Washington Capitals 2022–2023 – muutosten aikoja

 • 86 876
 • 428

Pääseekö Capitals pudotuspeleihin?

 • Kyllä

  Ääniä: 39 35,5%
 • Ei

  Ääniä: 71 64,5%

 • Äänestäjiä
  110

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Jepjep, next man up.

Ihan hyvä peli taas Capseilta, ja taas jäätiin ilman kaivattua täyttä pottia. Mutta pinna b2b-pelistä kuumaa Vegasia vastaan lähtökohtaisesti ihan kiva. Ja kuuma Vegas kävi alusta asti omituisen kuumana, mikähän niitä vaivas. Ois kiva jos mekin oltais taas joskus kpäitä, jotenkin nyt on vähän tämmönen seesteinen loppusyksyn tunnelma meidän pelissä.

Mut ompa hianoo ku on kaksi hyvää molaria.

Taulukossa vähän tuskaista kun mennään taas semmosta ajanjaksoa että oikeen kaikki divarikavereista painaa kovassa pisteputkessa ja konffankin kanssa kukaan ei oikeen pahemmin yski. Tarttis repiä pieni voittoputki. Tällä viikolla ois tarjolla Red Wings ja Yotes sitä alottelemaan.

Ps siniset paidat ketuttaa.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Aika harmittava ratkaisu ottelulle, kun Hathaway viimeisteli sekunnin liian myöhään. Tässä vaiheessa oli selvää, että Vegas tulee jatkoajalla voittamaan.

Olen pitkään jo ihmetellyt Capitalsin jatkoaikapelaamista. Viime kaudella oli aivan vastaavanlaisia ongelmia ja edelleen tuntuu, että joukkue häviää tai vähintään pyörii omissa jatkoajoilla huomattavan usein. Peliä lähdetään mielestäni puskemaan liikaa ja väkisin vastustajan alueelle, vaikkei selkeää väylää olisi. Etenkin kun ei olla se jalalla liukkain joukkue, niin tulisi rakentaa enemmän kiekkokontrollin kuin yksittäisten nousujen avulla, ellei tilaa oikeasti ole siihen. Nytkin Vegasin voittomaaliin johtanut hyökkäys lähti siitä, että Orlov lähti aivan turhaan tunkemaan itseään laidan kautta pussiin, vaikka tie oli melko lailla tukossa. Vegasin pakilla oli helppo työ työntää Orlov laitaan ja riistää kiekko. Kiirehän tuossa ei kuitenkaan olisi ollut ja rankkareilla ollaan perinteisesti muutenkin oltu parempia.

Jatkoajalla kiekkokontrollin merkitys korostuu niin paljon, ettei tulisi turhaan lähteä sooloilemaan ja puskemaan, etenkään kun meillä ei ole Eichelin kaltaista dynaamista yksilöä, joka tuota pystyy tekemään pienessä paineessakin. Toki en ole koutsi tai mikään pelitapa-analyytikko, mutta mielestäni joukkue ei osaa pelata jatkoaikaa vahvuuksillaan, vaan yrittää olla enemmän kuin oikeasti on. Viime kauden muutama jatkoaikavoitto tuli muistaakseni juuri sillä kaavalla, että otettiin hetki happea ja pyrittiin rakentamaan se ns. yksi varma paikka sen sijaan, että sännättäisiin joka puujaloilla kohti maalintekoa.

Ugh, olen puhunut. Veskareista ja sinisistä paidoista @TylerDG kanssa samaa mieltä.
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
CMM:stä vielä sen verran, että ymmärrän kyllä, että esitykset eivät varsinaisesti puolla suurempaa peliaikaa. Nyt ollaan kuitenkin ajauduttu sellaiseen limboon, joka ei palvele joukkuetta sen enempää kun pelaajaakaan. Lavilta ei löydy luottoa ja näytöt pitäisi sitten antaa minimaalisessa roolissa olemattomalla peliajalla. Pelaamaan pääsee keskimäärin 1,5 viikon välein 7,5 minuutiksi. Vaikea nähdä muuta järkevää vaihtoehtoa tilanteeseen, kuin tuntuman ja itseluottamuksen hakeminen Hersheystä. Milano (5G 2+1) sitten vaikka toiseen suuntaan.

Ovien puolustaminen jatkoajalla oli …mielenkiintoista. Sinisiä paitoja enemmän itsellä tökkii tuo all-CCCP kapteenisto. Eikö siellä nyt olisi toisen A:n voinut antaa vaikka Ellerille?
 

KäMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps
Ei kyllä vakuuta tän kauden Caps. Toki tiedossa oli jo kauteen lähdettäessä, että ei olla enään mikään contender joukkue, mutta onhan tää tähän mennessä nähty ollut aika vitun säälittävää. Erityisesti Carolinaa vastaan peli oli lähinnä selviytymistaistelua ja veskariin nojaamista. Mitään vaarallista(muualla kuin omissa) 5v5 pelaamista ei tunnu yksikään hyökkäysketju saavan aikaseksi.

Carlson vois vaikka huilata muutaman kuukauden, sen puuttuminen on lähinnä etu meille.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Odotettuja call uppeja. Saas nähdä nyt sitten, ite pohdein alkuun että Milano oli turha värväys mutta aika nopeasti on kyllä mieli muuttunut tässä kun ukkoja putoilee. Nyt on sitten paikka ottaa paikka, ja keltäs muulta kuin fanien iloksi McMikelta :)
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
No voihan perse mut tappio tuli taas. Oikeestaan koko pelin semmonen fiilis et pian se Capsin ketsuppipullo aukeaa ja painetaan 4-5 maalia lyhyeen aikaan, kun Husso otti kokoajan läheltäpitiraporttia kirjanpitoon. Mut ei se auennut. Ja loppuminsoilla sit pomppu omiin ja game over. Voi voi voi voi voi… tarvittais nihkeesti ne pisteet näistä peleistä. Alkaa näyttää kyllä siltä et tulee aika kivikkoinen matka taisteleen villikorttisijoista pleijareihin.

CMMltä sentäs pirtsakka peli tällä kertaa. Eli lienee katsomossa seuraavan :)

Oli eka peli itelle tällä kaudella kun oikeesti oikeen harmitti hävitä.

edit. tällä hetkellä itteä tuloksia enemmän häiritsee ehkä joukkueen yleistunnelma. Toki ymmärrän kun loukkeja on paljon valmiiksi ja pitäis grindata ja nitkuttaa pisteitä kasaan niin ei voi riehua miten sattuu, mutta jotenkin puuttuu semmoinen "joukkuekavereiden puolustaminen" ja "yhtenäinen rintama". Pari kertaa (mm Vegas) vastustaja on tullut agressiivisesti peliin ja pyrkinyt fyysisesti laittamaan meidän vanhukset ahtaalle ja se on ihan vielä fine että 'käännetään toinen poski' ja keskitytään itse peliin, mutta kun noi "alistumiset" lisätään listaan että esim omia "junnuja" kuten McMichaelia tai molareita ei tavallaan puolusteta oikeen mitenkään, niin tulee vähän kokonaisvaltaisesti semmonen alistunut kuva joukkueesta. Eli tänäänkin siinä joku Detroitin häiskä koitti puoliväkisin haastaa CMM:ää tappeluun ja tuohon ei joukkue reagoinut/vastannut millään tavalla pelin sisällä. Tai Perronin hylätty maali jossa otti kontaktin Kuemperiin, ei mitään reagointia. Vastaavia pieniä tilanteita tuntuu tulevan joka pelissä useampia. En tykkää.
 
Viimeksi muokattu:

Goose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Helsingin Jokerit
tuohon ei joukkue reagoinut/vastannut millään tavalla pelin sisällä. Tai Perronin hylätty maali jossa otti kontaktin Kuemperiin, ei mitään reagointia. Vastaavia pieniä tilanteita tuntuu tulevan joka pelissä useampia. En tykkää.

Perronin tilanteeseen en olisi kokenut edes isona vääryytenä vaikka maali olisikin hyväksytty, sillä ei Fehervary hirveästi itse tuossa Kuemperia miettinyt vaan työnsi Perronin omaa veskaria päin.
Tuntuu nykypäivänä olevan puolustajalle vapaudu vankilasta -kortti että maskia tekevä hyökkääjä työnnetään omaa molaria päin ja siitä sitten aloitus keskialueelle / maalin hylky / hyökkääjälle jäähy.

Tämä kohtaaminen ratkesi veskareihin, jossa Husso oli mies paikallaan ja Kuemper hörppäsi voittomaalin helposti.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Perronin tilanteeseen en olisi kokenut edes isona vääryytenä vaikka maali olisikin hyväksytty, sillä ei Fehervary hirveästi itse tuossa Kuemperia miettinyt vaan työnsi Perronin omaa veskaria päin.
Tuntuu nykypäivänä olevan puolustajalle vapaudu vankilasta -kortti että maskia tekevä hyökkääjä työnnetään omaa molaria päin ja siitä sitten aloitus keskialueelle / maalin hylky / hyökkääjälle.
Mielestäni Fehervary kyllä työnsi Perronia lähemmäa Kuemperia, mutta lopulta se oli Perron itse joka lähti väkisin välistä ajamaan Kuemperin eteen aiheuttaen törmäyksen. Oikea tuomio.

Tappio syö miestä, tämä olisi ehdottomasti pitänyt voittaa. Ylivoimalla siirreltiin liikaa ja haettiin väkisin sitä Ovetshkinia, vaikka itsekin olisi voinut ratkaista. Oikeastaan pakolliset huumoriosaston pelit ollaan vasta tällä kaudella voitettu, muuten pelkkiä tappioita. Tulee hankalaa tätä tahtia.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Nyt sentään CMM:in huomasi pari kertaa olevan jäällä joten sikäli kehitystä. Ja välillä oli muutenkin ihan pirteän näköistä - kunnes taas tuli ne pari mustaa hetkeä. No, katsotaan vielä.
 

KäMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps
Vaikka ottelua näennäisesti hallittiin, niin silti suurin osa Caps hyökkäyksistä pyöri kulmissa. Vaarallisia maalipaikkoja ei oikeen pystynyt taaskaan yksikään ketju luomaan, vaan lähinnä tollasta pienistä kulmista tai viivalta roiskimista toivoen onnekasta pomppua.

Pitkä kausi tulossa. Ei olla tarpeeksi hyviä että voitais kärkijengejä tosissaan haastaa, muttei myöskään tarpeeksi huonoja että sais mitään top pickiä draftista.
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Näin pukukoppikäytäväkameraan perustuvalla analyysilla väittäisin, että nämä TDG:n viestissään kaipaamat luonnepelaajat ja hengen kasvattajat joukkueessa ovat ensisijaisesti olleet Wilson ja Oshie. Nyt molemmat pitkään telakalla ja näillä mennään. Yhteishenkeä ei varsinaisesti kasvata muutoinkin jo leipäjonon pituinen sairaslista taikka auttavasti englantia puhuva kapteenikolmikko.
 

JuiWSH

Jäsen
Ja niinpä se kakka valahti loppuhetkillä lahkeeseen. Ja vielä kaikista jengeistä Coyotesia vastaan!

Itselläni tässä nyt ei ole sen suuremmin tunnetta pelissä, kun sulake Capsin osalta nyt on hetkellisesti palanut loppuun niin (nykyisestä) kapteenistosta kuin kauden odotuksista johtuen. En kuitenkaan odottanut ihan näin surkeaa lähtöä tähän kauteen. Anyways, kausi on vielä nuori ja veikkaan Capitalsin kairaavan tietä ylöspäin, kunhan nuo korkeammalla olevat heikommat hepat alkavat väsyä. Joka tapauksessa joukkueen pitäisi nyt koittaa löytää jonkinlaista henkistä yhtenäisyyttä ja järkeä tuohon pelaamiseen.

Se varsinainen ykkössyy viestilleni löytyy kuitenkin penkin takaa, ja syy on Peter Laviolette. Tuntuu ettei Lavista ole hirveästi puhuttu, ja halusin nyt nostaa hiukan asiaa esiin jota olen miettinyt jo hiukan pidempään: olenko ainoa kenen silmään Laviolette näyttää jotenkin helvetin laiskalta, välinpitämättömältä ja väsähtäneeltä valmennushommaan? Tämä voi olla ihan omien korvien välissä, mutta jotenkin tuntuu ettei Petteri oikein jaksa edes välittää eikä joukkue saa nyt sitä tarvittavaa apua valmennuksen puolelta. Jotenkin tuntuu todella kaukaiselta ajatella esimerkiksi Trotzin antamia haastatteluja, joissa puhuttiin jopa luistelulinjojen viilaamisesta.

Onko kellään tarkempaa tietoa millainen valmentaja Laviolette oikein on? Jotenkin kaikesta tulee tällä hetkellä sellainen laiskasti mumiseva "jees jees lets plei greit fakin hoki gais" tyyppinen kaveri.

Joka tapauksessa, kaikki tuntuu viittaavan siihen että saadaan ensi kesänä taas uusi valmentaja. Olisi kyllä herkullista jos omistaisi kristallipallon, jolla voisi katsoa miltä mestaruuden jälkeiset kaudet olisivat näyttäneet jos Trotz olisikin saanut jatkaa valmennuksessa.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Oli kyllä, hengetön peli. Hengettömän alkukauden jatkoksi. Huh kun on heikkoa tekemistä tällä hetkellä.

Hyökkäyspeli on 100% Ovechkinin onetimer. Maalivahdit on ollut hyviä. Kaikki muu paskaa.

En tiedä, kuten JuiWSH ylempänä kirjottaa niin tän DET-ARI tuplan kohdalla ehkä oli itekin näkevinäni jonkinlaisen merkin siitä että nyt jokin on ”normaalia enemmän” sivuraiteilla valmennus-pelaajat suhteessa. Joukkue on vaan niin alistuneen ja hengettömän näköinen. Ja tämmönen 5min ennen loppua ja 2-0 johto sarjan huonointa joukkuetta vastaan, ja ainakin itellä ainoa fiilis takaraivossa et jaaha, onnistuukohan ne tänkin vielä kusemaan. Ja kyllä ne onnistuu.

Oon yleensä näissä heikommissa runeissa löytänyt poseja ja pysynyt toiveikkainaa et pleijareihin mennään, mut nyt huomaan olevani itekin aika kyyninen sen suhteen et tämä kausi taitaa olla se joka katkasee pleijariputken. Nyt ei vaan lähe, ja ne hyvän joukkueen peruselementit ei oikein vaan ole taustalla kunnossa. Mut katotaan ny toki vielä se yks 10 peliä ennenku lopullisesti luovutetaan :)

Edti. Ja vaikka harmitus nyt on päällimmäinen mielentila niin mainitaan nyt tähän ketjuun se pelin iso juttukin. Alexander Ovechkin on nyt kaikkien aikojen ykkönen saman seuran riveissä tehtyjen maalien määrässä. Onhan se nyt hurja saavutus. Ja Washington Capitals on se seura missä nuo 787 maalia on tehty. Oli tilanne mikä vaan ja vaikka se varjo siellä yllä tällä hetkellä painaa fiiliksiä pikkusen alas, niin on se hatunnoston paikka. Ja se yksi iso välietappi matkalla siihen suurimpaan.
 
Viimeksi muokattu:

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Olihan nöyryytys. Toisaalta taas en tiedä paljonko oikeastaan voi odottaa, kun katsoo loukkaantumislistaa. Nuo kenttäpelaajat kun laittaa järjestykseen tärkeimmästä lähtien, niin 5/7 kärkipelaajaa nyt telakalla.

Orlovin loukkaantumisen vakavuudesta ei vielä ole tietoa, mutta ehkäpä se toinen A löytää nyt uuden kansalaisuuden (ja tämän sanottuani ylös nostetaan Alexeyev, jonka paitaan tuo ommellaan).

Kotiviikko edessä: Edm, Pit & TB. 3 pistettä tarttis jotenkin saada, jottei juna jätä. Oma veikkaus 1 piste.
 
Viimeksi muokattu:

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Tämä nyt on sitten ilmeisesti tämän hetken taso. Eli aika syvällä mennään. Kun päästään vihulaisen sinisen yli niin kynä hukkuu. Kuzy ihan jäässä, Eller samoin, Sheary ja Mantha kuin Suomen marraskuu, jne. Niin, ja CMM ei ole vieläkään näyttänyt miksi sen pitäisi pelata isompia minuutteja (vrt Milano). Alennustilaan on varmasti monta syytä joista tässä ylempänä spekuloidaan. En väitä vastaan yhteenkään mutta ainoa kiistämätön fakta on loukkaantumiset.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Toki loukkaantumiset on valtava risti, mutta ei riitä mulle tekosyyksi. Kyllä vastaavaan sumaan löytyi lääkkeet parina aikasempanakin kautena, kun on selvä homma et näin vanhalla ja rikkinäisellä joukkueella niitä nyt vaan tulee väkisinkin.

Viime kaudella meiltä nousi ”nelosketju” ja joitain yksilöitä, sekä joukkueen puolustuspeli ja selkäranka kesti sen että tämmöset DET-ARI pelit grindattiin joukkuuena W sarakkeeseen. Siihen vaan löydettiin keinot. Nyt keinoja ei löydy, ja vaikka vielä kairataan parin maalit johdot niin tahtotila ja kurinalaisuus ei riitä puolustamaan sitä loppuun asti, voittoa ei haluta tarpeeksi. Ekoja merkkejä että valmentaja ei ole saanut myytyä tällä kertaa tavoitetta (ja miten ne saavutetaan) kopille. Yhtälailla siinä on joukkueen johtopelaajilla peiliin katsomisen paikka, heidänt tehtävä on olla valmentajan myyntityön edistäjiä, mut niinhän se näissä usein on että valmentaja on helpompi korvata kuin puolet koppia. Onko se sitten tämmöses veteraani-nipussa autuaaksi tekevä muutos, tuskin ja se muutos pitäisi lähteä ihan sieltä pelaajista itetstään, mut jos tämä jatkuu niin jotain on vaan tehtävä.

Mutta ei nyt ihan olla siellä toki vielä ja nyt hypätään jo ajassa eteenpäin. Merkit on kuitenkin ilmassa ja väittäisin että seuraavat 10-15 peliä on vaihe jossa kurssin pitää muuttua tuloksellisesti parempaan mikäli ilman ensi kauden sopparia tällä hetkellä oleva Laviolette haluaa tän kauden loppuun asti Washingtonissa koutsata. Ja samalla mitataan sitten kuinka kovaa se joukkue haluaa valmentajalleen tällä hetkellä pelata, kyllä se tilanne siellä pelaajien keskuudessakin ymmärretään.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Ei helvetti.

Todellinen muniinpuhallus sarjan häpeäpilkkua vastaan kruunautui viimeisen minuutin ihanalla kirsikalla. Kotiareena, uudet helvetin siistit paidat ja tässä on tulos. Morjens. Aluksi näytti perinteisen nihkeältä Arizona-neppailulta, josta otetaan silti pisteet, mutta mitä vielä.

Kuznetsovin voisi puolestani lyödä muutamaksi peliksi poppareille. Ylimielistä ja turhautunutta surffailua. Milano oli vahvistus, joten ehdottomasti askiin seuraavaankin. Oli ehdottomasti parhaita mustapaitaisia.

Vemppajono alkaa olla jo pidempi kuin oma joululahjatoivelistani 2000-luvun alkuvuosina, mutta ei riitä tekosyyksi tällaiseen tuubaan. Vastukset eivät tästä helpotu, joten ehkä se herättäisi tämän nipun pelaamaan.

Ps. Pens kyntää meitä pahemmin.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Ai niin, paidoista: Minähän en aikoinani koskaan tykännyt kotka-paidoista ja olin hyvilläni kun ne vaihtuivat nykyisiin. Tämä modernisoitu versio taas näyttää kyllä hyvältä (logo jne) mutta on ehkä himpun verran liian tumma?
 

KäMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps
En usko että ilman pikaista treidiä selvitään tästä kaudesta. Hyökkäyspäähän tarvis vahvaan kiekolliseen peliin kykenevän sentterin. Laiturikin menee tässä hädässä. Vaihdossa vois heittää Manthan tai Ellerin ja repullisen pickejä. Varsinkin Mantha on mun mielestä aivan turha äijä hintalappuunsa nähden, ei ole saanut mitään aikaseksi koko Caps urallaan, ja sama jatkuu tällä kaudella.

Veikkaan että mitään ei toimiston puolelta tapahdu. Vedotaan vaan loukkaantumisiin ja todetaan että ei voinut mitään. Viimeiset pari kautta oli selvää että samsonov/vanecek kaksikolla ei ollut mitään käyttöä, mutta silti sekin kortti katsottiin väkisin läpi, vaikka oli selvää että olisi tarvittu apua aikaisemmin. Sama toistuu nyt hyökkäyksen osalta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Onhan tuo teidän uusi kolmospaita/kotkapaita nätti! Pitäisi olla Capsin logo joka pelipäivä tuo. Tuo nykyinen logo on niin saatanan mielikuvitukseton ja ponneton, vaikka sitten taas punainen väri toki toimii aina ei siinä mitään. Silti, kyllä itse liputtaisin sata kertaa sadasta tuota kotkalogoa.
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Aube-Kubelin ennakoidaan ottavan CMM:n paikka kokoonpanosta. Milano vähemmän yllättäen jatkamassa rosterissa. Orlovin pelaaminen epävarmaa, jossa tapauksessa entinen lupaus Lucas Johansen voisi napata tuon paikan. Lindgren uuniin.

Mielenkiintoinen kokoonpano, jos ei muuta. Kyllä näillä McD ja Drai pysähtyy!
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Ja kyllä ne pysähtyi. Tai no, ainakin siinä määrin että yyveen turvin pinnat kotiin. Siellä oli vissiin luettu jatkista Capsien pukkarissa ja otettiin statement peli tähän väliin. Eli hyvä peli ja yv-maalien turvin voittoon, mut toisaalta tää pistää noi pari edellistä peliä harmittaan vielä enemmän, kun ne kerran näköjään kuitenkin ihan osais sillonkun kiinnostaa.

Toki se pelko sieltä lopussa hiipi 4-5 kavennuksen kohdalla et ”juu mast pii kidin”, mut se ny ois ollu jo overkill.

Ovie väläytteli kavalkadia edellisen vuosikymmenen puolelta ja käsittämätöntä et taulussa -2 tohenkin peliin. Vähän paremmalla tuurilla joku 4+2 ja +4, nyt 1+1 ja -2. Ihmeellinen on herran +- lukema tälle kaudelle, huonon tuurin -11.

Myös Stromelta game face on ja iso peli. Lindgren on maailman paras kakkoshäkkäri. Pakit selvis tästä hengissä. Ja olihan se McD taas odotetun kova ja teki ihan kisulin maalin, ihan tulee 06-07–> ja peak Ovechkin/Crosby ajat mieleen kun kattoo kaverin tekemistä.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
NHL.tv vei kolmannen erän bittitaivaaseen joten olen hailajtsien varassa siltä osin. Tiukaksi näytti menevän. TylerDG:n nostojen lisäksi muuta kivaa oli että Kuzyn ketsuppipullo aukesi. Toivottavasti pysyy korkki auki.

edit: löyntivirhe
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös