WSL – maailman johtava naisurheilusarja

  • 1 060
  • 11

Flonaldo

Jäsen
Women's Super League Englannissa on noussut aika hurjaa vauhtia viime vuosina, suorastaan raketoinut, ja on nyt naisurheilun maailman suurin sarja. (Laskuissani ei mukana yksilöurheilua - varsinkaan sellaisia [tennis, yleisurheilu], missä kyse ei ole erillisestä naisten sarjasta.)

Vielä viisi vuotta sitten WSL oli samanlaista amatööripuuhastelua kuin naisten joukkueurheilu nyt n. aina ollut. Toki briteissä naisten jalkapallo oli isollaan 20-luvulla, mutta vain 1920-luvulla. Naisfudis veti parhaimmillaan 50 000 yleisöjä, kunnes FA bännäsi kokonaan naisten pelaamisen 50 vuodeksi.

Ennen koronaa oli jonkinlaista pientä nousuvirettä ja ainakin kasvun silmuja. Isot Valioliiga-seurat järjestivät enimmäkseen näytösluontoisesti kerran vuodessa isolla stadikalla yhden ottelun (a'la United-City, Arsenal-Spurs), mitkä muutaman punnan lipuilla vetivät isojakin yleisöjä. Silti kasvu-ura ja tavoitteet näyttivät olevan jossain vuosikymmenen päässä.

Englannin naisten koti-EM-kulta kuitenkin räjäytti homman kerralla isolleen. Se sai seurat huomaamaan, että vetoa naisten jalkapalloa kohtaan on suuressa määrin - silloin kun hommat myös tapahtuvat isosti, eivätkä vain vasemmalla kädellä puuhastellen. Kun kyse ei ollut vain siitä, että Wembleyn finaali oli kiivaasti haluttu tiketti ja Englannin matsit eri paikkakunnilla myytiin loppuun. Vaan media huomasi, että Lionesses kiinnostaa ja alkoi kirjoittaa sille tasolle. Pubit olivat pelipäivinä täynnä, tv:n katsojaluvut olivat huimat muutenkin kuin vain semi-/finaalivaiheessa, kaikki fanikama myytiin loppuun.

Nyt WSL:n tämän kauden yleisökeskiarvo on n. 7500 katsojaa. TV vetää myös hyvin ja niin Sky kuin BBC panostavat sarjaan. Joka viikko ihan laajasti mainostettuja pääpelejä pääkanavilla ja BBC:llä myös WSL:stä oma "Match of the Day" -versionsa (joskin sunnuntain myöhäismyöhäisillassa). Nykyisetkin tv-sopimukset olivat jo miljoonaluokkaa ja kun taitavat tulla kesällä uusiksi neuvoteltaviksi, ihan varmasti moninkertaistuvat puntamääriltään. WSL myös irtautuu FA:sta kesän aikana. Yhtiöityksen kuviot ovat muuten suhteellisen selvät ja myös Championship tulee olemaan uuden yhtiön alla, mutta vielä julkaisematta ketkä lopulta ja millä osuuksilla yhtiön omistavat.

Erot ovat sarjan sisällä vielä suuret. Everton ja West Ham vetävät hät hätää ~1500 katsojakeskiarvoja, eikä kentän ulkopuolella näy tätä suurta nousua ihan vielä konkretiana. Toisessa päässä sitten Arsenalin yleisökeskiarvo on 35 000 tällä hetkellä. Kasvu on ollut niin nopeaa, että se jo itsessään tuo melkoisia pulmia ratkaistavaksi. Kun siis tähän asti lähes kaikki seurat ovat pelanneet jossain kaukana lähiöissä (tai toisissa kaupungeissa) jonkun League Two / National League seurojen kenttähyyryläisinä. Vertailukohtana siis "Jokerit Keravalla". Useimmille siellä seuran päästadionilla pelaaminen on kerrasta liian iso hyppy. Vaikka vetäisikin 5000 katsojaa paikalle, se 35 000 stadikalla näyttää todella kehnolta ja tappaa kaiken pienenkin tunnelman.

Tai sitten käy kuten Manchester Citylle. City rakensi Etihadin viereen 10v sitten valmistuneen hienon kakkosstadionin akatemia- ja naisten joukkueiden kotiareenaksi. Nyt 7000 kapasiteetti onkin ihan auttamattoman pieni. Ja taas minkään vaikka 15-20 000 vetävän stadionin rakentaminen olisi massiivinen, pitkä hanke, eikä kukaan tiedä mihin kysyntä oikeasti lopulta asettuu. Eikä isoissa kaupungeissa mistään löydy noin vain tontteja, mihin voisi tuollaisen edes pykätä.

Arsenal tosiaan tässä ihan oma lukunsa, kun seura myynyt kaksi edellistä WSL-otteluaan (United & Spurs) kahden viikon sisään loppuun Emiratesin 60 000 kapasiteetilla. United-pelissä kaikki VIP-paikat oli viimeistä myöden myös loppuumyyty ja Spurs-matsissakin kaikki Emiratesin aitiot olivat menneet £2000-3000 hinnoilla. Arsenalin fanituotekauppa myös tekee naisten ottelupäivinä isomman myynnin kuin miesten otteluissa. Ja toisaalta sitten puolet peleistä Arsenalkin pelaa siellä "Keravalla" eli National Leaguen Borehamwood FC:n vuokralaisena max. 3500 (joista alle 1500 istumaan) vetävällä "stadionilla". Kiima toki on sen verran kova tällä hetkellä, että jo ensi kaudella valtaosa otteluista lienee Emiratesilla ja tuonne Meadow Parkille jäävät liigacup-pelit yms.

Yleisörakenne on tietysti hyvin erilainen kuin vaikkapa Valioliigassa. Ehkä hyvin lievästi valtaosa 51/49 tyyppisesti katsojista on miehiä, mutta sekin on toki ero miesfudiksen 80-90/20-10 suhteeseen. Joukossa on myös paljon enemmän lapsia ja perheitä, ja luonnollisesti myös juurikin tyttölapsia. Varhaisteinitytöt fanittavat juuri siihen tapaan kuin ko. kohderyhmä tapaa fanittaa mitä tahansa kohdetta: hyvin intohimoisesti. Paljon myös nuorten, vähän päälle 20 ikävuoden, naisten porukoita, mitkä eivät sinällään eroa miesfudiksen kundiporukoista: käydään ennen peliä isolla ryhmällä pubissa ja samoin jälkeen, ollaan äänekkäitä ja tunnustetaan väriä. Mutta se testosteroniuho loistaa poissaolollaan.

Suurin osa WSL:ssä mukana olevista myös Valioliigaa pelaavista seuroista panostaa naisjoukkueisiin myös, nähden sen potentiaalin. Pelaajia siis ostetaan ympäri maailmaa, palkat raketoivat ja vielä n. viiden vuoden takaisen puoliammattilaisuuden sijaan parhaat pelaajat tekevät jo ihan kunnon tiliä - joskaan tietty sellaisia summia, mitkä Valioliigan kärjelle ovat kahden viikon liksa. Arsenalin edelläkävijänä näyttämä "One Club" suunta on myös se, mihin kaikki ainakin tähtäävät. Arsenal tekee siis kaiken 1:1 - markkinoinnin, stadionin, kotisivut, somen, pelaajajulkistukset, lehdistötilaisuudet. Emiratesilla näkyy stadion wrapeissa yhtä paljon miehiä kuin naisia; kun seura hommaa kesällä Alessia Russon, näkyy ja tehdään se yhtä isosti kuin Declan Rice.

Ja kun Jatkoajassa ollaan, ei sovi tietysti unohtaa Helmareitamme. Spursissa Eveliina Summanen ja Olga Ahtinen ovat aina pelikuntoisina ollessaan avauksen 6 & 8. Poolin Emma Koivisto pelasi mainion viime kauden ja viikonlopun kahden maalin matsi oli aivan eliittiä. Leicesteriin täksi kaudeksi siirtynyt Jutta Rantala taas on tehnyt sellaista jälkeä, että saman tahdin jatkuessa pian kutsuu joku oikeasti iso seura joko Englannissa tai mantereella (Espanja/Saksa/Ranska). Vasta 19-vuotias Lotta Lindström puolestaan siirtyi vuodenvaihteessa London City Lionessesin jengiin, mikä Championshipissä uuden jenkkiomistajan voimin panostaa kunnolla nousuun.

Jos joskus satutte Englantiin, kun noita isojen stadioneiden WSL-matseja pelataan, erittäin lämmin suositus näille. Halpa lippu, erinomainen tunnelma, mainiota urheilua. Ja niiden myötä voi vaikka joko a) kuskata hyvillä mielin koko perheen matsiin, ostaa joka hodarin ja matkamuiston, eikä silti ole konkurssissa tai b) tarjota itselleen sen VIP-hospitalityn murto-osan hintaan. Ja riittävästi kun seikkailuhenkeä, sinne "Keravallekin" kannattaa mennä. On sitä aitoa ruohonjuurihenkeä yhä, paikalla on 100 % kiivaimmat fanit ja pääsee aaltopelikaton alle betonirappusille seisomaan mukavan tiiviissä tunnelmassa.

Viaplay puolestaan taitaa näyttää kaikki nuo Skyn pakettiin kuuluvat WSL:n matsiin, osassa myös suomiselostuskin.
 
Viimeksi muokattu:

Flonaldo

Jäsen
Tänään yksi kauden isoimmista matseista, kun Chelsea ja Arsenal vastakkain Stamford Bridgellä. Viaplay näyttää klo 21 alkaen.

Arsenal on 3p Chelseaa ja Cityä perässä, joten aika lailla pakkovoiton paikka - oikeastaan molemmille. Mikään muu kuin voitto melkein pudottaisi Arsenalin mestaruustaistosta ja Chelseallekin pistemenetys olisi paha taas Cityä vastaan ajatellen.

Jotain hajapaikkoja Bridgellä näytti vielä kotikatsojille olevan vapaana, mutta Arsenalin pääty (6100+) on myyty loppuun. Tulee aika makea punainen seinä, kun toinen pääty kokonaan meille pohjoislontoolaisille. Ja tietysti perjantai-illan kickoff takaa, että siinä ehtii hyvin pubissa ennalta äänijänteitä rasvata.

Arsenal pääsee matsiin liki parhaalla kokoonpanolla, kun Gold Cupissa olleet (Emily Fox, Chloe Lacasse) palaavat ryhmään ja vain tällä viikolla raskaudestaan ilmoittanut Amanda Ilestedt uutena sivussa. Chelsealla taas isoja vaikeuksia, kun puolustuksessa ja kärjessä vajausta. Maailmanennätyshankinta Mayra Ramirez ei ole paikkaamassa Sam Kerrin poissaoloa ja parin vuoden polvivammasta juuri toipunut Catarina Macario ei ole läheskään 90-kunnossa.

Taistelupari myös parin viikon päästä uudelleen vastakkain, kun Liigacupin finaalissa seuraava kohtaaminen. Nyt vielä sitä ei taida kukaan miettiä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Hmm... ei tuosta eilisestä pelistä jäänyt paljon kerrottavaa, kun kotijoukkue oli suht ylivoimainen ja laittoi pelin nippuun 20 minuutissa ekalla puoliskolla. Lauren James näytti jälleen, miksi on sarjan paras pelaaja.

e. Mikä parasta, Arsenalin joukkue oli joutunut ostamaan Chelsean kaupasta pelisukat, kun olivat tulleet aluksi väärän värisillä kentälle.
 
Viimeksi muokattu:

Flonaldo

Jäsen
Olipahan farssi sukka-gatesta ja puolen tunnin pelin lykkäämisestä alkaen. Arsenal tuli pelailemaan, Chelsea voittamaan, mikä näkyi jo siitä sinimustien sukkien löytämisen jälkeisesti uudesta alkulämmittelystä lähtien.

Karmeita pallonmenetyksiä ja sen jälkeen ei vain Arsenalista löytynyt kovuutta riittävästi. Aika moneen kertaan James olisi pitänyt laittaa vain nurtsille kumoon, mutta päästettiin toistuvasti juoksemaan pallon kanssa.

Oikeastaan yksikään Arsenalin pelaaja ei onnistunut. Noh, Zinsberger otti koppeja toisella jaksolla siihen malliin, että ilman niitä olisi ollut äkkiä 5/6-0 taululla.

Chelsealla nyt avaimet käsissään mestaruuteen. Loppuohjelmassa ainoa peli, missä realistisesti voisi pinnoja tiputtaa on päätöskierros Unitedia vastaan. Lisäksi parempi maaliero kuin Cityllä, jolla on Manchesterin derbyn lisäksi myös Arsenal jäljellä. Toki melkoinen ottelusuma muihin verrattuna tulee Chelsealle - varsinkin loukkaantumiset huomioiden -, kun ovat mukana yhä kaikissa neljässä pokaalikisassa vielä.
 

Flonaldo

Jäsen
WSL:ssäkin saatiin jännitystä päätösviikonloppuun. Edellisessä viestissä sanoin, että Chelsealla on avaimet käsissään. Siitä eteenpäin Emma Hayesin jengi hävisi a) Liigacupin finaalin Arsenalia vastaan, b) Barcelonasta haetun shokkivoiton jälkeen Mestareiden liigan välierän kotonaan ja c) järkyttävä tappio keskikastin Liverpoolia vastaan 4-3.

Ne avaimet sitten putosivat Cityn käsiin, joka hukkasi ne välittömästi. Täysin panoksetta pelannut Arsenal kävi Manchesterista hakemassa kaikki pisteet (Blackstenius 89, 90+2). Hayes oli jo heittänyt hohtimet ja avaimet kaivoon kerrottuaan mestaruuden menneen, mutta kun Chelsea sai pelata vasta tuon City-Arsu-tuloksen selvittyä, painoivat kahdeksan (8) säkkiä Bristol Cityn verkkoon. Varsinkin norski Güro Reiten ihan hirmuvireessä.

Ja samalla siis Chelsea maalierossa ohi Cityn tasapisteissä. Huomenna vikalla rundilla Chelsea vieraissa United, City vieraissa Villa. Molemmat siis ei mitenkään takuuvarmoja voittoja. Tiedä tosin kuinka kauan United on juhlinut FA Cupin voittoaan...

Arsenal puolestaan ilmoitti, että pelaavat ensi kaudella vähintään 11 matsia Emiratesilla. Lähtökohtaisesti siis 8 WSL-matsia ja UCL:n kolme lohkomatsia - tosin Arsu joutuu syyskuun karsintaturnauksesta hakemaan paikkaa lohkovaiheeseen (mihin matka Ruotsissa viime syksynä yllättäen tyssäsi). Jos UCL-matseja ei olisi, sitten kaikki WSL-matsit Emiratesilla + puolestaan jos Mestareiden liigassa tulisi pudotuspelejä, nekin siellä sitten.

Tällä kaudella kun Arsenal olisi Valioliigassa yleisökeskiarvolla ollut 11., ensi kaudella tähtäimessä vähintäänkin Villan 8. sija (42k).

Hayes puolestaan viimeisessä Chelsea-pressissään haikaili kovasti sen perään, että siellä myös päästäisiin Stamford Bridgelle vakituisemmin.

Kun oli kavereita kylässä tuon Chelsea-Barcan aikaan, piti sinne lähteä, pthyi, peli katsomaan. Ja kyllä on Chelsealla vielä naisten puolen homman organisoinnissa tekemistä. Ei ollut minkäänlaista varautumista siihen, että jengistä iso osa on ensi kertaa Bridgellä tai varsinkaan että ~50 % katsojista on naisia.

Järkkäreistä ehkä joka kymmenes oli nainen ja jonot naisten turvatarkastukseen olivat luokkaa kilometri. Ja sitten jengi palloili ja häröili ihan miten sattuu ja mistä sattuu porteille järkkäreiden ohi. Oheismyynnissä oli myös täysin miesten pelin valikoima ja yllätyksenä tuli, että lapsiperheille ei se lauantai-illan bisse ollutkaan ykkösmyyntiartikkeli, vaan ihan kaikki muu...

Näkyy kyllä fanikunnassakin, että iso osa jengistä elää n. ensimmäistä sporttifanikauttaan. Kun Arsenal ilmoitti viikolla lähtevistä pelaajista (jotta vikassa kotiottelussa saavat kunnon lähdön), kansa sekosi aivan täysin. Ok, Viv Miedeman lähtö nyt olisi ISO juttu miesten puolellakin, mutta siellä teinit tuuppasivat IG:n täyteen tappouhkauksia managerille ja sen jälkeen kakkos- ja vitosveskarinkin lähtö oli kuin taivas tippuisi niskaan. Noh, kokemus opettaa tuoreita faneja ja kyynistyminen tulee ennemmin tai myöhemmin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Daro

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Ducks, KalPa, KuPS, BVB ja Eagles
Näkyy kyllä fanikunnassakin, että iso osa jengistä elää n. ensimmäistä sporttifanikauttaan. Kun Arsenal ilmoitti viikolla lähtevistä pelaajista (jotta vikassa kotiottelussa saavat kunnon lähdön), kansa sekosi aivan täysin. Ok, Viv Miedeman lähtö nyt olisi ISO juttu miesten puolellakin, mutta siellä teinit tuuppasivat IG:n täyteen tappouhkauksia managerille ja sen jälkeen kakkos- ja vitosveskarinkin lähtö oli kuin taivas tippuisi niskaan. Noh, kokemus opettaa tuoreita faneja ja kyynistyminen tulee ennemmin tai myöhemmin.

Miedeman lähtö on täysin Eidevallin syytä. Miedema ei ole helppo persoona ja Eidevall ei ole osannut koskaan häntä käsitellä. Tai no Miedeman ongelma on ollut pysyä kunnossa viimesten kahden kauden aikana. Miedema on heittämällä kovin ja paras hyökkääjistä WSL:n historiassa, mutta hänen loukkaantumiset ovat pitäneet kyllä viimeiset pari kautta ulkona rosterista todella pitkään. En yllättynyt ollenkaan hänen poistumisestaan. Ilmeisesti Cityynhän hän on matkalla...?
Mielenkiintoista miten hänen parisuhteensa Beth Meadin kanssa tulee vaikuttamaan Meadon tulevaan kauteen.
 
Viimeksi muokattu:

Flonaldo

Jäsen
Eidevallin syytä totta kai, koska päätös oli kokonaan Arsenalin olla tarjoamatta jatkoa - ja Wheatleyn rooli nyt kuitenkin sekundäärinen, jos vaikka Eduun verrataan.

Miedema on pelaaja, jonka jos hommaat (tai pidät) joukkueeseen, paikka on avarissa ihan joka ilta, kun vaan on terveenä. Ja se terveys tietysti nyt oli ongelma. Kun sen ACL-vamman jälkeen palasi, oli varsin arka ja varovainen koko ajan. Sitten kierre oli varmaan kolmeen kertaan sama: pelikunnossa => ajetaan sisään vaihtopelaajana => avaukseen => pieni polvioperaatio => kuntoutus => pelikunnossa ...

Seuralla on varmaan enemmän tietoa siitä polven kunnosta ja mitä Miedemalta voi odottaa. Jos se ei ole "joka ilta avauksessa", sitten ymmärrän vähän paremmin.

Citystä on ollut huhuja, mutta niin on muitakin. Tosin en tiedä miten Miedema sinne istuisi erityisesti paremmin kuin Eidevallin Arsenaliin. Elleivät sitten muuta systeemiään Miedeman mukaisesti, mutta se olisi WSL-mestarilta/kakkoselta aika yllättävä veto.

Kun siis Bunny Shaw'ta edes täydessä pelikunnossa oleva Miedemakaan ei kärjestä syrjäytä. Laidoille on sinne paljon paremmin sopivat Hemp ja Fowler (ja jos Kelly pääsee omasta koirankopistaan pois). Joten se olisi sitten kymppipaikka, mistä Miedema itse ei ole kovin innoissaan, kun haluaa yleensä pelata vapaampaa, vähän vaeltavaa roolia.

***

Näistä parisuhdeasioista en itse oikein diggaa puhua tai edes ajatellakaan. Ainoa "hyväksytty" mielipide on, että ne ovat vallan ok joukkueen sisällä ja upea juttu. Kun Hayes meni vähän ohi suunsa puhumaan ja jollain tasolla sanoi niiden olevan ongelmallisia (ja hölmösti sitten vertasi Leicesterissä paljastuneeseen manageri-pelaaja-suhteeseen), siitä tuli hirveä paskamyrsky - Chelseassakin kun pareja on.

Mutta tietysti tämän tason ammattiurheilussa ei pitäisi olla toisille pelaajille tuon taivaallista merkitystä mitä seura tekee tai ei tee jonkun toisen pelaajan sopimusten suhteen. Muuta kuin tietysti kuka tahansa on oikeutettu ottamaan nokkiinsa, jos joukkuekaveria seura kohtelee vittumaisesti.

JOS nyt kävisi niin, että Mead haluaisi lähteä johonkin muualle Miedeman lähdön takia, se nyt on omasta mielestä liki kiistaton todiste, että eivät ne suhteet nyt vaan ole täysin ongelmattomia.

Tietty jo aiemmin kävi niin, että van de Donk lähti Lyoniin, kun Mead vaihtoi hänet Miedemaan.

Tällaista DRAAMAA en itse haluaisi yhtään katsella. Osa fanikunnasta taas seuraa näitä kuin jotain Love Islandia.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Ducks, KalPa, KuPS, BVB ja Eagles
Eidevallin syytä totta kai, koska päätös oli kokonaan Arsenalin olla tarjoamatta jatkoa - ja Wheatleyn rooli nyt kuitenkin sekundäärinen, jos vaikka Eduun verrataan.

Miedema on pelaaja, jonka jos hommaat (tai pidät) joukkueeseen, paikka on avarissa ihan joka ilta, kun vaan on terveenä. Ja se terveys tietysti nyt oli ongelma. Kun sen ACL-vamman jälkeen palasi, oli varsin arka ja varovainen koko ajan. Sitten kierre oli varmaan kolmeen kertaan sama: pelikunnossa => ajetaan sisään vaihtopelaajana => avaukseen => pieni polvioperaatio => kuntoutus => pelikunnossa ...

Seuralla on varmaan enemmän tietoa siitä polven kunnosta ja mitä Miedemalta voi odottaa. Jos se ei ole "joka ilta avauksessa", sitten ymmärrän vähän paremmin.

Citystä on ollut huhuja, mutta niin on muitakin. Tosin en tiedä miten Miedema sinne istuisi erityisesti paremmin kuin Eidevallin Arsenaliin. Elleivät sitten muuta systeemiään Miedeman mukaisesti, mutta se olisi WSL-mestarilta/kakkoselta aika yllättävä veto.

Kun siis Bunny Shaw'ta edes täydessä pelikunnossa oleva Miedemakaan ei kärjestä syrjäytä. Laidoille on sinne paljon paremmin sopivat Hemp ja Fowler (ja jos Kelly pääsee omasta koirankopistaan pois). Joten se olisi sitten kymppipaikka, mistä Miedema itse ei ole kovin innoissaan, kun haluaa yleensä pelata vapaampaa, vähän vaeltavaa roolia.

Tuo Cityn naisten joukkuehan on täysin ilman johtajaa. Häviävät varman mestaruudenkin maalierolla vielä...Toki pikku kiitos kuuluu Stina "tuhnu" Blacksteniukselle joka ne upotti...Tuolle tuhnulle on niitä maalipaikkoja pelattu ihan helvetisti koko kauden ajan, mutta on heikko viimeistelemään paikoistaan ollut aiemmin jolloin paikat olisi pitänyt laittaa sisään.

***

Näistä parisuhdeasioista en itse oikein diggaa puhua tai edes ajatellakaan. Ainoa "hyväksytty" mielipide on, että ne ovat vallan ok joukkueen sisällä ja upea juttu. Kun Hayes meni vähän ohi suunsa puhumaan ja jollain tasolla sanoi niiden olevan ongelmallisia (ja hölmösti sitten vertasi Leicesterissä paljastuneeseen manageri-pelaaja-suhteeseen), siitä tuli hirveä paskamyrsky - Chelseassakin kun pareja on.

Mutta tietysti tämän tason ammattiurheilussa ei pitäisi olla toisille pelaajille tuon taivaallista merkitystä mitä seura tekee tai ei tee jonkun toisen pelaajan sopimusten suhteen. Muuta kuin tietysti kuka tahansa on oikeutettu ottamaan nokkiinsa, jos joukkuekaveria seura kohtelee vittumaisesti.

JOS nyt kävisi niin, että Mead haluaisi lähteä johonkin muualle Miedeman lähdön takia, se nyt on omasta mielestä liki kiistaton todiste, että eivät ne suhteet nyt vaan ole täysin ongelmattomia.

Tietty jo aiemmin kävi niin, että van de Donk lähti Lyoniin, kun Mead vaihtoi hänet Miedemaan.

Tällaista DRAAMAA en itse haluaisi yhtään katsella. Osa fanikunnasta taas seuraa näitä kuin jotain Love Islandia.

Noh parisuhde draamoja kyllä naisten välisistä suhteista on todistettu jo vuosia vaikkapa jääkiekon puolella. Ihmissuhteet vaikuttavat aina ja varsinkin naisten urheilun puolella ne kasvavat potensiin 10. Siellä ne parisuhteet ja selkään puukottamiset ovat arkipäivää vrt. miesten joukkueet.

Meadohan lähtee itse vuoden päästä ulos joukkueesta, jos taso ei riitä riitä. Arsun tarvitsee vain hankkia maalille Van Domselaar tai Mary Earps. Ja sen jälkeen miettiä, että miten saadaan peliaikaa Gio Querosille lisää peliaikaa...Tietty Eideval on ihan kyvytön toteuttamaan tätä ja siksi hänet pitäisi erottaa helvettiin.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Ducks, KalPa, KuPS, BVB ja Eagles
Noo, sieltä se mestaruus tuli lähes näytöstyyliin, kun ManU kaatui 6-0 ja tämähän oli jo viides putkeen. Emma Hayesille seitsemäs mestaruus.

Pieni kiitos olisi Arsenalin suuntaan paikallaan, koska mahdollistivat tuon voittamalla Cityn edellisellä kierroksella. City näytti varmalta mestarilta kahta kierrosta ennen loppua. City kyllä suli ihan kiitettävästi kyllä ja toivotaan samanlaista ihmettä myös huomiselle. :-)
 

Flonaldo

Jäsen
Niin pahalta kuin se nyt tuntuikin tietyllä tapaa omalla Cityn peittoamisella voitto Chelsealle ja Hayesille lahjoittaa, silti mieluummin näin päin. Itse näen ensi kaudella (tietysti isosti riippuen mitä kesän siirtoikkunassa tapahtuu) Cityn pahimpana kantona Arsenalin mestaruuden tavoittelun kaskessa. Ja tuohon tapaan heiltä tikkarin suusta nappaaminen on henkisesti iso juttu.

Unitedilta häpeällinen suoritus. En tiedä oliko FA Cupin voittoa biletetty koko viikko, mutta puolustaminen oli täysin olematonta. Ei se nyt toki olisi lopputulosta muuksi muuttanut, vaikka United täysillä olisi pelannutkin. Mutta ei voi kuin sanoa, että kärkikolmikolle luojanlykky Skinnerin jatkosopimus...

Arsenalin vikassa kotiottelussa hyvät bileet ja läksiäiset Miedemalle ja D'Angelolle. Ensi kaudella ei sitten montaa kertaa tarvitsekaan Meadow Parkin seisomakatsomon tungoksessa betonirappusilla kykkiä enää. Emiratesille tulossa ensi kaudelle North Bankiin iso fanipääty, missä luvassa vallan kivaa tunnelmaa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös