Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 283 547
  • 28 700

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Minkähänlainen tämä maahanmuutto-keskustelu muuten olisi olisi ilman sarkasmia ja parodioita vastapuolen oletetuista mielipiteistä? Olisikohan vähän luettavampi? Kokeiltaisiinko täällä JA:ssa?
 
Voisitko vielä kertoa mielipiteesi, mitä tarkalleen ottaen tulisi tehdä jotta kotouttaminen menisi paremmin jatkossa?
Kaikista tärkeintä on palkata tarpeeksi henkilökuntaa opettamaan sitä kieltä, ilmiselvästi kotoutuksessa on vallinnut melkoinen resurssipula, jos maahantulon ja ensimmäisten oppituntien aikana on ollut vuosien viiveitä.

Segregoitumiseen vastaaminen onkin sitten haastavampaa, eihän edes kantaväestö välty jakautumiselta varallisuuden ja sosiaalisen statuksen mukaan omiin kouluihinsa, harrastuksiinsa ja töihinsä (työttömyyksiinsä), vaikka kieli ja kulttuuri on yhteinen. Samanlaisia ratkaisuja se on yritettävä kuin "nuorisotakuu" on.

Yksi ratkaisu mikä tuli mieleen, on pakolaisten kotimajoitus, jota varmaan olisi yhteiskunnan kannalta kannattavaa tukea pienellä porkkanalla.

Tässä tilanteessa, kun työttömyys nakertaa kansantaloutta ja korot ovat alhaalla, tulisi valtion investoida sellaisiin infrahankkeisiin jotka ovat jossain vaiheessa joka tapauksessa välttämättömiä, ja toteuttaa ne työllistämistöinä. Perustulo pohjalle, ja halukkaat pikkupalkalla (vaikka 6e/h) ajamaan risuja uuniin, kunnostamaan teitä ja korjaamaan homekouluja.
 
Hinnan moninkertaistuminen aiheuttaisi kyllä muutakin, kuin väliaikaisen notkahduksen. Se pienentäisi selvästi sitä ihmismäärää, jolla on tarpeeksi varallisuutta kustantaa turvapaikanhakureissunsa.

Huumeiden kysyntää on käytännössä mahdotonta hallita tai kokonaan poistaa. Voisi kuvitella, että turvapaikanhakijoiden kohdalla tilanteeseen on kuitenkin mahdollista vaikuttaa muuttamalla lainsäädäntöä ja kansainvälisiä sopimuksia, se on lopulta lienee vain tahtotilasta kiinni? Tarjonta/kysyntä, miten sen kukin haluaa sanoa, sopeutuu kyllä tilanteeseen jos esimerkiksi Euroopan läpi matkaavien turvapaikanhakijoiden käsittely ja vastaanotto lopetetaan.
Minä olen ajatellut, että tarve elää turvassa ja tarve rikastua, jotka siis ovat ne salakuljetusmatkan ja turvapaikan hakemisen vaikuttimet, vertautuu aikalailla tarpeeseen päihtyä. Eihän huumeiden keinotekoinen kalleus tai rankaisupolitiikka niiden käyttöä vähennä pätkän vertaa. Alkoholinkäyttökin vain lisääntyi kieltolain aikaan, vaikka hinta nousi. Subutexin käytön hinta nousee nelinumeroisiin summiin kuussa, ja kas kummaa työttömiä käyttäjiä riittää silti pilvin pimein. Kun johonkin on kova tarve, niin kyllä tarvittavan rahan hankkimiseen millä tahansa keinoin tarmoa löytyy. Mikäli oletukseni muuttoliikkeen vaikuttimista pitävät paikkaansa (aikaisempiakin muuttoliikkeitä tarkasteltaessa voisi näin olettaa), salakuljettajien jahtaaminen hyödyttäisi paradoksaalisti vain salakuljettajia (niitä etevimpiä jotka eivät jää kiinni) ja jahtausbisnestä toteuttavia.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Mv-lehti nostanut taas esiin olennaisia huomioita.
Itseäkin on ihmetyttänyt tuo pakolaisbisneksen nopea tahti. Miksei noita hankkeita kilpailuteta vaikka lain mukaan pitäisi?!
Tullin ja rajavartiolaitoksen passiivisuus kieltämättä ihmetyttää kanssa. Eipä ole ihan yhtä iisiä suomalaisen puolisolle saapua Suomeen.

Tervon höpinöistä voi todeta vaan sen että kyseessä on aivan malliesimerkki älykkäästä idiootista.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieman epäilen, että kun totuus valkenee, niin voimme odotella turvapaikanhakijoiden mellakoita. ( Joka toisaalta on ihan hyväksyttävää, sillä pieksiväthän ne kaljupäiset spedet sen vittuilevan punikkirikollisenkin. )

Pakolaisten avustaja: Näin irakilaiset kertovat muille pakolaisille Suomen ja Ruotsin eroista - Ulkomaat - Ilta-Sanomat
Saksaa ja Ruotsia parempi kultamaa. Eldorado suorastaan!
Työtäkin riittää mainospuheiden perusteella. Totuus onkin sitten aivan toinen. Toivottavasti nämä työn ja "kullan" perässä juoksijat osaavat kuitenkin käyttäytyä sitten, kun tajuavat ettei täällä ole tarjota kuin hikinen koppi neljän muun miehen kanssa ja alkuperäisväestökin on ilman töitä. Siitä onkin sitten helppo vaihtaa radikaaleihin ajatuksiin, kun muutakaan ei ole.
Tikittäviä aikapommeja nuo miesryhmät, jotka vain makoilevat noissa keskuksissa. Miksei viedä vaikka teiden varsille keräämään roskia?
Saisivat mahdollisuuden työn kautta näyttää kiitollisuutensa ja yhteiskuntakin hyötyisi edes jotain.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
EU rupeaa ilmeisesti tuhoamaan näitä salakuljettajien aluksia. Ikävä kyllä tällä yksistään ei taida olla vaikutusta, alusten lähtö pitäisi pyrkiä estämään jo Afrikan rannikolla. Aina joku alus läpäisee seulan, mutta kyllähän Euroopalla on ihan täydet resurssit ja mahdollisuudet suitsia nuo kaikkein törkeimmät banaanivene-salakuljetukset pois.

ps. liittyen mm. noihin Suomen muita Pohjoismaita korkeampiin prosentteihin turvapaikan myöntämisessä, niin kiinnostaisi tietää syyt noiden prosenttien takana. Liittyykö missä määrin siihen, että Suomeen on ollut vähemmän halukkaita tulijoita kuin Ruotsiin? Tietysti Rydman tuossa kolumnissaan nosti hyvin esille sen, että arviot mm. Irakin turvallisuustilanteesta vaihtelevat.

Tiedä sitten kuinka kallis prosessi on kyseessä, mutta veikkaan että tarkan selvityksen somalitaustaisista turvapaikanhakijoista tekemällä, putoaisi hyväksyttyjen hakemusten määrä aika paljon.
 
Tiedä sitten kuinka kallis prosessi on kyseessä, mutta veikkaan että tarkan selvityksen somalitaustaisista turvapaikanhakijoista tekemällä, putoaisi hyväksyttyjen hakemusten määrä aika paljon.

Eikö Irakissakin sentään osa maasta ole ihan asuttavaa? Kaikilla Eu-mailla saisi olla samat perusteet, ettei irakilaisten tarvitse 500 laumoissa tulla Suomeen asti.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Eikö Irakissakin sentään osa maasta ole ihan asuttavaa? Kaikilla Eu-mailla saisi olla samat perusteet, ettei irakilaisten tarvitse 500 laumoissa tulla Suomeen asti.

Irakista ainakin maan eteläosat ovat turvallisia, toki kaikki on suhteellista. Tähän viittasi myös Rydman tuossa kirjoituksessaan. Somalian tilanteesta toistan jälleen sen, mitä olen aiemminkin sanonut, eli maassa on epäilemättä demokratiavaje ja turvallisuusvaje, mutta jos mietitään tämän hetken tilannetta Euroopassa ja Lähi-Idän suuria kriisejä, niin mielestäni nyt on pakko ottaa somalien osalta tiukempaa linjaa käyttöön.

En yhtään epäile, etteikö monella somalillakin olisi tarvetta saada vakaa asuinpaikka vaikka täältä Suomesta, mutta nähtävästi pakolaisaalton on niin mittava, että priorisointia on pakko tehdä, idealismin kustannuksella.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Miten ne perusteet eroavat vaikka pohjoismaiden välillä? Kysyn (jo toistamiseen) kun en tiedä.

Mä olen muutamasta paikasta lukenut sellaisen tiedon (vai väitteen?) että yksi merkittävä ero olisi Bagdadista ja lähialueilta tulevien turvapaikanhakijoiden hakemusten arvioinnissa. Eli Ruotsissa alueen katsotaan olevan turvallisempi, kuin mitä Suomessa katsotaan.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Aina joku alus läpäisee seulan, mutta kyllähän Euroopalla on ihan täydet resurssit ja mahdollisuudet suitsia nuo kaikkein törkeimmät banaanivene-salakuljetukset pois.

Se on kummallista kuinka lipuntarkastajia kyllä riittää eri kulkuneuvoissa julkisessa liikenteessä. Joissain maissa on myös poliisisetiä puhalluttamassa, että et vain ajaisi humalassa autoa. Sitten kun pitäisi oikeasti liikehdintää valvoa, niin ei olekaan kukaan sitä tekemässä. Vene lähtee meren rannalta, miksi siellä ei pysäytetä sitä ja anneta tarkastusmaksua kaikille.

Pysäyttäisivät edes jonkun osan niistä, mutta kun ei.
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Se on kummallista kuinka lipuntarkastajia kyllä riittää eri kulkuneuvoissa julkisessa liikenteessä. Joissain maissa on myös poliisisetiä puhallattumassa, että et vain ajaisi humalassa autoa. Sitten kun pitäisi oikeasti liikehdintää valvoa, niin ei olekaan kukaan sitä tekemässä. Vene lähtee meren rannalta, miksi siellä ei pysäytetä sitä ja anneta tarkastusmaksua kaikille.

Pysäyttäisivät edes jonkun osan niistä, mutta kun ei.

Niin, voima ja väkivalta on harvoin ratkaisu ongelmiin, mutta väittäisin sen mahdollisesti tällä kertaa olevan. Se mitä tiedämme Libyan rannoilta, niin kyse ei ole mistään salakähmäisestä pabloescobar-tyyppisestä toiminnasta, jossa yömyöhään lahjottujen viranomaisten siunauksella veneet lähtevät vaivihkaa rannasta. Sen sijaan kyse on täysin päivänvalossa tapahtuvasta arkisesta toiminnasta, veneet pakataan täyteen ja lähtevät torvet soiden satamista ja hiekkarannoilta.

Euroopalla on aivan täydet resurssit puuttua tähän siten, että veneet tuhotaan jo ennen niiden täyttämistä ja salakuljettajat laitetaan nippusiteisiin.

Ongelmahan tässä on se, että Eurooppa on viimeisten vuosikymmenten aikana ihmisoikeuksia parannellessaan ajanut itsensä sudenkuoppaan, salakuljettaja pitäisi muka saada jotenkin rysän päältä kiinni (vrt. merirosvojahti Afrikan sarven vesillä) ja paidassa pitäisi suunnilleen lukea, että "olen ihmissalakuljettaja". Mielestäni turhasta idealismista on syytä luopua, puhumme nyt ihmissaastasta, jotka toteuttavat erästä häikäilemättömimmistä ihmisyyden vastaisista rikosaalloista 2000-luvulla.

Jopa Paavo Arhinmäki oli aamutv:ssä sitä mieltä, että nyt tähän hommaan pitää saada joku roti.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Onko näin oikeasti käynyt? Arhinmäelle pisteet siitä.

Arhinmäki pesunkestävänä populistina haistaa tuulen kääntyvän.

Saksan apulaisliittokansleri Sigmar Gabriel on nostanut arviota maahan tänä vuonna saapuvien pakolaisten määrästä. Gabriel arvioi, että Saksaan tulee tänä vuonna miljoona turvapaikanhakijaa.

Suomeen tulevien turvapaikanhakijoiden määrä kaksinkertaistui elokuussa heinäkuusta. Suurin tulijajoukko ovat irakilaiset, joiden määrä kolminkertaistui heinäkuun 627:stä 1 891:een. Syyrialaistenkin määrä on yli kaksinkertaistunut 73:een, mutta edelleen heitä on Suomesta turvaa hakeneissa vähän.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Onko näin oikeasti käynyt? Arhinmäelle pisteet siitä.

Kuten jo Vasemmistoliiton ketjussa kirjoitin, niin Paavolle nyt tämän kärjistyneen ilmapiirin keskellä pinnat ja hatunnosto siitä, että hän ei ole esiintynyt lainkaan räyhähenkisesti, vaan varsin sovittelevasti. Tiedä sitten, kuinka Paavon ulosanti omien parissa otetaan vastaan.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Se mitä tiedämme Libyan rannoilta, niin kyse ei ole mistään salakähmäisestä pabloescobar-tyyppisestä toiminnasta, jossa yömyöhään lahjottujen viranomaisten siunauksella veneet lähtevät vaivihkaa rannasta. Sen sijaan kyse on täysin päivänvalossa tapahtuvasta arkisesta toiminnasta, veneet pakataan täyteen ja lähtevät torvet soiden satamista ja hiekkarannoilta.

Tiedämme myös sen, että ei siinä rannikolla ole mitään saaristoakaan minkä suojassa voisi edes vähän yrittää toimia muka salaa. Vaikka en salaliittoteorioita kannatakaan, niin vähän alkaa tulla mieleen, että olisiko jotkut eurooppalaiset poliitikot tässä mukana.

Salakuljettaja on aika harhaanjohtava termi, kun mitään ei edes yritetä salata.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Milloinhan näitä on suomessa tarpeeksi, että tilanne menee tähän?

Roger Frederick | Facebook

Kyllähän se tuohon vielä menee. Harmi kun jouhasta ei pääse tällä hetkellä eroon, vaan edessä on joskus tuon kaltaisia otteluja, eikä oikein yhtään kiinnostaisi. Saksassa on kuitenkin jouhamiehiä yhtä paljon kuin Suomessa poliiseja, joten suomen muutamalla jouhamiehellä ei noiden kanssa ihmeitä saataisi aikaan. Lähtökohta on se, että turpiin tulisi, ja todennäköisesti lujaa.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
En lukenut Jari Tervon tuoreinta kolumnia, enkä lue, mutta sitä samaahan ne ovat aina eli aina lukematta paskaa. Ennen luin, tiedän ja tyylinsä ja tapansa ajatella. Älykäs idiootti on tosiaan hyvä muotoilu hänestä. Jos Tervo kirjoittaisi tänne samaan tapaan, niin hän saisi varmaan aika pian kirjoituskieltoa ainakin flametuksesta.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Tervon höpinöistä voi todeta vaan sen että kyseessä on aivan malliesimerkki älykkäästä idiootista.

MV-lehden Venäjältä maksetun agitaation toitottajat taas ovat malliesimerkkejä tyhmistä idiooteista.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mv-lehdellä ei edelleenkään ole mitään tekemistä Venäjän kanssa. Jos sinne suuntaan viittaavaa nimeä ei lasketa.

En sinällään tiedä, kumpi on parempi tilanne: se että MV tosiaan saisi venäläistä rahaa (kuten monet vastaavat julkaisut ympäri Eurooppaa varmasti saavat) vai että toimivat ihan ilmaiseksi, eli Venäjän ei tarvitse edes maksaa tuutatakseen eetteriin itselleen sopivaa matskua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös