Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 256 065
  • 28 700
wwww
Ei kun kerro nyt vaan miten toteuttaisit rajojen sulkemisen ja mitä siitä mahtaisi sinun mielestä seurata.
Veikkaisin, että ensin olisi luonnollista miehittää käyttämättömät tarkistuspisteet rajoille ja lisätä maarajan valvontaa. Resursseja pitäisi kohdistaa ennen kaikkea todennäköisiin ylityspaikkoihin ja ulottaa valvontaa sen lisäksi korpimaihin. Joka puolelle ei millään ehditä, eikä varmaan tässä vaiheessa ole tarpeellistakaan saada rajoja 100% kiinni. Joka tapauksessa resurssejahan tämä vaatii melkoisesti lisää ja paljon vanhojen jo käytössä olleiden toimintatapojen palauttamista.

Sitten olisikin 2 vaihtoehtoa hoitaa tulijat. Joko käännyttää suoraan paperittomat takaisin mistä ovat tulleetkin tai ohjata itse omaan jatkokäsittelyyn. Tätä jälkimmäistä ilmeisesti suositaan tällä hetkellä.Mikäli lehtiä on uskominen, niin resursseja on jo lisätty tulijoiden rekisteröintejä varten ja hätämajoituksia lisätään jatkuvasti. Sitten olisi useita tapoja tehostaa toimintaa tässä vaiheessakin, mutta ne ovat minusta enemmän jatkokäsittelyjen heiniä, kuin rajavalvonnan ongelmia.

Seuraamuksia tästä olisi muutamat ilmeiset. Ensinnäkin kulut lisääntyisivät rajavartio- ja poliisilaitoksella. Ei varmaan olisi mikään pikkuraha. Toisekseen tulijamäärät vähentyisivät mitä todennäköisimmin, joka taas auttaisi ainakin osaltaan paikkaamaan tuota ensimmäisen kohdan rahanmenoa. Luvut saa jokainen arvata itse, koska minä en siihen pysty. Ruotsi voisi ensisijaisesti harmistua, kun heille jäisi enemmän porukkaa kuin normaalisti. Joku saattaisi EU:ssa närkästyä toimista, mutta onko tuolla nyt niin väliä, koska useat maat ovat jo rajan pistäneet kiinni tai aloittaneet ihmisvirtojen rajoittamista.

Kysymys ei ollut minulle, mutta tuossa muutama asia mitä tulee ihan miettimättä mieleen. Nuokaan ei ole ainoita tapoja, mutta varmaan semmoisia helpoiten käyttöönotettavia, jos päätetään toimia.
 
Maahanmuuttokriitikot vähättelevät Tornion mielenosoituksia, Immosen kirjoituksia, KKK:n kaapuun pukeutumista, SPR:n avustustyöntekijöiden kivityksiä, paukkupommien heittelyä.

Nämä maahanmuuttokriitikoiden touhut eivät varmasti ole parantaneet Suomen houkuttelevuutta kansainvälisillä rahamarkkinoilla.

Mitä helvettiä? Vähättelevät Tornion mielenosoitusta? Mitä vikaa tuossa mielenosoituksessa oli? SPR:n työntekijöiden kivitykset? Miksi puhut monikossa ja valehtelet? Nämä "touhut" eivät varmasti ole parantaneet Suomen houkuttelevuutta kansainvälisillä rahamarkkinoilla, mutta eivät kyllä heikentäneetkään. Jos oikeasti kuvittelet näin, niin olet kyllä täysin kuutamolla. Suomen houkuttelevuutta vähentää verotus ja AY-liike.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Aamulehdessä on ollut juttua että voiko turvapaikanhakijoiden joukossa tulla ISIS -terroristejä. Siitähän on taidettu täälläkin jo aiemmin keskustella. Eihän se nyt varmaan kauhean todennäköistä ole, mutta kun väkeä tulee kokoajan ja kaikki ovat hukanneet passinsa ja voivat esiintyä ihan kenenä tahansa mikään ei ole pois suljettua ?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ethän sä nyt TosiFani oikeasti niin tyhmä ole että et tiedä miten rajoja vartioidaan. Tai käy joskus ulkomailla niin näet. Ei ole mitään erikoista, sitä on toteutettu vaikka kuinka kauan. Siitä seuraisi hallitsemattoman maahanmuuton hillitseminen.

Eli Suomella ei olisi ollut mitään vaikeutta pitää tuhansia pakolaisia länsirajan takana Ruotsin puolella? Eli uskot, että läpi Euroopan matkustaneet ihmiset kääntyisivät kiltisti takaisin Ruotsin puolelle kun tullimies käskee? Muistaakseni joku Rajavartioston päällystöön kuuluva sanoi mediassa, että heillä ei ole resursseja koko rajan vartiointiin.

Ehdotuksesi tarkoittaisi ihmissalakuljetuksen räjähdysmäista kasvua Suomen länsirajalla ja hallitsematonta maahanmuuttoa.

Tällä Suomen ratkaisulla saattaisi olla myös vaikutusta Suomen kansainväliseen asemaan ja tätä kautta vientiteollisuuteen.
 
Eli Suomella ei olisi ollut mitään vaikeutta pitää tuhansia pakolaisia länsirajan takana Ruotsin puolella? Eli uskot, että läpi Euroopan matkustaneet ihmiset kääntyisivät kiltisti takaisin Ruotsin puolelle kun tullimies käskee?

Tällä Suomen ratkaisulla saattaisi olla myös vaikutusta Suomen kansainväliseen asemaan ja tätä kautta vientiteollisuuteen.

Oothan sä varmaan nähnyt Serbian ja Unkarin rajalla ettei ne kiltisti kääntyneet mutta kääntyivät kuitenkin.

Ja lopeta nyt hyvä luoja sentään sun hallusinaatio Suomen imagosta ja maineesta. Tiedän kyllä että maailmankatsomistasi häiritsee harhaisuus, mutta älä ota shokkina kun kerron että bisnekseksessä tunnustetaan vain yhtä väriä ja se on vihreä. Sun päässäs joku voi välttää vetämästä profittia jonkun idealismin takia mutta jos joskus palaat takaisin maan pinnalle niin täällä homma on pelkkää bisnestä.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Jos uskoo suomalaisten geenipohjaiseen taipumukseen tappaa kännissä niin sitten varmaan uskoo myös geenipohjaiseen ÄO eroon eri rotujen välillä.

Noinhan (ensimmäinen väittämä) artikkelissa ei edes sanottu, mutta olkoon. Ylipäätään mielenkiintoinen lähtökohta, että maallikko (vrt. bakteeriflunssa) vetää yhtäläisyysmerkkejä tutkimusten/"tutkimusten" välille, kunhan molemmissa vilahtaa sama sana ja kertoo tätä eteenpäin jonkinlaisena totuutena. Kukin tavallaan, mutta luulisi sinun ihan oppineena miehenä tietävän nämä asiat hieman paremmin.
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Ja lopeta nyt hyvä luoja sentään sun hallusinaatio Suomen imagosta ja maineesta. Tiedän kyllä että maailmankatsomistasi häiritsee harhaisuus, mutta älä ota shokkina kun kerron että bisnekseksessä tunnustetaan vain yhtä väriä ja se on vihreä. Sun päässäs joku voi välttää vetämästä profittia jonkun idealismin takia mutta jos joskus palaat takaisin maan pinnalle niin täällä homma on pelkkää bisnestä.
No tämä. Aikamoista tyhmyyttä luulla, että jossain New Yorkissa ajateltaisiin sijoituksia nyt yhtäkkiä jotenkin moraalisin ja eettisin perustein, kun niin ei olla ikinä missään ennenkää toimittu.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Suvaitsevaiset eivät aikanaan korvaansa lotkauttaneet, kun somalit kivitti ja hautasi elävältä 13-vuotiaan Aishan, koska joutui joukkoraiskauksen kohteeksi ja hänet todettiin syylliseksi aviorikokseen.

Kivitys on sairasta ja on hyvä, että nyt on Lahden tapauksen jälkeen suvaitsevaisetkin tulleet samoille linjoille.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Ja lopeta nyt hyvä luoja sentään sun hallusinaatio Suomen imagosta ja maineesta. Tiedän kyllä että maailmankatsomistasi häiritsee harhaisuus, mutta älä ota shokkina kun kerron että bisnekseksessä tunnustetaan vain yhtä väriä ja se on vihreä. Sun päässäs joku voi välttää vetämästä profittia jonkun idealismin takia mutta jos joskus palaat takaisin maan pinnalle niin täällä homma on pelkkää bisnestä.

Jos kerran imagolla ei ole mitään merkitystä, miksi Volkswagen on vaikeuksissa?

Sijoittaja haluaa sijoitukselleen tuoton ja yhteiskunnalla, jossa yritys toimii on oma osuutensa tässä kuviossa. Jostain syystä Venäjän rahastot ovat luokiteltu riskialttiimiksi kuin esim. Eurooppa rahastot. Mistähän syystä? Jos Suomi luokitellaan entistä enemmän Itä-Eurooppaan kuuluvaksi maaksi, voisiko tällä olla vaikutuksia pankkien riskianalyyseihin? Suomi ei kestä kriisejä, järjestelmät ovat vaikeuksissa. Ihmiset eivät siedä erilaisuutta, vastakkainasettelu lisääntyy. Seuraavissa vaaleissa valtaan saattaa nousta koalitio, joka kannattaa voimakkaampaa valtio-ohjausta, eristäytymistä, eroa EU:sta ja Suomen vastuiden kieltämistä jne.
 

pakki3000

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Huutonaurua TosiFaneille yms. Suomen maineesta huolestuneille. Aika hyvin ne sijoittajat kuitenkin pistävät rahojaan Aasiaan yms. ihmisoikeuksia rikkoviin maihin/maanosiin. Eli ollaanko me nyt vielä näidenkin maiden alapuolella, kun yksi ihminen hilluu valkoinen kaapu päällä? Tuokin johtuu varmasti suureksi osaksi Suomessa tällä hetkellä vallitsevasta mielipiteenvapauden rajoituksesta. Ehkä täällä kuuluukin tulla pieni romahdus, koska nyt tuntuu menevän kaikilla sen verran hyvin, että leikitään niin auttavaista ja liihotellaan kritisoivien ihmisten yläpuolella kovaan ääneen. Kyllä se siitä sitten muuttuu, kun omaan lähipiiriin osuu lasku tästä paskasta.

Kun sattuu omalle kohdalle täälläkin esillä olleita koiran päälle sylkemisistä ja huoritteluista, niin muuttuu pahimmankin suvakkinaisen mielipide maahanmuuttajista alle sekunnissa ja sitten luultavasti meillä ei olekaan enää unelmaa, vaikka olisi kuinka yksittäinen tapaus. Raiskauksen tms. vakavamman sattuessa jo varmaan mieskin uskaltaa työpaikan kahvipöydässä kritisoida nykymeininkiä. On se ihminen jännä eläin, kun ei opita historiasta ja muista maista yhtään mitään, vaan kaikki pitää kokea kantapään kautta.
 
Päivän Hesarissa eräs naisturvapaikanhakija kertoo, kuinka hänellä on 10 lasta Mogadishussa odottelemassa päätöksiä. Millaiseen kämppään tämmöiset perheet on sitten tarkoitus sijoittaa? Miten muuten voidaan edes tietää, kuka on kenenkin lapsi (DNA testejä ei varmaan tehdä? tai sitten voi väittää adoptoiduksi)? Varmaan siitäkin saisi bisneksen aikaiseksi, kun alkaa väittää vieraiden lapsia omikseen. No ehkä olen vain tyhmä.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
No tämä. Aikamoista tyhmyyttä luulla, että jossain New Yorkissa ajateltaisiin sijoituksia nyt yhtäkkiä jotenkin moraalisin ja eettisin perustein, kun niin ei olla ikinä missään ennenkää toimittu.

Jep. Joku Mr Wonderful eli Kevin O'Leary sanoisi näihin jeesusteluihin ainoastaan, että "Let's cut the crap. Tell me how I'm going to make MONEY with this?"
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Päivän Hesarissa eräs naisturvapaikanhakija kertoo, kuinka hänellä on 10 lasta Mogadishussa odottelemassa päätöksiä. Millaiseen kämppään tämmöiset perheet on sitten tarkoitus sijoittaa? Miten muuten voidaan edes tietää, kuka on kenenkin lapsi (DNA testejä ei varmaan tehdä? tai sitten voi väittää adoptoiduksi)? Varmaan siitäkin saisi bisneksen aikaiseksi, kun alkaa väittää vieraiden lapsia omikseen. No ehkä olen vain tyhmä.

Perheenjäsenten haastattelut vaaditaan silloin, kun hakijoilla ei ole esittää vaadittavia dokumentteja (vihki-, syntymä- ja adoptiotodistukset) tai asiakirjojen oikeellisuuteen ei voi luottaa. Suullista kuulemista joudutaan käyttämään myös silloin, kun hakijoiden joukossa on luku- ja kirjoitustaidottomia henkilöitä, joilta ei voi vaatia kirjallisia selvityksiä. Haastattelut suoritetaan paikallisessa Suomen edustustossa. Hakijoille tehdään myös DNA-testit sukulaisuuden varmistamiseksi. Haastatteluissa pyritään muun muassa selvittämään, onko kyseessä mahdollinen lumeavioliitto, onko kasvattilapsisuhde aito tai onko siinä viitteitä esimerkiksi ihmis- tai lapsikaupasta.

Lainaus pakolaisapu.fi
 
Jostain syystä Venäjän rahastot ovat luokiteltu riskialttiimiksi kuin esim. Eurooppa rahastot. Mistähän syystä?

No vaikka siitä että Venäjä on yhteiskuntana koko lailla persereikä. Satunnaisten huppumiesten kanssa sillä ei tosin ole mitään tekemistä tai muutenhan kukaan ei tekisi kenenkään kanssa kauppaa missään maassa. Täytyy olla kyllä helvetin puupää tai jatkuvasti kusetettu että kuvittelee rahan seuraavan satunnaisten huppupäiden liikkeitä. Taitaa tälläiset ajattelijat tosin olla kokonaan sillä puolella keneltä ne rahat kusetetaan pois kuleksimasta. Mutta onko toisaalta sillä omalla epäuskottavalla idealismilla hintaa? Kai sekin joku elämännuora on.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Sellainen sivuhuomio, että ainakaan YK:n suuntaan ei tarvitse olla huolissaan Suomen vaikutusvallan heikentymisestä, sillä se on täysin marginaalista ollut aina. Syynä on se, että YK on tärkeissä asioissa (turvallisuuspolitiikka jne.) täysin polarisoitunut ja Suomi ei ikävä kyllä kuulu täydellisen luottamuksen ansaitsevien länsimaiden listalle. Ei toki sinne toiseenkaan ääripäähän, mutta isoista valtioista Suomi sai viimeksi oikeasti tärkeässä äänestyksessä tukea ainoastaan Venäjältä ja Kiinalta. Nuo ihmisoikeuksien ja demokratian mallioppilaat. Tähän kaikkeen syynä ei ole nyt harjoitettu mamu-politiikka, vaan 2000-luvulla harjoitettu Venäjä-politiikka.

Mikäli nyt kehitysavun pienentämisen myötä suomalaisilta ex-poliitikoilta menee muutama yhteiskunnallisesti täysin yhdentekevä palkintovirka sivu suun, niin minusta tämä on vain ja ainoastaan hyvä asia.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sinä ihan oikeasti vertaat yhtä lakanaan pukeutunutta hörhöä Volkswagenin kusetukseen, joka koskettaa miljoonia auton ostajia?

Eli kun Volkswagen vaan korjaa ohjelmistot kuntoon, myynti jatkuu entisellään? Keskustelu koski imagon merkitystä bisneksessä, esimerkkini on tietysti raju, mutta ajankohtainen.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... Täytyy olla kyllä helvetin puupää tai jatkuvasti kusetettu että kuvittelee rahan seuraavan satunnaisten huppupäiden liikkeitä. Taitaa tälläiset ajattelijat tosin olla kokonaan sillä puolella keneltä ne rahat kusetetaan pois kuleksimasta. Mutta onko toisaalta sillä omalla epäuskottavalla idealismilla hintaa? Kai sekin joku elämännuora on.

Ilmeisesti et ole viitsinyt lukea viestejäni ajatuksella. Huppumies nosti Suomen maahanmuuttokriittisen ajattelun kansainvälisen median tietoisuuteen, ei raha häntä seuraa. Kansainvälisen median huomio aiheuttaa kuitenkin Suomen imagolle negatiivisia seurauksia, jonka seurauksena Suomen asema sijoituskohteena heikentyy. Kuten aikaisemmassa viestissä kuvasin, joku voi jopa miettiä tilannetta seuraavien vaalien aikaan.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Eli kun Volkswagen vaan korjaa ohjelmistot kuntoon, myynti jatkuu entisellään? Keskustelu koski imagon merkitystä bisneksessä, esimerkkini on tietysti raju, mutta ajankohtainen.

Pitäisiköhän kuitenkin esimerkin olla edes hiukan vertailukelpoinen? Eiköhän tuo Volkswagenin keissi ole kuitenkin aika paljon suurempi juttu, kuin joku lakanaan pukeutunut Anssi?
 
Kansainvälisen median huomio aiheuttaa kuitenkin Suomen imagolle negatiivisia seurauksia, jonka seurauksena Suomen asema sijoituskohteena heikentyy.

Joo'o. Jos sijoitusneuvojan Power Pointissa on ranskalaisella viivalla joku yksittäinen pahvi päässä heiluva hyypiö sinä olet tasan ainoa kuka jää sen luennon kuuntelemaan loppuun.

Eikä tästä kai tarvi enää keskustella kun olet luonut rinnakkaistodellisuuden päähäsi tämä oikean vierelle enkä oikein tunne sitä maailmaa.
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Kansainvälisen median huomio aiheuttaa kuitenkin Suomen imagolle negatiivisia seurauksia, jonka seurauksena Suomen asema sijoituskohteena heikentyy
Suomen imagolla ei ole mitään tekemistä sijoittamisen kanssa. Niin kauan kun yritykset tekevät rahaa sijoittajille, on niille aivan paskan hailee, vaikka täällä ei olisi mitään muuta kuin huppupäitä torit ja pitäjät täynnä.

Sekin voi sinun maailmankuvaasi häiritä, että monille sijoittajille ns. oikeistolainen ajattelu on paljon tervetulleempaa, kuin maailmanhalaaminen. Mitä mieltä esimerkisi sijottajat olivat jenkkien sosiaaliturva uudistuksista? Lisäsivätkö ne, vai vähensivätkö ne sijoittajien kiinnostusta?
 

Buccaneer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tuomo Ruutu, Sean Bergenheim
Käykääpä jokainen jatkoaikalainen allekirjoittamassa ja jakakaa tietoa tuttavillenne:
Kansanäänestys Suomessa asuvien ulkomaan kansalaisten sosiaaliturvan muuttamisesta työperusteiseksi - Kansalaisaloitepalvelu

Tuossa aloitteessa ehdotetun lainsäädännön toteuttaminen käytännössä ratkaisisi maahanmuuton ongelmat jokseenkin kokonaan sekä suomalaisten että pakolaisten näkökulmasta: kun ulkomaalaisten sosiaaliturva olisi työperusteista, jäisivät elintasopakolaiset tulematta, mutta kaikkein heikoimmassa asemassa olevat ja sotaa ja kauhuja Suomeen pakenevat saisivat edelleen turvaa. Työperusteinen maahanmuutto pyörisi täysillä.

Monien lainsäätäjien ja muuten päättävässä asemassa olevien näkökulmasta tulisi tosin valtava ongelma siitä, että kun näiden muutosten myötä Tornion ihmisvirta käytännössä pysähtyisi kokonaan, loppuisi SPR:ltä, Luona Oy:ltä ja muilta kansanedustajien, europarlamentaarikkojen ja heidän kaveriensa ja perheenjäseniensä rosvoyrityksiltä nykyinen mahdollisuus varastaa laillisesti suomalaisten verorahat itselleen.
 

Zikako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Missä kohtaa sijoittajat ovat tehneet ratkaisunsa sen mukaan kuinka suvaitseva valtio on?

Kuinka pihallla ihmiset voivat olla kun jostain kartonkipäästä saadaan yleinen kansan häpeän aihe? Häpeä pitäisi olla vain tällä päiväkoti tason askartelijalla, mutta vallitsevan tiedon perusteella epäilen hänen kykenevän tuohon tunteeseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös