Vuoden jatkoaikalainen 2020 -karsinta

  • 15 921
  • 157

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
@Flonaldo

@BigRedCat

@DAF

Olen seurannut jääkiekkokeskusteluja tänä vuonna lähinnä sivusilmällä, joten poimin muutaman vapaan puolelta tutun nimimerkin. Näillä kolmella on sellaista asiantuntemusta, joka on erottunut massasta. Muitakin hyviä ehdokkaita löytyisi varmasti.
 

LaiLaiLei

Jäsen
Suht harvoin tulee tänne kirjoiteltua, mutta sitäkin enemmän luettua niin laitetaan omatkin ehdokkaat:

@mikko600, Eniten tulee lueskeltua vapaan keskustelun ohella jalkapalloketjuja. Kantava voima siellä, varsinkin brittifutiksesta asiantuntevaa juttua eikä mielenkiinto rajoitu vaan omaan suosikkijoukkueeseen. Vaikuttaa muutenkin hienolta mieheltä.

@Sistis, Koronaketjun kantava voima, joka pystyi pitämään päänsä kylmänä ja juttunsa asiallisena jopa suoranaisen vittuilun alla varsinkin kesällä koronatilanteen helpottuessa. Perustaa sanomisensa faktoihin ja osaa myös myöntää olleensa väärässä, mikä on aika katoavainen luonnonvara nykyään. Arvostan.

@Cobol, politiikkakeskustelun konkari, joka ottaa asiat asioina, eikä sorru värilaseihin missään tilanteissa. Parhaat politiikkakeskustelijat ovat yleensä niitä joiden puoluekantaa et osaa viesteistä päätellä vaikka niitä olisi paljon lukenutkin. Cobol kuuluu näihin. Risuja ja ruusuja tulee kun on niiden aika, puolueesta välittämättä.
 
Suosikkijoukkue
Nykäskylän ylpeys, Bunch of jerks
Jos tavoittelisin vuoden jatkoaikalaisen titteliä, niin tietenkin perustelisin tunteisiin vedoten ja silti nokkelasti sekä täsmällisesti järkisyihin pohjautuen ehdotukseni.
Joten ilman rummun pärinää tai saatesanoja, ei missään tietyssä järjestyksessä nimeän teidät @El Gordo, @Tuamas ja @redpecka.
 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, LHF
Näillä mennään ja alimmat jää iliman.
@vilperi Toit kuusen kotiisi. Muijja halusi kuusen, ja olin hetimmiten kirves kädessä lähössä Volvoa starttaamaan. Löytyi hieno kuusi joka nyttemin odottaa koristelujansa. Ja minä siellä mukana kun siihen koristeita etsittiin. On jumankauta kaikenlaista härpäkettä millä voi kodistaan tehdä jouluisan. Ihan meni pää pyörälle, ja kaikenlaista pientä tunnelman luojaa mahtui kärryihin. Ette vaan tiedä kun kävelette niitten ohi. Niin tein minäkin ennen. Odotan jo alennusmyyntejä jotta raaskin ostaa niitä juttuja missä on välkkyviä valoja ja luistelijoita tahi mäenlaskijoita. Ens jouluna sitten koreammat vietot. Syömäpuoleen panostuskin tulee hänen innoittamanaan olemaan ihan eri luokkaa kuin aiemmin. Piparit ja lopulta tortutkin alusta pönttöön itse.
Varmaan palstan aidoin hahmo. Arvostan. Toit joulun kotiini. Kiitos.
@Iisoppi Kaikissa meissä asuu pieni iisoppi. Se pitää vaan löytää/myöntää. Tykkään.
Eikä enempiä tarvita tähän, vaan lähinnä jalkaa oven rakoon ennenku hän on Ms.Goode.
@SMT No hänestä tuli vuoden aikana mies.

Karsituneet: @Johnny B. Goode Kyllä mä sut niin pilkille veisin, jos säät sallii. Liekkö ees lopulta jäis säistä kiinni ja samoja reikiäkin voitais käyttää.
@mikko600 No se visa. Kivaa ja sivistävää ollut seurata sivusta, kun oma seuraaminen hiipunut ajoista jolloin "ysi" harakkana lenteli. Antoi suuresti pelikokemustani (GTAv) helpottavan ohjeistuksen vuonna tänä. Se oli hienoa se. Monimutkainen hahmo mulle, mutta tavalla hyvällä.
@Roger Moore Keski-Savon lahja Kuopiolle. Rupes ymmärtämään kiekosta kun KalPa kynsi ja Kärpät keräs satoa. Pohjimmiltaan siis KalPalainen vaikkei sitä tiedäkkään. Salainen tehtävä? Viitamäki Tallinnassa, mistä kaljat?
@Czescku Miksipä ei ilman kuvaa.
@Punamusta Aamupaskalla vähemmän luettavaa ilman sua.
@Proffa_20 ja @Via Dolorosa Kiekkopuolelta. Huikeet stoorit voimasuhteissa.

Kaikki ootte hyviä. Paitsi sinä.

Edit. Ja @Hera80 . Olit kympin joukossa ja anteeks kun meinasin unohtaa. Koiramme varmaan tykkäisivät toisistaan.
Ps. Ajan kainalokarvani.
 
Viimeksi muokattu:

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Ai niin, kirjoitin tänne jotain, mutta en antanut ääntäni. Miukumaukuja en periaatteesta kirjoituksiini laita, joten totean vaan että ehdokkaani tänä(kin) vuonna ovat scholl, Golden AWe ja Pisin Kääpiö 186cm.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vaihtelevasti Jatkoaikaa seuraavana, mutta juuri nyt aktiivikautta elävänä ehdotan palkintoja seuraaville nimimerkeille:

Kategoriat ovat:

JYP-keskustelu
@JypFabu on jäärä, mutta hyvällä tavalla. En aina ole samaa mieltä, mutta viehättää hänen tietämyksensä, paneutumisensa ja perustellut, asialliset vastaukset kaikkeen mikä liittyy JYPiin. Arvostan.

Asiakeskustelu
@Cobol on kuivakan asiallinen, asiantuntijuus ja luotettavuus suorastaan huokuvat hänen vastauksistaan. Edelleenkään en aina ole täysin samaa mieltä hänen viesteistään ja mielipiteistään, mutta arvostan erittäin hyvin perusteltuja viestejä, jotka osoittavat hänen tietämystään ja paneutumistaan kulloisenkiin tärkeään asiaan.

Hyvä tyyppi -keskustelu
@Virveliä kainaloon äänesti minua. Tarvitseeko muuta perustelua? Tarvitsee.
Se on se pilke... saattaa olla samanlainen meillä molemmilla. Jotain siinä on, mutta ei sitä järjellä selitetä.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
@Bosco
Kovaa jälkeä NHL-osiossa.

@Postinjakaja
HIFK-osion ääni reaalimaailmalle. Ei kuuluu negatiivisiipeen, eikä siihen laput silmillä vetävään "kaikki on hyvin" -osastoon.

@Sistis
Vaikuttaa hienolta mieheltä ja järjen ääneltä.

Otettu. Kiitos. Paljon on vielä takamatkaa esikuvani Jhag:in kirjoituksiin, mutta tämänkaltaiset huomionosoitukset motivoivat jatkamaan näinä vaikeina aikoina.
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tässä kolme ehdokastani perinteisessä aakkosjärjestyksessä.

@regularflex Joulupata on jo nimensäkin mukaan todella hieno keräys. Pieni pettymys oli, kun selvisi ettei tuotto menkään pelaajan hankintaan, mutta hyvään tarkoitukseen kuitenkin.
@vastaantulija Vitsiketjun kantava voima. Huumoria tarvitaan aina.
@Via Dolorosa Ansioitunut kiekkokeskusteluissa, varsinkin voimasuhde- ketjussa.

Kunniamaininnat:
@Tuamas USA:n Pesidenttivaaliketjussa vahvaa tekemistä
@Proffa_20 Voimasuhde- ketjuun toivottavasti pysyvä vahvistus
@Pratu Ässäosion kantavia voimia

Muille: Kiva kun kirjoittelette. Jatkakaa.
 

p_3ksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL, Jukurit
Kun kerran on mahdollisuus vaikuttaa niin tässä omat ehdokkaani, ei ole siis paremmuusjärjestys.

@Via Dolorosa , Liiga puolella ehdotonta eliittiä, paljon hyvää tekstiä ja perusteltuja omia näkemyksiä, miellyttävää luettavaa.
@Sistis , Koronaketjun kantavia voimia, iso respect!
@Bosco , NHL-tietämys on kyllä valtaisa, joten kuuluu ehdottomasti äänestykseen.
 

Peteliuz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs & Syracuse Bulldogs
@Keltainen - Hyvää läppää ja väsymätöntä työtä Lappeenrannan Hakalin esiintuomisessa.

@Everton - Vaikka liigajoukkueen kelkassa kulkeekin, käy säännöllisesti myös alasarjojen keskusteluihin tuomassa eloa asiantuntevuudellaan ja varsinkin Mestiksen lohkoennakot 6/5.

@Sämppäri - Toinen Jokereiden otteluketjuvastaavista. Esittää vahvoja mielipiteitä ja pitää niistä kiinni vaikka soraa tulisikin niskaan.
 
Viimeksi muokattu:

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Yleensä en näihin osallistu, kun en osaisi nimetä vain kolmea ansioitunutta nimimerkkiä. Koska olen saanut yllättävänkin paljon ääniä, niin on kuitenkin reilun pelin mukaista äänestää itsekin. Tämä ansioitunut kolmikko erottui edukseen, mutta moni muukin nimimerkki olisi ansainnut kyllä paikkansa auringossa.

Satunnaisessa järjestyksessä:

1. @kiwipilot : Etenkin kesällä väännettiin välillä kovastikin koronasta, mutta mielestäni kuitenkin pitkälti hyvässä hengessä, vaikka välillä vähän piruillenkin. Tuollainen keskustelu on palkitsevaa, sillä se pakottaa hyvin itseäkin tarkistamaan omia käsityksiä, ja tarvittaessa muuttamaan niitä. Kyseisellä nimimerkillä on myös todella hyvää tietoa rokotteista sekä myös useista minua kiinnostavista asioista korona-genren ulkopuolelta (sellaisiakin löytyy), joista matkailu mainittakoon erikseen.

2. @Cobol : Laajat tiedot ja perustellut mielipiteet yhteiskunnallisesti merkittävissä keskusteluissa, joista esimerkkinä kaikki suurvaltapolitiikkaan liittyvät ketjut. Viestejä on ilo lukea. Niissä kerrotaan minusta asiat niin kuin ne ovat, mikä ei välttämättä ole aina kaunista, mutta suomettumisen ajan pitääkin olla jo ohi.

3. @Flonaldo : Todella laajasti tietoa koronaviruksesta ja -rokotteista. Viestit ovat selkeitä ja perusteltuja, ja niistä saa hyvin sellaista tietoa, jota Suomen mediasta on melkeinpä mahdotonta löytää. Lisäksi kyseinen kirjoittaja osaa erinomaisesti perustellen korjata toisten kirjoittajien vääriä käsityksiä. Itsekin olen muutamaan otteeseen joutunut tunnustamaan olleeni väärässä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Viisi nimeämistä olen tainnut saada osakseni, joka on muistaakseni viisi enemmän kuin vuosi sitten. En ole liiemmin hyörinyt täällä palstalla viime aikoina, eikä mulla ole siis minkäänlaista käryä äänestystilanteesta. Kiitos joka tapauksessa!
 

Avuton tunari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vähän kaikki.
Äänestetään satunnaisessa järjestyksessä :


1. Mr Sharpshooter


Loistavaa jälkeä Manageri-ketjussa!

2. Atthe

Pelkästään seuraavalla viestillä pääset listalle:

Nyt on kyseessä oikeasti se kuudes kisapäivä. Tänään onkin tarjolla jonkinlaisia helmiä:

21:00 Suomi - Slovakia
01:00 Sveitsi - Saksa
04:30 Venäjä - Ruotsi

Suomi varmistaa voitolla kahden parhaan joukkoon sijoittumisen, Slovakialla myös mahdollisuus toiseen sijaan mutta myös neljänteen riippuen taasen kello yhden ottelusta. Sveitsi tarvitsee jatkopaikkaan kolmen pisteen voiton. Silmienne kiusaksi tässä vielä totuustaulukko selittämään lohkosijoituksia tulevan yön jälkeen. Ainoa tämän lohkon jäljellä oleva ottelu on sitten enää Kanada - Suomi, jossa ratkaistaneen lohkon herruus.
Suomen 3p voittoSuomen 2p voittoSlovakian 2p voittoSlovakian 3p voitto
Saksan 3p voitto
Kanada
9​
Suomi
9​
Saksa
5​
Slovakia
4​
Sveitsi
0​
Kanada
9​
Suomi
8​
Saksa
5​
Slovakia
5​
Sveitsi
0​
Kanada
9​
Suomi
7​
Slovakia
6​
Saksa
5​
Sveitsi
0​
Kanada
9​
Slovakia
7​
Suomi
6​
Saksa
5​
Sveitsi
0​
Saksan 2p voitto
Kanada
9​
Suomi
9​
Saksa
4​
Slovakia
4​
Sveitsi
1​
Kanada
9​
Suomi
8​
Slovakia
5​
Saksa
4​
Sveitsi
1​
Kanada
9​
Suomi
7​
Slovakia
6​
Saksa
4​
Sveitsi
1​
Kanada
9​
Slovakia
7​
Suomi
6​
Saksa
4​
Sveitsi
1​
Sveitsin 2p voitto
Kanada
9​
Suomi
9​
Slovakia
4​
Saksa
3​
Sveitsi
2​
Kanada
9​
Suomi
8​
Slovakia
5​
Saksa
3​
Sveitsi
2​
Kanada
9​
Suomi
7​
Slovakia
6​
Saksa
3​
Sveitsi
2​
Kanada
9​
Slovakia
7​
Suomi
6​
Saksa
3​
Sveitsi
2​
Sveitsin 3p voitto
Kanada
9​
Suomi
9​
Slovakia
4​
Sveitsi
3​
Saksa
2​
Kanada
9​
Suomi
8​
Slovakia
5​
Sveitsi
3​
Saksa
2​
Kanada
9​
Suomi
7​
Slovakia
6​
Sveitsi
3​
Saksa
2​
Kanada
9​
Slovakia
7​
Suomi
6​
Sveitsi
3​
Saksa
2​

Toisessa lohkossa käydään herkkupala, eli Ruotsi - Venäjä. Ruotsi pieksi Tshekkiä kun taas Venäjä heille hävisi, mutta toisaalta voitti Yhdysvallat. Lisäksi molemmat ovat höykyttäneet Itävaltaa. Tämä ottelu jättää sitten mielenkiintoiset lähtökohdat seuraavan yön USA - Ruotsi -kamppailulle, jossa ratkotaan jotain sijoja lohkovoittajan ja lohkon 4. väliltä. Totuustaulukko menikin vähän hankalammaksi katsoa kun tulee parissa tapauksessa kolmen joukkueen tasapeli, mutta taisin saada ratkottua järjestyksen niissä turnaussääntöjen mukaan. Seuraava taulukko on sillä oletuksella, että Tšekki ottaa Itävallalta 3p, ja sisältääkin sitten mahdolliset loppusijoitukset lohkossa näiden Ruotsin otteluiden tulosten puitteissa.
Ruotsin 3p voitto USA:staRuotsin 2p voitto USA:staUSA:n 2p voitto RuotsistaUSA:n 3p voitto Ruotsista
Ruotsin 3p voitto Venäjästä
Ruotsi
12​
USA
6​
Venäjä
6​
Tšekki
6​
Itävalta
0​
Ruotsi
11​
USA
7​
Tšekki
6​
Venäjä
6​
Itävalta
0​
Ruotsi
10​
USA
8​
Tšekki
6​
Venäjä
6​
Itävalta
0​
USA
9​
Ruotsi
9​
Tšekki
6​
Venäjä
6​
Itävalta
0​
Ruotsin 2p voitto Venäjästä
Ruotsi
11​
Venäjä
7​
USA
6​
Tšekki
6​
Itävalta
0​
Ruotsi
10​
Venäjä
7​
USA
7​
Tšekki
6​
Itävalta
0​
Ruotsi
9​
USA
8​
Venäjä
7​
Tšekki
6​
Itävalta
0​
USA
9​
Ruotsi
8​
Venäjä
7​
Tšekki
6​
Itävalta
0​
Venäjän 2p voitto Ruotsista
Ruotsi
10​
Venäjä
8​
USA
6​
Tšekki
6​
Itävalta
0​
Ruotsi
9​
Venäjä
8​
USA
7​
Tšekki
6​
Itävalta
0​
Venäjä
8​
USA
8​
Ruotsi
8​
Tšekki
6​
Itävalta
0​
USA
9​
Venäjä
8​
Ruotsi
7​
Tšekki
6​
Itävalta
0​
Venäjän 3p voitto Ruotsista
Venäjä
9​
Ruotsi
9​
USA
6​
Tšekki
6​
Itävalta
0​
Venäjä
9​
Ruotsi
8​
USA
7​
Tšekki
6​
Itävalta
0​
Venäjä
9​
USA
8​
Ruotsi
7​
Tšekki
6​
Itävalta
0​
Venäjä
9​
USA
9​
Ruotsi
6​
Tšekki
6​
Itävalta
0​

Yllättäen, jokaisella joukkueella sijoitus on pitkälti omissa käsissä, jos keskinäisiä pelejä huippumaita vastaan on jäljellä. Mutta yhdeksältä mennään tulevana yönä!




3. Mängimies

Hyvällä jääkiekko tuntemuksella pääsee pitkälle.


Ps. Pahoittelen tägäyksen vaikeutta ja kirjoitusvirheitä.
 

Avuton tunari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vähän kaikki.
Äänestetään satunnaisessa järjestyksessä :


1. Mr Sharpshooter


Loistavaa jälkeä Manageri-ketjussa!


NHL Managerin kotisivu. Täältä löytyy käynnissä olevan kolmannen kauden pelaajien tilastot, sarjataulukko, divisioonien tilanteet ja muuta mukavaa.

Managerin paikkoja on vapaana.

Varaustilaisuus on virallisesti päättynyt ja managerointi alkanut. Liity mukaan. Kuten jatkoajan säännötkin kieltävät tekemästä jatkoaikaan useamman kuin yhden tunnuksen, niin tähänkin NHL Manageriin saa osallistua tietenkin vain yhdellä tunnuksella.


Tämä on mukavaa ajanvietettä ja pääset manageroimaan omaa NHL-joukkuettasi. Voit erota koska tahansa managerin virastasi, jos et halua enää jatkaa managerina.

Tämä on managerointipeli, jossa kukin manageri manageroi omaa joukkuettaan. Valitse itsellesi vapaana oleva joukkue ja ala manageroida. Tämä on kolmas ja samalla viimeinen kausi NHL Manageriani. Kaksi ensimmäistä kautta vedin aapeli.com -sivustolla. Kun aapeli suljettiin, vedän viimeisen kauden täällä.

Ensin järjestetään varaustilaisuus, jonka jälkeen pelataan runkosarja ja viimeisenä playoffit, jotka päättyvät yhden joukkueen Stanley Cup -juhliin. Heti kun olet valinnut itsellesi joukkueen, varaa varattavista pelaajista itsellesi pelaaja aina oman joukkueesi vuorolla ja ilmoita varauksesi aiheeseen. Varattavat pelaajat löytyvät tämän aiheen yhdeksännestä ja kymmenennestä viestistä. Kun varaustilaisuus on päättynyt, tämän jälkeen saa alkaa suorittamaan pelaajakauppoja, joita voi suorittaa aina pelaajamarkkinoiden päättymiseen saakka. Pelaajakaupat käydään siten, että managerit lähettävät toisilleen vaihtoehdotuksia yksityisviesteillä. Kun olette saaneet kaupan sovittua, toinen managereista ilmoittaa sovitun pelaajakaupan aiheeseen ja toinen vahvistaa kaupan aiheessa. Kun kumpikin kaupan osapuoli on vahvistanut suoritetun kaupan aiheessa, kauppa on virallisesti suoritettu ja päivitän joukkueiden kokoonpanot. Varausvuoroja ei kaupoissa mukana enää tällä kolmannella kaudella ole, koska neljättä kautta ei pelata.

Peliasetukset, joilla pelaan

Vaikeusaste: Supertähti (Superstar)
Erän pituus: = 5 minuuttia (minimi), näin ollen koko ottelu kestää siis 15 minuuttia.

Tietoja NHL Managerista

- All-Star -ottelu pelataan kierroksen 53 jälkeen. Siinä kohtaavat Itä ja Länsi.
- Pelaajamarkkinat päättyvät kierroksen 70 jälkeen.
- Varaustilaisuudessa varattavat pelaajat ovat AHL-joukkueiden pelaajat.
- Minä pelaan kaikki ottelut itse xbox360 -konsolillani, NHL08 -pelillä.
- Ensimmäisen kauden voitti Anaheim Ducks ja toisen Calgary Flames.
- Pelaan jokaisella joukkueella yhtä monta ottelua runkosarjassa.
- Pelaan jokaisella joukkueella yhtä monta kotiottelua sekä vierasottelua.
- Kukin manageri päättää oman joukkueensa ketjut, taktiikat ja pelityylin.
- Ketjut voi halutessaan valita parhaiksi, eli tällöin ne ovat koneen valitsemat parhaat ketjut.
- Jatkamme siitä mihin 2. kauden jälkeen jäimme, eli joukkueet ovat sellaiset, millaisiksi ne 2. kauden jälkeen jäivät.
- Suoritettujen pelaajakauppojen jälkeen kannattaa aina ilmoittaa ketjut uudelleen aiheeseen, jotta ne ovat varmasti sellaiset, kuin niiden haluatte olevan.
- Joukkueenne pelityylin voitte valita siten, että kuvailette minulle omin sanoin, miten haluatte minun joukkueellanne pelaavan. Jos haluatte vaihtaa esimerkiksi maalivahtia jossakin tietyssä kohtaa ottelua, niin voitte sen ilmoittaa.
- Kaikki vapaat pelaajat, SM-liiga -joukkueiden pelaajat, Elitserien -joukkueiden pelaajat sekä maajoukkueiden pelaajat ovat vapaasti nostettavissa omaan NHL-joukkueeseenne tai farmiinne. Varaustilaisuuden jälkeen myös kaikki jäljelle jääneet AHL-pelaajat ovat vapaasti nostettavissa.
- Voitte siirtää myös omasta NHL-joukkueestanne tai farmistanne vapaasti pelaajianne vapaisiin pelaajiin.
- Kauden päätteeksi jaetaan palkinnot ja kootaan tähdistökentälliset.
- Ketjuihinne valitsette, ketkä pelaavat missäkin näistä paikoista: Hyökkäysketju 1, hyökkäysketju 2, hyökkäysketju 3, hyökkäysketju 4, puolustuspari 1, puolustuspari 2, puolustuspari 3, Ylivoima 1 (5 pelaajaa), ylivoima 2 (5 pelaajaa), 4 miehen ylivoima 1, 4 miehen ylivoima 2, alivoima 1 (4 pelaajaa), alivoima 2 (4 pelaajaa), 3 miehen alivoima 1, 3 miehen alivoima 2, lisähyökkääjät (2 pelaajaa), maalivahdit (2 maalivahtia) ja rankkarilaukojat (5 laukojaa).
- Voitte kysyä minulta nykyisiä ketjujanne tai taktiikoitanne, jos haluatte ne tietoonne. Voitte myös kysyä pelaajienne ominaisuuksia.
- Palkkakatto: 56,7 milj. $ (Pelaajien palkkojen summa, ei saa ylittyä (NHL:ssä, eikä NHL:ssä+farmissa).
- Palkkalattia: 40,7 milj. $ (Pelaajien palkkojen summa, ei saa alittua (NHL:ssä, eikä NHL:ssä+farmissa).
- Hetkellisesti palkkakatto voi ylittyä tai palkkalattia alittua, mutta asia täytyy korjata mahdollisimman pian.
- NHL-seurassa pitää olla vähintään 20 pelaajaa (18 kenttäpelaajaa ja 2 maalivahtia) ja saa olla enintään 23 pelaajaa.
- Managerit valitsevat joukkueelleen kapteenin (C) ja kaksi varakapteenia (A).
- Farmissa saa olla maksisimmaan 25 pelaajaa. Farmissa ei tarvitse olla yhtään pelaajaa.
- Pelaajan kokonaisuus lukee pelaajan perässä numerona. Mitä suurempi kokonaisuus, sitä paremmat peliominaisuudet hänellä kokonaisuudessaan on.
- Pelaajakaupoissa on semmoinen raja, että kaupan toinen osapuoli saa voittaa pelaajien kokonaisuuksissa yhteensä 7 kokonaisuuspistettä. Täten pelaajakaupat pidetään melko reiluina kummallekin osapuolelle.
- Varaustilaisuuden aikana esimerkiksi joukkueiden palkkakatot saavat ylittyä, mutta asia täytyy sitten korjata mahdollisimman pian, kuten muulloinkin kaudella, jos palkkakatto hetkellisesti ylittyy.
- Jos on jotakin epäselvää, voitte kysellä. Lisäilen myös tarpeen vaatiessa tähän lisää tietoja.

Lyhenteet

HP = Hyökkäävä puolustaja
VH = Voimahyökkääjä
PP = Puolustava puolustaja
TYÖ = Työmyyrä
PR = Pelinrakentaja
KIK = Kikkailija
TL = Tarkka laukoja
P = Puolustaja
OL = Oikea laitahyökkääjä
VL = Vasen laitahyökkääjä
KH = Keskushyökkääjä
MV = Maalivahti
V = V-tyyli
S = Seisova
SM = Sekalaisesti molemmat

Taktiikat

Puolustus

Pikakuviot: (Normaali, Kiekon perään, Kova painostus, Edustan suojaus, Kiekon estäminen).
Puolustustaktiikka: (Porrastus, Siniviiva, Vetäytyvä).
Alivoima: (Passiivinen neliö, Iso neliö, Timantti).

Normaali: Tasapainoinen vartiointi- ja aluepuolustus.
Kiekon perään: Vahvan puolen pelaajat lähtevät kiekon perään.
Kova painostus: Joukkueesi pelaa erittäin aggressiivisesti.
Edustan suojaus: Pelaajat vetäytyvät puolustusalueelle.
Kiekon estäminen: Pelaajat pysyttelevät kiekon ja maalin välissä.

Porrastus: Tasapainoinen taktiikka koko kentän hallintaan. Heikon puolen laitamies vartioi siniviivaa. Vahvan puolen laitamies pitää siniviivan.
Siniviiva: Käytä paljon maaleja tekeviä puolustajia vastaan. Kaksi hyökkääjää pitävät puolustajat kiinni. Kolme pelaajaa vartioi maalin edustaa.
Vetäytyvä: Pelaajat ryntäävät maalinsa edustalle. Pakottaa vastustajan laukomaan kauempaa. Puolustus pitää maalinedustan puhtaana.

Passiivinen neliö: Puolustusalueelle muodostetaan tiivis neliö. Maalinedusta pysyy hyvin suojattuna. Vastustaja pääsee laukomaan kauempaa.
Iso neliö: Alivoima ottaa kiinni kiekollisen pelaajan. Luo painetta kauempana maalista. Painostaa, mutta voi jättää avoimia paikkoja.
Timantti: Toimii hyvin sateenvarjo-ylivoimaa vastaan. Vastustajat otetaan kiinni ennen maalille pääsyä. Yksi puolustaja on suoraan maalin edessä.

Hyökkäys

Pikakuviot: (Perinteinen, Peruspuolustus, Aggressiivinen, Kaikki peliin, Puolusta johtoa).
Ketju 1: (Täysillä maalille, Maalin takana, Aluepainostus).
Ketju 2: (Samat vaihtoehdot).
Ketju 3: (Samat vaihtoehdot).
Ketju 4: (Samat vaihtoehdot).
Ylivoima: (Sateenvarjo, Laukominen, Aluepainostus).

Perinteinen: Pelaajat varovat antamasta vastustajalle paikkoja.
Peruspuolustus: Yhdistelmä varovaista ja aggressiivista peliä.
Aggressiivinen: Puolustus ottaa jonkin verran riskejä.
Kaikki peliin: Pelaajat panostavat pelkästään hyökkäämiseen.
Puolusta johtoa: Pelaajat eivät ota mitään riskejä.

Aluepainostus: Tämä taktiikka sopii parhaiten taitopelaajille. Kaksi pelaajaa odottaa syöttöä. Kiekottomat miehet luistelevat puolelta toiselle.
Täysillä maalille: Sopii parhaiten isoille ja vahvoille pelaajille. Lauo paljon ja käytä irtokiekot hyväksesi. Kiekottomat pelaajat siirtyvät maalin eteen.
Maalin takana: Kiekkoa viedään laitoja pitkin. Luo maalintekopaikkoja maalin takaa. Hyökkää heikommalle puolelle ja tee one-timer.

Sateenvarjo: Nimetty pelaajien muodostaman kuvion mukaan. Yksi puolustaja viivalla ja kaksi laukojaa B-pisteiden kaarilla. Antaa mahdollisuuksia one-timereihin.
Laukominen: Nopeaa kiekon siirtelyä ja hyviä kaukolaukauksia. 2 pelaajaa odottaa maalin edessä irtokiekkoa. Luo ylivoimaa vastustajan maalin eteen.
Aluepainostus: Tämä taktiikka sopii parhaiten taitopelaajille. Kaksi pelaajaa odottaa syöttöä. Kiekottomat miehet luistelevat puolelta toiselle.

Pelaajatyypit

Kikkailija: Kikkailijat harhauttavat vastustajansa tyylikkäästi ja pitävät kiekkoa pidempään taidolla ja kärsivällisyydellä.
Pelinrakentaja: Pelinrakentajat ovat joukkueen parhaita syöttäjiä ja he etenevät usein laitoja pitkin tai maalin taakse hakemaan loistavaa syöttöpaikkaa.
Voimahyökkääjä: Voimahyökkääjät jyräävät puolustuksen läpi maalille. He ovat hyviä myös maalin edustalla tai syvällä kulmissa.
Tarkka laukoja: Hyökätessä tarkat laukojat laukovat mieluummin kuin syöttävät tai harhauttavat. He ovat vaarallisia avoimessa tekopaikassa tai B-pisteiden kaarilla.
Työmyyrä: Työmyyrät ovat joukkueen parhaita taklaajia ja he käyttävät taklaamiseen koko vartaloaan.
Hyökkäävä puolustaja: Hyökkäävät puolustajat vievät usein kiekkoa ylös läpiajon toivossa ja taistelevat pitääkseen kiekon vastustajan päädyssä.
Puolustava puolustaja: Puolustavat puolustajat ovat hyviä estämään laukauksia ja siivoamaan maalinedustaa. He pistävät kiekon laidan kautta vastustajan puolelle, jos paine on liian kova.

Pelityyli

- Millä tavalla tahdot minun pelaavan joukkueellasi? Kerro omin sanoin.

Esimerkkejä

- Miten paljon taklaan?
- Missä vaiheessa otan maalivahdin pois vai otanko ollenkaan?
- Missä vaiheessa haluat vaihtaa minkäkin ketjun jäälle vai annanko vaihtua automaattiseksi?
- Kun maalivahtisi torjuu kiekon, syötänkö kiekon suoraan peliin, vai haudonko kiekon alleni ja otan näin uuden aloituksen?
- Vaihdanko usein pelaajaa vai pelaanko kauan yhdellä pelaajalla?
- Koukinko, sidonko, aloitanko tappeluita jne.?
- Lauonko maalia kohti lämärillä vai ranteella vai käytänkö molempia ja kuinka usein kumpaakin?
- Otatko aikalisän ja jos otat, niin missä kohtaa?

Esimerkki, kuinka taktiikat ilmoitetaan

Puolustus


Pikakuviot: Kova painostus
Puolustustaktiikka: Vetäytyvä
Alivoima: Passiivinen neliö

Hyökkäys

Pikakuviot: Aggressiivinen
Ketju 1: Aluepainostus
Ketju 2: Maalin takana
Ketju 3: Täysillä maalille
Ketju 4: Täysillä maalille
Ylivoima: Laukominen

Pelaajien kokonaisuuteen vaikuttavat tekijät + muuta

Ikä:
Pituus:
Paino:
Kätisyys:
Kansalaisuus:

Ominaisuudet kenttäpelaajalla

Taito

Rannelaukauksen voima:
Rannelaukauksen tarkkuus:
Lyöntilaukauksen voima:
Lyöntilaukauksen tarkkuus:
Syötöt:
Harhauttaminen:
Kiekon hallinta:
Aloitusvoitot:
Ohjaukset:

Luistelu

Nopeus:
Kiihtyvyys:
Ketteryys:
Tasapaino:
Kestävyys:
Taklaaminen:

Sisukkuus

Aggressiivisuus:
Jaksaminen:
Laukausten blokkaus:
Hyökkäyksen tietoisuus:
Puolustuksen tietoisuus:
Kovuus:
Kurinalaisuus:
Paineensietokyky:
Kehittyvyys:

Ominaisuudet maalivahdilla

Taito

Hanska matala:
Hanska korkea:
Maila matala:
Maila korkea:
Jalkojenväli:
Läpiajot:
Reboundit:
Pelisilmä:
Syötöt:

Luistelu

Nopeus:
Ketteryys:
Torjunnasta palautus:
Aggressiivisuus:
Laukauskulmat:
Katkaiseminen:
Pelin avaaminen:

Sisukkuus

Jaksaminen:
Kestävyys:
Tasaisuus:
Paineensietokyky:
Kehittyvyys:


2. Atthe

Pelkästään seuraavalla viestillä pääset listalle:






3. Mängimies

Hyvällä jääkiekko tuntemuksella pääsee pitkälle.
Kyllä se valitettavasti kumoutui kun ei saatu tarvittavaa osallistujamäärää kasaan.
(viesti lainattu tägäyksen sijaan, jotta Mängimies saa hälytyksen)

Ps. Pahoittelen tägäyksen vaikeutta ja kirjoitusvirheitä.Lainatu viestejä ilmoituksen lähettämiseksi.
[/QUOTE]
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
@Punamusta laittaa kroppaa likoon joka päivä
@sampio on tasaisesti viisas
@Iisoppi tuo usein vähän erilaista ilmapiiriä keskusteluihin.

Varmaan on muitakin kovia, mutta näiden äänestäminen ei ainakaan mene ihan väärin.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
@Via Dolorosa
@1971
@Zinetula

Tuossa omat kolme, jotka tulivat nyt mieleen, vaikka olenkin pyörinyt palstalla vasta vähän aikaa. Kaikkia kolmea yhdistää asiantunteva, asiallinen ja objektiivinen kirjoitustyyli kera hyvien perustelujen ja argumenttien. On tottakai muitakin hyviä ja asiallisia kirjoittajia, mutta nuo kolme nyt nousivat kärkeen.

Pakko oli myös nostaa kaksi Kärppä-osiosta, kun siellä on tullut pyörittyä eniten ;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös