World Cup 2016: Suomi

  • 622 362
  • 2 444
Tila
Viestiketju on suljettu.

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Hyökkäys:

Donskoi - Barkov - Jokinen
Filppula - Koivu - Granlund
Teräväinen - Lehterä - Komarov
Salomäki - Haula - Korpikoski

(Aho, Pyörälä, Pihlström tai Rantanen). Laineelle ei oikein paikkaa/roolia löydy. Vielä liian raakile pieneen askiin änärijätkien kanssa. Oli aikas lapanen esim. finaalissa kanukkeja vastaan 5vs5 -pelissä.
 

Zinetula

Jäsen
Ai ei vai? Jos oletetaan, että Barkov ja Koivu ovat kahden ensimmäisen ketjun sentterit, niin kolmosessa voisi pelata vaikka Laine-Lehterä-Filppula.
Minun ja monen muun papereissa Filppula menee Koivun ja Granlundin ketjuun. Komarov ei oikein lopulta löytänyt tarvittavaa tehoa ja kemiaa siihen, itse asiassa tehot tippuivat Ahon lähdön jälkeen ja finaalissa siirrettiin takaisin siihen. Filppulalla on yhteistä historiaa Koivun kanssa ja tämä ketju pystyy pelaamaan isoimpia minuutteja ja vastustajan mitä tahansa ketjua vastaan. Tottakai ketjuja voi pyöritellä miten tahansa ja kaikilla on omat mieltymyksensä. Ei tämä varmasti helppo palapeli ole valmennusjohdollekaan.
 

Salama85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pieneen kaukaloon pienen kaukalon pelaajia. Vaikka Aho ja Laine ovat superjunnuja, niin näin kovassa turnauksessa, jossa tila ja aika ovat vähissä en usko, että siellä menestyvät ihan siten kuin pitäisi. Laine korkeintaan mukaan, koska maalintekijälle on tilaa enemmän kuin Aholle, koska joukkueessa on jo Teräväinen ja Granlund, jotka hyvin samankaltaisia veijareita. Itse valitsisin puuttuvan kolmikon seuraavasta viidestä pelaajasta: Haula, Armia, Rantanen, Salomäki ja Laine.

Jokinen - Barkov - Teräväinen
Filppula - Koivu - Granlund
Donskoi - Lehterä - Komarov
Rantanen - Haula - Armia

Tai

Teräväinen - Barkov - Laine
Filppula - Koivu - Granlund
Jokinen - Lehterä - Donskoi
Komarov - Haula - Armia

Myös Armia ja Donskoi voivat vaihtaa paikkoja, mutta heidän yhteispelinsä muutama vuosi sitten lähinnä kauhistuttavaa katsottavaa.

Puolustukseen en pureudu kovinkaan paljon. Mielestäni paikat pitäisi mennä Jokipakalle, Lindbohm ja Pokka kolmikolle, jota kisojen perusteella sekoittamaan voisi tulla Ohtamaa, jota en olisi itse uskonut edes miettivän ennen tätä.
 

Beergenheim20

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Jokerit, OJ
Hyökkäys:

Donskoi - Barkov - Jokinen
Filppula - Koivu - Granlund
Teräväinen - Lehterä - Komarov
Salomäki - Haula - Korpikoski

(Aho, Pyörälä, Pihlström tai Rantanen). Laineelle ei oikein paikkaa/roolia löydy. Vielä liian raakile pieneen askiin änärijätkien kanssa. Oli aikas lapanen esim. finaalissa kanukkeja vastaan 5vs5 -pelissä.
Tuohon kun rantanen teräväisen tilalle niin sit lyödään kokoonpano lukkoon
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pakeista en voi uskoa ettei tuossa nhl.comin ennakossa tai oikeastaan täälläkään kelpuuteta Sami Lepistöä rosteriin mukaan. Ainoastaan siinä tapauksessa, että KHL-pelaajia ei saada mukaan hyväksyn tämän, mutta jos sieltä pelaajia voi valita ja he voisivat osallistua, Lepistö on kyllä aika lailla ykkösvalinta omalla kohdallani. Menee heittämällä ohi kaikkien muiden paitsi näiden "kolmen kovan" (Määttä, Ristolainen, Vatanen). Pidän Lepistöä menneen KHL-kauden ja varsinkin pudotuspelien jälkeen melkeinpä parhaana NHL:n ulkopuolisena puolustajana maailmassa. Erittäin hyvä liike ja kiekollinen peli plus valtavasti kokemusta myöskin NHL:stä. Eikös kaverille ole tarjottu yhden suunnan NHL-soppareita jo usealtakin eri taholta? Ei vain nappaa mennä sinnä huonommalla diilillä ja vähemmällä peliajalla. Sama juttu kuin Koskisella. Lepistö olisi todella kovan luokan vahvistus Suomen pakistoon.

Veit sanat suustani (=näppäimistöltäni). Itseänikin on pitkään mietityttänyt, että päästetäänkö kaikki KHL-pelaajat tosiaan mukaan, mutta jos päästetään, niin kyllä Lepistön pitäisi mielestäni olla puolustajista heti ensimmäinen valinta. Hämmästyttävän moni tuntuu Samin unohtavan, ja kaiketi vain siksi, kun Kurrin kummipoika jätti MM-kisat väliin. Lepistöllä on takanaan neljät MM-kisat ja kahdet olympialaiset, ja muistaakseni hän on aina täyttänyt erinomaisesti paikkansa. Nyt takana on tilastojen valossa (etenkin playoff-tilastojen) kenties miehen paras kausi, ja paikan WC-joukkueessa pitäisi olla selvä. Ei Lepistön osalta tarvittu mitään lisänäyttöjä MM-kisoista, vaan varmasti Marjamäkikin tietää, mitä saadaan. Suomen puolustus on lisäksi varsin kokematon (tai ainakin nuori), joten 31-vuotias Lepistö käy samalla vähän "isähahmosta". Itse uskoisin, että peliaikaa olisi tarjolla myös yli- ja alivoimaa myöten.

Oikeastaan viestin muistakin osista samaa mieltä, mutta Lepistön halusin nostaa erikseen esille.
 
Heitetään nyt omaksi iloksi myös oma lusikka soppaan, jotta voin sitä myöhemmin naureskella. En sen enempää jaksa perustella, mutta aika paljon roolitus edellä mennään.

Hyökkäyksessä laittaisin Filppulan laitaan, koska yksinkertaisesti haluan Haulan kentälle. Aho tulee ylimääräisenä mukaan, koska pystyy tarvittaessa stunttaamaan missä tahansa ketjussa. KHL-pelaajien mahdollinen mukaan tuleminen ei vaikuta hyökkäykseen.

Granlund - Koivu - Filppula
Jokinen - Barkov - Donskoi
Komarov - Lehterä - Teräväinen
Korpikoski - Haula - Rantanen
Aho

Määttä - Ristolainen
Jokipakka - Vatanen
Lindell - Pokka
Lindbohm

Jos KHL-pelaajia tulee mukaan:

Määttä - Ristolainen
Lepistö - Vatanen
Lindell - Pokka
Jokipakka/Jaakola


Kolmosmokeksi mieluiten joku suht nuori ja nouseva kyky rapakon takaa.

Rinne
Rask
Saros/Korpisalo/Raanta
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
@Salama85 Eiköhän nelonen ole jarru-/rymistelyketju, joten tuskin sinne Armiaa pökättäisiin.. Ei taida mahtua millään mukaan, ei löydy tilaa kärkiketjuista.
 

jannet85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Aika selkeeltä näyttää. Barkov-Koivu-Lehterä ajateltu senttereiksi, neljäs sentteri tulee noista kolmesta mukaanotettavasta jääkiekkoilijasta ja se on mitä todennäköisimmin Haula. Kolmessa hyökkäävässä ketjussa on laitureina Granlund, Donskoi, Filppula, Teräväinen, Jussi Jokinen ja Komarov. Korpikosken valinnasta päätelleen nelonen oli ajateltu puolustavaksi, joten Salomäki siihen vahvoilla. Sitten varahyökkääjän paikka olisi auki, ja nähdäkseni Aho, Laine ja Rantanen siitä skabailee. Koska valmiita pelaajia löytyy joukkueellinen, niin uskoisin että mukaan otetaan kyky, jota on vähemmän, eli maalintekotaito ja laukaus eli Laine. Kaikista puutteista huolimatta ja vaikka taso ei toidennäköisesti riitä 5 vs. 5 pelaamisessa.
 

Salama85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
@Salama85 Eiköhän nelonen ole jarru-/rymistelyketju, joten tuskin sinne Armiaa pökättäisiin.. Ei taida mahtua millään mukaan, ei löydy tilaa kärkiketjuista.
Näinkin sen voi nähdä. Mielestäni kuitenkin neljä tuloksentekoon kykenevää ketjua on nykyjääkiekossa aika normaalia. Armia itsessään on nhl-kokoonpanoon murtautunut juurikin kolmos-nelosketjun pelaajana, jota on voinut käyttää ylempänäkin tarvittaessa. Saanut vastuuta niin ali- kuin ylivoimallakin. Rantanen - Haula - Armia ketju on sellainen joka pystyy puolustamaan myös ihan pitämällä kiekkoa. Tämä on oma näkemykseni.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Muistanko väärin, vai eikös Armia ole harjoitellut tällä kaudella puolustavammassa roolissa? Luultavasti 4. ketjun roolit jaetaan silti kolmelle seuraavasta neljästä nimestä: Haula, Korpikoski, Salomäki ja Rantanen.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Laineelle ei oikein paikkaa/roolia löydy. Vielä liian raakile pieneen askiin änärijätkien kanssa. Oli aikas lapanen esim. finaalissa kanukkeja vastaan 5vs5 -pelissä.

Ei tosin sen enempää lapanen kuin muutkaan Suomen hyökkääjät finaalissa. Laineen kehitys on ollut niin nopeaa, että on vaikeaa arvata millä tasolla menee syksyllä. Pieni kaukalo on toki uusi asia. Ylivoimalla voisi olla roolia Laineelle, koska laukaushan on Suomen joukkueen paras, ja ylivoimalla änärijätkät eivät pääse niin helposti painimaan tehottomaksi.

Ja riippunee vähän vastustajakin. Laine pärjäsi MM-kisoissa Venäjää vastaan minun silmääni ihan ok, joten pärjäisi varmaan World Cupissakin, vaikka kaukalo muuttuu pienemmäksi ja Venäjälle tulee muutama tähti lisää rosteriin. Kanada on eri juttu, mutta niinpä se tuon MM-finaalin perusteella taitaa olla Suomelle muutenkin.
 

Teisa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Armia on tosiaan monipuolistanut peliään ja hoitaa nykyään puolustusvelvoitteet mallikkaasti. Näkemissäni otteluissa hän oli monesti hyökkääjistä alimpana varmistamassa. Hän on hyvä suojaamaan kiekkoa ja pärjää kulmaväännöissä. Mielestäni hänet voisi hyvinkin sijoittaa nelosketjuun. Nähdäkseni Armian olisi kuitenkin pitänyt antaa näyttöjä MM-kisoissa, jotta hänet valittaisiin.
 
Viimeksi muokattu:

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Mikä näissä World Cupeissa on muuten yleensä ollut käytäntönä? Jäädäänkö heti pois kokoonpanosta jos on mustelma sääressä vai painetaanko täysillä loppuun asti ja vain kuolleet jäävät pois pelistä? Tuskin siellä kuitenkaan älyttömiä riskeerataan juuri ennen NHL-kautta, vai?
Siksi vaan ajattelin että minkälainen on todennäköisyysarvio sille kuinka moni jää sivuun kesken turnauksen? Jos se on hyvin pieni niin vaikka Lainetta voisi kokeilla. Jos taas suurempi niin menisin enemmän tuonne Salomäki-Armia -linjalle jotka voisivat tuurata vähän laajemmin. Joka tapauksessa Haula on ehdottomasti saatava mukaan. Hän voi suunnilleen korvata kenen hyökkääjän vaan loukkaantumistilanteessa.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Kun pidetään mielessä että KHL ei pidä taukoa World Cupin vuoksi ja Venäjä kasaa joukkueensa hyvin pitkälle NHL-pelaajista, niin tämä vaikuttaa myös Suomen joukkueen kasaamiseen. Pelaajat ovat ennenmuuta töissä seurajoukkueissaan ja saattaa hyvin olla, että KHL-joukkueet (etenkään venäläiset KHL-joukkueet) eivät päästä avainpelaajiaan lähtemään johonkin heidän näkökulmastaan joutavanpäiväiseen turnaukseen. Siispä Suomen joukkueen kokoonpanoksi hahmottelen tällaista.

GO:
Tuukka Rask
Pekka Rinne
Juuse Saros (tai Antti Raanta)

DEF:
Olli Määttä, Rasmus Ristolainen, Sami Vatanen, Esa Lindell
Jyrki Jokipakka, Petteri Lindbohm, Ville Pokka

FWD:
Mikko Koivu, Jori Lehterä, Sasha Barkov, Jussi Jokinen, Micke Granlund, Vade Filppula, Leo Komarov
Joonas Donskoi, Late KOrpikoski, Teuvo Teräväinen
Sebastian Aho, Iiro Pakarinen, Miika Salomäki

Pulju, Laine ja Kasperi Kapanen eivät vielä ole antaneet riittäviä näyttöjä mahtuakseen joukkueeseen. Ahokin on siinä ja siinä, mutta IMO Markus Granlund ja Pulkkinen pelasivat itsensä ulos kuvasta tämän kevään aikana ja Ahon peli oli kokonaisvaltaisempaa kuin Laineella, joka eli ainoastaan laukauksestaan - ja valitettavasti ne maalit mitä Laine teki, olivat pääosin ei-niin-tärkeään paikkaan tulleita osumia, eivät mitään game breaker maaleja.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Laine ja Aho satavarmasti joukkueessa, ei tarvitse perustella. Laine ei tehnyt maaleja yhdestä syystä, koska hän oli erityistarkkailussa NHL pelaajia vastaan ja toisesta syystä, koska Hietanen ja Jokinen olivat kädettömiä antamaan YV:llä Laineelle kiekkoja one-timereihin tai muutenkaan, jotain räkäpomppuja silloin tällöin.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Kun pidetään mielessä että KHL ei pidä taukoa World Cupin vuoksi ja Venäjä kasaa joukkueensa hyvin pitkälle NHL-pelaajista, niin tämä vaikuttaa myös Suomen joukkueen kasaamiseen. Pelaajat ovat ennenmuuta töissä seurajoukkueissaan ja saattaa hyvin olla, että KHL-joukkueet (etenkään venäläiset KHL-joukkueet) eivät päästä avainpelaajiaan lähtemään johonkin heidän näkökulmastaan joutavanpäiväiseen turnaukseen. Siispä Suomen joukkueen kokoonpanoksi hahmottelen tällaista.

GO:
Tuukka Rask
Pekka Rinne
Juuse Saros (tai Antti Raanta)

DEF:
Olli Määttä, Rasmus Ristolainen, Sami Vatanen, Esa Lindell
Jyrki Jokipakka, Petteri Lindbohm, Ville Pokka

FWD:
Mikko Koivu, Jori Lehterä, Sasha Barkov, Jussi Jokinen, Micke Granlund, Vade Filppula, Leo Komarov
Joonas Donskoi, Late KOrpikoski, Teuvo Teräväinen
Sebastian Aho, Iiro Pakarinen, Miika Salomäki

Pulju, Laine ja Kasperi Kapanen eivät vielä ole antaneet riittäviä näyttöjä mahtuakseen joukkueeseen. Ahokin on siinä ja siinä, mutta IMO Markus Granlund ja Pulkkinen pelasivat itsensä ulos kuvasta tämän kevään aikana ja Ahon peli oli kokonaisvaltaisempaa kuin Laineella, joka eli ainoastaan laukauksestaan - ja valitettavasti ne maalit mitä Laine teki, olivat pääosin ei-niin-tärkeään paikkaan tulleita osumia, eivät mitään game breaker maaleja.
Täälläkin taattua kalalaatua, kun esim. Haula ja Armia eivät ansaitse edes mainintaa hahmotelmissa.

Laine ja Aho satavarmasti joukkueessa, ei tarvitse perustella. Laine ei tehnyt maaleja yhdestä syystä, koska hän oli erityistarkkailussa NHL pelaajia vastaan ja toisesta syystä, koska Hietanen ja Jokinen olivat kädettömiä antamaan YV:llä Laineelle kiekkoja one-timereihin tai muutenkaan, jotain räkäpomppuja silloin tällöin.
Laine on mielestäni varma, mutta pieni kaukalo saattaa tiputtaa Ahon pois. Ja isoin syy Laineen kädettömyydelle kisoissa, oli väärässä laidassa peluuttaminen.

Jos olisin koutsi, niin en ihan heti keksisi yhtään järkevää syytä tiputtaa Joppe Armia pois kokoonpanosta. Vahva, taitava ja pienessä kaukalossa viime kaudella puolustusorientoitunut rightin kaveri. Näitä rightin hemmoja ei Suomen nipussa liikaa ole.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Täälläkin taattua kalalaatua, kun esim. Haula ja Armia eivät ansaitse edes mainintaa hahmotelmissa.


Laine on mielestäni varma, mutta pieni kaukalo saattaa tiputtaa Ahon pois. Ja isoin syy Laineen kädettömyydelle kisoissa, oli väärässä laidassa peluuttaminen.

Jos olisin koutsi, niin en ihan heti keksisi yhtään järkevää syytä tiputtaa Joppe Armia pois kokoonpanosta. Vahva, taitava ja pienessä kaukalossa viime kaudella puolustusorientoitunut rightin kaveri. Näitä rightin hemmoja ei Suomen nipussa liikaa ole.

Totta väärä laita, Laine on vasemman laidan pelaaja kuten suosikkinsa Ovy ja kikkavarasto on huima tuolla laidalla, mutta kun isompi tähti Jokinen halusi pelata vasemmalla. Myös YV oli surkeaa, ei käytetty meidän parasta assettia ja laitettu pelintekijäksi Ahoa tai Mikkeä, jotka todellakin osaavat syöttää neliön läpi lätyllä tai ilman, joista Laine olisi tehnyt vähintään 3-4 maalia enemmän.

Itse uskon, että Aho on mukana.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Totta väärä laita, Laine on vasemman laidan pelaaja kuten suosikkinsa Ovy ja kikkavarasto on huima tuolla laidalla, mutta kun isompi tähti Jokinen halusi pelata vasemmalla. Myös YV oli surkeaa, ei käytetty meidän parasta assettia ja laitettu pelintekijäksi Ahoa tai Mikkeä, jotka todellakin osaavat syöttää neliön läpi lätyllä tai ilman, joista Laine olisi tehnyt vähintään 3-4 maalia enemmän.

Itse uskon, että Aho on mukana.

Aina voi jossitella, olisiko Laine tehnyt enemmän vai vähemmän maaleja, jos joku toinen olisi ollut syöttöjä jakamassa, ikuinen kysymysmerkki ja semmoiseksi jääkin. Jokinen nyt on varma sylkykuppi Laineen maaleihin ollut jo useamman kirjoittajan toimesta tuolla toisessa ketjussa, joten JJ:n vikahan se. Case closed.

Mitä tulee tähän toilettikappiin, niin en ottaisi vielä kumpaakaan supernuorta, eli Lainetta ja Ahoa. Puljujärvi taitaisi muutenkin olla jonkin verran toipilaana, joten voidaan unohtaa myös.

Laine pärjäisi isokokoisena ja suoraviivaisena ehkä kohtuudella tuolla, mutta hänelle, kuten Ahollekin, vielä vieras pikkukaukalo. se vaatii kuitenkin pitemmän ajan tottua. Aho olisi aivojensa puolesta ykköskamaa kisoissa, mutta edelleen mua huolettaa hänen fyysisyytensä. Hyvin pärjäsi MM-kisoissa, mutta se olikin isompi kaukalo, joten tilankäyttökin oli erilaista. Ahossa ei ole mitään muuta "vikaa" kuin pienen kaukalon raakuuteen hentoinen kroppa. Massaa on vaan saatava, eikä sitä tässä ajassa ehdi mitenkään saada.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Tuo pakkiasia on kyllä mielenkiintoinen tällä hetkellä. --- Eli halutaanko katsoa ison kaukalon arvokisanäyttöjä, tulevaisuutta vai kokemusta pienestä kaukalosta? Olettaen että Pokka on mukana, mielestäni Suomen puolustus huutaa kokoa ja kovuutta. Kiekollista osaamista löytyy riittävästi, joten Jokipakka ja Lindbohm jatkoon. Kaikista typerintä olisi valita Suomen ykkösguru asiassa "lauon kun pitäisi syöttää ja syötän kun pitäisi laukoa" Juuso Hietanen. Kärppä taustasta on myös ilmeisesti aina maajoukkuevalinnoissa plussa, että jos haluaa päästä helpolla niin katsoo vaan ketkä on syntyny Kajaanista pohjoiseen, niin tietää jo ennen perjantaita.

Tässä vielä muistinvirkistykseksi edellisen WC:n 2004 pakisto: Numminen, Timonen, Salo, Berg, Lydman, Niinimaa, Väänänen ja Pitkänen. Tämä pakisto oli kyllä kokemukseltaan ja lahjakkuudeltaan huikea. Jos verrataan nykyiseen, saattaa olla, että tähän joukkueeseen ei mahtuisi kuin yksi nykypuolustajista. Toisaalta, valmennuksemme osaamiseen on kuulunut kyky paikata puolustajien taidollisia puutteita, joten nykytilannekaan ei välttämättä tee joukkueen menestymisestä mahdotonta. Silti on pakko sanoa, että aikaa menee vielä muutama vuosi, ennen kuin pakistomme vastaa tuota dream teamia vuodelta 2004.

Hietasta en valitsisi joukkueeseen MM-kisojen perusteella, koska hän ei ole kyllin nopea reagoinneissaan siniviivalla. Marjamäki voisi perustaa varmuuteen, jolloin valituksi tulisivat Ohtamaa, Jaakola ja Jokipakka. Tai hän voisi katsoa tulevaisuuteen, jolloin valinta kohdistuisi Pokkaan, Jokipakkaan ja Lindbohmiin. Tai sitten hän valitsee jonkun keskitien tässä, jolloin nähdäkseni Jaakola olisi aika vahvoilla. Joukkue tarvitsee hyviä peruspakkeja, itse asiassa, kaikki valintaryhmään kuuluvat jonkinlaiseen "peruspakki"- kategoriaan, koska heistä ei sittenkään hyökkäyspäässä irtoa juuri mitään. Tämän vuoksi, vaikka Lepistö onkin eurooppalaisittain hyvä hyökkäävä pakki, ei hänestä kuitenkaan huippujen parissa ole vastaavaa käyttöä. Joten kannattaa valita pelaajia, jotka osaavat pelata perusvarmaa peliä, eivätkä yritä mitään nokkelia ratkaisuja hyökkäyspäässä?

Kun vielä kuitenkin lisätään, että pakiston taso ei juurikaan nouse, valitaan ketä hyvänsä, oletan itse, että Marjamäki haluaa rakentaa jo nyt Olympialaisiin pakiston rungon. Itse pidän ajatuksesta, että pakkien joukossa ovat kaikki lupaavimmat puolustajamme Juolevia lukuunottamatta.
 
Viimeksi muokattu:

eläin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Maajoukkue, DIF, HIFK, Väsby Hockey
Onko tullut mitään virallista tietoa siiten miten KHL päästää pelaajia World Cup turnaukseen? Saako esim Lepistö edes lähteä messiin?
 

alcoholic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Omat ketjukoostumukset perusteluineen:

Filppula - lehterä - donskoi

Teräväinen - barkov - Jokinen

Granlund - koivu - haula

Korpikoski - Rantanen - komarov

Aho

Määttä - Vatanen

Ristolainen - Lepistö

Jokipakka - lindell

Jaakola

Rinne
Rask
Korpisalo

Ykkösketju tuossa muodossa, koska jokainen näistä pelaajista pelaa tällä hetkellä isoissa rooleissa menestyvissä joukkueissa. Ketjusta löytyy myös erittäin paljon taitoa ja pärjää varmasti myös kovimpia maita vastaan vertailussa

Jokinen-barkov akselia ei tietenkään kannata hajottaa ja Teräväinen sopii siihen taitavana ja monipuolisena pelaajana.

Syy miksi koivu&co on ns 3 ketju on puhtaasti siinä, että ylemmissä ketjuissa pelaavat ovat kovemmissa joukkueissa ja ovat mielestäni hyökkäyspään pelissä parempia. Koivu ja Granlund ovat kokonaisvaltaisia pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan myös hieman puolustavammassa roolissa. Haula täydentää kenttää, koska pelaavat samassa joukkueessa ja tuo myös lisää fyysisyyttä ketjuun.

4 ketju melko fyysinen, mutta sieltä löytyy myös taitoa. Pystyy painamaan pelin vastustajan päätyyn ja sitä kautta luomaan maalipaikkoja sekä väsyttämään vastustajan viisikon. Valitsin Rantasen sentteriksi Ahon sijaan, koska on kokeneempi (varsinkin kapeammassa kaukalossa) ja isompana pelaajana pärjää paremmin fyysisessä pelissä. Molemmat pelaajat kuitenkin lähes yhtä taitavia.

Aho 13 hyökkääjä siksi, että monipuolisuutensa vuoksi voidaan laittaa rooliin kuin rooliin. Pitää muistaa, että Aho ei vielä ole nhl.n huipputasoa ja nyt jo valituista pelaajista lähes kaikki ovat joukkueissaan isossa roolissa. Tosin loukkaantumisten myötä tai jonkun alisuorittaminen avaa varmasti näyttöpaikan.

Lainetta en valinnut siksi, koska ensinnäkin joukkueessa on tilaa enää 3.lle hyökkääjälle ja Lainetta parempia pelaajia ovat lähes kaikki jo valitut. Mielestäni Laine menee hukkaan 3-4 ketjussa ja varsinkin, jos ei saa yv-aikaa.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
En tiedä miksi, mutta itse olen viime aikoina pyöritellyt päässäni ketjukoostumusta Rantanen-Filppula-Donskoi. Olisi vähän kaikkea paletissa ja toisiaan täydentävät kaverit. Tosin jättää tietysti kysymyksen siitä, missä Lehterä tulee pelaamaan, koska Barkov ja Koivu ovat täysin sementöidyt 1- ja 2-sentterit.
 

#37

Jäsen
Olenko ainoa joka hajottaisi Jokinen-Barkov -kombon? Lähes kaikki tuntuvat sijoittavan herrat yhteen. Maajoukkueessa on toiminut kohtalaisesti heikkoja maita vastaan, NHL:ssä ei ollenkaan. Sekö tässä nyt hämää että pelaavat suomalaisina samassa joukkueessa? Vai se, että Barkov kehittää kohtalaisen kemian vaikka keitetyn perunan kanssa? Eikä siis todellakaan mitään pois Jokiselta, ne viime kauden 60 tehopistettä eivät tulleet vahingossa. Minä vain en näe sitä kemiaa Barkovin kanssa minkä moni tuntuu näkevän.

Marjamäki oli ainakin Liigassa sangen vapaamielinen ketjumuutosten suhteen, toivottavasti uskaltaa olla sitä sopivassa suhteessa myös WC:ssä.
 

JKyykka

Jäsen
Granlund - Barkov - Donskoi
Komarov - Koivu - Filppula
Jokinen - Lehterä - Teräväinen
Salomäki - Haula - Korpikoski
Rantanen

Näillä ketjuilla lähtisin itse liikkeelle. Haula ja Salomäki ovat mielestäni täysin selvät valinnat. Viimeisestä hyökkääjän paikasta taistelevat Rantanen, Laine ja Aho. Itse juuri nyt valitsisin Turun miehen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös