Valitettavasti en usko, että vuorovaikutuksellinen ohjelma, jolla on minulle merkittävä demokraattinen arvo, korvataan laadukkaalla toimitetulla ohjelmalla. Yleensäkin vuorovaikutuksen korvaaminen yksinpuhelulla on nykymaailmassa taantumuksellista. Ihmiset tahtovat myös osallistua eivätkä ainoastaan kuunnella.
Esimerkiksi Akti on tarjonnut kevyessä muodossa erilaisia mielipiteitä, joista on saanut itselle ajateltavaa. Ohjelman pysymisen edes jotenkin kaidalla tiellä on taannut toimitustyö, joka on karsinut hulluimmat ja kärkkäimmät soittajat pois joukosta. Sosiaalisessa mediassa tätä on vaikea tehdä, mutta vuorovaikutuksellisessa radio-ohjelmassa se on mahdollista.
Uskon Puheen nettipalvelun täyttyvän enimmäkseen (nuorten) naisten kokemuksista, subjektiivisesta yksinpuhelusta, jota vahvistetaan samanmielisten mielipiteillä.
Ennustan, että vuosien mittaan Puhe tullaan ajamaan kokonaan alas. Ideologinen navankaivuu ei kerää tarpeeksi kuuntelijoita.
Ja kun Puhe nyt sitten siirtyy yhä enemmän verkkopainotteiseksi, täytyy haukkua Areenan nettivisut. En ymmärrä, miksi ohjelmista ei saa yksinkertaista listausta, jolta näkee nopeasti tarjonnan aihepiirin tai aakkosjärjestyksen mukaan. Nykyisten suurten ruutujen ja algoritmien tekemien ehdotusten sekamelkska on käyttökelvoton. Yksinkertaisesta listauksesta näkisi nopeasti sekä tarjonnan laajuuden että löytäisi nopeasti etsimänsä.
Jos haluan kuunnella Stilleriä, pitäisi riittää, että klikkaan S-kirjainta, minkä jälkeen minulle avautuisi hyvin yksinkertaisessa muodossa esitetty lista S:llä alkavista ohjelmista. En tahdo ruutuja ja ehdotuksia vaan hallittavan käyttöliittymän, josta näen nopeasti koko tarjonnan sisällön ja löydän tarvitsemani nopeasti.