Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 272 650
  • 28 700

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Tämä ketju saa jostain sairaasta syystä hymyn huulille, en tiedä miksi. Paniikkinappula on ollut monella pohjassa jo viikkoja mutta meno sen kuin kiihtyy. Toivottavasti Pirkanmaan maakuntajohtaja ottaa mallia virkaveljestään ja majoittaa syyrialaisperheen tyhjillään olevaan asuntoonsa.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Pakolaistilanne alkaa tosiaan kärjistymään. Saksan pistettyä rajat kiinni, niin valtava massa alkaa kiertää jo nyt Euroopan sisällä, vaikka uusia ei enää tulisi yhtään. Mihin lie lopulta päätyvät?

Tilanteen pohjimmaiset syyt lienevät suurvaltapolitiikassa. USA ja Venäjä eivät kanna tikkua ristiin aiheuttamistaan ongelmista. Irak, Syyria, Afganistan, Libya, Egypti, Iran jne. ja tuloksena sekasorto toisen jälkeen. Eurooppaan kasautuu nyt kova paine, jossa koetellaan yhteiskunnan rajoja. Täällä on totuttu, että valtio pitää ihmisistään huolta ja apua tarvitsevia ei hylätä. Monelle on varmasti järkytys todeta, että tämä ei kuitenkaan ole totta suuressa mittakaavassa. Maailman kovuus lyö pakolaisvirrassa sellaiset luvut nyt pöytään, missä joudumme toteamaan ns. maaiman pahuuden. Kaikkea ei riitä jaettavaksi kaikille ja resurssit ovat rajalliset. Huonossa taloustilanteessa realiteetit hyppäävät silmille hyvin nopeasti. Kuinka paljosta ollaan valmiita luopumaan, että saadaan toisia autettua? Voidaanko tänne ottaa esim. 100 000 uutta työtöntä, koulutettavaa ja yhteiskuntaan integroitavaa ihmistä? Monet työttömät varmasti sanovat, että ei heidän tuestaan tätä voi ainakaan rahoittaa ja rikkaammatkaan eivät halua mitään pakolaisveroa maksettavakseen. Vanhoja vaatteita ja tavaroita kyllä annetaan mieluusti hyväntekeväisyyteen (uusia käyttöön), mutta kun pitäisi laittaa rahaa jatkuvasti niin asia muuttuu.

Mielestäni ainoa ratkaisu olisi saavuttaa yhteisymmärrys suurvaltapoliittisella tasolla ja pistää rettelöijät ruotuun rauhanturvaajilla. USA:n ja Venäjän pitäsi myös kantaa vastuuta huomattavasti enemmän nykyisestä pakolaiskriisistä ja toimiensa seurauksista.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ihan oikeasti kiinnostaa mitä tuo aate- ja oppihistoria tarkoittaa. En todella tiedä.

No jos ihan oikeasti kiinnostaa, niin siitä voi lukea vaikka täältä:
Tervetuloa sivustolle Aate- ja oppihistoria | Aate- ja oppihistoria

Tai täältä: History of ideas - Wikipedia, the free encyclopedia (tosin ei ehkä ihan täysin suomalaiseen versioonsa ynnäydy, lähellä kyllä).

Suomalaisista aatehistorioitsijoista ainakin Petteri Pietikäinen on aika tunnettu. Hänen alaansa ovat psykiatrian historia ja myös sosiaalitieteiden ja sosiaalipolitiikan historia. Liippaa ainakin jossain mielessä läheltä tämänkin ketjun aihetta.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Huvittavintahan tässä on se, että maa menee perjantaina lakkoon ja jengiä lappaa sisään sitä kauheammin. Tietääks täällä kukaan enää mitään.

EDIT: On vain kuin komediaa seurais.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Viimeksi muokattu:

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa

Heh. Näitä uutisia seuratessa en enää ihmettele ollenkaan, että miksi EU ei saa aikaiseksi edes sitä hätäkokousta tämän kriisin johdosta. Mentaliteetti näyttää olevan, että ei ole mitään neuvoteltavaa, jokainen EU-maa pitäköön huolen itsestään ja paska valukoon alaspäin. Harmi vaan että Suomi ei voi enää ohjata näitä tänne tulevia muualle, kun me olemme tämän ketjun päätepiste.

Ajatellaas, että Suomi seuraisi Saksan esimerkkiä Itävallan rajan suhteen ja palauttaisi edes osittaisen rajavalvonnan Ruotsin rajalle. Jos päätös tehtäisiin huomenna, niin milloin rajatarkastukset alkaisivat?
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nyt on aika jolloin rajat on pakko laittaa kiinni, ja kaikki Ruotsin puolelta tulevat ohjata suoraan takaisin Dublin perusteella. Tätä vyöryä ei muuten pysäytä enää mikään. Kun Ruotsikaan ei enää voi ohjata omaa ylijäämäänsä (irakilaisia ja somaleja) edemmäs Suomeen, alkaa sielläkin (ehkä) järki palata päähän.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
Suuri osa porukasta ei usko vieläkään miten paljon tänne on väkeä pyrkimässä ja tulee, vaan uskovat varmaan vielä keväällä esittämiinsä muutaman tuhannen turvapaikanhakijan vuosivauhtiin, vaikka jo alkukesästä oli nähtävissä, jos asioista jotain ymmärsi, mitä tuleman pitää.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Huvittavintahan tässä on se, että maa menee perjantaina lakkoon ja jengiä lappaa sisään sitä kauheammin. Tietääks täällä kukaan enää mitään.

EDIT: On vain kuin komediaa seurais.
On varmasti alkavalla viikolla erittäin kuumottava ilmapiiri Suomen tasavallassa. Hallitus suututti palkansaajat ja ay-väen kapinakenraalit. Samaan aikaan massiivinen mamu-invaasio vyöryy yli rajojen. On tämä jumakauta melkoista tragikomediaa. Vittu joo.. meillä on unelma!
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Alla tilastotietoa valtion tuilla elävien osuuksista eri etnisten tyhmien osalta Hollannissa.

Google Translate

Ehkä Suomeen saadaan niitä yksilöitä, jotka eivät rasita yhteiskuntaa vaan tulevat työllään nostamaan Suomen talousahdingosta.

Tuostakin voisi veikata, että ne kolme kymmenestä ovat julkisella sektorilla mokuklusterin töissä tulkkeina, kordinaattoreina tai yleisinä tyhjäntoimittajina, joille on räätälöity samanlaisia virkoja kuin Umaya Abu-Rahalle.

Suomessahan somalien työllisyysaste on 13%. Ihmeellistä syrjintää, että Kenialaisilla työllisyysaste on parempi kuin kantasuomalaisilla. Heidän ihonvärinsä ei mitenkään estä heitä olemasta kunnon työtätekeviä kansalaisia umpirasistisessa Suomessa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Suuri osa porukasta ei usko vieläkään miten paljon tänne on väkeä pyrkimässä ja tulee, vaan uskovat varmaan vielä keväällä esittämiinsä muutaman tuhannen turvapaikanhakijan vuosivauhtiin, vaikka jo alkukesästä oli nähtävissä, jos asioista jotain ymmärsi, mitä tuleman pitää.
Tämä on kanssa yksi tämän saagan hauskimmista ja surullisimmista puolista.
Pitkään johtavat elimet jankkasi sitä, että kyllä se 15 000 on korkein arvio. Sitten alkoi mediassa levitä tieto, että se luku onkin 30 000-40 000, mutta tämä sitten kiistettiin jyrkästi ja sanottiin tuon 15 000 pitävän edelleen paikkansa. No eipä tainnut mennä kuin reilu viikko, niin sitten jo myönnettiinkin paskat housussa että kyllä se onkin sen 30 000 ja näihinkin "talkoisiin" kaikkien olisi syytä osallistua.
30 000 tekee noin reilut 80 hakijaa/päivä.
40 000 tekee noin 110 hakijaa/päivä.

Eilen tuli Tornioon yhdessä päivässä noin 500 hakijaa ja pitkään on puhuttu useista sadoista päivän aikana tulleista. Tämä touhu räjähtää käsiin aivan totaalisesti ja kaikki aiemmat arviot ovat täysin alakanttiin.

Valtio muutenkin talousvaikeuksissa, työttömyys kasvaa ja näitä pakolaisia lappaa ovista sisään, joista käytännössä kaikki elävät valtion rahoilla. Samaan aikaan kansalaisten tuloja leikataan ja jauhetaan vähän lisää yhteisistä talkoista. Ei varmasti yllätä, jos herättää närää aika monessa kaduntallaajassa. Pahoin pelkään, että kohta ei enää riitä pelkät puheet tämän asian kanssa.

Jokainen pakolainen maksaa sen 15 000-20 000 euroa valtiolle. Siitä voi laskea kuinka isoista rahoista puhutaan.

SPR ei muuten kiistänyt sitä, juttua että olisivat ottaneet osan leipäjonon ruoista ja vieneet vastaanottokeskuksiin. Huomenna ehkä lehtijuttuja tulossa, jos asiaa hoitavaan ihmiseen on uskominen ja medialla on munaa tehdä uutiset aiheesta. Näin se menee kun oma kansa hylätään maailmaa pelastaessa.
Jos johonkin järjestöön on luotto laskenut, niin se on SPR. Kauas on tultu niistä kipoista, joilla kerättiin rahaa Afrikan lapsille. Ihan puhdasta bisnestä nykyään ja ovat itsekin myöntäneet että jäävät voitolle näiden vastaanottokeskusten ja palveluiden hoitamisessa.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
On tuo Saksankin toiminta aika hapuilevaa. Viime viikolla kaikki olivat vielä tervetulleita, nyt kun Müncheniin saapui kymmeniä tuhansia siirtolaisia viikonloppuna, aloitetaankin rajatarkastukset Saksan ja Itävallan rajalla. Sisäministerin mukaan "pakolaisten on ymmärrettävä, että he eivät voi vapaasti valita kohdemaata", ts. pitäisi rekisteröityä ilmeisesti Unkarissa. Ainoastaan EU-kansalaiset ja "people with valid documents" saavat jatkossa ylittää rajan. Tshekki ilmeisesti myös tehostaa rajavalvontaansa. Lähteenä The Guardianin nettisivut.

Saa nähdä mitä tuosta nyt tulee. Mielestäni tuo on ymmärrettävä liike, vaikka se ei poistakaan painetta Välimeren maissa. Rajatarkastuksilla tehdään kuitenkin selväksi ettei nykymeno ainakaan voi jatkua.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika mulkku ratkaisu Saksalta noiden välissä olevien maiden kannalta. Ensiksi kuulutetaan kovaan ääneen, että tänne vaan ja sitten liinat kiinni. Toki Itävallalla sun muillakin on mahdollisuus tehdä samoin, ei sillä.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Onkohan Merkel saanut vihdoinkin oikeat lääkkeet...

Toivottavasti Schengen-sopimus heitetään roskakoriin ja palautetaan rajavalvonta takaisin. Voisivat Suomenkin asuntomurrot vähentyä sellaiset 80 prosenttia.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Irakilainen Moataz saapui rajan yli Suomeen – haluaa pikkukaupunkiin Pohjanmaalle (Ilta-Sanomat.fi)

Lainaus, boldaukset mun:

"Moataz lähti 17 päivää sitten kotimaastaan Irakista. Reitti Suomeen on samanlainen kuin useimmilla pohjoiseen Suomeen tulleilla.

– Kaikkien maiden läpi: Turkki, Kreikka, Makedonia, Serbia, Unkari, Itävalta, Saksa, Ruotsi. Ja nyt viimein Suomi.

Suomeen Moataz halusi kuultuaan maanmiehiltään Suomesta.

Olen kuullut, että irakilaisia kohdellaan Suomessa hyvin. Haluan täydentää opintojani ja tiedän, että Suomessa voi jatkaa opintoja.

Moataz jätti perheensä ja ystävänsä, koska hänen mukaansa hänen kotimaassaan ei voi tehdä mitään. Ei töitä, ei opiskella. Matkarahaa hän kerjäsi ystäviltään 3000 dollaria. Päämäärä Suomessa on selvillä."

Tuli Suomeen, koska Irakissa ei voi tehdä mitään. Mites kun tälläkin palstalla monet väittää, että sotaa ne tulee pakoon? Että elintasopakolaisista puhuminen on väärin?

Aika mulkku ratkaisu Saksalta noiden välissä olevien maiden kannalta. Ensiksi kuulutetaan kovaan ääneen, että tänne vaan ja sitten liinat kiinni. Toki Itävallalla sun muillakin on mahdollisuus tehdä samoin, ei sillä.

Saksa ei kyllä paljon kerää toimillaan sympatiapisteitä muilta mailta. Mä arvelin että Saksa laittaa rajat kiinni vasta, kun ovat ne miljoona syyrialaista ottaneet, mutta kantokyvyn raja taisi tulla vastaan jo puolen miljoonan kohdalla. Nyt sitten voidaan ohjata niitä turvapaikanhakijoita aktiivisesti muihin maihin ja ilmoittaa, että Saksa on nyt täynnä.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jokainen ymmärtänee, että todellisen avun tarpeessa ja heikoimmassa asemassa olevat eivät konfliktialueilta päädy tuhansien eurojen matkakassan kera Euroopan halki Suomeen. jälleen kerran, kyse on pääosin hyväkuntoisista, huolitelluista nuorista miehistä. Tätä "meillä on unelma/tervetuloa pakolaiset" -kampanjaa myydään kansalle mielikuvilla, jotka eivät vastaa todellisuutta.
 
Jokainen ymmärtänee, että todellisen avun tarpeessa ja heikoimmassa asemassa olevat eivät konfliktialueilta päädy tuhansien eurojen matkakassan kera Euroopan halki Suomeen. jälleen kerran, kyse on pääosin hyväkuntoisista, huolitelluista nuorista miehistä. Tätä "meillä on unelma/tervetuloa pakolaiset" -kampanjaa myydään kansalle mielikuvilla, jotka eivät vastaa todellisuutta.

Tuhansien eurojen matkakassa ja huoliteltu ulkonäkö eivät kerro millään tavalla siitä, etteikö kyseessä olisi todellisen avun tarpeessa oleva hädänalainen ihminen. Ihan samalla tavalla se rikaskin kuolee luotiin siellä Irakissa kuin köyhäkin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...Tätä "meillä on unelma/tervetuloa pakolaiset" -kampanjaa myydään kansalle mielikuvilla, jotka eivät vastaa todellisuutta.

Hmm, hetken mietittyäni olen kyllä tästä asiasta samaa mieltä. Mielikuvallisesti avustusjärjestöt tosiaan aika paljon vetoavat Syyrian sotaan ja nälkää näkyviin lapsiin ja naisiin, vaikka Suomeen syyrialaisia ei juurikaan saavu.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ihan mielenkiintonen tuon Saksan tilanne. Merkelin ja kansalaisaktivistiien suulla on todettu, että Saksa voi ja haluaa ottaa lisää pakolaisia, mutta aika ilmiselvästi ovat riitautumassa osavaltioiden kanssa, jotka eivät suhtaudu yhtä positiivisesti tilanteeseen...
 
No saatinhan se hätäkokouskin aikaiseksi, kun oltiin jo menty liian pitkälle. Voitaisiinko vihdoinkin tehdä jotain niille salakuljettajille, joiden takia ihmiset pääsevät Eurooppaan ilman minkään sortin papereita? Kumiveneet pohjaan vaan ja sitten pakolaisia pakolaisleireiltä Eurooppaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös