Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 284 618
  • 28 700

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Nythän parhaillaan Lahteen kootaan porukkaa entiselle punavankien keskitysleirille.

Jos tulijoita on paljon, niin lopulta ainoa mahdollisuus on laittaa heitä leireille. Australiassa tähän on joudutta jo aika päivää sitten, ja Euroopan on tämän invaasion edessä varmasti pakko seurata esimerkkiä. Käyttäisin kuitenkin mieluummin pakolaisleiri-nimitystä kuin keskitysleiri-termiä. Leiri on aina leiri, mutta funktio on olennaisesti eri.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Irakilaiset miehet nostavat Suomen uuteen nousuun: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/117...t-irakilaiset-miehet-suomeen?ref=suosituimmat

Asiassa on toki ihan pienenpieni "mutta"; nykyisetkin Suomessa asuvat irakilaiset ovat töissä varsin heikolla prosentilla.

"Kirjoittaja on valtiotieteilijä ja toiminut maahanmuuttotyössä koulutusalalla 1990-luvun alusta lähtien."
Tässähän tämä tulikin...

Sivumennen sanoen; aika homoeroottinen otsikointi tuossa. Mitenkään muuten tuota otsikkoa ei realistisesti voi selittää, kun kaikki fakta ja esimerkit muualta puhuvat enemmän kuin vahvasti kirjoituksen toivomaa skenaariota vastaan.

No, voittaahan lotossakin aina kuitenkin joku. Sitäpaitsi me ei tehdä näiden kanssa samoja virheitä kuin muu Eurooppa, puhumattakaan Ruotsista, vaan meidän somalit ja muslimit muuttuvat ASAP tuotteliaiksi veronmaksajiksi. Meillä kaikki on paremin; ei kiihkoilla, ei pahoinpidellä, ei raiskata, ei valiteta, ei öykkäröidä, ei kuseteta. Muslimit muualla Euroopassa ja Ruotsissa tekee sitä, mutta se ei ole niiden vika, vaan vastaanottajien.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Hyvinvointivaltion alasajo on todellakin käynnissä, ja "hauskinta" tässä on se, että vihervasemmisto joka eniten on äänessä maahanmuuton ja "suvaitsevaisuuden" puolesta, on se joka tulee kärsimään eniten. *virn*
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Ajattelin että sillä tyhjällä viestilläsi oli joku tarkoitus.

Aika hyvin tulkitsit (poistamani) tyhjän viestini Pelottavaakin jopa.

Todellisuudessa se oli vahinkolaukaus, kun selaimeni on temppuillut koko päivän.
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Aika hyvin tulkitsit (poistamani) tyhjän viestini Pelottavaakin jopa.

Todellisuudessa se oli vahinkolaukaus, kun selaimeni on temppuillut koko päivän.
No juu, luulin että odotit vain vastausta Tuomaksen kysymykseen.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä vaan. Pitkä rauha koitui vanhan Rooman tuhoksi. Oli aikaa hedonismille, mukavuuden maksimoinnille, orgioille ja moraalin rappiolle oman edun ja aistien tyydyttämisen mennessä kaiken edelle. Roomasta ei ollut vastustamaan kansainvaelluksia. Nyky Euroopassa on ilmassa samanlaista mukavoitumisen aiheuttamaa hedonismia, tämähän näkyy Suomessakin monin tavoin mm. ns. "liberaalien" vihreiden ja kokoomuslaisten ajatusmaailmassa. Yksilön pitää saada tehdä ihan mitä haluaa "onnea" etsiessään. Anyway, on mielenkiintoista nähdä mihin tämä Euroopassa johtaa. En nyt ennusta, että turmioon, mutta turbulensseja on helppo povata.

Antiikin historian dosentit kumoavat tämän, yleisesti leviävän uskomuksen.

Rooma ei romahtanut moraaliseen rappioon - Mielipide - Helsingin Sanomat
 
Viimeksi muokattu:

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Kansainvaellukset tuhoavat tuntemamme Euroopan | Pauli Vahtera | Blogit | Iltalehti.fi
Asunnon ostajat ja asunnon ottajat, osa 1/3 Ostajat | Pauli Vahtera | Blogit | Iltalehti.fi
Asunnon ostajat ja asunnon ottajat, osa 2/3 Veron Maksajat | Pauli Vahtera | Blogit | Iltalehti.fi
Asunnon ostajat ja asunnon ottajat, osa 3/3 Ottajat | Pauli Vahtera | Blogit | Iltalehti.fi

Tässä linkkejä blogikirjoituksiin. Tällä Vahteralla on realiteetit hallussa vaikka ulosanti on paikoitellen vähän kömpelöä. Ei mielestäni vähennä kuitenkaan vähennä sanoman painoarvoa. Pääosin karua faktaa ja loogista päättelyä, nähdäkseni. Suomen ja etenkin pääkaupunkiseudun asuntojen hinnoissa on jotain raskaasti pielessä. Täällä ei mitään muuta ole kuin tyhjää tilaa, ja sitäkin vielä tuhlataan alirakentamalla. Alirakentamisella tarkoitan kerrosmäärää ja käytettyä maa-alaa per asukas. Jopa alle kymmenen kilometrin säteelle Stockasta mahtuisi tuplamäärä ihmisiä helposti. Todellakin helposti.

Halla-ahossahan on selkeästi samaa vikaa kuin Vahterassa; osoittaa kylmän viileästi miten ja miksi tämä meno on perseestä, mutta tekee sen siis väärin, eikä ollenkaan ajattele "humanistisesti". Kyllä meidän kuuluu nyt hoitaa arabien ongelmat ottamalla ne kaikki tänne. Paitsi ettei me sillä mitään hoideta, eikä se mitään ratkaise, saadaan vaan se sama mentaliteetti ja sen tuomat ongelmat osaksi omaakin arkeamme.
 

Staffan

Jäsen
Suosikkijoukkue
DIF Hockey
Näinpä. Tosin valitettavasti on todettava, ettei mikään tule muuttumaan nykyisellä hallituksella ja tuskin millään muullakaan kokoonpanolla tulevaisuudessa......
......Ja mitään kansallisia toimia on ihan turha odotella, hallitus kumartaa EU:n suuntaan ja pyllistää Suomi-neidon ja kansalaisten hyvinvoinnille ja eduille.

Tähän nopeasti; kyllä niitä kansallisia toimia voi odotella. Sanotaanko nyt vaikka niin, että ns. poliittinen ohjaus on tällä hetkellä - ja varmaankin lähitulevaisuudessakin - melkoisen aktiivista tämän "pakolaiskriisin" kanssa tekemisissä olevien ministeriöiden suuntaan. Uutisia ja tiedotteita asian suhteen on jo jonkin verran tullut uloskin, viimeksi ilmoitettiin että perheenyhdistämisen kriteeristöä tullaan edelleen tiukentamaan. Eduskuntaan esitys tuodaan keväällä 2016, joten kaikkien niiden osalta, jotka ovat tulleet maahan ja hakeneet turvapaikkaa tämän vuoden aikana, tullaan menemään tämän tiukentuneen kriteeeristön mukaan. Mikäli eduskunta sen hyväksyy. Ja miksei hyväksyisi. Hallituspuolueilla on riittävä enemmistö.

Edellinen tiukennus, varsin tarpeellinen sellainen, astui ulkomaalaislaissa voimaan 1. heinäkuuta. Tuolloin tiukkeni mm. kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden mahdollisuudet jäädä maahan (jos kieltäytyy lähtemästä maasta vapaaehtoisesti) ns. b-luvalla. Nyt mahdollisuudet kikkailla tämän kautta ovat oleellisesti pienemmät. Tässä on toisaalta sellainen negatiivinen puoli, että se mahdollisesti lisää maassa ilman lupaa oleskelevien, l. paperittomien määrää, ja se taas on harmaan talouden ja yleisen turvallisuuden näkökulmasta taas riskitekijä.

Migri päivittää tämän syksyn aikana turvallisuusarvioitaan Irakin ja Somalian osalta. On hyvin mahdollista, että esimerkiksi Bagdadin alueen kohdalta arvio muuttuu. Turvallisuusarviot kun ovat aina likipitäen kokonaan subjektiivisia, ja vaikka en ole asiasta varma / saanut tästä faktatietoa, niin voi hyvinkin olla, että poliittisella ohjauksella asiaan saatetaan vaikuttaa. Ruotsihan arvioi alueen turvalliseksi. Myös Somalian eri alueiden suhteen muutoksia arvioissa voi tulla.

Lopuksi vielä villi arvaus. En olisi kamalan yllättynyt, jos turvapaikanhakijoiden sosiaaliturvaan tulee (heikentäviä) muutoksia. Tämä on perustuslain kannalta hieman ongelmallista, kuten asiasta käyty keskustelu on osoittanut, mutta eiköhän tähänkin konstit keksitä.

Jos toivoa saa, niin kahteen asiaan voisi tarttua hanakammin: Ensinnäkin ihmissalakuljetukseen EU-tasolla. Tälta kuvottavalta paskasakilta pitää kirjaimellisesti ampua paskat housuun ja veneet upoksiin. Ja päälle erittäin ankarat rangaistukset. Tämä on ennenkaikkea tahdosta kiinni, välineet ja miehet asian suorittamiseen löytyy EU:n alueelta varmasti.

Toinen on kotouttamistoimien tehostaminen ja uudistaminen niiden osalta, jotka maahan jäävät. Kun kerran sen tosiasian kanssa pitää elää, että maahamme on jäämässä melkoinen määärä kotoutettavaa, niin tehdään se sitten kunnolla ja niin, että maahanmuuttajista olisi maallemme (ja heille itselleen) jotakin hyötyä. Syrjäytynyt mamu on huono homma maalle ja hänelle itselleen.

Nyt loppui aika, palaan vielä tähän myöhemmin.
Se vielä ylläolevasta, että se on kirjoitettu kiireellä, vaillinnaisesti ja sanavalintoja sen kummemmin pohtimatta, toivottavasti kuitenkin pointtini tuli esille. Ja se voi hyvinkin olla virheellinenkin. Oma näkemys vain.
 
Suomen ja etenkin pääkaupunkiseudun asuntojen hinnoissa on jotain raskaasti pielessä. Täällä ei mitään muuta ole kuin tyhjää tilaa, ja sitäkin vielä tuhlataan alirakentamalla. Alirakentamisella tarkoitan kerrosmäärää ja käytettyä maa-alaa per asukas. Jopa alle kymmenen kilometrin säteelle Stockasta mahtuisi tuplamäärä ihmisiä helposti. Todellakin helposti.

Helsingin ytimestä asuntoja omistavien ihmisten vuokratuotot ja asuntojen arvon nouseminen ovat tietenkin aika paljon tärkeämpiä asioita kuin Pauli Vahteran tai sinun huoli "alirakentamisesta". Tuon omistavan luokan näkökulmasta kämppiä ei rakenneta liian vähän. Ja onhan se ihan asumisviihtyvyydenkin kannalta mukavaa, että kiitospaitajengi pysyy mahdollisimman kaukana.
 
Viimeksi muokattu:

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Viimeksi muokattu:

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Monikulttuurisuuden rakastajien jutut menee jo vähän yli, tässä Andre Wickströmin esimerkki twitteristä: "Turistit tuo Suomelle rahaa. Mitäs luulette tuleeko turistit maahan missä heitellään kiviä&polttopulloja vai meneekö ne mielummin Ruotsiin?"

Montako kranaattia Ruotsissa on räjähtänyt kesän aikana? Ne ei vissiin haittaa, kun ovat kulttuuritekoja...

Ei helkkari ei olisi pitänyt eksyä tuon tyypin twitteriin siellä on varmaan koko maailman kaikki kulttuurin rakastajat oikein innolla kommentoimassa jotain sekopäiden kkk-kuvia. Ja sitten kaikki moku-rikokset ovat yksittäistekoja.

Tuli myöskin mieleen, että kuinkahan paljon unelma -osasto paheksuu menneitä ja tulevia turvapaikanhakijoiden tekemiä väkivallantekoja kantaväestöä kohtaan, kun muutamasta ilotulitteesta lähtee jo mopo käsistä?
 

Rankkari

Jäsen
-Keski ikäinen mies *ittuuntui kylille ilmenneisiin rahanpummaajiin, ja nakkasi viinapäissään polttopullon. -Nuorisojoukko purki oloaan, ja uhosi rasistisesti. Mitähän seuraavaksi? Luulen että tämä on vain alkua. Kantasuomalaisten paha olo kasvaa koko ajan, kun tieto tulevista pakolaisongelmista kasvaa. Ennen EI niin rasistisesti ajattelevat, siirtyvät kriittisemmiksi.
Toivottavasti tilanne rauhoittuisi, mutta luulen että pahenee vaan koko ajan.
Hallitus päätti ottaa tällaisen, kasvavan suuren epätasapainon, suomalaisten elämään.
 

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Jos ylipäätään jotain hyvää tästä elintasopakolaisongelmasta haluaa etsiä, niin se on se, että valtaosa pakolaisista kaiketi tulevat sijoittumaan (koska itse niin haluavat) pääkaupunkiseudulle. Eikä tämä kommentti ole mikään pyllistys pääkaupungissa asuvia kohtaan, vaan juttuni pointti on siinä että koska nuo poliitikot Sipilä ja kumppanit jotka noita tänne hyysäävät, asuvat ainakin suurimman osan ajastaan itse myös pääkaupunkiseudulla. Pääsevätpä sitten itse läheltä seuraamaan kättensä työtä. Varsinkin siinä vaiheessa kun suurmoskeijan tornista tuleva älämölö kantautuu pitkin Helsinkiä, heti auringon noustessa (kesällä muuten aika aikaisessa vaiheessa). Puhumattakaan siitä, kun alkaa noiden kulttuurin rikastuttajien tekemät taskuvarkaus ja väkivalta aalto koskettamaan ihan jokapäiväistä kulkijaa, jotka tuolla rautatieasema-eduskuntatalo akselilla liikkuvat. Ehkäpä jopa meidän päättäjämme, tai ainakin heidän perheenjäsenensä pääsevät kokemaan sen, kuinka järkeviä päätöksiä ovat nyt tekemässä.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Mitä nyt – eikö teillä siellä Syvän joen varrella 17-vuotiailla miehenaluilla kasva haivenia? Tosin kuulemma sisarsuhteista seuraakin sellaisia kuunaamoja, että parrankasvu jää kokonaan väliin. Ei kuitenkaan kannattaisi tyrkyttää tässäkään asiassa impivaaralaisia standardeja muulle ihmiskunnalle.

Kerran olet pihalla, kyse oli siitä että irakilaismies on vakuuttanut olevansa vielä 17 eli alaikäinen. Lakiteknisesti siis lapsi kasvoi parta tai ei.
 

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Helsingin ytimestä asuntoja omistavien ihmisten vuokratuotot ja asuntojen arvon nouseminen ovat tietenkin aika paljon tärkeämpiä asioita kuin Pauli Vahteran tai sinun huoli "alirakentamisesta". Tuon omistavan luokan näkökulmasta kämppiä ei rakenneta liian vähän. Ja onhan se ihan asumisviihtyvyydenkin kannalta mukavaa, että kiitospaitajengi pysyy mahdollisimman kaukana.

Näinhän se on. Asuntojen hinnat ja vuokrat pääkaupunkiseudulla, sekä sen seurauksena tulonsiirrot on aivan päin helvettiä. VVO ja SATO takoo jäjettömiä voittoja loppujen lopuksi valtion kustannuksella, mutta sehän ei haittaa koska siinä valtiossa valtaa käyttävät poliittiset järjestöt, virkahenkilöt, puolueet jne jne jotka elävät tämän hässäkän pyörittämisestä. Mitä enemmän säätöä, sen parempi ja varmempi tulo tuolla "hallinnossa". Hallinto lainausmerkeissä koska suuri osa näistä meidän arkitodellisuuden hallitsijoista on jollain ihan muulla kuin pätevyysperusteella "hallinnoimassa" tätä touhua.

Tälläkään hetkellä pk-seudun uudisrakentaminen ei kata kuin hädin tuskin väestön lisääntymisen. Miksi? Ei kai kukaan tosissaan väitä, että täällä ei rakennuskapsu riitä? Ei kai kukaan tosissaan väitä, että PK-seudulla(kaan) ei ole tilaa? Ei kai kukaan tosissaan väitä, ettei kysyntää olisi? Entä mitä mitä tapahtuu kun nykyiset turvapaikanhakijat alkavat hekin ohitella asumisen suhteen tärkeysjärjestyksessä jo nyt kusessa olevia kantasuomalaisia? Koska ketään ei käytännössä käännytetä pois, sai turvapaikan tai ei, on tilanne pk-seudulla katastrofaalinen, mikäli kaupungit ja valtio eivät muuta prioriteettejään asumisen suhteen radikaalisti.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Jaahas Vantaalla oli jo muutama pienyrittäjä potkittu vittuun eräästä rakennuksesta, jotta tilalla saadaan vastaanottokeskus.
Tai ei nyt potkittu pihalle, mutta annettu 3 kk irtisanomisaika ja sanottu, että kannattaa ehkä lähteä aikaisemmin, koska se keskus samassa rakennuksessa voi vaikeuttaa pienyrittäjän bisneksiä. Eli periaattessa paljon ei vaihtoehtoja jätetty ja kiinteistön omistajalla oli kova kiire päästä tekemään bisnestä SPR:n kanssa.

Olen aivan varma, että parin vuoden päästä kun tilanne on rauhoittunut tai ei ainakaan ole jokapäiväisen mediahuomion kohteena, niin joku vaikkapa maikkarin rikosreportteri paljastaa jutussaan, että noissa keskusten vuokrauksissa ja perustamisissa on jotain hämärää ja raha on vaihtanut omistajaa epämääräisesti.
Aivan satavarma tästä.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Seuraava sitaatti kertoo suvakeiden idioottimaisuudesta n. kaiken:

Maahanmuuttokriitikot usein puhuvat siitä, kuinka pakolaiset tuovat mukanaan väkivallan ja ääriliikkeet. Ääriliikkeet ja väkivallan uhka tulevat kuitenkin todellisuudesta jostain aivan muulta. Vai kuka niitä raketteja ja polttopulloja on käyttänyt?

Totaali-idiootteja, jotka suomalaisten kannalta ovat ikävästi vallassa.

Tässä nyt pitää oikeasti alkaa laskeskella, olisiko vielä 2016 turvallista tulla käymään siellä Suomessa useammaksi kuukaudeksi. Surullista miten paljon muuttui keväästä 2015. Toisaalta lottovoitto omata mahdollisuus asua muualla.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Sitä minä vaan ihmettelen, kun täällä Turussa ei ole mitään ongelmia maahanmuuttajien kohdalla. Heitä ei ole täällä kuitenkaan mikään marginaalinen määrä. En minä koe pelkoa heidän vuokseen, koska ei ole tarvetta. Sen sijaan kännisiä kantasuomalaisia saa toisinaan kiertää kaukaa. Varsinkin naisseurassa. Ainoa vastustusta aiheuttava seikka, jonka ymmärrän on taloudellinen. Väkivaltaisuutta tuskin esiintyy juuri enempää kuin kantasuomalaisten kanssa, MIKÄLI heitä ei katseella kivitetä tavatessa. Hymykin riittää luomaan kunnioitusta maata kohtaan ja siksi sitä tulisi jokaisen harjoittaa. Se ei maksa mitään. Ehkä työnantajatkin sitten herkemmin palkkaavat maahanmuuttajia.
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Sitä minä vaan ihmettelen, kun täällä Turussa ei ole mitään ongelmia maahanmuuttajien kohdalla. Heitä ei ole täällä kuitenkaan mikään marginaalinen määrä.
Onko sulla jotain faktatietoa asiasta, kuulosta hienolta jos pitää paikkansa.

Mitä Turku tekee eri tavalla kuin muut kaupungit, joissa ongelmia tahtoo esiintyä.
 

Rankkari

Jäsen
Sitä minä vaan ihmettelen, kun täällä Turussa ei ole mitään ongelmia maahanmuuttajien kohdalla.
Edellisviikonlopun raiskausyritys ei siis mielestäsi ongelma?
Mutta tottahan tuo on että kantasuomaista on ongelmia toisinaan. Myös pakolaisista on ongelmia, joka paikkakunnalla. Katsohan tarkemmin ympärillesi. Pitääkö vapaaehtoisesti pakolaisista ottaa lisää ongelmia Suomeen?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös