Ihmeellistä etteivät latinot, mustat, naiset, opiskelijat ja nuoret korkeasti koulutetut kaupunkilaiset saaneet äänestettyä Trumpille tappiota. Eikös kyse ollut nimenomaan siitä, että kannatti äänestää Hillarya ettei Trump pääse presidentiksi.

Oli tosiaan melkoinen taisteluvoitto, kun Trumpilla oli niin paljon vastustajia. Ylen lähetyksessä sanottiin, että suurimmista sanomalehdistä 59/60 oli sillä kannalla, että Clintonin pitäisi olla seuraava presidentti.
Ja silti Trump voitti. Hän sai ihmisiä puolelleen, vaikka viisaat ihmiset olivat häntä vastaan.
 
– En mä sitä väitä, että internetti on huono harrastus, mutta jos siihen ottaa rinnalle urheilua niin hyvä.
Matti Nykänen
Ylen lähetyksessä sanottiin, että suurimmista sanomalehdistä 59/60 oli sillä kannalla, että Clintonin pitäisi olla seuraava presidentti.
Young Turksilläkin vauhkottiin siitä, että Clintonilla oli takanaan esim. LeBron James, Lady Gaga, Bruce Springsteen, Jay Z, jokaikinen USA:n TV-koomikko ja suurin osa valtamediaa. Ja silti tuli tukkaan. Mitä se kertoo Hillarysta?
 

Tuamas

Jäsen
Se vasta surullista olisikin ollut valita korruptoitunut järjestelmällinen valehtelija.

Trumpin möläyttelyt on melko pientä Clintonin toimiin verrattuna. Ja tämä lienee se suurin syy miksi äänestyksessä kävi niin kuin kävi. Tämä vaikka eurooppalanen paremmisto tuomitsikin Trumpin puheet.
Niin,
Donald Trump's file | PolitiFact

Hillary Clinton's file | PolitiFact

Vain toisella ehdokkaista yli puolet jutuista meni kategorioihin "pants on fire" (17%) ja "false" (34%).
ja totuusarvoon "true" pääsi peräti 4% ko. ehdokkaan jutuista, yhteensä "true", "mostly true" tai "half true" oli tämän ehdokkaan jutuista 30 %.

Nähdäkseni tuolla tilastolla pääsee jo järjestelmälliseksi valehtelijaksi.

Nämä toimet olivat siis mitä?
 
Åja.

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Suurin osa Obaman uudistuksista jotka eivät menneet läpi tyssäsi republikaanivaltaiseen senaattiin, nähdäkseni on melko eri asia jos vaalilupaukset eivät mene läpi itsestä riippumattomista syistä kuin se, että vaalilupauksia ei edes yritetä panna toteen.
Vaikka näyttää aika koville ottavankin niin huomautan että ehkei Obamankaan olisi kannattanut antaa lupauksia mistä tiesi ettei välttämättä saa pantua toimeen. Tuollainenhan on myös populismia toiselta nimeltään, vaikka jälkeen päin kuinka syyttäisi muita siitä. Samaahan on nähty täällä kotimaassakin erään puolueen toimesta varsinkin. Ja jos tuolla aikanaan suht normaali kadunmieskin tiesi ettei lupauksia niin vain lunasteta niin miten Obama muka ei tiennyt?

Noh. Se off-topikista, mutta varmasti kivinen tie on Trumpillakin edessä, eikä se millään noita kaikkia kampanjan aikaisia juttujaan tule lunastamaan, vaan joku laittaa sille kyllä suitsia kaulaan.
 
Nämä tilastot ovat siitä kamalan kivoja, että kun poliitikko vastaa hankaliin kysymyksiin systemaattisesti "en tiedä tällaisesta asiasta mitään" tai "tämä on Venäjän vika", silloinhan hän ei faktantarkistajien mukaan valehtele. Silti tuo "tää on kaikki Venäjän syytä" -patenttivastaus ei saa läheskään kaikkia meistä uskomaan, että ehdokas on rehellinen. Se on vähän sellanen valuvika meissä tyhmissä ihmisissä.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Antaa nyt Trumpin näyttää kyntensä. Vähän kyllä epäilen, miten hänen ajamansa lähinnä rikkaiden asemaa parantavat uudistuksensa parantavat ruoste- ja hiilivyöhykkeiden ihmisten asemaa.

Euroopan kannalta toivon, että neuvonantajat ymmärtävät enemmän. Jaltan tyyppisten etupiirijakojen(nykyaikaan päivitettynä, ei Putte tietenkään avointa valtakirjaa tule saamaan) muodostuminen olisi katastrofaalista.

Vähän surettaa kyllä tämä, että suoranaista paskaa suoltamalla näitä vaaleja nykyään viedään, niin Brexit kuin nyt tämäkin. Oikeista asioista puhuttiin aika vähän näissäkin vaaleissa. Saa nähdä, jatkuuko muutoshaluisten voittokulku myös Euroopan tulevissa isoissa vaaleissa. Melkoisia vaaran vuosia kyllä eletään nyt, mutta jos kuivin jaloin selvitään, voi tällä kaikella olla tuulettava vaikutus länsimaiden poliittisiin järjestelmiin, joissa se kansalainen tuntuu kyllä unohtuneen.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Kertoo täälläkin osan porukan lapsellisuudesta (tyhmyydestä en tässä tapauksessa luule olevan kyse), että he "odottivat" Trumpin haukkuvan ensimmäisessä voittopuheessa Clintonin. Ainahan noi vaalit voittanut ehdokas ensimmäiseksi kehuu vastustajansa ja lupaa koota maan yhteen jne. Suurin osaa amerikkalaisista haluavat kuulla sellaisen voittopuheen, eikä semmoista mikä entisestään suututtaisi sitä toista leiriä.

Tuskin kovinkaan moni Trumpia äänestänyt nyt katuu valintaansa, kun Trump ei voittopuheessaan julistanut muuria tärkeyttä.
 
Trump

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Aloita vaikka tällä: Hillary Clinton's long list of lies - Washington Times

Nopeasti pläräsin, ja tuntui olevan ainakin hyvä osa Hilaryn tötöilyistä.

Googlella löydät varmasti itse lisää. Kirjastosta löytänet myös Christopher Hitchensin kirjoittamia teoksia aiheesta. Löytyy sulle jopa ihan suomeksi käännettynä.
Luetko sä edes noita postauksiasi. Listassa mm. valehtelijan ja pettäjän naiminen ja tuo kuuluisa sähköpostin varomaton käyttö. Clinton ei ole pulmunen, mutta tässä kampanjassa pysyi selkeästi paremmin totuudessa Trumpin suoltaessa väitteitään periaatteella toisto tekee toden.
 

Tuamas

Jäsen
Aloita vaikka tällä: Hillary Clinton's long list of lies - Washington Times

Nopeasti pläräsin, ja tuntui olevan ainakin hyvä osa Hilaryn tötöilyistä.

Googlella löydät varmasti itse lisää. Kirjastosta löytänet myös Christopher Hitchensin kirjoittamia teoksia aiheesta. Löytyy sulle jopa ihan suomeksi käännettynä.
Shillälailla, löysit mv-tason mielipidekirjoituksen.

Hienoa.

Sinänsä toki lasisi ovat ihailtavan vahvat.
 
Åja.

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Suurin osa täälläkin oli median talutettavana.
Aurinko nousi tänäänkin ja nousee tulevaisuudessakin. Trump vetänee 4 vuotta ilman suurempia mullistuksia. Demokraateilla on neljä vuotta aikaa etsiä pätevä ehdokas.
Totuus on se, että meno USA:n ulkopolitiikassa tulee tuskin hirveästi muuttumaan, ehkä suhteet Venäjään parantuvat.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Sai päästellä kaikenlaisia sammakoita suustaan jolla vaan lisäsi kannatustaan, kun kenen tahansa muun sanomana olisi käynyt päinvastoin.
Ja sai ennen kaikkea median, kuuluisuudet ja muut isokenkäiset varpailleen ja sen takia vihakampanja oli niin voimakasta TV:stä ja lehdistä käsin, että se alkoi muistuttamaan koulukiusausta ja siitä syystä kansan sympatiat alkoi kääntymään Trumpia kohden. Ennen vanhaan piti saada media mukaan kampanjaan, nyt taas päinvastoin. Tämä "suvaitsevainenherneetnenään" porukka on niin helppo saada irti henkseleistään, että sen jälkeen saa vain nauttia valokeilassa, kun "suvaitsevaiset" suvaitsee ja haukkuu pystyyn, kohtelee erilailla ja osoittaa sormella ja kukaan länsimäinen kansa ei sellaista koulukiusaamista katso hyvällä.
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Pidän ihan aiheellisena huolena Trumpin presidenttiydessä, että alkaako uskomukset ja "musta tuntuu" -fiilis mennä faktojen ja tutkimustiedon ohi. Syrjäytetäänkö faktat ja tutkimustieto, jos ne ovat jollain tapaa ristiriidassa omien uskomusten, intressien ja oman fiiliksen kanssa? Trump itse on kiistänyt ilmastonmuutoksen ja sanonut sen olevan valhe. Hänen varapresidenttinsä kieltää evoluution olemassaolon jne. ja kongressivaalit on vielä menossa myös Republikaaneille. Konservatiivit saamassa täysin vallan senaatissa ja edustajainhuoneessa. Trumpilla ja hallinnollaan hyvät edellytykset saada omia asioitaan läpi.

Tämä sama ilmiö on valitettavasti nostanut päätään Suomessakin. Faktoilla ja tutkimustiedolla pyyhitään pöytää, jos ne eivät ole linjassa oman fiiliksen kanssa tai uskomusten.

Varmasti jo jossain Laura Huhtasaari ja kumppanit tuulettavat.
 
"I look forward to discovering further frontiers of my ignorance." - Christopher Hitchens

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Luitko ollenkaan antamaasi linkkiä?

Suurin osa Obaman uudistuksista jotka eivät menneet läpi tyssäsi republikaanivaltaiseen senaattiin, nähdäkseni on melko eri asia jos vaalilupaukset eivät mene läpi itsestä riippumattomista syistä kuin se, että vaalilupauksia ei edes yritetä panna toteen.
Luin kyllä, mutta ei se tee Obamankaan populismista yhtään hyväksyttävää, hän vedätti kansaa noilla lupauksilla, tuskin hän hirveästi sivulauseissa mainitsi ''lupaan toteuttaa tämän jos senaatti vaan hyväksyy..'' eli kyllä Obamakin käytti reilua populismia kuten aikalailla kaikki ehdokkaat enemmän tai vähemmän. Otin tämän alunperin esille, koska on jo pitkään vaikuttanut vahvasti siltä, että vasemmisto luulee sokeana että vain oikeisto käyttää rajua populismia, joka on aivan paskapuhetta. Sen sijaan, Trump vei tämän populismin jyrkkyydessään aivan uudelle tasolle, joka on tietenkin kuvottavaa.

Tämähän on yksinkertaista matematiikkaa ja tilastotiedettä: tyhmiä ihmisiä on enemmän kuin viisaita.
Yksinkertaistettuna juuri näin, ja se on se iso syy miksi populismikin menee läpi kerta toisensa jälkeen. Tavalliset kansalaiset niin USA:ssa, Suomessa kuin muuallakaan, ei ymmärrä poliitiikasta tai muusta maailman menosta riittävästi joten helppohan keskiverto kansalaista on vedättää. Surullista, mutta totta.
 

Japi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh, Jokerit, Saipa, Jokipojat, Titaanit
Trump on ollu pressana about 3h. Vielä tässä on vuosia jäljellä
Niin Trump ei ole ollut presidenttinä vielä sekuntiakaan.Hänet on toki valittu seuraavaksi presidentiksi. Hän astuu virkaansa muistaakseni 20.1.2017. Hänhän ehtii vaikka saada sydänlohtauksen ennen sitä:). En toki toivo sitä tai usko siihen, mutta kaikki on mahdollista.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Suurin osa täälläkin oli median talutettavana.
Aurinko nousi tänäänkin ja nousee tulevaisuudessakin. Trump vetänee 4 vuotta ilman suurempia mullistuksia. Demokraateilla on neljä vuotta aikaa etsiä pätevä ehdokas.
Totuus on se, että meno USA:n ulkopolitiikassa tulee tuskin hirveästi muuttumaan, ehkä suhteet Venäjään parantuvat.
Henkilökohtaisesti en juurikaan arvosta tällaista naiivia katsontakantaa. Trumpin valinta toki vain yksi palanen palapelissä, eikä tietenkään maailmaa kerralla heilauta. Olipa kuitenkin taas yksi askel lisää heikkoon suuntaan. Ja nämä ei "tämä vaikuta mihinkään ja aurinko nousee huomennakin" filisofit kävelevät loppuun asti onnellisina jyrkänteeltä alas, jos kehityksen loppupäässä todella sellainen odottaa.

Muurit ja muslimit nyt on tässä ihan sivujuonne. Trumpin talous- ja ulkopolitiikka onnistumisen määrittävät.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei yllättänyt paljoa, että populisti jätti kaikki meksikon muuri, muslimikielto yms. kommentit pois jo ekassa puheessaan valittuna presidenttinä. Milloinka ihmiset oppii miettimään omilla aivoillaan?
Jos ehdokas lupaa muurit, pelit ja vehkeet mutta ei niitä toteuta valtaan päästessään niin onko silloin takki kääntynyt ja äänestäjät petetty? Minun mielestä on.
Kaikella kunnioituksella, nyt se ymmärtämättömyys ja typeryys saattaa olla jossain muualla kuin Trumpia äänestäneissä tältä osin. Tietenkin ne jotka halusivat muurin, muslimikiellon, jne. ja pitivät näitä kynnyskysymyksinä varmaan ajattelevat noin, mutta uskon että se fiksumpi osuus Trumpin äänestäjistä on juurikin ajatellut asiaa ja tajunnut että kyseessä on kampanjointipuhe joka ei tule realisoitumaan. Siksi he ovat uskaltaneet Trumpia äänestääkin kun eivät ottaneet kirjaimellisesti tämän puheita, kuten minusta ainakin olisi vähän hölmöäkin ollut ottaa ja tuolloin ne omat aivot on aika vähällä päästetty.

Esim. lähes puolet naisäänestäjistä tuskin äänestivät Trumpia muslimikielto silmissään kiiltäen, vaan eiköhän sitä olla nimenomaan ajateltu asiaa muutenkin kuin "se sanoi niin, niin näin se on kirjaimellisesti ja ehdottomasti!" -tasolla.

Ennen joukkolynkkausta totean että toivoin näistä kahdesta Clintonista pressaa, mutta osa Trumpin valinnan suhteen lietsotuista peloista tuntuu todella yliampuvilta. Esim. Hitler-vertaukset nyt ovat jo suoranaisia vitsejä ja kolmas maailmansotakaan ei luultavasti olisi Hillaryn kanssa yhtään kauempana, kun välit Venäjään ovat mitä ovat. Jos jotain hyvää Trumpin valinnasta voi maailman vakauden kannalta seurata, on se juuri USA:n ja Venäjän suhteiden lientyminen.
 
"Miksi se todistustaakka on pelkästään uskovilla, ei ateistikaan pysty todistamaan että jumalaa ei ole." -bebeto

"Vain hullut ja idiootit ja hullut idiootit uskoo sattumaan. Ja tiedemiehet." -Klose16

Jeffrey

Jäsen
Luetko sä edes noita postauksiasi. Listassa mm. valehtelijan ja pettäjän naiminen ja tuo kuuluisa sähköpostin varomaton käyttö. Clinton ei ole pulmunen, mutta tässä kampanjassa pysyi selkeästi paremmin totuudessa Trumpin suoltaessa väitteitään periaatteella toisto tekee toden.
Luetko sä niitä, tai paremminkin ymmärrätkö? Nimenomaan puhuttiin siitä, että on salaillut ja valta-asemansa avulla vaimentanut miehensä tekemiä seksuaalirikoksia. Todella hienoa puuhaa vai mitä?

Ja ei, tässä maailmassa tuskin on yhtäkään ihmistä tai kirjoittajaa, jonka kanssa olisin jokaikisestä asiasta tismalleen samaa mieltä.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ville Koho
Suurin osa täälläkin oli median talutettavana.
Aurinko nousi tänäänkin ja nousee tulevaisuudessakin. Trump vetänee 4 vuotta ilman suurempia mullistuksia. Demokraateilla on neljä vuotta aikaa etsiä pätevä ehdokas.
Totuus on se, että meno USA:n ulkopolitiikassa tulee tuskin hirveästi muuttumaan, ehkä suhteet Venäjään parantuvat.
Niin. Jotkut meistä vaan ovat sellaisia sentimentaalisia hölmöjä jotka ajattelevat Trumpin presidenttiyttä muustakin kuin ulkopolitiikan näkökulmasta, kun sattuu olemaan esimerkiksi Amerikassa asuvia ystäviä ja tuttavia. Esim. rotu- ja seksuaalivähemmistöille ja naisille tulee olemaan vaikeat vuodet edessä kun vallassa on patamusta konservatiivivärisuora. Jotain ydinsotaa nyt on turha pelätä, mutta esim. sillä että Trump pääsee nimittämään korkeimman oikeuden tuomareita tulee olemaan valtava vaikutus sisäpolitiikkaan, eikä ainakaan minun mielestäni parempaan suuntaan jos yhtenä keskeisenä ohjenuorana käytetään 2000 vuotta vanhaa satukirjaa.

Kannattaa muuten varautua siihenkin, että se nouseva aurinko tulee Trumpin presidenttiyden ansiosta lämmittämään vähän totuttua enemmän jo vähän ennustettua aikaisemmin.

Kaikella kunnioituksella, nyt se ymmärtämättömyys ja typeryys saattaa olla jossain muualla kuin Trumpia äänestäneissä tältä osin. Tietenkin ne jotka halusivat muurin, muslimikiellon, jne. ja pitivät näitä kynnyskysymyksinä varmaan ajattelevat noin, mutta uskon että se fiksumpi osuus Trumpin äänestäjistä on juurikin ajatellut asiaa ja tajunnut että kyseessä on kampanjointipuhe joka ei tule realisoitumaan. Siksi he ovat uskaltaneet Trumpia äänestääkin kun eivät ottaneet kirjaimellisesti tämän puheita, kuten minusta ainakin olisi vähän hölmöäkin ollut ottaa ja tuolloin ne omat aivot on aika vähällä päästetty.
Ikävä homma vaan on, että - kuten jo brexitistä opimme - sitä taukkipopulaa joka ottaa nämä puheet kirjaimellisesti on masentavan paljon, ja nyt kun Trump on valittu niin jotkut tulevat pienessä päässään päättämään että ne puheet toteutetaan tasan NYT. En ole tippaakaan yllättynyt jos tietyillä seuduilla nähdään tulevina kuukausina samanlainen viharikosten piikki kuin Britanniassa brexitin jälkeen.
 
- Tämä oli aika groteski peli, SaiPan valmentaja Tero Lehterä kuvasi. Groteski tarkoittaa adjektiivina suhdatonta, irvokasta tai eriskummallista.
Etelä-Saimaa 22.12.2018
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy