Washington Capitals 2023–2024

  • 83 691
  • 426

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Taisi olla kauden villein peli meidän osalta. Huipputärkeät kaksi pinnaa, mutta monta kertaa kerkesi näyttää jo eisaatanalta ja toisaalta taas vittujesiltä.

Kuemper on tällä hetkellä sellaisella vireessä, että ei uskaltaisi oikein maaliin laittaa. Tänään oli toki taas semmonen ilta, että ihan kaikkialta pomppi sisään, mutta miten ne sattuvatkin just näihin Kuempsin peleihin...

Erityispropsit videovalmennukselle, huipputyötä kahden haaston osalta. Ja onneksi Kuzyn kävelypilkku ei onnistunut meitä vastaan. Jotenkin oli ennen matsia jo sellainen kutina, että eiköhän tänään rankkareita vedetä ja Kuznetsov vetää perinteiset. Aho-Guentzel on pelottavan kova tutkapari, Guentzelistäkin löytynyt ihan uusi vaihde, kun pääsi riippakivi-Crosbysta eroon :)
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Onni että en pelaa uhkapelejä. Ei olisi etukäteen arvannut että voitot tulee sekä Carolinasta että Winnipegistä.
Ja nyt sitten Red Wings...jännäksi menee.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Playoff-positiossa ollaan taas. Ja etulyöntiasema pelimäärien puolesta suhteessa Detroitiin ja Philadelphiaan.

Nyt näyttää siltä, että Carbery on saanut ajettua pelitavan kunnolla sisään. 3-0 voitto Jetsistä on tosi vakuuttava näyte siitä, joskin heillä on nyt vähän hankalampi jakso menossa eikä Hellebuyck ollut samanlainen muuri mitä taannoin Winnipegissä kohdattiin. Ja kapteeni on nyt kovassa kevätvireessä ja pelaa kuin nuori varsa, vaikka Kainulaisen äänestä Viaplaylla harmitus kuuluikin.

12 peliä matkaa ja jos kaadetaan Red Wings kahdesti ja Flyers kerran sekä siihen vielä muutama voitto päälle, niin paikan pitäisi olla meidän. Yhdellä pidemmällä, jo 3-4:n matsin tappioputkella homma alkaa olla paketissa, joten sellaiseen ei oo vaan enää varaa. Olisi ilkeä paikka jäädä viimeisenä ulos. Täytyy silti nauttia nyt näistä, kun päästään koko runkosarjakauden ajan pelaamaan merkityksellisiä pelejä, kun viime kauden loppu laski kuin lehmän häntä.

Vaikka paikka auringossa tarkoittaisikin luultavasti vain 4-6:tta lisäpeliä, niin tälle joukkueelle ja etenkin sen nuorille se olisi arvokasta kokemusta ja hyvää jatketta Hersheyn viime vuoden playoff-matseista. Playoff-maailma on niin oma paikkansa, että yllätyksetkin ovat mahdollisia, mutta mietitään niitä ehkä sitten myöhemmin.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Punasiipien jättäminen nollille kauden toistaiseksi tärkeimmässä pelissä olisi maistunut, mutta kelpaa se tämäkin. Tämä voitto ei nyt vielä toki ratkaissut mitään, mutta kyllä se ainakin hiukan jykevöitti asemaa kahdeksan joukossa. Samalla myös Flyers otti kuokkaan, joskin myös heille yksi piste mukaan. Tärkeintä on, että tekeminen jatkuu yhä sillä mentaliteetilla, että vastustajien tappioita ei edes tarvitse toivoa, kunhan hoitaa omat pelit.

Dylan Strome on muuten meidän lähihistorian viilein ratkaisija. On clutch ja iskee aina silloin, kun eniten tarvitaan.

Toisesta ääripäästä sitten ainakin jonkinlaiseksi täsmäsnaipperiksi hankittu Max Pacioretty: 36 peliä, 3 maalia. Ugh. Jää vielä näillä näytöillä "TOP 3 Maxit" listauksessa Verstappenin ja Pepsi Maxin taakse.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Noh, toivottavasti nyt ei pilata hyvää runia jinksaamalla, kun sen jälkeen kun semi-luovutin kauden osalta ja jätin ketjun rauhaan niin melkoinen suunnanmuutos nähty. Pleijariprosentit on noussut sieltä alta kympin jo yli kuuteenkymppiin, huh huh. Tervaa ja höyheniä tänne! Mut samalla jännä toki myös että ei tää pelkästään omaa hyvyyttä ihan mahdollista olis ollutkaan, vaan on siinä kilpakumppanit ympärillä sulaneet samaa vauhtia kun Capitals on parantanut. Eli nyt on hetken aikaa sitten lähes kaikki osunut kohdalleen ja aika älytön kiri on päällä. Mikäs siinä, hienot 11 peliä jäljellä jännitettävää.

Lisäks pelit on ollut taas oikeasti pääosin viihdyttävää seurattavaa. Sellanen rentous ja hyvä fiilis välittyy nyt läpi. Varmaan se ns "negatiivisista" pelaajista luopuminen avasi sitten jollain tasolla lukkoja enemmänkin, vaikka nuo kaverit kuinka rakastettuja kopissa olikin. Ja etenkin Lapierre ja McMichael on nuorisosta löytänyt uuden vaihteen ja se lämmittää kyllä jo tulevienkien kausien osalta kovin.

"kuuden pisteen pelistä" siis saatiin isot kaks pinnaa ja niin vaan on pleijaripaikka sitten omissa käsissä yhtäkkiä. Toki näin Caps-fanina on tottunut säilyttämään tietyn tason pessimismiä, ja onhan toi schedulekin edelleen hankala vaik nyt pari pahempaa pelirykiä siitä saatiinkin alle. Tälle viikolle nyt kuitenkin Leafs vieraissa ja Bruins kotona, saattaapi olla että näiden kahden pelin jälkeen ollaan taas takaa-ajossa (toki Wingsin pelit tälle viikolle on Canes ja Panthers vieraissa joten ei se helpolla tule heillekään) . Flyersin loppuohjelma puolestaan jo helpottaa kovin (mm seuraavat Habs ja Hawks) ja lähtökohtaisesti "taistelu" käydään nyt nimenomaan Red Wingsin kanssa, mikäli sieltä ei sitten takaa vielä joku lähde kunnon heateria ja kiriä kehittelemään.

Ja kyllähän se loppuohjelmaa vertaamalla, niin ei Red Wingsillä ainakana helpompi schedule ole. Lisäksi yks peli enemmän jo taulussa ja 2 pinnaa kiriä jo alla. On päästy nyt sitten siihen pelottavaan vaiheeseen, kun pleijaripaikka on "ours to lose". Realistisesti lopuista peräti pinna per peli pitäis riittää, mikäli tosiaan joku takana olevista ei lähde ihan ylikylän lentomoodiin. Tähän loppuviikolle kun sen pinnan tai kaks sais raavittua noista kovista peleistä niin kyl siinä on mahdollisuuksia sitten pelistä toiseen. Ja vaikka sit pisteet hiukan tiukilla seuraavan viikon kaks oliskin, niin edelleen on ne keskinäiset pelit molempia, sekä Wingsiä että Flyersia vastaan tulossa vielä jokerikorttina missä taas mahdollisuus keikautella ne viimeiset prosentit kohdilleen.

On tää loppukausi tässä jo se omanlainen playoffinsa ja sinne pääsy voitais jo laskea semmoseks "mini-mestaruudeksi" noista TDL-hetken lähtötilanteista, etenkin noille nuoremmalle kaartille isoa kokemusta ja jatkoa menestymisen fiilikselle ja kulttuurille mikä Hersheystä on revitty alle.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Kävi tässä miten kävi niin on hienoa ollut seurata millä itseluottamuksella 29 ja 24 pelaa, varsinkin Henkka. Valtava tason nosto yhdessä kaudessa. Eikä se Mirokaan ole sen paskempi ollut.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Asema viivan päällä sen kuin vankistuu ja sijoitus nousee, vaikka kaksi isoa ällää rekordiin onkin tullut lisää. Nyt kuitenkin selvitetty se ennakolta vaikein ottelurypäs ja muutama seuraava vastus pitäisi olla köykäisempi. Loppuajaksi riittää, että ollaan vaan 50:n pinnan porukka.

On erikoinen "kisa" vimosista paikoista, kun tuntuu, että oikein kukaan ei niitä playoff-paikkoja tosissaan tahdo. Detroit ja Phila neljä tappiota putkeen, me kaksi ja Islandersilla myös sekavaa suorittamista. Saas nähdä, ketkä tuosta lopulta "joutuu" playoffeihin, mutta meidän asema kaikista näistä porukoista tällä hetkellä yhä paras.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Taas mentiin osastolle välinpitämätöntä tuubaa. Näissä rästipeleissä on se kiva juttu, että ne pitäisi myös voittaa, mikäli haluaa etulyöntiasemansa säilyttää. Nyt lasketeltiin melko epäorganisoidun näköistä Sabresia vastaan ja puhallettiin pisteet aivan itse.

Meillä edelleen etu muita kisaajia vastaan, mutta niin vain sieltä ryömii Saarelaisia ja Peniksiäkin Crosbyn johdolla mukaan kamppailuun. Seuraava peli onkin juuri Pittsburghia vastaan ja pelataan taas ihan mielettömän isoista pisteistä. Voittamalla tuon ne nousevat jo pisteen päähän meistä.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Hyvinhän se tuli jinksattua. 3 tappiota putkeen since viime viestin. Flyers ja Red Wings on onneksi jäässä myös, mutta niinhän siinä äkkiä kävi että Islanders ja perkele vieköön vielä Penguinskin sitten ilmottautuivat mukaan kisaan kun ei tunnu muille kelpaavan.

Yhtäkkiä to-pe yön osalta se minkä piti olla "iisi piisi lemon skviisi" luovuttaneen Pingviinin nöytyytys kotijäällä muuttuikin sitten neljän pinnan peliksi kovavireistä päävastustajaa vastaan. Cool.. Tuo häviämällä ne on pisteen päässä, ja kaikki kolme muuta menee jo ohi. Ei paineita.

Aika iso peli ois sitten. Positiivisen kautta, kiva kun on peleissä panoksia vielä huhtikuun puolivälin tuntumissa!! Ja saapa jännätä omia vetoketjun vääntöjä vielä viimeseen asti kun on Pensiä vastaan betsattu sekä keskinäiset pelit että sarjasijoitus :)
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät, Patrik Laine
Tässähän on taas tulossa kunnon matsi meidän fanittamien joukkueiden välillä. "Kuuden" pisteen peli molemmille. Toivottavasti nähdään kova taistelu molemmilta leireiltä.
 

JuiWSH

Jäsen
Hyvinhän se tuli jinksattua. 3 tappiota putkeen since viime viestin.
Laitoin modeille jo viestiä, että bännivät sut runkosarjan loppuun asti.

Tekee kyllä kiekolle hyvää, kun pidetään homma jännänä. Tulee tosi viihdyttävät 6-8 matsia kaikkien kuplajengien osalta.

En kuitenkaan ymmärrä miten Caps osaa olla noin apaattinen noita "helppoja" joukkueita vastaan, kun hyvien kanssa voidaan pärjätäkin. Canes, Jets ja Wings voitetaan, Bruins venytetään jatkoille ja sitten joltain vitun Sabresilta turpaan niin että tukka lähtee.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Tää on mun Capitals.

- hyvä kauden avaus, toiveita!
- paska kauden jatko, ketuttaa kovin..
- ajatukset kesälomille ja kohti seuraavia kausia.
- ohhoh mitä sieltä tulee, Caps kipuaa sittenkin pleijareihin, onpas lätkä kivaa!!!
- eiku hold my beer.. taas ketuttaa kovin

Ekan erän Pens oli ihan vastaantulija ja tyypilliseen Pens-Caps tapaan johti sen jälkeen 2-0. Kolmas siihen ja sehän oli game over taas ennenkun kerkes toista kupillista aamukahvia täyttämään. Miks aina nämä ”kauden tärkeimmät pelit” on samanlaista paskaa.

Sehän nyt on selvä et kun se viiva on taas karannut niin vikoilla rundeilla otetaan jotain Coloraadoja vastaan kevyt voittoputki millä päästään pisteen päähän tai yli viivasta ennen vikaa kierrosta, millon sit otetaan taas joku täys kyykky ja maksimoidaan ketutus yhden viimeisen kerran.
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, Tampereen Ilves
Tää on mun Capitals.

- hyvä kauden avaus, toiveita!
- paska kauden jatko, ketuttaa kovin..
- ajatukset kesälomille ja kohti seuraavia kausia.
- ohhoh mitä sieltä tulee, Caps kipuaa sittenkin pleijareihin, onpas lätkä kivaa!!!
- eiku hold my beer.. taas ketuttaa kovin

Ekan erän Pens oli ihan vastaantulija ja tyypilliseen Pens-Caps tapaan johti sen jälkeen 2-0. Kolmas siihen ja sehän oli game over taas ennenkun kerkes toista kupillista aamukahvia täyttämään. Miks aina nämä ”kauden tärkeimmät pelit” on samanlaista paskaa.

Sehän nyt on selvä et kun se viiva on taas karannut niin vikoilla rundeilla otetaan jotain Coloraadoja vastaan kevyt voittoputki millä päästään pisteen päähän tai yli viivasta ennen vikaa kierrosta, millon sit otetaan taas joku täys kyykky ja maksimoidaan ketutus yhden viimeisen kerran.

Pakko lisätä omia ajatuksiani tähän... eiku jaa, eihän tähän ollukkaan mitään lisättävää :D Voin mä sen verran lisätä bensaa liekkeihin, et ei saakeli, oltiin hetken aikaa perhanan kova yv-joukkue taas, mut nyt sit... perhana jos ei 5-3 ylivoimalla saada ees kuviota pyörimään ni... Päinvastoin päästetään kaveri läpiajoon :D

Nii ja mä en ehtiny ees toista kuppia ottaan kahvia... toki oli iso mukikin.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Ja näin on rästipelietu käytännössä munittu ja sieltä tuli Isleskin ohi ja Penguins tulee myös kohta. Taisi olla juuri sen viestin jälkeen, kun sanoin että mitään neljän ottelun tappioputkia ei enää kestä, niin mitäs mitäs... ja aika selkein luvuin vielä kaikki, pl. Bruins-matsi.

Kyllähän tämä pleijaripaikan pöpeltäminen täysin omista lapasista vituttaisi vielä kahdesti kovempaa, jos se onkin juuri Penguins, joka sieltä meidän avustuksella nousee niistä yhden prosentin todennäköisyyksistä vielä viimeiseen sijaan kiinni. Onneksi siinä on pari porukkaa vielä välissä, mutta PIT tällä hetkellä kuumavireisin kaikista.

Nyt kun b2b-peli Carolinaa vastaan vieraissa hävitään melko suurella todennäköisyydellä, on kaikki etulyöntiasemat viimeistään käytetty ja sitten pitäisikin oikeasti grindata vikasta kuudesta viisi voittoa. Näin se vaadittava 50-pinnanen suorittaminen kääntyy kohti seiskavitosta ja sen yli. Joku hyvän olon tunne selkeästi päässyt puseroon ja nyt se näyttääkin sitten tältä. Ihan klassista Capsia.

Ja olihan tuo ottelun kuva, kuten @TylerDG yllä jo totesikin, aivan kuin Capitals-fanin Vietnam-flashback -kuvastosta. Kaksi ohhoh-maalia ekaan erään kahdella viivapropellilla, jotka eivät olleet edes kunnollisia maalintekopaikkoja, ja sitten Bunting iskee yhtäkkiä toisessa erässä harmittoman lämärin ilman maskia ohi Lindgrenin. Jonkinlainen kiri sieltä löytyi, mutta ei mitään konkreettista ja 5v3 -ylivoima oli aivan järkyttävää katseltavaa, vaikka tilanne lopulta Ovien maaliin päättyikin viimeisellä hetkellä.

Se on nyt viisi porukkaa taistelemassa kahdesta viimeisestä sijasta, Buffalon uskaltaa ehkä laskea jo ulos. Todennäköisesti tämä ratkotaan vielä päätöskierroksella Philadelphiassa, jotta kaikki toiveet voidaan murskata yhdellä tehokkaalla täsmäiskulla. Näillä esityksillä toki ei ole huolta tästä, sillä meidän runi katkeaa pian, jossei kurssi muutu.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Jaan tämän tuskan tämän leirin kanssa. Yhtä raskasta tätä Penguinsin taaperrusta all-star breakin jälkeen on ollut seurata ja vaikka täysin käsittämättömästi toivon liekki välillä hieman lepattaakin, niin aina löytyy kuitenkin uusia keinoja vetää mattoa jalkojen alta. Ei oo helppoo.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Ehkä viime viikot olivatkin pelkkää harhaa: Ei Caps missään vaiheessa ollutkaan POFF-tason joukkue, se vaan hetken näytti siltä kun melkein kaikille muille sattui samaan aikaan huono vaihe.
Ja me mentiin lankaan. Ehkä oli ne kevään 2018 "Yksi häviö vielä niin Trotz saa fudut"-viikot takaraivossa tai jotain.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Jaan tämän tuskan tämän leirin kanssa. Yhtä raskasta tätä Penguinsin taaperrusta all-star breakin jälkeen on ollut seurata ja vaikka täysin käsittämättömästi toivon liekki välillä hieman lepattaakin, niin aina löytyy kuitenkin uusia keinoja vetää mattoa jalkojen alta. Ei oo helppoo.
Kiitos vertaistuesta. Arvostettavaa.

Ps. Älkää silti viekö sitä viimeistä paikkaa meiltä. Hävitkää vaikka taas Chicagolle tai jotain.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös