Ja eihän aina välttämättä sinänä amerikkalaiset ole aina olleet kaikkien aikojen rikkaimpia tai ole rikkaampia sitten muutenkaan.
Ainakin öljyvaltiot, Luxemburg, muutamat veroparatiisisaaret, Monaco, Liechtenstein ainakin eräiseen aikaan syrjäisyydestään huolimatta Sveitsin läheisyydestä johtuen hyötyen ja sitten nimellisen teoreettisesti muutama muukin valtio voisi olla rikkaampia kuin Yhdysvallat, mutta vain mikäli ne saisivat ja kykenisivät aivan täysin hyödyntämään sen heidän valtavia luonnonvararikkauksiaan.
Näihinhän muutamat Afrikan maat, Kiina, Intia ja Venäjä eivät vain ole syystä tai toisesta kuten myös korruptionkin takia pystyneet luomaan mitään etua. Ei niin Yhdysvaltoihin tai edes Kanadaksi, mutta välttämättä eivät edes oikein niissä heidän edustuspiireissäkään.
Kiina toki nykyään on lähempänä tätä, mutta vasta kun nk. Raha-Kiinan eli Taiwanin ja myös Hong Kongin tuomat muut vauraudet ja talousopit Macaon ohella tuotiin Kiinaan ja kun se noudatti tai alkoi oppia nurinkurisesti noudattamaan myös Japanin, Etelä-Korean ja muutaman muun Aasian maan yritteliäisyyttä.
Rikkaissakin valtioissa on sitten mielenkiintoisia poikkeuksia kuten nk. Pohjan Naapurimme eli Norja joilla on käytännössä öljyvarallisuudestakin huolimatta aina ollut erittäin vähän sellaisia perinnerikkaita pois lukien muutamat laivanvarustamoalan suvut.
Norjassa lisäksi erittäin vähän on ollut myös sellaisia ihan täysköyhiäkin vaikkakin erääseen aikaan Norja ja Suomi taistelivat esimerkiksi Espanjan, Kreikan ja Portugalin kanssa varsin häpeilemättä siitä, että mikä olisi ollut nk. Köyhistä Köyhin Maa Euroopasta kun sitä köyhyyttä noina vertailuaikoina riitti liikaakin ja jopa nk. Normaalituloisetkin olisivat olleet erittäin vaatimattomia suhteessa omiin jälkeläisiin, jälkeläisten jälkeläisiin tai jopa vielä heidänkin jälkeläisiinsä nähden.