No jos sä nyt kävisit siellä pakolaisneuvonnan sivuilla, niin huomaisit että siellä sanotaan aivan suoraan että ala-ikäsellä lapsella on oikeus tuoda ala-ikäiset sisaruksensa perheenyhdistämisen nojalla Suomeen. Oikeus, ei poikkeus.
Kävin kyllä ja luinkin jopa. Siellä sanotaan näin:
Perheenjäseniksi lasketaan avio- ja rekisteröity puoliso, alaikäinen lapsi ja alaikäisen huoltaja. Avopuoliso voi saada luvan, jos puolisot ovat asuneet yhdessä kaksi vuotta tai heillä on yhteinen lapsi. Muu omainen voi saada luvan vain poikkeustapauksessa.
Ja sitten siellä sanotaan näin:
Turvapaikan saaneella lapsella on oikeus perheenyhdistämiseen, joka koskee vanhempia ja alaikäisiä, naimattomia sisaruksia.
Noi on molemmat ihan totta ja vieläpä samaan aikaan.
Sitten siellä tuon edellisen perässä kerrotaan siita inhimillisestä syystä annetusta oleskeluluvasta, jossa on rajoitettu perheenyhdistämisoikeus. Etkö lukenut itse loppuun, kun et ollut tuosta tietoinen?
Mutta noi on edelleen niitä lillukanvarsia. Ne sisarukset kuuluu edelleen siihen ryhmään "muu omainen". Ryhmän "muu omainen" edustajia on viimeisen neljän vuoden aikana tullut Suomeen n 32 henkeä vuodessa, noista vain osa niitä sisaruksia. Kun huoltajia on tullut viiden vuoden aikana keskimäärin 3,4 kappaletta vuodessa, niin eipä tuolla kovin kummoista merkitystä ole. Samaan aikaan tänne on tullut aikuisten perheenyhdistämisten seurauksena keskimäärin yli 600 lasta vuodessa, puolisot ja muut omaiset siihen vielä päälle.
Tehokkaampaa perheen kannalta on laittaa se alaikäinen lapsi yksin Suomeen.
Ei ole.
Se lapsi kun saa ihan todella harvoin kielteisen päätöksen, vaan käytännössä aina saa jäädä. Kun noista numeroilla näpräilyistä ilmeisesti tykkäät, niin tutkihan seuraavaksi, että kuinka iso prosentti yksin tulevista lapsista saa jäädä Suomeen ja kuinka iso prosentti yksin tulevista aikuisista saa jäädä Suomeen? Se toki ei mahdu sinun propagandaasi, joten tuskinpa moista uskallat tänne kirjoittaa.
Yksin tulleet alaikäiset 2011-2015 myönteiset 644, kielteiset 14
Afganistan 2015 myönteiset 121, kielteiset 32
Irak 2015 myönteiset 652, kielteiset 96
Somalia 2015 myönteiset 486, kielteiset 0
Somalia, Irak ja Afganistan on suurimmat ryhmät noissa lapsissa, siksi vertailu vain noihin.
Ei kovinkaan kummoinen ero. Kun otetaan huomioon, että lapset saa enemmän niitä inhimillisestä syystä annettuja oleskelulupia, jossa on rajoitettu perheenyhdistämisiä, niin aletaan olla tasoissa sen suhteen, että moniko oleskeluluvan saaaneista on oikeutettu perheenyhdistämiseen.
Sitten kun otetaan huomioon se, että käytännössä 17 vuotiaana tullut ehtii aina täyttää 18, ennenkuin perheenyhdistämispäätös annetaan. Esim 2015 perheenyhdistämispäätös huoltajan tuomiseksi kesti keskimäärin 366 vuorokautta. Ennen tuota pitää saada se turvapaikkapäätös, joka kestää sekin pitkään. Vuodesta 2010 perheenkokoajan on pitänyt olla alle 18v perheenyhdistämispäätöksen antamispäivänä. Eli jopa 16 vuotiaana tulleilla tekee tiukkaa ehtiä ajoissa.
Kaikki, jotka ei ole idiootteja näki siitä aiemmasta viestistä sen yksinkertaisen matemaattisen faktan, että parempi on lähettää isukki ensin, mutta sulle se jostain syystä tekee tiukkaa. Ehkä nyt aukesi lisää. Toivottavasti ainakin, multa nimittäin loppuu ratakisko kesken.