Voimasuhteet kaudelle 2015–2016 (hyökkäys)

  • 56 040
  • 137

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille ja IFK:lle
Maalivahdeissa ECHL on tuonut parhaat onnistumiset, koska Zapolskin lisäksi myös Rob Zepp tuli ECHL:stä. Veskareiden kohdalla ECHL:stä onkin varmaan helpointa tehdä löytöjä, koska jos NHL-organisaatiolla on paljon hyviä maalivahteja, joutuu joku ECHL:äänkin asti hakemaan peliaikaa. Rob Zepp löytyi SaiPaan aikanaan juuri siten, että häntä pidettiin puhtaasti AHL-tason torjujana, joka oli vain organisaation maalivahtiruuhkan takia joutunut ECHL:ään.

Pakeista Blake Kesselistä saattaa tulla onnistunut ECHL-hankinta. Viime kauden loppua pidän vielä liian lyhyenä otantana lopullisen arvioinnin tekemiseen.

Muista ECHL-pakeista tulevat mieleen:
Aaron Brocklehurst = ok
James Sanford = täysfloppi
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Adam Miller (ex-Tappara)
ECHL:ssä 72 ottelua ja 86 pistettä
Liigassa: 5 ottelua, 0+1 pistettä ja potkut

Muistetaan toki, että Las Vegasin nopein käväisi Ässissä tuon pikavisiitin tekemässä. Sen jälkeen lähti Allsevenskaniin ja siellä kyllä kulki piste per peli tahtia.

Rob Zepp löytyi SaiPaan aikanaan juuri siten, että häntä pidettiin puhtaasti AHL-tason torjujana, joka oli vain organisaation maalivahtiruuhkan takia joutunut ECHL:ään.

Ässissä onnistunut Derek Damon tuotiin myös saman tyylisillä saatesanoilla Poriin. Kari Takko tuolloin tarinoitsi, että kyseessä on oikeasti AHL-tason mies, mutta organisaation tilanteen vuoksi oli joutunut pelaamaan ECHLssä. Nyt Mullane on kuitenkin ihan puhdas ECHL mies, joten aika varovaiset ovat odotukset ainakin minulla. Jos pystyy nappaamaan paikan neljästä pelaavasta ketjusta, niin on onnistunut haku. Halpahan mies on ja Ässät on viime vuosina muutenkin erikoistunut näiden halvempien ulkkareiden kokeiluissa. Ensin oli löydöksi lopulta paljastunut Daniel Brodin (palkka huhujen mukaan 25k€) sitten tuli Austin Smith ja Ziga Jeglic. Viime kaudella täällä kävi Jake Hansen ja nyt saapuivat Mullane ja Vance. Osumaprosentti on ihan viime vuosina ollut kohtalainen, sillä täytenä floppina noista ei ketään voida pitää, vaikka Jeglic ajautuikin Pekka Virran alaisuudessa nelosketjun laitaan pienille minuuteille. Ziga on sen jälkeen kuitenkin iskenyt olympialaisissa kaksi maalia Venäjän verkkoon ja KHLssä ihan kelpo tehot.

Edit. Isomman profiilin ulkkareissa on sen sijaan osumatarkkuus ollut mestaruuskauttta lukuun ottamatta heikko. Etenkin Cohen ja Groulx olivat ykköspakkien nimikkeinä surkuhupaisia.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Eipä unohdeta, että TPS:n viimeisen mestaruuskauden tandemin toinen osapuoli, David Leggio, tuli nimenomaan myös ECHL:stä Palloseuraan. Runkosarja meni nyt vähän ailahdellen, mutta pudotuspeleissä olikin sitten Engrenin kanssa sellainen duo, että oksat pois!
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Rupesin piirtämään kuvaajia näistä, mutta rankingin yksikkö on selvästi muuttunut ajan saatossa.

Joo, aikoinaan laskin eri kategorioista tulleet pisteet yhteen. Myöhemmin sitten järjestys oli eri kategorioiden sijoitusten keskiarvo.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos tuo laskukaava nostaa ECHL:n pistepörssin kärkinimet automaattisesti kakkos- tai kolmoskoriin, on kaavassa jotain pahasti pielessä.

Voi toki ollakin, mutta suhteellisen laaja otos laskelmaan kuitenkin tuli:

2695 ECHL-peliä, joissa 2485 pistettä (eli 0,92 p. / ott.)

Samat miehet liigassa: 2751 peliä, 1590 pistettä (0,58)

Laskuissa ei ole siis mukana vain suoraan ECHL:stä tulleet pelaajat, vaan myös välissä muuallakin ehtimään pelanneet. Pyrin poimimaan tilastot suurin piirtein kolmelta edelliskaudelta sarjakerroinvertailun tekemiseen, koska juuri kolmesta edelliskaudesta lasketaan sitten tuo pistearviokin.

Siis esim. vaikka Eliteprospects.com - Mark Lee joka pelasi ECHL:ssä hyvin tehoin useamman kauden, vuoden Tanskassa ja tuli sitten Ilvekseen.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onnistunein ECHL hankinta taitaa olla Tomas Zaborsky, joka teki ennen Poriin tuloa ECHL tasolle varsin vaatimattomat tehot 47 ottelussa 14+14=28.
Toisaalta Tommi Kivistökin nousi ECHL:stä(48, 4+11=15) seuraavalla kaudella Liigassa MM-kisapelaajaksi.
 
Viimeksi muokattu:

Ribals

Jäsen
Zaborskyllakin oli vaan se, että kesti kyllä aikaa kypsyä huippupelaajaksi liigaan.
Oli heti ensimmäisellä kaudella hyvää liigatasoa ja toisella kaudella jo lähes Liigan eliittiä.

Jos Mullane tuolle Zaborskyn ensimmäisen Ässä-kauden tasolle yltää, niin tyytyväisiä ollaan. No, aika näyttää millainen peluri sieltä tulee, turha tässä kesällä vielä tyrmätä.
 

Massimo 1897

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Muistelin että Corey Elkins oli echl haku, mutta eihän miehelle kertynyt kun neljä peliä siellä ennen Stadiin tuloa. Hyvä haku kumminkin!
 

Kafrom

Jäsen
Hienoahan se on aina pelaajien pisteitä ja nimiä droppailla esittäen näitä absoluuttisina faktoina tasosta. Eikai kukaan nyt herranjumala voi Mullanen tasoa arvioida muiden ECHL-pelaajien pisteillä? Pelaajat ovat erilaisia, Mullane on hyvä luistelija, voi hyvinkin pärjätä Liigassa.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Ihan mielenkiintoisia tilastoja ja otantoja kuitenkin. Tapaus Zaborsky ja Zapolski toimivat esimerkkeinä että ECHL:stä voi löytää hyviäkin pelaajia, Zabolla tosin se otti kauden kaksi nouseminen eliittiin, mutta sen arvoista se oli.

Mark Lee oli myös mielenkiintoinen haku, Tanskan yli ppg-tahdista pystyi tuomaan myös liigaan tehoja. Ihmettelin kun ei jatkanut Ässissä kaudelle 12-13 vaikka tehoja syntyi 17 peliin 13 kappaletta.

Faktahan on, että näistä on mahdoton sanoa ennen kauden alkua. Spekuloida voi aina, mutta syksymmällä näkee paremmin millainen pelimies esim. Pat Mullane on.
 

Apheu

Jäsen
Totuus on vahvasti se, että Pat Mullane saattaa olla yllättävän kova tähän Liigaan. Eli Ralph vaikka miten kääntelisi, niin kyllä Mullane astetta paremmalta vaikuttaa

No ei tasan vaikuta!

Tässähän itselläni ei sinänsä ole mitään käsitystä pelaajista muuten, kuin tilastojen pohjalta. Niiden tilastojen ja siten kaavan takia näyttää siltä, että Mullanella olisi enemmän hyökkäyspotentiaalia, mitä Hollandilla. Ja asioita, mitä luottelit; Holland voitti WHL:n syöttöpörssin. Toki, mutta siitä on jo vierähtänyt aikaa. Samaten NHL-varauksestakin. Miestensarjoissa kovin vaatimatonta tehoilua. Mutta, tässä on nimenomaan kohta, jossa pistää ura uuteen nousuun, sillä se on ehdottomasti ollut hieman alamäessä. Mullanen tehot AHL:stä eivät paljon poikkea Hollandin vastaavista. Ehkä mies on niin hyökkäysorioitunut pelaaja, että nähtiin parhaimmaksi heittää ECHL:ään, jos ei AHL:n pariin kärkikenttään mahtunut? Vaikea arvioida. Mutta kaava sanoo näin. Omastanikin mielestäni Holland vaikuttaa todennäköisemmältä onnistujalta. Puhuin siis vain tuon kaavan tuloksista ja niihin en millään tavalla itse voi vaikuttaa. Eli tuo ei ollut millään tavalla oma henkilökohtainen mielipide näistä pelaajista.

mirasane kirjoitti:
Jos tuo laskukaava nostaa ECHL:n pistepörssin kärkinimet automaattisesti kakkos- tai kolmoskoriin, on kaavassa jotain pahasti pielessä.

Mullanen kohdalla vaikutti myös ehdottomasti se, että hänellä oli AHL:stä yksi puolikas kausi, jossa on kuitenkin tehnyt tehoja ~0,3 ppg. Sitä ennen NCAA:ssa 1,13 ppg. Eli siellä on takana myös hyviä kausia muualla (NCAA:ssa erinomainen kausi, AHL:ssa keskinkertainen). Eli pelkkä yksi erinomainen ECHL -kausi ei vielä nosta pelaajaa automaattisesti mihinkään, vaan taustalla täytyy olla muitakin onnistuneita kausia.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Monenlaiset tekijät aiheuttavat kirjoittajan @Everton malliin epävarmuutta ja siten laskevat selitysarvoa. Kuitenkin nämä tekijät keskimäärin kumoavat toisensa, eli itse odotusarvo sijoitukselle ei muutu. Tämä tosin mielestäni edellyttää odotuksen että joukkue on hyvin kasattu, eli että hyökkäys, puolustus, mv-peli, valmennus ja muu toiminta (ml. huolto) on rakennettu tasapainoisesti. Oletus ei toki aina pidä paikkaansa, mutta luulen että tämä on jokaisen joukkueen pyrkimys. Jos tästä ollaan samaa mieltä, niin on teoreettisesti perusteltua arvioida joukkueita vain hyökkäyksen osalta, kun parempia, yhtä yksinkertaisia ja yhtä läpinäkyviä menetelmiä ei ole tiedossa.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Vähän jotain omia hajatelmia.

Ihmettelin taskulaskimen kanssa tuota Hollandin ja Mullanen eroa. "Silmällä" näkee, että Hollandin ammattilaisura on hieman Mullanea parempi (NHL-visiitti, enemmän pelejä AHL-ssä, joissa hieman parempi ppg ja on vielä kaksi vuotta nuorempi), mutta tämän topicin kaavalla Mullane (0,53) pyyhkii Hollandilla (0,32) lattiaa.

Vertailun vuoksi, jos sama vertailu olisi tehty vuosi sitten, niin Mullane olisi saanut ppg:n 0,48 ja Holland 0,50.

Jos Holland ei olisi pelannut Mullanen tapaan ollenkaan noita 21 AHL-ottelua viime kaudella, olisi hänen vertailuarvonsa noussut nykyisestä 0,32 -> 0,38. Tai jos hän olisi pelannut noiden ottelujen AHL-ottelujen sijasta ne ECHL:ssä piste/peli keskiarvollaan olisi hänen vertailuarvonsa noussut 0,31 -> 0,44. Tietyllä tavalla kaava siis rankaisee Hollandia siitä, että pelasi paremmassa liigassa ja sattui loukkaantumaan viime kaudella.

Vielä en tarkempia laskuja ehtinyt tekemään, mutta tuntuu siltä, että tämä kaava palkitsee heikommassa sarjassa tehoilusta ja toisaalta Everton "päälaskijana" rankaisee "mutulla", jos paremmassa sarjassa pelaten tehokäyrä on ollut laskeva. Eli kärjistettynä pelaaja olisi parempi, jos menisi huonompaan liigaan tehoilemaan, kuin että pelaisi pikkuroolissa ja tehottomana NHL:ssä.

Vielä tuo Ryan Potulny pistää silmään tuolta neloskorista
4. KORI - liigatason pelaaja alempiin kenttiin. Lähtökohtaisesti ns. nelosketjun pelaaja, mutta voidaan tarvittaessa peluuttaa kolmosessakin ja tekee silloin tällöin pisteitäkin: noin 0,2p./peli.
Omalla laskutoimituksella saan Evertonin kaavalla Potulnylle ppg:n 0,42. Tämä siis kahdesta edelliskaudesta huolimatta. Jos viime kausi jätetään kertomatta kahdella, niin saadaan ppg 0,46. Nämä kaikki mielestäni selvästi kolmoskorin lukemia. Potulny kärsi viime kaudella AHL:n veteraanisäännöstä ja edellisellä kaudella loukkaantumisesta, joten sen vuoksi tehot ja pelimäärät ovat jääneet aiempaa pienemmiksi. Onko tuossa kuitenkaan aihetta noin suureen mutu-rankaisuun?

Toisaalta eihän tuo otanta kolme viime kautta perustu sinänsä mihinkään. Yhtä hyvin se voisi olla vaikka neljä vuotta. Jos kaava koskisi neljää edellistä kautta Potulnyn ppg nousisi 0,62:een. Eli oltaisiin jo kakkoskorissa. Siitä jos mennään vielä vuosi vuodelta eteen päin, niin aina vaan nousisi.

Kaiken kaikkiaan tämä on kuitenkin erittäin mielenkiintoinen vertailu tutkittavaksi. Paljon järkevämpää kuin juupas-eipäs väittelyt muissa ennakko- ja voimasuhdeketjuissa.Evertonille kiitos suuresta vaivannäöstä. Mielenkiintoista nähdä miten ennusteet toteutuvat tulevan kauden osalta.

Kehitysehdotuksena ehdottaisi, että koreja olisi enemmän. Nyt kolmoskorissa on sekaisin mestistulokkaita ja 0,50 ppg:llä operoivia liigaveteraaneja. Kentällä on kuitenkin iso ero vajaan 20 pisteen ja reilun 30 pisteen pelaajalla. Ja koska tämä voimasuhdevertailu nojaa suurimmalta osalta puhtaaseen matematiikkaan, niin mielestäni kaikenlaisen mutuilun voisi jättää sitten kokonaan pois.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ihmettelin taskulaskimen kanssa tuota Hollandin ja Mullanen eroa.

Olen huomioinut laskelmissa myös sen, jos pelaaja pelaa eri määrän pelejä samalla kaudella eri sarjoissa. Eli jos vaikka on pelannut Mestiksessä 10 peliä ja Liigassa 40 peliä, niin Mestis-tehot vaikuttavat kokonaisuuteen 20% verran ja Liiga sitten sen loput 80%. Kuten jo sanoinkin, niin en ole matematiikkaan tai tilastotieteisiin perehnyt sen tarkemmin, joten en tiedä onko tämä hyvä tapa vai ei, mutta se selittänee joka tapauksessa erot sinun laskelmiisi.

Toki näitä pisteitä tuli syötettyä aika vinhalla tahdilla, eli näppäilyvirheet ovat hyvinkin mahdollisia. Ja itse asiassa nyt sitten sattumalta sellainen löytyikin, kun olin kopsaamassa laskelmia tänne. Ainoa vaan, että sen myötä tulee lisää lunta tupaan :-) Mullanen pitäisi olla ihan kakkoskorin korvilla tehoin 13+21=34.

Tässä vielä selitysten kera:

Mullane:
Kausi 2012-13
38 peliä 16+27 ja sarjakerroin 0,78
Kerroinkorjattuna 0,33 maalia / peli ja 0,55 syöttöä / peli
Yksi sarja = 100% ja 60 ottelun runkosarjassa keskiarvon mukaisesti 19,71+33,25=52,96

Kausi 2013-14
46. 6+7 1,07 0,14 0,16 78% = 6,53+7,62
13. 2+2 0,63 0,10 0,10 22% = 1,28+1,28
= yhteensä 7,81+8,90=16,71

Kausi 2014-15
72. 23+39 0,63 0,20 0,34 100% 12,08+20,48=32,55

Potulny:
2012-13 66. 19+22 1,07 0,31 0,36 100% 18,48+21,40=39,88
2013-14 38. 3+7 1,07 0,08 0,20 100% 5,07+11,83=16,89
2014-15 25. 2+3 1,07 0,09 0,13 100% 5,14+7,70=12,84

Holland:
2012-13
2. 0+1 0,61 0,00 0,31 3% 0,00+0,52=0,52
69. 10+18 1,07 0,16 0,28 97% 9,04+16,28=25,32
=9,04+16,79=25,83

2013-14
5. 0+0 1,77 0,00 0,00 8% 0,00+0,00=0,00
57. 6+11 1,07 0,11 0,21 92% 6,21+11,39=17,60
=6,21+11,39=17,60

2014-15
21. 0+2 1,07 0,00 0,10 84% 0,00+5,14=5,14
4. 1+3 0,63 0,16 0,47 16% 1,51+4,54=6,05
=1,51+9,67=11,18


Everton "päälaskijana" rankaisee "mutulla", jos paremmassa sarjassa pelaten tehokäyrä on ollut laskeva. Eli kärjistettynä pelaaja olisi parempi, jos menisi huonompaan liigaan tehoilemaan, kuin että pelaisi pikkuroolissa ja tehottomana NHL:ssä.

Mutuiluun palaan vielä myöhemmin, mutta kyllä mä osittain jopa ajattelen noin. Tietty tehopistevertailua tehtäessä ei oikein voi käyttääkään lähdeaineistona muuta kuin tehopisteitä. Jos otetaan huomioon rooli, loukkaantumiset yms asiat joilla oikeasti on merkitystä, niin sitten mennään väkisinkin mitattavien asioiden ulkopuolelle - eli mutupohjaiseen vertailuun. Mikä tosin sekin on ihan ok.

Mutta lähtökohtaisesti minun mielestäni tehopisteet kertovat ainakin pelaajatyypistä enemmän kuin sarja, ainakin jos ei nyt ihan ääripäihin mennä. Pelaajan kokonaistaso ja hyvyys on sitten kokonaan toinen juttunsa, mutta siihen en ole viitannutkaan millään lailla.

Jos nyt vaikka kuviteltaisiin sellainen mielikuvitustilanne, että nämä kaksi kaveria saisivat eri ulottuvuuksissa tismalleen samanlaisen mahdollisuuden pelata Kärppien ykköskentässä samojen pelaajien kanssa:
Pelaaja 1: hyvä neloskentän puolustava sentteri, joka on pelannut yli 200 liigaottelua, mutta tehnyt parhaalla kaudellaan tehot 6+6
Pelaaja 2: nuori hyökkääjä, joka on ollut A-SM:ssä pistepörssin top-vitosessa ja sen jälkeen pelannut Mestiksessä pinna/peli-tahdilla, mutta ei ole vielä Liigassa
...niin kyllä mä jotenkin kallistuisin siihen, että pelaajatyypillä 2 olisi kauden päätyttyä isommat tehot plakkarissa. Pelaaja 1 voisi toki olla hyödyllisempi joukkueelleen jopa tuossa kentässä, mutta siitä ei nyt ollut kysymys.


Vielä tuo Ryan Potulny pistää silmään tuolta neloskorista Omalla laskutoimituksella saan Evertonin kaavalla Potulnylle ppg:n 0,42. Tämä siis kahdesta edelliskaudesta huolimatta. Jos viime kausi jätetään kertomatta kahdella, niin saadaan ppg 0,46. Nämä kaikki mielestäni selvästi kolmoskorin lukemia.

Tässä vaiheessa hoksasin, että olen kirjoittanut avausviestiin asiat vähän eri tavoin kuin olen tulkinnut. Eli nuo "noin pistekeskiarvolla" pitäisi olla "vähintään pistekeskiarvolla". Tämä selventänee joitain sijoituksia. Lisäksi maalitykeillä on paremmat mahdollisuudet päästä ylempiin koreihin kuin syöttöpisteitä keräävillä (maaleja per ottelu koreittain: 0,33 / 0,25 / 0,17 / 0,12)

Toisaalta eihän tuo otanta kolme viime kautta perustu sinänsä mihinkään.

Ei perustukaan. Joku määrä on kuitenkin pitänyt valita. Katsoin kolme kautta sellaiseksi määräksi, joka olisi riittävän kattava (yhden heikon kauden vaikutus ei ole vielä romahduttava), mutta myöskin tarpeeksi ajankohtainen. Neljällä tai viidellä kaudellakin nämä voi halutessaan laskea, mutta sitten sieltä alkaa tulla jo aika paljon B- ja C-junnupelejäkin mukaan pelaajien nykyinen ikärakenne huomioiden.

Ja koska tämä voimasuhdevertailu nojaa suurimmalta osalta puhtaaseen matematiikkaan, niin mielestäni kaikenlaisen mutuilun voisi jättää sitten kokonaan pois.

Korimääritelmistä olin siis kirjoittanut huolimattomasti ja laskukaavaakaan en ollut selittänyt juurtajaksaen, mutta onko joku muu mutu-tekijä vielä olemassa? Koska ihan oikeasti pyrin tekemään tästä kokonaan mutuvapaan vertailun, kaiken kaavamaisuutensa hyvine ja huonoine puolineen. Jos joku on ihan kahden korin välillä, niin silloin tietty joutuu tekemään ratkaisun suuntaan tai toiseen, mutta näissä olen pyrkinyt tasapainoilemaan joukkueen sisällä.

Noihin nousu- ja laskusuuntausta osoittaviin miinuksiin ja plussiinkin on siis ihan selkeä kaava. Jos pelaajan "tehopistekäyrä" on lievässä alamäessä, niin siitä tulee yksi miinus. Se vastaa noin -2,5 tehopistettä. Jyrkkä alamäki taas kaksi miinusta ja -5 tehopinnaa. Nämä lukemat tosin ovat mutua, eli niiden paikkaansapitävyydestä ei ole muuta viitettä kuin kokemukseni Mestiksestä.


Yksilötasolla tulee ihan saletisti olemaan voimakastakin heittelyä kaavan antamien ja todellisten korien mukaan. Mutta jos kokonaisuudessaan joukkueiden sisällä koritasapaino pysyy suunnilleen samana (koko kauden pelanneiden osalta), niin olen tyytyväinen.

Korien sijasta voisin tietty ilmoittaa vaikkapa hyökkääjien kokonaispisteet joukkueittain, jos se kiinnostaa joitain? Se ei vaan sinällään kerro joukkueen hyökkäyskaluston rakenteesta vielä mitään: voi olla terävä kärki, mutta puuttua ns. potentiaaliset kärkikenttienpelaajat (eli kakkos- ja kolmoskorien jätkät). Tai sitten korimäärää voisi laajentaa, mutta silloin taas helposti erot tulisivat ainakin tällä systeemillä vieläkin suuremmiksi ja ehkä epätarkemmiksikin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Muutama uusi nimi ja Davis pois Kärpistä.

BLUES:
I HIRSCHOVITS KIM

II KANTOLA KAI
III SOMERVUORI EERO, KORHONEN VILLE, MAKKONEN JUSSI, TALAJA ROOPE, LIIVIK SIIM
IV KANGASNIEMI IIKKA, SAILIO JARI, POUKKULA MARKUS, SUOMELA ANTTI, SAARI MICKE, PUHAKKA JANNE
R TIIVOLA PETER, ROOBA ROBERT, PITKÄNEN ILMARI, LAHTINEN TIMI

HIFK:
I ZABORSKY TOMAS, RAMSTEDT TEEMU
II PUUSTINEN JUUSO, LUTTINEN ARTTU
III ELKINS COREY, IKONEN JASSE, RASK JOONAS, HINTZ ROOPE, LAMBERG MATTI
IV LEINO ROBERT, PARTANEN MIKA, NYKOPP THOMAS, SAARELAINEN MIRO-PEKKA, ÅSTEN MICKE
R TAMMINEN HENRI, JUUTINEN JANNE

HPK:
I -
II -
III MIETTINEN ANTTI, MANNINEN SAKARI
IV KAREVAARA JOONA, HOLLAND PATRICK, VUOTI SANTERI, HOPPONEN WALTTERI, PAAJANEN OTTO, KOIVISTO JUHA, TUULOLA EETU, VALTONEN JULIUS, JASU JUHANI
R ARKIOMAA EETU-VILLE, RUOKONEN MIRO, LIEDES HEIKKI

ILVES:
I -
II SANDELL SAMI
III RAUTIAINEN TEEMU, VIHKO JOONAS, LAAKSO TAPIO, SOINTU MATIAS, JOKINEN MARKUS, TYRVÄINEN ANTTI
IV MUSTONEN ALEKSI, SUOMI EEMELI, MESKANEN VILLE, SAVILAHTI EERO, FLINCK MARKKU, RIEKKINEN JOONAS, VÄLIMAA TOMMI, VEISTOLA JIRI, RÄMÖ JUUSO
R MATTILA JULIUS

JYP:
I TUPPURAINEN JANI
II TAVI JANNE
III LÖFMAN ANSSI, HUBACEK PETR, BOYCE DARRYL, PIHLMAN TUOMAS, NÄTTINEN JOONAS, NENONEN MARKUS, KOLEHMAINEN JANNE
IV LAHTI MIIKA, HOTAKAINEN VALTTERI, ANTONEN JOOSE, SALMIO MIKKO
R -

KALPA:
I -
II KERÄNEN JANNE
III RISSANEN JAAKKO, MANKINEN JESSE, RUOHOMAA MIKAEL, NIKKO JONI
IV SEBOK BALAZS, PITKÄNEN MIIKKA, PIIPPONEN TOPI, MUTANEN SAMI
R TAMMELA JONNE, KINNUNEN SAKU, HARJAMA JOONA

KOOKOO:
I -
II -
III RAJALA JUUSO, GUTTIG ANTHONY, MALINEN JARKKO, RINKINEN TEEMU

IV WATKINS MATT, JUUTILAINEN JAN-MIKAEL, JULKUNEN OLLI, KANGASMÄKI AKI, HYVÄRINEN TONI, PELTONEN TOMI, VIRTANEN MIKKO
R ALIKOSKI MIKKO, KOIVISTO MIKA, TAMMINEN SAMI, KINNUNEN TUOMAS

KÄRPÄT:
I -
II HUML IVAN, PIRNES ESA, NIEMI MIKA, JUNTTILA JULIUS, AALTONEN MIRO
III PYÖRÄLÄ MIKA, IKONEN JUUSO, PULJUJÄRVI JESSE, AHO SEBASTIAN, ANTTILA SAMI
IV MÄENALANEN SAKU, KESTILÄ AKU
R KERÄNEN JUHO, SUORANTA SIMON

LUKKO:
I VAHALAHTI VILLE
II GAGNON AARON, NURMI TEEMU, KOIVISTO TONI, LÄHTEENMÄKI SAMI
III VAUHKONEN OLAVI, LAHTI JANNE, ASPLUND TURO
IV PIITULAINEN JESPER, RISKA FILIP, SIPILÄINEN OLLI, KOSKI EETU
R *SUURONEN TONI

PELICANS:
I -
II SOPANEN VILI
III ERKINJUNTTI ANTTI, JAATINEN ANTTI, TYRVÄINEN JUHANI
IV POTULNY RYAN, ROINE MIIKA, HEINO HENRI, DA COSTA TEDDY, HAKULINEN ANREI, PÖYHÖNEN MARKO, ALANNE JOONAS, REPO SEBASTIAN, RITAMÄKI JANNE
R *SIIKONEN MISKA, BJÖRNINEN HANNES, VARTIAINEN TAAVI

SAIPA:
I -
II MCINTYRE DAVID
III KOHO VILLE, JÄRVINEN MATTI, JOKINEN TOMMI

IV STRÖMBERG KIM, JÄRVELÄINEN VILLE, ZBORIL ADAM, VENÄLÄINEN SAMI, JÄÄSKELÄINEN JOONA, VAINIKAINEN VILLE, HÄMÄLÄINEN VILLE, KETTUNEN JANNE
R LEIVO TOMI, KURONEN MIKAEL, SUUTARI JONI, VIRKKUNEN VALTTERI

SPORT:
I -
II BERTRAND CHARLES
III KOKKALA LASSI, VÄNTTINEN TUOMAS, IMMONEN JARKKO, KOIVISTO HENRIK, GAVRUS ARTUR, KIVIMÄKI SAMULI
IV KOMULAINEN JOONAS, LESKINEN VILLE, TALLBERG TEEMU, RISKA ERIK, KIVIRANTA JOEL, REKONEN ALEKSI, TIKKA TOMMI, KÖRKKÖ TOMI
R WESTERMARCK FELIX, KARVINEN OTTO, RANTAMÄKI JESSE

TAPPARA:
I KUUSELA KRISTIAN
II JÄRVINEN JAN-MIKAEL, DIXON STEPHEN
III LAJUNEN JANI, ILOMÄKI ARTTU
IV *TUOMISTO TOMI, PELTOLA JUKKA, HAAPALA HENRIK, HEIKKILÄ MIIKA, *TANUS JONATAN, *LEVTCHI ANTON, LAINE PATRIK, KARJALAINEN JERE
R KAKSONEN ELMERI, HONKANEN MANU, RAUHALA OTTO

TPS
I PERRIN ERIC, TUKONEN LAURI
II SPINA DAVE, AHTOLA JERRY
III KOSKIRANTA TERO, KUMELIAUSKAS TADAS, VAINIOLA VILLE-VESA, RANTANEN MIKKO, VIRTA PATRIK
IV PIKKARAINEN ILKKA, VIRTANEN JONNE, SIIKI OSKARI, KARVONEN ELIAS
R VÄHÄTALO JULIUS, NIEMINEN OTTO, NURMI MARKUS, LÄMSÄ TEEMU, MOISIO PATRIK

ÄSSÄT:
I -
II RYAN MICHAEL
III KIILHOLMA JUHA, MULLANE PAT, MARJAMÄKI MASI, KÄRKI JARNO
IV KUPARINEN MATTI, LAMMIKKO JUHO, HUOVINEN JOONAS, SAARELA ALEKSI, OJAMÄKI NIKO, SAHA MIKAEL
R RUOTSALAINEN ARTTU, AHLGREN VILLE, BEN-AMOR SEMIR
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ihan huvikseni laskin myös yhteen kaavan tuomat "odotusarvopisteet" joukkueittain.

Huom: tämä ei ole mitenkään vertailukelpoinen tilasto. Mukana on kaikki sopimushyökkääjät, eli lukumäärälläkin on merkitystä. Lisäksi kehityssuuntia ei ole huomioitu pisteissä.

TPS 158+226=384
KÄRPÄT 150+221=371
HIFK 165+197=362
BLUES 144+203=347
LUKKO 145+188=333
ILVES 140+189=329
SPORT 132+197=329
TAPPARA 109+206=315
JYP 132+167=299
PELICANS 116+172=288
ÄSSÄT 114+149=263
SAIPA 100+157=257
KOOKOO 98+151=249
KALPA 89+129=219
HPK 86+128=214

Jos tästä nyt jotain haluaa hyötyä, niin ainakin se näkyy selvästi, että Tapparalta puuttuvat varsinaiset maalintekijätyypit. Kaikki ylempien korien Tappara-hyökkääjät ovat profiloituneet enemmän tai vähemmän syöttelijöiksi.

Plussien ja miinusten perusteella vielä viilailla karkeasti seuraavasti:

Blues +15 pistettä
HIFK +12,5
HPK +2,5
Ilves +10
JYP +2,5
KalPa -5
KooKoo +2,5
Kärpät +12,5
Lukko +2,5
Pelicans 0
SaiPa +2,5
Sport +5
Tappara -2,5
TPS +15
Ässät +2,5
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lupasin taannoin laskeskella noita puolustuksia. Tein niin, vaikken ole täysin vakuuttunut homman mielekkyydestä.

Ensin huomautus. Olen laskenut vain Liiga-tilastoja. Kehitin laskentatavan niiden pohjalta, ja sain sittemmin huomata, ettei esim. KHL:stä ole saatavilla miinus-maaleja. Tai en ainakaan löytänyt, valistakaa jos tiedätte paremmin. SHL:stä ja kuvittelisin myös AHL:stä on toki hyvät tilastot, mutta en ole silti lähtenyt laskemaan @Everton :in tapaan muuntokertoimia. Siirtoja ei viime kaudeksi tehty niin montaa, että tämä olisi mitenkään luotettava luku, ja toisaalta Liiga-tilastot löytyvät vain viime kaudelta. Jos Liiga-tilastoja olisi pidemmältä ajalta, voisi vaiva olla sen arvoista, mutta näin ollen... Mutta sovitaan, että muista sarjoista siirtyvät on aina arvoituksia.

Laskentatapa
Olen suurta vaivaa nähden laskenut aiemmin tässä ketjussa kuvaamallani tavalla pelaajien puolustussuoriutumista. Muistinvirkistykseksi: pelaajan miinukset ja hankkimat jäähyt suhteutetaan peliaikaan, mikä antaa vertailuluvun, kuinka monta maalia pelaaja "aiheutti" 60 minuuttia kohti. Tämän luvun olen vielä suhteuttanut joukkueen päästämiin maaleihin ilman ko. pelaajaa, ja saanut täten luvun, jota kutsun puolustusindeksiksi.

Huomioita:
- Olen käynyt läpi jotain 400 pelaajaa, siksi virheitä on aivan varmasti. Jos jokaisen pelaajan kohdalla olisi 1% mahdollisuus virheeseen, olisi täysin virheettömän tilaston todennäköisyys 0,99^400 ~0,018, eli alle 2%.
- Absoluuttinen luku on sinänsä huono vertailussa, sillä huonossa joukkueessa tilasto on yleensä huonompi. Toki näin on kaikkien muidenkin tilastojen kohdalla.
- Indeksi on huono vertailussa, sillä se kertoo enemmän pelaajan suoriutumisesta suhteessa muuhun joukkueeseen. Ts. jos pelaaja päästää 4 maalia ottelua kohden muun joukkueen tunaroidessa 5, saa hän hyvän indeksin, vaikka suoritus ei olisi kummoinen...

Joukkueiden asettaminen järjestykseen
Laskettuani yksittäisten pelaajien suoritukset, otin joukkueet tarkasteluun. Kunkin joukkueen kohdalta vertailuun tuli 12 parhaan indeksin omaavaa hyökkääjää ja 7 parhaan indeksin omaavaa puolustajaa. (Alle 10 ottelua pelanneet jätin kuitenkin pois, sillä esim. V Vainio Bluesista pelasi kaksi peliä päästämättä maalia ja ottamatta jäähyä, saaden vertailuun luvun 0,00 ja indeksiksi äärettömän.) Näille hyökkääjille ja puolustajille laskin sitten joukkuekohtaisen keskiarvon. Yhdistin vielä nämä keskiarvot laskemalla niiden keskiarvon kokonaisvertailua varten.

Sen pidemmittä puheitta, tässä taulukko. Se on nyt järjestetty "absoluuttisen" luvun mukaan, siis käytännössä sen mukaan, kuinka monta maalia ko. joukkueen pelaajat keskimäärin päästivät 60 minuuttia kohden. Viime kaudella. Liigassa.

Koodi:
         Hyökkäys           Puolustus          Yht.  
         suht  abs   pel    suht  abs   pel    suht  abs
KalPa    1,71  1,35  11     1,59  1,55   6     1,65  1,45
Kärpät   1,6   1,61  12     2,11  1,38   7     1,86  1,50
Tappara  1,55  1,6    9     1,96  1,43   7     1,76  1,52
Lukko    1,58  1,9   12     1,72  1,67   6     1,65  1,79
Pelicans 1,81  1,76  12     1,97  1,85   7     1,89  1,81
IFK      1,65  1,73  12     1,6   1,95   7     1,63  1,84
Blues    1,46  1,93  12     1,7   1,82   7     1,58  1,88
KooKoo   1,64  1,43   2     1,25  2,33   4     1,45  1,88
Ilves    1,55  1,92  12     1,67  1,85   7     1,61  1,89
SaiPa    1,58  1,95  12     1,64  1,82   7     1,61  1,89
JYP      1,42  1,96  12     1,63  1,81   7     1,53  1,89
HPK      1,67  1,79   6     1,39  2,31   6     1,53  2,05
Ässät    1,31  2      9     1,38  2,21   6     1,35  2,11
TPS      1,57  2,15  12     1,82  2,12   7     1,70  2,14
Sport    1,45  2,28  12     1,8   2,12   7     1,63  2,20

Taulukossa siis ensin hyökkääjät sitten puolustajat ja viimeisenä yhteensä. Suht=suhteellinen luku (pelaajien suoriutuminen viime kaudella suhteessa omaan joukkueeseensa), abs=absoluuttinen luku (kuinka monta maalia pelaajat päästivät) ja pel=kuinka monta pelaajaa vertailussa oli.

Vertailun vuoksi myös listaus suhteellisen luvun mukaan:

Pelicans 1,89
Kärpät 1,86
Tappara 1,76
TPS 1,70
KalPa 1,65
Lukko 1,65
IFK 1,63
Sport 1,63
Ilves 1,61
SaiPa 1,61
Blues 1,58
HPK 1,53
JYP 1,53
KooKoo 1,45
Ässät 1,35

(Pelicansin kova lukema selittyy pitkälti kahdella pelaajalla: Hakulinen ja Latvala. Ilman näitä lukema olisi 1,71. Latvala siis toki oikeasti merkittävä pelaaja Pelicansille.)

Vielä muutamia huomioita
Monella joukkueella on ulkomailta tai mestiksestä tulleita pelaajia, joiden oletetaan pelaavan paljon. Näiden joukkueiden osalta tilasto on vähemmän luotettava, luonnollisesti. Esimerkiksi IFK:lta Taimi ja Järvinen puuttuvat kokonaan pakistosta tässä vertailussa, samoin KooKoolta lähes koko joukkue. Tilastot kannattaa siksi ottaa noin kilon suolaa kanssa.

Post Scriptum: Parannusehdotuksia otetaan vastaan mielellään, samoin kuin vinkkejä mistä löytyisi kattavia tilastoja eri sarjoille, lähinnä KHL ja Mestis ovat ongelmana, samoin kuin Liigan menneet vuodet. Olen siis löytänyt kaikkien sarjojen tilastot, mutta seuraavat tiedot tarvitaan tätä laskemistapaa varten: ottelut, keskim. peliaika, miinus-maalit, jäähyminuutit ilman henkilökohtaisia 10- ja 20-minuuttisia, sekä joukkueiden osalta ottelumäärä, päästetyt maalit ja alivoimateho.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hienoa urakointia!

Olen siis löytänyt kaikkien sarjojen tilastot, mutta seuraavat tiedot tarvitaan tätä laskemistapaa varten: ottelut, keskim. peliaika, miinus-maalit, jäähyminuutit ilman henkilökohtaisia 10- ja 20-minuuttisia, sekä joukkueiden osalta ottelumäärä, päästetyt maalit ja alivoimateho.

Mestiksestä varmaan siis löysit tämän: SJL Tilastopalvelu

Peliajat puuttuu, ei ilmeisesti julkaistu missään kootusti (vaikka ne kerätäänkin dataan ja näkyvät ottelukohtaisissa tilastoissa...) eikä alivoima/ylivoimaprosenttajakaan ole ainakaan valmiiksi laskettuna.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Muutama uusi nimi ja Davis pois Kärpistä.
...SAIPA:
I -
II MCINTYRE DAVID
III KOHO VILLE, JÄRVINEN MATTI, JOKINEN TOMMI

IV STRÖMBERG KIM, JÄRVELÄINEN VILLE, ZBORIL ADAM, VENÄLÄINEN SAMI, JÄÄSKELÄINEN JOONA, VAINIKAINEN VILLE, HÄMÄLÄINEN VILLE, KETTUNEN JANNE
R LEIVO TOMI, KURONEN MIKAEL, SUUTARI JONI, VIRKKUNEN VALTTERI...

Ansiokasta urakointia Evertonilta! SaiPan kohdalla tekisi kyllä mieli vähän säätää alemman kategorian pelaajia statuksia. Adam Zboril, Joona Jääskeläinen ja Janne Kettunen toki lähtevät hakemaan paikkaa pelaavasta kokoonpanosta, mutta kun koko kolmikolla on kokemusta vain juniorisarjoista (ja Zborililla kolme Mestis-ottelua KeuPassa), niin kriteeri "liigatason pelaaja alempiin kenttiin" on aika optimistinen arvio. Ville Vainikainenkin on siinä ja siinä.

Toisaalta Tomi Leivo ja Valtteri Virkkunen sekä varauksin myös Mikael Kuronen ovat ainakin lähtökohtaisesti Zboril-Jääskeläinen-Kettunen -kolmikon edellä kun pelipaikkoja jaetaan. Syksyllä voi tietysti tilanne muuttua, jos nuoret sankarit onnistuvat hyvin kesätreeneissään!
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
KwutsNI:lta ja Evertonilta ansiokasta pohdintaa. Ensin vaikutti omasta mielestäni että Elkins olisi väärässä kategoriassa mutta tilastojen valossahan hän on aivan oikeassa kategoriassa. Tältä pohjalta IFK lähtee ensi kauteen hyvältä pohjalta. Viime kaudella hyvin toiminut hyökkäys yhdistettynä pariin hyvään pakkihankintaan niin hyvältä alkaa vaikuttamaan.

-Tinke
 

play_on

Jäsen
Suosikkijoukkue
dirty dozen
Täytyy tunnustaa etten ymmärtänyt edes vähää alusta tästä statistiikasta, mutta mielenkiintoiselta vaikutti kuitenkin.

Viitsisitkö esimerkin vuoksi valaista, mitä olisi tulkittavissa oman joukkueeni Pelicansin otteista esim tuohon lähituntumassa olevaan Lukkoon nähden:

Lukko 1,58 1,9 12 1,72 1,67 6 1,65 1,79
Pelicans 1,81 1,76 12 1,97 1,85 7 1,89 1,81


Kiitos!



Lisäys:

Hieman alempana laitoit tuosta suhteellisesta luvusta. Eli olisiko tämä tulkittava niin, että muutama munapää on sössinyt Pelicansin oman pään pelin ja siitä tuo surkeus viime kaudella? Eipä siinä, minä allekirjoitan tuon Latvalan kohdalta, mutta varsin vähän pelannut Hakulinen ei sinänsä tuohon kuuluisi. Menisikö pelimäärien huomioiminen parannusehdotuksesta, jota huolittiin vastaanotettavaksi?
 
Viimeksi muokattu:

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onnistunein ECHL hankinta taitaa olla Tomas Zaborsky, joka teki ennen Poriin tuloa ECHL tasolle varsin vaatimattomat tehot 47 ottelussa 14+14=28.
Toisaalta Tommi Kivistökin nousi ECHL:stä(48, 4+11=15) seuraavalla kaudella Liigassa MM-kisapelaajaksi.

ECHL:sta saattaa löytyä hyviäkin nuoria pelaajia, jotka ovat taidollisesti jo hyvää tasoa, mutta fyysisesti raakileita tai muuten vain laitettu totuttelemaan pohjoisamerikkalaiseen pelitapaan. Olihan esim. Toni Rajala samalla kaudella alkuun ECHL:ssa ja loppukaudesta AHL:ssa pistelinko. Tämä olisi oletettavasti saanut jonkinlaisen näyttöpaikan myös NHL:n puolella, jos kärsivällisyys olisi riittänyt, mutta nyt ura näyttää jatkuvan hyvin tienaavana europelurina.

En siltikään laittaisi kauheasti rahojani likoon kanadalaisen tai yhdysvaltalaisen monta vuotta ECHL:n puolella tahkonneen pelaajan onnistumisen puolesta liigassa. Euroopan sarjoissa tulikasteensa tätä ennen saaneet pelaajien kohdalla onnistumisprosentti on parempi.
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viitsisitkö esimerkin vuoksi valaista, mitä olisi tulkittavissa oman joukkueeni Pelicansin otteista esim tuohon lähituntumassa olevaan Lukkoon nähden:

Enpä ole itsekään varma, mitä tuosta voi saada irti... :)

Mutta lukemat ihan suoraan luettuna tarkoittavat sitä, että Lukon puolustajat onnistuivat Pelicansin vastaavia paremmin puolustussuuntaan viime kaudella, hyökkääjien osalta päinvastoin. Kuitenkin suhteellisesti Pelicansin sekä hyökkääjät että puolustajat onnistuivat omassa joukkueessaan paremmin. Mitä tämä tarkoittaa? Pelicansin osalta ehkä sitä, että loukkaantumisten takia pelaajia joutui liian kovaan paikkaan, ja siksi kausi meni pipariksi. Esim. Leimu, Latvala, Pietilä ja Laurila taisivat missata aika paljon pelejä, ja jos he olisivat pelanneet täyden kauden, olisi lopputuloskin ollut erilainen. Tämä ehkä vastaa myös kysymykseen munapäistä. Voin tarkastella tarkemmin, kuinka nämä lukemat syntyivät, mutta pitää odottaa alkuviikkoon, sillä minulla ei ole näitä tilastoja tällä koneella.

Sivuhuomiona todettakoon, että kunnioitukseni Latvalaa kohtaa nousi entisestään näitä tilastoja laskiessa. Taisi olla niin, että 60 minuuttia kohti vastustaja teki (tai sai jäähyjen seurauksena) 1,11 maalia 60 minuuttia kohden Latvalan ollessa jäällä. Ja tämä kuitenkin pelasi Pelicans pakeista eniten ottelua kohden. Ja on 43-vuotias.

Menisikö pelimäärien huomioiminen parannusehdotuksesta, jota huolittiin vastaanotettavaksi?

Tämä on ihan hyvä ehdotus, ja tuli itsellenikin mieleen. Mutta ruvettuani laskemaan näitä, huomasin erojen olevan mitättömän pieniä nyt laskettuihin nähden, jotakin 0,05:n luokkaa. Voin kuitenkin laskea ne vielä (sitten alkuviikosta).

***
@Everton ille. Juuri tuon löysin, mutta siitä puuttui ne tarvittavat peliajat, enkä ehkä jaksa ruveta laskemaan ottelukohtaisia. Huomasin muuten, että Liigan sivuilta löytyy pelaajan kohdalta menneiden kausien tilastot, joissa on miinus-maalitkin, mutta keskimääräiset peliajat puuttuvat niistäkin...
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Päivitelläänpäs taas:

BLUES:
I HIRSCHOVITS KIM
II KANTOLA KAI
III SOMERVUORI EERO, KORHONEN VILLE, MAKKONEN JUSSI, TALAJA ROOPE, LIIVIK SIIM
IV KANGASNIEMI IIKKA, SAILIO JARI, POUKKULA MARKUS, SUOMELA ANTTI, SAARI MICKE, PUHAKKA JANNE
R TIIVOLA PETER, ROOBA ROBERT, PITKÄNEN ILMARI, LAHTINEN TIMI

HIFK:
I ZABORSKY TOMAS, RAMSTEDT TEEMU
II PUUSTINEN JUUSO, LUTTINEN ARTTU
III ELKINS COREY, IKONEN JASSE, RASK JOONAS, HINTZ ROOPE, LAMBERG MATTI
IV LEINO ROBERT, PARTANEN MIKA, NYKOPP THOMAS, SAARELAINEN MIRO-PEKKA, ÅSTEN MICKE
R TAMMINEN HENRI, JUUTINEN JANNE

HPK:
I -
II -
III MIETTINEN ANTTI, MANNINEN SAKARI
IV KAREVAARA JOONA, HOLLAND PATRICK, VUOTI SANTERI, HOPPONEN WALTTERI, PAAJANEN OTTO, KOIVISTO JUHA, TUULOLA EETU, VALTONEN JULIUS, JASU JUHANI
R ARKIOMAA EETU-VILLE, RUOKONEN MIRO, LIEDES HEIKKI

ILVES:
I -
II SANDELL SAMI
III RAUTIAINEN TEEMU, VIHKO JOONAS, LAAKSO TAPIO, SOINTU MATIAS, JOKINEN MARKUS, TYRVÄINEN ANTTI
IV MUSTONEN ALEKSI, SUOMI EEMELI, MESKANEN VILLE, SAVILAHTI EERO, FLINCK MARKKU, RIEKKINEN JOONAS, VÄLIMAA TOMMI, VEISTOLA JIRI, RÄMÖ JUUSO
R MATTILA JULIUS

JYP:
I TUPPURAINEN JANI
II TAVI JANNE
III LÖFMAN ANSSI, HUBACEK PETR, BOYCE DARRYL, PIHLMAN TUOMAS, NÄTTINEN JOONAS, NENONEN MARKUS, KOLEHMAINEN JANNE
IV LAHTI MIIKA, HOTAKAINEN VALTTERI, ANTONEN JOOSE, SALMIO MIKKO
R -

KALPA:
I -
II KERÄNEN JANNE
III RISSANEN JAAKKO, MANKINEN JESSE, RUOHOMAA MIKAEL,
DAVIS PATRICK, NUUTINEN MIKKO, NIKKO JONI
IV SEBOK BALAZS, PITKÄNEN MIIKKA, PIIPPONEN TOPI, MUTANEN SAMI
R TAMMELA JONNE, KINNUNEN SAKU, HARJAMA JOONA

KOOKOO:
I -

II GREEN JOSH
III RAJALA JUUSO, GUTTIG ANTHONY, MALINEN JARKKO, RINKINEN TEEMU
IV WATKINS MATT, JUUTILAINEN JAN-MIKAEL, JULKUNEN OLLI, KANGASMÄKI AKI, HYVÄRINEN TONI, PELTONEN TOMI, VIRTANEN MIKKO
R ALIKOSKI MIKKO, KOIVISTO MIKA, TAMMINEN SAMI, KINNUNEN TUOMAS

KÄRPÄT:
I -
II HUML IVAN, PIRNES ESA, NIEMI MIKA, JUNTTILA JULIUS, AALTONEN MIRO
III PYÖRÄLÄ MIKA, IKONEN JUUSO, PULJUJÄRVI JESSE, AHO SEBASTIAN, ANTTILA SAMI
IV MÄENALANEN SAKU, KESTILÄ AKU
R KERÄNEN JUHO, SUORANTA SIMON

LUKKO:
I VAHALAHTI VILLE
II GAGNON AARON, NURMI TEEMU, KOIVISTO TONI, LÄHTEENMÄKI SAMI
III VAUHKONEN OLAVI, LAHTI JANNE, ASPLUND TURO
IV PIITULAINEN JESPER, RISKA FILIP, SIPILÄINEN OLLI, KOSKI EETU
R *SUURONEN TONI

PELICANS:
I -
II SOPANEN VILI
III ERKINJUNTTI ANTTI, JAATINEN ANTTI, TYRVÄINEN JUHANI
IV POTULNY RYAN, ROINE MIIKA, HEINO HENRI, DA COSTA TEDDY, HAKULINEN ANREI, PÖYHÖNEN MARKO, ALANNE JOONAS, REPO SEBASTIAN, RITAMÄKI JANNE
R *SIIKONEN MISKA, BJÖRNINEN HANNES, VARTIAINEN TAAVI

SAIPA:
I -
II MCINTYRE DAVID
III KOHO VILLE, JÄRVINEN MATTI, JOKINEN TOMMI,
RAU CHAD
IV STRÖMBERG KIM, JÄRVELÄINEN VILLE, ZBORIL ADAM, VENÄLÄINEN SAMI, JÄÄSKELÄINEN JOONA, VAINIKAINEN VILLE, HÄMÄLÄINEN VILLE, KETTUNEN JANNE
R LEIVO TOMI, KURONEN MIKAEL, SUUTARI JONI, VIRKKUNEN VALTTERI

SPORT:
I -
II BERTRAND CHARLES
III KOKKALA LASSI, VÄNTTINEN TUOMAS, IMMONEN JARKKO, KOIVISTO HENRIK, GAVRUS ARTUR, KIVIMÄKI SAMULI
IV KOMULAINEN JOONAS, LESKINEN VILLE, TALLBERG TEEMU, RISKA ERIK, KIVIRANTA JOEL, REKONEN ALEKSI, TIKKA TOMMI, KÖRKKÖ TOMI
R WESTERMARCK FELIX, KARVINEN OTTO, RANTAMÄKI JESSE

TAPPARA:
I KUUSELA KRISTIAN

II JÄRVINEN JAN-MIKAEL, DIXON STEPHEN, SAVINAINEN VELI-MATTI
III LAJUNEN JANI, ILOMÄKI ARTTU
IV *TUOMISTO TOMI, PELTOLA JUKKA, HAAPALA HENRIK, HEIKKILÄ MIIKA, *TANUS JONATAN, *LEVTCHI ANTON, LAINE PATRIK, KARJALAINEN JERE
R KAKSONEN ELMERI, HONKANEN MANU, RAUHALA OTTO

TPS
I PERRIN ERIC, TUKONEN LAURI
II SPINA DAVE, AHTOLA JERRY

III KALLIO TOMI, KOSKIRANTA TERO, KUMELIAUSKAS TADAS, VAINIOLA VILLE-VESA, RANTANEN MIKKO, VIRTA PATRIK
IV PIKKARAINEN ILKKA, VIRTANEN JONNE, SIIKI OSKARI, KARVONEN ELIAS
R VÄHÄTALO JULIUS, NIEMINEN OTTO, NURMI MARKUS, LÄMSÄ TEEMU, MOISIO PATRIK

ÄSSÄT:
I -
II RYAN MICHAEL
III KIILHOLMA JUHA, MULLANE PAT, MARJAMÄKI MASI, KÄRKI JARNO
IV KUPARINEN MATTI, LAMMIKKO JUHO, HUOVINEN JOONAS, SAARELA ALEKSI, OJAMÄKI NIKO, SAHA MIKAEL
R RUOTSALAINEN ARTTU, AHLGREN VILLE, BEN-AMOR SEMIR
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös