Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana hammer lynx, 02.08.2015 klo 02.54.

 1. Fancy Jasper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IceHearts
  Lainaus:
  Automatisaatio ei poista työpaikkoja vaikka työnmäärää se vähentääkin tietyillä aloilla. Automatisaatio vapauttaa työvoima resursseja uusille aloille. Minullakin on ammattitutkinto, jonka ammattikunta on kokonaan hävinnyt. Kuites samalla syntyy kokonaan uusia aloja. Jos tietäisin mitä ne ovat niin todennäköisesti olisin miljonääri.

  Vähentyikö työpaikat pitkässä juoksussa kun höyryvoima tai sähkö keksittiin?
   
 2. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  Käsittääkseni näiden lehtien keskinäinen salaliitto olisi äärimmäisen epätodennäköinen. Sen sijaan jonkinlainen eettinen koodi voi ohjata siihen, että pahimman höyryilyn aikaan pyritään olla lietsomatta vihaa entistä enemmän. Tosiasia tietenkin on, että vaikeneminenkin käy sellaisesta.

  Parasta olisi jos asiantuntijat ja kenttätoimijat päästettäisiin laajojen artikkelien verran ääreen tarkastelemaan tilannetta analyyttisesti ja kiihkottomasti. Tämän maan journalismin tason huomioon ottaen se on aika pitkässä kuusessa.
   
 3. julle-jr Jäsen

  Sitä mä oon miettinyt, että mihin tässä jutussa pistetään raja? Ja ihan käytännön seikkana, kuinka suuri joukko tarvitaan esimerkiksi EU:n ulkorajoille tulevaisuudessa käsittelemään näiden turvapaikanhakijoiden taustoja. Siis siinä vaiheessa, kun esimerkiksi Pohjois-Afrikka päättää kunnolla lähteä liikkeelle kohti Eurooppaa. Tarkoitan vain, että jos pelkästään hädänalaisia halutaan auttaa, niin jonkun kai on selvitettävä, ketkä ovat hädässä? En toki tiedä kuinka kauan tuollaiseen selvitykseen menee, mutta ei kai se ihan päivässä onnistu?

  Vai teemmekö vain sellaisen arvovalinnan, että kaikki saavat tulla ketkä haluavat ja koskisiko tämä Suomen itärajaa myös? Vai miten tämä nykyinen tilanne eroaa siitä tulevaisuuden skenaariosta, että esimerkiksi ilmastonmuutoksen johdosta laajat alueet Afrikassa muuttuvat asuinkelvottomiksi? Onko Eurooppa siis auki tulevaisuudessa oikeasti kaikille pulassa oleville ja jos ei, niin miksi se nyt sitten on?
   
 4. Niilo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara
  Lainaus:

  Lainaus:
  Niin tuskin koskaan saamme ihan täyttä "varmuutta" mitä tämä projekti tulee kustantamaan veronmaksajille. Pahoin pelkään, että ensi vuonna tää homma karkaa oikeasti kaikkien lapasesta lopullisesti ihan tuolta Eu tasolta lähtien.
  Siinä saa SSS -miehet (Sipilä, Stub ja Soini) laittaa viisaat päät saman mietintämyssyn alle, kun alkavat miettiä mistä Suomi oikeasti pieraisee ne rahat kun nyt jo ollaan kusessa jo oman maan menojen suhteen. Mistä karsitaan entistä enemmän, jotta voidaan taata turvapaikanhakijoille se mikä heille kuuluu tai ei kuulu ?.
   
 5. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Ei varmasti ole, siitä ollaan yhtä mieltä. Mä en vaan keksi yhtään syytä kuormittaa sossua lisää tällaisilla alaikäisillä Euroopan matkkajilla. Mitkään rehelliset lapin miehet sun muut huuhaat ei ainakaan riitä perusteiksi. Suora käännytys pois näille.
   
 6. Punainen Vaara Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Uskossa on hyvä elää.
   
 7. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Kaverin turvapaikkahakemus käsitellään ja viranomaiset tekevät prosessin perusteella päätöksensä. Mikäli kaveri valehtelee, eikä ole suojelun tarpeessa, hänet käännytetään.
   
 8. Fancy Jasper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IceHearts
  Lainaus:
  Kiitos

  ..."ja PASKASSA huono kuolla"

  Hyvää päivänjatkoa.
   
 9. Major Julli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
  Mv-lehti kelpaa mainiosti osalle porukkaa tietolähteeksi. Tuon lehden kustantaa meille Putinin hallinnon propagandaosasto. En voi ymmärtää miten kukaan itseään isänmaallisena ihmisenä pitävä haluaa tukea vieraan valtion vihamielistä propagandaa.
   
 10. paki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Jep, en yhtään yllättynyt että yksikään jatkoajan radikaalifeministeistä ei kommentoi sanallakaan aiheeseen. Onhan se ollut aina tiedossa, että muslimien naisten sortaminen on aihe, joka pyritään vaikenemaan kuoliaaksi. Onkin käsittämätöntä, että tätä sortamista tuetaan ihan valtion (tai no, spr vokkeja pyörittää) toimesta heti maahanmuuton alkumetreistä asti.
   
 11. Punainen Vaara Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Varmaan löytyy myös todisteita tuosta venäjämielisyydestä, muutakin kuin "päätoimittajan" nimi?
  Mitä lehteä suosittelet luettavaksi, että saa mahdollisimman objektiivisen kuvan tapahtumista?
   
 12. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  Minä ainakin lopetin SPR:n tukemisen viime viikolla ja irtisanoin jäsenyyteni; en voi olla tukemassa toimintaa, joka vaarantaa Suomen sisäisen turvallisuuden ja mahdollisesti jopa perustuslailla turvatut suomalaisten perusoikeudet.

  Jatkan edelleen lahjoittamista mm. eläinsuojelulle ja luonnonsuojelutyöhön, potilasjärjestöille ja muille apua tarvitseville.
   
 13. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Vastaanottokeskuksissa asuvat eivät ole vielä maahanmuuttajia vaan ovat anoneet turvapaikkaa Suomesta. He asuvat käytännössä omillaan isoissa yksiköissä, joten olisi hölmöä ryhtyä vaatimaan noissa oloissa omien tapojen täydellistä muuttamista. Tämä johtaisi turhiin konflikteihin ja kuormittaisi entistä enemmän Suomen viranomaisia. Mielestäni tässä kannattaa noudattaa pienimmän vaivan periaatetta.
   
 14. Dee Snider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jatkoaika Cancer Fighters
  Lainaus:
  Oman Facebook-yhteisöni hallitusvihaisen suvaitsevaisosaston reagoinnin perusteella, Sipilä vie kuin mätää kukkoa. Esim. ehkä kovin mäkättäjä on vaaleista asti lähes päivittäin huutanut, että Sipilä on lestapedofiilimiljonäärilahtarihuijari, joka imee viimeisenkin verenpisaran työttömien, lasten ja vanhusten suonista. Nyt nämä monikulttuurilätinät ja kämpän luovutus eat/sleep/drink/fuck-osastolle ovat kääntäneet viisareita sielläkin. Juha on kyllä oikeasti tosi kiva ja sormi osoittaakin nyt pullamössöpaskatyöttömien suuntaan ja pelikoneita hakkaaviin rasistimummuihin. Eli matka "Porvari ei aina meille rahaa" ideologiasta ääriporvarilliseen retoriikkaan voi olla todella lyhyt. Kiva-Juhan tarvitsee vaan kuunnella Fahadin ja Ramezin nyyhkytarinat, pienet hurskastelut siihen päälle ja se on siinä.
   
  Viimeksi muokattu: 06.09.2015 klo 22.42
 15. sunnuntai Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Newcastle united
  Lainaus:
  Tämä ajatuksesi on silkkaa paskaa. Taustalla olevalla henkilöllä ei ole mitään tekemistä Putinin tahi hänen propagandaosaston kanssa.
   
 16. penkinlämmittäjä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Vatanen, Blackhawks
  Eniten tuossa Mv-lehdessä naurattaa se, että julkaisija on käytännössä itse pakolainen, joka kokee olevansa väärinymmärretty. Todellisuudessa on ihan täyspelle ja henkilökohtaisesti olen hyvin tyytyväinen, että on hilppaissut Epsanjan lämpöön. Toisaalta voisi sen huutelun jättää pois kokonaan.
   
 17. Remy Martin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Kertoo hyvin paljon maamme tiedonvälityksen tilasta se, että monet ihmiset pitävät mv-sivustoa luotettavimpana mediana maahanmuuttoasioissa. Itse kirjoituksethan sivustolla ovat täyttä tuubaa, mutta niin kauan kun he pystyvät osoittamaan valtamedian valehtelevan, niin lehden lukijakunta jatkaa kasvamistaan. Valtamedia on omaa tyhmyyttään nostanut mv-sivuston niinkin suosituksi mitä se nyt on, eikä kommenttiosioiden sulkemiset ynnä muut sensuuriyritykset ainakaan tukaloita mv-sivuston asemaa.

  Jotenkin pistää miettimään mtv3:n video, jonka toimitus poisti jälkeenpäin... Eikö kirjassa 1984 päähenkilö ollut juuri samoissa hommissa?
   
 18. kristian Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK - Muita ei oo
  Mitä muuta mediaa suosittelette tiedonhakuun? YLE ja HS ovat kuvottavaa vasemmistolaista propagandasaastaa ja Iltapäivälehdetkin ovat ottaneet linjakseen sensuroinnin.

  MV-lehti kaikessa tökeryydessäänkin on parempi ja tervepäisempi julkaisu kuin Suomen päämediat. Se on todellakin surullista.
   
 19. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Turhaa virkamiesten vaivaamista ottaa noita selkeitä kusettajia edes käsittelyyn. Rajaa umpeen ja Suomesta maa, joka ei näitä Euroopan matkaajia houkuttele. Olisi täysin mahdollista rikkomatta mitään lakia tai kansainvälistä sopimusta.

  Lainaus:
  Pienimmän vaivan periaatetta on tässäkin ketjussa käyty läpi moneen kertaan. Asioista keskustelu ei vaan onnistu, kun turvapaikanhakijoihin liittyvät ongelmat pyritään vaikenemaan kuoliaaksi ja asioita hiukankin kritisoivat leimataan automaattisesti rasisteiksi.
   
 20. paki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Eikös sen pitänyt olla niin että ihmisoikeuksien ollessa kyseessä ei mitään kompromisseja tule tehdä? Sitähän tässä on hoettu koko ajan näiden turvapaikanhakijoiden suhteen. Nyt yhtäkkiä pienemmällä vaivalla päästään kun tehdään pieni kompromissi ja laitetaan pakolaismiesten ihmisoikeus asua erikseen saastaisista ja alempiarvoisista naisista naisten oikeuksien edelle? Käsittämättömän joustava on suvaitsevaiston selkäranka kun aletaan puhua muslimimiesten oikeuksista alistaa naisia.
   
 21. Deko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit KHL:n jälkeen, St. Louis Blues
  Lainaus:
  En minäkään, koska Jatkoajalle ei taida kirjoittaa ainuttakaan radikaalifeministiä.
   
 22. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Mikä olisi sinun ratkaisu tähän? Pakottaa turvapaikanhakijat muuttamaan tapojaan ja selvitellä mellakoita? Heittää tottelemattomat ulos maasta? Hankkia sopivampia tiloja?

  Kaikki nämä maksaisivat moninkertaisesti verrattuna nyky järjestelyyn. Ja joo, rajat voitaisiin laittaa kiinni, eikä otettaisi yhtään turvapaikanhakijaa tänne. Ja silti meillä olisi nykyiset hakijat täällä.
   
 23. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Kuten muissa ketjuissa jo todettua, antaa mv-lehti laadukkainta tietoa näistä maahan saapuvista nuorista miehistä. Valtamedia vaikenee kaikista asiaan liittyvistä ongelmista ja sensuroi kaikkea keskustelua asian tiimoilta. Ei kuulu tämän päivän tiedonvälitykseen.

  Lainaus:
  Voisit joutessasi miettiä edes yhden uuden alan, jonka työvoimavajetta ei pystytä paikkaamaan kotimaisin voimin. Miten suuri reservi tarvitaan näitä keskukset täyttäviä nuoria miehiä?

  Lainaus:
  Eipä tarvitse ihmetellä, ettei asiallisella keskustelulla ole täälläkään oikein sijaa.
   
 24. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Ei mutta kyseisien kahjojen ajatusmaailmaa läheneviä mielipiteitä näkyy välillä. Toki täällä ei ole mitään #maletears #mansplaining, #killallmen jengiä ole. Eikä myöskään puhuta siitä että vain valkoiset voivat olla rasisteja.