Stomper kirjoitti:
Vaikka pisteiden valossa ollaankin NHL:n häntäpäässä, pidän tämän kauden Capitalseja huomattavasti parempena ja potentiaalisempana ryhmänä kuin Jagrin ajan nippua. Silloin joukkue oli täynnä ylipalkattuja ja ilman sydäntä pelanneita kavereita, mutta nyt kaukalossa on taistelua ja yritystä ihailtavalla tavalla illasta toiseen.
Stomperin kanssa ollaan taas kerran samaa mieltä.
Tämän vuoden joukkue ON parempi kuin edellinen NHL-kaukaloissa kotkapaitaa ylläpitänyt joukkio oli, siitä oli tilastofaktaakin kehissä jokin aika sitten, en vaan muista missä. Olikohan se niin, että tämän vuoden joukkue oli kerännyt enemmän pisteitä 20 ekan pelin jälkeen kuin tuo 03-04-ryhmä. Hienointa tässä tämän vuoden jengissä on se, että kyseessä on monen vuoden tauon jälkeen jälleen JOUKKUE, joka pelaa ja kantaa ylpeänä Caps-paitaa. Hanlon ja organisaatio ovat viemässä joukkuetta kohti vanhaa Caps-tyyliä, joka tietää joka pelissä vastustajalle ikävää iltapuhdetta, sillä vastaan tulee jengi, joka aina yrittää loppuun asti ja pyrkii pelaamaan fyysisesti läpi ottelun, olkoon tilanne mikä tahansa.
Stomper kirjoitti:
Tällä asenteella ja hyvällä joukkueen rakentamisella 2-3 vuoden kuluttua MCI Centerin yleisöä hemmotellaan voittavalla kotijoukkueella.
Itse asiassa MCI:n porukan ei tarvitse odottaa niinkään kauaa, sillä tämän vuoden jengikin on nimenomaan kotikentällä pelannut ja pärjännyt Leonsisin iloksi hyvin. Rekordi taitaa olla jotakuinkin 7 voittoa ja 8 tappiota tällä hetkellä. Lähes siis .50-hokia kotikaukalossa, se on tältä jengiltä tässä vaiheessa loistava saavutus. Vieraissa ei sitten ole oikein kulkenutkaan, voittoja taitaa olla kaksi ja tappioita kymmenkunta. Sinällään on aika jännää, että peli itse on ollut paikoitellen ilmeisesti jopa parempaa vieraissa kuin mitä kotona, mutta pistesarakkeessa se ei näy. Joukkue on tainnut viimeisissä neljässä vieraspelissään jopa voittaa laukaukset, mutta silti tuloksena on vain viimeöinen voitto, muissa peleissä on tullut maalin tappiot.
Erittäin positiivista on viime aikoina ollut se, että joukkue tuntuu olevan mukana joka pelissä ja taistelee pisteistä joka ilta, vaikka taitotaso ei vielä riitäkään kaikkien joukkueiden kaatoon.
Washington - Atlanta 3-2 rl
Washington - Toronto 5-4
Toronto - Washington 6-4
Washington - New Jersey 3-4
New Jersey - Washington 3-2
Washington - Tampa Bay 4-3 rl
Buffalo - Washington 8-5
Montreal - Washington 1-5
Pittsburgh - Washington 5-4
Washington - Tampa Bay 3-4 rl
NY Rangers - Washington 3-2 rl
Washington - Buffalo 2-3
Florida - Washington 3-2
Washington - NY Rangers 5-1
Washington - Nashville 2-5
Washington - Detroit 3-4
Kun noita tuloksia katselee, niin tulee todella hyvä mieli. Tai siis niin hyvä mieli mitä nyt tappiosta voi tulla. Sitten marraskuun alun ei enää listassa näy sellaisia rökäletappioita mitä aivan alkukaudesta tuli.
Stomper kirjoitti:
Itselleni kuluvan kauden Capitals on ollut positiivinen yllätys. Mukava nähdä uudenvuoden tienoilla joukkue pari kertaa Canalilla!
Sitä se on ollut täälläkin päin, todella mukava yllätys. Vielä positiivisempaa on ollut seurata menoa Hersheyssä. Siellä tunnutaan olevan todella innostuneita tästä uudesta "emäseurasta", jonka prospektit ovat iskeneet Hersheyssä sellaisen kauden alun, että vain pari aikaisempaa Hershey-vuosikertaa (-46, -96 - molemmat voittivat Calderin) ovat vastaavaan pystyneet. Joukkue taitaa olla tällä hetkellä AHL:n kolmen parhaan joukossa sarjataulukossa.
Yksi suurimpia vahvuuksia joukkueella on ollut sen leveys. Ratkaisijoita löytyy laajalta rintamalta niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin. Etenkin hyökkäyksessä löytyy aika huikea lista alkukierroksilla varattuja pelureita: Fleischmann, Klepis, Bourque, Fehr, Green, Gordon, Aulin, Laich, Steckel, Johansson, Fussey. Joka pelissä on sivussa 2-3 peluria, esim. viimeisimmässä pelissä Klepis, Fussey ja Peat eivät mahtuneet kokoonpanoon. Tämä ei johdu siitä, että he olisivat olleet huonoja aikaisemmin, vaan siitä, että Boudreaun on "pakko" pyörittää kokoonpanoa, jotta jokainen peluri saisi ansaitsemansa peliajan.
Bearsien pelityyli perustuu siihen mitä myös Capseissa haetaan eli hyvään luisteluun, loppuunasti yrittämiseen, fyysisyyteen ja hyvään joukkuehenkeen perustuvaa joukkuepelaamista. Bearsien taitotaso on selkesti sarjatasoon verrattuna parempi kuin mitä Capseilla on ja se näkyy ainakin ylivoimassa. Joukkue on liigansa toiseksi paras yv-joukkue ja alkukaudesta valmentaja Boudreau oli jopa huolestunut siitä, että maaleja tuli vain ylivoimalla. Moni ylivoimalla pärjäävä joukkue ei onnistu kovinkaan hyvin alivoimalla, mutta Bears on ollut poikkeus myös tämän suhteen, sillä joukkue on myös tässä tilastossa toisena koko liigassa.
Capsien prospekteista kovimmassa iskussa on ollut Eric Fehr, joka on osoittamassa, ettei ne kaksi 50 maalin kautta WHL:ssä mitään vahinkoja ollut. Fehr on pisteen perässä rookie-pistepörssin kärkisijaa tehtyään 28 pelissä tehot 13+15. Kyseisillä tehoilla hän johtaa Bears-pistepörssiä. Maalipörssin kärjessä on kuitenkin veteraani Graham Mink, joka on tehnyt 16 maalia.
Pieniä minuutteja Capseissa pelanneet Fleischmann ja Laich ovat kovassa iskussa AHL-tasolla, mutta heidän tasonsa ei ainakaan alkukauden visiitin perusteella aivan vielä riitä samanlaisen kiekollisen roolin ottamiseen isossa liigassa. Fleischmann on joukkueen kolmanneksi tehokkain, vaikka on pelannut muita kymmenkunta peliä vähemmän. Laich on pelannut vain kymmenen peliä Hersheyssä, pisteitä 7+6.
Pieni, mutta piskuinen, Joey Tenute sai tuossa joku aika sitten monivuotisen sopparin Capseilta, eikä suotta. Viime kaudella vielä ECHL:ssä hyvät lukemat (68 34+41 102) kerännyt Tenute on AHL:n rookie-pistepörssissä #12 tehtyään 20 pelissä 7+12. Tenute ei ole Capsien omia varauksia, vaan Devilsin 8. kiepin varaus vuodelta 2003. Jos en väärin muista, niin kaveri valittiin viime kauden päätteeksi vuoden rookieksi ECHL:ssä.
Toinen hienosti kautensa avannut "ei-oma-varaus" on jylhän kokoinen (6-5, 215) sentteri Dave Steckel. Steckelin varasi alunperin Los Angeles vuoden 2001 draftin ekan kiepin 30. vuorolla. 82-syntyneen Steckelin ammattilaisura lähti viime kaudella keskinkertaisesti käyntiin eikä Kings tehnyt hänen kanssaan jatkosopparia. Mies oli kuitenkin tehnyt vaikutuksen Kingsien farmijoukkueen valmentaja Boudreauhun, joka siirryttyään Capsien/Hersheyn leipiin halusi Steckelin joukkueeseensa. Steckel on ehkä sinällään vähän Halpern-tyylinen peluri (ei todellakaan kokonsa puoleen), sillä hänen suurin vahvuutensa on pyyteetön puolustustyöskentely. Steckel on Boudreaun luottomies alivoimalla. Sen lisäksi hän on osoittenut pystyvänsä myös kiekolliseen peliin, josta osoituksena 28 pelissä tehdyt 8 maalia ja 13 syöttöä.
Puolustuksessa harkkaleirillä loistanut Mike Green pelaa isoa roolia ja kerännyt rookiepakille mukavat 2+8 17 pelissä. Ainut osa-alue, jolla ei ole nuoria pelureita "kasvamassa korkoa" on maalivahti-osasto, jossa kokeneet Cassivi ja Daubenspeck hoitavat hommat. Ouellet laitettiin pois ja toinen Maxime eli Daigneault opiskelee ammattilaisuraa vielä ECHL:ssä.
Jos Hersheyn pelit ja meno kiinnostaa, niin alla on joitain viime aikojen juttuja sieltä suunnasta:
- Capsien hovitoimittaja Vogel kävi katselemassa viime viikonloppuna Hersheyn pelejä, tässä juttua niistä:
http://www.washingtoncaps.com/news/news.asp?story_id=3654
- Eric Fehrin haastattelu
http://www.hersheypa.com/events/hershey_bears/detail.php?id=1447
- Kuukauden vanha Bourque-haastattelu (en muista oonko postannu tän)
http://www.hersheypa.com/events/hershey_bears/news/detail.php?id=1406
- Paikallisen lehden Bears-juttuja:
http://www.pennlive.com/bears/
- pistepörssi
http://ahl.leaguestat.com/stats/sta...on_id=1&&leagueId=4&lastActive=&singleSeason=