Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Xbox One

Viestiketju osiossa 'Peliluola' , aloittajana Zous, 03.05.2013 klo 15.37.

 1. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Microsoft sitten jysäyttelee kunnon pottia E3:ssa. Vanhat Xbox360:n pelit tulevat yhteensopiviksi uuden konsolin kanssa!
  Perään vielä uudenlainen Elite-ohjain, jota voi muokata omiin tarpeisiin. Tattien paikkaa voi lisätä, tarkkuutta säädellä ja lisätä taakse vaikka uusia pienempiä triggereitä, joita voi käyttää omiin tarpeisiin missä pelissä haluaakin.
   
 2. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Pakko kysyä että tulevatko toimimaan jollain päivityksellä jo ostetuille One konsoleille vai päivitetäänkö se ainoastaan tuleviin tehtaassa?
   
 3. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Lainaus:
  Tarkka lause meni ohi, mutta sanottiin jotain tyyliin ettei vanhoilla peleillä rahasteta uudestaan. En sitten tiedä tarkoittiko tuo sitä että jos omistaa jo Xbox360-pelin levyllä, se toimii Onella ja uutta ladattavaa versiota ei tarvitse ostaa, vaiko että päivitys tulee myös jo ostetuille Oneille.
   
 4. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Olipas heikko pressi Microsoftilla. Melkein pelkkää traileria koko 1.5h - xbox 360-pelien paluu ja nuo uudet pelilasit, jotka vaikuttivat ainakin ajatuksena ihan kohtuu mukavilta. Nyt sitten odottamaan EA:n tilaisuutta parin tunnin päästä.
   
 5. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Lainaus:
  Sen mitä oikein käsitin, niin ne pelit jotka olet jo omistanut vanhalla konsolilla voisi ladata marketplacesta uudelle konsolille. Uudella konsolilla pystyy myös pelaamaan vaikkapa kaverin kanssa, joka pelaa samaa peliä edelleen vanhalla Xboxilla.

  Tuo Hololensin demo Minecraftilla oli aika hieno. Toki nimenomaan teknologiademo, mutta kuitenkin tuollaisella vehkeellä on aika rajattomat mahdollisuudet tulevaisuudessa.
   
 6. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Xbox Elite Wireless Controller
  Siinä tuo uusi ohjain. Autopeleihin vaihteenvaihdot kevyillä hiustriggereillä ohjaimen takana, ai että! Voi tehdä ohjaimesta täysin omanlaisensa käyttökokemuksen. Ainoa ongelma tulee yllätys yllätys olemaan hinta. Microsoftin sivuilla näyttää olevan 149dollaria, joten luultavasti euroissa aika samaa tasoa. Suolainen on ja pitää nyt ensin lukea ja kuulla muiden käyttökokemuksia ennen kuin hankkii.

  Microsoft HoloLens demo

  Siinä vielä demoa tulevasta HoloLensistä. On kyllä hieno systeemi, jos tuollaisena toimisi. Mitä on vain juttuja lukenut, niin ei ihan noin sulavaa ole ollut ja paljon on vielä tekemistä.
   
 7. Maigeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK❤️ The Habs, Everton FC, Joe Finley
 8. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
 9. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Lainaus:
  Päinvastoin tässähän Sonylle iskettiin vastapalloon jatkuvien remakejen suhteen ja mitään ei tarvi ostaa uudestaan, peli vaan pitää asentaa levyltä tai ladata uudestaan jos on digitaalinen. Ja pelejä lisätään pikkuhiljaa tälle ominaisuudelle yhteensopivaksi, joten malttia toistaiseksi.
   
 10. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Lainaus:
  No sitten ihan mukava uutinen.
   
 11. Johnny Park Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Philadelphia Flyers, West Ham
  Mites muilla Xonella pelaavilla kestävät ohjaimet? Itsellä jo toinen ohjain hajoamassa käsiin. Edellisestä meni vasen tatti ja X-näppäin, tästä toisesta ovat hajoamassa molemmat tatit. Onkohan mulle osunut vain surkeat versiot mukaan vai kuuluuko noiden hajota? Kumpikin ohjain hajonnut ihan normaalikäytössä eli mitään raivokohtausoperaatioita en ole ohjaimille suorittanut. Xonen hankin vajaa vuosi sitten. Eikä varmaan mene minkään takuun piikkiin kun ovat kuluneet käytössä.
   
 12. motamoro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Mulla on hajonnut toisesta ohjaimesta RB, kyllä se klikkaa ihan normaalisti eli ei ole jumissa, mutta missään pelissä ei tapahdu mitään. Juurikin pelkästä käytöstä (heh, onkoha änärissä liikaa hakattu pokecheckiä, en myönnä mitään). Itseasiassa tänään menossa kauppaan kysymään takuusta kun sitä on vuosi jäljellä. Saa nähdä mitä sieltä sanotaan vai ohjataanko suoraan Microsoftin pakeille. Jos ei mene takuuseen nii kai se on sitten ihan sama purkaa ohjain itse ja koittaa leikkiä korjaajaa.
   
 13. Parker27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Itsellä hajonnut neljä ohjainta ja kaikissa ollut sama vika. LT nappi menee jumiin ja ns.lukittuu. Käytännössä vain Fifaa tullut pelattua ja myyjät aina kysyneet ensin että ootko Fifaa pelannut. Tiedä sitten miksi sen pelin pelaaminen hajottaa ohjaimen. Ja ihan rauhassa oon pelannut ja ohjainkaan ei ole lennellyt.
   
 14. motamoro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Lainataan nyt samaa viestiä uudelleen. Hyvin ainakin Prismassa onnistui eilen takuuvaihto kuitin kanssa. Uusi ohjain samantien hyllystä mukaan. Eipä siellä henkilökunta pahemmin ohjainta tutkinut, kunhan oli päällisin puolin ehjä ettei oltu runneltu.
   
 15. Mahola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Hc Andersen, Valencia CF
  Takuusta sen verran, että sain uuden muuntajan takuun piikkiin. Alkuperäisen muuntajan boksiin kiinni tuleva liitin meni sököksi kun taloutemme puput pääsi siihen käsiksi ja järsi liittimen johtoineen käyttökelvottomaksi. Kerroin ihan suoraan microsoftin supportiin tilanteen lähinnä sillä mielellä, että olisin ollut tilaamassa uutta muuntajaa. Supportista kuitenkin sanottiin että ei hätää, takuu on vielä voimassa. Lähetin syödyn muuntajan saamallani UPS koodilla Saksaan ja puolentoista viikon päästä tilalle tuli ehjä muuntaja. Kannattaa siis ehdottomasti ainakin kysyä meneekö joku rikkoontunut vehje takuun piikkiin.
   
 16. Tanechoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Huuhkajat, AC Oulu, SJS, Tottenham
  Lainaus:
  Oma Xbone + 2 ohjainta ostettu Saksasta helmikuussa 2014. Kumpikin ohjain toimii vielä moitteettomasti vaikka lähinnä urheilupelejä (fifa, nhl, nba) on tullut hakattua. Sekundaerää Suomeen tulleet ohjaimet?
   
 17. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Forza Motorsport 6

  Mitenkäs on, onko täällä ajopelin odottelijoita? Demo (joka oli btw aika iso kooltaan, toki nelisen rataakin) julkaistiin tuossa jokunen aika sitten ja tuli itse ne radat pelattua läpi. Alla hiukan mietteitä pelaajalta, joka ei hirveästi ajopelejä pelaile. Forzat ovat kuitenkin pinnallisesti tuttuja ja tämä kutonen taas sai mielenkiinnon heräämään, kun vitonen ei ollutkaan aivan niin "täydellinen" kun olisin odottanut uudelle konsolille.

  Pelissä uusina efekteinä ovat nyt ainakin mm. säätilamuutokset ja iltakisat (vai oliko nämä jo). En tiedä/ole jaksanut perehtyä muuttuuko säätilat ennalta määrätyistä. Demon vesisade oli vain tehty mielestäni hiukan oudosti. Hieno oli ulkonäöllisesti joo, mutta meno tuntui kuin lumella - tai nyt ainakin jossain talven räntäsateessa menolta. Ei kai kesäsade nyt ihan tuollaista liukastelua ole ns. maltillisissa vauhdeissa vielä..? En toki ole ajanut oikeaa kilpa-autoa vesisateessa. Vesilammikkoon kun ajoi, niin auto oikein imaisi itsensä sivulle. Meno oli vähän kuin vanhassa Mario Kartissa, jossa väisteltiin radalla lojuvaa esineistöä... ei vakuuttanut ainakaan demossa tämän uuden featuren tyyli ollenkaan.

  Myös jotenkin niin Forzamaiset vastustajatkin taas paistoivat pelistä. Kierroksia on joku kourallinen ja lähdet sieltä keskivaiheilta. (välihuomautuksena vastustajien lukumäärää on ilmeisesti kasvatettu), lähdön jälkeen jos et heti pääse ohitse edellä ajavista, on turha haaveilla kärkisijoista, koska 1-3 kärkiautoa painelee selvällä kaulalla jo kärjessä. Tämän takia tykkäsin FM2:n Endurance-kisoista, joissa oli sitä kilpa-ajamisen tuntua oikealla tavalla. Jostain syystä nämä poistettiin tuon jälkeen käsittääkseni sarjasta.

  Demon vaikeusaste (siis tekoälykuskien-) eri radoille oli myös mielenkiintoinen. Valitsin sen average-vaihtoehdon ajatellen sen olevan sopivahko näin ajopeleistä olevan tauon jälkeen. Ensimmäisessä kisassa se oli ihan haastava ja hyvä, toisessa (Abu Dhabi) vastustajien madellessa tiukissa kulmissa mutkaisella radalla voitin heti toisella (en siis käytä "kelausnappia", vaan restarttaan koko kisan jos menee puihin - tähän on pakko mainita että miksei restart voi tapahtua suoraan lähtöruudukkoon, vaan aina pitää mennä ensin valintaruudun kautta...). Indy-kisassa tämä vaikeusaste taas osoittautui jo kättelyssä aivan liian helpoksi. Ovaalilla voi paahtaa kaasu pohjassa koko ajan ja yrittää vain vältellä osumisia toisiin. Joskus tekoälykuskeilta tuntui puuttuvan peilit, sellaisia ajolinjan vaihdoksia sain välillä todistaa... Päätin korottaa vaikeusasteen tässä radassa testimielessä kattoon ja tiputtaa sitä yksitellen ja katsoa mikä on sopiva. Vaikein, Impossible oli nimensä veroinen, kaasu pohjassa ei niillä kahdeksalla kierroksella ainakaan saanut kuin oman paikan pidettyä. Pari alemmas ja lopulta kaksi ylempänä lähtötaso-averagea oli lopulta sopiva. Ja tämäkin lähinnä taas sen takia, että ei niillä kierroksilla vain yksinkertaisesti ehdi ottaa sitä kärkeä kiinni, jos jää jonkun taakse alussa. Syö hiukan kilpailunautintoa yrittää puoliriskillä väkisin ohi, tiedostaen että muuten et kärkeä näe.
  Demon viimeinen rata on tämä Sebring International Raceway, joka on ollut jo edellisissäkin osissa ei-suosikkejani. Tässä siis lisänä mainitsemani (yliliukas-) vesisade. Lopulta hermot palaneena jouduin tiputtamaan averegestä yhden alaspäin vaikeusastetta (taisi olla jo helpoimpia, allaan enää vain se "en tiedä mitä on autourhailu"-vaikeusaste). Ja silti pari kaveria paineli kaukana kärjessä edelläni... Lisänä tuntui että vesilammikot hidastivat mystisesti vain omaa autoani, ei niinkään tekoälykuskien.

  Lopputulema demolle, että ihan kivaa menoa taas pitkästä aikaa autopelin parissa, pelistä paistaa se perus Forzamaisuus kuitenkin hyvässä ja pahassa läpi. Hienosti tehty, säätöjä riittää ja sen semmoista on kyllä. Ajettavuus on varmasti parhainta luokkaa mitä konsoleille on tarjolla (etenkin jos omistaa ratin), mutta se varsinainen kilpa-ajaminen jotenkin jää kaiken muun tauhkan alle. Nyt jotain modauspakettejakin on tuotu mukaan "roolipelimäisinä elementtinä". Uratila on - ainakin näissä edellisissä vain vaihtelevia maisemia ja kokemuspisteiden ja autojen keräämistä. Toivottavasti tähän olisi panostettu erilailla uudessa versiossa ja jotain kunnon uraa ja pitkiä kisoja voisi autollaan ajaa.
  Vastustajat ovat nopeampia suorilla mutta hidastelevat mutkissa, ohitusyritysten estäminen (tms. joka piti olla realistisempaa kilvanajoa) oli ilmeisesti vain outoja ajolinjojen vaihtoja. Nämä "ominaisuudet" ovat myös aina olleet Forzassa mukana vastustajakuskeilla. Itseäni eniten häiritsee tuo vaikeusasteen valinnanvaikeus. Hyvä että niitä on varmasti jokaiselle sopiva määrä, mutta aina se kärki karkaa pelin nopeilla kierroksilla, tai sitten olet itse selvästi muita parempi. Tasapainoa on vaikea löytää näiden kahden väliltä. Kai tämä on sellainen ns. "F1-tyylinen ratkaisu", jossa kaksi autoa painaa horisontissa muiden ajaessa kilpaa...

  Kuitenkin päätin että kyllä se koko versio pitää taas tästä kuitenkin tsekata ja menin ennakkovaraamaan pelin parin vaihtopelin kera. Ensi viikon perjantainahan 18.9 se sitten saapuu kauppoihin.

  ---

  Vähän kiinnostaisi testata tuota F1 2015-peliäkin; F1 kiinnostaa ja aidot radat, kuskit ja sen sellainen. Mutta tykkään mennä kylkikyljessä vastustajien kanssa kunnon kilvanajoa, jota ei nyt ainakaan oikeilla F1:llä harrasteta. Olisi myös mukava nähdä vaihtelua Forzaan ajopeliskenessä, joka kuitenkin koittaa olla ns. konsolirealistinen, eikä mitenkään arcademainen. Ehkä pitää myös tsekata Gran Turismo jossain hämärässä tulevaisuudessa PS4:llä, sitten kun ilmestyy.
   
 18. Tanechoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Huuhkajat, AC Oulu, SJS, Tottenham
  Lainaus:
  Demo tuli testattua, mutta pelistä ei oikein mitään saanut irti pädillä pelattaessa. PC:llä tottunut ratilla ajelee niin ei pädi-ohjaus oikein maistu. Arvosteluja kun Forza 6:sta kattoo niin monessa paikkaa julistettu konsoleitten parhaimmaksi ajopeliksi. Metascore kovat 88 ja Dome antoi pelille 5/5.

  ---
  Lainaus:
  Codemastersin F1-sarjaa ei oikein uskalla suositella. Omistan tosin 2013 ja 2014 versiot, eikä kokemusta uusimmasta ole. Virallinen lisenssi on kiva, mutta muuten aikamoista arcaderallia ollu aikasemmat tuotokset.
   
 19. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Tämän kuun Gold-ilmaispelinä on tuo Valiant Hearts, joka jo PS-puolen ilmaispelinä keräsi kehuja, joten kannattaa tsekata. Varsinkin jos vielä kiinnostaa aito historia ensimmäisestä maailmansodasta.
   
 20. Ilmari Ahde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Timppa-setä, Hamsteri, Desmond Määttä
  Kovasti himottaa XBox One ja Fallout 4 yhdistelmä. Kertokaas veljet onko Yle Areena käytettävissä kyseisellä konsolilla? Hakemalla hakien olin löytävinäni ainoastaan maininnan että sovellus tulossa 2015.
   
 21. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Lainaus:
  Ei ole Areenaa ainakaan vielä tullut. Kävin juuri sovelluskaupasta etsimässä eikä näyttänyt löytyvän.

  Muuten kyllä voin suositella konsolia erittäin lämpimästi. Viikon päästä julkaistaan vielä uusi versio käyttäjärjestelmästä nimeltään "New Xbox Experience" ja tässä testikäyttäjänä reilun kuukauden ollut ja huomattava parannus siihen mikä konsolin julkaisussa ja sen jälkeisissä päivitetyissä versioissa oli.
  Kaikki tuntuu paljon sujuvammalta ja fiksummalta.
  Osta ihmeessä konsoli haltuun. Meitä Xbox Onen omistajia on valitettavan vähän täällä Playstationin hallitsemassa Suomessa ja Euroopassa ylipäänsä.
  Ollaan niitä "hipstereitä".
   
 22. Ilmari Ahde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Timppa-setä, Hamsteri, Desmond Määttä
  Lainaus:
  XBox 360 on ollut ja tykkäsin kovasti, Fallout 3 oli kovassa käytössä, sittemmin rahapulassa tuli myytyä pois, nyt kun on tilanne eri niin johan olisi mukava vähän pelailla. Pleikkareitakin on kuritettu, PS 1 & 2 käyty läpi. Sen verran vanha konsolisti olen, että Sega Megadrive oli ensimmäinen konsolini.
   
 23. ZOOM Jäsen

  Onko tietoe, koska Onella voi noita vanhoja 360-pelejä pelata? Ilmeisesti jonkinlainen emulaattori/muu päivityssofte pitäisi tulla?
   
 24. Glassjaw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Käsittääkseni 12.11 tulee tuo päivitys ja 100 ensimmäisen tuetun pelin lista.
   
 25. Peteliuz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä, Jokerit, Avalanche
  Onko kellään muulla ilmennyt ongelmia Viaplayn kanssa kun boxi päivittyi ensimmäisen kerran tähän uuteen dashboardiin? Eli mun ongelma on niinkin yksinkertainen kuin tekstitykset South Parkia katsottaessa. Ekan kauden ekassa jaksossa tekstit näkyy normaalisti, kaikissa muissa jaksoissa tekstien tilalla on valkoiset palkit. Kaikki muut leffat ja sarjat toimivat normaalisti ja South Park myös ennen kuin boxi päivittyi. Sovellusta on asennettu uudelleen, kirjauduttu ulos ja takaisin eri aktivointikoodeilla mutta mikään ei tepsi.