Trump on - kuten
@Morgoth kirjoittaa - mahdollisesti oire jostain syvemmästä, mitä USA:ssa tapahtuu. Mutta jos näin on, kyse ei ole yksin USA:sta, vaan myös Euroopasta ja muustakin osasta maailmaa viiveellä. SK:n juttu antaa jotain osviittaa siitä, mitä voisi tapahtua, kun äärioikeistolainen ideologia yhdistetään miljardeihin ja softaan. Suhtaudun kuitenkin hieman varauksella näihin kaikkiin, mutta kenties Mikko Hyppönen on sittenkin oikeassa.
Ja
@Saxon-747 on mielestäni myös oikeassa siinä, että USA:n äärioikeistolla - ainakin osalla siitä, ja Bannonilla myös - on edelleen perinteinen kielteinen suhtautuminen Putiniin ja Venäjään. Tätä tosin on tutkittu Trumpin aikana, ja siinä on tapahtunut iso muutos. Tutkimustulos on jossain tässä ketjussa.
Trump on minun silmin edelleen kiero, itsekeskeinen valehtelija, jonka ei pitäisi hoitaa sekuntiakaan USA:n presidentin tehtäviä. Annoin mielestäni reilun mahdollisuuden ja olin alkuun neutraali. Höpinät Euroopan vierailulla - ja varsinkin se, mitä Trump ei suostunut sanomaan, vaikka Mattis ja McMaster olivat sen puheeseen kirjoittaneet - oli itselleni liikaa. Tässäkin mielessä
@Saskatoon kirjoittaa asiaa, sillä Trump on monessa suhteessa hyvin kaukana arvostetuista amerikkalaisista republikaanipoliitikoista.
Trumpin presidenttikauden aikana on käyty
muistaakseni kolme täydennysvalintaa, joista jokaisessa on valittu republikaani. Kun republikaanit saavat Trumpin avulla todennäköisesti neljän vuoden aikana suhteellisen hyvin tavoitteensa läpi, mitään painetta vaihtaa Trumpia ei todellisuudessa juuri ole. Lisäksi osa republikaaneista pitää pelkästään hyvänä sitä, että Eurooppa olisi hajanainen ja EU leviäisi ainakin päätösten teon tasolla. Heidän silmin tämä lisäisi USA:n valtaa, parantaisi kauppaneuvottelujen tilannetta ja vähentäisi painetta mm. kehittyvien maiden oikeudenmukaisemman talouskohtelun ja ilmastopäätösten osalta.