Itselläkin on tullut aiheeseen liittyviä keskusteluita seurailtua. Voxin sivuilla oli muutama päivä sitten tähän liittyen artikkeli, jossa keskustelun antia oli hieman vedetty yhteen ja jota varten Silveriä itseäänkin oli jututettu.Mielipidetiedusteluiden ja ennustemallien suhteen on menossa aika mielenkiintoisia keskusteluita - yksi keskeinen puheenaihe on Nate Silverin ja entisen 538-sivustonsa välinen kontrasti ja Silverin teräväkin kritiikki pitkälti vanhaa malliansa kohtaan. Tällä hetkellä hänellä on Trump hyvin niukkana suosikkina kun taas 538:ssa tilanne on 61-39 Harrisin hyväksi:
Who Is Favored To Win The 2024 Presidential Election?
538’s 2024 presidential election forecast model showing Democrat Kamala Harris’s and Republican Donald Trump’s chances of winning.projects.fivethirtyeight.com
Vox kirjoitti:Among the more data-literate, the main critique of Silver’s model lately has been that it’s unfairly punishing Harris for not getting a big polling bounce after the Democratic convention. (Nominees typically get a bounce then and lose some of that advantage later on, but this is an unusual cycle and perhaps Harris got her “bounce” earlier, when she entered the race.) On September 7, Silver wrote that if the “convention bounce” setting was turned off, the model would show something extremely close to a pure 50-50 contest; he has also said that this effect will dwindle the further we get from the convention.
Kamala Harris on vastannut myöntävästi CNN:n esittämään kutsuun lokakuun 23. päivä järjestettävään vaaliväittelyyn (CNN:n uutinen).
Tämä on todennäköisesti ihan totta. Trumpin pahin vihollinen on aina Donald Trump, ja suoran hyökkäyksen sijasta fiksumpi taktiikka onkin vaan pienillä liikkeillä ohjata Trumpin kättä kohti sitä itsetuhonappia ja antaa herran itse hoitaa sen painaminen.Mielestäni suurimman riskin Harrisin voitolle asettavat Trumpin vastustajat, jotka ylidemonisoivat Trumpin. Tällainen puhe voi peittää alleen Trumpin puheiden todelliset ylilyönnit. Nyt olisi oleellista vaan antaa kaiken mennä eteenpäin, koska suunta on oikea. Muuten voi käydä sama kuin HClinton-Trump -väännössä. Malttia vaan ja tässä käy järjellisesti. Kahden seniilin taistolta jo odotetusti vältyttiin ja nyt kun maltetaan niin toinenkin vanhus pelaa itsensä ulos ihan itse.
Sanewashing eli järjettömyyksien rationalisoiminen auttaa meitä nukkumaan – Oikeasti demokratia länsimaissa on vakavassa kriisissäMielestäni suurimman riskin Harrisin voitolle asettavat Trumpin vastustajat, jotka ylidemonisoivat Trumpin. Tällainen puhe voi peittää alleen Trumpin puheiden todelliset ylilyönnit. Nyt olisi oleellista vaan antaa kaiken mennä eteenpäin, koska suunta on oikea. Muuten voi käydä sama kuin HClinton-Trump -väännössä. Malttia vaan ja tässä käy järjellisesti. Kahden seniilin taistolta jo odotetusti vältyttiin ja nyt kun maltetaan niin toinenkin vanhus pelaa itsensä ulos ihan itse.
Mielenkiintoinen tuo Trumpin käyttämä perustelu, eli että ajankohta olisi liian myöhäinen vaaliväittelylle. Viime presidentinvaalien alla, viimeinen vaaliväittely järjestettiin 22. lokakuuta eli 12 päivää ennen varsinaista vaalipäivää. Nyt ehdotettu päivämäärä väittelylle olisi 23. lokakuuta eli 13 päivää ennen varsinaista vaalipäivää.Harris haastoi Trumpin uuteen väittelyyn – näin Trump vastasi
Trump oli jo aiemmin torjunut ajatuksen Harrisin kohtaamisesta uudelleen televisioitavassa vaaliväittelyssä.www.is.fi
Kuten arvata saattoi niin narsistinen sarjarikollinen kieltäytyi kutsusta.
Donald J. Trump kirjoitti:Look, the media is extremely dishonest. Extremely corrupt, actually. Look at the debate. I walked off, I said that's the — you know, they said I am the GOAT in debates, because I had a lot of debates and I became president, and the GOAT means 'greatest of all time.' He's a GOAT. But I walked off that stage and I thought I had the best debate. And I was very unfairly treated by the anchor, I am not fans of those guys anymore. And his hair was better five years ago than it is now.
Perinteisestihän vaaliväittelyitä on ollut kolme, joista keskimmäinen ns. town hall-väittely, missä yleisö pääsee esittämään kysymyksiään ehdokkaille suoraan. Mielestäni kolmen väittelyn konsepti oli ihan toimiva ja itsekin on tullut politiikan suurkuluttajana katsottua lukuisia menneiden vaalien väittelyitä. Tiedä sitten, miksi konseptista haluttiin luopua?
Kamala tulos
Uusi kysely: Trump johtaa Harrisia tärkeissä vaa'ankieliosavaltioissa
Uutiset nopeasti ja luotettavasti.yle.fi
No ei nyt niin dramaattinen. Lievää etulyöntiasemaa Trumpille noissa kolmessa osavaltiossa on näyttänyt aiemmatkin kyselyt.Kamala tulos
Uusi kysely: Trump johtaa Harrisia tärkeissä vaa'ankieliosavaltioissa
Uutiset nopeasti ja luotettavasti.yle.fi
HS Springfieldissä | Tältä näyttää katkerien ihmisten kaupunki, jonka rasismin Trump lietsoi täyteen roihuun – ”Vihaan, vihaan, vihaan”
Jessica McNier syyttää haitilaisia häpeilemättä. ”Tämä on meidän maamme. Miksi me emme ole etusijalla?”www.hs.fi
Juttu on valitettavasti maksumuurin takana, mutta välillä nämä Hesarin reportaasit avaavat silmiä sen suhteen, mistä asioista amerikkalaiset oikeasti välittävät ja millä perusteilla vaaleissa äänestetään.
Tuossa käydään läpi siis Springfieldin kaupungin tilannetta, jossa on ollut melkoinen sirkus sen jälkeen kun Trump levitti vaaliväittelyssä valhetta lemmikeitä syövistä maahanmuuttajista. 60 000 ihmisen kaupungissa arvioidaan asuvan noin 20 000 haitilaista. Aiemmin yksi osavaltion ja jopa koko maan mallikaupungeista on tällä vuosituhannella vajonnut taloudellisiin ongelmiin ja etsinyt siihen ratkaisuja maahanmuutosta. Haitilaisten kanssa tärppäsi ja sieltä saatiin vuosien saatossa merkittävä vähemmistö kaupunkiin.
Sillä ei tunnu olevan mitään väliä että kaikki tietävät sen koirien syömisen olevan ihan täyttä paskaa. Jutussa haastatellut ihmiset ovat suurimmaksi osaksi tyytyväisiä että vihdoin joku kuuntelee heitäkin ja "tekee asialle jotain". Kun kaupunki samaan aikaan vajoaa taloudelliseen ahdinkoon ja ottaa lisää maahanmuuttajia, vetää väestö helposti näiden välille syy-seuraussuhteen, vaikka oikeasti ilman ulkopuolisia tulijoita kaupunki voisi todennäköisesti huomattavasti huonommin.
Se tuosta jutusta kuitenkin käy harvinaisen selväksi, ettei USA:n pienten kaupunkien köyhä ja kouluttamaton tai välttämättä keskiluokkainenkaan väestö ole pätkän vertaa kiinnostunut Ukrainasta, NATOsta, kansainvälisistä suhteista, poliittisesta korrektiudesta tai presidenttiehdokkaiden käytöstavoista. Heitä kiinnostaa seuraavaan palkkapäivään selviäminen, yleinen turvallisuus ja lastensa tulevaisuus. Asiat olivat paremmin tai "paremmin" 80-luvulla, joten takaisin sinne haikaileva puolue on erittäin houkutteleva vaihtoehto.
Maanviljelijät ja teollisuustyöntekijät ovat Trumpin vankkaa tukijoukkoa. Tuontitullit tukevat toteutuessaan kotiamerikkalaista tuotantoa, mutta niiden pelätään kiihdyttävän inflaatiota.
Tämä jenkeissä pikkuhiljaa taas yleistynyt haikailu merkantilismin ja protektionismin paluuseen on mielenkiintoinen kulma, joka osaltaan on tainnut voimistua sitä myötä kun populismi on saanut valtaa.
Se on tuolla melko helppoa tapahtua, kun ei ole mitään valtiota tukemassa jos lähtee duunit alta. Jos ei ole millä syödä ja asua, ei siinä paljon feminismit, abortit ja Ukraina kiinnosta. Valitettavasti.Tämä jenkeissä pikkuhiljaa taas yleistynyt haikailu merkantilismin ja protektionismin paluuseen on mielenkiintoinen kulma, joka osaltaan on tainnut voimistua sitä myötä kun populismi on saanut valtaa.
Ja tämän vuoksi ne, joila on kireä taloudellinen tilanne, kiinnittävät erityistä huomiota siihen, että presidentiksi tulisi tyyppi, joka antaisi eniten verohelpotuksia miljardööreille ja estäisi naisia tekemästä abortteja. Go figure.Se on tuolla melko helppoa tapahtua, kun ei ole mitään valtiota tukemassa jos lähtee duunit alta. Jos ei ole millä syödä ja asua, ei siinä paljon feminismit, abortit ja Ukraina kiinnosta. Valitettavasti.
Ja tämän vuoksi ne, joila on kireä taloudellinen tilanne, kiinnittävät erityistä huomiota siihen, että presidentiksi tulisi tyyppi, joka antaisi eniten verohelpotuksia miljardööreille ja estäisi naisia tekemästä abortteja. Go figure.
Trickle down economy on edelleen DTj:llä ainoa ohjenuora sosiaali- ja tulopolitiikkaan. Sitä myydään kultisteille ajatuksella että kunhan uskoo vaan riittävästi messiaaseen, niin jostain putkahtaa itsellekin miljardit ja verovähennyskelpoiset huvijahdit ja suihkukoneet. Aborttiasiassa on sentään tajunnut olla hyvin hiljaa, mikä on sinänsä ihmeellinen poikkeus säännöstä jossa suusta putkahtelee sammakoita jatkuvalla syötöllä. Ehkä kampanjatiimi on laskenut tuon top1 riskiaiheeksi ja jollain ilveellä onnistunut myös ehdollistamaan Trumpin pitämään tuosta turpansa kiinni (ensimmäisenä tulee mieleen joku kellopeliappelsiinista tuttu systeemi kun lievemmät keinot tuskin toimivat DTj:n tapauksessa). Tai no on se jotain kommentoinut, mutta täysin ympäripyöreitä siitä miten kyllä on oikeus (kenellä mihin?) ja DEMOKRAATIT JÄLKIABORTOIVAT PIKKUVAUVOJA!!!Missä Trumpin vaalilupauksissa on nimenomaisesti mainittu verohelpotukset miljardööreille ja naisten aborttien estäminen?