Washington Capitals 2022–2023 – muutosten aikoja

 • 87 277
 • 428

Pääseekö Capitals pudotuspeleihin?

 • Kyllä

  Ääniä: 39 35,5%
 • Ei

  Ääniä: 71 64,5%

 • Äänestäjiä
  110

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Niin huonoja me ei olla että top3 varausta kannattaa ottaa päiväuni-ajatukseksi kuitenkaan :)

Avs voitti tosiaan suht rutiininomaisesti tän pelin. Noin helppoa se joskus oli punapaidoillakin. Nyt ei ole helppoa.

Ens viikko olis tärkeä kun kaksi divarivihua vastassa. Niistä tarvis kaivaa ne voitot jos haluaa skabassa pysyä, vaikka etenkin Devils on nyt tulikuuma. Mut vasta ke-to yöllä seuraava niin saa pitkästä aikaa edes hetken märehtiä omassa surkeudessa ja ehkä se pieni hetki nollata tekee ihan hyvää.
 

KäMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps
Bäckström voi huilata koko kauden, turha tuoda miestä edes pienellä riskillä takaisin tähän kauteen.

Tavoite on nyt olla mahdollisimman paska, eli nyt vaan kylmästi kaikki ufat lihoiksi, ja Carlsonin pelattava vähintään 30 minuuttia per ottelu. Eiköhän noilla ala tulemaan "tulosta".
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Päivän hyvänä uutisena CMM matkaa 200 kilsaa pohjoiseen hakemaan peliaikaa ja -tuntumaa. En sitten tiedä lupaileeko tämä myös esim. Timothy Leifin paluuta kokoonpanoon. Saattaisi tehdä hyvää ylivoimalle.
 

Lapa7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Espoo,Detroit,Liverpool,Mercedes,Toyota
Onneksi Washingtonilla koripallossa menee vähän paremmin. Taitaa olla kuuden ottelun voittoputki.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Tappioputki katkesi pitkän kaavan mukaan tylsässä ja melko nihkeässä väännössä heikon Flyersin kustannuksella.

Ovie teki kaks, mut Johansson varasti toisen maaliviivalta kun omansa hylättiin alkuun. Näytti jo että Phillylle riittää yks hörppy ja yks pomppu mutta loppuun paitsiolta haiskahtava tasoitus ja Flyers myös onneks siinä jamassa et Tortorellaakaan ei enää kiinnosta edes haastella.

hfboardsin puolelta bongattu lause (vapaasti suomentaen) ehkä kuvaa tätä hetkeä ihan hyvin; tiedät olevasi huono jengi kun melkeen joka peliin vastustaja heittää kakkosmaalivahdin kehiin.

Kiitospäivä vietetää äkkiä välistä ja sit katotaan oisko blackfriday-tarjousten hengessä pisteitä saatavilla viikonlopun peleistä. Kovin suurta luottoa ei ole, mut ainakin kiva kun perjantai-ehtoosti voi kattella kiekkoa livenä kello 21 alkaen.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Jatkoaikavoitto (Ovien maalilla) lämmittää mieltä, niin harvassa ne nykyisin ovat. Oshie selkeästi toi hiukan piristystä peliin, vaikka näyttikin taas eisaatanalta ennen viimeistä kolmea minuuttia. Siinäkin kerkesi jo manata, että taasko meiltä viedään maali.

En tiedä oliko Kuemper ihan selvin päin, sen näköistä haparointia oli tällä kertaa. Chucky aloittanee huomenna.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Jos oli kuemper viime pelissä kännissä niin nyt oli toivuttu ja kiinni jäi kaikki. Siihen tueks perustiivis oma pää ja veteraaneilta pari byyriä niin ihan asiallinen retropaita-voitto Flamesista.

Ens yönä sitten tulikuuma Devils. Ja oisko Vanecek maalissa? Meiltä uumoilisin starttivuoroon viiksi Charlieta. Sen verran on annettu eteen taulukossa että voittoja tarvii nyt kairata tasasen tappavaa, mut nyt kun kaks otettiin ja viikko ollut positiivinen niin varmaan sen ohipelin vuoro ois seuraavaks.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Nostan nyt uudestaan T.J. Oshien merkityksen tälle joukkueelle. Selkeästi on se hengenluoja, jota on kaivattu takaisin. Kapteenikin taisi sanoa toissa pelin jälkeen, että Oshbaben comeback sytytti joukkuetta. Jotkut ovat huudelleet jo miehen sopimusta ulosostoon, mutta on mielestäni korvaamattoman arvokas jätkä, jonka tulee ehdottomasti antaa pelata sopimuksensa ja uransa pääkaupungissa loppuun. Tietenkin loukkaantumiset vaivaavat kasvavissa määrin, mutta pelikunnossa olleessaan on pelin ja hengen sielu.

Oshie ei syyttä ollut se pelaaja, johon rakastuin jo St. Louisin aikoina. Eikä myöskään se, jonka paita meni ensimmäisenä pelipaitanani koskaan hankitaan heti, kun kahdeksan vuoden jatkolappu varmistui.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Alkuun vähän pyristeltiin mut sitten ero energisen ja kuuman vs vanhan ja kylmän jengin välillä kävi selväksi.

Kiva se on kattoo kun nuorella porukalla on hauskaa, eli pitkälti sama fiilis oli tässä pelissä mitä itellä nykysin ku harvoin yökerhoon asti jaksaa. Mut toki sillon tällön osuu sekin ilta kun unohtaa olevansa dinosaurus, joten siks sinne sit pitää välillä lähtee väkisten vaikka lopputulos ei yleensä oliskaan ku ketutus seuraavana aamuna.

Vanecek oli oikeen hyvä ja otti pari tärkeetä Ovielta alussa, voisko jopa sanoa ”timely saves”. Mahdoinko jopa kolmannessa erässä salaa pikkusen hälle nollapeliä tsempata. Sitä en kerro.

Paluu ankeuteen.

Edit. Näin tarkemmin kun pohdiskelee niin koko Caps fanitus 2005 eteenpäin on ollut ihanku oma nuoruus yöelämässä. Ensin suuret odotukset ja potentiaali. Sitten vauhtia ja muuveja, paljon hauskaa ja runkosarjassa kovaa tulosta, mut mestaruushaaveet kerta toisensa jälkeen katkeriin pettymyksiin päättyen pingviinin näkösille mulkuille. Kunnes vihdoin se yks jackpot ja sen jälkeen hitaasti hiipuen kuvasta kellarikerrokseen. Aina välillä vähän kuitenkin vielä ”vanhoja päiviä” väläytellen, vaikka mestaruudesta ei enää edes haaveillakaan. No. Toivottavasti sen rebuildin voi jättää välistä kun tanssikengät lyödään lopullisesti naulaan. Katotaan mitä se GM sanoo. Menipäs se runolliseksi.
 
Viimeksi muokattu:

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Itse en olisi tästä esityksestä niin harmissani kuin ehkä yllä. Vietiin peliä aika selkeästkin, mutta Vitek oli päättänyt seisoa entisen joukkueensa tiellä viimeiseen asti. Sitä vastoin Chuckylle meni taas muutama helppo ja Devils rankaisi muutenkin kovalla prosentilla paikoistaan.

NHL:n kärkijoukkue pistettiin oikeasti ahtaalle, vaikka tulostaulu näyttääkin pahalta. Eteenpäin vaan, käyrä on selkeästi ainakin pienessä nousussa.

Ainiin, Elleriltä aivan luokaton esitys.
 

KäMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps
Ei toi 5-1 nyt ihan koko tarinaa kerro. Caps oli selvästi parempi joukkue jäällä, mutta Devils naulasi käytännössä jokaisesta maalipaikasta, kun taas Caps ei saanut sisään mistään. Meilläkin kuitenkin helposti 4-5 aivan avointa paikkaa mutta ei vaan mennyt sisään.

"Tank commander" modella mennään, eli siis ns. täysi kahden pisteen ilta. Nyt vaan Mantha pelaaman ykkösen laidalle, että saadan kusetettua siitä mahdollisimman hyvä vastine treidissä.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Bodreau hövelinä miehenä oikein tarjosi hattua Ovielle ottamalla maalivahdin ulos todella hyvissä ajoin, mutta ei onnistunut. Lähellä toki oli - ja oli muutenkin.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Tällä kertaa tuloskin osui ja 5-1 kertoo melkein koko tarinan. Canucks tosin oli varsin heikko. Ens peli to-pe yöllä onkin mielenkiintoinen kun Kraken on ollut varsin kummallinen sakki tällä kaudella kun Burakovskyn johdolla peli kulkee ja kaikki onnistuu, ja nytkin väänsi vähän harvinaisemman 9-8 voiton Kingseistä tänä yönä.

Ovechkinille seuraavaa rekordia nimiinsä, nyt #8 on siis kaikkien aikojen ykkönen vieraspeleissä tehdyissä maaleissa. Howe lähenee. Tälle vuodelle on vielä 15 peliä kalenterissa, joten tällä tahdilla kakkossija on hallussa vielä vuoden -22 puitteissa. Kahtotaan.

Jopa Mantha osui tänään.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Voivoi taas menetettiin pinna loppuhetkillä. Näitä tulee ihan liikaa.

Ekat kaks erää tasaista puurtamista ja kolmas pelkkää selviytymistä. Hetken näytti että Seattle oli käyttänyt kaikki maalinsa edelliseen peliinsä, mut kyl ne sit ne teki kun tarpeeks perruuteltiin. Aika tommosen, raikkaan ja dynaamisen olonen peli-ilme Krakenilla, mut kompastuskivi pitkässä juoksussa lienee se ettei sieltä niitä game-breakereita oikeen nouse esille. Vielä. Kyl tossa hyviä nuoria kuten Beniers on.

Jos pari minsaa ois sinnitellyt niin oltas vihdoin 50% joukkue, mut ei vieläkään. Kauhee grindi kyllä et edes siihen päästään, ja kun sen jälkeenkin pitäs vielä parantaa saldoa. Kyl se ekojen 15 pelin merkitys vaan on iso siihen millasella moodilla tätä runkkaria läpi vedetään. Aika paljon helpompi pelata rentoa ja voittavaa lätkää kun heti alusta on siellä kärkipäässä, lumipallo-efekti. Ja kun joutuu koko ajan puristamaan ja grindaamaan niin se menee niin helposti ylipuolustamiseksi ja yliajatteluksi ja sit ne voitot karkaa kun ”ei uskalleta pelaa”. Mistä löytyis nyt se kaveri taustalta kun tossa kolmannessa erässä tekee raikkaalla yksilösuorituksella 3-1 maalin ja naulaa pelin. Missä olet Mantha, sun homma.

Noh. Oshie oli ihan saatanan hyvä tänään.
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Näin mutulla sanoisin, että Caps on hävinnyt tällä kaudella kaikki pelinsä näitä ex-vahtejaan vastaan eikä tulos nykyveskojen entisiä seuroja vastaan ole sen parempi.

No, eteenpäin. Paperilla pistetilinkartoitus vieraskiertueella saattaisi vielä olla mahdollista. Flamesilla näyttää kuntopuntari melko punaiselle, samoin Flyersilla. Edmontonista ei koskaan tiedä mitä odottaa. Odotuksena 3 pistettä näistä, alle jääminen ketuttaisi ja enemmät pisteet taas olisi positiivinen ylläri. Ehkä se Orlovkin saadaan noissa jo kehiin.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Toisen erän puolivälistä alkanut selviytymistaistelu tuotti sentään pisteen. Pelin tapahtumiin nähden siis hyvä tulos, mutta tapa jolla tämäkin päättyi, oli vaihteeksi tuttua Capitalsia. Jatkoajalla 100-0 aloitusvoitto johti tietenkin maaliin omiin. Oli Carlsonille aika tekemätön paikka. Uusia tapoja hävitä löytyy kyllä.

Kyllähän nämä Grubauerit, Samsonovit ja Vanecekit ovat selkeästi päättäneet, että fuck the Caps ja kunhan Ovi jää nollille, niin hyvä on. Harmi vain, että Ovin nollilla olo tarkoittaa usein sitä, etteivät muutkaan innostu maalintekoon.

Holtby oli sentään viime kaudella vierasreissulla Dallasissa edelleen meidän miehiä päästämällä n. joka toisen sisään. Good old times.
 

KäMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps
Harmillista että jäi nyt yksi piste tästä käteen, kun tarjolla ois ollut nolla. Pahasti näyttää että tästä tulee just joku 85-90 pisteen kausi, millä ei ole mitään asiaa pleijareihin, saati hyvään draft vuoroon, eli siis täysin hukkaan heitetty vuosi.

Carlson, Kuznetsov ja Mantha kolmikko vie cäppiä noin 21 miljoonaa. Peliesityksien perusteella arvo ehkä noin 11-12 milliä. Tähän vielä noi loukit päälle niin ei ihme että tää kausi on sitä itseään.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Hajuton, mauton, väritön, Washington Capitals. Tsuijailu Calgaryssa tuotti lopulta....rummunpärinää....nolla pistettä!

Ovielta kauden heikoin. Maalitykki Fehervary taisi rikkoa olkapäänsä ja Kuemper joutui ainakin loppupeliksi protokollan takia sivuun.

Itsenäisyyspäivä aloitellaan 3.30, kun McDavid ja Draisaitl vetävät tätä löysää ja rikkonaista nippua oikein kunnolla käkättimeen. En tiedä minkälaisista tuntemattomista sotilaista sinä päivänä saadaan joukkue revittyä kasaan, mutta altavastaajina lähdetään liikkeelle. Ainiin, ja Ovielle todennäköisesti tulossa buuauskonserttia.

Entiiä. Turhauttaa. Seattlen mankelin jälkeen olisi odottanut jonkilaista ryhtiliikettä, mutta tyydyttiin minimiin.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Fehervary laitettu IR-listalle eli missaa viikon pakollisen huilin takia vähintään seuraavat kolme peliä. Hunter Shepard kutsuttu farmista ylös Kuemperin ollessa day-to-day. Orlov ei pysty vieläkään pelaamaan.

Entistä kapeammalla mennään. Next man up -mentaliteettia voi hokea vaikka kuinka pitkään tahansa, mutta totuus on, että tällä loukkaantumislistalla on ihan turha odottaa minkään valtakunnan suunnanmuutosta. Taistellaan niin paljon kuin pystytään ja Ovie lähemmäs Gretzkyä, siinä kai muutaman seuraavan matsin odotukset.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Tällä hetkellä jokainen vastustajan maalivahti on Capseille kuuma. En muista tälläista kollektiivista syväjäätä mitä tulee maalintekoon. No, nyt tehtiin kolme ja se riitti ja hyvä niin - mutta paikkoja oli varmaan kahdeksaan.
Muutenhan tuossa oli paljon kivaa, Protas, Strome jne.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Katos, katos: Caps on ikään kuin vaivihkaa hankkiutunut voittoputkeen. Lienee ensimmäinen kerta kun kolme voitettu putkeen tällä kaudella? Ja Ovielle taas maali tyhjiin. Kyllä tästä vielä tulee, jos ei nyt varsinaisesti hyvä, niin ainakin jotain.
Ja lempo soikoon: Capital One Arena on neljännesvuosisadan vanha! Ja minä näin Capsit ensimmäisiä kertoja jo vanhassa Landoverin ladossa. Ahistaa.
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Osa pelaajista näyttänee siltä, että alkaa hiljalleen saamaan itseluottamusta tekemiseensä. Protaksen otteet ovat omaan silmään ainakin parantuneet ja muutenki näyttää, ettei ehkä niin väkisin jouduta puristamaan koko aikaa. Kyllähän tämä tästä vielä lähtee, vai mitä?
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Kieltämättä ihan hyviä merkkejä ilmassa. Maalinteko edelleen hiukan tuskallista, mutta ainakin nyt alkanut näkymään, että oikeasti tahdotaan voittaa näitä tiukkoja pelejä ja saalistaa lisää pinnoja. Lindgren oli ihan saatanan hyvä, toki niin oli Grubauerkin (taas).

YV jäi vähän piippuun, ainoa YV-maali oli sekin hyvin epätyypillinen suoran hyökkäyksen maali. Manthalta hyvä peli, samoin Elleriltä.

Wilson spotattiin eilen ensimmäistä kertaa joukkueen kanssa jäällä, hyvä merkki tämä. Samoin Bäckström jatkanut jääharjoituksiaan.

Niin, ja Stromelle jatkolappua käteen, kiitos. On hyvä.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Toinen erä super, eikä kolmannessa edes 2-4 kavennuksen kohdalla päässyt tulemaan huoli puseroon. Aikalisä terävöitti taas peliä ja Jets pysyi poissa vaarallisimmisilta sektoreilta.

Neljäs voitto tosiaan jo putkeen, huhhuh. Ovien neljä edellistä nyt tyhjiin, jonkin sortin ennätys kai tuokin. On se Laviolette melkoinen kusipää, kun tahtoo peluuttaa historian parasta maalintekijää loppuhetkillä, jotta voittoja tulisi laariin todennäköisemmin. Puolestani jatkakoon tyhjiin upottamista, mutta edellisestä maalista maalivahdin taakse on jo seitsemän peliä. Jos nyt edes ne maalit 800 ja 801 tulisivat molarin ohi.

Otteluohjelma seuraavien viikkojen aikana ei ole ehkä sieltä kovimmasta päästä. Nyt pitäisi jatkaa tätä rypistystä, jotta playoff-paikan tavoittelu jatkuisi toden teolla.

Wilson ja Bäckström olivat jo Winnipegissä joukkueen mukana. Wilsonin paluun lähestyminen ei yllätä, mutta olisi kyllä iso pommi, jos Bäckström olisi jo piakkoin pelikunnossa. Vai voisiko olla, että annetaan miehen kokeilla, ja jos ei tule mitään, niin LTIR-listalle loppurunkosarjaksi, jotta saadaan lisää palkkatilaa varmasti käyttöön?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös