Päivitetään vähän sosiopaattimme tuumailuja etelävaltioiden lipusta:
Samaisessa haastattelussa Trump huomautti myös, että kaikki ihmiset kuolevat poliisien käsissä, siis valkoiset kuolevat myös.
Trump pysyy tiukasti linjoillaan, hän ei llmeisesti aidosti ymmärrä, että etelävaltioiden lippu on sorron symboli mustille ja samalla valkoisen ylivallan symboli edelleenkin.
Käyttämällä sananvapautta perusteena Trump vie asian lakiasiain sfääriin ja samalla tekee siitä hyvin monimutkaisen ongelman, ei varmaan kovin tietoisen reflektion kautta. Vaikka sananvapaus on vahva argumentti, sitä voidaan myös rajoittaa erittäin painavista syistä. Toisaalta, on eri asia, jos yksityinen kansalainen pitää lippua pihallaan: tämä on sananvapauteen kuuluva kannanotto. Mutta jos jossakin yhteisessä, julkisessa tilassa on mainittu lippu, se ei enää välttämättä kuulukaan sananvapauden piiriin. Kyse on poliittisesta tahdosta: on vaikea kuvitella, miten jollakin julkisella instituutiolla voisi olla sananvapaus samassa mielessä kuin yksityisellä ihmisellä. Viranomaiset taas voivat puuttua yksityisten yritysten toimintaan, jos niiden toiminta jollakin tavalla rikkoo lakia. Paras yritysten tuomari on brändiin liittyvissä kysymyksissä kuitenkin kuluttaja.
Poliisien äänet Trump varmaan saa, mutta tiukkaa tekee noitten mustien äänien kanssa. Ratkaisu: estetään mustien äänestäminen, jos vaikka paikallinen poliisimestari olisi Trumpin kannalla.
Trump siis on huolissaan valkoisten rasistien äänistä. Hänellä on kampanjassaan erittäin vaikea ongelma, josta hän on itsekin tietoinen ja jopa hädissään. Ero oman basen ja riippumattomien äänien välillä on huima. Riippumattomat lipeävät Trumpin joukosta moisten haastatteluiden myötä. Trump ymmärtää, että base on vaaleissa välttämätön, mutta se ei yksin riitä valintaan. Pienikin menetys basen joukosta toisaalta tuhoaisi kampanjan lopullisesti. Mitä oikein teen, on Trumpin ahdistunut kysymys.
Itseäni Trumpin hätä ei voisi vähempää kiinnostaa. Häivy planeetaltani, Trump, on viileä poliittinen kommenttini.