Vitutusketju

  • 1 188 800
  • 6 628

ToobHanns

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Bruins
Joo menee, mutta kun seura ei indikoi millään lailla sitä, että tarkoitus olisi myös menestyä urheilullisesti sarjassa ja saavuttaa kenties jotain muutakin kuin uusi vuosi pääsarjatasolla. Edes pieni merkki siitä, vaikkapa täsmävahvistuksen tai ääneenlausuttun tavoitteen kera, loisi uskoa kannattajiin ja epäilemättä myös täytettä lehteriin.
Itse olen tätä tavoitteellisuutta peräänkuuluttanut myös. Asiaa nyttemmin pohdittuna julkisten tavoitteiden täytyisi olla melkoista liirumlaarumia kun ryhdytään pohtimaan toimintaympäristöä missä KalPa ja toimiston väki operoi.

Muutamia nostoja toimintaympäristöstä

Talousalue:
Paljonko KalPan talousalueella olevasta potentiaalista on hyödynnetty (sponsorit, katsojat, juniorityö)? Veikkaan että tämä taso on aika vakiintunut ja tarvittaisiin melkoisia kuperkeikkoja uusien yhteistyökumppaneiden löytämiseen.

Paljonko maakunnista vaikkapa bussikuljetuksilla naarattavilla katsojilla oikeasti saadaan lisätuloja investointiin (markkinointi, muut kulut) nähden? En usko että kovinkaan paljoa.

Juniorityö rullaa valtakunnalliseen tasoon verrattuna käsittääkseni ihan OK. Oman kylän poikia pelaa edustuksessa ihan hyvä otanta.

Fasiliteetit:
Halli on mitä on, perushalli. Se mitä hallissa tapahtuu tulisi toki aina olla kriittisen tarkastelun alla. Varmasti myytävien tuotteiden tuottoprosentti on aika tarkkaan arvioitu. Muita sirkushupeja voi pelin oheen aina miettiä, mutta nekin maksaa ja niiden oletettu tuotto on?

Vetovoimatekijät ja kilpailu:
Esim. huippupelaajien on mielekkäämpää tehdä sopimus Liigan suurseuroihin. Helpolla tänne ei tekijämiehiä saada ja kovin moneen hutilaukaukseen hinnan ja laadun suhteen ei ole varaa.

Tässä siis vain muutamia pikaiseen mutusteltuja seikkoja jotka vaikuttaa (KalPan) organisaation tavoitteiden asetteluun. Toki, aina voi ilmoittaa että tavoitteena on kehittää Kuopiolaista jääkiekkoilua pääsarja- ja junioritasolla kestävällä tavalla, mutta ketä se semmonen kiinnostaa.

Lisäksi jääkiekkohommissa ikävällä tavalla vaikuttaa yhteiskunnallinen tilanne (asiakkaiden maksukyky) ja minun rakastama sattuma (esim. viime kevät ja case Jatkolan loukkaantuminen).

Summa summarum, varmasti haastava bisnes pyörittää ja täällä on helppoa kirjoitella kuinka paskaa kaikki on. Oletteko muuten koskaan ajatelleet paljonko ihmiset (esim. ilman käyttäjätunnusta) lukee tätäkin foorumia ja paljonko se vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen?

Tästä aiheesta voisi varmasti tehdä maisteritason tutkimuksen, enkä itse mikään alan messias ole. Yritän tällä viestillä vain konkretisoida sitä, että helevetin hankalaa on.
 
Viimeksi muokattu:

LiiAaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mitään urheilukulttuuria ei nyt ole oikeastaan missään Suomessa, mutta kyllähän KalPan kohdalla voi kohtuu hyvillä mielin äänestää myös jaloilla. Mitä organisaatio tekee menestymisen eteen? Miksi pitäisi illasta toiseen raahautua kantamaan sitä kortta kekoon jos sillä keolla ei tehdä mitään joukkueen otteiden parantamiseksi.

Viime kaudella oli erittäin hyvä nippu kasassa ja silti ei sitä yhtä pelaajaa voinut enää lisää hommata. Matejn tilalle hankittiin sitten laarin pohjilta Rahm joka varmasti oli halpa, mutta myös iso riski. Eli mieluummin säästettiin Matenj palkka + sopimusrikkomuksesta saadut korvaukset ja otettiin halvempaa ukkoa tilalle. Silti KalPa teki kaudesta verojen jälkeen +300k€ tuloksen, eli ei se silloinkaan ollut rahasta kiinni.

Tällä kaudella ei KalPa ole tehnyt elettäkään vahvistakseen aivan ilmiselviä puutteita. Kesällä ei hommattu ketään lähtijöiden tilalle vaan ajatus oli se, että näillä mennään. No syksyllä kävi ilmi se, että tämä ei riitä, mutta edes sitä puuttuvaa laituria ei hankittu. No tammikuussa tehdään taas mitä? No ei yhtään mitään. Joukkue kyntää tappioiden alhossa ja hallille pitäisi ihmisten edelleen ilmestyä kuin tyhjästä. Kukaan ei KalPassa edes viitsi pohtia mitään markkinointitempauksia, vaan ihmisten pitäisi itse löytää vain hallille. Siihen päälle toimistolla levitellään käsiä, että voisihan sitä tehdä sitä sun tuota, mutta kun porukka ei käy peleissä.

Sikäli on mielestäni turhaa syyllistää kuopiolaisia tai muita faneja siitä, että ei kanneta jatkuvasti säkki kaupalla sitä rahaa KalPalle. Kyllä se vaan on niin, että sen yhteistyön pitää olla molemminpuoleista.
 

Saaaakuu!

Jäsen
Suosikkijoukkue
SikaKalPa
Housut jalkaan / hame päälle ja keskiviikkona hallille, kättä yhteen ja ääntä joukkueen tueksi - ei sitä joukkuetta oikein sitä konkreettisemmin voi auttaa tuosta alhosta ylös. Toki jos sattuu löysää rahulia olemaan niin ostaa siinä vielä sata makkaraa, maistaa kaikkia tarjolla olevia Olvin virvokkeita ja höylää vielä pankkikortin savuamaan fanishopissa samalla reissulla.
Heitän ilmoille kysymyksen pohdittavaksi. Miksi fani käyttäisi rahaa tuohon paskaan kun seurassa mennään jarru pohjassa kaudesta toiseen ilman minkäänlaista toivoa menestyksestä? Mitä fani rahoillaan saa vastineeksi? Ei ainakaan viihdettä laadukkaan joukkueen muodossa, jota hän suurella todennäköisyydellä vaivautuu hallille katsomaan.

Jos fanit saisivat rahalleen konkreettista vastinetta, uskoisin sen myös motivoivan käymään hallissa ja sitä kautta kuluttamaan mainitsemiasi tuotteita. Viime kausi on tällaisesta konkreettinen esimerkki. Uudet hienot ravintolat ja hallin taustatilat toki tärkeitä juttuja kokonaisuutta ajatellen, mutta ei niillä yhtäkään peliä voiteta.

Seurajohto kaipaisi ajatusmaailmaan uudistusta rankalla kädellä. Nykyiset henkilöt eivät kykene toteuttamaan urheilullista ja taloudellista menestystä yhtäaikaa, joista jälkimmäinen on valikoitunut selkeästi tärkeämmäksi ja aiempi tulee jos on tullakseen siinä sivussa.
 
Suosikkijoukkue
Old time hockey, Hamilton Mustangs
Osakeyhtiön tarkoituksena on tuottaa voittoa. Mitään tarkempaa strategiaa tai tavoitetta en muista kuulleeni, joten tästä voi aika nopeasti laskea 1+1. Urheilullisen menestyksen tavoittelu jää siis tällöin taka-alalle.
 

LiiAaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Osakeyhtiön tarkoituksena on tuottaa voittoa. Mitään tarkempaa strategiaa tai tavoitetta en muista kuulleeni, joten tästä voi aika nopeasti laskea 1+1. Urheilullisen menestyksen tavoittelu jää siis tällöin taka-alalle.
Osakeyhtiön on tarkoitus tuottaa voittoa osakkeenomistajille. Näin taitaa ihan olla laissa kirjattu. KalPan omistuspohja taisi silloin kertoa, että eivät hae voittoa/tuottoa sijoitetuille rahoilleen, mutta eivät myöskään rahoita KalPan tappiota vaan firman on pyörittävä omillaan. No hyvinhän se on pyörinyt ja Saksman on ollut sitä hienosti tekemässä, mutta jos omistajat eivät odota(?) saavansa sijoitukselleen tuottoa, niin kai nyt +300k€ tuloksesta voisi vaikka 1/3 käyttää joukkueen menestymisen eteen. 100k€ saa jo verorajalla ihan kelpo laiturin. Kyse on halusta, mutta KalPassa laitetaan mieluummin vyötä kireämmälle ja ollaan tyytyväisiä siihen jos saadaan pleijareissa kaksi kotiottelua.
 

Siisel1

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juuso Mäenpää, Arsenal FC
Osakeyhtiön tarkoituksena on tuottaa voittoa. Mitään tarkempaa strategiaa tai tavoitetta en muista kuulleeni, joten tästä voi aika nopeasti laskea 1+1. Urheilullisen menestyksen tavoittelu jää siis tällöin taka-alalle.
No urheilujoukkueen osakeyhtiö nyt on vähän erilainen verrattuna muihin osakeyhtiöihin. Ei taida kovinkaan moni, jos yksikään joukkue Liigassa tuottaa rahaa omistajilleen. Puhutaan enemmänkin aika +/- -tilanteesta. Urheilujoukkue Oyn on pärjättävä hankkimillaan tuloilla ja omistajat ei laita kättä taskuun. Täten he ei automaattisesti odota myöskään minkäänlaista tuottoa sijoittamalleen pääomalle.
 

Boston -68

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa. Vahva sympatia "kasvattajaseura" JYPille.
Jos ja kun päädytään max.sääleihin, se on yksi ottelu josta rahaa kassaan kilisee runkosarjan jälkeen, jos siihen tie katkeaa. Yhtiön tulosta ajatellen puolivälisarjan pelaaminen on minimi suoritustaso millä plus merkkisen tilinpäätöksen Kalpa kuluvana kautena varmistaisi. Tämä huomioiden joukkueeseen panostaminen tässä kohdin ei ole välttämättä pelkkä kuluerä, kolikolla kun on aina kaksi puolta.

Tämmöisen tappioputken jälkeen on luonnollista, että hallilla ei ole kovin kovia katsojamääriä, siitä on turha faneja syyttää. Jokainen tietää, että joukkueen suorittaminen korreloi suoraan katsoja keskiarvoon.
 

ToobHanns

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Bruins
Seurajohto kaipaisi ajatusmaailmaan uudistusta rankalla kädellä. Nykyiset henkilöt eivät kykene toteuttamaan urheilullista ja taloudellista menestystä yhtäaikaa, joista jälkimmäinen on valikoitunut selkeästi tärkeämmäksi ja aiempi tulee jos on tullakseen siinä sivussa.
Siinäpä se. Pelataanko varman päälle kestävää toimintaa vai lähdetäänkö ottamaan riskejä menestyksen toivossa, joka ei koskaan ole varmaa? Tylsä vs jännittävä siis.

Itse veikkaan että organisaatiossa on katsottu aika tarkkaan 90-luvun romahdusta ja sen syitä, sekä 2000-luvullakin on osattu talouden kanssa hurjastella. Toiminnan jatkuvuuden kannalta turskaa ei ole vara ottaa yhdelläkään kaudella!

Kannattaa lukaista vaikka tämä Ilta-Sanomien kattava paketti Liiga-seurojen taloudesta:
Asiantuntijalta suorat sanat – näiden SM-liigan seurojen talousluvut ovat karua luettavaa (Linkki vie Ilta-Sanomien 4.11.2023 julkaistuin artikkeliin Asiantuntijalta suorat sanat - näiden SM-liigan seurojen talousluvut ovat karua luettavaa)

Ei siellä KalPallakaan mitään jättimäistä pohjakassaa ole ja varmasti seuran tavoitteena on kehittää omavaraisuusastetta parempaan suuntaan mikäli kauden jälkeen jotakin käteen jää.

Mutta joo. Tappiot, tylsyys, kusipäisyys ja paska sää vituttaa aina, mutta hyvät tyypit kääntävät vitutuksen voimavaraksi.
 
Suosikkijoukkue
Mäenpää, Kantner,KalPa,JoKP ja Pittsburgh Penguins
Vituttaa niin rankasti että huhhu, huomenna sitte pitää vähän funtsia ja ottaa iisisti ja miettiä muita juttuja, käykää muuten äänestämässä ja toivotaan että käy hyvin..
 

Siisel1

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juuso Mäenpää, Arsenal FC
Miten voidaan peli hävitä yhdellä av-maalilla! Käy sääliksi pelaajia, voi olla että heitäkin vähän vituttaa.
Rehellisesti sanottuna ei edes käy pelaajia sääliksi. Tämä tappioputki on kyllä aika suurelta osin heidän omalla vastuullaan. Yleensä peiliin katsomalla löytyy syyllinen.
 

SavonPekka

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Rehellisesti sanottuna ei edes käy pelaajia sääliksi. Tämä tappioputki on kyllä aika suurelta osin heidän omalla vastuullaan. Yleensä peiliin katsomalla löytyy syyllinen.
Pakko olla myös vähän pelaajien puolella ja myös sääliä vähän tuntea. Tarjoaako esim. valmennus kaikki pelikortit siihen että on parhaat mahdollisuudet.

Jukurit peleissä näytti omaan silmään että Jukurit peluutti heti pelin alussa ketjuja tosi tiiviillä koostumuksella, ykkös/kakkosketju oli lähestulkoon koko ajan jäällä. Haluttiin hakea hyvä alku peliin. Saattoi tosin johtua Kalpan ylipitkistä vaihdoistakin kun Jukurit toi ykkösketjua jo uudestaan jäälle kun Kalpassa vasta oltiin vaihtamassa kolmosta nelosketjuun.

Kalpassa tämä pakotettu neljän sylinterin pyöritys ja olematon reagointi valmennuksen osalta pelin edetessä ei kyllä anna parhaita eväitä peliin. Ainoa reagointi tapahtuu yleensä vasta ihan pelin lopussa joka tulee liian myöhään. Jukurit tuplapelissä oli kyllä jo ekan pelin jälkeen nähtävissä että ketjut/yv ei toiminut ja reagointia olisi tarvittu jo toiseen peliin lähdettäessä.

Miksi nyt jo usean pelin ajan on pakotettuna ykkösketjussa pelaaja jonka peliaika on joka pelissä 3-5 minuuttia vähemmän kuin kahdella muulla hyökkäjällä. Siksikö kun he jo useampi peli sitten onnistuivat tekemään jokusen maalin. Ketjusta sama pelaaja joudutaan laittaa sivuun lähestulkoon jokaisen pelin kolmannen erän ratkaisuhetkillä. Onko meidän ykkösketju silloin oikein rakennettu vai pitäisikö oikeasti antaa mahdollisuus jollekkin jolla yleensä tuo pelaaja pelin lopussa korvataan (mm. Korhone/Okany).

Mielestäni tällä ryhmällä ei reusurssit myöskään riitä kahteen yv ketjuun. Miksi sitä pakotetaan, varsinkin vielä toisessa Jukurit pelissä josta Rissanen putosi ennen peliä pois. Tämäkään ei saanut valmennusta reagoimaan tilanteeseen millään tavalla. Ja onko viivalla oikea pelaaja yv:ssä jos lähes joka kerta kiekko suhmuroidaan pois hyökkäysalueelta.

Muutamssa pelissä oli ns. ykkösnyrkki ylivoimassa ja sillä saatiin aina yv-peli pyörimään joka nyt on jonkinlainen vaatimus että edes maalinteosta voidaan haaveilla. No, sillä koostumuksella yksi maali saatiin aikaiseksi mutta sekin on ennemmän kuin nyt että ei edes saada yv peliä pyrimään. Eikö tätä konseptia voisi koittaa jatkaa ja antaa ykkösmiesten pelata suurin osa ylivoimasta. En usko että on jaksamisesta kiinni.

Ihan liian iso painoarvo mielestäni tässä joukkueessa on nyt tuolla pakottamisella tähän tasapaksuun neljän sylinteirin kaikki pelaa pelitapaan.
 

hessum63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat ja SuKiKa
Jos KalPa meinaa pitää vauhtia pelissä, on se pakotettu pelaamaan neljällä kentällä. Nyt joukkue näyttää väsyneeltä ja Jukurit karvasi sekä luisteli KalPan nurin. Puurtamisen maku jäi viikonlopun peleistä.
 

Brentti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Savon keltamustat
Jatkola EHT:lle.
En tiedä onko tämä vitutusketjun kamaa kun EHT on pelaajalle hieno asia ja mahdollisuus saada itseluottamusta. Meillä on kuitenkin Lekkas. Juha skippaa tuossa sen kaksi peliä. Sillä olettamuksella toki että Lekkas paranee. Saa nähdä löytyykö leijonavahti sitten esimerkiksi Mikkelistä jos Lekkas ei ehdi palata pelikuntoon.
 

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
En tiedä onko tämä vitutusketjun kamaa kun EHT on pelaajalle hieno asia ja mahdollisuus saada itseluottamusta. Meillä on kuitenkin Lekkas. Juha skippaa tuossa sen kaksi peliä. Sillä olettamuksella toki että Lekkas paranee. Saa nähdä löytyykö leijonavahti sitten esimerkiksi Mikkelistä jos Lekkas ei ehdi palata pelikuntoon.
Upea asia pelaajalle ja täysin ansaittu komennus. Ehkä tässä oli hieman pilkettä silmäkulmassa kun tähän ketjuun tämän laitoin. Mutta vitsissä on myös osa totuutta, meillä on nyt toinen pelaava maalivahti lasaretissa…
 

Brentti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Savon keltamustat
Upea asia pelaajalle ja täysin ansaittu komennus. Ehkä tässä oli hieman pilkettä silmäkulmassa kun tähän ketjuun tämän laitoin. Mutta vitsissä on myös osa totuutta, meillä on nyt toinen pelaava maalivahti lasaretissa…
Niinhän meillä on, mutta Jalonen taisi tosiaan mainita medialle että Jatkolan paikka ei ole satavarma vaan jos Lekkas ei ole parantunut siihen mennessä niin ottavat jonkun toisen, että ei EHT pilaa liigajoukkueen kautta.
 
Suosikkijoukkue
Kalpa
Voiko tätä kautta enää olla pilaamatta? Juhis vaan eht-höntsäpeleille hakemaan kokemuksia.
Ei voi pilata mikään tätä kautta. Sääli Play Offeissa ollaan ja jos jollain konstilla jatkoon mennään niin todennäköisesti Tampereelta tulee vastus.
No ainahan voi vastaan kiivetä aina niin helppo Jukurit.

Edit. Ehkä konkurssi
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös