Mainos

Washington Capitals 2005-2006

  • 77 294
  • 637

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Black Adder kirjoitti:
teemu_s: Tämä kausi on hyvin harvinainen juuri siksi, että niin monta super-lupausta on rookie-statuksella. Phaneuf, J. Jokinen, Vanek etc. Lista on pitkä. NHL:ssä on tapahtumassa sukupolven vaihdos.

Huippulupauksia on monia tällä kaudella. Mutta Ovechkin ja Crosby on ne kaksi, joista on eniten puhuttu ja kohuttu ennen kauden alkua ja sen aikana. Jussi Jokisesta tulee hyvä NHL-pelaaja, Vanekilla on potentiaalia todella huippumaalintekijäksi ja Phaneuf lienee vähintään seuraava painos Adam Footesta. Uuden sukupolven tähdiksi voitaisiin laskea myös jo aiemmin uransa aloittaneet Kovalchkuk, Ruutu, Spezza, Pitkänen, jne.
 

Worrell

Jäsen
Suosikkijoukkue
RIP Coyotes 1996-2024
The Original Jags kirjoitti:
Ovyn tehot ovat aika uskomattomia, kun huomioidaan Washingtonin tekemien maalien määrä. Ovy on ollut mukana enemmän kuin joka kolmannessa Capsien maalissa tällä kaudella. Vielä uskomattomampaa on ollut se tapa, jolla nämä maalit ja syötöt ovat syntyneet. Tämän kaiken lisäksi AO vielä puolustaa ja taklaa enemmän kuin ehkä kukaan toinen tämän tason hyökkääjä NHL:ssä.
Niin, onhan tuo AO tehnyt aivan s**tanan kovat tehot. Itse pidän enemmän AO:sta, sillä se on tosi monipuolinen hyökkääjä, taklaa kovaa ja pelaa joukkueensa eduksi todella hyvin. Eihän Crosbyssäkään mitään vikaa ole, mut kyl AO on mun mielestä parempi. Täytyy muistaa, että Crosby on vielä nuori, joten kyllä se vielä kerkeää saamaan kokemusta ja kehittymään.
 

Ferris

Jäsen
Stomper kirjoitti:
Vaikka pisteiden valossa ollaankin NHL:n häntäpäässä, pidän tämän kauden Capitalseja huomattavasti parempena ja potentiaalisempana ryhmänä kuin Jagrin ajan nippua. Silloin joukkue oli täynnä ylipalkattuja ja ilman sydäntä pelanneita kavereita, mutta nyt kaukalossa on taistelua ja yritystä ihailtavalla tavalla illasta toiseen.

Stomperin kanssa ollaan taas kerran samaa mieltä.

Tämän vuoden joukkue ON parempi kuin edellinen NHL-kaukaloissa kotkapaitaa ylläpitänyt joukkio oli, siitä oli tilastofaktaakin kehissä jokin aika sitten, en vaan muista missä. Olikohan se niin, että tämän vuoden joukkue oli kerännyt enemmän pisteitä 20 ekan pelin jälkeen kuin tuo 03-04-ryhmä. Hienointa tässä tämän vuoden jengissä on se, että kyseessä on monen vuoden tauon jälkeen jälleen JOUKKUE, joka pelaa ja kantaa ylpeänä Caps-paitaa. Hanlon ja organisaatio ovat viemässä joukkuetta kohti vanhaa Caps-tyyliä, joka tietää joka pelissä vastustajalle ikävää iltapuhdetta, sillä vastaan tulee jengi, joka aina yrittää loppuun asti ja pyrkii pelaamaan fyysisesti läpi ottelun, olkoon tilanne mikä tahansa.

Stomper kirjoitti:
Tällä asenteella ja hyvällä joukkueen rakentamisella 2-3 vuoden kuluttua MCI Centerin yleisöä hemmotellaan voittavalla kotijoukkueella.

Itse asiassa MCI:n porukan ei tarvitse odottaa niinkään kauaa, sillä tämän vuoden jengikin on nimenomaan kotikentällä pelannut ja pärjännyt Leonsisin iloksi hyvin. Rekordi taitaa olla jotakuinkin 7 voittoa ja 8 tappiota tällä hetkellä. Lähes siis .50-hokia kotikaukalossa, se on tältä jengiltä tässä vaiheessa loistava saavutus. Vieraissa ei sitten ole oikein kulkenutkaan, voittoja taitaa olla kaksi ja tappioita kymmenkunta. Sinällään on aika jännää, että peli itse on ollut paikoitellen ilmeisesti jopa parempaa vieraissa kuin mitä kotona, mutta pistesarakkeessa se ei näy. Joukkue on tainnut viimeisissä neljässä vieraspelissään jopa voittaa laukaukset, mutta silti tuloksena on vain viimeöinen voitto, muissa peleissä on tullut maalin tappiot.

Erittäin positiivista on viime aikoina ollut se, että joukkue tuntuu olevan mukana joka pelissä ja taistelee pisteistä joka ilta, vaikka taitotaso ei vielä riitäkään kaikkien joukkueiden kaatoon.

Washington - Atlanta 3-2 rl
Washington - Toronto 5-4
Toronto - Washington 6-4
Washington - New Jersey 3-4
New Jersey - Washington 3-2
Washington - Tampa Bay 4-3 rl
Buffalo - Washington 8-5
Montreal - Washington 1-5
Pittsburgh - Washington 5-4
Washington - Tampa Bay 3-4 rl
NY Rangers - Washington 3-2 rl
Washington - Buffalo 2-3
Florida - Washington 3-2
Washington - NY Rangers 5-1
Washington - Nashville 2-5
Washington - Detroit 3-4

Kun noita tuloksia katselee, niin tulee todella hyvä mieli. Tai siis niin hyvä mieli mitä nyt tappiosta voi tulla. Sitten marraskuun alun ei enää listassa näy sellaisia rökäletappioita mitä aivan alkukaudesta tuli.

Stomper kirjoitti:
Itselleni kuluvan kauden Capitals on ollut positiivinen yllätys. Mukava nähdä uudenvuoden tienoilla joukkue pari kertaa Canalilla!

Sitä se on ollut täälläkin päin, todella mukava yllätys. Vielä positiivisempaa on ollut seurata menoa Hersheyssä. Siellä tunnutaan olevan todella innostuneita tästä uudesta "emäseurasta", jonka prospektit ovat iskeneet Hersheyssä sellaisen kauden alun, että vain pari aikaisempaa Hershey-vuosikertaa (-46, -96 - molemmat voittivat Calderin) ovat vastaavaan pystyneet. Joukkue taitaa olla tällä hetkellä AHL:n kolmen parhaan joukossa sarjataulukossa.

Yksi suurimpia vahvuuksia joukkueella on ollut sen leveys. Ratkaisijoita löytyy laajalta rintamalta niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin. Etenkin hyökkäyksessä löytyy aika huikea lista alkukierroksilla varattuja pelureita: Fleischmann, Klepis, Bourque, Fehr, Green, Gordon, Aulin, Laich, Steckel, Johansson, Fussey. Joka pelissä on sivussa 2-3 peluria, esim. viimeisimmässä pelissä Klepis, Fussey ja Peat eivät mahtuneet kokoonpanoon. Tämä ei johdu siitä, että he olisivat olleet huonoja aikaisemmin, vaan siitä, että Boudreaun on "pakko" pyörittää kokoonpanoa, jotta jokainen peluri saisi ansaitsemansa peliajan.

Bearsien pelityyli perustuu siihen mitä myös Capseissa haetaan eli hyvään luisteluun, loppuunasti yrittämiseen, fyysisyyteen ja hyvään joukkuehenkeen perustuvaa joukkuepelaamista. Bearsien taitotaso on selkesti sarjatasoon verrattuna parempi kuin mitä Capseilla on ja se näkyy ainakin ylivoimassa. Joukkue on liigansa toiseksi paras yv-joukkue ja alkukaudesta valmentaja Boudreau oli jopa huolestunut siitä, että maaleja tuli vain ylivoimalla. Moni ylivoimalla pärjäävä joukkue ei onnistu kovinkaan hyvin alivoimalla, mutta Bears on ollut poikkeus myös tämän suhteen, sillä joukkue on myös tässä tilastossa toisena koko liigassa.

Capsien prospekteista kovimmassa iskussa on ollut Eric Fehr, joka on osoittamassa, ettei ne kaksi 50 maalin kautta WHL:ssä mitään vahinkoja ollut. Fehr on pisteen perässä rookie-pistepörssin kärkisijaa tehtyään 28 pelissä tehot 13+15. Kyseisillä tehoilla hän johtaa Bears-pistepörssiä. Maalipörssin kärjessä on kuitenkin veteraani Graham Mink, joka on tehnyt 16 maalia.

Pieniä minuutteja Capseissa pelanneet Fleischmann ja Laich ovat kovassa iskussa AHL-tasolla, mutta heidän tasonsa ei ainakaan alkukauden visiitin perusteella aivan vielä riitä samanlaisen kiekollisen roolin ottamiseen isossa liigassa. Fleischmann on joukkueen kolmanneksi tehokkain, vaikka on pelannut muita kymmenkunta peliä vähemmän. Laich on pelannut vain kymmenen peliä Hersheyssä, pisteitä 7+6.

Pieni, mutta piskuinen, Joey Tenute sai tuossa joku aika sitten monivuotisen sopparin Capseilta, eikä suotta. Viime kaudella vielä ECHL:ssä hyvät lukemat (68 34+41 102) kerännyt Tenute on AHL:n rookie-pistepörssissä #12 tehtyään 20 pelissä 7+12. Tenute ei ole Capsien omia varauksia, vaan Devilsin 8. kiepin varaus vuodelta 2003. Jos en väärin muista, niin kaveri valittiin viime kauden päätteeksi vuoden rookieksi ECHL:ssä.

Toinen hienosti kautensa avannut "ei-oma-varaus" on jylhän kokoinen (6-5, 215) sentteri Dave Steckel. Steckelin varasi alunperin Los Angeles vuoden 2001 draftin ekan kiepin 30. vuorolla. 82-syntyneen Steckelin ammattilaisura lähti viime kaudella keskinkertaisesti käyntiin eikä Kings tehnyt hänen kanssaan jatkosopparia. Mies oli kuitenkin tehnyt vaikutuksen Kingsien farmijoukkueen valmentaja Boudreauhun, joka siirryttyään Capsien/Hersheyn leipiin halusi Steckelin joukkueeseensa. Steckel on ehkä sinällään vähän Halpern-tyylinen peluri (ei todellakaan kokonsa puoleen), sillä hänen suurin vahvuutensa on pyyteetön puolustustyöskentely. Steckel on Boudreaun luottomies alivoimalla. Sen lisäksi hän on osoittenut pystyvänsä myös kiekolliseen peliin, josta osoituksena 28 pelissä tehdyt 8 maalia ja 13 syöttöä.

Puolustuksessa harkkaleirillä loistanut Mike Green pelaa isoa roolia ja kerännyt rookiepakille mukavat 2+8 17 pelissä. Ainut osa-alue, jolla ei ole nuoria pelureita "kasvamassa korkoa" on maalivahti-osasto, jossa kokeneet Cassivi ja Daubenspeck hoitavat hommat. Ouellet laitettiin pois ja toinen Maxime eli Daigneault opiskelee ammattilaisuraa vielä ECHL:ssä.

Jos Hersheyn pelit ja meno kiinnostaa, niin alla on joitain viime aikojen juttuja sieltä suunnasta:

- Capsien hovitoimittaja Vogel kävi katselemassa viime viikonloppuna Hersheyn pelejä, tässä juttua niistä:
http://www.washingtoncaps.com/news/news.asp?story_id=3654

- Eric Fehrin haastattelu
http://www.hersheypa.com/events/hershey_bears/detail.php?id=1447

- Kuukauden vanha Bourque-haastattelu (en muista oonko postannu tän)
http://www.hersheypa.com/events/hershey_bears/news/detail.php?id=1406

- Paikallisen lehden Bears-juttuja:
http://www.pennlive.com/bears/

- pistepörssi
http://ahl.leaguestat.com/stats/sta...on_id=1&&leagueId=4&lastActive=&singleSeason=
 

Ferris

Jäsen
The Original Jags kirjoitti:
Mutta luulen, että jatkossa myös median on pakko alkaa huomioimaan enemmän myös AO:ta, koska näyttää siltä, että hän on karkaamassa tulokkaiden pistepörssissä karkuun muilta. Myös viime yönä kaksi tehopinnaa lisää.

Kyllähän media AO:n on huomannut heti kauden alusta lähtien. Mihin tahansa Caps on mennytkään pelaamaan ensi kerran tämän kauden aikana, niin 95% varmuudella pelipäivänä tai sitä edeltävänä päivänä AO:sta on ollut oma juttunsa paikkakunnan lehdessä. Sama koskee pelilähetyksiä, kyllä sitä kehua tulee tasaiseen tahtiin Alexillekin.

Toki suuressa mediassa (ESPN, TSN jne.) Crosby saa edelleen enemmän minuutteja, mutta se on luonnollista kun Pohjois-Amerikassa sarjaa pelataan. Jos AO ja SC pelaisivat kumpikin Venäjällä, niin eiköhän tilanne olisi päinvastainen. Ja ainakin itselleni ja varmasti AO:llekin sopi etenkin kauden alussa, että Crosby sai olla enemmän "valoissa" ja AO pääsi aloittamaan vähän kuin varjoista.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Vakiokysymys Ferrikselle: Ivan Majesky ja viime aikaiset esitykset.

Tilastojen mukaan Majesky on pelannut tasaisesti 16-18 minuuttia Capsin takalinjoilla. Tehopistesarake on edelleen pyöreä ja tehopörssissä ollaan pakkasen puolella - ei kuitenkaan vielä Siperia-lukemissa.
 

Ferris

Jäsen
vetoo kirjoitti:
Vakiokysymys Ferrikselle: Ivan Majesky ja viime aikaiset esitykset.

Tilastojen mukaan Majesky on pelannut tasaisesti 16-18 minuuttia Capsin takalinjoilla. Tehopistesarake on edelleen pyöreä ja tehopörssissä ollaan pakkasen puolella - ei kuitenkaan vielä Siperia-lukemissa.

Ajankohtaisesti kysyit, sillä miehestä oli eilen Caps-boardilla juuri avattu ketju. Alla siis pelejä nähneiden paikallisten kommentteja. Itse voi sitten vetää noista johtopäätökset.

- I dont know about you guys, but I think this guy stinks. Too many turnovers! I rather have Mikey Green back in the lineup.

- He has shown so many flashes of being a solid player but much more flashes of being a really bad one. Just needs to be a little more consistent.

- He has only been back for what, a month? He hadn't played on a team since 03 - 04. Give him a chance to get his timming. He has gotten better and I think he will continue to get better. He hes better then Yonkman or Biron, thats for sure.

- he had a knee injury late last season playing were ever he was playing. He is still trying to get all of his game back. he is a decent Dman but still isn't up to snuff.

- he's shown great signs of improvement within the last 10 games but that was just because his first 10 were so laughably bad (he couldn't even handle the puck right). I think he's got more to give... give him some more time as long as it doesn't take away from a youngster... I'm sure management knows what they're doing with Green.
 

Ferris

Jäsen
Capsien viime kesän yllätysykköskiepinvaraus Sasha Pokulok valittiin Kanukkien MM-joukkueeseen! Muita "Capseja" turnauksessa tullevat olemaan Hedman Ruotsin paidassa, Bourque Jenkkien porukassa ja Junkov Venäjän jengissä.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Parin ottelun kuivan kauden jälkeen AO räjäytti taas pankin. Maali ja kolme syöttöpistettä, sekä voiton ratkaissut maali rankkarikisassa 5-4 -voitossa Atlantaa vastaan.

Ovetshkin johtaa nyt Crosbya viidellä tehopisteellä tulokkaiden pistepörssissä, ja on pelannut yhden ottelun Crosbya vähemmän.

Ovetshkin on tällä hetkellä tasan sadan tehopisteen vauhdissa. Mitä veikkaatte, tuleeko AO:sta ensimmäinen tulokas sitten Selänteen joka ylittää 100 tehopisteen rajan tulokaskaudellaan?
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Ferris kirjoitti:
Kyllähän media AO:n on huomannut heti kauden alusta lähtien. Mihin tahansa Caps on mennytkään pelaamaan ensi kerran tämän kauden aikana, niin 95% varmuudella pelipäivänä tai sitä edeltävänä päivänä AO:sta on ollut oma juttunsa paikkakunnan lehdessä. Sama koskee pelilähetyksiä, kyllä sitä kehua tulee tasaiseen tahtiin Alexillekin.

Toki suuressa mediassa (ESPN, TSN jne.) Crosby saa edelleen enemmän minuutteja, mutta se on luonnollista kun Pohjois-Amerikassa sarjaa pelataan. Jos AO ja SC pelaisivat kumpikin Venäjällä, niin eiköhän tilanne olisi päinvastainen. Ja ainakin itselleni ja varmasti AO:llekin sopi etenkin kauden alussa, että Crosby sai olla enemmän "valoissa" ja AO pääsi aloittamaan vähän kuin varjoista.

Täysin samaa mieltä. TOJ nyt on vain niin punalasinen että kaveri ei näe koskaan asioita edes hiukkaa objektiivisesti. Aina muut ovat väärässä, huonompia, jne. kun taas venäläiset ja Venäjällä kaikki on hyvin ja paremmin. Sääli sinänsä koska esim. Ovechkinista olisi kiva keskustella ja vertailla Crosbyynkin tai muuten, mutta tämän kirjoittajan kanssa se on täysin mahdotonta.
 

Kolzig

Jäsen
Suosikkijoukkue
#37 Olie Kolzig, Caps, Pens, Jets
Hyvää joulua toivottaa Washington, voittoputkessa joulua viettämään. Aijaijai! :)
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
The Original Jags kirjoitti:
Ovetshkin on tällä hetkellä tasan sadan tehopisteen vauhdissa. Mitä veikkaatte, tuleeko AO:sta ensimmäinen tulokas sitten Selänteen joka ylittää 100 tehopisteen rajan tulokaskaudellaan?

Enpä lähde veikkailemaan rajapyykeistä, mutta puhtaasti uteliaisuudesta olisi melkoisen messevää nähdä, mitä pohjoisamerikkalaiset valitsijat tekevät, jos Ovetshkin vie Crosbya murskaavasti tulokkaiden lopullisessa pistepörssissä.

Tehdäkö itsestään täydellinen pelle valitsemalla "profetian" takia kiistatta väärä mies vai myöntääkö Äiti-Venäjän poika paremmaksi? Se ottaa sorsien luontoon kun Tammerkoski jäätyy, sano.

On toki aivan selvää, että AO on pari vuotta vanhempi ja sikäli asetelma on tavallaan epäreilu, mutta yhtä selvää on, ettei sitä "jääkiekon mytologiassa" mainita eikä tätä tosiasiaa myöohemmin muistele kukaan. Vain maalit lasketaan ja vain voittajat muistetaan.


EDIT:

Sen verran vielä nimeltä mainitusta: tulokkaita tulee ja tulokkaita menee, mutta on vain yksi Selänne. Hänen lukemanasa alkavat herättää sitä enemmän hämmästystä, mitä enemmän niitä miettii. Vaikka eri aikakausien pisteitä on tietty mahdotonta suoraan vertailla, Selänteen tehot ovat muihin tulokkaisiin verrattuna suorastaan gretzkymaisia ylivertaisuudessaan.



Ranger
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
ranger kirjoitti:
Enpä lähde veikkailemaan rajapyykeistä, mutta puhtaasti uteliaisuudesta olisi melkoisen messevää nähdä, mitä pohjoisamerikkalaiset valitsijat tekevät, jos Ovetshkin vie Crosbya murskaavasti tulokkaiden lopullisessa pistepörssissä.

Tehdäkö itsestään täydellinen pelle valitsemalla "profetian" takia kiistatta väärä mies vai myöntääkö Äiti-Venäjän poika paremmaksi? Se ottaa sorsien luontoon kun Tammerkoski jäätyy, sano.

Ovechkin saattaa tulla valituksi vuoden tulokkaaksi, jos hänellä on kauden loputtua 10-15 enemmän kuin Crosbylla. Jos miehet ovat jotakuinkin tasoissa, tullaan palkinto antamaan satavarmasti Crosbylle. Ei venäläisellä ole mahdollisuuksia äänestyksessä, jossa äänestävät pohjois-amerikkalaiset toimittajat, ja jossa toinen ehdokas on kanadalainen. Sergei Fedoroville olisi kuulunut Conn Smythe vuonna 1997, mutta hän ei sitä saanut, vaan Mike Vernon (eräs kummallisimmista Conn Smythe -voittajista koskaan).



ranger kirjoitti:
On toki aivan selvää, että AO on pari vuotta vanhempi ja sikäli asetelma on tavallaan epäreilu, mutta yhtä selvää on, ettei sitä "jääkiekon mytologiassa" mainita eikä tätä tosiasiaa muistele myöhemmin kukaan. Vain maalit lasketaan ja vain voittajat muistetaan.

Pelaajan iällä ei pitäisi olla mitään tekemistä äänestyksen kanssa, koska palkinto annetaan kyseisen kauden parhaalle tulokkaalle, oli hän sitten 18 tai 26 vuotias. Palkinnon jakoperusteena pitäisi olla vain ja ainoastaan pelaajan pelisuoritukset, ei mikään muu.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
The Original Jags kirjoitti:
Pelaajan iällä ei pitäisi olla mitään tekemistä äänestyksen kanssa, koska palkinto annetaan kyseisen kauden parhaalle tulokkaalle, oli hän sitten 18 tai 26 vuotias. Palkinnon jakoperusteena pitäisi olla vain ja ainoastaan pelaajan pelisuoritukset, ei mikään muu.

Täsmälleen samaa mieltä, tätähän juuri tarkoitin (tosin ikäyläraja on olemassa, liekö "tulokas" Sergei Makarovin jäljiltä). Voi syntyä paineita valita Crosby, koska kukaan ei muistele sinänsä päteviä perusteluita miesten eri-ikäisyydestä. Vain titteli jää historiaan.


SM-liigan osalta esimerkiksi Toni Dahlman valittiin aikoinaan Tuomo Ruudun sijaan perustellusti juuri samasta syystä, ja tällä kaudella Juhamatti Aaltonen vienee tittelin, vaikka Perttu Lindgren on selkeästi lupaavampi ja lahjakkaampi pelaaja.

Einvei, samoilla linjoilla ja taidat olla oikeassa.



Ranger
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
The Original Jags kirjoitti:
Ei venäläisellä ole mahdollisuuksia äänestyksessä, jossa äänestävät pohjois-amerikkalaiset toimittajat, ja jossa toinen ehdokas on kanadalainen.

In recognition of a sensational rookie season, the 2000-2001 CALDER TROPHY was presented to San Jose Sharks' goaltender, EVGENI NABOKOV. Runner-up was Brad Richards of the Tampa Bay Lightning.

http://www.legendsofhockey.net:8080...lverwareTrophyWinner.jsp?tro=CMT&year=2000-01

The CALDER TROPHY winner for 1989-90 was SERGEI MAKAROV of the Calgary Flames. The Minnesota North Stars' Mike Modano (Yhdysvaltalainen mutta Pohjois-Amerikkalainen yhtä kaikki) was runner-up to MAKAROV.

http://www.legendsofhockey.net:8080...lverwareTrophyWinner.jsp?tro=CMT&year=1989-90
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
steepler:

Jotenkin on sellainen kutina, että tällä kertaa Vuoden Tulokas -valinnalla on enemmän painoarvoa ja paine "oikean miehen" valitsemiseen suurempi kuin sinänsä pätevissä esimerkeissäsi.

Kanada himoitsee Seuraavaa, ja saappaat ovat valtavat. Voipi olla melkoinen kynnys valita venäläinen hänen edestään.



Ranger
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
ranger kirjoitti:
Sen verran vielä nimeltä mainitusta: tulokkaita tulee ja tulokkaita menee, mutta on vain yksi Selänne. Hänen lukemanasa alkavat herättää sitä enemmän hämmästystä, mitä enemmän niitä miettii. Vaikka eri aikakausien pisteitä on tietty mahdotonta suoraan vertailla, Selänteen tehot ovat muihin tulokkaisiin verrattuna suorastaan gretzkymaisia ylivertaisuudessaan.

Loppupeleissä merkityksellistä ei ole se, oliko 92/93 "hullu vuosi" vai ei, vaan se miten Selänne sijoittui vertailussa muitten samalla kaudella pelanneitten veteraanipelaajien kanssa. Pisteet eivät absoluuttisesti kanna pitkälle, mutta kun katsotaan kauden maalipörssiä:
1. Selänne 76
1. Mogilny 76
3. Super-Mario 69
ja muut sitten alempana.

Käytännössä siis tulokaspelaaja oli kaudella paras maalintekijä, toki Mario pelasi vain 60 peliä, mutta ei fyysinen hauraus ole tekosyy.

Pistepörssissä Selänne oli viides. Huolimatta Crosbyn/Ovetskinin hyvistä sijoituksista alkukaudella molemmat ovat hiljalleen tippumassa pois kärkikastista ja Ovetskin on tällä hetkellä sijalla 21.

Otettakoon vertailuun muita supertähtiä tulokasvuosiltaan:
Bure: Ei lähelläkään kärkeä maaleissa/pisteissä

Mario: Pistepörssissä hieman kympin huonommalla puolella, maaleissa ei lähelläkään kärkeä.

WG: En jaksanut etsiä WHA-tilastoja, mutta ensimmäisellä NHL-kaudellaan pisteissä jaetulla ykkössijalla (silti vain piste enemmän kuin Selänteellä, toim huom.) mutta maaleissa "vasta" 5.

Foppa: Ei mitään jakoa

Iso-Erkki: Ei mitään jakoa

Kovaltsuk: Ei mitään jakoa

ja vielä viimeiseksi pelätty Jagr: Ei mitään jakoa.

Toki, Selänne oli tullessaan vanhempi kuin monet, mutta se ei silti poista sitä tosiasiaa, että Selänne on yksinoikeudella modernin NHL:n paras tulokas ja ohittaa _jopa_ Marion ja Gretzkyn tässä suhteessa.

Toki eipä kukaan täällä Selännettä kritisoinutkaan, mutta tulipahan vain mieleen.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
varjo:

Juuri näin, tarkoitin siis Selänteen tulokastehojen (76+56=132) hämmästyttävyyttä verrattuna nimenomaan paitsi kaikkien aikojen muihin tulokkaisiin myös kyseisen kauden koko pörssiin.

Kuvaavaa on, että kaikkina aikoina seuraavaksi eniten maaleja tehneet tulokkaat ja Selänteen lisäksi ainoat viidenkympin haamurajan rikkojat eli Bossy (53) ja Nieuwendyk (51) jäävät reippaasti yli 20 maalia. Käsittämättömiä eroja.


WG teki muuten ensimmäisellä (=viimeisellä) WHA-kaudellaan 46 maalia ja 110 pistettä sekä ensimmäisellä NHL-kaudellaan 51 maalia ja 137 pistettä. Toisin sanoen, vaikka Edmontonin viimestä kautta WHA:ssa ei laskettaisi WG:n tulokaskaudeksi, maaliennätys olisi edelleen Selänteen nimissä yhtä murskaavasti kuin ennenkin, piste-ennätys siirtyisi toki WG:n nimiin, tosin sekin vain viiden pisteen turvin.

Tietenkin, jos aletaan ikien puolesta spekuloida, esimerkiksi Selänne pelasi tulokaskautensa 22-vuotiaana, kun taas WG mätti jo sitä nuorempana NHL:n ikuisen (92) maaliennätyksen...



Ranger
 

Ferris

Jäsen
Perinteinen uudenvuoden vaihde taas tulossa

Mistä tietää, että vuosi vaihtuu? Siitä, että Canalplus näyttää joko aattona tai uudenvuodenpäivänä Caps-ottelun. En muista kuinka mones uusivuosi tämä on putkeen, kun pääkaupunkilaisten otteita saa joko hönössä tai krapuloissaan seurata. Tänä viikonloppuna Caps-faneja hemmotellaan oikein kunnolla, kun ensin lauantaina tulee klo 20 alkaen matsi Cryersia vastaan ja sitten sunnuntaina kohdataan Atlanta. Toivottavasti Caps on koonnut taas itsensä eikä peleissä nähtäisi tuollaisia Devils-matsin kaltaisia lukemia....

Peat-Forbes-kaupasta voisi kommentoida sen verran, että ei sinällään mikään yllättävä veto Makfilta. Peatin rooli on ollut viime aikoina hyvin pieni Capseissa ja Hanlon on ilmeisesti siinä määrin tyytyväinen joukkueen fyysiseen ilmeeseen ettei Peatille löytynyt käyttöä ylhäällä. Toinen potentiaalinen syy kauppaamiseen on Peatin loukkaantumisherkkyys. Mies tuntuu olevan vähän väliä sairastuvan puolella.

Kaupassa saatu Forbes on tuttu mies Hanlonille ja Capseille, sillä hän pelasi muistaakseni jokunen vuosi sitten organisaatiossa pari kautta. Forbes on ihan hyvä hinta mielestäni Peatistä, sillä hän on AHL-tasolla hyväntasoinen veteraanipelaaja. Lowellissa hän oli toiseksi paras pistemies, ja samalle sijalle hän yltää Bearsinkin pistepörssissä. Aika näyttää saako Forbes mahdollisuutta ylhäällä, itse uskon, että hän tulee pelaamaan lähinnä suuressa roolissa Hersheyssä. Osasyynä Forbesin hankintaan, esim. varausvuoron sijasta, oli varmasti myös se, että Hersheyn konkarihyökkääjistä mm. Mink on vähintään seuraavat pari viikkoa pois, mahdollisesti pitempäänkin. Nuori AHL-joukkue kaipasi siis lisää veteraaniverta.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Hfboardsilla ehdotellaan AO:lle jo Hart Trophyä.
 

Maxell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Red Wings,HJK, Brad Norton fan club
The Original Jags kirjoitti:
Hfboardsilla ehdotellaan AO:lle jo Hart Trophyä.

Hyvin on Ove pelannut, mutta jotta hänet voitaisiin Hart Trophyllä palkita kauden päätteeksi tulisi hänen johdattaa Capsit pleioffeihin.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Maxell kirjoitti:
Hyvin on Ove pelannut, mutta jotta hänet voitaisiin Hart Trophyllä palkita kauden päätteeksi tulisi hänen johdattaa Capsit pleioffeihin.

Jep, olen samaa mieltä.

Mutta jos haetaan pelaajaa, joka omassa joukkueessaan erottuu kaikista selkeimmin muista, niin varmaan AO olisi hyvä valinta.
 

Smyth#94

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Edmonton Oilers, (Chicago Blackhawks)
The Original Jags kirjoitti:
Jep, olen samaa mieltä.

Mutta jos haetaan pelaajaa, joka omassa joukkueessaan erottuu kaikista selkeimmin muista, niin varmaan AO olisi hyvä valinta.

Se riippuu siitä että mikä on Hart-trophyn virallinen merkitys. Jossain lukee että se on runkosarjan parhaan pelaajan palkinto, jolloin ovechkin ei sitä voita ja jossain lukee että se on runkosarjan tärkeimmän pelaajan palkinto, jolloin se voitaisiin antaa ovechkinille koska hän on kiistatta NHL:n tärkein pelaaja omalle joukkueelleen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Smyth#94 kirjoitti:
Se riippuu siitä että mikä on Hart-trophyn virallinen merkitys. Jossain lukee että se on runkosarjan parhaan pelaajan palkinto, jolloin ovechkin ei sitä voita ja jossain lukee että se on runkosarjan tärkeimmän pelaajan palkinto, jolloin se voitaisiin antaa ovechkinille koska hän on kiistatta NHL:n tärkein pelaaja omalle joukkueelleen.

Virallisesti: "to the player adjudged to be the most valuable to his team."
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös