Vitutusketju

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Siirsin tuolta positiivisuusketjusta oikeampaan osoitteeseen:

Mutta miksei voitu taistella silloin, kun piti?
Ei pidä ymmärtää väärin, mukavampihan sitä on voittavaa kiekkoa katsella. Viimeisestä kuudesta matsista neljä voittoa ja tuolta ajalta kuntopuntarin kolmantena. Speden klassista sketsiä mukailen voi tosin kysyä, että mitä sitten? Näillä loppuverryttelyillä on tasan se arvo, että muutama junnari saa Liiga-aikaa ja esim. Salminen ja Oden näyttävät pystyvän vastaamaan huutoon. Ihan hieno homma. Se ei poista sitä, että taas yksi kausi vedettiin viemäriin oikeastaan jo ennen vuodenvaihdetta ja kevätpuolen suurin jännitys oli myydäänkö Malte. Nykyinen pelivire vielä alleviivaa sitä, että tämän vuoden joukkueessa olisi todennäköisesti ollut potentiaalia paljon pidemmälle. Strömwallin kaltaisesta sepästä saataneen haaveilla Sumarissa pitkään.

Joo, loukkaantumisia oli, mutta se ei koko kautta selitä. Pelaaminen oli ajoittain sellaista vitun laamailua, jonka viimeistään epäonnistunut maalivahtistrategia (pl. Salmisen otteet, vaikka ne nyt paineettomissa peleissä ovat tulleetkin. Todellinen testi on, jos saa aloittaa ensi kauden kakkosena.), tai pikemminkin -tragedia, veti lopullisesti aaltojen alle. Tätä taustaa vasten isompikin tuuletus olisi ollut rosterissa paikoillaan, mutta vaikea tätä kautta on jonkun suurosten tai koivistojen niskaan kaataa.

Olen pitänyt Sihvosen/Rantasen/Nymanin jauhamaa "KooKoolla ei ole identiteettiä Liigassa"-jargonia aivan skeidana, mutta kun tuota miettii, niin on siinä jonkinlainen totuuden siemenen akana edes. Vaikea nähdä tällaisena tasalakkina jotain suurempaa suunnitelmaa tällä nykyisellä Liiga-taipaleella, enemmän mennään reagoimalla tapahtumiin.

Noh, KooKoota ei jätetä (sen verran pitkät piuhat oli, että tajusin @mustaoranssi allekirjoituksen monimerkityksellisyyden vasta tässä hiljattain) ja pahoittelut tästä yömyöhän avautumisesta.
 

Steus

Jäsen
Eilinen peli oli liian hyvä, jotta olisi niin kauniina päivänä kehdannut kirjoittaa vitutusketjuun. Nyt voin kompata palstaveli @cottonmouth ia.

Identiteetin puutteessa on totuuden siemen. Minä näen KooKoo-identiteetin pelaajatyypillisesti lähimpänä jonkinlaista vm 2016-17 Haatajaa, Toni Kähköstä, Jarkko Malista, Josh Greenia tai vaikkapa Mikael Kurkea. Ei näyttävyyttä, vaan työteliäitä puolustus edellä-mallin perussuorituksia - Mattila-kiekkoa. Tähän muottiin eivät istu ne kentän oikeasti viihdyttävät pelaajat, kuten vaikkapa tämän kauden miehistä Strömwall, Oden, Valtola ja Pitkänen - hyökkäys edellä peliä ajattelevat veijarit. Tuokkolan yksi ja ainut pelitapa sopi (minusta) jälkimmäisenä mainituille, mutta ei ensimmäisille.

Tuo puolustusvoittoinen pikkuseuran kyrpäkiekkoidentiteetti edellyttäisi yksilötaidon korvaamista yritteliäisyydellä ja vahvalla kuntopohjalla - tällä kaudella siinä ei onnistuttu.

Kurinalaisuuden puute nähtiin eilen kolmannessa erässä. Jokainen kotikatsomoissa, hallilla ja vaihtopenkilläkin tiesi, että nyt pelataan nollia nuorelle Salmiselle. Kuusi jäähyä (4*2min, 2*2+2min) vikaan erään, joista ainakin Bonsan pelinviivytys ja molemmat korkeat mailat olivat selkeitä merkkejä pelivalmiuden putoamisesta. Johtuiko se sitten väsymyksestä vai mistä, sitä on paha sanoa.

Tästä taas palaammekin lempi-/inhokkiaiheeseeni: urheilijan elämään. Jos kuusi päivää viikossa on urheilija ja lauantaina vetää täydet sarjat Mulli-baarissa, niin se ei voi olla näkymättä seuraavan viikon harjoituksissa ja peleissä. Silloin tällöin nollaaminen on ihan ok, mutta tämän ja viime talven jatkuva kaljoittelu antaa huonoa kuvaa organisaation sisällä vallitsevista arvoista. KooKoossa ei tarvi laittaa ihan kaikkea peliin - silloin kun on vähän rankkaa, niin pääsee kyllä nollaamaan ja oikein koko porukalla. Seuraavalla viikolla taas johdetaan parissa pelissä kahden erän jälkeen, mutta kolmannessa vastustaja tulee jollain mystisellä keinolla rinnalle ja ohi. Miksi aina kolmannessa erässä? Miksi kaveri jaksaa ja me ei? Niinpä.

KooKoolla ei ole varaa yksilötaitoon, jolla voittaa pelejä. KooKoon pitää ansaita kannuksensa näiden nyholmien ja kumppaneiden silmissä. Me ollaan yhä oltu pelkästään osallistumassa tähän sarjaan pl. ensimmäinen kausi. Ei olla tehty mitään, mikä antaisi syyn arvostaa seuraa Kouvolan ulkopuolella. Itse asiassa näin sisältäkin käsin se tuntuu usein melko vaikealta. Liigaan noustessa oli selvää, että meillä on edessä ymmärrettävästi pitkä takamatka sarjan keskikastiin kaikilla sektoreilla. Minusta ei vaan tunnu, että sitä matkaa olisi saatu urheilupuolella juurikaan kiinni.
 

Popi Orri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Huolestuttavan ajoissa on lähdössä lumipallo vyörymään ihan väärään suuntaan, vaikka varovaisen toiveikas olin kauden alla. Huomenna kyllä valtavan iso matsi, vaikka vasta viidettä kierrosta mennään. Vituttaa, jos kausi on käytännössä ohi jo lokakuussa kun yleensä ollaan roikuttu mukana sentään joulun tienoille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös