Yhdysvaltain ex-presidentti Donald J. Trump

  • 3 412 349
  • 22 739

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Niin tuosta maan jakautumisesta olen samaa mieltä joskin Trump on myös jakautumisen seuraus, ei pelkkä syy.

Pandemian huonosta hoidosta olen samaa mieltä. Sitä ennen meni taloudessa hyvin.

Talous lähti USA:ssa nousuun jo ennen Trumpin kautta, joten hänen ansioikseen ei voi USA:n talouden nousua laskea.
 
Talous lähti USA:ssa nousuun jo ennen Trumpin kautta, joten hänen ansioikseen ei voi USA:n talouden nousua laskea.

Tosiaan työpaikkoja tuli lisää enemmän Obaman kolmella viimeisenä vuonna kuin Trumpin kolmena ekana. Jatko on hyvää, mutta ei mitään erityistä tosiaan. Lisäksi Trump puhuu parhaasta taloudesta, mutta niinhän se on ollut aina Trumpin mittareilla uudella presidentillä. Jos sitten verrataan esimerkiksi BKT:n prosentuaalista kasvua, niin ei Trump ole toisen maailmansodan jälkeisistä vissiin edes top 5:ssä. Velan määrässä mies sen sijaan on pärjännyt. Trump on käyttänyt valtion velkaantumista siihen, että saatiin veroja alas ja sitä kautta hieman kasvua. Kuitenkin tuokin tasaantui huomattavasti jo hänen kolmantena vuonnaan. Teollisuuden työpaikkoja ei tainnut enää tulla sen vuoden lopulla ollenkaan lisää. Eli ei puhuta edes vielä korona-ajasta.

Mutta onneksi lääkärit kertoo synkkiä koronauutisia vain saadakseen lisää rahaa.
 

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Yritin vain sanoa, että "Työllisyys oli hyvä ennen koronaa" on vähän sama kuin sanoisi, että Ässät oli mestaruustaistelussa ihan kärkikahinoissa siihen asti kunnes kaudesta oli pelattu 20 matsia. Toki korona tekee työllisyydelle ympäri maailman hallaa, mutta pandemian hoito ihan reisille myös osittan vaikuttaa nykyiseen tilanteeseen. Siksi "Ennen koronaa" on aika jänskä mittari, tiäks.
Jep, tilanne oli hyvä koronaan asti, mutta koronan hoito on ollut tosi huonoa. Voisi ehkä sanoa että ilman koronaa Trumpilla olisi hyvät saumat uudelleenvalintaan
Tottakai. Ei Trump ole kaikkea hoitanut päin helvettiä, mutta aika pieni lista niistä onnistumisista tulee (Ja siihenkin pitää pusertaa maailmanrauhaa). Ei ole yhdistänyt maata, vaan jakanut sitä sisukkaasti kahtia. Ja aina moni spekuloi, että meno on viikon päästä vielä hurjempaa.
Muuria ei tullut, Meksiko ei sitä maksanut ja Amerikka ei ainakaan minun mielestäni ole Greatimpi.
Venäjä ihmetyttää, trumpin veljeily Putinin kanssa, mutta sitten jotkut asiat pistävät ajattelemaan, esim. Nord Stream 2 on huililla pakotteiden takia, sitten Ukrainan aseistaminen, "pillows and blankets" vs. "tank busters", pikku asioita mutta ilmeisesti takana on joku geopoliittinen kuvio, jota en ymmärrä.
Sitten tietenkin se että jatketaanko lähi-idän rauhanponnisteluja ensi vuonna. Iran ja Pohjois-Korea ovat menneet ns. vihkoon.
Tuomarit ja hihhulien paapominen. Aika lyhyt lista. Missä on suokuivattamiset ja parhaat ratkaisut Obamacaren tilalle ikinä?
Tämä Obacaren poistaminen, mitään ei ole tilalle tarjolla. Tässähän on muitakin vaaleja käynnissä ensi viikolla ja eräs edustajainhuoneen republikaaniehdokas Miamissa on nyt sanonut että kannattaa Obamacarea, huomasi että hänen vaalipiirissään on 100000 ihmistä joilla on vakuutuksena Obamacare. Mutta viikko vaalien jälkeen alkaa oikeudenkäynti "California" vs. "Texas" jossa päätetään Obamacaren ns. mandate (pakollisuus) kohtalossa ja jos oikeus päättää että mandate on perustuslain vastainen niin silloin loppuu Obamacaren taru, sanoi Trump, edustajainhuoneen republikaaniehdokas, Biden mitä tahansa. Tosin Bidenilla on suunnitelma (jos hän on presidentti), Medicaid:ia laajennetaan vaikka väkisin.
Toinen juttu sosialismi ja ns. universal healthcare (medicare for all jne), republikaanit vastustavat, samaten jotkut demokraatit, mutta ollaanko matkalla siihen? Keväällä säädettiin pari lakia, The Families First Response Act, Paycheck Protection Program and Health Care Enhancement Act ja vielä kolmaskin CARES Act (tai osa). Näistä ei käyty minkäänlaisia väittelyitä kongressissa, ei ollut puhetta perustuslaista, ei "kuoleman paneeleista". Trumppikaan ei tuominnut niitä.


JOL
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro




Viimeinen eukko ehkä pelottavin sekopää. Biden on niin pöljä kommunisti että on laittanut punaisia viivoja omaan vaalimainokseen (E-kirjain) ja "Camelback" Harris.

Costa Rica jo odottaa tätä aarretta saapuvaksi. Saattaahan lopussa mainittu Argentiinakin olla mukana kisassa, entiset natsit lienee jo loppunut.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tässä nyt on erilaisia kategorioita, on koko kansakunnan etu ja omien kannattajien etu, ja lisäksi vielä lyhyen ja pitkän tähtäimen etu. Eli 4 kategoriaa joita voi arvioida. Antaisin Trumpille ala-arvoisen koko kansakunnan sekä lyhyen että pitkän tähtäimen etua katsoen. Omien kannattajien pitkän tähtäimen etua katsoen se on myös ala-arvoinen. Tätä ne ei usko, mutta näin se menee. Pidemmällä tähtäimellä se ei ole kenenkään amerikkalaisen etu, jos tiede ja totuudellinen uutisointi hylätään ja ajetaan kansan jyrkkää kahtiajakoa pahemmaksi. Työpaikat, turvallisuus, onnellisuus, ym. eivät lisäänny tuolla tavoin.

Ainoastaan omien kannattajien lyhyen tähtäimen etua ajaessaan Trump on onnistunut, mutta siinäkin vain välttävästi. Enimmäkseen sekin on ollut vain puhetta ja mielikuvia. Ja nekin asiat missä jotain konkreettista on saatu aikaan ovat pitkälti koronavirusepidemian ja sen huonon hoidon myötä jo hävinneet.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, NHL, Jokerit 2014-2022
Läheinen sukulaiseni on asunut USA::ssa noin 3,5 vuotta. Olen myös itse asunut muutaman kuukauden maassa ja olen oppinut ehkä tuntemaan oloja jonkin verran myös muusta kuin turistinäkökulmasta.

Hyvä pitää mielessä, että Trump ja hänen kannattajansa ovat kaksi eri asiaa. Vaikka Trump on mielestäni valehteleva narsisti ja muiden ihmisten hyväksikäyttäjä ja kiusaaja, niin merkittävä osa häntä äänestävistä on nk. kunnon kansalaisia: ahkeria, Jumalaa pelkääviä ja perhettään rakastavia hyviä ihmisiä.

USA:sta löytyy osavaltioita, jossa pääelinkeinoina ovat edelleen esim. maanviljelys, karjanhoito, öljyn ja maakaasun tuotanto. Nuo osavaltiot ovat vahvoja Trumpin tukialueita eikä Bidenin kannata tuhlata paukkuja niihin. Noissa osavaltiossa asuvien koulutustaso on keskimääräistä alhaisempi ja turvahakuisuus suurta. Alhainen koulutustaso ja tietämättömyys aiheuttaa luonnollisesti pelkoa kaikkia muutoksia kohtaan. Monet seuraavat ainoastaan Foxin uutisia ja muuta yksipuolisen konservatiivisesta näkökulmasta maailmaa raportoivaa mediaa, jotka vahvistavat ennakkoluuloja kaikkia uudistuksia kohtaan. Mm. Joe Bidenin ”vihreät” ajatukset energiantuotannosta synnyttävät pelkoa niiden keskuudessa, jotka elättävät itsensä osittain tai kokonaan öljyn tai maakaasun tuotannossa.

Enemmistölle amerikkalaista oma perhe ja läheiset ovat elämän ykkösasia myös käytännössä eikä vain juhlapuheissa. Sen takia kaikki omaan elämänpiiriin ja elämänympäristöön kohdistuvat kuvitellut tai todelliset uhkat koetaan voimakkaasti.

Mm. tällaisista taustoista syntyy Trumpin kannatus. Mielestäni on liian helppoa leimata Trumpin kannattajat ”tyhmiksi”. Monelle tietynlaisessa henkisesti jollakin tavalla rajoittuneessa tai jopa köyhässä ympäristössä kasvaneelle ja asuvalle Trump on käytännössä ainoa oman elämän näkökulmasta turvalliseksi koettu vaihtoehto näissäkin presidentinvaaleissa.
 

IMATION

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen, Canes
Costa Rica jo odottaa tätä aarretta saapuvaksi. Saattaahan lopussa mainittu Argentiinakin olla mukana kisassa, entiset natsit lienee jo loppunut.
Itellä tuli kyllä muistoja mieleen tästä. Osa tutuista ja ehkä vähän itekkin uhosi, että maasta on lähettävä kun 2000- luvun alussa viher-vasemmisto-setalainen oli ehdolla ihan menestyksekkäästi täällä Suomessa. Kumpaa muuten äänestäisitte tänään Esim. Halonen vastaan Aho?
Toinen stasi kommunisti ja romauttaisi talouden. Toinen epämääräinen bisnesmies ja Moskovan puudeli.
Kuulostaako tutulta?
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Hyvä pitää mielessä, että Trump ja hänen kannattajansa ovat kaksi eri asiaa. Vaikka Trump on mielestäni valehteleva narsisti ja muiden ihmisten hyväksikäyttäjä ja kiusaaja, niin merkittävä osa häntä äänestävistä on nk. kunnon kansalaisia: ahkeria, Jumalaa pelkääviä ja perhettään rakastavia hyviä ihmisiä. --- Enemmistölle amerikkalaista oma perhe ja läheiset ovat elämän ykkösasia myös käytännössä eikä vain juhlapuheissa. Sen takia kaikki omaan elämänpiiriin ja elämänympäristöön kohdistuvat kuvitellut tai todelliset uhkat koetaan voimakkaasti.

Mm. tällaisista taustoista syntyy Trumpin kannatus. Mielestäni on liian helppoa leimata Trumpin kannattajat ”tyhmiksi”. Monelle tietynlaisessa henkisesti jollakin tavalla rajoittuneessa tai jopa köyhässä ympäristössä kasvaneelle ja asuvalle Trump on käytännössä ainoa oman elämän näkökulmasta turvalliseksi koettu vaihtoehto näissäkin presidentinvaaleissa.
Trumpin persoonallisten ominaisuuksien myöntäminen minimitasolla on juuri se, että Trump on valehtelija ja narsisti. Voidaan sanoa, että tämän ymmärtänyt on oikeustoimikelpoinen, hänellä on kaikki inkkarit kanootissa ihan orginaalien tyyliin. Trumpin kannattajien ivaaminen johtuu puolestaan siitä, että on ihan oikeasti niitä, jotka uskovat Trumpin jokaista sanaa, katsovat häneen ylöspäin kuin johonkin profeettaan. Mielettömyyden huippu on uskoa Trumpin lääketieteellisiä neuvoja.

Listaa voidaan jatkaa, lisäksi Trump omaa roiston mielenlaadun, juuri nyt hän pohtii mielessään, miten suuri osa äänistä voitaisiin hylätä hänen edukseen. Siinä hänen reilu pelinsä. Toisaalta, hän on myös rikollinen, rasisti, maanpetturi, naisten ahdistelija, talousrikollinen, eikä lista varmaan ole täydellinen. Toisin sanoen, hän on täysin sopimaton Yhdysvaltain presidentiksi persoonallisilta ominaisuuksiltaan ja käytökseltään. Tottakai tällaisen tyypin tukeminen herättää kysymyksen, ketkä häntä oikein äänestävät?

Vallitsee aika suuri yksimielisyys täälläkin siitä, että Trumpin äänestäjät voidaan jakaa moneen eri ryhmään. Esimerkiksi puolueen kannattajat, opportunistit ja ydinkannattajat. Vain tätä viimeistä ryhmää täällä arvostellaan rankasti. Trumpin politiikka sinänsä ei ole kovin kaukana rebujen tavoitteista eikä arvoista, vaikka Trump on tuonut mukanaan paljon epätoivottuja asioita lähinnä äärioikeistolta rebujen uuteen normaaliin.

Bidenin herättämät pelot ovat ymmärrettäviä, demokraatit koetaan uhkaksi perinteiselle elämäntavalle. Uskotaan yövartijavaltioon, yrittäjyyteen, perinteiseen elämäntapaan ja arvoihin, joita demokraatit uhkaavat sekä talouden, politiikan, arvojen ja moraalin alueella. Jos eläisin agraariyhteisössä, en tosiaan pitäisi jostakin kaupunkilaisesta, joka tulisi tyrkyttämään minulle omaa elämäntapaansa ja arvojen taulujansa. Muuten aika kiintoisa yksityiskohta on se, että monet perinteisen elämäntavan kannattajat ovat talousliberaaleja ja arvokonservatiiveja. Sellaiselle demokraatit ovat kaksinkertainen uhka.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Vetäytyminen Syyriasta -> rauhaa ja rakkautta, jota Venäjä on saanut tuoda alueelle, ennen Turkkia. Naton horjuttaminen -> rauhaa ja rakkautta, ihan suotta on baltit huolissaan. Iranin sopimuksen repiminen -> rauhaa ja rakkautta, Iranin ydinase lienee kohta valmis. Aasian liittolaissuhteiden horjuttaminen -> Erityisraukkautta Kiinanmerellä.

Enkö ole täysin oikeassa? ddt tuottaa vain maailmanrauhaa. hymiö

Myöskin Jemenissä iloitaan kun Trumpin maailmanrauha putoaa päivittäin taivaalta.
 

BaronFIN

Jäsen
Trumpia kehutaan taloudesta, mutta en oikein ymmärrä millä perusteella. Otan esimerkin tänne Suomeen, että samalla talouden pidolla se tarkoittaisi, että alennetaan kaikkien yli 100k€ ansaitsevien verotusta 50% ja rahoitetaan se velalla. Lisäksi voidaan alentaa 50-100k€ tienaavien verotusta 10% ja rahoitetaan sekin lainalla.

Tämän jälkeen voidaan patsastella 6% talouskasvulle kuinka asiat on kunnossa.

Samanlaisella taloudenpidolla Suomi velkaantuisi joka vuosi kuin koronavuonna eikä huolta olisi huomisesta. Mutta kyllä talous kasvaisi ja tiet olisi kunnossa.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Sitä ennen meni taloudessa hyvin.

Trumpia kehutaan taloudesta, mutta en oikein ymmärrä millä perusteella.


Koska Trumpin liiketoimintasuunnitelmaan kuuluu kehua väsymättä itseään talousnerona ja se ei toimi ilman vaihtoehtoista totuutta historian parhaasta taloudesta ikinä.


 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Tsekkailin Twintteriä ja sieltähän putkahtelee esiin aika kovalla frekvenssillä Don Jr:n haastatteluita Foxilla => ottamatta kantaa viesteihin (korona-kuolemia ei ole juurikaan enää, mafiaperhe-Biden, Hunterin lapsipornot yms.) niin se kaveri tarvitsee pikaisesti apua addiktioonsa (ilm. ainakin reippaasti kokkelia) => se Simo Silmusta kiertänyt ”20 vuotta humppaa”-meemi on kevyttä kamaa tuo ”faija 4 vuotta pressana”-kehityksen kanssa... Ja tämä ajatusten Tonava meinaa vissiin ihan oikeasti politiikkaan jahka faija sieltä väistyy (toki voi joutu lukemaan tiilenpäitäkin, tiedä häntä).
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Natsit ovat ryhtiliikkeellä Texasissa. Voi olla että vähimmillä vahingoilla selviäisivät jos tekisivät kuten Dallasissa jokunen tovi sitten.
 

aalto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, änärin suomalaiset
Tsekkailin Twintteriä ja sieltähän putkahtelee esiin aika kovalla frekvenssillä Don Jr:n haastatteluita Foxilla => ottamatta kantaa viesteihin (korona-kuolemia ei ole juurikaan enää, mafiaperhe-Biden, Hunterin lapsipornot yms.) niin se kaveri tarvitsee pikaisesti apua addiktioonsa (ilm. ainakin reippaasti kokkelia) => se Simo Silmusta kiertänyt ”20 vuotta humppaa”-meemi on kevyttä kamaa tuo ”faija 4 vuotta pressana”-kehityksen kanssa... Ja tämä ajatusten Tonava meinaa vissiin ihan oikeasti politiikkaan jahka faija sieltä väistyy (toki voi joutu lukemaan tiilenpäitäkin, tiedä häntä).
Mä olen odottanut, että milloin putkahtaa julki video "Junior ja pari viivaa". Real tai fake. Onhan tuo naama ja käytös sellaista, että ei noihin tiloihin pääse ilman kemikaaleja. Tietenkin taustalla voi olla myös perhelääkärin vaaliuupumuksen vuoksi kirjoittamat reseptit.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Trumpia kehutaan taloudesta, mutta en oikein ymmärrä millä perusteella.
Eikös tuo niin ole mennyt, että Trump peri Obaman jäljiltä talouden, jossa käyrät sojoittivat jo valmiiksi voimakkaasti ylöspäin. Eli mitä on ne konkreettisesti Trumpin tekemät toimet, jotka ovat nimenomaisesti nostaneet USA:n taloutta, ja miten paljon ne ovat vaikuttaneet? Tässä tänään hesarin julkaisemassa jutussa esimerkiksi kerrotaan, että teollisuustyöpaikkoja on USA:ssa syntynyt 465 000 hänen kaudellaan. Tämänkaltaisia lukujahan Trump tietysti itse haluaa koko ajan huudella Twitteriin, mutta jättää mainitsematta esimerkiksi tuollaiset myös linkkaamassani jutussa heti perään kerrottavat asiat, että myös tuosta edellisinä kolmena vuotena niitä syntyi 300 000. Eli mikä on ollut konkreettisesti itse Trumpin tekemien päätösten vaikutus näiden työpaikkojen syntymiseen?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Minusta kaikkein hämmentävintä Trumpin leirin syksyn horinoissa on ollut mustamaalauksen hampaattomuus. Onko Biden oikeasti niin puhtoinen teflon ettei hänestä löydy mitään ja siksi piikit kohdistuvat säälittävästi pojan tekemisiin. Mitä niillä on edes väliä? Trumpin lähipiiri on täyttä pohjasakkaa mutta ei siihen tarvi mennä kun Donaldissakin on handful and some.

Minä en niin puhtoista äänestäisi. Joka äänettä pieree se muutakin vilppiä tekee.
 
Viimeksi muokattu:

HPL76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En minä Trumpina paljoa huutelisi työpaikkojen syntymisellä samalla kun reilu 100.000 ihmistä on kuollut. Kohta on vielä enemmän työpaikkoja auki kun työntekijät kuolevat koronaan.
 
Minusta kaikkein hämmentävintä Trumpin leirin syksyn horinoissa on ollut mustamaalauksen hampaattomuus. Onko Biden oikeasti niin puhtoinen teflon ettei hänestä löydy mitään ja siksi piikit kohdistuvat säälittävästi pojan tekemisiin. Mitä niillä on edes väliä? Trumpin lähipiiri on täyttä pohjasakkaa mutta ei siihen tarvi mennä kun Donaldissakin on handful and some.

Minä en niin puhtoista äänestäisi. Joka äänettä pieree se muutakin vilppiä tekee.

Kyllä se oikeasti taitaa olla melko puhtoinen. Siellä on aikanaan tehty virheitä, kuten jonkun muun puheen kopiointia mainitsematta henkilöä. Mutta puhe oli muuten sopiva hänelle ja hän pyysi virhettä anteeksi. Vastaavia pieniä virheitä löytyy, mutta mies pyytää niitä anteeksi. Pahimmin ehkä kärsi siitä, miten hoiti aikoinaan Clarence Thomasin nimittämisen yhteydessä kuulemisia. Mutta eipä sekään ollut helppoa ja Trump voi oikein syyttää miestä aiheesta, mitä pahemmaksi pistää samassa aiheessa päivittäin.

Vuosiahan Bidenista kuullut sanoja ympäri poliittista kenttää, miten hän on hyvä mies ja välittää aidosti.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Trumpia kehutaan taloudesta, mutta en oikein ymmärrä millä perusteella. Otan esimerkin tänne Suomeen, että samalla talouden pidolla se tarkoittaisi, että alennetaan kaikkien yli 100k€ ansaitsevien verotusta 50% ja rahoitetaan se velalla. Lisäksi voidaan alentaa 50-100k€ tienaavien verotusta 10% ja rahoitetaan sekin lainalla.

Tämän jälkeen voidaan patsastella 6% talouskasvulle kuinka asiat on kunnossa.

Samanlaisella taloudenpidolla Suomi velkaantuisi joka vuosi kuin koronavuonna eikä huolta olisi huomisesta. Mutta kyllä talous kasvaisi ja tiet olisi kunnossa.

Trumpin "hyvä taloudenpito" on kyllä maailman helpointa tilastojen rakentelua koskaan. Jos keskellä kovaa nousukautta leikkaat veroja, vähennät kaikenlaista sääntelyä, elvytät ja velkaannut kuin laman kourissa, niin totta kai saat BKT:n ja työllisyysasteen nousemaan. Kuinka pitkään tuollainen peli voi jatkua, se on toinen kysymys. Nyt se törmäsi ennen aikojaan koronaan.
 
Trumpin "hyvä taloudenpito" on kyllä maailman helpointa tilastojen rakentelua koskaan. Jos keskellä kovaa nousukautta leikkaat veroja, vähennät kaikenlaista sääntelyä, elvytät ja velkaannut kuin laman kourissa, niin totta kai saat BKT:n ja työllisyysasteen nousemaan. Kuinka pitkään tuollainen peli voi jatkua, se on toinen kysymys. Nyt se törmäsi ennen aikojaan koronaan.

Itse asiassa se törmäsi jo hieman ennen koronaa monelta osin siihen, että sen raja tuli vastaan. Korona vaan tuli sotkemaan sitä niin nopeasti, että se hukkuu siihen koronaan helposti. Teollisuuden työpaikkojen lisääntyminen tyssäsi viime vuoden lopulla. Siellä tuli jo nollatulosta. Kun veroja oli laskettu, niin sillä saatiin jonkun aikaa nousua, mutta se alkoi olla jo käytetty osin, kun samalla sitten taisteltiin Kiinan kanssa ja yritettiin muihinkin suuntiin. Korona ehkä jopa pelasti Trumpin talouslukuja hieman.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Trumpin "hyvä taloudenpito" on kyllä maailman helpointa tilastojen rakentelua koskaan. Jos keskellä kovaa nousukautta leikkaat veroja, vähennät kaikenlaista sääntelyä, elvytät ja velkaannut kuin laman kourissa, niin totta kai saat BKT:n ja työllisyysasteen nousemaan. Kuinka pitkään tuollainen peli voi jatkua, se on toinen kysymys. Nyt se törmäsi ennen aikojaan koronaan.
Ja edes ne tulokset ei olleet mitään maata järisyttäviä. Hesarissa oli useiden talousmittareiden kautta kehitys kuvattu graafein, ja useimmissa kohdissa kehitys jatkui ihan suoraan sen trendin mukaisesti, joka oli jo Obaman kaudella alkanut. Tuosta linkistä juttuun pääsee, saattaa olla maksumuurin takana. Ainoastaan palkkojen nousuvauhdissa, viennin suuruudessa ja Kiina- tuonnissa selvä muutos Trumpin jälkeen. Viennin suuruudessa tosin heikompaan.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Ja edes ne tulokset ei olleet mitään maata järisyttäviä. Hesarissa oli useiden talousmittareiden kautta kehitys kuvattu graafein, ja useimmissa kohdissa kehitys jatkui ihan suoraan sen trendin mukaisesti, joka oli jo Obaman kaudella alkanut. Tuosta linkistä juttuun pääsee, saattaa olla maksumuurin takana. Ainoastaan palkkojen nousuvauhdissa, viennin suuruudessa ja Kiina- tuonnissa selvä muutos Trumpin jälkeen. Viennin suuruudessa tosin heikompaan.

Edes tuloksia näkemättä, voisin veikkailla ettei Hesariin ihan herkästi laiteta taulukoita, jotka saavat Trumpin näyttämään onnistuneen yhtään missään.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Läheinen sukulaiseni on asunut USA::ssa noin 3,5 vuotta. Olen myös itse asunut muutaman kuukauden maassa ja olen oppinut ehkä tuntemaan oloja jonkin verran myös muusta kuin turistinäkökulmasta.

Hyvä pitää mielessä, että Trump ja hänen kannattajansa ovat kaksi eri asiaa. Vaikka Trump on mielestäni valehteleva narsisti ja muiden ihmisten hyväksikäyttäjä ja kiusaaja, niin merkittävä osa häntä äänestävistä on nk. kunnon kansalaisia: ahkeria, Jumalaa pelkääviä ja perhettään rakastavia hyviä ihmisiä.

USA:sta löytyy osavaltioita, jossa pääelinkeinoina ovat edelleen esim. maanviljelys, karjanhoito, öljyn ja maakaasun tuotanto. Nuo osavaltiot ovat vahvoja Trumpin tukialueita eikä Bidenin kannata tuhlata paukkuja niihin. Noissa osavaltiossa asuvien koulutustaso on keskimääräistä alhaisempi ja turvahakuisuus suurta. Alhainen koulutustaso ja tietämättömyys aiheuttaa luonnollisesti pelkoa kaikkia muutoksia kohtaan. Monet seuraavat ainoastaan Foxin uutisia ja muuta yksipuolisen konservatiivisesta näkökulmasta maailmaa raportoivaa mediaa, jotka vahvistavat ennakkoluuloja kaikkia uudistuksia kohtaan. Mm. Joe Bidenin ”vihreät” ajatukset energiantuotannosta synnyttävät pelkoa niiden keskuudessa, jotka elättävät itsensä osittain tai kokonaan öljyn tai maakaasun tuotannossa.

Enemmistölle amerikkalaista oma perhe ja läheiset ovat elämän ykkösasia myös käytännössä eikä vain juhlapuheissa. Sen takia kaikki omaan elämänpiiriin ja elämänympäristöön kohdistuvat kuvitellut tai todelliset uhkat koetaan voimakkaasti.

Mm. tällaisista taustoista syntyy Trumpin kannatus. Mielestäni on liian helppoa leimata Trumpin kannattajat ”tyhmiksi”. Monelle tietynlaisessa henkisesti jollakin tavalla rajoittuneessa tai jopa köyhässä ympäristössä kasvaneelle ja asuvalle Trump on käytännössä ainoa oman elämän näkökulmasta turvalliseksi koettu vaihtoehto näissäkin presidentinvaaleissa.

Tämä on ehkä tämän ketjun paras viesti. Todella helppoa se on täällä lukea Hesaria ja ihmetellä miksi joku äänestää Trumpia. Aina se todellisuus ei ilmene sieltä hesarista
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Edes tuloksia näkemättä, voisin veikkailla ettei Hesariin ihan herkästi laiteta taulukoita, jotka saavat Trumpin näyttämään onnistuneen yhtään missään.
No aika kattavasti siinä oli eri talouden mittareita. Mutta ei voi olla totta, koska Hesari? Vai mikä sun pointti tässä oli. Eiköhän nuo samat luvut löydy muistakin lähteistä. Ja jos jutun vaivautuisit lukemaan, niin ei ollut millään lailla Trump-kriittinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös