Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 256 119
  • 28 700
...Maailmaa olen katsonut aika laajasta perspektiivistä omasta mielestäni..

Haha. Päivän paras! Olet ehkä ahdasmielisin öykkärijuntti joka tähän ketjuun on koskaan kirjoittanut. Veikkaan ettet ole edes käynyt Helsingin ulkopuolella.
Muutenkin tämä suvaitsevaisten ajattelutapa, jossa jokainen vähänkin tummemman pigmentin omaava Suomeen tulija, oli sitten Albaani tai Somali, on automaattisesti hätää kärsivä ressukka, on ehkä sitä pahinta rasisimia ja yleistämistä jota voi olla...
 

Buccaneer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tuomo Ruutu, Sean Bergenheim
Ruotsista tulee joka päivä n. 1000 rättipäätä Suomen puolelle, irakilaisia, somppuja, afgaaneja täyteen Suomen valtion ylläpitoon ja sosiaalituille. Jokainen voi siitä laskea paljonko tuolla vauhdilla tulee vaikka vuodessa.
Mitenpä luulette Suomen rahojen riittävän?
Ja kuin turvapaikka on myönnetty, jokainen yhdistää myös perheensä Suomeen. Ja jos ei turvapaikkaa myönnetä, saa Suomeen jäädä toissijaisen suojeluntarpeen perusteella, kun ei noihin lähtömaihin ketään palauteta ja sitten voikin yhdistää perheensä Suomeen. Mitenpä luulette Suomen rahojen riittävän?

TIlanne on tällä hetkellä aivan saatanan huolestuttava. Ja Suomen hallitus ei tee _yhtään_ mitään asialle. Kysymys joka jää jäljelle on, ovatko Sipilä ja apurinsa niin saatanan idiootteja, etteivät oikeasti tajua yhtään mitään siitä mitä ympärillä tapahtuu, vaikka kaikki muut sen tajuavat? Vai tuhoavatko he Suomea tarkoituksella pahassa tahdossa?
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Haha. Päivän paras! Olet ehkä ahdasmielisin öykkärijuntti joka tähän ketjuun on koskaan kirjoittanut. Veikkaan ettet ole edes käynyt Helsingin ulkopuolella.
Veikkauksesi on väärä. Tosin se on totta, että Suomessa en mielelläni juuri matkaile minnekään. Juntteja näkee tv:stäkin. Meillä on kovin erilainen käsitys ahdasmielisistä öykkärijunteista. Minä miellän maailmaa näkemättömät, suvakkia, visvaa ja muuta vastenmielistä äärioikeistosanastoa käyttävät ahdasmielisiksi öykkärijunteiksi.
 

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Minua hirvittä pelkkä ajatuskin jostain oikeasta uhasta tällaisen johtajuuden maassa. Hallituksesta, erityisesti sisäministeri Orposta, välittyy nyt ihan järkyttävä osaamattomuus ja epävarmuus.



Olen kyllä täsmälleen samaa mieltä, Suomen poliittisilta johtajilta puuttuu johtajuus ja karismaattisuus.
Olen tätä ajatellut monta kertaa jo edellisen ja sitä edellisen ja sitä edellisen hallituksen aikana että mitä jos 1930 luvun lopun loput tapahtumat uusiutuisivat.
Mistä löytyisi nykyajan Väinö Tannerit, Risto Rytit, J.K Paasikivet, Mannerheimit jne. joilla olisi kykyä ja ennen kaikkea rohkeutta pistää itsensä likoon kun isänmaan etu sitä oikeasti vaatisi.
Ei olisi noihin saappaisiin sen paremmin Sipilää, Stubbia, Kataista kuin Heinäluomaakaan.
Eihän meillä ole tällä hetkellä johtajaa joka uskaltaisi puhaltaa edes tämän nykyisen pelin poikki, kun kaikki ovat rähmällään vain Brysselin suuntaan.
Vai johtuuko tämä kaikki siitä, että kukaan poliittisista johtajista ei paskan vertaa välitä mitä Suomessa tapahtuu, kun kaikilla on unelmana Kataisen tie päästä EU:n unelmavirkaan Keski-Europpaan ja niiden pyrkimysten varjolla uhrataan vaikka oma isänmaa kuten teki Katainen?
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Mitähän sotaveteraanit ja muut Suomea rakentaneet ajattelee tästä. No, ei kai sillä ole väliä, ja minkäs ne tälle mahtaa..
Sotaveteraanin poikana en pidä siitä, miten ääriainekset häpäisevät sotaveteraanien muistoa. isäni lähti jatkosotaan lukion toiselta kuten lähes koko hänen poikakoulun luokkansa. Hän selvisi upseerina sodasta, vaikka Kannaksella 1944 pahasti haavoittuikin. Kaikki setäni, enoni ja heidän serkkunsa olivat sodassa. Suurin osa upseereina. Toiset heistä kaatuvat. Enoni jonka mukaan sain nimeni kaatui Itä-Karjalassa, kun hän oli luomassa aatteensa mukaista Suur-Suomea, toinen enoni kuoli myös aatteensa puolesta Ukrainassa SS-joukoissa. Kaikki ne sukulaiseni, jotka palasivat sodasta, opiskelivat Yliopistossa ja tekivät merkittävän uran Suomen rakentamiseksi. Viimeinenkin näistä miehistä kuoli kaksi vuotta sitten. Minusta on ala-arvoista pelata poliittista peliä näiden miesten kustannuksella.
 
Veikkauksesi on väärä. Tosin se on totta, että Suomessa en mielelläni juuri matkaile minnekään. Juntteja näkee tv:stäkin. Meillä on kovin erilainen käsitys ahdasmielisistä öykkärijunteista. Minä miellän maailmaa näkemättömät, suvakkia, visvaa ja muuta vastenmielistä äärioikeistosanastoa käyttävät ahdasmielisiksi öykkärijunteiksi.

Minä miellän öykkärijunteiksi kaikki sinunkaltaisesi, joilla oma mielipide on oikea ja kaikki erimieltä olevat asetetaan itsensä alapuolelle. Kuten sanoin. Ahdasmielinen ihminen. Itse yritän ymmärtää erimieltäkin olevia jollain tasolla. Sinä vaan öyhötät ja haukut erimieltä olevia ja niputat kaikki samaan kastiin. Se jos mikä on kunnon junttiutta.
 

Thombson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kirjoitetaanpa nyt kun pistää vituttamaan tämä mamuhomma. Ja kun suurimmalla osalla ei tunnu olevan tietoa tästä kotoutumiskoulutuksesta.
Vaimoni on maahanmuuttaja,on ollut kohta 3v. kotoutumiskoulutuksessa ja hänen kokemuksien kautta olen saanut hyvinkin läheistä tietoa kulttuurin rikastamisesta.
Ensimmäisinä päivinä kotoutumiskoulutuksessa nuoremmat arabimiehet lähentelivät ja lääppivät joka loppui vain sillä kun uhkasi soittaa minut eli finlandmanin paikanpäälle.
Eräänlainen peli tämän osalta on silti jatkunut tähän päivään asti.

Koulutuksessa on monen kerroksen väkeä,osa vanhoja naisia&miehiä jotka eivät edes osaa lukea&laskea,osa fiksuja koulutettuja. Osan tarkoitus näillä kursseilla on saada rahaa,ei ole aikomustakaan oppia suomea tai jotenkin edes edetä kotoutumisessaan,tämä on jotenkin vielä tehty vapaaehtoiseksi,lähinnä tuntuu okevan oma valinta haluatko opiskella vaiko et.
Koulussa edetään suhteellisen hitaasti vaikka tasoryhmiä on käsittääkseni 3 erilaista,hitaimman mukaan ellei ole tuossa hyvin kehittyneiden ryhmässä.
Lisäksi pakolaisstatuksen saaneilla ei ole tuota 3v.kotoumissuunnitelmaa jostain syystä,pisimpään opiskellut on ollut suomi 1-lla 8v! Ja tämä ihan hänen omasta suustaan.
Koulusta tulee heille 704.80€/kk plus mahdolliset tarvehankinnat+asumistuet päälle.
Näiltä kursseilta on varsin helppo edetä opiskeluun/työelämään jos vain kiinnostusta ja motivaatiota itsellä riittää,nyt se jätetään lähinnä itsensä mamun kontolle ,nappaako vaiko ei.
Pidemmänkin vuodatuksen tästä voisin kirjoittaa mutta jätetään tähän,toivon mukaan tätä kotouttamista tehostetaan ja tehdään vastikkeelliseksi,nyt osa on max 10pv koulussa ja lääkäriltä lappu,milloin mikäkin vikana. Lisäksi tiettyjen maiden mamut opastavat toisiaan miten käytetään nämä porsaanreiät hyväksi.

Mulla täysin samanlaiset kokrmukset. Tahallaan reputtavat Suomi1 kurssin ettei rahahanat tyrehdy. Silmät kiiluen kuunnellaan tarinaa sossusta ja suunnitellaan uuden älypuhelimen hankintaa sossun rahoilla. Osalla ei aikomustakaan yrittää päästä kurssilta läpi. Vaimon kokemuksen mukaan mitä tummempi sitä vähemmän yritystä.

Koko kotoutumis järjestelmässä olisi paljon parannettavaa. Vaimo ei päässyt Suomi2 kurssille koska muut tarvitsivat sitä enemmän, johtui siitä että oli etsinyt työharjoittelu paikkaa ja näinollen työkkärin jumalat päättivät että hän on kotoutunut.
 

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Hyvä kysymys. Hieman turhan kärkkäästi taisin tuossa kommentoida, mutta kyllä aika pienellä kertoimella olisin valmis lyömään vetoa siitä, että esim. näiltä kahdelta herralta ei löydy ylempää korkeakoulututkintoa (toisin kuin monilta unelman puolesta mieltään osoittaneilta):
http://im.mtv.fi/image/5318888/land...514d4b7a23bec3ca558468207c140b/oS/tornio1.jpg

Se ylempi korkeakoulututkintoko sitten ihmisen viisaaksi tekee? Voin kertoa että kun katsot esim. nykyisiä ja entisiä kansanedustajia niin sieltä löytyy suuri joukko vaikka kuinka paljon kouluja käyneitä, mutta mihin he ovat saaneet Suomen ajettua. Eli se siitä koulutuksesta.
Ja voin kertoa että kouluja olen minäkin käynyt, enkä silti kannata tuota hallitsematonta pakolaisvirtaa.
Jos joku tulee Suomeen töihin ja elättää itsensä niin se on aivan OK tervetuloa. Itsekin kirjoittelen tätä viestiä parhaillaan Yhdysvaltojen itärannikolta ja töissä minäkin täällä olen vieraassa maassa.
Mutta sitä minä en hyväksy että joku tulee toisen kukkarolle ja sen lisäksi vielä elää kuin pellossa kunnioittamatta toisen maan lakeja ja kulttuuria. Ja kaiken lisäksi vielä alkaa vaatimaan että kantaväestön pitää ruveta muuttamaan tapojaan heidän kultuurinsa mukaiseksi. Tässä syy miksi minä vastustan tuota hallitsematonta pakolaisvirtaa Suomeen.
 

vsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU
Haha hah ei voi kuin nauraa!! Rumat vaatteet ja hölmön näköiset kyltit, eikö teikäläisillä ole enää mitään muuta argumentoitavaa kuin että minkälaisia vaatteita joku mielenosoituksessa käyttää? Ja miten pystyt sanomaan kenenkään ulkonäöstä mikä kenenkin koulutustaso on? Ja mitä sillä koulutustasolla edes on merkitystä tässä asiassa? Tämän kirjoituksen perusteella... No päättele itse mitä tarkoitan kun sanon että et tainnut ihan loppuun asti harkita mitä näppäimistöstäsi päästit lähtemään.

Kun maahan tulee kammattuja ja treenattuja sotalapsia, niin väkisinkin epäilyttää onko asiat ihan ok.

Se, että suomalaiset mielenosoittajat näyttävät rentuilta ja rumilta ja köyhiltä, kertoo omaa tarinaansa tästä maasta ja siitä, onko meillä resursseja majoittaa "hätää kärsiviä".
 
Se ylempi korkeakoulututkintoko sitten ihmisen viisaaksi tekee?

Ei todellakaan tee. Yleiseen asenneilmapiiriin kuitenkin taatusti vaikuttaa se, että kiihkeimmin tätä "hallitsematonta pakolaisvirtaa" vastustavat ihmiset näyttävät esim. Torniossa tuolta. Jos joku kouluja käynyt ihminen on vähän kahden vaiheilla siitä, että onkohan tämä viitisensataa uutta turvapaikanhakijaa päivässä ihan hyvä juttu vai ei, ei tarvitse paljon arvailla kumpaan suuntaan kuvat noista mielenosoittajista hänen mielipidettään ohjaavat. Varsinkin, kun vastapuolelta löytyy tämän näköistä populaa:
meillä on unelma - Google-haku
http://static.mvlehti.net/uploads/2015/07/Meilla-on-unelma-jarjestajat.jpg
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Kappas, osaa ei sitten huvittanutkaan joutua mahdollisesti tarkastuksiin. Mistähän mahtaisi johtua? Kovin tuli kiire takaisin Ruotsiin. Valoja päälle nyt saatana!

Tieto tarkastuksista Suomen rajalla käänsi osan turvapaikanhakijoista – silti tulijoita oli lauantaina ennätysmäärä - Turvapaikanhakijat - Kotimaa - Helsingin Sanomat

Edit: Voi hyvä Jumala sentään minkälaisia äijiä meillä on puikoissa.

Torniossa rajan yli on tullut viime päivinä 400–500 turvapaikanhakijaa vuorokaudessa. Ministeri Orpo pitää tätä "todella kovana tahtina".

Hän ei halua ennakoida, mikä olisi seuraava toimenpide, jos maahantulo yhä kiihtyy.

"En halua mennä sitä miettiä. Seuraava steppi on tiistaina Tornioon avattava järjestelykeskus."
 
Viimeksi muokattu:

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Ei todellakaan tee. Yleiseen asenneilmapiiriin kuitenkin taatusti vaikuttaa se, että kiihkeimmin tätä "hallitsematonta pakolaisvirtaa" vastustavat ihmiset näyttävät esim. Torniossa tuolta. Jos joku kouluja käynyt ihminen on vähän kahden vaiheilla siitä, että onkohan tämä viitisensataa uutta turvapaikanhakijaa päivässä ihan hyvä juttu vai ei, ei tarvitse paljon arvailla kumpaan suuntaan kuvat noista mielenosoittajista hänen mielipidettään ohjaavat. Varsinkin, kun vastapuolelta löytyy tämän näköistä populaa:
meillä on unelma - Google-haku
http://static.mvlehti.net/uploads/2015/07/Meilla-on-unelma-jarjestajat.jpg

Tämä viittauksesi ihmisten ulkonäköön rupeaa menemään jo surkean huumorin ja säälittävyyden välimaastoon.
Ja ikä oli???
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Jos joku kouluja käynyt ihminen on vähän kahden vaiheilla siitä, että onkohan tämä viitisensataa uutta turvapaikanhakijaa päivässä ihan hyvä juttu vai ei, ei tarvitse paljon arvailla kumpaan suuntaan kuvat noista mielenosoittajista hänen mielipidettään ohjaavat.
Sinun ennakkoluulojasi. Ei ihmiset ole noin tyhmiä. Jos et tiedä niin pakolaispolitiikassa on muitakin vaihtoehtoja kuin mennä rajalle peloittelemaan ihmisiä tai ottaa kaikki tulijat kyselemättä vastaan.

Pakolaisongelma on todella vaikea asia hallitukselle ja koko EU:lle ratkaistavaksi.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Tänään aamulla kun menin töihin, niin työpaikan edessä odotti satakunta turvapaikanhakijaa. Siinä kun heidän välistään yritin päästä työmaalle ja samalla hieman katselin ympärilleni, niin en huomannut yhtään naista enkä lasta. No, näillä mennään, mutta onhan tämä naurettavaa pelleilyä.
 

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Sinun ennakkoluulojasi. Ei ihmiset ole noin tyhmiä. Jos et tiedä niin pakolaispolitiikassa on muitakin vaihtoehtoja kuin mennä rajalle peloittelemaan ihmisiä tai ottaa kaikki tulijat kyselemättä vastaan.

Pakolaisongelma on todella vaikea asia hallitukselle ja koko EU:lle ratkaistavaksi.
Ei todellakaan tee. Yleiseen asenneilmapiiriin kuitenkin taatusti vaikuttaa se, että kiihkeimmin tätä "hallitsematonta pakolaisvirtaa" vastustavat ihmiset näyttävät esim. Torniossa tuolta. Jos joku kouluja käynyt ihminen on vähän kahden vaiheilla siitä, että onkohan tämä viitisensataa uutta turvapaikanhakijaa päivässä ihan hyvä juttu vai ei, ei tarvitse paljon arvailla kumpaan suuntaan kuvat noista mielenosoittajista hänen mielipidettään ohjaavat. Varsinkin, kun vastapuolelta löytyy tämän näköistä populaa:
meillä on unelma - Google-haku
http://static.mvlehti.net/uploads/2015/07/Meilla-on-unelma-jarjestajat.jpg
Ja vain vähän aikaa sitten ko.kirjoittaja jaksoi nähdä vaivaa oikeinkirjoituksesta....
 
Sinun ennakkoluulojasi. Ei ihmiset ole noin tyhmiä. Jos et tiedä niin pakolaispolitiikassa on muitakin vaihtoehtoja kuin mennä rajalle peloittelemaan ihmisiä tai ottaa kaikki tulijat kyselemättä vastaan.

Toki, mutta ainakin Helsingissä elää niin voimakkaana unelma kaikille avoimesta Suomesta, että ymmärrän ihan hyvin senkin jos otetaan vastaan kaikki halukkaat. Se vie meidät lähemmäs unelmaa. Toki jo täällä Tampereella unelmoijien määrä on huomattavasti pienempi, sillä kuten BigRedBobkin totesi, Hesan ulkopuolista Suomea asutamme lähinnä me juntit. Siksi olisikin hyvä, että mahdollisimman suuri osa turvapaikanhakijoista pääsisi mahdollisimman nopeasti Helsinkiin.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Minä miellän öykkärijunteiksi kaikki sinunkaltaisesi, joilla oma mielipide on oikea ja kaikki erimieltä olevat asetetaan itsensä alapuolelle. Kuten sanoin. Ahdasmielinen ihminen. Itse yritän ymmärtää erimieltäkin olevia jollain tasolla. Sinä vaan öyhötät ja haukut erimieltä olevia ja niputat kaikki samaan kastiin. Se jos mikä on kunnon junttiutta.
Okei. En silti vieläkään ymmärrä, vaikka kuinka pinnistän, että miksi Suomea Suomen Pankin edessä Suomamaisille huutaneet heiluttivat Viron lippua.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Siis neljä bussilastillista kääntyi takaisin Luulajan pelkästään sen vuoksi, että rajalla levisi tieto henkkareiden pistotarkistuksesta? Suomihan olisi säästänyt pitkän pennin jos nämä tarkistukset olisi otettu käyttöön viikkoa aikaisemmin. Nyt näyttää siltä, että nämä siirtolaiset ovat aivan yhtä hukassa kuin Suomen viranomaisetkin. Joku riittävän härski poliittinen johtaja olisi masinoinut sellaisen huhumyllyn tuonne rajaseudulle että siirtolaiset olisivat anoneet Ruotsilta turvapaikkaa Suomen viranomaisilta. Joku Kekkosen kaltainen kelmi olisi jo määrännyt Supon miehet Ruotsin jokaiselle rautatieasemalle levittämään kauhutarinoita Suomesta...
 
Okei. En silti vieläkään ymmärrä, vaikka kuinka pinnistän, että miksi Suomea Suomen Pankin edessä Suomamaisille huutaneet heiluttivat Viron lippua.

Mitä itse tiedän virolaisia niin ovat oikein kunnon rasisteja. Hirveä kohuhan Eestissä nousi kun Kirkkonummella potkittiin virolaiset työmiehet kadulle maahanmuuttajien tieltä. Toisin sanoen en ihmettele jos tuollaisessa mielenosoituksessa on virolaisia työmiehiä mukana.
 
Honkasalon jengi otti kantaa:

"Makwanin tapa puhua oli sekä sukupuolittavia että rodullistavia rakenteita erittäin haitallisella tavalla ylläpitävä."

"Annetaan hänen puhua - mutta ei tehdä sitä virhettä että annettaisiin maahanmuuttajalle luovuttamaton monopoli puhua vähänkin häneen liittyvistä asioista."

Yle Puheen Lindgren & Sihvonen -ohjelmassa aidosti suvaitsevainen Tommy Lindgren kertoi myös, että Amirkhanin puheet ovat monilla tavoin hyvin vääristyneitä, sillä viestin ytimessä oli hyvin kyseenalainen maahanmuuttajataustaisten nuorten erilliskohtelu. Ajasta 4:20 eteenpäin:
pe 18.9.2015 | Lindgren & Sihvonen | Radio | Areena | yle.fi
 
Pakolaisongelma on todella vaikea asia hallitukselle ja koko EU:lle ratkaistavaksi.

Mikä ongelma? Tässä ei ole mitään ongelmaa! Suomi on vauras maa ja jokainen apua tarvitseva pitää tänne ottaa. Kaikki ketkä vähänkin toisin sanoo on persvalkoritariurpojuntteja, isäm maam puollllustajia ja muuten vaan lahjattomia jonneja. Minulla ainakin on #unelma!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös