Kyllä näin tilanteen ja kyllähän siinä aivotärähdystä osasi odottaa. Mutta kun nykyinen protokolla perustuu ulkoisiin merkkeihin ja pelaajan tuntemuksiin, niin hankalaahan se on määritellä, että minkälaisten tilanteiden jälkeen pelaaja pakotetaan ulos koko loppupelistä, jos ulkoisia merkkejä ei ole ja pelaaja sanoo kaiken olevan ok.
Tilanne tietysti muuttuu siinä vaiheessa, kun saadaan käyttöön luotettavat veritestit, joiden avulla aivotärähdys voidaan määritellä. Esimerkiksi viime keväänä julkaistu
tutkimus antaa toiveita odottaa, että sellainen testi voisi olla mahdollista lähitulevaisuudessa. Jos tuo saadaan toimivaksi pikatestiksi, niin pelaaja joutuisi tunniksi sivuun ja testin perusteella sitten kokonaan pelistä pois tai takaisin kentälle. Alla pieni pätkä tutkimuksesta, jos ei kiinnosta koko tekstiä tankata lävitse.
"A blood test for traumatic brain injury (TBI) is on the horizon, and private enterprises are commercializing TBI biomarkers for US Food and Drug Administration approval. Research in the field of TBI biomarkers and concussion has skyrocketed in the last decade. Two promising brain injury biomarkers have emerged for mild TBI, namely, glial protein glial fibrillary acidic protein (GFAP) and neuronal protein ubiquitin C-terminal hydrolase L1 (UCH-L1). GFAP is an astroglial biomarker of injury and is found in the astroglial skeleton of both white and gray brain matter. UCH-L1 is a neuronal brain injury biomarker found in high abundance in neurons and has previously been used as a histological biomarker.
Current evidence indicates that both serum GFAP and UCH-L1 are detectable in serum in less than 1 hour after a mild TBI and are able to distinguish between patients with mild TBI and other trauma patients without acute brain injury after injury."