Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 272 757
  • 28 700

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Ilmeisesti minua tarkoitat? Sinä sanoit, että kielteisen päätöksen saaneita / laittomasti maassa olevia ei poistettaisi. Näin kuitenkin tehdään. Ja aivan varmasti myös jokin ratkaisu tulee näiden kohdalle, joiden kotimaat eivät ole halukkaita vastaanottamaan heitä. Selvää on, etteivät he tänne voi jäädä.

Aivan, luulisi että se on päivänselvää, mutta reaalitodellisuus ei ole se. Tarvitaan lakimuutoksia eli n. 1000 kampawienerpalaveria siellä sun täällä, konsultaatiota opposition kanssa, konsultaatiota mm. perustuslakivaliokunnalta, vähemmistövaltuutetuilta, vihreiltä, eri kristillisiltä uskontokunnilta, muslimeilta, amnestytlta, vasemmistoliitolta, YK:lta, taas vihreiltä, jälleen perustuslakivaliokunnalta, kunnes päästään siihen vaiheeseen jossa väännetään kolmen hallituspuolueen kesken siitä, miten perustuslain tulkintoja pitäisi tulkita missäkin tilanteessa, ja kenen etu se on. Tähän menee aikaa 3v. Joo.

Ja sittenkin menee päin helvettiä, koska looginen lopputulemahan tästä vatuloinnista on se, ettei mitään voi tehdä. Tai jos muka voikin, se pitää perua hetimiten, koska _______.

edit: ai niin, eduskunnassakin pitää äänestää aiheesta....
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
On tossa rikollisuusasiassa sekin puoli että mitäköhän joku tuollainen pääkallonmetsästäjä-tyyppi oikeastaan välittää siitä jos joku sosiaalitantta kertoo että naisilla on oma tahto ja jos sitä ei noudata, pääsee täysihoitoon pariksi vuodeksi jonka jälkeen oleskelulupa on varma. Eihän suomalainen vankila merkitse mitään sille kaverille joka ylipäänsä on raiskaamassa nuoria tyttöjä, ei sillä psyykeellä muutenkaan ole mitään varsinaista sijaa suomalaisessa yhteiskunnassa.
Tuo porukka kuitenkin pakenee tai "pakenee" valtioista missä mestaamiset ja julkiset kivitykset ovat arkielämää, mitä luulette että suomalainen oikeusjärjestelmä varsinaisesti merkitsee pelotteena. Eri asia olisi jos ilmoitettaisiin että Hammurabin laki on käytössä ja rikoksen tekijän lähipiiriin kohdistetaan sama rikos jota henkilö tekee... Suomalainenhan ei sinänsä ole raiskaamatta koska pelkää rangaistusta, mutta normikansalaiselle rangaistuksen pelkokin on vaikutin. Tuollaisesta rikkaammasta kulttuurista tuleva kaveri ei toisaalta tunnista naisten erilaista asemaa (tai toisaalta ymmärrä että jos tyhmä pissis heruttelee, se ei kuitenkaan tarkoita että vielä voi raiskata) ja toisaalta ei välttämättä näe seuraamuksia kovinkaan merkityksellisinä, ovathan he kliseisesti paenneet henkensä edestä joten suomalainen vankilahan on vain parannus lähtötilaan.

Eli tässä vähän tullaan siihen perustavanlaatuiseen ongelmaan, eli siihen että onko edes mitenkään realistista odottaa kotoutumista sillä tasolla että se olisi nettohyödyllistä yhteiskunnalle. Kotoutumisen tehostamisesta puhutaan mutta okei, mitä sitten, mitä noille pakolaisille ihan oikeasti muka löytyisi joka integroisi heitä yhteiskuntaan? Kyllähän sellainen ns. perusfiksu lukutaitoinen kaveri voisi sentään olla työllistettävissä, jos ei olisi jo isoa joukkoa kotoperäisiä perusfiksuja tyyppejä joilla ei ole töitä ja jotka kuitenkin selviävät suurimmasta osasta tehtäviä helpommin kielitaidon avulla. Siivotakin toki voi, mutta ei sitäkään työtä ole loputtomiin tarjolla. Ja entä sitten se Aziz Combat fighter joka on tottunut olemaan paikkakunnan kunkku, ryhtyykö hän nöyrästi siivoojaksi kun ei Suomessa oikein enää olekaan mitään kysyntää sille osaamiselle millä lähtömaassa on pärjätty? Anekdootallisesti tuntuisi siltä parin esimerkin kautta että ne kaikkein parhaiten koulutetut vielä ihan oikeasti tekevät vaikka mitä paskaduuneja tekemisen puutteesta mutta entä tavallaan se Irakin vastine suomalaisille duunareille, se normaali "valkoinen roskaväki"?

On myös paradoksaalista että Suomessa uskalletaan kehua suomalaista koulutusjärjestelmää mutta toisaalta ei samaan aikaan uskaltaa sanoa sitä että ihan oikeasti se myös tarkoittaa sitä että se somalialainen "koulutettu" tyyppi on oikeasti keskimäärin todella paljon huonommin koulutettu kuin suomalainen vastineensa. Ts. korostaen näitä paossa olevien koulutusta tavallaan samalla vedetään vessasta alas koko se hehkutus suomalaisesta koulutuksesta joka tuottaa korkealaatuiseen työhön soveltuvia henkilöitä, ei vain voi olla samaan aikaan mahdollista että suomalainen insinööri olisi erityisen hyvä mutta että toisaalta kehitysmaasta tuleva insinööri olisi jotenkin automaattisesti vähintään yhtä hyvä ja esteet työllistymiselle ovat vain rasismia. Karkeasti pitäisi tasokokein selvittää minkälaista skaalauskerrointa tulisi käyttää vaikkapa jonkun etnisen ryhmän "Bellin käyrän" sovittamiseen suomalaiseen viitekehykseen, tarkoittaen siis sitä että 10 000 etnisen ryhmän X edustajaa eivät edustakaan 10 000 suomalaista kyvykkyydeltään normaalijakaumassa vaan käytännössä siten että koulutukset ja opittu osaaminen mukaanlukien sen 100 hengen eliittijoukon sijaan ko. ryhmästä vastaavaa kyvykkyyttä on yhdellä tai kymmenelle jne. Ja nyt siis vielä niille jotka seuraavaksi toteavat ettei älykkyyttä voi mitata jne., puhun puhtaasti kyvykkyydestä, mikä on käytännössä siis koulutuksen ja osaamisen sekä tietenkin henkilökohtaisen kyvykkyyden summa. Eivät arvosanat koulutuksen aikana ihan tyhjästä tule vaikka aina muutama nelosen opiskelija muodostavatkin poikkeuksia.

Yhteiskunnan tukemat työt vain olisivat toisaalta pois joltain suomalaiselta työttömältä, vaikka ideana täystyöllisyyden vallitessa olisikin hyvä idea integroida porukkaa töihin suojatyöpaikoilla niin heikkoina aikoina se johtaa vain ongelmiin. Ja toisaalta, mitä sitten kun julkinen tuki työllistämiselle ja kotoutumiselle loppuu? Jos yksityinen sektori, suomalaisilla työntekemisen ehdoilla!, ei nytkään ime porukkaa, miten se imisi tulevaisuudessakaan jos töitä ei vain nyt ole tarjolla. Ja tuo korostus sen takia että ei tuollainen veroja ja työntekijämaksuja kiertävä orjatyö oikeasti ole ratkaisu Suomen ongelmiin, jos tahdotaan aidosti välttää luokkayhteiskunnan synty.

Kyllä tässä puhutaan vain siitä että paljonko yhteiskunnalla on varaa käyttää sellaiseen joka ei tuota mitään, taas kerran, maailma olisi parempi paikka jos Suomella menisi paremmin. Mutta kun ei mene, puhutaan vain ja ainoastaan siitä että mitenkä paljon joudutaan leikkaamaan tai ottamaan lisää lainaa toivoessa uutta nousukautta jolloin työvoimalle saattaisi alkaa olla enemmäkin kysyntää ja sitä myöten myös perusfiksut turvapaikanhakijatkin saattaisivat alkaa työllistyä.
 
Viimeksi muokattu:

Rushlow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kyllä Suomen pitää pystyä 30 000 henkeä hoitamaan jos naapuri ottaa joka vuosi yli kolminkertaisen määrän.

Nyt sekoitat maahanmuuttajat ja pakolaiset. Ei Ruotsiin ole tullut sataa tuhatta pakolaista (per vuosi) ennen tätä vuotta ja nyt kun on tullut niin ovat aivan pulassa.
 

low prospect

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, support KooKoo & Jokerit
Tai sitten puuttuu kokonaan se kuuluisa kiinnostus rakentaa ja kehittää omaa maataan.

Puuttuu taito ja äly. Kaikkien tutkimusten mukaan nuo vaan vertautuvat älykkyydessään lähes kehitysvammaisiin. Kaiken paskovat minkä saavat. Mutta se on rasismia kertoa faktoja.
 

low prospect

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, support KooKoo & Jokerit
Nyt sekoitat maahanmuuttajat ja pakolaiset. Ei Ruotsiin ole tullut sataa tuhatta pakolaista (per vuosi) ennen tätä vuotta ja nyt kun on tullut niin ovat aivan pulassa.

Ulkomaisissa medioissa ei puhuta edes enää turvapaikanhakijoista vaan siirtolaisista. 95% tulijoista ei ole minkäänlaisessa hädässä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Nyt on pakko öyhöttää vähän. Juuri äsken luin YLEltä, että poliisihallituksen mukaan näitä turvapaikanhakijoiden raiskausepäilyjä olisi jo kymmenkunta. Mielestäni tuo on aika iso luku näin lyhyeen aikaan.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Ettei totuus unohtuisi:

Kustannusten korvaaminen: DNA-testit ja matkat Suomeen

Johtuen perheen haavoittuvasta asemasta Suomen valtio maksaa DNA-testikulut myönteisen päätöksen jälkeen yleensä, kun perheenkokoaja on kansainvälisen suojelun tarpeen perusteella oleskeluluvan saanut henkilö. Lisäksi vaaditaan, että perheyhteys on ollut olemassa silloin kun perheenkokoaja on itse tullut Suomeen. Jos DNA-testin perusteella todetaan, ettei hakijalla olekaan sukulaisuussuhdetta Suomessa asuvaan henkilöön, kulut on maksettava takaisin valtiolle. Vuoteen 2010 saakka myös matkakulut maksettiin valtion toimesta, mutta vuoden 2011 alusta lähtien perheenjäsenet itse ovat vastuussa matkakulujen maksamisesta. Vain kiintiöpakolaisten matkat Suomeen maksetaan.


Eli kusettamisesta rangaistus on se, että joutuu "itse" maksamaan testit. 2011 alkuun asti ei sitäkään. Vahvaa osaamista virkamiehistön taholta.
 
Viimeksi muokattu:

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Nyt on pakko öyhöttää vähän. Juuri äsken luin YLEltä, että poliisihallituksen mukaan näitä turvapaikanhakijoiden raiskausepäilyjä olisi jo kymmenkunta. Mielestäni tuo on aika iso luku näin lyhyeen aikaan.

On ja on. Pitää muistaa, että suomalaiset raiskaa myöskin ja eritoten salassa. Näistä ei kaikki ihan tiiäkkään mut salassa käytetään hyväksi. Ihan varppina ja kaverikin kertoi. Älä usko somea äläkä mitään muutakaan uutista koska rasismi.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Vähän vaikuttaa ettei yhteiskunta pysty suojelemaan kansalaisiaan, tämä tosin ei yllätä edes Kurikassa. Suvaitsevaiset näyttävät saavan haluamansa, jossa yksin liikkeellä olevat naiset ovat vapaata riistaa seksuaalisiin tekoihin.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Puuttuu taito ja äly. Kaikkien tutkimusten mukaan nuo vaan vertautuvat älykkyydessään lähes kehitysvammaisiin. Kaiken paskovat minkä saavat. Mutta se on rasismia kertoa faktoja.

Tämä viesti on pakko olla sarkasmia, muuten en tätä ymmärrä.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Kuinka perustelet väitteen?

Kuinka perustelet väitteen että 95% tulijoista on hädässä. Siis muussa kuin kakkahädässä?

Kun et siihen pysty, miksi vaadit muita todistamaan jotain, joka on ilmiselvää? Eli kun ei aukottomasti voida todistaa näiden tulijoiden kusettavan, he ovat viattomia uhreja, vaikka näin ei selvästikään ole?
 
Kyseessä saattaa olla samanlainen heitto, kuin sinunkin vastaavat jutut naisista, jotka huvikseen ryhtyvät rikollisiksi vähentääkseen pakolaisia.
Kumma kun muistan vasta äsken jotain tällaista paskaa ketjusta lukeneeni, vaan en muista kirjoittaneeni.

Kuinka perustelet väitteen että 95% tulijoista on hädässä. Siis muussa kuin kakkahädässä?
Minä vastaan vain omista väitteistäni. Kakkahätä varmaan onkin noin 95 %:lla. Koska viisi prosenttia on naisia eivätkä naiset käy kakalla.

Kun et siihen pysty, miksi vaadit muita todistamaan jotain, joka on ilmiselvää? Eli kun ei aukottomasti voida todistaa näiden tulijoiden kusettavan, he ovat viattomia uhreja, vaikka näin ei selvästikään ole?
On ihan luonnollista pyytää perusteita täysin perustelemattomalle väitteelle.
 
Viimeksi muokattu:
Kysyt siis jos raiskausten määrä olisi pysynyt samana niin olisiko ne nousseet 100%??

No selitä nyt tyhmälle, miten tämä menee, kun 7000 raiskausta tarkoittaa sun mukaasi 500 prosentin nousua:
7000 raiskausta = 500 prosentin nousu
5600 raiskausta = 400 prosentin nousu
4200 raiskausta = 300 prosentin nousu
2800 raiskausta = 200 prosentin nousu
1400 raiskausta = ???
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
En tiedä katsoiko kukaan muu hetki sitten päättynyttä A-studiota mutta siellä käsiteltiin näitä raiskaustapauksia ja kulttuurien eroja. Tämä vieraana ollut irakilaiskaveri kertoi että jopa Irakin rajojen sisällä on suuria kulttuurisia eroja, Bagdadissa naiset pukeutuvat länsimaisesti kun taas joillain alueilla pukeutumissäännöt naisille ovat hyvinkin tiukkoja. Onhan meillä täälläkin suuria alueellisia eroja, joillain paikkakunnilla ei saa kaupoista keppanaa tai kortsuja ja Pohjanmaalla sai ennen vanhaan orkesteri turpaansa jos ei soittanut tangoa ja humppaa.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Onhan meillä täälläkin suuria alueellisia eroja, joillain paikkakunnilla ei saa kaupoista keppanaa tai kortsuja ja Pohjanmaalla sai ennen vanhaan orkesteri turpaansa jos ei soittanut tangoa ja humppaa.

Ihanko oikeasti rinnastat raiskauksen ja tangon/humpan/kortongit/keskioluen? Missä Suomen kunnissa ei tänäpäivänä saa ostettua keskiolutta saati kortsuja? Luettelo kiitos. Raiskausvähättelysi on muuten kuvottavaa!
Koginitiivinen vinouma missä pelaa?
 

low prospect

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, support KooKoo & Jokerit
Tämä viesti on pakko olla sarkasmia, muuten en tätä ymmärrä.

Kuinka niin? Nämä elintasopakolaiset ovat älykkyydeltään 2 luokkalaisen tasolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös