Luiro kirjoitti:Jos jollain on X rahaa niin jos se sijoittaa tuotantoon Y määrän rahaa, niin silloin rahaa jää innovaatiotyöhön X-Y määrä rahaa. Siis ymmärrän, että kyse on selkeästi priorisoinnista, mutta olisiko mahdollista, että jos sijoittaisikin vaikka Y määrän rahaa innovaatiopuolelle, niin tuotanto kasvaisikin ja pystyisi X-Y määrällä rahaa tuottamaan enemmän kuin silloin kun Y määrä rahaa on sijoitettu tuotantoon.
On aivan pakko kysyä, mitä ihmettä luulet että energiayhtiöiden johtoporras tekee joka päivä? Aivan, miettii tuota samaa yhtälöä (tosin hieman monimutkaisempaa versiota).
Jokainen päätös mitä energiayhtiöt tekevät perustuu jollain tavalla tuohon perimmäisen ongelmaan eli rahan tekemiseen ja osakekurssin nostamiseen. Näin se maailma vaan toimii.
Jos uusiutuvien energiamuotojen tutkiminen ja rakentaminen olisi kannattavin tapa investoida rahat niin voit olla aivan tasan varma että Fortum ja Eon eivät laittaisin jenin jeniä uusiin ydinvoimaloihin.
Luiro kirjoitti:Siis en ole missään vaiheessa väittänyt olevani mikään energiapolitiikan asiantuntija.
No kyllä onnistuit kuullostamaan äärettömän varmalta asialtasi vielä eilen, nyt on jo vähän eri ääni kellossa.
Luiro kirjoitti:Kysymyksiä nyt esitän jo senkin vuoksi, että haluaisin nyt niitä molemminpuoleisia argumentteja. Ja toistaiseksi, nyt vielä olen kriittinen ainakin lisäydinvoimaa kohtaan.
Tällä hetkellä ainoat argumentit ydinvoimaa vastaan ovat televisiossakin esiintyineiden viherpiipertäjien ja maailmanparantajien täysin kestämättömät perustelut ("ydinaseet, uraanikaivokset, jätteet jne"). Kestämättömiä siksi että kun puhutaan ilmastonmuutoksen torjumisesta niin nuo asiat ovat häviävän pieniä ongelmia.
Yhtään järkiargumenttia lisäydinvoiman rakentamista vastaan en ole vielä kuullut.