maiden arvoja ja vaatia ulkomaita noudattamaan meidän arvojärjestelmää. Se on äärimmäisen kaksinaamaista sillä samaan aikaan meidän lännen armeijat ovat osa sitä väkivaltakoneistoa, joka suistaa muita maita tuhoon ja johtaa jatkuviin hirmutöihin. Tässäkin mielessä olisi oikeudenmukaista, että mm. mainitut irakilaiset tuomittaisiin heidän kotimaassaan heidän arvojensa mukaisesti.

Mutta nyt reissuun.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ymmärsin kyllä. Mutta kun kirjoitit heidän "jopa ansaitsevan turvan", toin asiaan oman näkemykseni. Meillä lännessä on tapana neuvoa ja ylenkatsoa muiden arvoja ja vaatia ulkomaita noudattamaan meidän arvojärjestelmää. Se on äärimmäisen kaksinaamaista sillä samaan aikaan meidän lännen armeijat ovat osa sitä väkivaltakoneistoa, joka suistaa muita maita tuhoon ja johtaa jatkuviin hirmutöihin.

Olen ihan samaa mieltä ja osin siksi avasin taannoin tälle palstalle ketjun koskien länsimaista ideologiaa, sen hyviä ja huonoja puolia. Käyttämäsi termi kaksinaamaisuus on erittäin hyvä termi kuvaamaan tätä onnelaa.

Otetaan yksi konkreettinen esimerkki, eli kehitysapurahat. Miljoonia, jopa satoja miljoonia syydetään kankkulan kaivoon (tätä mieltä ovat olleet myös muutamat kehitysavun kanssa itse työskennelleet alan veteraanit) Afrikkaan jne, mutta samaan aikaan entisten siirtomaaisäntien yhä voimassaoleva sotilaallinen presenssi varmistaa hajoita&hallitse-taktiikalla sen, että entiset alusmaat pysyvät jatkossakin köyhinä raaka-aineiden tuottajina.

Ja voi pojat, esimerkithän eivät tähän lopu, ikävä kyllä.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt ollaan ajauduttu keskustelemaan kahdessa pätkässä samoista asioista. Jatketaan tässä pätkässä jatkossa.
Luultavasti on ja selvästi helpompi prosessi. Mutta käännyttäminen tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Ruotsin kautta tulleet palautetaan Ruotsiin ja Venäjän kautta tulleet palautetaan Venäjällä. Olenko väärässä kun oletan, että Venäjä ei ota vastaan eikä Ruotsi? EU-maat sekä Norja, Islanti ja Sveitsi ovat sopineet, että turvapaikkahakemuksen tutkii vain yksi valtio. Tästä määrää vastuunmäärittämisasetus.
Mun aiemmin linkkaamassa jutussa Venäjä oli se maa, johon karkotettiin eniten porukkaa Suomesta. Mä en pysty millään keksimään, miksi käännytys olisi vaikeampaa, kuin karkotus.

Täällä on väitetty, että Norja olisi heivaamassa takaisin ison kasan sinne Venäjältä tulleita. En jaksa tuohon perehtyä, mutta ilmeisesti ainakin sitä porukkaa Venäjälle yritetään häätää.

Kun Suomi käännyttää rikollisen turvapaikanhakijan, niin se nimenomaan tutkii sen turvapaikkahakemuksen ja tekee päätöksen. Jos ei myönnetä turvapaikkaa, niin tehdään kielteinen päätös ja eikun pihalle. Suomi käännyttää sen hepun sinne, minne se pystyy. Ei sillä meille ole väliä lähteekö se Irakiin vai Ruotsiin, kunhan johonkin lähtee. Sinne heivataan, kuka vastaan ottaa. Kyllä siis Irakilainen lähetetään Irakiin ja Somali Somaliaan, jos ne sinne haluavat. Ei se Ruotsi niitä väkisin itselleen hae, vaikka ne jonkun pykälän perusteella voitaisiin sinnekin palauttaa.

Niin sanotussa Dublin-menettelyssä turvapaikanhakija palautetaan takaisin toiseen asetusta soveltavaan valtioon hakemuksen käsittelyä varten. Usein se valtio, jonka kautta turvapaikanhakija on jäsenvaltioiden alueelle tullut, on velvollinen käsittelemään turvapaikkahakemuksen.
Joo. Tämä ei ole karkotus tai käännytys. Nämä näkyy siellä migrin tilastoissakin omana sarakkeenaan, eli Dublin tapauksina.

Uusimmat tiedot löytyvät joulukuun 2015 puolivälin kieppeiltä. Niiden mukaan karkotettavien määrä on edelleen samaa luokkaa eli 248 jutun ilmestysmispäivänä 11.12. 2015. Voidaan laskea, että kun normaalisti karkotettavien määrä on olllut ennen vuoden 2015 suurta pakolaisaaltoa noin 250, samoissa ollaan edelleen vaikka irakilaisten turvapaikanhakijoiden määrä räjähti 20 000 henkilöön.
Joo, eli edelleenkään turvapaikanhakijat ei näy karkotuksissa, koska ne on käännytyksiä. Miksi turvapaikanhakoijoiden määrä siis näkysikään jo nyt karkotuspäätöksissä. Ensin niiden pitää saada turvapaikka tai oleskelulupa, sitten niiden pitää rötöstellä ja sitten vasta voidaan karkottaa. Jos rötöstelevät ennen oleskelulupaa/turvapaikka, niin sitten vaan käännytetään. Näkyy tilastoissa sitten aikanaan, jos näkyy.

Otsikko tuossa on raflaava - murhaajaakaan ei välttämättä karkoteta! No niinhän se on. Jos karkotettua uhkaa kotimaassaan kuolemantuomio, niin ei karkoteta. Läjän pikkurikoksia täällä tehnyttä tuskin kotimaassaan kuolemantuomio odottaa, joten karkotukselle ei tuolta osin ole estetta. Eihän murhaajakaan tietenkään pääse Itäkeskukseen kahvilaan istuskelemaan. Vankilaanhan se joutuu. Esim 15 vuoden päästä tilanne voi siellä kotimaassa olla jo ihan toinen ja karkotus saattakin jo onnistua. Esim tämä kohusomalikin passitetaan aikanaan Somaliaan, suoraan Somaliaan käymättä itäkeskuksen kautta. (Linkki mtv3:n sivuille: Murhaajaraiskaaja ei sittenkään vapaalle jalalle Suomessa? - Rikos - Uutiset - MTV.fi ).

Kuten jutusta selviää, vankilasta vapautuva murhaajaraiskaava voidaan ottaa suoraan poliisin säilöön ja pitää siellä siihan asti, kunnes mies suostuu vapaaehtoiseen palautukseen. Luulisin, että vapaus perheen luona Somaliassa on sitten kuitenkin parempi, kuin vankeus Suomessa. Ei ne Suomalaiset vankilat ihan sellaisia lomahotelleja ole, joiksi siitä väitetään, Ainakaan, kun siellä on lusinut vaikka 15 vuotta.

Jos joku haluaa palauttaa ihmisiä teloitettavaksi omaan maahansa, niin sen on voi voi. Meillä täällä sivistyksen keskellä nyt vaan on sellainen tapa, että ihmistä ei saa tappaa, vaikka ihan kauheasti haluais. Sinne vankilaanhan ne murhamiehet joutuu, jos syyllisiä ovat. Ja ehkä sitten parinkymmenen vuoden päästä voidaan johonkin palauttaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös