Washington Capitals 2008-2009

  • 192 062
  • 776

Ferris

Jäsen
Vähän lisää luettavaa:

- Timesin Marisak pistää rookieleirin pakettiin kommentoimalla pelaajien esityksiä, osansa saa myös Osala.
- Sama herra kirjoitti aikaisemmin viikolla tämän kesän kakkosvarauksesta eli John Carlsonista juttua. Carlson on monen mielestä ollut yksi leirin yllättäjistä, etenkin kun kaverin kesäkuiset esitykset kesäleirillä eivät menneet oikein putkeen. Carlsonin lisäksi myös Godfreystä on juttua saman herran kynästä. Eilisessä pelissä näkyi kyllä selvästi Goddfreyn vahvuudet eli ylivoimapeli sekä se hurja laukaus, josta ovat monet NHL-kaveritkin kovuudessa kateellisia.
- Tarik puolestaan raportoi, että Anton Gustafsson on palannut Ruotsiin, try-outilla ollut Switzer puolestaan tiputettu pois ja Seabrook lähetetty junnujoukkueeseensa. Gustafssonilla taisi sitten selkä mennä ekan päivän jälkeen sen verarn pahasti, että saas nähdä pelaako heti Ruotsissakaan. Tarikin mukaan ei ollut kovinkaan hääppöiselle kaverin olo näyttänyt eilen peliä katsellessaan.
- Tarik paljastaa myös sen, että Bäckström ei osallistu harkkaleirin alkuun, vaan luultavimmin palaa jäälle vasta loppuviikosta. Kinttu on muka kunnossa, mutta nyt halutaan pelata varman päälle.

Sitten jotain havaintoja eilisestä pelistä:

- hyökkäysketjuista toimivin oli selkeästi Bouchard-Perreault-Pinizzotto, joka lähes jokaisessa vaihdossaan aiheutti vaikeuksia Flyers-jannuille. Perrault on kyllä sellainen väkkärä, että jos vaan vähän saa lisää vielä massaa ja paikat kestää, niin ura aukeaa pakosti NHL:ssä. Kaverilla on loistava pelisilmä ja kiekolliset taidot, joilla aukeaa paikkoja niin itelle kuin kaverillekin. Perreaultin soolomaali oli todella komea eilen. Bouchardin näin nyt ensi kerran kunnolla kaukalossa. Kaverista tuli jotenkin mieleen Fleischmann tyyliltään, tosin Bouchard on parempi luistelija. Pikkaisen sellaista tilannekovuutta vielä ehkä kaivattaisiin. Kummankin ranskiksen peliesityksiin Boudreau oli eilen todella tyytyväinen ja sanoi, että jos kaverit jatkavat tuolla tavalla, niin se tietää vain hyvää. Ketjun kolmas lenkki Steve Pinizzotto pelasi viime kauden lähes kokonaan Stingraysien riveissä. Joku sanoi kaverin tyyliltään muistuttavan Chris Clarkia enkä kyllä väittäisi vastaankaan moiseen väitteeseen. Ainakin hänen panoksensa eilen ketjun peliin oli hyvin clarkmainen. Eilen Capseja valmentanut Hershey-valkku Woods totesi pelin jälkeen, että kyseinen trio saanee kohtuullisella varmuudella näytönpaikan samassa koostumuksessa myös Hersheyn leirillä.

- Kakkosketju Osala-Beagle-Kugryshev oli myös tasoltaan kakkonen. Tämä trio väläytteli aika useasti myös, mutta ihan samalle tasolle tuon ykkösen kanssa eivät päässeet. Osala jätti itsestään kyllä vahvan kuvan yleispelaamisellaan. Äijiä lensi laidalle, kiekkoa suojattiin ja ryöstettiin laitojen lähellä, maalipaikkoihin hakeuduttiin ryöhkeästi jne. Masisak kirjoittikin osuvasti blogissaan, että OO hyötyy varmasti siitä kun pelimiehet rinnalla kovenevat Hersheyssä. Nyt Osku hakeutui hyvin mm. ylivoimalla vetopaikoille, mutta kaverit eivät saaneet kiekkoa hänelle. Osalan kanssa erityisesti alivoimalla vahvan parin muodosti Jay Beagle, joka viime kaudella pelasi Hersheyssä ensimmäisen pro-kautensa. Kookas sentteri nakotti melkein 20 maalia ja 40 pistettä hoitaen sentterivelvollisuutensa hyvin myös omassa päädyssä. Beaglestä tuli jotenkin mieleen vähän isompikokoisempi ja vauhdikkaampi Jeff Halpern. Kugryshevin panos oli hieman epätasaisempi kuin edellä mainitun parivaljakon, mutta venäläinen väläytteli kyllä kiekollista osaamistaan ajoittain. Selväksi tuli myös se, että vaikka venäläinen ei ole kooltaan suuri, niin ei hän ainakaan tuolla tasolla fyysistä peliä vältellyt, vaan paineli laitojen äärellekin kiekon perään siinä missä muutkin.

- Kahdesta alemmasta ketjusta parhaiten jäivät mieleen tämän kesän sentterivaraus Joel Broda, joka väläytteli pariin otteeseen sekä Travis Morin, jonka pro-kokemus viime kaudelta näkyi Beaglen tapaan selkeästi.

- Pakeista Alzner pelasi varmaa peliä, mutta jotenkin välistä nousi sellainen kyssäri mietintämyssyyn, että riittääkö vauhti sittenkään isojen miesten kanssa? Boudreau totesi Alznerin muistuttavan Schultzia tyyliltään, ja kun tarkemmin miettii, niin kyllähän samoja piirteitä pelityylissä löytyy. Kumpikin pelaa rauhallisesti (hitaan näköisesti) eikä niinkään fyysisesti, mutta niin vaan ne syötöt ja kiekot jotenkin kavereihin aina jää. Alznerin parina pelasi Josh Godfrey, joka oli selkeästi joukkueen ykkösruoska ylivoimilla. Kiekkoa pelattiin JD:lle aina kun hän oli kentällä ja tämä osoitti hyvän laukauksen lisäksi osaavansa tarpeen mukaan jakaa kiekko myös kaverille hyökkäysalueella. Kummallekin tässä pakkiparissa kävi pari kertaa aika alokasmainen kiekollinen moka omassa päädyssä, mutta pääasiassa hyviä esityksiä.

- Kakkosparissa luutivat tämän kesän varaukset Eric Mestery ja John Carlson, jotka pelasivat tasaisen varmasti. Carlson pelasi toisessa yv-viisikossa ja osoitti lupaavia kiekollisia taitoja. Mestery oli enemmänkin varmistavassa roolissa, jossa hän tuntui pelaavan hyvin simppeliä ja perusvarmaa peliä. Toimiva parivaljakko joka tapauksessa.

- Kolmosparissa olivat Viktor Dovgan ja Sean Collins. Tämä pari oli yllättävän fyysinen, etenkin collinsin otteet yllättivät pienellä rottamaisuudella. Collins ei oikein ole farmissa saanut lyötyään itseään läpi parin viime kauden aikana, saas nähdä kuinka vikalla kaudella menee. Dovgan pelasi energisesti ja rottamaisesti läpi ottelun hakien paikka paikoin sitä nyrkkimatsia ja toteuttaen sen lopulta Josh Beaulieu'ta vastaan. Alussa taisi tulla nekkuun, mutta loppua kohden Dovgan sai juonesta kiinni ja väänsi Flyersin kanveesiin.

- Veskareista ei kauheasti pysty sanomaan mitään, koska Flyers-paikat olivat kohtuullisen kortilla. Varlamov esitti pari hyvää torjuntaa ekassa erässä, Holtby pärjäsi aika perustorjunnoilla ja Neuvirthille riitti jokunen puolisokeanakin tehty torjunta nollapeliin. Tsekin pelistä kyllä huomasi lopussa, että kaveri oli päättänyt ettei nollaa rikota.

Että semmosta eilisestä.

Edit: En jaksa lähteä Flyers-ketjuun asiasta mainitsemaan, mutta aika jännää että täällä Jatkiksessa, Flyersin kotisivuilla tai missään muuallakaan Flyers-mediassa ei tunnuta tuota eilistä peliä mitenkään huomioitavan... ;)
 
Viimeksi muokattu:

Ferris

Jäsen
Leiri on sitten eilen polkaistu käyntiin jakamalla 65 peluria kolmeen ryhmään. Eilen ketju- ja pakkiparikoostumukset näyttivät suurinpiirtein tältä:

Ovechkin-Aucion-Kozlov
Laich-Fedorov-Semin
Fleischmann-Nylander-Clark
Brashear-Gordon-Reid
Laing-Steckel-Maxwell
Osala-Broda-Bradley
Taylor-Giroux-Fehr
Morin-Wilson-Bouchard
Bourque-Beagle-Gordon
Pinizzotto-Joudrey-Lacroix
Dubuc-Morin-Kugryshev
Leffler-Perreault-Della Rovere

Green-Morrisonn
Poti-Schultz
Jurcina-Erskine
Lepisto-Amadio
Alzner-Mestery
Carlson-Collins
Arsene-McNeil
Dovgan-Godfrey
Sloan-Pokulok

Tänään pelataan sitten ensimmäinen ottelu Gaetan Duschene-cupista. Jaa, että mikäs se sellainen on? Vastaus löytyy monen muun linkin kera vaikkapa haudan takaa nousseesta turinalaatikosta. Aattelin lätkiä noita linkkejä jatkossa pääasiassa sinne, notta keskustelu pysyisi täällä pääosassa eikä Caps-ketjusta tulisi pelkkä meikäläisen linkkispämmäyshimojen toteutuspaikka.

Edit: Jos kiinnostaa katsella mm. Osalan otteita rookie-ottelussa, niin kyseinen ottelu löytyy nyt täältä jaettuna kolmeksi eri videoksi.
 
Viimeksi muokattu:

Ferris

Jäsen
Niin on kiireitä pidellyt, ettei ole noista sisäisistä peleistäkään mitään minnekään kunnolla ehtinyt kirjoittaa. Boudreaun valmentama B-tiimi Duschene-cupin lopulta tänään voitti, tosin vasta rankkareissa.

Ensimmäiset karsinnatkin on nyt tehty, kun kuusi junnua lähti odotetusti junnujoukkueisiinsa pelaamaan. Kyseiset herrat olivat siis Joel Broda, Stefan Della Rovere, Dmitry Kugryshev, Brett Leffler, Eric Mestery ja Justin Taylor.

Huomenna on sitten eka virallinen harkkamatsi, johon valitaan kokoonpano seuraavasta 28 pelaajan ryhmästä:

Goalies: Johnson, Varlamov and Machesney.

Defensemen: Jurcina, Morrisonn, Cutta, Lepsito, Alzner, Schultz, Godfrey and Carlson.

Forwards: Bradley, Bourque, Beagle, Fleischmann, Fehr, Aucoin, Laich, Kozlov, Giroux, Steckel, Osala, Laing, Joudrey, Andrew Gordon, Morin, Perreault, Nylander.
Hyvässä lykyssä siis kaksi suomalaista heti mukana. Aika kokemattomalla porukalla lähdetään liikenteeseen, mutta sehän nyt oli aika odotettua ekaan peliin.

Niin, meinas unohtua. Nylander-huhut nousivat taas pintaan, tällä kertaa yleisesti kait kohtuullisen tietävän tahon kautta.

Toivottavasti nämä omat kiireet loppuviikosta hellittää ja ehtii perehtyä tärkeimpiinkin asioihin eli Capseihin kunnolla.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Tuo Fleischmann-Nylander-Clark tuntuu aika hyvältä näin ensimutustelulta. Ketju jolla olisi potentiaalia yllättää ja tuoda tarvittavia lisämaaleja sinne Ovechkinin ja Seminin tueksi. Kaikki kolme semmoisia 20 maalin miehiä.
 

Ferris

Jäsen
Fleischmann-Nylander-Kozlov
Giroux-Perreault-Fehr
Laing-Steckel-Bradley
Osala-Beagle-A. Gordon

Cutta-Jurcina
Alzner-Schultz
Lepisto-Carlson

Machesney-Varlamov

Tarikin mukaan tuolta näyttää illan kokoonpano aamutreenien havaintojen perusteella. Kummatkin Finskit ovat siis mukana, hienoa!

Peliä ei ilmeisesti pysty mistään katselemaan, mutta Capsien sivuilta pitäisi löytyä kuulemma linkki radioselostukseen.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Peliä ei ilmeisesti pysty mistään katselemaan, mutta Capsien sivuilta pitäisi löytyä kuulemma linkki radioselostukseen.

'Canesin sivustolla lupaillaan taas live streaming videota. Yrittävät jopa saada Chuck Kaitonin selostuksen mukaan.
 

Ferris

Jäsen
'Canesin sivustolla lupaillaan taas live streaming videota. Yrittävät jopa saada Chuck Kaitonin selostuksen mukaan.

Olenko väärässä, jos veikkaan että striimi on rajoitettu vain Raleighin alueelle? Ainakin Capsien striimattavat kotipelit ovat vain DC-alueella nähtävissä, koska NHL oli kieltänyt laajemman lähettämisen vedoten sopimuksiinsa.
 

oze

Jäsen
Olenko väärässä, jos veikkaan että striimi on rajoitettu vain Raleighin alueelle? Ainakin Capsien striimattavat kotipelit ovat vain DC-alueella nähtävissä, koska NHL oli kieltänyt laajemman lähettämisen vedoten sopimuksiinsa.

"fans in the D.C. market can watch the three preseason home games live online."

Et siis ole väärässä.
Mutta taitava nörtti ottaa asiakseen yön yksinäisinä tunteina huijata streamipalvelinta luulemaan suomalaisen fanin ip osoitetta washingtonin alueella olevaksi aina niin kätevän proxy-ip-ohjelman avulla. (esim. Charon)
Niin minäkin tein viime kauden alussa nähdäkseni Capsien pre-season-pelejä.
 

Ferris

Jäsen
"fans in the D.C. market can watch the three preseason home games live online."

Et siis ole väärässä.
Mutta taitava nörtti ottaa asiakseen yön yksinäisinä tunteina huijata streamipalvelinta luulemaan suomalaisen fanin ip osoitetta washingtonin alueella olevaksi aina niin kätevän proxy-ip-ohjelman avulla. (esim. Charon)
Niin minäkin tein viime kauden alussa nähdäkseni Capsien pre-season-pelejä.

Juu, toki tuon tiesinkin Capsien kotiharkkapeleistä, mutta nyt hainkin tietoa siitä, että onko Canesien peleissä vastaava homma eli että täytyy yrittää jostain löytää Raleighin (vai mikä se nyt sitten onkaan oikea alue) proxy. Ilmeisesti ilmaisin itseäni jälleen kerran vähän huonosti. :)
 

Ferris

Jäsen
Eka erä ohi eikä voi muuta todeta kuin että onpas mukava seurata taas NHL-kiekkoa! Vaikka kuva onkin vähän pieni ja äänissä menee katkoilla selostus ja hallimusat päällekkäin, niin kannatti kyllä valvoa.

Caps johtaa ekan erän jälkeen lukemin 2-0. Kuuden minuutin kohdilla lupaavaa harkkakautta pelaava Fleischmann iski 18-vuotiaan pakin John Carlsonin ja Vic Kozlovin syötöistä. Vain n. minuuttia myöhemmin kapteeni Bradley yllätti Wardin etunurkasta, syöttö Laingille hyvän karvaustyön ansiosta.

Capsien parhaita ekassa erässä olivat ylivoimaisesti nuoret jannut Simjon Varlamov ja pakki John Carlson. Varlamov avasi pelin loistavalla futisveskaheittäytymisellä tolpalta tolpalle ja etenkin viimeisen minuutin aikana kaveri torjui ainakin 2-3 aivan varmaa maalipaikkaa. JOnkin verran Varre tiputtelee kyllä kiekkoja ja välillä meno on aika Hasekmaista, mutta pääasia että maali pysyy puhtaana. Varlamovilla 20 torjuntaa ekassa erässä Wardin 8 vastaan.

Puolustuksessa näin nyt ensi kertaa Carlsonin pelaamassa miehiä vastaan ja täytyy kyllä sanoa, että kokeneempi ja vanhempi Leppä Lepistö jäi pakkiparinsa varjoon. Carlsonilla on hyvä liike eikä hän jäänyt vääntöosastollakaan ihan jalkoihin. Todella lupaavia otteita tältä Makfin pystymetsästä varaamalta junnulta.

Hyökkääistä Flash on ollut pirteä, vaikka tuhrikin maalinsa jälkeen läpiajon. Osalan Osku vaikutti vähäisellä peliajalla olevan hieman vielä pihalla NHL-kuvioista. Yhteispeliä ei vielä oikein ollut havaittavissa ketjukavereiden A. Gordon ja Beaglen kanssa. Ehkä menee jännityksen piikkiin.

2. Erä

Varlamov vaihdettiin Machesney'hyn, olisi mielenkiintoista tietää tuliko tuossa erän lopun pommituksessa joku pieni vamma vai mikä oli syynä. Toisen erän maalit meni meikältä vähän ohi, kun yhteys rupesi kenkkuilemaan. Canesin kavennus tuli 2 miehen ylivoimalla. Sen jälkeen Perrault siirsi Capsit 3-1 johtoon ilmeisesti neppaamalla maalinedustalta kiekon sisään. Flash maalasi toisen kerran ottelussa tehdessään Capsien 4. maalin ylivoimalla.

Osku O pääsi tässä erässä jo vähän paremmin mukaan, tehden kertaalleen tavaramerkkinousunsa vasemmasta laidasta, veto vaan ei mennyt sisään. Samassa vaihdossa kaupan päälle vielä pari mukavaa pusua. Näyttäisi siltä, että Oskulla on vielä tuossa luistelussa hiukan tekemistä, jotenkin vähän kankean näköistähän se tuolle tasolle on. Fleischmann on ollut kyllä hyvä, näyttisi siltä, että voimaa ja nopeutta on tullut lisää sitten viime kauden.

Mietin tuossa, että onkohan monikin peluri käynyt kesällä Seminin kikkaklinikalla, sillä meikän silmään näyttäisi siltä, että esim. Kozloville olisi tullut vielä lisää veiviä sitten viime kauden ja esim. Fehrkin esitteli pientä spinoraman poikasta hyökkäyssinisellä kertaalleen.

Kaiken kaikkiaan ihan hyvännäköistä peliä Capseilta kokoonpanon huomioiden. Siitä huolimatta poistunkin tästä nukkumaan luottaen ettei Caps kämmi noin selvää johtoaan kolmannessa erässä.
 
Viimeksi muokattu:

Ferris

Jäsen
Tänään sitten Canes hakee revanssia eiliselle. Nopeasti katsottuna näyttäisi siltä, että Caps lähtee kokoonpanojen puoleen nyt ennakkosuosikkina matkaan, eilen oli toisinpäin.

Capsien puolelta Nylander on ainut kenttäpelaaja, joka eilisestä porukasta pelaa myös tänään. Machesney on tänään Neuvirthin parina veskariosastolla. Caps-kokoonpano aamun treenien perusteella:

Ovechkin-Laich-Semin
Bourque-Nylander-Clark
Mink-Wilson-Bouchard
Pinizzotto-McNeill-B. Gordon

Green-Erskine
Poti-Sloan
Morrisonn-Godfrey

Neuvirth - Machesney

Canesilla puolestaan ilmeisesti jotain tälläistä:

Sutter-Eaves-Bayda
Helminen-Bowman-LaCouture
Jensen-Chaput-Dwyer
Blanchard-Angelidis-Samson

Melichar-Kaberle
Seidenberg-Flood
Conboy-Rodney

Leighton - Manzato

Oiskohan odotettavissa pieniä nyrkkinujakoita tänään?
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Tänään sitten Canes hakee revanssia eiliselle. Nopeasti katsottuna näyttäisi siltä, että Caps lähtee kokoonpanojen puoleen nyt ennakkosuosikkina matkaan, eilen oli toisinpäin.

Odotettavissa siis täysi teurastus? Aika pitkälti AHL-kalusto Carolinasta tulee.
Staalia ei sitten päästetty vieläkään irti ja muut sitten taitavat ollakin sairastuvalla.

Oiskohan odotettavissa pieniä nyrkkinujakoita tänään?

Eilen oli aika mitäänsanomaton peli, toivottavasti nyt saataisiin vähän energiaa. Conboy on varmasti aina valmis. Angelidis on ainakin Albanyssa ollut aika aktiivinen. Tosin AHL-miehistä löytyy varmasti useampikin, jotka haluaa nousta esiin massasta. Brookbank ja Gillies vielä poissa kokoonpanosta.
 

Ferris

Jäsen
Keep up the good work!

Wade Brookbank pelaa tänään ja John Erskine myös joten varmasti nämä kaksi ottavat yhteen.

Eivät sitten ottaneet herrat yhteen. Sen sijaan Josh Godfrey ja Blanchard ottivat yhteen. Brookbankin kanssa hanskasi Grant McNeill.

Caps vei siis ottelun 5-2. Canes karkasi ekassa erässä 2-0 johtoon, mutta Nylander ja Ovetshkin (rankkarista) tasoittivat pelin tokassa erässä. Kolmannessa Caps paineli sitten ohi Nyliksen, Bourquen ja Ovien maaleilla. Neuvirth pelasi kaksi ekaa erää ja Machesney sitten kolmannen. Tsekillä eka erä meni vissiin jännittäessä, sillä lukemani mukaan kiekot pomppivat aikalailla torjunnoista. Toka erä oli sitten jo huomattavasti parempi, 24 torjuntaa 26 vedosta ei ole loppujen lopuksi kovin paha saldo ekaksi pro-peliksi. Machesney sai nukkua koko kolmannen erän sillä hänelle tuli vain kokonaista kolme laukausta.

0-1 4:49 PP CAR H.REED (D.HELMINEN, D.SEIDENBERG)
0-2 11:03 PP CAR R.BAYDA (D.BOWMAN, F.KABERLE)

1-2 26:06 PP WSH M.NYLANDER (A.OVECHKIN, C.BOURQUE)
2-2 34:52 PP-PS WSH A.OVECHKIN Penalty Shot

3-2 42:20 EV WSH M.NYLANDER (C.CLARK)
4-2 46:08 EV WSH C.BOURQUE (C.CLARK, J.ERSKINE)
5-2 52:51 PP WSH A.OVECHKIN (M.GREEN, B.GORDON)

Tänään julkaistaneen illan suussa Suomen aikaa Hersheyhyn lähtevät pelurit, sillä Bears-leiri alkaa jo tänään. Vogel arvioi että 12-18 peluria karsitaan tässä vaiheessa. Voisin kuvitella, että Osala on yksi näistä pelureista.

Boudreau testailee kyllä harkkapeleissä ihan erilailla pelaajia mitä esim. Hanlon teki. Nytkin viime yön pelissä kolmikko Semin, Ovetshkin ja Green pelasivat kaikki lähes viitisen minuuttia alivoimaa. Itse näen tämän suuntauksen todella hyvänä sen puoleen, että näissä harkkapeleissä on todella hyvä testata mm. edellä mainittujen pelaajien puolustuskyvykkyyttä. Tuskin he liigapeleissä paljoa tulevat tuossa roolissa pelaamaan, mutta kyllä esim. Ovie olisi todella vaarallinen ase alivoimalla, jos puolustusosaaminen saataisiin tarpeeksi hyvälle tasolle.

Näin Caps-fanin silmin organisaation tilanne näyttää kyllä pelottavan hyvälle. Nytkin leirillä on moni lupaava junnu antanut hyviä näyttöjä ja nämä Hersheyssä pari vuotta temmeltäneet (kuten Bourque, Fehr, Flash) ovat todella lähellä vakiopelurin tasoa. On toisaalta ikävä, että tuollakin kolmikolla täytyy esitykset olla todella kovia, että pelipaikka avautuu isossa kiekollisessa roolissa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että esim. Fehrin kohtaloksi on alkukaudesta jäädä neloseen/katsomoon, koska Flash näyttäisi olevan Boudreaun kirjoissa korkeammalla tällä hetkellä. Neloseenkin on noilla nuorilla kova työ päästä, kun näitä jarrumiehiä löytyy entisestään mm. Brash, Bradley, Steckel, Gordon. Laing kuuluisi tuohon listaan myös pelityylinsä puoleen, mutta taitaa olla niin että waiverien kautta Hersheyhyn tai muuhun organisaation jatkuu Quintinin matka.

Livauttelen tuonne turinan puolelle taas linkkejä riviin, joten kiinnostuneet bongailkaa ne sieltä.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
0-1 4:49 PP CAR H.REED (D.HELMINEN, D.SEIDENBERG)

Pitäähän sitä pilkkuakin joskus nussia. ;)

Kuten ennenkin harjoituskaudella, pelien tilastoissa nuo nimet ja numerot ei oikein aina osu. Reed ei tietääkseni ollut edes mukana pelissä, vaan nro20 ja maalitekijä on LaCouture. Ja jos joku katsoo mielenkiinnolla pelin tilastoja, niin 44 on Eaves ei Samson.

Tai sitten olen täysin hukassa, joka sekään ei olisi ensimmäinen kerta. Varsinkin kun en ole nähnyt ko. ottelua. Mutta tästä lähetään.
 

Ferris

Jäsen
Pitäähän sitä pilkkuakin joskus nussia. ;)

Kuten ennenkin harjoituskaudella, pelien tilastoissa nuo nimet ja numerot ei oikein aina osu. Reed ei tietääkseni ollut edes mukana pelissä, vaan nro20 ja maalitekijä on LaCouture. Ja jos joku katsoo mielenkiinnolla pelin tilastoja, niin 44 on Eaves ei Samson.

Tai sitten olen täysin hukassa, joka sekään ei olisi ensimmäinen kerta. Varsinkin kun en ole nähnyt ko. ottelua. Mutta tästä lähetään.

Juu, oikessa varmasti olet. Lakatuurin nimen itsekin bongasin jossain lukemassani pelirapsassa, mutta en kiinnittänyt niin huomiota kun kopypeistasin nuo tilastot suoraan Capsien sivuilta. :)

Ottelusta löytyy muuten kuvia täältä, pari ihan siistiä tappelukuvaakin.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Kahden ensimmäisen maalin aikana kentällä oli sama kenttä ja sama pakkipari, Erskine-Poti. Liekö meni maalivahdin piikkiin vai höntsäilikö kenttä...

Erittäin hyvä homma silti että Nylander on tervehtynyt. Vaikka häntäkin playoff-menestys on kiertänyt, on Nyllen suhteen odotukset ja luotto ihan eri luokkaa kuin esim. Viktor Kozloviin. Odotan innolla etenkin miten Capsien PP tulee jyräämään tällä kaudella - uskon siihen.

Chris Bourquelle toivoisi myös pelejä ylhäällä ja kuka tietää vaikka hyvällä tuurilla paikka lohkeaisikin.
 

Ferris

Jäsen
Kahden ensimmäisen maalin aikana kentällä oli sama kenttä ja sama pakkipari, Erskine-Poti. Liekö meni maalivahdin piikkiin vai höntsäilikö kenttä...

Tässäkohdin taitaa taikakirjaimet olla PP. Eli oltiin kummassakin Hurrikaanimaalissa alivoimalla, jossa hyörivät nuo pakkiherrat sekä Gordon + Ovie.

Nyt on sitten taas uutta tavaraa levitelty tuonne turinoihin.
 

Ferris

Jäsen
Osala, Bouchard ja Neuvirth Hersheyn leirille

Greg Amadio, Dean Arsene, Jay Beagle, Francois Bouchard, Sean Collins, Viktor Dovgan, Michael Dubuc, Alexandre Giroux, Bryan Helmer, Maxime Lacroix, Tommy Maxwell, Patrick McNeil, Graham Mink, Travis Morin, Michal Neuvirth, Oskar Osala, Steve Pinizzotto, Sasha Pakulok, Darren Reid, Kyle Wilson.

http://www.washingtontimes.com/weblogs/in-the-room/2008/Sep/26/cuts-are-official/

Tuossa on porukka, joka lähetettiin tänään Hersheyn harkkaleirille. Neuvirthin nimi oli ehkä suurin yllätys. Tästä voisi ehkä päätellä, että tällä hetkellä Varlamov ja Machesney ovat vahvimmilla kun puhutaan Hersheyn veskarikaksikosta.

Osalan kohdalla ei harkkaleirin alku ja keskiviikkoinen peli mennyt tarpeeksi hyvin, jotta paikka olisi ylhäällä ollut hanskassa. Onkin mielestäni parempi, että OO lähtee jo tässä vaiheessa Hersheyhyn, jotta pääsee heti alusta lähtien mukaan heidän systeemeihinsä.

Tarik näköjään tietää, että illalla saattaa tippua vielä jengiä pois.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Olisi sekin makeaa jos Varlamov saisi jo kokeilla ja haistella muutaman pelin verran NHL:ää tällä kaudella.

Oli mielenkiintoinen juttu tuo Osalan liikkumisen analysointi tuossa aiemmin. Kieltämättä ainoa syy mikä voi pelaajia "puhtaasti fyysisten ominaisuuksien" ohella helposti NHL-vauhdista on joskus ollut se kuinka nopeaa tilanteet tulevat NHL-kiekossa. Kuinka nopeakin pelaaja hidastuu siksi ettei hänen päänsä ehdi mukana tilanteisiin. Tämä kai se on taktiikoiden ja fyysisten rajoitteiden ohella se suurin kynnys sopeutumisessa NHL-kiekkoon. Toivotaan että Osala selviytyy paremmin kuin esim. Tony Salmelainen.
 

Ferris

Jäsen
Olisi sekin makeaa jos Varlamov saisi jo kokeilla ja haistella muutaman pelin verran NHL:ää tällä kaudella.

Ainakin harkkapelejä on lisää tiedossa, sillä Simeoni jäi ainoana nuorena veskarina ylös, kun Neuvirthin lisäksi myöhemmin Hersheyhyn lähti myös Machesney. Kenttäpelaajista A Gordon, A Joudrey ja J Godfrey suuntasivat myös Hersheyhyn.

Olisi todella hauskaa tietää kuinka todelliset mahdollisuudet Varlamovilla on haastaa esim. Johnson kakkosveskataisteluun vai onko kyseessä vain kiitos hyvistä otteista leirillä. Se on nyt kuitenkin selvää, kuka on tehnyt näistä nuorista veskareista kovimman vaikutuksen Caps-johtoon tämän syksyn aikana.

Toinenkin uutinen koskee venäläispeluria, sillä Boudreau on tosissaan harkitsemassa Seminin käyttöä alivoimatilanteissa runkosarjankin alkaessa. Boudreau näki Seminin samoissa hommissa MM-kisoissa ja tätä kautta S:llä olisi mahdollisuus saada enemmän peliaikaa. Boudreau ei ole aikaisemminkaan aristellut käyttää ns. taitopelaajia alivoimassa. Tästä hyvänä esimerkkinä Gabbyn valmentama Hershey jokunen kausi sitten, jolloin seura nakutti 27 alivoimamaalia arkkitehteinään mm. Alex Giroux ja Fleischmann, jotka hyvällä luistelullaan ja laukauksellaan piti vastustajan ylivoimat varpaisillaan. Seminiltä löytyisi kyllä nuo samat ominaisuudet.
 

Ferris

Jäsen
Kahden tunnin päästä kohdataan Boston vieraissa. Tänään debytoivat ensi kerran tällä kaudella Fedorov, Brashear ja Gordon. Aucoin ja Theodore nähdään ensi kerran Caps-paidassa.

Laich-Fedorov-Fehr
Fleischmann-Aucoin-Clark
Kozlov-Perreault-Bourque
Brashear-Gordon-Bradley

Alzner-Schultz
Jurcina-Cutta
Poti Carlson

Theodore aloittanee maalissa ja Johnson porttivahtina.

Ilmeisesti tätä peliä ei näe missään, mutta Capsien sivuilta voipi kuunnella. Jos joku löytää kuvallisen lähteen jostakin niin heitelkää vaikka privalla, kiitos!

Edit. Jos ei Caps-peliä löydy videostriiminä, niin kiekko voipi katsella joka tapauksessa. Täältä nimittäin alkaa klo 23 QMJHL-liigan peli Quebec-Gatineau. Royn Quebecin riveissähän pelaa tämä seuraava venäläisässä Kugryshev.
 
Viimeksi muokattu:

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Aucoin ja Theodore nähdään ensi kerran Caps-paidassa.

Tai nimenomaan ei nähdä, kun en minäkään millään löydä streamia. Hehe.

Laich-Fedorov-Fehr muuten olisi aika mielenkiintoinen kolmosketju jos Semin laitetaan kauden aikana kakkosessa vaikka Nylanderin ja Clarkin kanssa. saas nährä onnistuvatko.

Btw, Laichia muistini mukaan kehuttiin paljon viime kevään pleijareissa. Olin silloin hieman kriittisempi, mielestäni kiekko kyllä pomppi ja oli turhan kuuma Laichin lapaan vaikka yritteliäs hän olikin. On mielenkiintoista nähdä voisiko mies kehittyä kiekollisessa pelissä vielä yhden askeleen eteenpäin, sellaiseksi 30 maalin kaveriksi. Toki ketju ja peliaika ratkaisevat paljon.
 

Ferris

Jäsen
Tai nimenomaan ei nähdä, kun en minäkään millään löydä streamia. Hehe.

Juu, turhauttavan hiljaista on kuvan suhteen.

Laich-Fedorov-Fehr muuten olisi aika mielenkiintoinen kolmosketju jos Semin laitetaan kauden aikana kakkosessa vaikka Nylanderin ja Clarkin kanssa. saas nährä onnistuvatko.

Ei ois paha ketju tuokaan, mutta Nylis ja Semin ovat vähän turhan näppäriä kiekon kanssa pelaamaan samassa ketjussa. Kumpikin tykkää leikkiä kiekon kanssa, joten ehkä ois parempi pitää kaverit erillään. Itse tykkään kovasti hahmotelmasta:

Ovie-Bäcks-Kozlov
Laich-Fedorov-Semin
Flash-Nylander-Clark

Fehriä voi sitten heitellä minne vaan noista kolmesta ketjusta ja siirtää Seminiä tarvittaessa takas vasempaan reunaan jne.

Btw, Laichia muistini mukaan kehuttiin paljon viime kevään pleijareissa. Olin silloin hieman kriittisempi, mielestäni kiekko kyllä pomppi ja oli turhan kuuma Laichin lapaan vaikka yritteliäs hän olikin. On mielenkiintoista nähdä voisiko mies kehittyä kiekollisessa pelissä vielä yhden askeleen eteenpäin, sellaiseksi 30 maalin kaveriksi. Toki ketju ja peliaika ratkaisevat paljon.

Laich oli loppukaudesta kyllä yllättävän hyvä. Tavallaan kaverista tulee mieleen jossain määrin Steve Konowalchuk, vaikkakin Laichilla on hitusen verran enemmän ehkä taitoa ja pikkasen vähemmän fyysisyyttä. Laichista tekee meikäläisen silmissä arvokkaan hänen monipuolisuutensa. Kaverin voi käytännössä laittaa rooliin kuin roolin.

Jahas, Caps meni jo ylivoimalla johtoon. Taisi mennä kapteenin nimiin maali, mutta Vogsin mukaan Flash saattoi osua vielä matkalla kiekkoon. Meni kumman nimiin vaan, niin nämä herrat ovat olleet hyvässä vireessä harkkapeleissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös